Dodaj do ulubionych

Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ????????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 21:48
To smutne wręcz tragiczne jeżeli instytucje mające pomagać społeczeństwu stają
się bezdusznym aparatem egzekwującym.
To przerażające, jeżeli w takich instytucjach znajdują zatrudnienie automaty
realizujące wytyczony algorytm określony na wyssanie z grupy, której mają
notabene pomagać ostatniego grosza !!!
Panie urzędniczki, aktywistki (brak słów na określenie owego procederu) czas
zastanowić się na „przebranżowienie” ...może firmy windykacyjne tam potrzebni
są egzekutorzy tudzież terminatorzy.
Ale do rzeczy. Moja znajoma była matką samotnie wychowującą dzieci. Korzystała
z zasiłku dla matek samotnie wychowujące dzieci (zasiłek wypłacany przez
MOPS). Po pewnym czasie zmienił się jej status (wyszła z mąż pojawiło się
kolejne dziecko), chciała samodzielnie utrzymywać rodzinę, przestała korzystać
z pomocy opieki społecznej. Zgłosiła fakt zmiany sowjej sytuacji. Wówczas
instytucja, która ma nam pomagać, która jest z założenia orędownikiem polityki
pro rodzinnej ukarała kobietę. Wyliczono, że zawierając związek małżeński w
polowie miesiąca jest ona winna Pomocy Społecznej pieniądze. Wszak MOPS musi
dbać o swoją kondycję finansową by utrzymać swój bezwładny aparat
administracyjno – urzędniczy. Po pół roku od zmiany swej sytuacji otrzymała
informację o zadłużeniu w stosunku do MOPS-u z dodatkowym uruchomieniem
procedury windykacji. Brawo tylko pozazdrościć „szybkość i efektywności”
działań, szkoda tylko, że te działania nie są związane z ideą funkcjonowania
MOPS-u. Po jakimś czasie pojawił się komornik. Znajoma zaskoczona obrotem
sprawy napisała odwołanie do instytucji – społecznej (sam się zaczynam
zastanawiać czy rzeczywiście społecznej….) o głupie rozłożenie tej kwoty na
raty !!!!. „Aż” tyle chciała osiągnąć.
Pojawiła się oddelegowana napompowana urzędniczka by przeprowadzić sondę.
Pisała protokoły, generowała wywiad środowiskowy, sapała pouczyła, deklarowała
pomoc bo wszak reprezentuje pomoc społeczną (to tak na marginesie by znajoma
nie zagubiła się w naszej rzeczywistości). Pismo miało być ponownie
rozpatrzone, MOPS miał przemyśleć czy rozbić na raty matce z trojką dzieci
dług tak dla nich „istotny” . Efekt…..zagrzmiało zahuczało i pierdnęło …
Znajoma jest uboższa o pieniądze, które by zainwestowała w swoje dzieci
(trójka bagatela …)Komornik dorwał pensję. A instytucja pomagająca nie raczyła
poinformować o ostatecznej decyzji.
I tu nachodzi mnie refleksja Czy MOPS ma nam pomagać czy zabierać !

Urzędniczki MOPS-U opłacane są z naszych podatków,….kolejne zmarnowane pieniądze ?
Sztuczny twór dla zautomatyzowanych tłustych urzędniczek żłopiących kawę ????
Czy komukolwiek ten twór pomaga ?????
A może wypadałoby aby media zainteresowały się co w rzeczywistości dzieje się
w Częstochowskim MOPSie
Gwarantuje wielu nośnych tematów o niekompetencji, bałaganiarstwie w
papierach, arogancji urzędników, i ukierunkowania na swój własny interes !!!
Hańba !!! Skandal

Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 21:55
      a jest coś takiego w Częstochowie ?
    • asiek_00 Re: Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ???????? 25.04.07, 22:26
      Mops w Częstochowie to temat morze.Oni pomagają alkoholikom.Dają pomoc jaką
      chcą i komu chcą.Powinien ktoś naprawdę mądry wziąść Mops pod lupę.Wiele ludzi
      jest powkrzywdzonych przez nich.
      • Gość: tomek Panie Prezydencie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:56
        Tylko pytanie kto weźmie się za MOPS.
        Proponuje by rzeczywiście Urząd Miasta zweryfikował działanie MOPS-u !!!
        Panie Prezydencie tam idą nasze pieniądze, które są marnowane !!!
        • Gość: elea Re: Panie Prezydencie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 23:08
          tak panie prezydyncie!najwyzszy czas wziac sie za te instytucje oplacana przez
          nas podatnikow.panie urzedniczki tzw socjalne moze pan spotkac o kazdej
          godzinie na miescie w sklepach .sa one bardzo nieprzyjemne i robia laske ze cos
          robia.jestem zmuszona korzystac w uslug mops ale naprawde mam juz dosc.prosze
          pana w imieniu chorych o kontrole tego balaganu. dlaczego w kazdym pokoju
          pracuje ich po kilka? do robienia kawy wystarcza 2! pomozcie nam chorym !!!!!!!
      • Gość: Julka Re: Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 23:13
        Jak oni pomagają alkoholikom? Co Ty nazywasz pomocą?
        • Gość: osoba inetrwencja !!!___!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 08:42
          Szanowny Panie,
          spróbuję pomóc to skandal Banki rozkładają zaległości na raty ba nawet firmy
          windykacyjne !!!
          Ale MOPS nie ? SKANDAL !!!!!!!!!!!!!!

W następnym poście podam mail oraz ewentualne kontakt
    • Gość: zdenerwowana wrrrr do julki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 09:52
      W Mopsie twierdzą że alkoholizm to choroba którą trzeba leczyc.Idż i zapytaj.A
      jeszcze dodam że w jednym pokoju siedzi ich aż 4.Ale mój wniosek to;
      Poprostu takiemu jednemu pijakowi dadzą większą pomoc bo panie się poprostu
      takich boją,więc lepiej takim dac a innym zabrac lub dac mniej i jeszcze
      domagac się by im to zwrócic.Naprawdę powinien się ktoś wziąśc za Mopsy nie
      tylko w Częstochowie ale i w całej Polsce.
      • Gość: Julka Re: do julki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:05
        Zdenerwowana, to nie jest pomoc. To jest wręcz "pielęgnowanie" ich nałogów.
        Pomoc dla alkoholika to nie przyznanie mu paru groszy, na ...wiadomo co.
        Skoro, jak sama nazwa wskazuje MOPS, to niech pomaga a nie działa na odczepne.
        • Gość: kasia Re: do julki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 17:02
          mops nikomu nie pomaga
    • Gość: obiektywny Re: Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 12:10
      Tylko Kobiety wegetują w MOPSiE ???
      A niejaki arogancki Arkadiusz (love boy vel żigolak) ???
      Poza ignorancją i brakiem kompetencji ten zniewieściały zarozumialec nic nie ma
      do zaoferowania a to chyba MOPS ma być dla nas a nie odwrotnie
    • Gość: urzędnik Re: Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 12:53
      witam z tekstów powyżej wynik a, ze dyskutanci niewielkie maja pojęcie o pracy
      MOPS. Smutne to raczej i niesprawiedliwe co piszą. istotonie brak rozłożenia
      spłaty zadłużenia w tym wypadku na raty nie ma racjonalnego
      uzasadnienia ...należało tak postąpić...tu popełniono błąd. Pracownicy socjalni
      natomiast wykonuja bardzo ciężką i odpowiedzialna prace , niejednokrotnie
      ratują ludzkie życie a ich poświęcenie i zaangażowane jest niedoceniane i
      krytykowane w niewybredny spsób , przez osoby nie posiadajaże własciwie żadnej
      wiedzy na ten temat.
      • Gość: xxx Re: Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:21
        > natomiast wykonuja bardzo ciężką i odpowiedzialna prace , niejednokrotnie
        > ratują ludzkie życie a ich poświęcenie i zaangażowane jest niedoceniane i

dziwisz się, że nie jest docenianie skoro procedury są ważniejsze niż człowiek ???
      • Gość: marakuja Re: Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 21:12
        panie urzedniku, tak sie składa, że miałam do czynienia z tą instytucją, nie znam przypadku by komuś uratowano życie, chyba,zę ma pan na myśli trzeźwienie osób stojących tam swego czasu w dłuugaśniej kolejce?
        Jesli osoba zgłasza jakiś fakt (w tym przypadku zawarcia zwiaku małżeńskiego) to termin administracyjny wynosi 14 dni, a skoro jest pan taki zorientowany to chyba nie musze tego uzasadniać.
        Te panie faktycznie częściej spotkać mozna w godzinach urzedowania w sklepach niż w biurze.
        Co ma pan na myśli pisząc o "poświęceniu i zaangażowaniu" może jakieś konkrety a nie górnolotne pustosłowie.....
        pozdrawiam
    • Gość: beba Re: Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 13:04
      Jeśli dobrze się domyśliłam to chodzi tu o zasiłek w ramach świadczeń
      rodzinnych... a to już nie jest właściwie świadczenie socjalne
      tylko "skomplikowana machina z ciasnymi trybami" i nienależy winić tu
      pracowników bo oni tylko wykonują zapisy ustawodawcy=rządu.
      Oczywiście co do rozłożenia na raty nienależnie pobranych świadczeń nie
      wypowiadam sie bo nie znam dokładnie sprawy, choć wydaje się, że należało sie
      przychylić do prośby wnioskodawcy.
      Kiedyś też miałam taki wąski horyzont i jednoznaczne zdanie na temat
      urzędników, ale teraz wiem jak bardzo są ograniczani przez ustawy, kodeksy,
      rozporządzenia, niejasne przepisy, itd...
      • Gość: trochę dystansu... Re: Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 14:26
        Ja w swoim czasie też korzystałam z pomocy MOPS i miałam szczęście spotkać się
        ze zrozumieniem i pomocą. Nie chodzi tylko o to, że nie odmówiono mi pomocy, ale
        też o to, że pomimo tłoku w poczekalni, Panie cierpliwie mnie wysłuchały,
        doradziły, w wypadku wątpliwości dzwoniły się skonsultować, dzwoniły też do mnie
        do domu wyjaśnić pewne wątpliwości, żeby nie przeciągać sprawy pisemkami. Są też
        ludźmi, zaistniała też pomyłka, nie poinformowano mnie, że zaświadczenie o
        dochodach ma być osobno ode mnie i osobno od męża, ale szybko to wyjaśniono i w
        moim imieniu Panie wystąpiły telefonicznie do US o odpowiednie zaświadczenie o
        zarobkach - też, żeby nie opóźniło to decyzji i wypłaty pieniędzy. Rozumiem
        rozgoryczenie autora listu, w tym wypadku być może sprawa trafiło na jakąś
        nieodpowiedzialną osobę, albo był wyjątkowy natłok spraw i ktoś przeoczył tą
        prośbę o rozłożenie na raty...Może wystarczy tam sie osobiście przejść, zapytać,
        poprosić?!
        • Gość: obiektywny Litości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 19:55
          Szanowna Pani,
          troszkę obiektywizmu i nieślepej wiary oraz zachłystywania się czymś co jest
          naturalne i oczywiste.

> Ja w swoim czasie też korzystałam z pomocy MOPS i miałam szczęście spotkać się
          > ze zrozumieniem i pomocą.

Hmmm ta sytuacja nie leży w sferze rozważania szczęścia lub nieszczęścia
          precież "zrozumienie" i "pomoc" jest naturalnym obowiązkiem MOPS-u ?? A może się
          mylę, a może autorka postu celowo wplotła w swoją wypowiedź pierwiastek
          przewrotności by pokazać pradoksy zachodzace w naszym cz-wskim MOPS-ie.

Bo dziękować urzędnikowi za wykonanie jego pracy jest rzeczą kuriozalną .......

>Rozumiem
          > rozgoryczenie autora listu, w tym wypadku być może sprawa trafiło na jakąś
          > nieodpowiedzialną osobę, albo był wyjątkowy natłok spraw i ktoś przeoczył tą
          to ma usprawiedliwić niekompetencje urzędnika i pozbawienie dzieci środków do
          życia ????
          Natłok spraw ma być przyczyną selektywnego rozpatrywania wniosków osób
          potrzebujących przecież ten argument jest bezsensu rodem z PRL-u.

> prośbę o rozłożenie na raty...Może wystarczy tam sie osobiście przejść, zapytać
          > ,
          > poprosić?!
          na kolanach poprosić ???? Pismo odwoławcze zgodne z prawem nie wystarczy ??? z
          tego co wiem znajoma się udała do MOPS-u z interwencją jakie jej były skutki
          opiszę po zapoznaniu się z sytuacją
        • Gość: . Re: Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:36
          .
          • Gość: KoNKluzJa Re: Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 15:49
            W takich sytuacja głupotą jest tłumaczyć urzędników, argumentami w na tłoku
            spraw umknęła im sprawa kosztem osoby, której ma pomagać. To ich praca a
            wszelkie zaniedbania świadczą o braku kompetencji. Głównym celem MOPS jak wynika
            z ich nazwy jest pomoc społeczeństwu. Czyli tym samym rozumie, że człowiek jest
            na pierwszym miejscu a nie procedury. W Częstochowskim MOPSie jest inaczej.
            Urzędnicy MOPS-u działają charytatywnie, że winnyśmy im "wdzięczność" za ich
            pomoc ???? Jedna z kobiet pisząca w wątku wręcz pieje pieśni pochwalne na ich
            cześć bo: pomogli, poinformowali. No tak bo to leży w zakresie ich obowiązków.
            Drugi "inteligenty inaczej" konkluduje "jesteśmy roszczeniowi, nam się należy" a
            ja indaguje co nam się należy rozłożenie na raty jest roszczeniem ????
            Zabezpieczenie socjalne, którego koordynatoem jest z urzędu m.in. MOPS jest
            roszczeniem ??? Czy normalną koleją rzeczy w strukturze państwa cywilizowanego.
            Cóż ten pan najwidoczniej nie rozumie idei i zanczenia żadnychz tych pojęć
            • Gość: wero Re: Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 18:51
              mops to kibel
              • Gość: wero ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:14
                zwolnić urzędasów z MOPS-u
    • Gość: frogman O co chodzi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 14:42
      więc o co chodzi??? dlaczego ludzi trzeba prowadzić za rączkę ???? zmeniła się
      jej sytuacja rodzinna więc powinna to zgłosić
      A ja się spytam : dlaczego przez pół roku nie zgłosiła tego do MOPSu ??
      Dlaczego się dziwisz że nienależne świadczenie trzeba zwrócić????
      Dlaczego myślisz że każda tego typu instytucja jest do wycierania Ci butów??
      Ja nie widzę problemu, dlaczego wszyscy pobierający świadczenia mają takie
      rozszczeniowe postawy????
      Mnie się należy i już
      I wcale nie jestem urzędnikiem
      • Gość: obiektywny Re: O co chodzi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:07
        Gdy zabieram głos w dyskusji na początku zapoznaję się z problemem w ten sposób
        unikam podejrzenia o ignorancję drogi frogmanie ;) to taka informacja na
        przysłość byś nie popełniał kolejnych kapeluch ;)))

> więc o co chodzi??? dlaczego ludzi trzeba prowadzić za rączkę ???? zmeniła się
        > jej sytuacja rodzinna więc powinna to zgłosić

w poscie wyraźnie było napisane ZGŁOSIłA cóż trzeba czytać uważnie lub nie dać
        się ponieść emocjom by właściwie interpretować sens wypowiedzi, którą
        kwestionujemy :)

Bo twoje niewłaściwe zrozumienie postu spowodowało postawienie bezsensownych
        pytań ;)
        Ale spokojnie po kolei wyjaśnię :)

> A ja się spytam : dlaczego przez pół roku nie zgłosiła tego do MOPSu ??
        to MOPS po półroku wysłał informacje o konieczności zwrotu świadczeń po
        wcześniejszym poinformowaniu o zmianie jej stanu sytuacji :) (przez nią
        osobiście :))

> Dlaczego się dziwisz że nienależne świadczenie trzeba zwrócić????
        hmmmm ja się dziwię ??? Proszę czytaj uważnie, dziwię się dlaczego prośba o
        rozłożenie na raty rzekomej zaległości została bez formalnej odpowiedzi (żadnego
        uzasadnienia) ba zakończyła się radykalnym wejściem komornika co jest NIE ZGODNE
        Z PRAWEM :)(procedura taka ma swój tok)
        Zatem oszczędź sobie swoje konfabulacje (rozumiem, że nieświadome ;))
        > Mnie się należy i już
        > I wcale nie jestem urzędnikiem
        rzeczywiście może i nie jesteś choć twoja selektywność pozwala mi podejrzewąć,
        że chyba kryptourzędnikiem jesteś
      • Gość: Leda Re: O co chodzi?? IP: *.zana.trustnet.pl 26.04.07, 20:11
        witam wszystkich,jestem swiadkiem opieszałosci MOPSu,dwie niezdolne do
        samodzielnego zycia osoby czekają jak opiekun socjalny złozy wniosek o
        przyznanie domu opieki robi to juz od lipca 2006 roku i nie moze zebrac
        wszystkich dokumentow potrzebnych do tego-nie wazne jest ze osoby te sa
        zagrozeniem dla siebie ale i dla sasiadow-wszyscy mamy czekac na tragedię?
        ktora moze wydazyc sie w kazdej chwili,a moze chodzi o to ze osoby te posiadaja
        rentę i emeryturę w sumie na około 2300 a nie sa swiadome wartosci pieniądza i
        wierza opiekunowi?
      • Gość: obiektywny frogman czytajmy i pojmujmy ...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:29
        dy zabieram głos w dyskusji na początku zapoznaję się z problemem w ten sposób
        unikam podejrzenia o ignorancję drogi frogmanie ;) to taka informacja na
        przysłość byś nie popełniał kolejnych kapeluch ;)))

> więc o co chodzi??? dlaczego ludzi trzeba prowadzić za rączkę ???? zmeniła się
        > jej sytuacja rodzinna więc powinna to zgłosić

w poscie wyraźnie było napisane ZGŁOSIłA cóż trzeba czytać uważnie lub nie dać
        się ponieść emocjom by właściwie interpretować sens wypowiedzi, którą
        kwestionujemy :)

Bo twoje niewłaściwe zrozumienie postu spowodowało postawienie bezsensownych
        pytań ;)
        Ale spokojnie po kolei wyjaśnię :)

> A ja się spytam : dlaczego przez pół roku nie zgłosiła tego do MOPSu ??
        to MOPS po półroku wysłał informacje o konieczności zwrotu świadczeń po
        wcześniejszym poinformowaniu o zmianie jej stanu sytuacji :) (przez nią
        osobiście :))

> Dlaczego się dziwisz że nienależne świadczenie trzeba zwrócić????
        hmmmm ja się dziwię ??? Proszę czytaj uważnie, dziwię się dlaczego prośba o
        rozłożenie na raty rzekomej zaległości została bez formalnej odpowiedzi (żadnego
        uzasadnienia) ba zakończyła się radykalnym wejściem komornika co jest NIE ZGODNE
        Z PRAWEM :)(procedura taka ma swój tok)
        Zatem oszczędź sobie swoje konfabulacje (rozumiem, że nieświadome ;))
        > Mnie się należy i już
        > I wcale nie jestem urzędnikiem
        rzeczywiście może i nie jesteś choć twoja selektywność pozwala mi podejrzewać,
        że chyba kryptourzędnikiem jesteś

rozszczeniowa postawa ??? prośba o rozłożenia na raty ?:) frogman w twych
        wypowiedzi litery widać ale brak jednego :) ważnego elementu -SENSU brak
    • Gość: oo Re: Cz-wski MOPS wybawca czy oprawca ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:18
      oo
      • Gość: pytajnik ???????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:42
        a czy MOPS komuś kiedyś pomógł ???????
    • Gość: smuga MOPS to perła w koronie obecnej wroniej ekipy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:41
      który traci energię na udawadnianiu koniecznośći swego istnienia i wydawania
      80% budżetu na pensje.
      To instytucja w której króluje nepotyzm i gdzie więzy krwi decydują przy
      obsadzie etatów i gdzie pracują całę, wielopokoleniowe rodziny.
      To nowotwór na ciele miasta, który można uleczyć tylko ogniem.
      To gigantyczne marnotrawienie środów publicznych, znieczulica na los
      potrzebujących pomocy i dobra mina do złej gry organu nadzorujacego czyli
      magistratu na z geniuszem jury na czele.
      • Gość: xxx Re: MOPS to perła w koronie obecnej wroniej ekipy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 11:29
        prawda rzecze
      • Gość: zwierzak MOPS IP: *.tktelekom.pl 29.04.07, 19:39
        witam , byłam pół roku pracownikiem MOPSu właśnie w świadczeniach rodzinnych i
        naprawde pracują tam różni ludzie , faktycznie jest tam pani socjalna co
        uważa , że jest najmądrzejsza i tylko ocenia i mało pomaga , jest
        niesympatyczna a uważa się za zbawce świata , prawdą jest też , żę urzędnicy
        tam pracujący działąja na podstawie ustawy , która wszystko określa i tutaj nie
        ma zbytniego pola manewru , bo albo się należy ,albo nie , jeśli się ktos nie
        zgadza z decyzją MOPSu może się odwołać do SKO lub do prezydenta i już.
        Myślicie , że praca tam jest lekka i przyjemna , nieprawda , w okresie
        składania wniosków od lipca do właściwie końca listopada praca jest na 12
        godzin , bez żadnej premi , ewentualnie odbiór godzin , zarobki no cóż
        najniższa krajowa , budżetówka , to żaden raj , a do tego czasem trudni
        klijenci , z pretensjami i krzykami , chcecie byc traktowani po ludzku , sami
        bądżcie ludzcy , MOPS musi pomagać , ale ta pomoc to również współpraca a nie
        tylko poczucie , że mi się należy i tyle . Do tego 25 tyś świadczenio odbiorców
        i tylko z 20 pracowników muszących wydać decyzję w ciągu 2 miesiecy im
        wszystkim . Presja czasu , niskie zarobki , to nie jest zbytni motor napędowy ,
        i czsaeem jak każdemu zdażaja się błędy , niewybaczalne ? poprostu ludzkie
        • Gość: pip Re: MOPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 22:35
          właśnie to potwierdza prawdę o MOPSI-e, 20 osób obsługuje 25 tysięcy petentów
          a ile pracowników ma MOPS 300? 400?
          Ale 80% z nich to kierownictwo i totumfatcy udawadniający, że są potrzebni.
        • Gość: KSenia Re: MOPS IP: 212.160.86.* 04.05.07, 20:07
          Za te poprostu ludzkie błędy, bede musiala zwrócić zasiłek rodzinny za pół roku
          i dodatek za urodzenie dziecka, bo pani urzędniczka sie pomyliła i wyliczyła
          dochód tak, że sie wszystko należało. Dzisiaj dowiaduje się, że niestety nie
          należało się.... mam im wypluć 1300zł co sie po ludzku pomyliła... dla mnie to
          nieludzkie
          • Gość: . Re: MOPS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 20:59
            a ty sama nie wiedzialas czy sie należy? przecież zasady sa jasno okreslone..
            • Gość: Ksenia Re: MOPS IP: 212.160.86.* 10.05.07, 11:27
              Zanoszę dokumenty o jakie mnie proszą, zaświadczenia pity itd. Jeszcze mam sama
              liczyć? TO po co te kobity tam siedzą, za nasze podatki??? przepraszam bardzo,
              ja swoja prace wykonuję rzetelnie i sprawdzam po kilka razy.
    • Gość: ciekawy Pytanie do rzecznika p. I.Leśnikowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 10:25
      Ilu pracowników zatrudnia MOPS ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka