Dodaj do ulubionych

Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał?

01.05.07, 21:46
Witam. Pytanie serialowe. Czy ktoś z Was oglądał ten serial i jakie wrażenia?.
Ja jako mały łebek obejrzałem kilka odcinków i muszę przyznać, że był to chyba
pierwszy film przy którym się bałem :-]. A jak u Was?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? IP: 83.2.142.* 01.05.07, 22:14
      Czesc ja wlasnie dzisiaj ogladalam na kompie 1,5h odcinek pilotazowy. Tez
      pamietam go z dziecinstwa;) utkwil mi w pamieci glownie ciekawym watkiem i
      zaskakujacymi rozwiazaniami czekam teraz na kolejne odcineczki :) pozdrawiam.
    • lookas.prv.pl Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? 01.05.07, 22:14
      Oglądałem go kilka miesięcy temu. Obejrzałem go teraz w całości, bo nie dawało
      mi to spokoju - z dzieciństwa pamiętałem tylko czołówkę z tartakiem i muzykę....

Serial jest świetny i ponadczasowy. Klimat ma po prostu niesamowity.

• b541 Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? 01.05.07, 22:23
      Cudowny film, cudowna muzyka :)))))))))))
      Chętnie obejrzałbym to jeszcze parę razy :)
    • Gość: K2 no jasne że oglądałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 22:47
      to był pierwszy serial przy którym sie potwornie bałem i przymykałem oczy w niektórych scenach:). Muszę sobie go sciągnąć z netu, znaleźć chwile i go obejrzeć jeszcze raz oceniając go z perspektywy czasu

Ps. małym bachorem byłem:)
      • meganite Re: no jasne że oglądałem 02.05.07, 00:42
        ja też dzisiaj obejrzałem pilota i muszę przyznać że już nie mogę się doczekać
        następnych odcinków. kto jak kto ale david lynch to potrafi wyreżyserować dobry
        film.
        • Gość: v Re: no jasne że oglądałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 01:21
          Gdzie leci ten serial?
        • Gość: pamiętający Re: no jasne że oglądałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 16:02
          czy na tym forum są same małolaty??????
    • Gość: 6tr Intro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 02:00
      www.youtube.com/watch?v=GPpKx6zWpOo&mode=related&search=
    • Gość: =R= Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? IP: *.tpnet.pl 02.05.07, 06:48
      Oglądałem kilka miesięcy temu. Świetny serial. Drugi sezon już mocno zakręcony,
      ale ogląda się to świetnie. Szkoda, że powstał sezon 3.
      • Gość: Wizytator Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 08:47
        A ja ogladalem i nawet bylem w tym miasteczku,lezy ono na obrzezach San
        Francisco.Powiem wam ze wieczorem ma niezly klimat,szczegolnie jak ma sie w
        glowie serial.
      • Gość: Romper Stomper Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 08:57
        Gość portalu: =R= napisał(a):

> Oglądałem kilka miesięcy temu. Świetny serial. Drugi sezon już mocno
        zakręcony,
        > ale ogląda się to świetnie. Szkoda, że powstał sezon 3.

Nie ma 3 sezonu - imdb.com/title/tt0098936/episodes

Też się bałem jak to ogladalem kilkanaście lat temu. Genialny klimat i
        zakręcona fabuła. Z chęcia bym sobie ten serial przypomiał.
        Czytałem gdzieś, że ostatnie kilka/kilkanaście epizodów powstało raczej "z
        przymusu" pod naciskiem wytwórni filmowej i widzów, którzy domagali się
        wyjasnienia.

A pamiętacie serial "Robin Of Sherwood"? - imdb.com/title/tt0086791/
        Ostatnio go ponownie obejrzałem, "mroczne" odcinki najbardziej przypadły mi do
        gustu. No i Nasir z dwoma mieczami, jeden z idoli z dzieciństwa :)

Ostatnio na TVP Kultura trafiłem na serial "Niewiarygodne przygody Marka
        Piegusa" na podstawie książki Edmunda Niziurskiego pod tym samym tytułem.
        Polecam i książke i serial, absurdalny humor, sensacyjna fabuła, barwni
        bohaterowie, świetna gra aktorska, no i lata 70te.

Pozdrawiam
        • Gość: Gosia Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? IP: 83.2.142.* 02.05.07, 09:25
          Niektorzy chyba myla filmiki :) myli sie co niektorym z Prison Break--> 3
          sezon ;]
        • Gość: Rob Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.07, 14:03
          >> Szkoda, że powstał sezon 3.
          > Nie ma 3 sezonu - imdb.com/title/tt0098936/episodes

Wiem, 'nie' mi zjadło. Śpieszyłem się rano :)
    • Gość: gf Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 09:42
      Gdzie można dostać ten serial z polskim lektorem?
      • hanzel_gretyl Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? 02.05.07, 11:16
        twin peaks i robin hood z michaelem preadem to dwa (moge chyba tak stwierdzic)
        najlepsze seriale lat 80/90. oczywiscie zagramaniczne :)
        • Gość: Romper Stomper Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 13:44
          hanzel_gretyl napisał:

> twin peaks i robin hood z michaelem preadem to dwa (moge chyba tak stwierdzic)
          > najlepsze seriale lat 80/90. oczywiscie zagramaniczne :)

Z tego okresu - początek lat 90tych dorzuciłbym jeszcze
          "The Wonder Years" - imdb.com/title/tt0094582/ oraz
          "Northern Exposure" - imdb.com/title/tt0098878/
          dwa bardzo "ciepłe" seriale i oczywiście "The Simpsons", niestety TVP
          wyemitowała tylko 3 serie i zaprzestała czego jej nigdy nie zapomnę ;), całe
          szczęście przygody Barta mozńa ogladać od marca codziennie na C+.
    • Gość: January Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 12:43
      Nikt by nie pamiętał o tym filmie, gdyby nie boska muzyka Angelo Badalamente.
      To ona tworzy jego niesamowitą atmosferę.
    • wlasija Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? 02.05.07, 15:22
      ja oglądałam, uwielbiam ten serial, w ogóle uwielbiam Lyncha, serial lubię bo
      jest zakręcony, ale mój mężek oglądał zawzięcie go również bo chciał wiedzieć
      kto zabił ...:)
      mam muzykę z sieci dwie płytki + dodatkowe,
      www.david-lynch.stopklatka.pl/download/_html/index2.html tu jest
      piosenka James, Donna i Maddy "Just You and I"
      niestety link z płytami straciłam po instalacji systemu
      pozdrawiam
    • Gość: wazne!! Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? IP: *.man.czest.pl 04.05.07, 20:44
      Gdzie mogę dostac ten film w j.polskim???????? z góry dziękuję
    • Gość: Moniś Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:56
      Ja ogladałam i zawsze się bałam... Boba :(
      Własnie przeczytałam w gazecie ze dziś 1 odcinek na 2 programie TVP , o uroczej
      godzinie 01:25 , ale cóż to dla wielbicieli Miasteczka i nocnych marków. Wygląda
      na to że telewizja publiczna zafundowała nam całość serii co jest niezmiernie
      miłą niespodzianką z jej strony :)
      • Gość: Do MOnisi Re: Miasteczko Twin Peaks - czy ktoś to ogladał? IP: *.man.czest.pl 05.05.07, 22:05
        Dziękuję Ci za informację o Miasteczku Twin Peaks!Mam nadzieję ze wytrzymam do
        tej 1:-) Pozdrawiam Cie.Jesteś wielka!!!!!!!!!!:-** A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka