Dodaj do ulubionych

Kretyn Filip

IP: *.p / 192.168.2.* 05.05.03, 14:41
Do wszystkich których ten pierdolony idiota w jakiś sposób obraża. Jast na
niego jeden sposób- zacznijmu go ignoriwać i nie odpisywać nic a nic na te
jego bzdury. Jeżeli wszyscy tak zrobimy temu kretynowi wsześniej czy póżniej
się znudzi. Pozdrawiam wszystkich Częstochowian.
Czesiek
Obserwuj wątek
    • Gość: Filip Re: Kretyn Filip IP: *.look.ca 05.05.03, 18:12
      Gość portalu: Czesiek napisal
      > Oświadczam wszem i wobec: MASZ ZAKAZ WJAZDU DO CZĘSTOCHOWY TY IDIOTO I NIECH
      > NIE WIEM KIEDY TU BEDZIESZ. Pozdrawiam Częstochowian.
      ______________________________________________________________________________

No prosze gdzie my zyjemy !

Panie Czeslawie juz rozeslalem panska grozbe Autor: Gość: Czesiek IP: *.p /
      192.168.2.* Data: 05-05-2003 14:41 - skierowana pod adresem mojej osoby
      do Komendy Policji w Czestochowie i do jej oddzialow lokalnych.
      Wlasnie wybieram sie do Czestochowy za dwa tygodnie. Jesli mi sie cos zlego
      stanie to pan bedzie pierwsza osoba podejzana.
      To, do czego sie pan dopuscil droga internetowa jest karalne.
      Filip
      • jamajca Re: Kretyn Filip 05.05.03, 19:58
        Jak to przeczytałem myślałem że się zapłaczę na śmierć - ze śmiechu.
        buaehiehiehiehehiaehiaheihaeieh

Gość portalu: Filip napisał(a):

> Gość portalu: Czesiek napisal
        > > Oświadczam wszem i wobec: MASZ ZAKAZ WJAZDU DO CZĘSTOCHOWY TY IDIOTO I NIE
        > CH
        > > NIE WIEM KIEDY TU BEDZIESZ. Pozdrawiam Częstochowian.
        > ______________________________________________________________________________
        >
        > No prosze gdzie my zyjemy !
        >
        > Panie Czeslawie juz rozeslalem panska grozbe Autor: Gość: Czesiek IP: *.p /
        > 192.168.2.* Data: 05-05-2003 14:41 - skierowana pod adresem mojej osoby
        > do Komendy Policji w Czestochowie i do jej oddzialow lokalnych.
        > Wlasnie wybieram sie do Czestochowy za dwa tygodnie. Jesli mi sie cos zlego
        > stanie to pan bedzie pierwsza osoba podejzana.
        > To, do czego sie pan dopuscil droga internetowa jest karalne.
        > Filip
        • Gość: expertum credere p Re: Kretyn Filip IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 07:16
          te, jamajca! gdzie masz jajka? ja już dohasałem po adresach ip takich co mi w
          sieci grzebali, będziesz szumiał znajdziemy i ciebie. Dupkom mniejszego od
          ciebie formatu ktoś kiedyś obiecał " we will smoke them out of their hidings".
          I co gdzie teraz te dupki? ten kraj należy do nas nie do dupków. i dla
          internetowych łobuzów nie ma tu miejsca.
      • Gość: PITER2 Re: Kretyn Filip IP: 213.199.204.* 05.05.03, 20:52

> Gość portalu: Czesiek napisal
        > > Oświadczam wszem i wobec: MASZ ZAKAZ WJAZDU DO CZĘSTOCHOWY TY IDIOTO I NIE
        > CH
        > > NIE WIEM KIEDY TU BEDZIESZ. Pozdrawiam Częstochowian.
        >
        ______________________________________________________________________________
        >
        > No prosze gdzie my zyjemy !
        >
        > Panie Czeslawie juz rozeslalem panska grozbe Autor: Gość: Czesiek IP: *.p /
        > 192.168.2.* Data: 05-05-2003 14:41 - skierowana pod adresem mojej osoby
        > do Komendy Policji w Czestochowie i do jej oddzialow lokalnych.
        > Wlasnie wybieram sie do Czestochowy za dwa tygodnie. Jesli mi sie cos zlego
        > stanie to pan bedzie pierwsza osoba podejzana.
        > To, do czego sie pan dopuscil droga internetowa jest karalne.
        > Filip
        Filip, weź przykład z Prezydenta Kwaśniewskiego: OMIŃ CZĘSTOCHOWĘ!!!!!
        • Gość: Filip Re: Kretyn Filip IP: *.look.ca 06.05.03, 16:58
          www.infonurt.com
          • Gość: Filip Re: Kretyn Filip IP: *.look.ca 06.05.03, 17:32

"Filip, weź przykład z Prezydenta Kwaśniewskiego: OMIŃ CZĘSTOCHOWĘ!!!!!"

No wlasnie !
            Po co ja mam te minimum $4.000 ca.kazdorazowo zostawiac w Czestochowie, na PKP,
            MPK, TAXI, kawiarnie, obiady, hotele, kino, teatr, filharmonia, prasa, internet
            rozmowy telefoniczne, mediamart,itd.

Polece do Krakowa. Dziekuje wam przy was mozna naprawde zaczac myslec !

Jeden Filip = 6.000 zl doplywu do lokalnego biznesu.
            100-tu Filipow = 600.000 tys zl.doplywu do lokalnego biznesu.
            1000 Filipowe = 6.000.000 zl. doplywu do lokalnego biznesu.

• Gość: kornik Re: Kretyn Filip (a bywa że i cham) IP: *.czes.gazeta.pl 06.05.03, 20:33
              Filipie, gdzyby było aż 1000 takich kretynów jak ty świat już dawno by zginął
              • Gość: expertum credere p Re: Kretyn Filip (a bywa że i cham) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 07:23
                te, dupek! jeden Filip świadczy o tym że alternatywą dla prostactwa, buractwa
                i biedy jest chrześcijaństwo, wolność, demokracja, dobrobyt. Jednym słowem
                Ameryka. Kraj w którym nie ma kromki chleba żeby nie odmówiono nad nią grace.
                Dupku, jeden Filip świadczy o tym , że na szczęście istnieje inny lepszy świat,
                taki w którym ludzie zbuntowali się przeciw podatkowi na przymusowo importowaną
                herbatę i oddali życie by uwolnić ludzi o innym kolorze skóry. Pomiocie
                bolszewików i faszystó - Ameryka stoi u Twoich bram!! Ja tam byłem i
                przywiozłem ją ze sobą. w plecaku. Bój się
            • Gość: Piter2 Re: Kretyn Filip IP: 213.199.204.* 06.05.03, 20:33

> Gość portalu: Filip napisał(a):
              >
              > "Filip, weź przykład z Prezydenta Kwaśniewskiego: OMIŃ CZĘSTOCHOWĘ!!!!!"
              >
              > No wlasnie !
              > Po co ja mam te minimum $4.000 ca.kazdorazowo zostawiac w Czestochowie, na
              PKP,
              >
              > MPK, TAXI, kawiarnie, obiady, hotele, kino, teatr, filharmonia, prasa,
              internet
              >
              > rozmowy telefoniczne, mediamart,itd.
              >
              > Polece do Krakowa. Dziekuje wam przy was mozna naprawde zaczac myslec !
              >
              > Jeden Filip = 6.000 zl doplywu do lokalnego biznesu.
              > 100-tu Filipow = 600.000 tys zl.doplywu do lokalnego biznesu.
              > 1000 Filipowe = 6.000.000 zl. doplywu do lokalnego biznesu.
              > Ja jednego Filipa zdzierżyć nie mogę, więc nie strasz mnie tysiącem takich
              kretynów jak TY. A propos Twojego niby doniesienia do prokuratury; muszę
              donieść na Ciebie odpowiednim służbom, a nuż przywleczesz jakiś SARS i
              zamiast "6000 zł doplywu do lokalnego biznesu" będzie totalny syf.
              Skrzyżowania SARS-u z Twoją głupotą polska służba zdrowia mmo wszystko nie
              przetrzyma. Nie sil się na odpowiedź; kończę przygodę z internetem.
              >
              >
              >
              • Gość: expertum credere p Re: Kretyn Filip IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 07:27
                te, dupek! dorośnij do internetu, bo śmierdzi gdziekolwiek tylko się
                zalogujesz. Internet jest dla ludzi. wymyślony przez ludzi. na poziomie.
                nie tylko uniwersyteckim. i dlatego nie życzymy sobie tutaj takich jak ty. i
                trochę szkoda że Cię tu już nie będzie. fajnie śmierdziało, jak to się kiedys
                mówiło o dupkach jak ty.
                • Gość: zolek Re: Kretyn Filip IP: 217.153.44.* 07.05.03, 12:38
                  swoimi wypowiedzami udowodniles swoj poziom ---(pusty smieCH)
                  BEZ KOMENTARZA - a tak apropo Canada to nie stany zjednoczone widac wlasnie jak
                  podrozowales po swiecie !!
                  • Gość: expertum credere p Re: Kretyn Filip IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 17:51
                    te, zolek! a masz tam jeszcze coś do zaprezentowania prócz pustego śmiechu?
                    bo Filip począwszy od muszli klozetowej po klimatyzację we furze i cruise
                    control ma według american standart. A i w USA był w co nie wątpie bo jest to
                    tak pewne jak to że Ty tam nie byłes. Lepiej w Kanadzie wkur ... się na poziom
                    intelektualny chamstwa niż śmiać się do rozpuku w nędzy i brudzie. nieprawdaż
                    mój ty zolku? stary on tam i Meksyk i Kanadę i Amerykę w konserwach i paliwo
                    po litrze za złoty pięćdziesiąt, a Ty masz co? ...wno w kolejce do okienka w
                    PKO na Kościuszki
                    • Gość: kornik Re: Kretyn Filip IP: *.czes.gazeta.pl 07.05.03, 17:58
                      Jak ci się tak podoba u Filipa to czemu nie wyjedziesz? Droga wolna, będziecie
                      sobie mogli pogadać twarzą w twarz, a forumowicze odetchną od waszych bełkotów
                      • Gość: Filip Re: Kretyn Filip IP: *.look.ca 07.05.03, 19:52
                        A tam - takie gadanie !
                        • Gość: expertum creder po Re: Kretyn Filip IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 16:59
                          Witaj Filipie chlebem i solą w Częstochowie. Jakbyś tu był daj znać, obalimy
                          Molsona (czy aby jeszcze go ważą), pogadamy, polejemy z Nonsensu (Nonsens -
                          źródło najlepszej satryry i komizmu w kreowanych dziełach artystyczno
                          literackich - tylko po cholerę nam tylu demiurgów chcących kształtować taki
                          perfidny model otaczającej nas realty fiction) Nie ma to jak CHILL OUT - jak u
                          Kasy Kasowskiego OLEWKA. Powspominamy najlepsze scenki z hockey arenas, gdzie
                          rufting znacznie przekracza chamstwo wdzierające się kupą do szlachetnej
                          przestrzeni internetowej (no ale na lodzie jest przynajmniej pod kontrolą).
                          Jakoś się zgadamy - dam Ci znać przez kumpli co zostali w London, Ont albo w
                          samym środku prerii.
                          P.s. czy Quebeck wciąż jeszcze w Kanadzie, jak tam BC i Alberta - czy już
                          przystąpiły do Stanów?

staropolskim
                          See ya

expertus
                      • Gość: expertum credere p Re: Kretyn Filip IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 16:15
                        kornisiu mój kochany!
                        nie rzucim ziemi skąd nasz ród
                        świat idzie do przodu, z postępem i my nie będziem żyli w cywilizacyjnym
                        kierdziołku dlatego że tak chcesz TY. nasza Ojczyzna jest tu i mamy prawo do
                        godnego i bogatego życia w środku Europy, bez względu na to że wstecznicy jeden
                        z drugim zaciskają hamulec na kołach zamachowych naszej gospodarki i pętle na
                        szyi prostego Polaka.
                    • Gość: zolek Re: Kretyn Filip IP: 217.153.44.* 08.05.03, 14:21
                      Kolego , nie wiesz kim jestem , wiec niemow gdzie bylem , a gdzie nie bylem ,
                      jak niepodoba Ci sie Częstochowa to jedno tylko słowo -------------
                      • Gość: Filip Re: Kretyn Filip...dlaczego kretyn ? IP: *.look.ca 08.05.03, 15:02

Zydzi, pół-żydzi, ćwierć-żydzi czyli "polski MSZ" (powrót)

Obecny minister MSZ towarzysz Cimosiewicz z pochodzenia jest bialorusinem. Jego
                        wszyscy poprzednicy byli Żydami pochodzenia polskiego.
                        Niemal wszystkie najważniejsze stanowiska w obecnym polskim MSZ są obsadzane
                        pół-żydami, ćwierć-żydami lub innymi obojnakami ateistyczno-niepolskimi o
                        zwichrowanej tożsamosci narodowej, ktorzy tak naprawde są bezpaństwowcami-
                        zagorzałymi entuzjastami UE, ale jednoczesnie WROGAMI silnej panstwowosci
                        polskiej.
                        Pragnę wszystkim zwrócić uwage na zasadniczy fakt, że przez ostanie 50 lat
                        polski MSZ zarządany był i jest przez obywateli polskich NIE POLSKIEJ
                        nardowości, ktory to element przez ostanie własnie 50 lat zabijał i zabija w
                        DALSZYM CI!GU przysłowiego KLINA pomiedzy Polakami zamieszkałymi za granica, a
                        Polakami zamieszakłymi w kraju.

Jesli się dokładnie przyjżec aktywistom komunistycznego PZPR-u to własnie nimi
                        byli też pół-żydzi, ćwierć-żydzi lub inne obojnaki-sługusy komuny pozbawieni
                        tożsamosci polskiej.
                        Zrodzone dzieci z małżenstw miesznych żydowsko-innych maja rozdwojenie
                        tożsamosci narodowo-religijnej i aby nie obrazić czy też nie upokorzyć jednego
                        z rodzicow, stawali sie najczesciej ateistami, wstepowali do PZPR-u, a ich
                        wiarą stawał sie marksizm-leninizm z ANTYPOLSKIM komunizm włącznie.

Polecam osobom, ktore zajmuja sie badaniami socjologicznymi obywateli polskich
                        w PRL-u, aby przeprowadzili oficjalne badania naukowe na temat, miesznej
                        narodowości aktywistów PZPR-u, obojnaków norodowo-wyznaniowych w centralnych
                        władzach PRL-u i obecnego postkomunistycznego rządu w Polsce, ktory nie
                        identyfikuje sie z Polska Racja Stanu oraz jest spowinowacony z mafią
                        korupcyjna.
                        Polecam wziecia pod “lupę” z kąd bierze się mechanizm osłabiania panstwowosci
                        polskiej w centralnych urzedach zarzdzajacych Panstwem Polskim oraz źródeł
                        prowadzenia polityki ANTYPOLONIJNEJ "polskiego" MSZ-u.

Obojnaki narodowo-wyznaniowe to w wiekszej cześci pracownicy MSZ-u, ktorzy nie
                        sprzyjają Polsce i Polakom zamieszakłym poza granicami Polski czyli Poloni.

Te obojnaki NIE utażasmiajacy sie z polskościa, CELOWO ZAKLUCAJA łączność
                        Polakow zamieszkałych za granica z Krajem, aby OSŁABIA spójność Naródu
                        Polskiego jako całosci lub nawet go sklucić.

Prowadzenie polityki MSZ-u mającego na celu osłabienia i ośmieszania –
                        rozbijania organizacji polonijnych o długich tradycjach narodowych itp.
                        Polski MSZ nie chce aby istniały silne organizcaje Polonijne a Polonia była
                        słaba.
                        MSZ dąży do podporzdkowania i dyspozycyjności lub wrecz nawet sparaliżowania
                        Poloni światowej, aby nie miała wpływu na antypolska polityke wewnetrzna w
                        panstwie polskim RÓJNOWANYM systematycznie I z zimna premedytacja przez obecna
                        postkomunistyczna ekipę rzdaca z pod zmienionegu szyldu PZPR na SLD, ktorej
                        celem jest obalenie polskiej państwowości.

Polonia światowa jest temu przeciwna dlatego też obojnakowy “polski” MSZ i
                        ten „polskiI rząd próbuje ograniczyć wpływy tejże Poloni poprzez wprawadzenie
                        SZNATŻU PASZPORTOWEGO.

MSZ próbuje mksymalnie OSŁABIA Polonie swiatową. Polonia nie bedzie groźna dla
                        postkomunistów gdy bedzie słaba, rozbita i oczywiście szntażowana "karta"
                        paszportową.
                        Tymi sposobami MSZ prubuje zmusić Polonie do klakierstwa na rzecz skorumpowanym
                        ZDEGENEROWANYM rządom w Warszawie, ktorzy brali porzyczki moskiewskie z KGB, a
                        dzisiaj bliższe jest poddannstwo autokratom z Brukseli na wzór moskiewski z
                        przeszłości na SZKODE Narodu Polskiego z czym nie zgadza sie Polonia i dlatego
                        Polonia jest KOPANA przed obojnaków za steru władzy w Warszawie.

• Gość: Filip Re: Kretyn Filip...dlaczego kretyn ? IP: *.look.ca 08.05.03, 15:27
                          www.wirtualnapolonia.com

Polecam .
                          To bardzo ciekawa strona, bardzo potrzebna by przyblizyc rodakom systyacje jaka
                          panuje "poza klatka" niezmiennie poprzez okres komuny do chwili obecnej.
                          Ta niechec obcego wywiadu rzadzacego krajem do patriotycznej Polonii.
                          Nieustanne odpychanie jej, poniewaz handej, wszystkie konekcje eksportowe, w
                          swych rekach moze skupiac i byc pod kontrola wylacznie ludzi z pod znaku
                          CZERWONEJ PAJECZYNY. Mysle ze nikomu nie sprawi trudnosci jakie ugrupowania
                          polityczne skupiaja tych ludzi. Ale partia polityczna tu jest tylko atrapom
                          poniewaz mamy do czynienia ze struktura ponad partyjna - MAFJA MSZ.

Prominecka klasa oblowiwszy sie na piecdziesiecioletnim eksporcie nie jest nim
                          zainteresowana skupiajac sie wylacznie na rozgrabianiu mienia narodowego. Jego
                          upadek przyniusl kolosalne bezrobocie.

www.wirtualnapolonia.com
                      • Gość: expertum credere p Re: Kretyn Filip IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 16:30
                        koleś zdaje się że myślimy trochę to samo (vide: moje opinie nt WSP kilka
                        tematów wstecz). To że czas jak za dawnej, komunistycznej rzeczywistości w PKO
                        BP spędza się bezproduktywnie wie nawet małe dziecko. odnośnie wyjazdu: już
                        tacy byli co fundowali dobrym uczciwym Polakom bilety w jedną stronę... kto o
                        nich dziś pamięta...
                        a swoją drogą gdzie byśmy byli dzisiaj gdyby potencjał wszystkich którzy
                        wyjechali spożytkować dla dobra Naszego kraju.
                        a jako zawodowy gastarbeiter powiem Ci w tajemnicy, że pompujemy kasę w ten
                        kraj i wydłubujemy sobie flaki robiąc za marne 5 Euro na godzinę 280 godzin w
                        miesiącu po to żeby przyjechawszy widziec zmiany. tyle że zbyt wolne i
                        spóźnione. w 1996 r na Kopernika pytanie o okładkę faksu (fax cover) było że
                        tak powiem witane idiotycznym uśmieszkiem na twarzy panienki. dziś faxu bez
                        okładki z opisem nie wyślesz. Dziś UP na Kopernika niczym nie różni się od
                        poczty w Holandii czy w Niemczech (numerki, światełka, gong). A porónaj se to
                        Waćpan z ordynarnymi kolejakami w bankach Śląskim, Lukasie czy PKO BP. W
                        Kanadzie choćby w Royal Bank nie ma kolejek, (no dokładnie, aż takich kolejek)
                        bo każda panienka to i urzędniczka i kasjerka. Tam sprawy swojego konta
                        załatwia się w gabinecie nie wśrod motłochu, tam w hallu bankowym jest sofa,
                        expres do kawy, telewizor i gazety, a wchodzi się na dźwięk dyskretnego
                        zaproszenia.
                        i długo tak można, a jeśli byłeś mieszkałeś i pracowałeś to wiesz że istnieje
                        inny świat....
                      • Gość: expertum credere p Re: Kretyn Filip IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 16:43
                        post scriptum. pozwól że uwierzę w Twoją wytężoną pracę dla dobra wspólnego
                        gdy okażą się owoce Twojej wytężonej pracy dla dobra własnego. Ot, choćby
                        błędy ortograficzne od któych roi się w nieoszołomionym tekście Twoim. Jeśli
                        tak pracowicie pracowałeś przez osiem lat podstawówki to 8*1000*12 (osiem lat *
                        pensyjka nauczyciela ze zusikem itp * 12 miesiączków) = 96 000
                        (dziewięćdziesiąt sześć tausenków) cmok! plask! w błotko. A jak ci się
                        rachunki też tak mylą jak kiedyś awuesowskiemu ministrowi od oświaty (brakło
                        duuuuużo kasy dla nauczycieli). a jak ci się pierdziolnie diagnoza bo jesteś
                        niedouczonym lekarzem, a jak budynek spierdolisz bo sie nie uczyłes pilne ze
                        swej czytanki przez całe ranki (kto wie dlaczego nie ma kina w Częstochowie
                        mieście moim?? - odp. a bo ktoś nie umiał czytac planów i popierdolił
                        konstrukcję w multipleksie typu Stacherczak i co teraz). A jak pracując
                        cierpliwie i ofiarnie spierdylisz szwy we wrędze tak jak dzielni stoczniowcy
                        sfuszerowali stateczek armatorowi że aż ich Skarb Państwa (frajerzy przywożący
                        swoje ściułane dolarki) ratować musieli. sorry Winetou
                        zacznij od siebie. potem możemy stać w jednym szeregu.
                        nie o takiej Polsce żeśmy śnili, nie o taką Polskę żeśmy walczyli
                        • Gość: zolek Re: Kretyn Filip IP: 217.153.44.* 09.05.03, 09:08

po pierwsze !!! Kolego jeszcze raz powtarzam , niewiesz kim jestem i niemasz
                          najmniejszego pojęcia co dal Tego miasta zrobiłem , a zrobiłem .
                          po drugie mówisz mi o błędach -
                          • Gość: expertum credere p Zolku, "powiedz mi coś o sobie" (LP grupy BANK) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 10:43
                            z radością przeczytałem Twoją wypowiedź "wetkaną" we wątek o częstochowskiej
                            kulturze. Dosyć pustosłowia w tych dyskusjach!!. Podoba mi się że walisz tam
                            konkretami, a konkrety niestety smutne. Upadł zwyczaj chodzenia do kina, albo
                            na film jak mówią inni. Upadły kina: Bałtyk, Stradom, Hutnik(?), Relax,
                            Wolność, sala kinowa w Komobexie (kto pamięta koncert TSA w komobexie?). Ostał
                            się OKF, Cypisek, funkcjonuje filharmonia.
                            Najlepsza metoda w życiu to oceniać ludzi po czynach nie słowach, dlatego na
                            razie oceniam Cię po wypowiedziach. Trudno natomiast odnieść się do nie wiesz
                            kto ja jestem, co ja zrobiłem. Coś jednak wiem. Więc może jednak stanąć
                            twarzą w twarz z realiami. A opinia innych to jednak taki rodzaj lusterka w
                            któym możemy wiele skorygować. Nawet krzywe lusterka znajdują zastosowanie, ot
                            choćby przy jeździe na wstecznym. A im większy prowadzisz pojazd tym więcej
                            wstecznych lusterek przy kabinie szofera.
                            Parę ciekawostek z naszej przeszłości: w jeżyku polskim słowo mówione ma status
                            taki jak byt materialny, stąd staropolskie rzecze mu jest rónoważne z daje mu
                            słowo. Słowo tak wiarygodne jak kobyłka któa ma stać u płota, skoro się owo
                            słowo rzekło. Jeśli więc Twoja energia, czyny, idee zmarterializowały się ku
                            pożytkowi wspólnemu to albo podpisz zrealizowane już projekty abyśmy przez
                            aklamację uznali ich rangę, wielkość i wagę dla życia naszego kochanego miasta,
                            albo zrealizuj idee innych jakie wysuwane są na naszym forum.

Bądź wielkim niezapomnianym Nikodemem Dyzmą naszego miasta, który wsłucha się
                            w głos podłych nikczemnych, żałosnych Kuników, prostych cwaniaków, drobnych
                            prywaciarzy, zaharowanych gastarbeiterów, bezrobotnych inteligentów,
                            umierających na polskość emigrantów.

Wzywam Cię o Prześwietny i wielmożny dobroczyńco - wysłuchaj naszych
                            suplikacyj jeśli coś możesz i okaż swą moc bo my już dalej tak nie możemy. A
                            MUSIM, rozumiesz MUSIM żyć za 500 złotych bez chleba nie mówiąc o kulturze.

odnośnie żeśmy, myśmy itd - są to formy szczątkowe czasu zaprzeszłego
                            dokonanego, albo aorystu (sorry Winetou musi Ci wystarczyć tyle objaśnień)
                            zamarłe w nurcie literackim ustandaryzowanej polszczyzny, dogorywające jednak
                            wzdłuż trasy gierkowskiej. Ot, takie perełki ożywiające nudy na pudy i tony
                            inwektyw. Wśród naszych ludów pobratymczych przetrwały zresztą do dzisiaj w
                            formach czasów przeszłych. Porównaj: PRZECZYTAŁ a JA JSEM CZITAL. Nawet nie
                            uzbrojone ucho wychwycić może tutaj ciekawą ewolucję jakiej dokonała forma
                            czasownika być od jsem do żem. Ano, mimo iż niektórzy ignorują obecność języka
                            polskiego w internecie (czy to w formie pisanej czy mówionej - i nie piję tutaj
                            wcale do Ciebie Przyjacielu i współmieszkańcu) fakt jest prosty jak drut, jasny
                            jak słońce, i prosty jak budowa cepa. Podstawowym narzędziem
                            częstochowianina/nki służącym mu do poznawania i opisywania rzeczywistości
                            wokół jest język ustandaryzowany przez Reja i Kochanowskiego. Warto go
                            opanować choćby po to by nasze wyrafinowane dyskuje uniosły się ponad poziom
                            rozpanoszonego chamstwa (pytanie na marginesie co wspólnego mają ze sobą słowo
                            cham, Egipt i chemia - dla osób które udzielą prawidłowych odpowiedzi
                            ufundowałem cenne nagrody do odbioru w jednym z pabów - tak, tak pisownia wg.
                            standartów języka polskiego - mieszczącym się w zagłębiu piwnym przy
                            akademikach).

czekam z niecierpliwścią na Twoją odpowiedź i na odpowiedzi na zgadkę innych
                            P.T. Forumowiczów i Forumowiczek

uniżenie Twój o Dobroczyńco Miasta i Słońce Częstochowy

ekspert
                          • Gość: expertum credere p Zolku czy identyfikujesz się z PFRON? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 11:21
                            cześć Zolku! czy Ty aby nie pracujesz dla naszego miasta, a osobliwie dla osób
                            niepełnosprawnych realizując nerwową swoją pasję bycia Wielkim Obywatelem
                            poprzez stukanie w klawisze w godzinach pracy. Za pieniądze frajerów,
                            cieniarzy, idiotów, chamów, szumowin, nie wartych by stanąć z Tobą w jedym
                            szeregu walki o lepsze jutro. Czy aby nie płaci Ci się za realną pracę na
                            rzecz, rzeczonych osób niepełnosprawnych? zbadajmy i orzeczmy, może coś wiecej
                            uda nam się dowiedzieć na temat świetlanej przyszłości za nasze publiczne
                            pieniądze.
                            Tak masz rację, nie jesteśmy najemnikami, my musimy opłacać ZUS i wyrzekać się
                            urlopu by utrzymać się na zgubnych wodach burzliwego życia gospodarczego w
                            Częstochowie. W przeciwieństwie do Ciebie który nie wiesz co to składa na coś
                            powyżej siedmiu baniek skłądki i masz zapewniony pakiet socjalny, w tym urlop
                            płatny i bez.
                            Spytaj szeregowego taryfiarza on Ci powie jak dużo dla miasta robi mrówka
                            znosząca co miesiąc owoc swego trudu do wspólnego mieszka.
                            Hej!
                            • Gość: expertum credere p Zolku jeszcze jedna prośba IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 11:26
                              Zolku jakbyś widział Pana Romka - zdaje się jest adminem odpowiedzialnym za
                              działanie sieci w Twojej firmie pozdrów go proszę i zapytaj czy aby nie ma
                              wśród pracowników osób uzależnionych od internetu. Jeśli nie jesteś
                              funkcjonariuszem rzeczonej firmy to też daj jakoś znać będziemy dłubać dalej.
                              Oj rację miał filip że w normalnym kraju można takie Rodzynki z ciasta
                              wydłubywać!!
                              Sory miły Filipe, Twe szlachetne imię zawsze wymawiam i piszę z należytm
                              szacunkiem.
                            • Gość: zolek Re: Zolku czy identyfikujesz się z PFRON? IP: 217.153.44.* 09.05.03, 12:14
                              nawet gdyby , to niepowinno Cię to interesować , to po pierwsze .
                              PO drugie moje wypowiedzi absolutnie niedotyczyły pracy zawodowej , a tylko i
                              wyłączeni społecznego co podkreslam zaangażowania się w imprezy , rozmaite
                              akcje i prace na rzecz miasta.
                              I to tyle powtarzam nieznasz mnie wiec mnie nie oceniaj !! Niewiesz kim jestem
                              wiec nie snoj publicznie takich domysłów , ja niemam sobie nic do zarzucenia ,
                              a na potwierdzenie moich słów powiem tytlko jedno ,a Ci co wiedzą będa wiedzieć
                              o co chodzi , i to naprawde juz wszystko co powiem na ten temat !! Jeśli
                              niewiesz o co chodiz to zastanó sie nad swoja sytuacją i swoim zaangażowniem to
                              tylko potwierdza moją teze - najlatwiej to siedziec i narzekać - a jesli chodzi
                              o twoja wypowiedz odnośnie taksiarzy jak to napisałej , to wiedz tylko że mam w
                              rodzinie dwoch "taksziarzy" i naprawde moge cos owiedzeć o ich obciąrzeniach

MŁODE MIASTO !!!! _______ i juz wszysyko jasne !
                              • Gość: expertum credere p płacimy i wymagamy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 12:45
                                no tak, Ty się Waćpan, szlachetnie urodzony paracowniku na niwie dobra
                                wspólnego poświęcasz anonimowo i chwalisz Bóg wie czym (tajemnica zawodowa więc
                                nie ujawniajmy tylko Bóg, sumienie, historia i Ty sam wiesz co robisz -
                                sprytne). A inni jak nie mają tak szerokiej gęby to już nic nie zrobili i nic
                                nie wiedzą?. Oj, trzeba by sprawdzić czy aby podatnicy i płatnicy składek mają
                                kaprys utrzymywać Stefka Burczymuchę, nadętego chwalipiętę.
                                Robotnik w dzisiejszej fabryce jak za swoje pieniądze kupi sobie fajki i zrobi
                                przerwę w pracy to ma po premii przejechane. A Waćpan? internetu za swoje
                                pieniążki nie opłacasz, w godzinie pracy laid back, relaxin, taxin (pisownia
                                fonetyczna - cytuję za ALI G. in Da House - film w pytę - polecam w ramach
                                kontaktu z kulturą niskopienną), a pogróżek że w pracce kłopoty mieć będziesz
                                się nie boisz.
                                Dobrze się ustawiłeś działaczu, aktywisto, społeczniku, robotniku pracy
                                wytężonej.
                                Słodkiego miłego życia!!

Pokaż swoją twarz wzywam Cię z popkulturowym pieśniarzem!! Pokaż byśmy mogli
                                Cię poznać, pokochać i w-y-b-a-b-r-a-ć na sternika miejsciej ławy dzierżącego w
                                dłoniach kierunek naszego rozwoju i zacofania. Dzierżącego kaskę i trzosik.

Ile już tam masz? Przeinaczając tekst śpiewany przez Michała

precz do szkoły - uczyć się polskiego, etyki, i co tam jeszcze olałeś. Tłumy
                                bezrobotnych wykształconych inteligentnych kobiet i mężczyzn bez pracy i
                                koneksji drapieżnie krążą po ulicach z wygłodniałymi oczami szukając roboty i
                                chleba. W kafejce za wystąpienia na forum zapłaciłbyś minimum 2 zł z tytułu
                                godziny na wejście w sieć plus byłbyś w plecy 20 złotych za nieprzepracowaną
                                roboczogodzinę. To jest 11 bochenków chleba. Bezdomni z wielką kulturą i
                                szacunkiem wycałowali by Ci buty i ręce jakbyś im te bochenki oddał.

Ale cóż syty głodnego nie zrozumie, ustawiony uczciwego też nie, nieuk
                                wykształconego tym bardziej. Byt określa czasami świadomość a miejsce
                                zatrudnienia punkt widzenia

Wot, sud'ba nasza cziełowieczieskaja. Nu paka. Pagadi, zoliek. Pażiwiom,
                                uwidim szto diełajesz i sprasim ili tol'ka w jazykie kriepkij ty parień

• Gość: kornik Re: Koniec dyskusji, proszę IP: *.czes.gazeta.pl 09.05.03, 12:43
      Panowie, skończcie ten beznadziejny wątek, który ogranicza się do pyskówek
      między dwiema-trzema osobami. To tylko niepotrzebnie zaśmieca forum i pobudza
      do aktywności przeróżnych kretynów. Zamknijmy dyskusję, proszę o to wszystkich
      forumowiczów. Uznajmy, że kto wpisze się od tej chwili jest beznadziejny.
      • Gość: expertum credere p Korniku poddaję się Twemu werdyktowi IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 12:49
        Korniku poddaję się Twemu werdyktowi. niemniej jednak pierwsza osob która by
        odpisały na zagadkę cham - Egipt - chemia ma ufundowaną niespodziankę w knajpie
        egipskiej, a reszta mniejsze niespodzianki w jednej z knajp afro (kumpel ma
        tam gdzieś udziały)zagłębia piwnego.
        Korniku!! respect jakby powiedział ALI G. bohater kultowego filmu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka