Dodaj do ulubionych

Piekaryna - al. NMP 35

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:48
Czy byliscie juz w tej genialnej pizzeri? Po prostu cudo!! Pizza lepsza niz
swego czasu w Zorbie na Glogera! I tez z pieca.
Nie pisze tego jak reklama, tylko najzwyczajniej szkoda mi zeby TAKI lokal
zostal zamkniety z powodu malej ilosci klientow.
Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.icis.pcz.pl 17.05.07, 16:41
      Ja tez tam uwielbiam chodzic.

Drugiego takiego miejsca jesli chodzi o pizze i kuchnie wloska nie ma w
      Czestochowie. Jest gdzie zaprowadzic gosci.
    • Gość: gal Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: 193.93.90.* 17.05.07, 18:13
      a ja jej kiedyś szukałem i znaleść nie mogłem.
      naprowadżcie mnie
      • Gość: Bonjo Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 18:16
        Wchodzisz w brame al. NMP 35 (II aleja, po stronie BZ WBK, Polbanku itd.),
        dochodzisz do mniej wiecej srodka podworka i pizzeria bedzie po prawej - wejscie
        drewnianymi schodami ;)
        • Gość: Anthony Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.eranet.pl 17.05.07, 19:13
          jak juz to piekarnya... a pizza super - konkurencja gondoli. fajnie tam jest i
          polecam wszystkim.....
          • Gość: magda Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.cust-adsl.tiscali.it 19.05.07, 23:53
            konkurencja gondoli......... ale la gondola?fajnie tam jest ?pizza jest faina
            ale dobra?...
            ................?
      • Gość: xx Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.icis.pcz.pl 17.05.07, 19:01
        Nad NMP 35 jest nawet wielki banner - 3 metry wysoki.
    • Gość: jagoda Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 19:35
      ja zdecydowanie polecam makarony przygotowane przez chlopakow, jadlam i byly pyszne!
      • Gość: Lesio Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.bloklan.org 17.05.07, 23:31
        Pizza dobra, obsluga mila czyli wszystko ok.
        Pozdrowienia dla Doogiego :]
        • Gość: irlandia Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: 89.101.178.* 18.05.07, 01:40
          nawet w irlandii glośno o tej pizzerii :)
          Doogi górą :)
        • Gość: obsluga Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 10:13
          dzkujemy Lesio za mile slowo;-)
          pozdrawiam i zapraszamy ponownie!!;-)
    • Gość: pizzol Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:24
      Skoro to taka genialna pizzeria,to czemóż miałaby byc zamknieta z powodu małej
      ilości klientów???Skoro jest taka genialna,to ludzie na pewno sobie o niej
      mówią i wieść się szybko roznosi.Mnie pizza tam średnio smakowała.Spodziewałem
      się czegos lepszego po tylu zachwalaniach.Fakt,że duża,ale przecietna w
      smaku,droga i bez sosu.A obsługa migdoli się do klienta niemiłosiernie.Miejsce
      fajne na ciche sam na sam
      • Gość: bonjo Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:29
        Coz, jesli dla kogos pizza to grube ciasto, na to troche sera i duuzo sosu, to
        faktycznie lepiej zeby szedl do Da Grasso ;)
        W Piekarnyi nie ma sosow - pizze mozna polac oliwa z oliwek (lagodniejsza lub
        ostrzejsza). Ale za to sam smak... cudo!
        • Gość: xx Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.icis.pcz.pl 19.05.07, 13:59
          Piza z sosem to dla mnie barbarzynstwo niestety. Pizze pija sie z winem na
          przyklad. ZA 6 zl maja tam znakomity Merlot.

Piekarnya to rzeczywiscie lokal dla ludzi o nieco bardziej wyszukanym smaku.
          Wielbiciele Mc Donalda pewnie nie beda zadowoleni :))
    • poopka Re: Piekaryna - al. NMP 35 19.05.07, 15:59
      dwie osoby robia tu niesamowita reklame i ciezko tego nie wyczuc z tym winem to
      juz sie wkopałes
      • Gość: xx Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.icis.pcz.pl 19.05.07, 19:34
        Ja bardzo lubie tam chodzic, dlatego chcialbym zeby ten lokal istnial - jest
        polozony w bramie, w podworku raczej zaniedbanym, gdzie dotad nic nie bylo, a
        to nie sprzyja odwiedzinom przez chetnych.

Cene wina podalem bo lubie wino, znam sie na nim troche, a w Czestochowie wcale
        nie tak latwo znalezc przyzwoite wloskie wino za 6 zl lampka. Jak juz jest to
        kosztuje powyzej 10 zl, za 8 mozna zwykle dostac wino stolowe, dosyc ordynarne
        w sumie.

Nie mam nic wspolnego z wlascicielami lokalu, ale chcialbym zeby istnial taki
        lokal, gdzie rowniez moglbym spokojnie zaprosic gosci na pizze czy inna wloska
        potrawe i nie wstydzic sie przed nimi.

Innego normalnego lokalu z wloska kuchnia w tej chwili nie znam - Barraonda
        nie cieszy sie dobra opinia.

• Gość: przemek Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 01:22
          jest tylko jedyny lokal w Czestochowie z prawdziwa wloska kuchnia robiona przez
          Wlochow moze jeszcze tam nie byles?la Gondola na Wroclawskiej wedlug mnie
          zasluguje na medal pizza po prostu wysmienita!!!!!mozesz sprobowac i porownac.
          • Gość: xx Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.icis.pcz.pl 20.05.07, 11:36
            Tam nie bylem - lokal z zewnatrz mnie nie zachecil, ale sprobuje.

Jedyna niedogodnosc to dojazd.

• Gość: bonjo Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 11:40
              Dojechac mozna od tylu ;) Skreca sie w ulice mniej wiecej na wysokosci Urzedu
              Miasta.
              • Gość: xx Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.icis.pcz.pl 20.05.07, 11:52
                Ja nie mam samochodu w ogole wiec dlatego mowie ze dla mnie jest to daleko
        • Gość: p Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:41
          szkoda , ze dopiero raczkuja z tym lokalem.

Nie wszystko jest tam idealne - strasznie dlugo czeka sie na obsluge.

Polecam pizze w Pizzerii Vittorio!
          • Gość: Goch Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 23:01
            a ja tam uważam, że jest to jeden z lepszych lokali w Cz-wie. Wspaniała
            atmosfera, świetna muzyka, wspaniały wystrój po prostu coś czego szukałam w Cz-
            wie. Polecam wszystkim, naprawdę warto !!!
            • Gość: pułkownik Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: 195.205.202.* 21.05.07, 00:19
              Byłem,zobaczyłem,spróbowałem i muszę napisać,że takiego miejsca brakowało mi w
              Częstochowie.Smaczne jedzenie,miła obsługa i przede wszystkim relaksująca
              muzyka.Brakowało mi lokalu gdzie mógłbym dobrze zjeść i przy okazji posłuchać
              dobrej muzyki.Miałem już dość muzyki płynącej z rmf maxx w innych lokalach.Aż
              człowiekowi apetyt odchodził.Oby tak dalej!!
      • Gość: FCC Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: 80.53.239.* 21.05.07, 02:12
        Powiem tak... ja jestem właścicielem tego lokalu i nie włączałem się wcześniej
        do rozmowy wieć miło mi czytać miłe opinie i obiecuję zachowanie jakości i
        dbałość o jakość i atmosfere. Jest to nasze marzenie które się spełniło a jeśli
        widzimy zadowolenie i trafienie w gusta Częstochowian to bardzo się cieszymy.
        Zapraszamy i wierzymy że trafiamy w Państwa gusta.
    • Gość: Lesio & Sznurek Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.bloklan.org 21.05.07, 23:58
      Filip jako ze wiem ze w Twoim lokalu sie nie pali, dodaj go jak mozesz do
      www.lokalbezpapierosa.pl
      Pozdrawiam

Lesio & Sznurek
      • Gość: ojej Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:11
        Nie można nazwać włoskim lokalem , lokalu w którym się nie pali. Wnioskuję
        więc, że to jest tylko polski lokal dla niepalących(antyreklama?) serwujący
        włoską kuchnię. Trudno. A sałatkę z rukoli i pomidorków cherry macie? Wtedy bym
        może stwierdziła że coś za coś ewentualnie.
        Fanka włoskiej kuchni.
    • Gość: kastortroy Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 12:24
      bez wazeliny,
      lubie zjeść na mieście, lubię rownież kuchnie włoską, wiec uwarzam że panowie
      zrobili dobrą miejscówkę z dobrym jedzeniem, jak na cz-we odbiegli troszke od
      standardów jakości serwowanego jedzenia, do przodu....
      wiec jeśli bedą trzymać jakość, miejsce się obroni samo, dobrą kuchnią a nie
      reklamą, muzyką czy innymi bzdetami...
      • Gość: Zero7 Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.eranet.pl 16.07.07, 22:28
        Pizza świetna - szkoda że nie ma w menu pizzy z owocami morza.
        Nieodzowne wyposażenie włoskiej knajpki to dobry express do kawy !!!
        A dobrego espresso mi brakowało tak jak deseru po znakomitej pizzy......

Poza tymi brakami - lokal wart polecenia.

ja stawiam exequo na pierwszym miejscu z gondolą (w kategorii pizzerii)
        • Gość: Mariusz Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 00:19
          Zero7 masz slaba kulture gastronomiczna... czy wiesz ze w piekarny pizza jest
          surowa bo nie potrafia jej jeszcze dobrze wypiec, moze fakt jest lepsza od
          innych pizzerii ale nie mozesz porownywac jej do La Gondola bo tam pizza jest
          najlepsza a klienci dojezdzaja z roznych stron Czestochowy zeby sie zalapac na
          wysmienita pizze. Piekarnya to nie La Gondola z tym sie nie zgadzam!
          • Gość: ola.klajn Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 11:45
            W takim razie moja kultura gastronomiczna również słaba. A nawet gorzej, bo w La
            Gondoli nie smakuje mi ani pizza ani makarony. Jedyne dobre, co tam jadłam, to
            tosty z łososiem. Natomiast Piekarnyę polecam wszystkim, którzy chcą zjeść
            dobrą, nietłustą pizze na świetnym cieście. Ciasto samo w sobie ma świetny smak.
            No i ta oliwa na dodatek zamiast sosów i keczupu - niebo w gębie.
            • Gość: agnieszka Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: *.249.inds.pl 17.07.07, 11:51
              bylam raz musze przyznac ze pizza jest wysmienita oliwa do teko jest naprawde
              swietna szczegolnie ostra :) obsluga bardzo mila klimat tez jest super . ktos
              wyzej napisal ze pizza jest duza moim zdaniem pizza byla dosc mala ale to nie
              byl akurat taki wielkki problem , bo poszlam jej skosztowac i sprobowac a nie
              napchac sie nia jak swinia
              polecam z czystym sumieniem
    • Gość: WAW Re: Piekaryna - al. NMP 35 IP: 77.87.120.* 19.07.07, 07:30
      Najlepsze żarcie włoskie jest u grubego w III alei i wszytsko wiadomo :))))
      A tak na serio ... najlepsza pizza jest domowa i żadna knajpa jej nie
      dorówna ... cały czas się o tym przekonuję ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka