Gość: Obserwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 22:34 naprawdę? oj autorko, oj autorko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcyś Częstochowa stolicą hip-hopu IP: 75.126.114.* 18.03.07, 22:37 z której wsi jest pani Olga Trojak? takiej imprezyy nie było? widac że autorka rzadko w Czestochowie bywa na imporezach, stad te głupoty które wypisuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfff Re: Częstochowa stolicą hip-hopu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 23:18 Pani Olga nie jest po studiach wiec co sie dziwicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Częstochowa stolicą hip-hopu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 23:24 Mistrz impreza! A powyższym proponuję czytanie ze zrozumieniem - tego typu imprezy jeszcze nie było! Nie było imprezy która ściągnęłaby undergroundowe ekipy z całej Polski. Myślałem, że Zombi Skład wyczerpuje dalsze możliwości, ale Foreign Beggars, J-Live meeeega! Szczęka mi spadła! Ej, ja chce już nie wiem jak wyrobie do następnego MV :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mighty Vibes Re: Częstochowa stolicą hip-hopu IP: 212.87.244.* 19.03.07, 01:38 Jeśli odbyła się kiedykolwiek w Częstochowie klubowa impreza hip-hopowa, która odbiłaby się tak wielkim echem w całym kraju, która przyciągnęła tyle ludzi z całego kraju (a nawet spoza jego granic, bo wiele osób zjechało z Anglii specjalnie na tę imprezę), proszę o podanie jej nazwy/daty/miejsca. Mało tego. Impreza ta była największym wydarzeniem w dziejach niezależnego polskiego hip-hopu. Olbrzymia autopromocja, artyści osobiście zaangażowani w promocję, wielu artystów, którzy nawet na niej nie występowali, reklamowało ją na swoich stronach internetowych, profilach myspace etc... Udało się zebrać NAJŚCIŚLEJSZĄ czołówkę polskiego undergroundu, na imprezie pojawili się jako goście, ludzie tacy jak Puzzel, Kixnare, Metro, VNM z 834, Lilu, Reno, Skorup (...). Zagrał poraz pierwszy, bijący rekordy popularności w tym środowisku skład - Brudne Serca, zagrał najlepszy debiutant roku - W.E.N.A., zagrał historyczny dla polskiego niezależnego hip-hopu skład Dinal (pierwsze polskie demo wydane tylko i wyłącznie na winylu), imprezę poprowadził najlepszy polski konfenansjer - TeTris, dwukrotny v-ce mistrz Wielkiej Bitwy Warszawskiej, autor płyty należącej do "kanonu piątki" polskiego undergroundu - Naturalnie EP. W zasadzie, na imprezie pojawił się niemalże cały ten kanon - TeTris, Smarki Smark, Zkibwoy, Dinal. Brakowało jedynie Jimsona. Patronat nad imprezą objął portal basementalism.pl, portal, który patronuje jedynie najbardziej ambitne przedsięwzięcia hip-hopowe (koncerty Kid Koali, Skrecz.com Battle...) a na forum basementalismu temat poświęcony Mighty Vibes II cieszy się największą ilością odwiedzin, zostawiając daleko w tyle koncert Cinematic Orchestra czy Jazz Festival we Wrocławiu. Za nietuzinkowością imprezy przemawiać mogą także: godzinna audycja radiowa, poświęcona imprezie, na falach akademickiego radia Kampus FM, z siedzibą w Warszawie; prezent od Magazynu Hip Hop w postaci 150 sztuk archiwalnych numerów magazynu, zawierających wywiad z Zombi Squadem oraz projektem 2razyPe (cena 1szt archiwalnej: 4,9pln); oficjalna relacja, która znajdzie się w następnym numerze Magazynu Hip Hop (czy jakakolwiek inna impreza odbywająca się w Częstochowskim klubie trafiła na łamy ogólnopolskiej prasy tematycznej?); niezliczona ilość tematów na niemal wszystkich forach tematycznych w całym kraju, poświęconych tejże imprezie a zakładanych przez obce organizatorowi osoby... Po głębszym wniku, mógłbym przytoczyć pewnie jescze przynajmniej pięć tego typu wyjaśniających sprawę argumentów na dowiedzenie, że sobotnia impreza była wydarzeniem wręcz historycznym jeśli chodzi o częstochowską kulturę. Śmiem więc wątpić w to iż kiedykolwiek w naszym mieście odbyła się impreza tak ogromna i tak specyficzna, impreza która będzie przywoływana jeszcze przez długie, długie lata, impreza, która jedyne negatywne, nie poparte komentarze zbiera od ludzi, dla których była ona nie na rękę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maldoror Re: Częstochowa stolicą hip-hopu IP: *.man.czest.pl 19.03.07, 08:15 Ehhhhh.... fani innych gatunkow (alternatywa/synth/elektro body music/ industrial/goth/dark folk) moga tylko pozazdroscic hiphopowcom przejecia obecnie undergroundowej palmy pierwszenstwa.... Na oslode przypomne malolatom, ze na poczatku lat 90tych w OKFie odbywaly sie imprezy goth/new romatic/dark wave - czy ktos w tych czasach wynajal by OKF na impreze :)) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Częstochowa stolicą hip-hopu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 17:02 bylam dzieki informacji na najlepszym forum w polsce dotyczacym dobrej muzyki a szczegolnie hip hopu - www.basementalism.pl Na wszystkie imprezy polecane na tej stronie mozna swobodnie isc! bylo calkiem dobrze w czestochowie i dobrze, ze zostalo to tu wspomniane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Częstochowa stolicą hip-hopu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 08:24 czy to jakaś dzika afrykańka muzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ribbeck Re: Częstochowa stolicą hip-hopu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:05 Nie, ale jak się uda to możemy spotkać się kiedyś na koncercie np. Daara J - senegalskiego zespołu hiphopowego. Dzika afrykańska muzyka jak najbardziej. Głowa z Mighty Vibez powiedział już chyba wszystko, ja mogę tylko pogratulować mu zapały i zacięcia promotorskiego. To dzięki takim ludziom Częstochowa może kulturalnie ożyć i stać się jasnym punktem na klubowej mapie Polski (chociaż po MV 1 i 2 i innych imprezach jest już kojarzona z bibami z najwyższej półki, na które ściągają młodzi ludzie z całego kraju). Z takim arsenałem pomysłów Mighty Vibez z powodzeniem zapełniałoby największe kluby w Poznaniu, Warszawie czy Wrocławiu, przynosząc organizatorom kokosy. Ale to Częstochowa może pochwalić się koncertami Zombi Squad czy A State Of Mind. W sobotę przed koncertem spotkałem dwóch Czechów, którzy na imprezę przyjechali specjalnie z Pragi... I kiedy Urząd Miasta promuje Częstochowę ciastkami, młodzi ludzie działając na własną rękę wykonują prawdziwie dobrą robotę by móc być dumnym ze swojego miasta. Pozdrawiam ribbeck tam tam records Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: Częstochowa stolicą hip-hopu 19.03.07, 11:11 Ribbeck piekne slowa. Gdyby nie inicjatywa spoleczna ludzi, ktorzy chca cos organizowac w Czestochowie to niestety to miasto by juz dawno bylo kulturalnym cmentarzyskiem obrosnietym przez piejacych z zachwytu mieszkancow z powodu wystepu madaryny na pl. Bieganskiego. Głowa gratuluje dobrej imprezy. Mamy pare osob, ktore stara sie dzialac cos w offowym i alternatywnym klimacie i chwala im za to. Co do tych pierwszych postow to pewnie dla nich "hiphop" skonczyl sie na mezo i tede. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 21:59 morinig calm - nie od dzisiaj wiadomo że jestes tepym lewakiem. miasta zyja nie dlatego że daje im pozyć urzad miasta. to tylko na całym swiecie minus czestochowa zycie toczy sie normalnie, tzn. nie organizowane przez urzedników. a wy byscie chcieli zeby was za raczke trzymał urzrednik. wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka mega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:44 jest to 3 impreza glowy .. z kazdj edycji coraz lepsza mysle ze t wyszla mu najlepiej .. ludzie ktorzy tam zgrali cle podziemie i zombi sqad mnial ... nie bylo przypadkowych ludi ktozy szukali tam ludzi pokroju tede czy hpg ... ta impreza byla na wysokim poziomie ... glowa mega respekt ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: Tak wlasnie - wstyd! 21.03.07, 00:09 Moge byc dla Ciebie tepym lewakiem, nie rusza mnie zupelnie obrzucanie blotem bez merytorycznego uzasadnienia wlasnego zdania. Nie bede sie rowniez tlumaczyl, ze nie jestem zwiazany z zadna lewicowa grupa - formalna czy tez nieformalna. Jestem po prostu mlodym czlowiekiem, ktory wyjechal z Czestochowy, bo w innym miescie znalazl otwartosc ludzi, duza doze tolerancji, akceptacje dla dzialan artystycznych, a przede wszystkim ogromne perspektywy rozwoju, edukacji i pomoc ze strony wlasnie wladz miasta w realizowaniu wyzszych idei niz pierdzenie w fotel ogladajac taniec z gwiazdami w cieplych kapciach i zajadajac pomidorowke - jak mniemam Ty spedzasz swoj wolny czas. Czesto wracam do Czestochowy i nie wykluczam, ze tutaj wroce na stale. Ale caly czas cos robilem, dzialalem, probowalem. Raz wychodzilo innym razem nie. Cos dla tego miasta zrobilem, a przynajmniej sie staralem. W przecwienstwie do Ciebie. Nienawidze propagandy, ktora sie szerzy w tym pieknym miescie, nienawidze leserstwa, nierobstwa i kolesiostwa, biernosci, braku pomyslu i tej czestochowskiej malomiasteczkowosci wielu mieszkancow, dla ktorych Czestochowa jest pepkiem swiata. Niektorzy wciaz mysla, ze w Polsce jest zle wiec w/g nich Czestochowa niczym nie odbiega od standartow. No i wlasnie tu pojawia sie problem. Bo gdzie nie spojrzec cos sie dzieje. W kazdym jednym miescie, sa inwestycje, sa dzialania, jest zycie, spoleczenstwo oddycha, a nie dusi sie zamkniete w swojej swiadomosci o wyzszosci Czestochowy nad reszta miast. Potwierdzenie? Sprawdz sobie wyniki ankiet prowadzonych przez GW. Czestochowa jest dla mlodych i to oni powinni teraz dyktowac tutaj warunki, a nie te stare pryki, ktore juz przebily dno koryta. Bardzo ciekaw jestem Twojej riposty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Częstochowa stolicą hip-hopu IP: *.icis.pcz.pl 19.03.07, 22:06 Na placu Bieganskiego z malutkimi wyjatkami dzieja sie ambitne rzeczy. To co reprezentuje Teatr czy Filharmonia albo OKF, ROK itp. tez nie jest kulturalnym cmentarzyskiem. Trzeba laczyc umiejetnie kulture oficjalna i nieoficjalna, z tym ze zgadzam sie ze nalezy bardziej niz dotychczas docenic te druga. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Częstochowa stolicą hip-hopu IP: *.icis.pcz.pl 19.03.07, 18:17 Drogi ribbeck, Jestem pelen najglebszego podziwu za organizacje takiej imprezy. Tym niemniej chcialbym zauwazyc ze ciastecza i taka impreza to rzeczy niesprzeczne, dotycza rownych dziedzin i roznych ludzi. Ja doceniam jedno i drugie. Tutaj obszar dla przeciwstawien lezy gdzie indziej, a w szczegolnosci w zbyt wielkich kwotach przeznaczanych na GM w realacji do kultury nieoficjalnej. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Częstochowa stolicą hip-hopu IP: *.sc.czest.pl 19.03.07, 16:30 buahahahah! Odpowiedz Link Zgłoś