Gość: oop IP: *.centertel.pl 14.05.07, 22:01 To skandal.Mąż jako premier załatwił państwową dotacje a oni odcinają kobiete od prowizji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pako Nowy rodzaj rekomendacji na stanowiska rektorskie? IP: *.apus-net.pl 14.05.07, 22:34 <<< ...najstarsi rangą oficerowie II RP obrali go na kapelana wszystkich formacji kombatanckich...>>> Przyznaję, że moje zaskoczenie, zdumienie i podziw dla kwalifikacji akademickich nowego rektora AP nie ma granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *-* Re: Rozrywkowa uczelnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:10 Rozrywkowa uczelnia, rozrywkowe wydarzenia. A tak na marginesie to długo ta wiadomość szła z pod Jasnej Góry do redakcji Wyborczej. Tak na moje oko to około 1 km, a "news" wędrował tydzień. Wiadomość pojawiła się w poniedziałek ale 7 maja, a 8 czytałem oficjalne pismo informujące o odwołaniu Buzkowej. Brawo dla redakcji za "trzymanie ręki na pulsie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Gonzales [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martek86 Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 00:28 Ty się stary tak Buzkową nie podniecaj. Uczelnia jaka jest wszyscy wiedzą. Dasz kasę i już jesteś wykształciuch - takim właśnie głosem skrzeczysz Przyjacielu. Dla mnie to tą szkółkę to w p...du bym spychaczem zmiótł za przekręty przy kupnie ziemi i pozbawienie miasta boiska w fantastycznym miejscu gdzie z dziadkiem jeszcze w latach 70 chodziłem na mecze. W tym "czarnym" mieście wszystko jest jednak dla tej nienasyconej mafii nawet pseudouczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszak AP górą!!! IP: 89.19.83.* 14.05.07, 23:48 Z jednej strony troche szkoda ze juz skonczylem te uczelnie. Bylo wesolo. Co raz nowe wiadomosci... Pozdrowienia dla pana Mateusza:-)) daleko Pan zaszedł. Uszanowanie!!! Tak dalej;) Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee17 Re: Odwołana Ludgarda Buzek 15.05.07, 00:13 Jest mi starsznie przykro z powodu profesor Buzek, mialam ta wielka przyjemnosc uczestniczyc w wykladach, zajeciach prowadzonych przez Profesor, ktore zawsze byly na wysokim poziomie, jest to kobieta o olbrzymim ilorazie inteligencji i to wlasnie takich osob jak prof Buzek ta uczelnia potrzbuje najbardziej!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca_tematu Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 00:36 Brawo,brawo uczelnia powinna wrócić do paulinów maja bardzo dużą tradycję w kształceniu o czym mówią dokumenty archiwum AJG, a my zysalibysmy porządną uczelnię wyższą w tym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 06:30 pani Buzek została wymazana całkowicie ze strony AP ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były APowiec p. prof - trzymam kciuki, kiedy termin rozprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 07:17 Pani profesor zaiste powołanie Pani na stanowisko Rektora, z początku było dla Pani zaskoczeniem, ale zaskoczeniem na które Pani oczekiwała. Zapewne oczekiwania te wiązały się z wizją, jaką posiadała Pani w kwestii zmian, jakie należy dokonać w systemie zarządzania Uczelnią, prezentacji których zapewne nie raz wykonała Pani na tradycyjnych już staffach. Wydaje mi sie, iż jako człowiek nauki, oderwana była Pani od "realiów" AP dzięki czemu nie zauważyła Pani, iż Uczelnia ta rządzi się innymi prawami. (nie uderzam tutaj w kwestie dydaktyczne, one pozostają na ten czas z boku). Ewentualnie wychodziła Pani z założenia, iż nie jest możliwe, aby pogłoski, jakie krążą po Uczelni były realne. Niestety AK sprowadził Panią na ziemię w sposób jedyny właściwy sobie. Zaiste proszę mi wierzyć, iż miał tutaj wielu pomocników, są pewne sztywne pale Akademii, na filarach których utrzymuje się ona na rynku. Zapewne pozew, jaki trafił do Sądu, porusza wszystkie te kwestie. Ufam, iż tym razem prawo stanie ponad rzeczywistością i Sąd rozstrzygnie sprawę jak zawsze sprawiedliwie. Proszę o poinformowanie o terminie rozprawy albowiem z chęcią zasiądę w ławach sądowych, jako czynnik społeczny. Współczuję tylko jednego, iż po takim rozstaniu doszła do Pani świadomości myśl, iż NAZWISKO Pani było potrzebne Uczelni a nie wiedza, fachowość i dociekliwość w zakresie dbałości o jej finanse: m.in. stypendia socjalne, wydatki bieżące, zobowiązania zewnętrzne, ubezpieczenia grupowe pracownicze, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też chętnie bym Re: p. prof - trzymam kciuki, kiedy termin rozpra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:09 opowiedział o poziomie kształcenia i planach dydaktycznych w tej, wątpliwej, uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K Re: p. prof - trzymam kciuki, kiedy termin rozpra IP: 89.174.23.* 15.05.07, 16:58 Ja byłam studentka tej uczelni...i to całkiem niedawno.Niestety nie podjęłam kontynuacji nauki na studiach magisterskich.Dlaczego? Może zniechęcił mnie fakt że w tej konkretnej szkole nie docenia się zaangażowania zarówno studentów jak i wykładowców.Miałam przykład tuż przed ukończeniem studiów lic. Szkoda że szkoła o dużym potencjale niestety nie stawia na jakość kształcenia ajedynie na zysk...a nam studentom również zależy na tym... w szczególnośći w tych czasach!!! I powiem jedno najważniejsze co mnie bulwersuje to fakt że nie szanuje się takich Profesorów jakim jest m.in L. Buzek. I zaznaczam...TO NIE JEST PIERWSZA TAKA SYTUACJA W OSTATNIM CZASIE W TEJ SZKOLE. GORACO POZDRAWIAM WSZYSTKICH BYłYCH APOWCóW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 09:36 no tak- Rakoczy- stray dziadek nie bedzie sie orientował w działaniach finansowych i wtrącał. Odpowiedz Link Zgłoś
pilea Odwołana Ludgarda Buzek 15.05.07, 09:53 Nowy Rektor - dr Rakoczy - jest kompetnie nieudolny administracyjnie. Nigdy też nawet przez chwilę taki nie był. To absolutna marionetka, która nie orientuje się w zasadzie w niczym, co częstochowskiej szkoły dotyczy. Potrzebny jest tylko jako przykrywka dla działań byłego rektora Kryńskiego, który wrócił z kameruńskiego wygnania, licząc na to, że szum medialny wokół jego machlojek już się skończył. Historia prof. Buzek to jedna z wielu podobnych w tej szkole. Premier Buzek też potrzebny był tylko po to, by załatwić nic nie znaczacej szkole na prowincji miano AKADEMII, do której to nazwy szkoła ta nie ma żadnych uprawnień - nie spełnia żadnego warunku przewidzianego w ustawie. No i co z tego, że Episkopat się odcina od działań Kryńskiego - tym gorzej - już nikt i nic nie ma kontroli nad tym, co dzieje się pod nosem wielkiego sanktuarium. Wstyd i żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.07, 10:32 Najwyzszy czas, zeby tzw. justitia zajela sie blizej panem oszustem Krynskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:28 Kto jest włascicielem uczelni AP ,rada nadzorcza odwołuje rektora p.B..,powołuje na to stanowisko paulina ..... . Uczelnia -organizacja prywatna, która bezprawnie przejeła tereny społeczeństwa Czestochowy i nie chce ich oddać.Kto jest włascicielem tzw.akademii polonijnej? wszystko na medadżera kryNskiego? wielu nam takich potrzeba! ale wielu działajacych zgodnie z prawem. Kto jest włascicielem AP i kto pomógł w przejeciu nieprawnie własności społeczeństwa Cz-wy/stadionu i ok.terenu/?.Czyzby następcy ks(?)kryńskiego .? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssa Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 15:08 czyli jednak akademia jest jasnej góry to jej interes ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 15:23 Dobrze ze wywalili tą hanyske ! Buzek zrobił Czewie tyle złego , ze nikt z jego rodziny nie powinien sie nawet tutaj pokazywac na czele z nim samym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 15:45 a co to zmieni i tak bedzie syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans A Ona z Lublińca.... IP: 83.2.123.* 15.05.07, 21:32 Oto wdzięczność częstochowian! Pani Buzek jest rodowitą lublińczanką. Chyba Wy, częstochowianie, przesadzacie z tą "sympatią" do Ślązaków! To efekt faktu, że niektórzy z Was odkryli w sobie powołanie do stanu wojewódzkiego?! I, pomyśleć, że to śląski książę, Władysław Opolczyk, z dobrego serca Wam klasztor i OBRAZ ufundował! Ehhh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: 80.54.175.* 15.05.07, 19:09 to jedna z niewielu instytucji ktora ma piekna infrastrukture i dobre kontakty, jak bedziemy tak wszystko niszczyc w tym miescie to niewiele nam zostanie. jedna wielka wioska. a tak na marginesie to radze przyjrzec sie innym szkolom wyzszym zwlaszcza uniwerkom, tam to sie dopiero dzieje... tylko jakos nikt nie pisze ale moze ktos sie odwazy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: 80.54.175.* 15.05.07, 19:14 www.naukawpolsce.pap.pl/nauka/index.jsp?place=Lead08&news_cat_id=168&news_id=12498&layout=0&forum_id=4747&page=text Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomiak Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:35 Żałujecie???!!! A kto jak nie jej mąż zabrał Wam województwo??? Dziwię się, że tolerujecie u siebie Buzków - liwkwidatorów częstochowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.icis.pcz.pl 15.05.07, 21:55 Oczywiscie AP jest istotna dla miasta i dobrze by bylo zeby sie rozwijala, a przynajmniej normalnie funkcjonowala. Wyczuwa sie jednak ze AP ma istotne wewnatrzne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca tematu Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 23:17 Rozwój jest nie możliwy, poziom zaś sięga dna. Brak programów i jasnej wizji do czego ta uczelnia ma i komu służyć. Trudno zrozumieć jaki tam jest poziom wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 10:45 Znawco tematu - najpierw poćwicz ortografię a potem zabieraj głos w sprawie szkół wyższych - nawet jesli sa tak mierne jak AP. Odpowiedz Link Zgłoś
uwagabrzydal Re: Odwołana Ludgarda Buzek 16.05.07, 12:29 Ty Kicia ogarnij sie. od kiedy to "nie mozliwe" jest bledem ortograficznym?. Chyba za bardzo chcialas zablysnac kociaku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekny Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: 212.87.232.* 16.05.07, 13:22 haha brzydalu, nie wiem od kiedy ale jest sjp.pwn.pl/lista.php?co=niemo% BFliwe, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacja Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:26 nie jest błędem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemozliwy jest Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:21 ten poziom i co z tego ? Kicio ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: Odwołana Ludgarda Buzek IP: 83.2.123.* 16.05.07, 21:19 Gość portalu: xx napisał(a): > Wyczuwa sie jednak ze AP ma istotne wewnatrzne problemy. Istotne wewnętrzne problemy... Jak ładnie to ująłeś! Mnie się wydaje, że kwestia zdecydowanie odmiennej tradycji. Śląskiej i małopolskiej. W śląskiej rodzinie, to kobieta trzyma kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worek ludzie z AP szukajcie sobie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:57 AP jest juz out, ci którzy tam pracują niech sobie poszukaja nowej pracy, teraz to juz nie potrwa długo. Gratuluje "księże" Kryński "świetnej" decyzji odowłania żony preiera.Na to mógł wpaść jedynie twój chory umysł. Odpowiedz Link Zgłoś