Dodaj do ulubionych

Czas na STRAJK w MPK

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 01:00
To już szczyt bezczelności p.Nabrdalika. Jak długo jeszcze będzie pomiatał
pracownikami MPK. Tak chorej sytuacji w tej firmie jeszcze nie było! Kierowcy
z 20-30 letnim stażem muszą przesiadać się do TIR-ów, bo z pracy w MPK nie są
w stanie utrzymać rodziny. Od 5 lat nie było podwyżki,a zabierane są
wszystkie przywileje. Pan Nabrdalik jest zdania,że skoro ktoś ma w domu
telewizor i samochód nie ma prawa narzekać ,a on każdemu podpisze podanie o
zwolnienie. To po co nam taki "prezes" ? Jedyną szansą jest pokazać nasze
zdanie, stanowcze NIE dla takiej samowolki !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: art Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 07:05
      Czy nie przesadzasz?? Słyszałem ze pracownik z 20-30 letnim stażem zarabia
      ponad 1800 zł netto...więc nie masz chyba powodów do narzekań? A skoro jest to
      mało, więc móże rzeczywiście zrezygnujcie z tej roboty i pójdźcie popracować
      do "prywaciarza" za 1000 i wtedy pogadamy... ja chętnie zamienię się z Tobą na
      miejsca... powiedz kiedy będziesz odchodził:)
      • Gość: ja Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 07:28

> Czy nie przesadzasz?? Słyszałem ze pracownik z 20-30 letnim stażem zarabia
        > ponad 1800 zł netto...więc nie masz chyba powodów do narzekań? A skoro jest
        to
        > mało, więc móże rzeczywiście zrezygnujcie z tej roboty i pójdźcie popracować
        > do "prywaciarza" za 1000 i wtedy pogadamy... ja chętnie zamienię się z Tobą
        na
        > miejsca... powiedz kiedy będziesz odchodził:)

Podobno w MPK są wolne etaty dla kierowców, więc powodzenia:)
    • Gość: AA Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 07:50
      Tak to jest najlepsze wyjście. Jakim prawem prezes rządzi tą firmą. Przecież my
      pracownicy wszystko wiemy lepiej. Nasze przywileje są nienaruszalne. Generalnie
      prezes powinien słuchać się załogi i pracować społecznie. Niech swoją pensję
      odda nam wspaniałym szoferom. Bo jak nie to my będziemy strajkować. Matriks
      reaktywacja
      • Gość: student Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.olenki.trustnet.pl 16.05.07, 08:44
        Witam wszytkich pracowników MPK i osoby ktore maja juz dosc tego
        przedsiebiortswa i rzadow p prezesa w naszym miescie. To sa szczyty zeby
        zabierac ulgi, darmowe przejazdy, podniesc ceny biletów, i ladowac "kupe" kasy
        w rzeczy ktore wogole nie sa potzrebne w naszym miescie. Isnieje juz Koło
        Miłosników MPK. Proponuje załozyc w czestochowie cos na wzór Koło przeciwników
        p Prezes, badz przeciwników MPK.????????? Nawet mam zaprzyjaznione serwery i
        strony www na ktorych zamiescimy swoj link do strony!!!!!!!!!!
    • Gość: Piotrek Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 10:37
      No masz racje bo kierowcy Tirów zarabiają o niebo lepiej od kierowców MPK a do tego pana co napisał że kierowcy MPK zarabiają 1800 netto to podziel to przez 2
      PS. Zaznaczam nie jestem kierowca w MPK ale wiem jak jest pozdrawiam
      • Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:11
        czemu pan kierowca nie dopisal jeszcze KOMUNO WRÓĆ!! jestem ciekawa ile chcialby
        zarabiac w takim zawodzie????? troszke inny ustroj mamy teraz. jak sie nie
        podoba to proponuje zmienic prace.
        • Gość: Piotrek Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:53
          Żebyś sam nie musiał pracy zmieniać kmiotku? ;)
          • Gość: g Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:57
            1800 zl netto podzielic na 2? Czyli w MPK kierowca zarabia 900 zl?????
      • Gość: Nowy Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:58
        W MPK szukają kierowców,sam się dowiadywałem, Praca od 3.45 do 0.30 , weekendy
        i święta jak leci. Dają 1100 netto. Polecam wszystkim !!!
        • Gość: Remus Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:08
          ludzie uwazacie ze np 1800pln to duzo? mamy XXI wiek halo!!!
          nie kazdy jest plebejuszem bez szkoly i umiejetnosci aby jako fizol zarabiac
          1000-1200
          w anglii kierowca autobusu wyciaga spokojnie 1600L i za polowe wyplaty moze
          sobie kupic np. auto ktore w polsce kosztuje od mniej wiecej 8 do nawet 12tys zl
          a tutaj za polowe wyplaty moze sobie kupic co najwyzej rower i to nie markowy,
          ale chlam z supermarketu
    • Gość: gość Re: Czas na STRAJK w MPK IP: 80.48.49.* 16.05.07, 13:27
      no cóż... cham chama chamsko pogania . chcecie zmienić prezesa za to jak was traktuje ?
      my chcemy innych kierowców za to jak traktują nas pasażerów . wczujcie się w nasze myślenie o was .
      • Gość: Jerzyk Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 19:11
        A ja sympatyzuję z Kierowcami. Zdarzające się czasami nieuprzejme ich
        zachowanie (podobnie jak i pasażerów) jest według mnie spowodowane w lwiej
        części pomysłami grupy czerwono- czarnych kretynów sprawującej władzę.
        Przed "przednimi drzwiami" skargi na Kierowców były sporadyczne. Mimo,że
        najbardziej posłusznymi wadzy i uciążliwymi dla mnie są Kierowcy po 50-ce, to
        rozumiem,że wynika to z ich obawy przed utratą pracy. Oni po prostu nie mają
        możliwości ucieczki przed głupim szefem. A rozumieć to znaczy wybaczyć. Zresztą
        szofer z pasażerem w jednym autobusie jadą i dlatego ten szofer jest mi bliższy
        niż dietetyczne instrumenty (cymbały) z Rady. Pozdrawiam Kierowców. Jeśli
        zechcecie zrobić sobie przerwę w pracy to dajcie cynk, abym mógł na ten czas
        zaplanować sobie pracę w domu.
        • Gość: kierowca mpk Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 19:41
          I już jestem Pana fanem, u mnie ma Pan przejazd zawsze gratis, pozdrawiam.
          • Gość: Jerzyk Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 19:47
            Dziękuję. Ale będę kupował bilet chociażby z przyzwyczajenia. Proszę tylko
            przymknąć oko, gdy będę wsiadał niewłaściwie. Pozdrawiam.
            • Gość: kierowca mpk Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 21:33
              U mnie nie ma problemu z niewłaściwym wsiadaniem- zawsze otwieram wszystkie
              drzwi,w końcu od tego są. Tylko pan Nabrdalik nie wie do czego służą drzwi, bo
              on nie jeżdzi autobusem.
              • Gość: hose- Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.pcz.pl 16.05.07, 21:43
                i tu sie zgadzam, pomysl z przednimi drzwiami pozostawic trzeba bez komentarza
        • Gość: hose- Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.pcz.pl 16.05.07, 21:41
          skag nie bylo wiele poniewaz nic one nie dawaly, zawsze po telefonie niekiedy byly 2 dni spokoju a niekiedy wogole i znowu to samo ... nie chodzi mi tu o przednie drzwi tylko o punktualnosc ... rozumiem ze mozna przyjechac pozneij (korki etc.), ale jesli jedzie autobus 7 minut wczesniej (a to dopiero ok 5 przystanku od poczatku) to wybaczcie ...
      • Gość: kierowca Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.173.inds.pl 18.05.07, 11:32
        do gościa i wicewersa!!!
    • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 19:48
      Może najpierw niech pasażerowie przestaną wyzywać na kierowców ze za mocno
      zahamował albo coś. Zasady pierwszych drzwi kierowcy nie wymyślili. Większość
      pasażerów umie tylko wyzywać na kierowców a nikt się nie postawi na ich miejscu.
      Przecież praca kierowcy jest bardzo odpowiedzialna i stresujące .Z reszta ja
      jeszcze nigdy nie spotkałem się z chamskim kierowca.
      • Gość: gość Re: Czas na STRAJK w MPK IP: 80.48.49.* 16.05.07, 21:33
        do czasu aż zrobisz glona na drzwiach . ostatnio tramwajarze upodobali
        sobie odjazd spod promenady sekundę po dotarciu starszej osoby na przystanek .
        jeszcze dzwonią jak szaleni żeby szybciej z torów zeszła .
    • kierowca_mpk Re: Czas na STRAJK w MPK 16.05.07, 22:58
      Gość portalu: Kierowca MPK napisał(a):

> Jedyną szansą jest pokazać nasze
      > zdanie, stanowcze NIE dla takiej samowolki !!!

Przed rzuceniem hasła rodem z poprzedniej epoki, powinieneś najpierw to
      przeczytać. Myślę, że coś z tego zrozumiesz.

bap-psp.lex.pl/serwis/kodeksy/akty/00.94.1037.htm
      • Gość: @ Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 11:47
        Dla zainteresowanych i zazdroszczących pracy w MPK,są przyjęcia zapraszamy.Aha
        do mieszkańców Blachowni niemacie co liczyć na podpisanie nowej umowy,prezes
        problem braku kierowców postanowił rozwiązać zmniejszając ilość linii,także
        powodzenia.
        • Gość: lunch Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.07, 14:06
          To akurat żadna nowość i burmistrz Blachowni też o tym od dawna wie, dlatego
          podjął decyzję o przetargu na samodzielną organizację linii.
          W sumie to ciekawe, bo jeśli mu się uda uzyskać zgodę Rady Gminy i przeznaczyć
          na ten cel kwotę wg wariantu "maximum", to Blachownia będzie miała komunikację
          lepszą od Częstochowy.
          • Gość: ona Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:12
            to jaka ona będzie pokaże przyszłość... wtedy ocenimy
            • Gość: Trąba Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 12:39
              Naczelny krytyk MPK zabrał głos.
    • Gość: kierowca MPK Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 10:00
      Są przyjęcia do MPK na kierowców autobusów około 1300PLN brutto,chętnych z pod
      budki z piwem zapraszam.Co niektórym pasażerom nie pasują starzy kierowcy,może
      nowi będą lepsi?.Tylko podejrzewam że będzie duża rotacja,do pierwszej wyplaty i
      w długą!!!!!!!!
    • Gość: aaa Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 10:39
      a niby z jakiej racji rodziny kierowcow mpk maja jezdzic za darmo - to jak jak
      by aptekarze chcieli leki za darmo, rodzina kasjerek robic darmowe zakupy,
      takich przykladow mozna by wyliczyc mase - wiec z jakiej racji wlasnie rodziny
      kierowcow maja sie domagac bezplatnej jazdy skoro wszyscy inni musza placic??
      to jest nienormalne!!!
      • Gość: pracownik MPK Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 12:01
        A z jakiej racji gazownicy mają taniej gaz ,elektrycy prąd,pracownicy fabryk
        samochodowych za pół ceny samochody,posłowie hmm no ci mają wszystko gratis i
        jakoś to nikomu nieprzeszkadza.Aha do tych co uważają bezpłatne przejazdy dla
        pracowników i ich rodzin za komunistyczny zwyczaj to informuje że kumpel który
        pracuje w podobnej firmie w Irlandi ma bezpłatne przejazdy i rodzina też,czyżby
        Irlandia była państwem komunistycznym?
        • Gość: Jerzyk Re: Czas na STRAJK w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:57
          Szukanie "komuny" to zajęcie sprawnych umysłowo inaczej.Tacy jak oni 50lat temu
          tropili "imperialistów". Ś.P. prof. Sierpiński mawiał: Fizycznym obrazem
          pojęcia "plus nieskończoność" jest ludzka głupota. Pracownikom MPK pozostaje
          się cieszyć z rozumu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka