Gość: ciekawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 20:31 No cóż, czytając ten artykuł zastanawiałem się: śmiać się czy płakać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czytelniczkaaa Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora 17.05.07, 21:04 "Przypadek Egemana to jedyny znany Fundacji przykład pracownika uczelni, który stracił pracę przez lustrację." - Ojojojoj !!! Ciekawe dlaczego Pan Rektor tak się stara wykazać gorliwością wobec obecnej władzy ?? Mam nadzieje, że sam nic nie ma na sumieniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliveira Nadgorliwy rektor IP: *.adsl.xs4all.nl 17.05.07, 22:41 "Rektor Politechniki Częstochowskiej wykazał się wielka gorliwością w wypełnianiu ustawy." Mam nadzieję, że to zostanie panu Rektorowi zapamiętane... V RP najpierw zlustruje Kaczkodany, a potem ich gorliwych sługusów. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll e tam nadgorliwy... normalny sekretarz PZPR 17.05.07, 23:44 opozycjonistów władza tradycyjnie wywala z uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: e tam nadgorliwy... normalny sekretarz PZPR 18.05.07, 00:35 fnoll napisał: > opozycjonistów władza tradycyjnie wywala z uczelni Tylko że na szczęście jesteśmy w UE, tylko jest mały problem, że jeśli rzeczony wuefista wystąpi o odszkodowanie i wygra to nie pewnie nie pan rektor będzie płacił tylko my wszyscy zabulimy. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 A kto wybrał Kaczyńskiego na prezydenta? 18.05.07, 01:38 konread napisał: > Tylko że na szczęście jesteśmy w UE, tylko jest mały problem, że jeśli > rzeczony wuefista wystąpi o odszkodowanie i wygra to nie pewnie nie pan > rektor będzie płacił tylko my wszyscy zabulimy. Kaczyński został wybrany prezydentem przez polskich obywateli. Sejm uchwalił ustawę lustracyjną będącą w sprzeczności z polską Konstytucją i podstawowymi zasadami prawnymi. Obywatele, którzy wybrali posłów ignoratów i prezydenta zamordystę ponoszą jakąś odpowiedzialność za ich czyny. Odszkodowanie dla pokrzywdzonego wuefisty nie krzywdzi więc podatników. Noramalne zadośćuczynienie, które jest wypłacane w każdym w miarę praworządnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejak Re: A kto wybrał Kaczyńskiego na prezydenta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:02 my mamy płacić ? kasjerka jak się pomyli to ona płaci a nie my Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Chichot histori dzięki ustawie PIS były SLDowiec 18.05.07, 07:27 zwalnia z pracy człowieka którego ojca wywlekało UB. Dla stołka i chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluteq Re: Chichot histori dzięki ustawie PIS były SLDow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:02 Rektor który był senatorem SLD <hahaha>..... Kaczory pewnie mu medal dadzą! Mis22: racja - jak społeczeństwo głupie, to i władza lepsza być nie moze.. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 co na to ofiary ofiar 18.05.07, 09:47 ciekawe jak na lustracje zapatruja sie ofiary tych ofiar lustracyjnych. Bo jak narazie to znamy z GW tylko glos tych smieci co donosily... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjas Re: Nadgorliwy rektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:35 Co to za nadgorliwy "człon", chyba chce się schować ze swoją przeszłością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RACOVIA Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 11:02 LOL dla rektora, czlowiek ktory wydaje zgode na bezpardonowe wjazdy policji na teren uczelni mimo iz w calej polsce maja zakaz????? BRAWO zgrana PAKA z prezydentem, SWIETE MIASTO NADCHODZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee nadgorliwośc gorsza od faszyzmu .... IP: 83.2.141.* 17.05.07, 21:07 ... straszne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly student P.Cz. Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.man.czest.pl 17.05.07, 21:23 Miałem zajęcia z tym Panem dosyć długo i uważam, że jest dobrym, przyjaznym drugiemu człowiekowi wykładowcą i co mnie to obchodzi, czy współpracował z kimś tam kiedyś tam!! Na tej uczelni jest wielu "czystych" profesorów, doktorów i co z tego - są niekompetentni, chamscy i udają, że wiedzą o czym mówią!! Zwalniać należy z tego drugiego powodu, a nie z tego co było dawno temu. Patrzmy wreszcie w PRZYSZŁOŚĆ do cholery, a nie rozdrapujmy tego co za nami!!! Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:59 Typowe dla tej władzy, przecież trzeba się czymś wykazać, tylko dlaczego samymi złymi rzeczami. Nadgorliwość jest gorsza od....... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Re: Studencie! Głos rozsądku na puszczy! IP: *.aster.pl 18.05.07, 17:42 Czasem żałuję, że więcej znakomitych profesorów nie zostało zwolnionych - wreszcie młodzi zobaczyli by prawdziwe zamiary Pisuarów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 2006 Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:58 Panie Bień lepiej zorganizuj cudowne juwenalia dla studentow a nie czepiaj sie pierdow. Pacholku pisu-u. Ten wykladowca jest zajebisty powiem kolokwialnie mialem z nim zajecia swietny fachowiec osobowosc i cudowny czlowiek. Bien odwal sie od dobrych ludzi a zwlaszcza od WIMPiFS pacholku pis-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:04 ..." Wiele osób, szczególnie wykształconych, zwlekało do ostatniej chwili ...." cyt. z art. No właśnie ! Szczególnie wykształconych a nie wyedukowanych działaczy PZPR. Ten przypadek jest kolejnym dowodem jak "czerwony" Bień chce się przpodobać obecnej władzy. Nic dziwnego bo robił to w stosunku do każdej władzy. Ale najlepiej aby mógł to robić jak najkrócej. Na szafot z klimakteryjnym aparatczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora... IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 17.05.07, 23:19 Coz... byli aparatczykowie PZPR zazwyczaj znajduja wspolny jezyk z aparatczykami rodem z PiSuaru. W koncu - posluguja sie tak bardzo podobnym jezykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qpa Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:19 Ręce opadają po prostu. Pan Egeman jest jednym z najlepszych wykładowców na PCz. Pewnie denerwuje to moich kolegów z pracy, którzy nie mając nic mądrego do powiedzenia studentom i na polu naukowym niszczą porządnych ludzi. Pierwszy komuch częstochowski stara się teraz wejść w d... pisiorom :) Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora 17.05.07, 23:20 na jakiej zasadzie wuefista jest jednym z lepszych wykladowcow na Politechnice? A co on wykladal? Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Gdyby nie wyrok Trybunału Konstytucyjnego 17.05.07, 22:30 mielibysmy PRLbis!Tu mamy mały przykład jakby to wygladało w skali tysiecy przypadkow w całej tzw.IV Polsce!Zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja mgr nie musi się lustrować!!! IP: *.jasien.net 17.05.07, 22:44 co za kretyn, przecież ta ustawa nie dotyczy magistrów, a tacy pracują na stanowsikach asystenta i starszego wykładowcy. On NIE MUSIAŁ składac oświadczenia!!! rektorowi gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x czyli prezes TK tez nie musi bo to tylko mgr:)) IP: *.crowley.pl 17.05.07, 22:48 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: mgr nie musi się lustrować!!! IP: *.icis.pcz.pl 17.05.07, 22:54 Ta kretynska ustawa dotyczyla rowniez starszych wykladowcow, nawet magistrow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ustawa jest OK Re: mgr nie musi się lustrować!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:58 wszyscy powinni byc lustrowani, zwłaszcza ci, ktorzy byli na studiach w Kijowie, czyli profesorzy i doktorzy tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezimienny Ales dowalił!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 00:04 Ze strony xx-a Urodziłem się w 1956 r. w Opolu. Studia wyższe, na które zostałem skierowany jako stypendysta rządu polskiego, ukończyłem w marcu 1982 r. w Politechnice Kijowskiej, otrzymując tytuł mgr inż. informatyki. W marcu 1986 r. obroniłem w Politechnice Kijowskiej pracę doktorską z informatyki, poświęconą projektowaniu i realizacji systemów cyfrowego przetwarzania sygnałów w czasie rzeczywistym. Widze ze mamy tu do czynienia z zamierzona zlosliwoscia! Odpowiedz Link Zgłoś
stworek52 esledowski gnojek 17.05.07, 22:48 wylizał tyłek pisowi. Czy dostanie za to medal? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: esledowski gnojek 17.05.07, 23:27 Oczywiście - tak samo jak Kryże, Jasiński, Lepper, Maksymiuk i Kuchciński Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Niech "kaczynskie" mu placa z wlasnej kieszeni! 17.05.07, 22:50 za niezgodna z konstytucja ustawe lustracyjna! Rektor tez moglby dorzucic z wlasnej kieszeni!Pranaoja polska! Jak sie ciesze, ze wyjechalem z tego grajdolu juz kilka lat temu i nie musze tego przezywac! Tez mialbym podobny dylemat moralny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asystent Re: Paranoja IP: *.man.czest.pl 17.05.07, 22:51 Proszę zobaczyć. Tak właśnie działa lustracja. To, że ten Pan nie złożył oświadczenia nie oznacza wcale, że był agentem. Paranoja! To raczej rektor ma coś na sumieniu. Pewnie dlatego tak skrupulatnie wypełnia polecenia Kaczorów (gość z SLD!). Czyż to nie śmieszne?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Katolik Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.chello.pl 17.05.07, 22:53 Ten biedny nauczyciel zapomniał , że pracuje w stolicy polskiego moheryzmu i kołtunizmu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.icis.pcz.pl 17.05.07, 22:56 To nie Czestochowa uchwala takie ustawy i nie stad one wychodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lt Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:17 Niby tak, ale jednak nie do końca. Dlaczego? Pomyśl na dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejak Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:11 przeczytaj sobie ustawę a potem trochę gazet bo wiedza u ciebie na poziomie płyty chodnikowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:14 Ukończyłem P.Cz. 35 lat temu, w okresie początkowego Gierka, przeżyłem tam też Marzec 1968. (dla jasności, nie byłem żadnym opozycjonistą). Ówczesne władze, pochodzące z nominacji PZPR wykazywały się znacznie większą trzeźwością a ich służalczość wobec władzy była wręcz śladowa, ograniczona do niezbędnego minimum. No tak, ale wtedy rządzili ideowi ale myślący co nieco PZPRowcy a nie włażący władzy w ... bez mydła karierowicze. Zresztą wiadomo, że najbliżej ołtarza leżą krzyżem neofici i oni śpiewają najgłośniej. Gdyby co nie daj Boże zawojowali nas muzułmanie, najważniejszym urządzeniem w gabinecie Jego Magnificencji stałby się odpowiednio skierowany dywanik, służący odprawianiu modłów. Tzw grajcarówka po dorobieniu wieżyczek stałaby się meczetem itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj bezwarunkowo śmiać sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:54 Mała zadupiasta uczelnia i służalcza jego magnificencja. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roniu żenujące!!!! IP: *.man.czest.pl 17.05.07, 23:02 .. może dzięki temu liczy na to że mu wyczyszczą teczki?! Pewnie boi się że go dotknie ustawa. W końcu lustracji rektorów uczelni państwowych nie zawetowali:) z resztę czego inneg się po nim spodziewać... January dał d... jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: żenujące!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:31 A w końcu czym Pan Rektor ryzykował? Przeglądałem jego biografię - w razie czego spokojnie mógłby iść na zasłużoną (o rok wcześniejszą) emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:13 Dura lex, sed lex. A czy szanowny Pan Starszy Wykładowca nie mógł dostosować się do obowiązującego (idiotycznego co prawda, ale) prawa?? Ja nie donosiłem, nie współpracowałem, więc złożyłem takie oświadczenie. I co mi tam? Ubyło czegoś? Będą chcieli, to oświadczę, że: 1/ Nie biorę łapówek 2/ Nie mam kochanki 3/ Nie jestem zebrą, krokodylem ani wielbłądem Wstydzić się powinni ci, którzy rządają takich oświadczeń. Niestety, zgodnie z demokracją głos debila = głosowi inteligenta. A debili jest więcej. Chcieliśmy demokracji, mamy PiS-dę Odpowiedz Link Zgłoś
bruno_ja Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora 17.05.07, 23:35 > Niestety, zgodnie z demokracją głos debila = głosowi inteligenta. A debili jest > więcej. > Chcieliśmy demokracji, mamy PiS-dę Jest gorzej niż myślisz. Pis zdobył w wyborach ok. 25%, przystawki kolejne 20%, łącznie głosowało 35% (0 ile dobrze pamiętam). Czyli na 10 obywateli 6 olało wybory. Z pozostałych 4 każdy jakoś tam wybrał, ale wybrał. Najwięksi debile to tych 6 którzy na wybory się nie pofatygowali, a teraz najgłośniej narzekają jak im źle (i nie jest ważna ich inteligencja i wykształcenie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Sami sobie zgotowaliscie taki los wyborami. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 17.05.07, 23:52 Widocznie Starszy Pan nie mogl sie dostosowac do prawa, ktore poniza godnosc ludzka. Nie trzeba szukac daleko, ot zajrzec do historii Polski, np do lat 1939 - 1945. Ilez tam przykladow bohaterskiej postawy rodakow. Nie poddali sie. Nazywano ich polskimi bandytami... My ich nazywami bohaterami narodowymi. A okres Polski powojennej? Ogromna rzesza Polakow odmowila wspolpracy z rzadem PZPR? Wielu z nich za odmowe siedzialo w wiezieniach, a nawet stracili zycie. Pytam sie Was, Polacy, co sie w Waszym zyciu zmienilo w ostatnich 80 latach? Idea wciaz ta sama - upodlic narod, tylko slowa inne. Ot, kur..a macie polski rzad. Przepraszam wszystkie kur..y, nie zasluzylyscie sobie na takie traktowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caido Prawda go wyzwolila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:15 dzieki braciom Koala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.181-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.05.07, 23:20 Wielką gorliwośc wykazał rownież MSZ. Pomino stwierdzenia przez TK niekonstytucyjności wzoru oświadczenia lustracyjnego, MSZ wezwał pracownikow do złożenia oświadczeń grożąc nieposłusznym natychmiastowym zwolnieniem z pracy.Oświadczenia trzeba złożyć w dowolnej formie, nawet ustnie.Jest to oczywiste bezprawie, gdyż ustawa lustracyjna nie przewiduje innych form składania oświadczeń, aniżeli zakwestionowane przez TK. Należałoby przecież poczekać na uzasadnienie orzeczenia TK, który da wykładnię w tyh kwestiach.Z ustnego uzasadnienia Prezesa TK, wynika jednoznacznie, że brak wzoru oświadczenia oznacza brak możliwości jego złożenia.Dlaczego żadna powołana do tego instytucja (TK, RPO) nie reaguje na takie działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student pcz Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:25 Hmm długo by tu gadać, ale co to wogóle za rektor ??? Jak można było zwolnić kogoś takiego ??? sam miałem z nim wf i moge tylko tyle o nim powiedzieć: żeby tylko tacy ludzie nas uczyli to świat by był piękny !!! No ale cóż pan rektor poraz kolejny sie popisał. Czasem sie zastanawiam kto rządzi w tym mieście czy przypadkiem nie są to panowie mieszkający sobie w pewnym klasztorku na jakiejś tam górce .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrestwo! Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:35 Czy to jawa czy to sen?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bień Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: 212.76.37.* 17.05.07, 23:44 Nazywam się major bień i mam stopień majora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaizka Nazywam się major Bień i mam stopień majora... IP: *.toya.net.pl 17.05.07, 23:47 Czyżby powtórka z "Psów"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsadny prawo jest prawem,jedzcie do ameryki to zobaczycie IP: 210.215.116.* 17.05.07, 23:59 jezeli prawo taego wymaga to powinien byl wypelnic forme i tyle a nie pier.do.lic o upokorzeniach, jakich upokorzeniach?? a swiadectwo o niekaralnosci sie daje??? a test na HIV jak chcesz emigrowac?? i jakos nikt nie jest "upokorzony?, a jak do ameryki chcesz jechac to taka wlasnie forme lustracyjna wypelniasz i jakos elita nie placze tylko z ochota wypelnia, takie to plakanie polskiej "elity" ktorej sie wydaje ze z racji bycia "autorytetem moralnym" prawo ich nie obowiazuje-typowa Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack.flash Jakos trudno porownywac te sprawy. IP: 69.20.230.* 18.05.07, 03:21 Po pierwsze ustawa lustracyjna jest niezgodna w konstytucja. Co sie dzieje w Ameryce z tego typu ustawa? Oczywiscie laduje na smietniku, a wszystko co zostalo wyegzekwowane na jej podstawie jest uniewaznione. Wszyscy emigranci przechodza przez proces kwalifikacji, a nie tylko niektorzy. Nie mozna tzw. "zaufanych" ludzi z tego wylaczyc. Poza tym badania lekarskie (nie tylko HIV) to nie lustracja! Odpowiedz Link Zgłoś
listeczki Re: prawo jest prawem,jedzcie do ameryki to zobac 18.05.07, 21:49 Tak stale mówi PIS,owiec Cymański. Jest różnica. Wypełniam to wszystko (aczkolwiek mam wizę i nie przypominam sobie tego), bo chcę jechać do kraju,który z założenia mnie niechce i muszę udowadniac konsulowi,że tam nie zostanę. Natomiast tu jest mój kraj yu się urodziłem i chcę być godnie traktowany, nawet przez taka władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pos3gacz@gazeta.pl Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: 83.2.24.* 17.05.07, 23:55 Nadgorliwość gorsza od opilstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japa Jak blisko stad do faszyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 00:08 Takich przypadkow nie bedzie chyba wiele, bo wiekszosc rektorow to jednak ludzie rozsadni. Ten jeden zalicza sie do nadgorliwcow wlazacych gwalcacej Konstytucje wladzy bez mydla. Blisko stad do faszyzmu. Nie jestem pewnien czy ten pan powinien byc rektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: 212.122.223.* 18.05.07, 00:10 Nasze panstwo toczy choroba.Pytanie jaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emerytka Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.pools.arcor-ip.net 18.05.07, 00:14 ptasia Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Im bardziej prowincjonalna uczelnia, 18.05.07, 00:10 tym wiekszy serwilizm jej kierownictwa wobec wladzy. Za komuny tez tak bylo... Odpowiedz Link Zgłoś