Gość: isia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 13:57 mam problem miedzy tymi dwoma lekarkami a moze polecicie jeszcze kogos!!! mam problem z zajsciem w ciaze nie wiem do ktorej chodzic??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ancymonka Re: doktor Owsiejko ???? czy Biskupek ?? 12.04.07, 14:14 Żartem mówiąc facet się lepiej sprawdza przy zachodzeniu w ciążę ;) A tak serio - czemu rozpatrujesz tylko te 2 możliwości?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: doktor Owsiejko ???? czy Biskupek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 14:19 bo z tego co mi wiadomo sa dobrymi lekarkami!!! ale moze ktos zna kogos lepszego!! zely mi na tym teraz odstawiam tabletki anty ktore biore od roku prawie zanim zaczelam btaz przez 2 lata nie zaszlam w ciaze !!! jesle po odstawieniu nie zajde to bede mies jakies stymulowanie jajnikow czy cos takiego tak mowi doktor Owsiejko!!! spotkalam znajoma ktora mowi ze dr. Biskupek jest bardzo dobra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: doktor Owsiejko ???? czy Biskupek ?? 12.04.07, 14:23 Wiesz co... ja miałam problem bo mi się wdał zespół policystyczny jajników i mnie pomógł dr. Najman. Trochę długo te tablety teraz brałaś wg mnie, ale lekarzem nie jestem więc się moją opinią nie sugeruj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: doktor Owsiejko ???? czy Biskupek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 14:35 bralam najpierw diane przez 6 miechow teraz bralam cilest. dlatego tak dlugo tzn sama przedluzyłam bo we wrzesniu wychodze za maz!!!! i dopiero teraz odstawie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pkmk3 Re: doktor Owsiejko ???? czy Biskupek ?? 12.04.07, 16:38 Ja też starałam się zajść w ciążę i chodziłam do lekarzy w Częstochowie i żaden mi nie pomógł. Odwiedziłam też panią Owsiejką ale jak dla mnie w tej sprawie nie ma zielonego pojęcia!!!Szkoda na nią czasu. Nie polecam również pani Muskały, pani Adamkiewicz, p.Wilkowskiego bo u tych lekarzy byłam i nie pomogli. Leczyłam się u nas 1,5 roku i nic pojechałam do Łodźi do Salve do dr Sobkiewicza i w pierwszym cuklu starań zaszłam w ciążę więc po swoich doświadczeniach uważam że szkoda czasu na lekarzy w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: doktor Owsiejko ???? czy Biskupek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 16:51 a czy moglabysmi podac dokladny adres????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetta Re: doktor Owsiejko ???? czy Biskupek ?? IP: *.tktelekom.pl 12.04.07, 16:51 Bardzo odradzam Ci Biskupek- jeśli chodzi o tą, która pracuje na Mickiewicza!!!!!!!!!! Byłam na badaniach w tym szpitalu w zeszłym tygodniu (koszmar)nie dosyć, że pani potraktowała mnie jak intruza, to na pytanie o bolących jajnikach odpowiedziała - to może być jakieś zapalenie. I na tym się skończyło !!!! Jeśli chodzi o dr Owsiejko to dobre opinie są na jej temat.Wiem, że jak potrzeba to przyjeżdża do porodu po mimo iż przyjmuje pacjentki w gabinecie. Osobiście nie byłam u niej. Ja też poszukuję dobrego gina. Jak będziesz miała jakieś namiary podaj proszę akowalczyk2001@wp.pl Ostatnio znalazłam post o dr Ziębińskim dużo kobiet go chwali, ale to trzeba ocenić samemu. Zobacz na stronie www.ziebinski.pl Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: doktor Owsiejko ???? czy Biskupek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 16:55 dzieki sprawdze!!!!!!!!!! pozdrawiam i jak cos to sie odezwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka a ja się upieram... 12.04.07, 19:47 A ja się upieram przy Najmanie :) Przyjmuje w przychodni na Wolności (dawna kolejowa) i prywatnie na abodajże 3 maja. Ja tu już ktoś wspomniał - dalekim łukiem proszę mijać Państwa Adamkiewicz (oboje ginekolodzy)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: a ja się upieram... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 10:13 dzieki!!! zapamietam przestroge ku tym ginekologom!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: a ja się upieram... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 10:33 U mnie w rodzinie też był taki problem.Ja osobiscie leczyłam sie u dr.Biskup ale było to juz bardzo dawno(nie mam do niej zastrzeżen,tez prowadziła mi ciąże).Osoba mi bliska też ale w ciąże zajść nie mogła.Pojechała na Śląsk do prof.Cekańskiego,po pierwszej wizycie po przepisanych przez prof.tabletkach zaszła w ciąże.Na kontrolnej wizycie juz w Częstochowie dr.Biskup sywierdziła<<Znam te tabletki>>a tu przeprowadzała szereg doświadczeń.Profesor Cekański jast to już starszy człowiek ale ma świetnych współpracowników(swoich uczniów)ale o Łodzi tez dużo dobrego słyszałam. Pozdrawiam i nie poddawaj sie.Nie od razu zachodzi sie w ciąże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala122 o Adamkiewiczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 12:43 Nie zgadzam się z negatywnymi opiniami o dr Adamkiewiczu. Prowadził moje dwie ciążę i jestem bardzo zadowolona. Pomimo tego, że nie ma dyżurów, a mnóstwo obowiązków jako dyrektor, był przy obydwu porodach ZA DARMO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: o Adamkiewiczu 17.04.07, 13:29 Mnie prowadził pierwszą ciążę. Dobrze, że komplikacji nie było! Dopiero przy drugiej ciąży jak poszłam do Najmana to zobaczyłam co znaczy dobre prowadzenie ciąży i troska o pacjentów (mamę i dzidziusia). Przez 5 miesięcy ciąży nawet nie wspomniał o jakiś witaminach czy kw.foliowym (dopiero jego żona mi się spytała czy biorę!), nie zmierzył ciśnienia! Wizyty trwały góra 10 minut - waga, fotel, ubrać się i cześć, następna. Nieeee dziękuję. Niech się zajmie tym dyrektowaniem bo widzę, że całkiem dobrze mu to wychodzi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o dr Owsiejko Re: o Adamkiewiczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 22:05 Zaczelam chodzic do dr Owsiejko w lipcu 2005 r. Juz na pierwszej wizycie okazalo sie ze ... jestem w ciąży :) Postaowilam ze to ona poprowadzi mi ciąże bo wydawala sie mila i doświadczona - nie zawiodlam sie. Mam poważna wade wzroku i juz w 5 miesiacu dalam jej skierowanie na cesarke ale pomimo to ona zasugerowala mi ze i tak musze jej zaplacic za ten zabieg - no ale coz tak to juz jest w naszym kraju. Nie żaluje ze jej zaplacilam bo dzieki temu w dniu kiedy zjawilam sie na porodówce zadzwoniono po nia do domu i caly dzien latala koło mnie jak matka :) Wieczorem mnie "pokroila" zeszyla i do tej pory kiedy jestem u niej na kontroli domaga sie zdjec malego :) Wogole rozmawiamy prawie jak kolezanki. Moim zdaniem spoko babka i badzo ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: o Adamkiewiczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:28 dzieki za wypowiedz !! w pelni mnie satysfkacjonuje ciesze sike ze jest dobra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowana Re: o Adamkiewiczu IP: 212.87.234.* 19.04.07, 15:39 Dziewczyno, zastanów się co Ty wypisujesz. Miałaś wskazania do cc, a lekarz zażądał pieniędzy za zabieg? W państwowym szpitalu i na państwowym sprzęcie? Mam nadzieję, że zachowałaś zdrowy rozsądek i zażądałaś faktury. Jeśli faktury Ci nie wydano, to sprawa nadaje się dla prokuratora. I pamiętaj,że sankcje dotyczą obu stron. Piszesz, że tak to jest w naszym kraju. Mylisz się. Tak jest tylko tam, gdzie sami pacjenci dają przyzwolenie na tego typu praktyki lekarzy. I weź pod uwagę, że i Ty przyłożyłaś do tego rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o dr Owsiejko Re: o Adamkiewiczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:51 Lekarka powiedziala mi że najpierw bede rodzic naturalnie a dopiero w razie jakichkolwiek problemow zrobia cesarke ale ja nie moglam na to pozwoic dlatego zaplacilam. A nawet gdybym rodzila naturalnie i tak bym dala. A wiesz dlaczego? Dla świetego spokoju, zeby ktos mi pomogl w razie potrzeby. Bylam po cesarce za ktora zaplacilam a mimo to pielegniarkom i tak trzeba bylo dac bo inaczej zdychalabym z bolu po cc bo nie dalyby mi nastepnego znieczulenia. Nie jestem za tym żeby dawac ale u nas w kraju nie da sie inaczej. Bo jak nie dasz to sie zameczysz. Ja chcialam jak najszybciej stamtad wyjsc i nie zaluje tego ze dawalam. Bo dzieki temu jakos tam przetrwalam; ja i moje dziecko. A Ty jak nie chcesz to nie dawaj - twoja sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: o Adamkiewiczu IP: *.ajd.czest.pl 20.04.07, 10:22 Bardzo Ci współczuję, że trafiłaś na tak wyrachowany personel medyczny. Dziwi mnie tylko, że nie powiedziałaś swojej lekarce wprost, że nie godzisz się, by eksperymentowała na Tobie i Twoim dziecku. Może w ten sposób pokazałabyś, że znasz swoje prawa i cenisz swoją godność? A swoją drogą zastanawiam się, dlaczego, nastawiając się na zapłacenie za poród, nie zdecydowałaś się na specjalistyczną prywatną klinikę? Oczywiście, nie oceniam Twojego zachowania, lecz stwierdzam pewne fakty, dlatego też nie traktuj Tego osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: o Adamkiewiczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 10:42 wydajemi sie ze kazda kobieta ktora jest w ciazy nie mysli o tym gdzie sie leczy i za ile tylko aby wszystko bylo dobrze i dizeciatko zdrowe !!! ja jak bym rodzil.a to nie zastanwialabym sie dac czy n iedac zrobilabym wszystko aby bylo jak najlepiej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: o Adamkiewiczu IP: *.ajd.czest.pl 20.04.07, 11:09 Isiu, oczywiście masz rację. Dobro matki i dziecka to sprawy priorytetowe. Dlatego dziwi mnie, że lekarka, której pacjentka przedkłada zaświadczenie o wskazaniu do cc wydane, jak się domyślam, przez okulistę ośmiela się sugerować poród naturalny. Co to znaczy " w razie komplikacji zrobią cc"? Czy miała na myśli uszkodzenie nerwu wzrokowego? Na miejscu tej dziewczyny poszukałabym kogoś bardziej odpowiedzialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: o Adamkiewiczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 11:15 wsumik tez racja!! Odpowiedz Link Zgłoś
katharina_29 Re: o Adamkiewiczu 20.04.07, 14:29 Ja nie popieram "dawania",ale prawdopodobnie również zapłacę za poród - ze strachu.Dlatego,że chcę mieć pewność,że w razie jakichś nieprzewidzianych komplikacji będę mieć lepszą opiekę.Ja i moje dziecko.To przykre,ale tak wygląda rzeczywistość w Polskich szpitalach,a ja wolę nie narażać życia swojego ani mojego dziecka.Chodzę do lekarza prywatnie,płacę za każdą wizytę,nie dlatego,że mam za dużo pieniędzy tylko żeby mieć pewność,że wszystko będzie ok.Jednoczesnie zdaję sobie sprawę,że nigdy nie będzie to 100% pewność.Nie wiem czy ty też jesteś w ciąży "zdegustowana"? jeśli tak to podziwiam cię za odwagę ale jeśli nie to sobie daruj.Wypowiedz sie dopiero gdy się znajdziesz w takiej sytuacji.Może wtedy będziesz miała na ten temat inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o dr Owsiejko Re: o Adamkiewiczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 21:12 Dokladnie Katharina - niech wypowiadaja sie osoby ktore byly w takiej sytuacji. Ja w chwili porodu mialam niecale 20 lat i takie "podskakiwanie" lekarzowi moglo sie źle skonczyc a przecie znie udowodnia bym tego nikomu. A co do dr Owsiejko to mojemu mężowi zalezalo zeby to wlasnie ona a nie ktos przypadkowy mnie cial moze wlasnie dlatego chciala pieniedzy. Bo przecie znie musiala przyjechac wtedy specjalnie do szpitala. To byl jej prywatny czas i moje widzimisie. Na poczatku bylam zszokowana tym że musze jej zaplacic ale po dluzszym zastanowieniu to nie dziwie sie dlaczego. Za darmo umarlo, tak niestety jest i trzeba sie z tym liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
prisilla ja tez polecam Najmana 20.04.07, 11:02 to naprawde dobry fachowiec godny polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka dzieciom Re: doktor Owsiejko ???? czy Biskupek ?? IP: 195.205.202.* 21.04.07, 11:15 Dziewczyny, nie dajcie się zwariować i nie pozwólcie, aby niektórzy lekarze traktowali placówki użyteczności publicznej jak swoje prywatne kliniki. W każdym razie uważam, że wyłudzenia pieniędzy za cc, które w tym wypadku było uzasadnione, jest karygodne. Sama miałam wskazania do cc, z którym ani mój lekarz prowadzący (dr Mikołajczyk), ani nikt inny nie polemizował. Nigdy też nie zasugerowano mi, że miałabym ponieść koszty związane z operacją. Dr Mikołajczyk pokroił mnie osobiście, oczywiście w ramach swoich służbowych obowiązków, bez jakichkolwiek gratyfikacji z mojej strony. Nie dlatego, że mnie nie stać. W odróżnieniu od niektórych z Was znam swoje prawa. Na opiekę w szpitalu tez nie mogę narzekać, doświadczyłam wiele dobrego, szczególnie ze strony dr Najmana, którego wcześniej nie znałam. Jego bezinteresowna troska o pacjentki wzbudziła mój podziw. To prawda, że położne odmawiaja środków przeciwbólowych. Niwe wynika to jednak z ich bezdusznośći, lecz z finansowej sytuacji szpitali. Środki przeciwbólowe trzeba sobie kupić w aptece. Tak głóśno potraficie "krzyczeć" na forum, a w szpitalu, co nie potraficie egzekwować swoich praw? Pozdrawiam i polecam doktorów Mikołajczyka i Najmana. ' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o dr Owsiejko Re: doktor Owsiejko ???? czy Biskupek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 21:21 Sluchaj po pierwsze Ty w szpitalu doświadczylas wiele dobrego a ja wręcz przeciwnie. Jestem młoda i niedoświadczona i niektore pielegniarki wręcz mnie krytykowaly że skoro umialam sobie zrobic dziecko to dlaczego teraz nie umiem sie nim zajac. Dlaczego źle przykładam malego do piersi i ciągle jest głodny. Moim zdaniem w szpitalach pracuja DEBILE a nie lekarze i pielegniarki. Jak powiedzialam lekarzowi ze nie mam pokarmu to mnie wysmial wiesniak jeden. Moja matka nie miala i ja tez, tymbardziej po cesarce. K u r w a nieuk będzie sie uwazal za mądrzejszego. Jak nie mam pokarmu to chyba wiem o tym a oni mi wmawiali ze jak bede pic 2 litry wody dziennie to bede miec. "Piedrolenie kotka za pomoca młotka" może beczke wody mialam wypic zeby byl pokarm. Totalne bzdury gadali w tym szpitalu a po wyjsciu i tak zrobilam jak uwazalam - przeszlam na butelke. A po drugie to nieprawda ze szpitala nie stac na srodki przeciwbolowe bo jak dalam pielegniarce 10 zl to odrazu przyleciala z zastrzykiem. I przez cala noc przychodizla do mnie conajmniej raz na pol godziny !! Hmm jakos szybko znalazla checi zeby mnie odwiedzac bo za pare dni jak juz jej nie dalam ani grosza to byla u mnie RAZ w ciagu calej nocy. No coz widac trafilam na zly personel medyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Polka Re: doktor Owsiejko ???? czy Biskupek ?? IP: 195.205.202.* 22.04.07, 11:43 Młoda i niedoświadczona, wulgarna matko! Po Twojej wypowiedzi konkluzja nasuwa się sama. Nikt nie lubi miec do czynienia z chamstwem. Więc nie dziw się, że potraktowano Cię przedmiotowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o dr Owsiejko Re: doktor Owsiejko ???? czy Biskupek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 18:39 jeżeli to jaaks aluzja do mnie to podkreślam że bylam wyjatkowo mila dla personelu a on odwdzieczyl sie czyms wrecz przeciwnym. Chyba ze byla gotoweczka to byla inna bajeczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Dr NAJMAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 23:51 Polecam dr Najmana.To naprawdę bdb lekarz Miałam niewielkie komplikacje pod konic ciąży.W 37 tygodniu okazało sie ze mam cholestazę.Zachorowałam również na grypę i bardzo źle sie czułam.Gdy się o tym dowiedział dzwonił do mnie do domu dwa razy. Podczas porodu był przy mnie cały czas.Akurat miał dyżur.Nie czekał na kase tylko podał mi znieczulenie.Był delikatny i bardzo miły a czasami nawet dowcipny.Swój poród tylko dzięki niemu wspominam bardzo miło.To naprawde super lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś