Dodaj do ulubionych

wypadaja mi wlosy

IP: 80.48.49.* 08.03.07, 19:47
Hej! Mam dość nietypowy problem jak dla kobiety otóż zauważyłam iż
przerzedzily mi się włosy,kiedyś były gęste,grube a teraz... aż się boje
myślec co będzie jak będę miała 40 albo 50-tke,koszmar.JUż nawet
zrezygnowałam z farbowania włosów ale nie wiem ile wytrzymam bo już mi
wyrastają niestety siwe włosy- a może ktoś z was slyszał coś na temat farby
łagodniejszej która nie niszczy tak włosów. Dzieki za odzew
Obserwuj wątek
    • Gość: jola Re: wypadaja mi wlosy IP: 80.54.174.* 08.03.07, 19:57
      idz do dermatologa ,bo to moze byc cos z hormonami a jak zaniedbasz to bedzie
      lysienie plackowate .
    • diabel_piszczalka Re: wypadaja mi wlosy 08.03.07, 20:04
      Są dziesiątki powodów wypadania włosów, począwszy od stresu, przez choroby
      dermatologiczne, na genetyce skończywszy.
      Najlepiej udać do lekarza - dermatologa.
    • Gość: Balbinka Re: wypadaja mi wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:42
      Przerzedzające się włosy u kobiety to wcale nie takie nietypowe, ale powodow
      może być naprawdę bardzo wiele...Odpowiadając na pytanie, jest taka farba bez
      amoniaku bardzo łagodna ale z tego co wiem tylko w salonach fryzjerskich bo po
      ufarbowaniu nakłada się odpowiednie ampułki itp.
      • Gość: Balbina Re: wypadaja mi wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:47
        Do Joli: nic bardziej mylnego niż to, że jak "zaniedba się" hormony to będzie
        łysienie plackowate. Łysienie plackowate czyli aa (alopecia areata) to choroba
        immunologiczna często wystepująca przy chorobach tarczycy i mająca (czesto)
        podłoże psychiczne. Bardzo czesto placki zarastają, ale b.często bywa tak,że
        włosy wypadają zupełnie, jak również brwi, rzęsy. Dotyczy to zarówno kobiet i
        mężczyzn w każdym wieku, chorują także dzieci.
        • Gość: mietek Re: wypadaja mi wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:21
          A mi tez wypadają - na jajach i tez nie wiem co robić:)
          • Gość: kocia Re: wypadaja mi wlosy IP: 80.48.49.* 08.03.07, 23:23
            to idz do psychiatry
          • Gość: do mietka Re: wypadaja mi wlosy IP: 195.205.171.* 08.03.07, 23:25
            bardzo na poziomie... nie bede probować wjezdzac Ci na ambicję bo podejrzewam,
            że jej nie masz robiąc z siebie debila:] a jesli już Ci wypadają to pora do
            wenerologa, ewentualnie czas na kąpiel... w koncu.
            • Gość: ewa Re: wypadaja mi wlosy IP: 80.48.49.* 08.03.07, 23:30
              chyba piszesz o sobie-czas na wenerologa
              • Gość: aga Re: wypadaja mi wlosy IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.07, 05:42
                nie ma nic lepszego na wzmocnienie włosów niż vichy decros-ampułki kuracja 2x w
                roku i szampon można stosować dłużej.Polecam ja po ciąży byłam łysa na czubku
                głowy efekty znakomite.
    • Gość: aga Re: wypadaja mi wlosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 19:54
      zażywaj Vitapil,stosuj na włosy odżywkę Henna Wax.Generalnie jednak lepiej isc
      do lekarza,do dobrego dermatologa,bo przyczyn takiego stanu może byc bardzo
      wiele..Mnie włosy zaczęły wypadać po tabletkach antykoncepcyjnych.Możesz mieć
      problemy z tarczycą,stresujące przeżycia,problemy z hormonami..Lepiej zrób
      badania
      • straight1 Re: wypadaja mi wlosy 09.03.07, 20:19
        Sprobuj tak:
        1/4 szklanki oliwki lub olejku rycynowego,1 zoltko,sok z 1 cytryny.To wszystko
        zmieszac.
        Zwilzyc wlosy(tylko letnia woda) i nalozyc taka maseczke na wlosy,wcierajac
        dokladnie w skore(wcieranie opuszkami palcow,nie paznokciami).
        Odczekac 20-30 min i pozniej splukac.Wlosy mozna umyc stosujac balsam.Nie
        stosuje szamponu a tylko mydelko oliwkowe i pozbylem sie tez lupiezu.Probowalem
        roznych szamponow przeciwlupiezowych i nic nie pomagalo.Mialem tylko
        podrazniona skore.
        Taka maseczke mozna uzywac przed kazdym myciem wlosow.
        • krzepice.city Re: wypadaja mi wlosy 09.03.07, 21:26
          prościej - niech krowa wyliże - muuuuuuuuu

pozdrawiam :))))
        • wornan-ka Straight1 ty kłamczuszku ! 09.03.07, 22:25
          Jak można mieć łupież mając trzy włosy na krzyż?!
          pozdrawiam cieplutko.
    • kaseb Re: wypadaja mi wlosy 09.03.07, 22:19
      Wiele tego typu schorzeń ma podłoże genetyczne.
      Jeśli w twojej rodzinie wystąpiły przypadki łysienia myślę, że i ty masz szansę
      się załapać:)
      Zwłaszcza jeśli masz łysego powiedzmy- brata,tatę, wujka, dziadka, stryjka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka