Dodaj do ulubionych

Służbowy strój dla nauczycieli

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 12:22
Byłabym za tym, aby nauczyciele także zostali zobligowani do noszenia
jednakowych służbowych strojów. Elegancka garsoneczka dla pani, garnitur
dla pana. Raz do roku ekwiwalent dla nauczyciela na zakup stroju służbowego.
Elegancko, praktycznie i bez niepotrzebnej w szkole rewii mody.
Obserwuj wątek
    • Gość: mikito Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:27
      Popieram w 100%. Jesli uczniowie maja bys schludnie ubrani (chodzi mi tu
      oczywiscie o obowiazkowe mundurki), to nauczyciele przede wszystkim powinni dac
      im przyklad.

• Gość: jolka Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: 80.54.174.* 30.03.07, 21:37
      tez popieram schludny mundurek rowniez dla nauczycieli
      • Gość: carmen Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: 80.54.171.* 30.03.07, 21:53
        ja pracuje w szkole i rewii mody nie zauwazam wsrod nauczycielek,chyba tylko ja jedyna dbam o siebie i o to zeby fajnie wygladac.wsrod nauczycielek panuje raczej moda rodem ze sredniowiecza i tamtej epoki.spodnice do polowy lydki w kolorze burym,zero makijazu i koczek na glowie i siwe odrosty (oczywiscie nie generalizuje ale...wiekszosc tak chodzi).jesli ma w szkole panowac sredniowiecze to tez jkestem za mundurkami
        • Gość: Paolo Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: 89.174.23.* 30.03.07, 21:57
          Carmen na czego uczysz?
          • Gość: carmen Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: 80.54.171.* 30.03.07, 22:04
            nie ucze konkretnego przedmiotu bo jestem na stazu ale prowadze rozne zajecia o charakterze profilaktycznym
            • Gość: Paolo Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: 89.174.23.* 30.03.07, 22:13
              hmmm profilaktycznym??? Co mas zna mysli, jesli mogę wiedziec?
    • Gość: Pik. Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 22:14
      Najlepiej takie, jakie mają strażniczki w więzieniach dla kobiet.
      • Gość: carmen Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: 80.54.171.* 30.03.07, 22:20
        pewnie szukacie juz sobie jakiegos podtekstu seksualnego ale chyba sie nie doszukacie.otoz prowadze zajecia z dzieciakami dotyczace narkotykow,hiv,przedwczesnego seksu i zwiazanego z nim konsekwencjami,wplywu alkoholu na mlody organizm ,program 7 krokow (dla niewtajemniczonych program o madrym uzywaniu alkoholu) itp
        • Gość: Paolo Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: 89.174.23.* 30.03.07, 22:37
          ale ja sie nie doszukuje podtekstu..bylem ciekaw czym sie zajmujesz jako Pani
          nauczycielka..:)
          • Gość: ... Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 23:11
            snapki?
            • Gość: nauczycielka Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 13:58
              Skoro winnych zawodach jest przewidziany strój służbowy dlaczego
              nie w szkole.
    • Gość: angrusz Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 17:00
      Zawsze chodzę do pracy w garniturze i do tego nie jakimś pstrokatym ale
      granatowy ,
      A nauczycielki - młode - tez powinny wiedziec w czym przyjść a nie świecić
      pępkami i w prześwitujących spódnicach czy bluzkach
      • Gość: Paolo Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: 89.174.23.* 31.03.07, 18:59
        > A nauczycielki - młode - tez powinny wiedziec w czym przyjść a nie świecić
        > pępkami i w prześwitujących spódnicach czy bluzkach

u mnie w szkole jest kilka mlodych po studiach i jakos jeszcze ich nie
        widzialem w tego typu "kreacjach"..;/ przesada..
    • Gość: Russian Girl Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: 212.87.241.* 31.03.07, 17:12
      Głupi pomysł z tymi mundurkami. Niby czego to ma dowodzić?
      • Gość: d Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 19:29
        paranoja z tym wszystkim, przeciez to ograniczenie swobody obywatelskiej, niech
        tylko ktos mi kaze ubierac sie jak mu sie podoba, bo tak wypada... kraj
        paradoksow, ubieram sie jak mi sie podoba i tyle, jak nie pasuje to wypad.
        • Gość: xyz Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 19:51
          Gupie i durny wątek.
        • Gość: angrusz Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 09:09

Do : d

Powiedziałaś " wypad " . Tak to tobie pracodawca powie wypad .
          Nie chcesz ubrac sie tak jak on wymaga to wypad . Niech to dotrze do ciebie .
          Nie ty dyktujesz tu warunki
    • Gość: Russian Girl Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: 212.87.241.* 31.03.07, 20:52
      Jak wszyscy wiemy, to nie szata zdobi człowieka. Czy wy myślicie, że zakładając
      te mundurki stajemy się lepszymi ludźmi? Mamy większy szacunek wśród uczniów a
      uczniowie wśród nauczycieli? Ja tak nie sądzę. Stajemy się jedynie szarą
      nieciekawą masą.
    • Gość: zyta41 Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.zana.trustnet.pl 31.03.07, 21:49
      Wtakim razie uczniom też należy sie ekwiwalent.
      • Gość: daga Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 23:20
        a może tak strój króliczka ?? rodem z playboya ? :-)))))))))))))
        • franek_o Re: Służbowy strój dla nauczycieli 01.04.07, 09:41
          zamiast strojów wystarczy schludny, jednolity ubiór i też będzie ok, i to
          zarówno dla uczniów i nauczycieli. Praktycznie nie ma kasy na nic poza kredą,
          bo żarówki to sam muszę kupować, ale mundurki muszą być. A co zrobi pan
          minister jak rodzic powie że nie kupi swojemu dziecku mundurka? Przypomne że w
          takim gimnazjum to chyba co pół roku trzeba nowy kupować bo dzieci bardzo
          szybko stają się młodzieżą. No i ekwiwalent - jeśli już to dla wszystkich dla
          uczniów i nauczycieli. Ale nadal uważam że ta kasa lepiej by się przysłużyła w
          postaci komputerów, podręczników czy pracowni językowych...
          • Gość: jmk Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 10:27
            Proponuję sutanny lub habity, już niektórzy "koledzy (koleżanki) nauczyciele"
            je noszą, więc koszt ekwiwalwntu za strój służbowy będzie niższy.
            O ile już chodzący w służbowym nie będą oszukiwać- Ale sie rozmarzyłem!!!
            • Gość: proste Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: 217.153.246.* 01.04.07, 10:41
              • Gość: proste Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: 217.153.246.* 01.04.07, 10:43
                Załadujmy ministra na taczkę i będzie po temacie !!!!!!
                • Gość: angrusz Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:47

Do proste : Po jakim temacie ?
                  Przyzwoity strój ucznia ?
                  Normalny strój nauczyciela - pracownika państwowego ?
                  Dyscypliny w szkole ?

Czy inni ministrowie to dostrzegali ? Czy coś próbowali zrobić ?
                  Czy im sie udało ?
                  Każdy ma swoje wady i błędy ale ten chociaż chce przywrócić normalność .
                  Byle nie dawał ulg maturalnych
    • Gość: Dyrektor Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 17:37
      Ze względu na spokój w pokoju nauczycielskim. Przestaną się obserwować
      i plotować.
      • Gość: Russian Girl Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: 212.87.241.* 01.04.07, 18:59
        Dopiero wtedy zaczną się prawdziwe odserwacje. Jednej będzie do twarzy w
        mundurku, innej nie.
        Niech Dyrektor się zastanowi, czy o takim spokoju mu się marzy?
      • Gość: nauczyciel Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 11:36
        Szkoła jes urzędem
    • Gość: też nauczycielka Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 18:18
      Jak zawsze, to tak prosto się mówi... może i też bym widziała wszystkich
      nauczycieli w mundurkach, ale w niektórych szkołach nie byłoby to możliwe,
      choćby ze względu na panujące warunki. Niektóre szkoły po prostu są na tyle
      małe, że trudno by znaleźć choć troszkę miejsca na przebieralnie dla
      nauczycieli (przypominam oczywiście, że jest to konieczne ze względu
      na "mieszane" grono nauczycieli). Gdzie poza tym zostawiać te mundurki -
      kolejne szafy... pieniądze na mudurki, na sprzęt, śmiesznie się pisze, ale
      takie są realia, a szkoły biedne!
      • Gość: jmk Re: Służbowy strój dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 20:17
        Żaden problem- na Węgrzech ludzie jeździli(ą) do roboty w roboczych ubraniach a
        nie jak u nas , więc może tak być i u nas.
      • ancymonka Re: Służbowy strój dla nauczycieli 02.04.07, 18:00
        A to przepraszaam - dzieci mają się w mundurki w szkole przebierać??? Nie sądzę :-/
        A nauczyciel co? Nie łaska założyć stroju służbowego w domu? Trzeba specjalną
        przebieralnię robić? No bez jaj!
        Też bym za tym była, żeby nauczyciele mieli stroje służbowe. Ja tam zawsze
        miałam kłopot w co się do szkoły ubrać, a tak toby z głowy było!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka