Dodaj do ulubionych

czarna lista pracodawców

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 09:53
Wpisujcie nazwy firm i pracodawców,którzy okazują się nieuczciwi,i bazują na
wykorzystywaniu pracowników.Niech ta lista uchroni kolejne osoby od podjęcia
pracy w takim miejscu.
Obserwuj wątek
    • Gość: była pracownik Re: czarna lista pracodawców IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.07, 11:36
      Skok Arka
      Dają 700zł na ręke i myślą że im wszystko wolno.
      Mają pracowników za nic, tylko zarząd ma normalne pensje.
      • Gość: pracownik za 800zł Re: czarna lista pracodawców IP: 83.2.141.* 24.03.07, 19:15
        milano w III Aleji i na kortach mało płaci i nie rejestruje
    • Gość: gosc Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 11:39
      Gość portalu: pracownik napisał(a):

> Wpisujcie nazwy firm i pracodawców,którzy okazują się nieuczciwi,i bazują na
      > wykorzystywaniu pracowników.Niech ta lista uchroni kolejne osoby od podjęcia
      > pracy w takim miejscu.

a ty swojego "typu" nie masz ?
      Za jęzorek tylko umiesz i chcesz innych pociągnąć
      • Gość: mily Re: czarna lista pracodawców IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.07, 17:26
        a ty jak papuga wszystkich podrabiasz palancie
    • Gość: Menel Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 11:40
      Clipperton-doradctwo finansowe to inaczej sprzedaz uslug finansowych-kredyty i
      ubezpieczenia, z moim zdaniem slabymi prowizjami dla pracownika
      • Gość: pracownik Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 22:30
        PAULA.... ZŁODZIEJE ,ZŁODZIEJE.JESZCZE RAZ ZŁODZIEJE! WŁAŚCICIEL,ZERO
        KULTURY ,CHAM I CWANIAK!!!!!!!!
    • Gość: pracownik T. Kryst. Myjnia na okulickiego IP: 212.87.241.* 24.03.07, 13:17
      no o tym to można było by powieść kryminalną napisać, wykorzystywanie na maksa
      pracowników wulgarne podejście do klientów ,problemy z każdą instytucją za jego
      przekręty, a facet nadal w każdym pośredniku poszukuje pracowników!!!!!!
      hahahahah
      • Gość: ok Re: T. Kryst. Myjnia na okulickiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 13:29
        Stradom S.A.
      • Gość: bolo Re: T. Kryst. Myjnia na okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 18:05
        Mozesz przyblizyc temat i opisac dokladniej bo tam mialem zamiar isc do pracy a
        teraz sam juz nie wiem. Pracowales tam czy tylko slyszales?
    • Gość: Ona Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 13:30
      Produkcja Artykułów Rynkowych "A&W" Stella Warta.12 godzin przez pól roku od poniedziałku do soboty
      • Gość: jo Re: gomma IP: *.man.czest.pl 24.03.07, 14:09
        gomma brud smrud i ubostwo ona powinna byc na pierwszym miejscu
    • Gość: Asia Re: czarna lista pracodawców IP: *.lutn.cable.ntl.com 24.03.07, 14:26
      Berger Sp.z o.o. to dopiero jest jazda na maxxxxxxxa!!!!!Wykorzystuja ludzi a
      sami sie osmieszaja przez roznego rodzajuz rodzinne zagrywki (wtajemniczeni
      wiedza jakie)Ha!!!!!
      • Gość: Goliard Re: czarna lista pracodawców IP: 89.174.23.* 24.03.07, 14:37
        Goliard Sp. z o.o.
        • Gość: firma Re: czarna lista pracodawców IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.07, 15:47
          Mat
          • Gość: ja Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 15:49
            Tak, i jeszcze TRW, Dospel i setki innych firm w Częstochowie. Niedługo wyjdzie
            na to, ze każda firma w Cz-wie i okolicach to złodzieje i wykorzystywacze. Może
            jak już oczerniacie kogoś to piszcie za co, a nie tylko wymieniacie nazwy firm.
            • Gość: OBI Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 16:03
              OBI TRAGEDIA
              • Gość: xxx Re: czarna lista pracodawców IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.07, 09:38
                sam jesteś chyba tragediaaaa..pensje niektórzy wcale nie mają najmniejsze a co niektórzy ile dorabiają na bokuuu więc nie pisz takich bzduuuur
            • Gość: Pysia Re: czarna lista pracodawców IP: 80.48.49.* 25.03.07, 09:48
              J&J Piotrowscy Przetwórstwo drobiu na dekabrystów. pierwszy miesiac 3 na
              godzine nastepny za 5 zł. Brak rejestracji pracowników mobbing , brak szacunku
              dla pracowników. Gdy szefa cos wkurzy to schodzi do praxcowników i sie wydziera
              na nich albo jak ma humor to sobie żarty robi głównie z poddtekstem seksualnym
              jakby nie było innych teamtów. Praca jest ciezka i po nie chodzi sie tylko po
              lekarzach. Pracowałam tam w wakacje 2 miesiace i zerwane mam miesnie w prawym
              barku. Niestety nie moge ubiegac sie o odszkodowanie poniewaz nie mam podstawy
              czyli umowy o prace. A prawo wogóle nie jest przestrzegane. Odradzam zagladac
              do tego zakładu i robic z nim interesy. Mieli tez stołówke akademicka przy DS
              Maluch ale nie wyszło im. nie dzieiwe sie. W życiu nic nie zostaje w próxni jak
              sie ludzi źle traktuje to życie ze zdwojona siła odda. Pozdrawiam
              • Gość: jeden Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 22:27
                bo to jest gej co ma problem ze wzwodem pewno jeździ BMW
    • Gość: Maksiu Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 16:57
      a może by tak zrobić "czarną listę pracowników " dla równowagi co????
      tych którzy mają ogromne roszczenia ale nic nie potrafia zrobić,tych co
      myślą ,że firma działa tylko po to żeby dawać im zatrudnienie.....Ludzie jak
      Wam się jakaś praca nie podoba to dlaczego narzekacie?Przecież zawsze możecie
      znależć sobie lepszą........
      • Gość: 12.12m Re: czarna lista pracodawców IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.07, 17:25
        wszystko da sie przezyc ale za godziwa płace!!!!ja moge trzepac worki po
        cemencie ale zeby mi na zycie nie brakowało.zadnych luksusów tylko zeby mi od
        wypłaty do wypłaty starczyło na zycie i opłaty.a niestety Polska to zycie na
        kreske i nie dziwi mnie to ze kazdy wyzywa na swoja prace bo tak naprawde to
        wyzywamy na nasze zarobki.
      • Gość: kasia Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 15:47
        to mi się podoba. zastanówcie się nad sobą.irlandia czeka .zmywaki czekaja
        • Gość: kot Re: czarna lista pracodawców IP: *.162.inds.pl 01.04.07, 20:12
          Kasiu pozmywaj w Irlandi a pozmywaj w Polsce zobaczysz gdzie lepiej?
        • Gość: ... Re: czarna lista pracodawców IP: 212.87.241.* 02.04.07, 15:29
          Kasiu ... w Irlandii pracowalam 2 lata w biurze rachunkowym - nie na zmywaku !!!
          Wszyscy moi znajomi, którzy wyjechali do Anglii czy Irlandii pracuja w swoim
          zawodzie ...
      • Gość: jeden Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 22:31
        pewno chciałbyścw..u żeby naród zapitalał 24/h najlepiej za miseczkę ryżu
        sie wyprowadź do CHRL jak chcesz jechać na czyimś grzbiecie baranie.
    • Gość: Al Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 20:52
      Yawal System . 5,25 zł/godz. oczywiście brutto, zatrudnianie na pare miesięcy poczym zwalnianie i na nowo zatrudnianie. Lepsze stanowiska zarezerwowane tylko dla rodziny.
      • Gość: ja Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:48
        gomma-wyzysk.
        • Gość: monika Re: czarna lista pracodawców IP: 80.54.174.* 24.03.07, 21:50
          szewos wyzysk
          • Gość: pracownik Re: czarna lista pracodawców IP: 80.48.49.* 24.03.07, 22:38
            bracia strach jaki wyzysk dają 2000 tys na rekę a za taką prace nalerzałoby by
            sie 4000 tys to by można żyć normalnie ?
            • Gość: oj Re: czarna lista pracodawców IP: *.sol2.cable.ntl.com 25.03.07, 09:04
              a kiedys zalozylem taki post to mi szanowna redakcja usunela (tego pewnie
              jeszcze nie dojzeli albo moderator przysna)

podaje swoj typ : KOMOZJA
              • Gość: Gość Re: czarna lista pracodawców IP: 212.87.241.* 25.03.07, 12:59
                Byłam tam z młodzieżą na wycieczce, to co tam zobaczyłam na długo zostało w
                mojej pamięci. Manufaktura z XIX wieku i tyle.
            • Gość: były OKK IP: *.prenet.pl 02.04.07, 08:19
              TRAGEDIA!!!! Wszystko wydaje sie ok ale tylko na początku. Potem okazuje się że
              to co sie ustalało to nieprawda. Haruje się za 800 zł 7 dni w tygiodniu, a gdy
              chcesz odbiór za sob-niedz to problem jak choolera bo ciagle jest się
              potrzebnym mimo ze nieraz nic sie nie robi. Poza tym mobbing, mobbing i jeszcze
              raz mobbing. Boisz sie jesc pic mówic ... Praca sama w sobie jest w porządku
              ale szefowa jest do nie do zniesienia. współczucie dla dziewczyn które tam
              zostały!
          • gargamel67 Re: czarna lista pracodawców 08.12.07, 11:01
            czesc popieram monike i dziwie sie ze ludzie ida pracowac do szewosu wszyscy co maja i mieli chec do pracy odeszli z tego zakladu jak mozna powiedziec pracownikowi ze dla fizycznych nie ma pieniedzy na wyplate .
    • Gość: ..........? Re: czarna lista pracodawców IP: *.21.pl 25.03.07, 14:28
      PKO BP S.A.
      • Gość: Janek Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 14:34
        Drukarnia SAWA. Nie ma rejstracji, placa beznadziejnie. Calymi dniami poza domem i jeszcze uwazaja sie za najlepszych ludzi pod sloncem.
        • Gość: ja Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 16:32
          jawo z bor
          • Gość: on Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 16:33
            musiorski kamery i zlodzeje
        • Gość: taki jeden ktoś Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 23:24
          SAWA...pracuję tam i mam odmienne zdanie na ten temat: rejestracja jest, a
          jeśli chodzi o pieniądze - nie znam osoby która zarabia za dużo, mnie też by
          się więcej przydało :)
        • Gość: zzzzz Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 22:16
          Janek co ty za bzdury wypisujesz Sawa to super firma.Jest pełna rejestracja i
          bardzo dobre zarobki.Pracodawcy super,zawsze pomagają i mozna sie do nich
          zwrócić z każdym problemem.Jak ci sie nie chce pracowac to nie pracuj ale nie
          oczerniaj innych .Jak chce sie coś otrzymać to trzeba coś z siebie dać.Jak
          jestes leser to nie jest wina pracodawców tylko twoja.
    • Gość: xoox Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 17:43
      Pawel leszczynski firma "pro-direct"ul rzeznicka goraco nie polecam oszust i
      naciagacz nie wyplaca pieniedzy odradzam!!!!
      • Gość: x Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 21:31
        a czym zajmuje się ta firma Pro direct
    • Gość: Marta Re: czarna lista pracodawców IP: *.org 25.03.07, 18:19
      PKO-Aleja Pokoju mobing,czas pracy na okragło i jeszcze papiery do domu a
      szefowej mało i mało tylko płakać
      • Gość: pejo Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 18:59
        Ludzie, a może by tak do Anglii?????????????????????????///
        • Gość: dżordż Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 11:22
          Zapraszam na wyspy brytyjskie , do odważnych świat należy , kto nie ryzykuje ten
          nie ma , pozdro dla wszystkich fizoli , którzy nie mają nic do gadania :)
        • szeniaa Re: czarna lista pracodawców 26.03.07, 13:06
          popracujemy i założymy podobny wątek z wysepek
          hiii hi
      • Gość: OD MUSIORSKIEGO Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 19:02
        Dwóch panów i władców Wojtuś i Sebuś jeden gorszy od drugiego krwiopijce i
        naciągacze płacą marnie wykorzystują na maxa nie tylko kierowców ale i
        pracownice w sklepach. muszą przychodzić 0,5h wcześniej a później czekac nawet
        ponad godzine na kierowcóa aby się rozliczyć oczywiście za te godziny nie mają
        płacone. Panowie ożenili się z córkami właściciela który tak na prawde ma już
        główno do gadanie. Mam nadzieje,że z życiu bedą MUSIELI JESZCZE PRACOWAĆ I
        TRAFIĄ NA TAKICH SKUR..... JAK ONI. PRACOWNIK
        • seb2304 Re: czarna lista pracodawców 27.03.07, 21:02
          DROGI PRZYJACIELU! Kimkolwiek jestes napewno znalismy sie i niejednokrotnie
          wymienialismy usciski dloni, rozmawialismy, zartowalismy i etc. jesli byles
          taki nieszczesliwy to dlaczego o tym nie powiedziales? Co ci przeszkadza w
          pracy taki sebus i wojtus, kiedy to oni z ciebie tak krew spijali? Bo to jest
          ciekawe;-) Jesli byles kierowca to miales za zadanie przewiesc jedynie chlebek
          z punktu A do punktu B, zrobiles swoja robote i szedles do domu i tyle (praca
          szalenie wymagajaca myslenia i wyczerpujaca). Jesli praca ci nie odpowiadala
          nalezalo ja zmienic przeciez nikt na sile cie nie trzymal, droga wolna swiat
          szeroki wszedzie potrzeba ludzi do pracy, pewnie taki super specjalista tak
          niedoceniany znajdzie szybciutko prace swietnie platna! Mam nadzieje, ze
          odnalazles swoje miejsce w stadzie i jestes teraz doceniany i swietnie
          wynagradzany, czego wszystkim zycze, zreszta sobie tez. TWOJ
          PRZYJACIEL "KRWIOPIJCA" SEBUS
          • Gość: Czas przeszły Re: czarna lista pracodawców IP: 212.87.241.* 27.03.07, 23:14
            Z Twojej wypowiedzi można wywnioskować,że niezbyt dużym szacunkiem darzysz
            swoich pracowników i pracę jaką oni wykonują.Co do obowiązków kierowców to
            owszem mają za zadanie przewozić chlebek ale nie wiem czy nawet wierni klienci
            chcieliby jeść pieczywo,które zostało przywiezione samochodem w którym parę
            minut wcześniej wożono materiały budowlane,gruz lub piasek.
            W kwestii pracy jako sprzedawca to zgadzam sie w całej rozciągłości z
            PRACOWNIKIEM,bo istotnie dziewczyny przychodzą do pracy 30 minut wcześniej aby
            wyłożyć towar i robią to za darmo.Ewentualnie za kilka chamskich słówek pod
            swoim adresem świadczących jedynie o prostactwie "pana" K.
            Cieszę się niezmiernie,że starczyło mi na tyle odwagi by zrezygnować z tej pracy
            bo atmosfera tam panująca może doprowadzić każdego do wrzodów żołądka.
            NIECH żYJE JęDRYKA. HE HE
        • seb2304 Re: czarna lista pracodawców 27.03.07, 21:14
          a moze bedziesz mial jaja i ladnie sie przedstawisz? no ale nie ty nie masz
          jaj, bo ktos kto pisze takie bzdury i anonimowo to nie moze miec jaj! biedny
          czlowiek no naprawde ci wspolczuje, ale nic sie nie martw dzisiejsza medycyna
          plastyczna czyni cuda i raz dwa trzy sprawi ci nowe klejnoty i znowu bedziesz
          facetem z jajami!! usmiechniety i dumny bedziesz wtedy myslal o rzeczach
          radosnych twoje zycie nie bedzie juz takie szare i smutne, a moze nawet nie
          bedziesz juz wypisywal takich bzdur kogos krzywdzacych! TWOJ
          PRZYJACIEL "KRWIOPIJCA" SEBUS
          • Gość: do Sebusia Re: czarna lista pracodawców IP: 83.2.141.* 27.03.07, 21:36
            czy ty nie jesz za dużo jaj bo tylko one ci w głowie
            • Gość: kierowca Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 19:20
              Moim zdaniem zle że masz problem do Sebastiana i Wojtka bo oni sa spoko,a o
              cały ten syf i stresującą atmosfere można miec pretesje do Maciusia. To on
              wysyła kierowców po materiały budowlane i na różne misje.Przez to kierowcy nie
              wyrabiają sie na zamknięcie sklepów i dziewczyny za to cierpią. Co do agenta
              mógłby troche wyluzować!Odnośnie wypowiedzi Sebastiana z punktu A do B to nie
              jest taki lajcik,sam wie ile sie trzeba nadzwigać,a wracając na piekarnie nie
              wiesz co Ci Maciek jeszcze wymyśli.WIERNY I ODDANY KIEROWCA

• Gość: Czarna mamba Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 22:52
                Czasami oprocz punktow A i B dochodzi jeszcze C, a po chwili dzwonia zebys podskoczyl do punktu D... Wydaje mi sie, ze wyplacanie naleznosci za nadgodziny troche by zmienilo sytuacje, bo chociaz wiesz, ze jestes dluzej w pracy, a nie prowadzisz dzialalnosci charytatywnej dla kogos duzo bogatszego od siebie... ale chyba nie ma na co liczyc skoro szef sie wyzywa na pracownikach kiedy ma gorszy humor, lub poprostu wydaje mu sie ze jak ktos siedzi kilka godzin dluzej w pracy to nic zlego, bo przeciez pracownik nie ma rodziny i innych zajec oprocz pracy... I zgadzam sie z przedmowca w kwestii Seby i Wojtka.
                • Gość: gość Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 16:46
                  Wojtek i Sebastian ogólnie są spoko, moze czasem żle kogos potraktują, ale sami
                  sa też pod presją Pana MAćKA, i to on ma swoich pracowników za nic. Zamiast
                  głowic się nad tym jak zatuszowac fakt że pracownicy pracują duzo więcej
                  godzin, lepiej by zatrudnił kilku ludzi i pewnie wszyscy byliby zadowoleni.
                  Pracownicy może by mieli od czasu do czasu wolna sobote, przez co pracowali by
                  duzo wydajniej (wszyscy doskonale wiedza że zmeczony pracownik jest mniej
                  wydajny) a nowi pracownicy by się cieszyli ze dostali pracę. Kierowca oprócz
                  jazdy z punktu A do punktu B ma jeszcze sobie załadować towar, potem go
                  rozładowac i jeszcze po pracy wypucować auto żeby potem usłyszec od Pana Maćka
                  że "zawsze mozna to zrobic lepiej". W końcu pensje, które płaci za tyle godzin
                  w pracy nie sa jakimiś wielkimi kokosami, biorąc pod uwage o której godzinie
                  trzeba wstawać, bo pewnie taką jedna miesięczną pensje pracownika pewnie
                  zostawia dziennie w obi. Kupuje pierdoły, robi z zakładu lepianke, zamiast
                  zainwestować jak prawdziwy biznesman w zadład XXI w. taki jak np MICHAŚ
                • Gość: angrusz Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:44

No to teraz sytuacja sie odwróciła . To pracodawca będzie musiał uzgadniać
                  warunki z pracownikiem a nie narzucać .
                  Najwyższa pora
          • Gość: agent KGB Re: czarna lista pracodawców IP: 212.87.241.* 31.03.07, 14:19
            Widać, że masz JAJA (te sprawione dzisiejszą medycyną). Ale pamiętaj, nic nie
            jest wieczne: ani Ty, ani Twoje jaja.
            • Gość: gosc Re: czarna lista pracodawców IP: 212.87.244.* 31.03.07, 21:02
              Hej Agencie widac ze z cibie niezly dupowlaz
              ale nic sie nie martw ciebie tez w dupe kopna
              Ty tez nie jestes wieczny ani Twoje jaja
          • Gość: zx Re: czarna lista pracodawców IP: *.gre.pl 07.08.07, 11:11
            Cieszę się że pracodawcy zaglądają na forum.
    • Gość: ..........? Do: Marty IP: *.21.pl 25.03.07, 22:22
      Posadzili ze wsi babe na stanowisko i co sie dziwisz, szukaj nowej pracy to
      moja rada. Tam nie ma przyszlosci, Ty pracujesz oni zgarniaja premie, malo
      pracujesz, maja malo, sama wiesz o tym. A za dokumenty do domu wywala cie i za
      to jest paragraf. Ja ucieklam dawno, jestem teraz szczesliwa.
      • Gość: E Re: Do: Marty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 22:30
        MM cz wa
    • Gość: ewa Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 10:13
      hotel Scout ul. drogowcow.
      • Gość: kilbil Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 11:25
        pgg
        • Gość: gość Re: czarna lista pracodawców IP: 89.174.23.* 26.03.07, 12:00
          w Straży Miejskiej praca nie dla tych co nie jadą żydowską furmanką na ukraińską
          Hućbę.wszystkich
          • Gość: gość Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 12:22
            moja rada jest taka ,jest żle trzeba z takiej pracy odejść,czasy są wyjątkowo dobre bo zaczyna brakować ludzi do pracy.Może pracodawcy zaczną szanować pracowników.Może zrozumieją że bez nich nie mogą istnieć.Ciesze się że tak dużo ludzi wyjechało za granicę i że na rynku pracy zrobił się taki deficyt rąk do pracy. W Polsce się mówi że młodm nie chce się pracować a jakoś n zachodzie pracodawcy są z nich bardzo zadowoleni i vice versa.W końcu pracodawcy zrozumieją że największy potencjał to pracownicy.
            • Gość: gość1 Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 14:15
              jak można się cieszyć, że z naszego kraju wjechały osoby z największym
              potencjałem???!!!mnie jest przykro, wyjechała duza część mojej rodziny, jedyny
              plus dla nich to to, że pracując ponad siły, zarabiają stosunkowo duże
              pieniądze. Jeżeli ktoś uważa, że pracodawca go wykorzystuje to ma duże
              możliwości zmiany na lepsze, wystarczy odrobina chęci, do pracy, a nie do
              wylewana morza pretensji do całego świata. Życzę osobie i Wam zadowolenia z
              życia i dużo optymizmu.
              • Gość: KASIA Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 15:57
                NIECH KAZDY NIEZADOWOLONY ZAŁOZY WŁASNĄ FIRME.ZATRUDNI PRACOWNIKA I ZOBACZY
                JAKI TO LUKSUS.POWODZENIA I ZYCZĘ WAM TAKICH PRACOWNIKÓW JAK WY.PS.JEŚLI KTOŚ
                JEST DOBRYM FACHOWCEM TO NAPEWNO PRACODAWCA TO DOCENI .
                • Gość: darek Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 18:15
                  ilu jest pracodawców w Polsce którzy-tak od siebie-dadzą podwyżkę lub super
                  premię bo mają z czego i potrafią docenić że inni właśnie swoją pracą na ich
                  zyski robią i to często dłużej niż przewiduje kodeks.
                • Gość: gość1 Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:32
                  W 100 % ZGADZAM SIĘ Z KAŚKĄ, pozdrawiam!
                • Gość: qwe Do KASI IP: 217.153.246.* 27.03.07, 10:18
                  Ty chyba z innej bajki jesteś,pozazdrościć optymizmu.
                • Gość: ala Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 13:30
                  żaden pracodawca w obecnych czasach nie gnębi dobrych pracowników, z drugiej
                  strony jeżeli ktoś nie ma ochoty pracować zawsze może poszukać sobie innej
                  pracy. ciekawa jestem czy osoby, które tak chętnie wpisują sie na to forum,
                  były by zachwycone, gdyby ich pracodawcy zrobili listę największych "leserów i
                  obiboków"?. możecie spać spokojnie, mają inne ważniejsze sprway na głowie. choć
                  swoją drogą uważam, że niektóre z osób, które zarobiły duze pieniądze przez
                  ostatnie 10 lat, nie grzeszą kulturą osobistą.
                • Gość: falcon Re: Szanujcie się ludzie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 17:05
                  Niby się z Tobą zgadzam, ale nie do końca. Problem polega na tym, że w Polsce fachowcy zarabiają tyle, ile powinien zarabiać niewykwalifikowany robotnik a niewykwalifikowani robotnicy, tyle co niewolnicy. Nawet jeżeli ktoś jest niewykwalifikowanym robotnikiem, to również oczekujesz od niego dyspozycyjności i jakiegoś wysiłku. Jeżeli Jego praca Twoim zdaniem nie jest nic warta, to zawsze możesz ją wykonać sama. Zaoszczędzisz w ten sposób kupę pieniędzy.
                  Przy dzisiejszych kosztach utrzymania najniższe wynagrodzenie powinno wynosić netto min. 2000 zł. za samą dyspozycyjność wobec pracodawcy. Jeśli jako pracodawcy, nie stać Cię na zapłacenie takiej kwoty, tzn., że nie stać Cię na pracownika i powinnaś jego pracę wykonać samodzielnie, albo przy pomocy rodzinki. Proponowanie komukolwiek wynagrodzenia w wysokości 1000 zł netto jest wysoce obraźliwe i świadczy o lekceważeniu człowieka. Wszyscy wiemy, że za taką kwotę nie można się nawet samodzielnie utrzymać, nie mówiąc już o dorobieniu się czegokolwiek. Ludzie nie powinni się na takie wynagrodzenia zgadzać.
                  Owszem, przy takich kosztach pracy wiele firm zmniejszyłoby zatrudnienie, ale tym samym zrobiłoby się miejsce na rynku dla małych rodzinnych firm, które mogliby zakładać dotychczasowi pracownicy "krwiopijców". Oczywiście, nie w każdej branży jest to możliwe.
                  Reasumujac, trzeba się cenić nawet wtedy, kiedy jest się niewykwalifikowanym pracownikiem. Jeśli ludzie zgodzą się pracować cały dzień za złotówkę, to nikt im więcej nie zapłaci. Zobaczmy jak cenią się np. stomatolodzy. Przecież mogliby ceny usług zmniejszyć o połowę w ramach konkurencji między sobą, tylko co by im to dało? W krótkiej perspektywie inicjatorzy takiego posunięcia mogliby przy dużym nakładzie pracy odnotować zwiększony zysk, ale w perspektywie długoterminowej straciliby wszyscy stomatolodzy, ponieważ zębów do leczenia byłoby niewiele więcej, a pula pieniędzy do podziału zmniejszyłaby się o połowę. Będąc zatem przedstawicielami inteligentnej i pragmatycznej części narodu i dostrzegając ten aspekt nie konkurują ze sobą za bardzo cenami, tylko reklamowaniem swoich usług i niekiedy ich jakością, zmuszając tym samym pacjentów do płacenia wysokich cen. W ten sam sposób można zmusić pracodawców do płacenia wyższych wynagrodzeń. Wiem, że oczywiście o wszystkim decyduje ostatecznie popyt i podaż na rynku pracy, ale wydaje mi się, że gdyby nawet dentystów było dziesięciokrotnie więcej, to i tak trzymaliby się obecnych cen z tych powodów o których wyżej napisałem. Po prostu są mądrzejsi i bardziej dalekowzroczni.
              • Gość: do gościa1 Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 17:38
                tak proszę goscia1 cieszę się że wyjechali że maja taką możliwośćponieważ pamiętam jak ja zabiegalem o to aby wyjechać w latach 80 tych prawie płakałem jak nie moglem dostać wizy i dopiero wroku1990 udało mi się wyjechać. Wcale nie żałuje i jestem szczęśliwy że udało mi się wyjechać i zwiedzić kawałek świata.Ja nie pracowalem ponad sily wręcz przeciwnie ,bardzo milo wspominam swoją dawną prace.Rozumie że tęskni się za rodziną ale przecież świat się skurczył są tanie linie można się odwiedzać.Powiem tyle pracowałem za granicąi bywałem w kraju 3-4 razy do roku, teraz pracuje w kraju 6 dni w tygodniu po 12 godz.mieszkam kilkaset km od rodziny(rodzice) i widuje ich żadziej niż przedtem zarabiam prawie tyle samo tylko tam pracowalem 160godz. tygodniowo a tutaj 280 i to jest ponad moje siły.Teraz coraz częściej zastanawiam się czy warto było wracać,tam jest się obcym ale przynajmniej godnie się żyje.
                • Gość: pracownik Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:08
                  ZDECYDOWANIE MM PIEKARNIA DWÓCH CWANIAKÓW W+S
                • Gość: Gość1 Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:35
                  jak masz wątpliwość -> masz pewność
                • Gość: ... Re: czarna lista pracodawców IP: 212.87.241.* 02.04.07, 16:40
                  "tam jest się obcym ale przynajmniej godnie się żyje" - zgadzam si w 100%.
                  Niedawno wrocilam do Polski (byłam ciekawa czy cos sie zmieniło na + ) -
                  POMYLIŁAM SIĘ !!! Bardzo tęsknie za moja pracą i ludźmi, których poznałam w
                  Anglii (zawsze uśmiechnietymi i miłymi)......
            • Gość: aukcjia Re: czarna lista pracodawców IP: 62.29.160.* 03.04.07, 18:53
              Według mnie to firma TRW jest tą która powinna być na czarnej liście ( chodzi o
              zarobki ) kiedys było OK ale teraz jest coraz gorzej za marne 5.700 złotych
              siedzisz osiem godzin przed komputerem i jeszcze Ci dokładają coraz to więcej
              obowiązków, pytam ile mozna znieść i jak za to przeżyć od wypłaty do
              wypłaty ??????
              • Gość: chwal się Re: czarna lista pracodawców IP: *.echostar.pl 04.09.07, 16:00
                Ja mam więcej i nie dokadają mi roboty, tylko dokadają kasy. Ale
                widać to zależy, kto co potrafi.Jeśli już zrozumialeś o co chodzi to
                dobrze, gdyż w tym wątku nie piszemy o tym, kto ile zarabia i czemu
                tak dużo, tylko o pracodawcach z czarnej listy. Proponuje zalożyć
                osobny wątek, taki np. mam 5700 a wy ch.... nie!Napewno ktoś Ci
                odpisze. Zresztą ja bym odpisal, bo czytam to tylko dlatego, zeby
                mieć porównanie, co mialem tu, a co mam w innym mieście( nie
                wymyślaj mi od roboli angoli:). Bo Twoje 5700 przy moich 8000 slabo
                wygląda. Nie mniej jednak rozumiem ludzi, którzy muszą się użerać
                się z tym bagnem, bo sam się wywodzę z niego. Pozdrawiam
    • elenakw Re: czarna lista pracodawców 26.03.07, 20:35
      POLTROP - zero szacunku dla ludzi i totalny brak kultury, wykorzystuja
      pracownikow a potem po prostu wyrzucaja! Moja kolezanka pracowala tam rok temu
      i opowiadala ze pracownicy tam zwolniaja sie co dwa tygodnie - nie wytrzymuja
      presji psychicznej....
      • elenakw Poltrop! 26.03.07, 20:36
      • Gość: pracownik Poltropu poltrop!! IP: *.flatpla.net 02.05.07, 21:11
        ja tam pracowałem i rzeczywiście tam jest ciągła rotacja pracowników. pracuje
        sie tam góra 2 miesiące a potem cię wyrzucają chyba ze jesteś mądry i sam
        odejdziesz!!!!! a właściciel to cham i prostak zresztą identycznie jak jego
        synalek!!!
    • Gość: mimi Re: czarna lista pracodawców IP: 80.54.170.* 27.03.07, 23:08
      Super wątek! Ja sama miałam już dawno ochotę, aby go założyć. Czasy się
      zmieniły, ale pracodawcy krwiopijcy jeszcze tego nie za€ważyli. Ostrzegajmy się
      przed nieuczciwymi pracodawcami!!! Ostatnio nawet w Biedronce są podwyżki.

My - pracobiorcy wbrew pozorom mamy wiele zrozumienia dla pracodawców. Ale nie
      przekonują nas teksty skierowane do nas ,,załóż sam firmę, zapłać ZUS-y swoje i
      pracowników, podatki i potem się wymądrzaj''. Uczciwi pracodawcy płacą ZUS i
      podatki za siebie i za tych, co nie płacą.

Ale to nie nasza - pracobiorców - wina. My - pracobiorcy - nie chcemy pracować
      ani na czarno, ani w szarej strefie. Czasami nie mamy innego wyjścia, bo czynsz
      trzeba zapłacić, a dzieci chcą jeść.

To wśród Was jest chęć, aby oszukać państwo, ZUS i Urząd Skarbowy, a przy
      okazji kogoś, kto pracuje, bo dzieci chcą jeść i licytowanie się kto bardziej
      oszukał ZUS, ten prawie dzałał już w ruchu oporu i za parę lat powinien nabyć
      prawo dodatku kombatanckiego do emerytury za walkę w ruchu oporu.

Uważam, że tacy pracodawcy nie zasługują na dobrych polskich pracowników,
      ludzi, którym jeszcze się chce lub którzy muszą i potrafią.

Nie podnieca mnie też i nie przeraża czarna lista pracowników. Gdyby jednak
      miała ona obowiązywać, to na czele powinien się jednak znależć super pracownik
      za 2.400 zł za nic.

• Gość: do mimi Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 00:01
        Nikogo nie podnieca ....taka bylejaka pracownica...

To wątek założony przez cud-pracownika...białego ma się rozumieć,jeszcze nie na
        czarnej liscie..

Re: Nieroby i lenie
        Autor: 36krzysiek
        Data: 06.02.07, 16:18 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        Większość ludzi pracuje bo musi. teksty o samorealizacji i dopełnieniu w pracy
        to trele morele. Chyba że praca to pasja, którą się kocha, ale ilu ma takiego
        farta w zyciu? A leniem i nierobem jest chyba po trochu każdy z nas. Co tu
        zrobić, żeby sie nie narobić a zarobić? - to pytanie nurtuje ludzkość od lat :)
        osobiście podziwiam ludzi, których spokojnie stac na wygodne życie jako
        rentierów a jeszcze im się chce cos robić. Widocznie praca jako zajęcie a nie
        środek utrzymania sprawia więcej frajdy. Gdybym był bogaty ! ... to bym nic nie
        robił.
        _________

No to zapierdziala jak ma bata nad sobą.
        • Gość: mimi Re: czarna lista pracodawców IP: 80.54.170.* 28.03.07, 20:39
          Cóż pracodawcy z Cze-wy jacy są - świadczy odpowiedź na mój wpis. ,,Bylejaka
          pracownica,, jak piszesz, nie jest bezrobotna. Nawet w Cze-wie ma na pasku
          brutto powyżej 4 tys. (i jest kobietą). Te ponad 4 tys. to głównie prowizja od
          sprzedanego towaru (płaca zasadnicza jest niewielka.)

Jak myślisz, czy mój pracodawca płaci mi tę kasę za bylejakość?

,,Bylejaka pracownica,, zna 3 języki obce, w tym jeden na tyle dobrze, że nawet
          w nim myśli, gdy nim mówi i pisze.

,,Bylejakiej,, sprawia frajdę, gdy uda się sprzedać towar wyprodukowany przez
          firmę pracodawcy, w dodatku jeszcze za korzystną cenę.

,,Bylejaka,, chodzi chętnie do pracy, zostaje czasem po godzinach, a gdy ma
          urlop, to się trochę nudzi.

Jej pracodawca płaci jej punktualnie pensję, odprowadza w terminie należny ZUS
          i podatki i ubolewa, że płaci ,,bylejakiej,, tak mało, bo wiadomo , że musi
          płacić ZUS i podatki za ,, pracodawców,, których wprawdzie stać na to, aby
          jeżdzić dobrą bryką, ale nie stać na to, aby płacić tym ,,leniom i nierobom,,
          którzy dla nich pracują.

,,Bylejaka pracownica,, kończy swój udział w tej dyskusji, bo nie zamierza się
          zniżać do poziomu niektórych częstochowakich ,,pracodawców,,
          • Gość: hehe Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 21:26
            ona kończy....fantazję.

Jak ci tak dobrze ,to po co tu jojczysz na forum ? Handlowa przedstawicielko ?
            Nie trać czasu,tylko sprzedawaj,bo usłyszysz...tej pani już dziękujemy.:-))))
            • Gość: hehe Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 21:30
              i jaki tępak ! Jej pracodawca tak mało jej placi,bo musi biedaczek zaplacić za
              innych pracodawców.Matka Teresa a nie biznesmen.
              Ale widzi głupola,to jej wciska kitu ile wlezie..:))))
    • Gość: xxx Re: czarna lista pracodawców IP: 89.174.23.* 30.03.07, 18:52
      echo taxi
      • Gość: mrm Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 19:23
        Echo w kieszeni ;P
        • Gość: ?????? Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 22:25
          CCC- mobbing ,chamstwo,wyzyskiwacze i wogóle brak słów.....
          • Gość: let's go ! Re: czarna lista pracodawców IP: *.man.czest.pl 30.03.07, 23:09
            Państwowa Inspekcja Pracy, tel. 361-20-50, 324-72-81, ul. Warszawska 30, porady
            prawne - poniedziałki-piątki, g. 8.00-15.00;

• Gość: do ip mana Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 23:13
              Ty podobnież tam pisałeś ,i co ? Na Berdyczów ? Ale z największym zakładem w
              mieście zadrzeć,toś za malutki,ofiaro.
        • Gość: co to za firma? Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 13:18
          czy ktos wie cos o MICHASIU?
          • Gość: gość Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 13:20
            słyszałem ze to obóz pracy
            • Gość: JA Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 14:33
              To dziwne że nikt tu nie umieścił Brembo , TRW , czy Gommy
              CZY DLATEGO żE PłACą TYLE ILE NA UMOWIE ?
    • Gość: dark Re: czarna lista pracodawców IP: *.slowackiego.trustnet.pl 01.04.07, 12:46
      wkret - met 1000 zl na reke w 4 brygadowym systemie dzial wtryskarki jaja
      poprostu sobie robia i obiecuja podwyzki juz od stycznia hehe
    • Gość: Pio Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:51
      Łatwiej i krócej będzie wypisać tych którzy nie wykorzystują pracowników i okazują sie uczciwi <lol2>
      • malarz2 Re: czarna lista pracodawców 01.04.07, 15:46
        Są dobrzy pracownicy i źli pracownicy. I dobrzy pracodawcy i źli pracodawcy. A
        wszystko zależy od wzajemnych oczekiwań. Więc nie narzekajcie.

Ps. W PRL-u wszystko można było wynieśc z zakładu. A teraz?? Więc nie
        narzekajcie. Sami chcieliście zmian to i macie. Ja aktualnie jestem zadowolony z
        pracy.
        • Gość: Franek 123 Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 20:28
          DOSPEL, DOSPEL, DOSPEL I JESZCZE RAZ DOSPEL ! ! !
          • Gość: do Pio Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 20:36
            Napisz jak umiesz pisać i potrafisz taki podział rozróżnić.
            • Gość: do angrusza Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 23:00
              a co ty tak się cieszysz ?
              Ty jako nauczyciel nic se nie będziesz wybierał.Wywalą cię na zbity łeb,bo
              tylko siedzisz na forum zamiast uczyć dzieci.
              A wtedy zmywanie- faktycznie.
            • Gość: Pio Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 13:03
              Uczciwi pracodawcy to tacy którzy wypłacają pensje w terminie i pensja ta satysfakcjonuje pracownika...ja nie będę wnikał czy kogoś satysfakcjonuje 500 zł na miesiąc czy 5 tys. bo jeśli to pierwsze to ten ktos może uważać swojego pracodawce za uczciwego...
              • Gość: up Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 21:08
                up
                • malarz2 Re: czarna lista pracodawców 14.04.07, 04:06
                  Realne bezrobocie w Polsce wynosi 5 - 7 %. Ciekawe. :D
          • Gość: Heheh Re: czarna lista pracodawców IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 04:19
            Franek ty niedojdo życiowy. Za leżenie nie płacili leniowi, mozliwe
            ze wywalili za opieprzanie i narzeka teraz na necie za ktory mamusia
            płaci...
    • Gość: omco Re: czarna lista pracodawców IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.07, 22:58
      FERROKOLOR na ul. Ks. Skargi- tak lawirują planami sprzedaży, zeby nie dać
      prowizji- średnio 3 zmiany w roku
      • Gość: wrota Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 04:27
        do piekla stoja otworem.
        bojcie sie
        nadchodzi
        • Gość: gabriel Re: czarna lista pracodawców IP: 195.205.171.* 02.04.07, 07:07
          STRACHY, STRACHY,STRACHY
          • Gość: dykol Re: czarna lista pracodawców IP: 89.174.23.* 02.04.07, 10:32
            Straż Miejska -niewierni nie potrzebni
            • Gość: agnieszka Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 10:23
              praca w "1000" Sp. z o.o.w Radomsku zakład w Blachowni
              -NIE POLECAM : NIE PAŁCĄ PENSJI W TERMINIE (OPÓŹNIENIE NAWET 3-4
              TYGODNIE!!!!)
      • Gość: ,,, Re: czarna lista pracodawców IP: 80.54.168.* 04.09.07, 02:52
        Levis i reszta sklepów Państwa Cheł....
    • Gość: wiedzacy Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 15:44
      piotrowscy na dekabrystow, bez umowy i niewolnictwo
    • Gość: lala Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 20:56
      Drogeria Natura. Nic gorszego mnie w życiu nie spotkało. Jeszcze
    • Gość: były pracownik Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:48
      mini sam JURA w Olsztynie kolo Cz-wy. Banda złodziei. Nie rejestruja, co na
      początku obiecywali. Robota doslownie za grosze az sie plakac chcialo, i
      praktycznie od rana do wieczora. koszmar :(
      • Gość: olsztyniak Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:02
        jak mogę nie rejestrować skoro pracujesz na sklepie ? Przecież to łatwo wpaść ?
        • Gość: maly751 Moze inne spojrzenie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 08:45
          Ludzie przeczytałem wszystkie wpisy i jestem w szoku czemu jeszcze pracujecie u
          tych "wyzyskiwaczy" nie przecze ze wszyscy pracodawcy dobrze sie odnosza do
          pracownikow ale teksty ze "za godna pensje moge trzepac worki z cementu" sa
          niedorzecznoscia bo niby jaka placa za taka robote by Cie satysfakcjonowala?
          Moim zdaniem w duzych firmach gdzie spolecznosc pracownicza jest duza zawsze
          znajdzie sie ktos kto ma za malo a zreszta pokarzcie mi kogos kto zarabia za
          duzo. Kazde stanowisko pracy musi zarobic na pracodawce, pracownika, no i na
          nasze tanie panstwo. Bylem na forum TRW i tez przezylem szok bo woda w expresie
          do kawy jest za zimna. Ludzie co sie z Wami dzieje przeciez mamy demokracje
          (podobno) i mozecie zmienic prace na inna albo wyjechac za granice lub do
          stolycy i tam zarabiac "godnie" (wyscig szczurow).
          Jestem pracodawca i ja pracuje 24h na dobe bo musze sie martwic o zbyt na moje
          towary gdzie kupic taniej surowiec zeby sie oplacalo bo na produkcji nikogo nie
          interesuje ze jest zastuj na rynku albo ze moj odbiorca nie zaplacil w terminie
          faktury, pracownika to nie interesuje tylko zeby odwalic 8 godzin pracy i isc
          do domu, albo jak przespac dniowke zeby jakos godzinki przelecialy.
          Wyzysk moze jest w duzych firmach ale to nie wina pracodawco tylko stuknietych
          kierownikow produkcji ktorzy chca sie wykazac przed dyrekcja ze jego zaloga
          jest cacy. Z Waszych komentarzy wynika ze latwiej jest wpisac zaklady ktore
          szanuja pracownikow choc w zakladach powyzej 10 osob znajdzie sie taki ktoremu
          cos nie pasuje, bo u mnie znalazl sie taki co powiedzial ze on nie bedzie na
          mnie robi choc zarabial okolo 3 tys na reke przy pelnym etacie 8 godzin ale to
          jest myslenie PRL-u bo kazdy pracuje na siebie a nie na pracodawce, jak nie
          pasuje placa lub praca to ja zmien moze bedzi Ci lepiej.
          " Nie chciało sie nosic teczki, to nos teraz woreczki"
          Pozdrawiam Wszystkich zadowolony i tych niezadowolony z własne pracy.
          • Gość: qwe Re: Moze inne spojrzenie? IP: 217.153.246.* 04.04.07, 11:05
            To kiedy śpisz,jeśli tyrasz 24h.
          • Gość: nautiko Re: Moze inne spojrzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 02:19
            to gdzie ta praca, z chęcią popracuje u ciebie:)
          • Gość: Kamilek Re: Moze inne spojrzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 10:17
            Popieram w 100% to co napisałeś. Myślę że na forum jest za dużo
            młodzieży która ma za duże wymagania nie dając nic od siebie. Po
            prostu przerost formy nad tresciom. Drodzy pracownicy, troszkę
            więcej pokory!!!
      • Gość: olsztyniak Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:34
        kierownictwo chamstwo.Jeżdzi taki po pijaku terenówka i szpanuje.
        • Gość: olsztyniak Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:39
          to chamstwo to w mini Jurze w olsztynie.
        • Gość: pracownik były Re: czarna lista pracodawców IP: 212.87.240.* 05.04.07, 15:00
          RHL na Legionów, wyzysk i mobing. Traktowanie pracownika jak niewolnika.
          Odradzam pracę w tej firmie. Szef ciągle ma o coś pretensje, wszystko co się
          zrobi według niego jest żle, nie ma żadnego szacunku do pracownika
          • Gość: ja Re: czarna lista pracodawców IP: *.strefa.com 06.08.07, 10:57
            ja tez pracowalem w tej firmie i zeby odzyskac pieniadze musialem wziac dwoch
            ludzi ze sobom a kierowcy moga tylko mandaty zbierac za nie przestrzeganie
            tachografu bo ciagle tylko malo i malo z jednego kursu na drugi bez zednego
            odpoczynku a pan reterski to ch..........j jakich malo!!!!!!!!!!
            • Gość: gość Re: czarna lista pracodawców RHL IP: *.juranet.eu 06.08.07, 18:18
              Popieram w 100% . Praca w firmie RHL to tragedia, przede wszystkim chodzi o
              traktowanie, właściciele odnoszą się bez szacunku, nerwowa atmosfera, nikt tam
              długo nie popracuje.
    • Gość: Były pracownik Re: czarna lista pracodawców IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 03.04.07, 18:12
      Witam Wszystkich!!!
      Firma: Real,-
      Przepracowalem tam jakis czas i wiem ze nie warto tam sie pchac.Glodowa pensja
      w wysokosci 700 zl przy etacie 0,719 (pracownik nie Worker).Ciezka charowa dla
      kobiet,lamanie przepisow BHP przyklad max. waga przewozonego towaru na
      ,,paleciaku,, dla kobiet to 80 kg z czego 50kg ma wozek.Pracownik BHP jest tylko
      raz w tygodniu.
      Przed wizytacja kogos z zarzadu odbywa sie ,,malowanie trawy na zielono,,.
      Przy zwoceniu klientowi uwagi o nie niszczenie towaru jestes u pani Dyrektor na
      dywaniku.
      Ciezko pani Dyrektor podniesc papierek z podlogi-nalezy zawolac pracownika
      dzialu do posprzatania.
      Wspaniali kierownicy dzialow ktorzy mysla tylko o obrotach.

Mozna by jeszcze wiele przykladow....

P.S.
      Moze jest tu ktos kto tam jeszcze pracuje???
    • Gość: gosc Re: czarna lista pracodawców IP: 80.48.49.* 03.04.07, 22:44
      pozdarwiam szefa pizzeri allegro:-)
      • Gość: ja Re: czarna lista pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 09:52
        chamstwo to w -Brembo
        soki i kawa w biurach były i są za darmo. Dla prac. produkcyjnych w ramach
        oszczędności będzie zwykła woda( a była z sokiem).Czy to się nazywa równe
        traktowanie pracowników?To są te cudowne sposoby na DOBRą ATMOSFERę W PRACY?
        • Gość: do małego 751 Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 16:28
          Dość ciekawa i konkretna wypowiedż.Ile osób napisze,,,,,,,że to nie prawda.
          Ciekawe.
          • Gość: wer Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 17:47
            maly751 ma racje , tez mam firme i nie ważne ile zapłacisz pracownikowi minie
            2-3 miesiace i znow mu bedzie źle bo malo... chyba taka natura polaków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka