Dodaj do ulubionych

Ofiara lustracji i gorliwości rektora

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 20:31
No cóż, czytając ten artykuł zastanawiałem się: śmiać się czy płakać
Obserwuj wątek
    • czytelniczkaaa Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora 17.05.07, 21:04
      "Przypadek Egemana to jedyny znany Fundacji przykład pracownika uczelni, który
      stracił pracę przez lustrację." - Ojojojoj !!! Ciekawe dlaczego Pan Rektor tak
      się stara wykazać gorliwością wobec obecnej władzy ??
      Mam nadzieje, że sam nic nie ma na sumieniu ;)
      • Gość: Oliveira Nadgorliwy rektor IP: *.adsl.xs4all.nl 17.05.07, 22:41
        "Rektor Politechniki Częstochowskiej wykazał się wielka gorliwością w
        wypełnianiu ustawy."

Mam nadzieję, że to zostanie panu Rektorowi zapamiętane... V RP najpierw
        zlustruje Kaczkodany, a potem ich gorliwych sługusów.
        • fnoll e tam nadgorliwy... normalny sekretarz PZPR 17.05.07, 23:44
          opozycjonistów władza tradycyjnie wywala z uczelni
          • konread Re: e tam nadgorliwy... normalny sekretarz PZPR 18.05.07, 00:35
            fnoll napisał:

> opozycjonistów władza tradycyjnie wywala z uczelni

Tylko że na szczęście jesteśmy w UE, tylko jest mały problem, że jeśli rzeczony
            wuefista wystąpi o odszkodowanie i wygra to nie pewnie nie pan rektor będzie
            płacił tylko my wszyscy zabulimy.
            • mis22 A kto wybrał Kaczyńskiego na prezydenta? 18.05.07, 01:38
              konread napisał:
              > Tylko że na szczęście jesteśmy w UE, tylko jest mały problem, że jeśli
              > rzeczony wuefista wystąpi o odszkodowanie i wygra to nie pewnie nie pan
              > rektor będzie płacił tylko my wszyscy zabulimy.

Kaczyński został wybrany prezydentem przez polskich obywateli. Sejm uchwalił
              ustawę lustracyjną będącą w sprzeczności z polską Konstytucją i podstawowymi
              zasadami prawnymi. Obywatele, którzy wybrali posłów ignoratów i prezydenta
              zamordystę ponoszą jakąś odpowiedzialność za ich czyny. Odszkodowanie dla
              pokrzywdzonego wuefisty nie krzywdzi więc podatników. Noramalne
              zadośćuczynienie, które jest wypłacane w każdym w miarę praworządnym kraju.
              • Gość: alejak Re: A kto wybrał Kaczyńskiego na prezydenta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:02
                my mamy płacić ? kasjerka jak się pomyli to ona płaci a nie my
            • krzych.korab Chichot histori dzięki ustawie PIS były SLDowiec 18.05.07, 07:27
              zwalnia z pracy człowieka którego ojca wywlekało UB. Dla stołka i chleba.
              • Gość: pluteq Re: Chichot histori dzięki ustawie PIS były SLDow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:02
                Rektor który był senatorem SLD <hahaha>..... Kaczory pewnie mu medal dadzą!

Mis22: racja - jak społeczeństwo głupie, to i władza lepsza być nie moze..
          • geralt9 co na to ofiary ofiar 18.05.07, 09:47
            ciekawe jak na lustracje zapatruja sie ofiary tych ofiar lustracyjnych. Bo jak
            narazie to znamy z GW tylko glos tych smieci co donosily...
        • Gość: Marco Ciekawe miasto, ta Częstochowa. IP: *.magma-net.pl 17.05.07, 23:46
        • Gość: wjas Re: Nadgorliwy rektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:35
          Co to za nadgorliwy "człon", chyba chce się schować ze swoją przeszłością.
      • Gość: RACOVIA Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 11:02
        LOL dla rektora, czlowiek ktory wydaje zgode na bezpardonowe wjazdy policji na
        teren uczelni mimo iz w calej polsce maja zakaz????? BRAWO zgrana PAKA z
        prezydentem, SWIETE MIASTO NADCHODZI
    • Gość: Lee nadgorliwośc gorsza od faszyzmu .... IP: 83.2.141.* 17.05.07, 21:07

... straszne ...
      • uchachany "Nazywam się major Bień i jestem majorem" :-) 18.05.07, 06:36
    • Gość: byly student P.Cz. Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.man.czest.pl 17.05.07, 21:23
      Miałem zajęcia z tym Panem dosyć długo i uważam, że jest dobrym, przyjaznym
      drugiemu człowiekowi wykładowcą i co mnie to obchodzi, czy współpracował z kimś
      tam kiedyś tam!!
      Na tej uczelni jest wielu "czystych" profesorów, doktorów i co z tego - są
      niekompetentni, chamscy i udają, że wiedzą o czym mówią!!
      Zwalniać należy z tego drugiego powodu, a nie z tego co było dawno temu.
      Patrzmy wreszcie w PRZYSZŁOŚĆ do cholery, a nie rozdrapujmy tego co za nami!!!
      Dziękuję
      • Gość: xyz Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:59
        Typowe dla tej władzy, przecież trzeba się czymś wykazać, tylko dlaczego samymi
        złymi rzeczami. Nadgorliwość jest gorsza od....... .
      • Gość: drojb Re: Studencie! Głos rozsądku na puszczy! IP: *.aster.pl 18.05.07, 17:42
        Czasem żałuję, że więcej znakomitych profesorów nie zostało zwolnionych -
        wreszcie młodzi zobaczyli by prawdziwe zamiary Pisuarów!
    • Gość: absolwent 2006 Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:58
      Panie Bień lepiej zorganizuj cudowne juwenalia dla studentow a nie czepiaj sie pierdow. Pacholku pisu-u. Ten wykladowca jest zajebisty powiem kolokwialnie mialem z nim zajecia swietny fachowiec osobowosc i cudowny czlowiek. Bien odwal sie od dobrych ludzi a zwlaszcza od WIMPiFS pacholku pis-u
    • Gość: Rysio Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:04
      ..." Wiele osób, szczególnie wykształconych, zwlekało do ostatniej chwili ...."
      cyt. z art.
      No właśnie ! Szczególnie wykształconych a nie wyedukowanych działaczy PZPR. Ten
      przypadek jest kolejnym dowodem jak "czerwony" Bień chce się przpodobać
      obecnej władzy. Nic dziwnego bo robił to w stosunku do każdej władzy. Ale
      najlepiej aby mógł to robić jak najkrócej. Na szafot z klimakteryjnym
      aparatczykiem.
      • Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora... IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 17.05.07, 23:19
        Coz... byli aparatczykowie PZPR zazwyczaj znajduja
        wspolny jezyk z aparatczykami rodem z PiSuaru.
        W koncu - posluguja sie tak bardzo
        podobnym jezykiem!
    • Gość: qpa Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:19
      Ręce opadają po prostu. Pan Egeman jest jednym z najlepszych wykładowców na PCz.
      Pewnie denerwuje to moich kolegów z pracy, którzy nie mając nic mądrego do
      powiedzenia studentom i na polu naukowym niszczą porządnych ludzi.
      Pierwszy komuch częstochowski stara się teraz wejść w d... pisiorom :)
      • agaj.agaj Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora 17.05.07, 23:20
        na jakiej zasadzie wuefista jest jednym z lepszych wykladowcow na Politechnice?
        A co on wykladal?
    • marcowsky Gdyby nie wyrok Trybunału Konstytucyjnego 17.05.07, 22:30
      mielibysmy PRLbis!Tu mamy mały przykład jakby to wygladało w skali tysiecy
      przypadkow w całej tzw.IV Polsce!Zgroza!
      • Gość: ja mgr nie musi się lustrować!!! IP: *.jasien.net 17.05.07, 22:44
        co za kretyn, przecież ta ustawa nie dotyczy magistrów, a tacy pracują na stanowsikach asystenta i starszego wykładowcy. On NIE MUSIAŁ składac oświadczenia!!!
        rektorowi gratuluję
        • Gość: x czyli prezes TK tez nie musi bo to tylko mgr:)) IP: *.crowley.pl 17.05.07, 22:48
          .
        • Gość: xx Re: mgr nie musi się lustrować!!! IP: *.icis.pcz.pl 17.05.07, 22:54
          Ta kretynska ustawa dotyczyla rowniez starszych wykladowcow, nawet magistrow.
          • Gość: ustawa jest OK Re: mgr nie musi się lustrować!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:58
            wszyscy powinni byc lustrowani, zwłaszcza ci, ktorzy byli na studiach w Kijowie,
            czyli profesorzy i doktorzy tez
            • Gość: Bezimienny Ales dowalił!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 00:04
              Ze strony xx-a
              Urodziłem się w 1956 r. w Opolu. Studia wyższe, na które zostałem skierowany
              jako stypendysta rządu polskiego, ukończyłem w marcu 1982 r. w Politechnice
              Kijowskiej, otrzymując tytuł mgr inż. informatyki. W marcu 1986 r. obroniłem w
              Politechnice Kijowskiej pracę doktorską z informatyki, poświęconą projektowaniu
              i realizacji systemów cyfrowego przetwarzania sygnałów w czasie rzeczywistym.

Widze ze mamy tu do czynienia z zamierzona zlosliwoscia!
    • stworek52 esledowski gnojek 17.05.07, 22:48
      wylizał tyłek pisowi.
      Czy dostanie za to medal?
      • pe1 Re: esledowski gnojek 17.05.07, 23:27
        Oczywiście - tak samo jak Kryże, Jasiński, Lepper, Maksymiuk i Kuchciński
    • czarek62 Niech "kaczynskie" mu placa z wlasnej kieszeni! 17.05.07, 22:50
      za niezgodna z konstytucja ustawe lustracyjna! Rektor tez moglby dorzucic z
      wlasnej kieszeni!Pranaoja polska! Jak sie ciesze, ze wyjechalem z tego grajdolu
      juz kilka lat temu i nie musze tego przezywac! Tez mialbym podobny dylemat moralny.
    • Gość: Asystent Re: Paranoja IP: *.man.czest.pl 17.05.07, 22:51
      Proszę zobaczyć. Tak właśnie działa lustracja. To, że ten Pan nie złożył
      oświadczenia nie oznacza wcale, że był agentem. Paranoja! To raczej rektor ma
      coś na sumieniu. Pewnie dlatego tak skrupulatnie wypełnia polecenia Kaczorów
      (gość z SLD!). Czyż to nie śmieszne?!
    • Gość: Polak Katolik Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.chello.pl 17.05.07, 22:53
      Ten biedny nauczyciel zapomniał , że pracuje w stolicy polskiego moheryzmu i
      kołtunizmu .
      • Gość: xx Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.icis.pcz.pl 17.05.07, 22:56
        To nie Czestochowa uchwala takie ustawy i nie stad one wychodza.

• Gość: lt Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:17
          Niby tak, ale jednak nie do końca. Dlaczego? Pomyśl na dobranoc.
        • Gość: alejak Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:11
          przeczytaj sobie ustawę a potem trochę gazet bo wiedza u ciebie na poziomie
          płyty chodnikowej
      • Gość: wykidajlo2 Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:14
        Ukończyłem P.Cz. 35 lat temu, w okresie początkowego Gierka, przeżyłem tam też
        Marzec 1968. (dla jasności, nie byłem żadnym opozycjonistą). Ówczesne władze,
        pochodzące z nominacji PZPR wykazywały się znacznie większą trzeźwością a ich
        służalczość wobec władzy była wręcz śladowa, ograniczona do niezbędnego
        minimum. No tak, ale wtedy rządzili ideowi ale myślący co nieco PZPRowcy a nie
        włażący władzy w ... bez mydła karierowicze. Zresztą wiadomo, że najbliżej
        ołtarza leżą krzyżem neofici i oni śpiewają najgłośniej. Gdyby co nie daj Boże
        zawojowali nas muzułmanie, najważniejszym urządzeniem w gabinecie Jego
        Magnificencji stałby się odpowiednio skierowany dywanik, służący odprawianiu
        modłów. Tzw grajcarówka po dorobieniu wieżyczek stałaby się meczetem itd...
    • Gość: jj bezwarunkowo śmiać sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:54
      Mała zadupiasta uczelnia i służalcza jego magnificencja. Wstyd.
      • Gość: roniu żenujące!!!! IP: *.man.czest.pl 17.05.07, 23:02
        .. może dzięki temu liczy na to że mu wyczyszczą teczki?! Pewnie boi się że go
        dotknie ustawa. W końcu lustracji rektorów uczelni państwowych nie zawetowali:)
        z resztę czego inneg się po nim spodziewać... January dał d... jak zwykle
        • Gość: wykidajlo2 Re: żenujące!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:31
          A w końcu czym Pan Rektor ryzykował? Przeglądałem jego biografię - w razie
          czego spokojnie mógłby iść na zasłużoną (o rok wcześniejszą) emeryturę.
    • Gość: Yogi Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:13
      Dura lex, sed lex.
      A czy szanowny Pan Starszy Wykładowca nie mógł dostosować się do obowiązującego
      (idiotycznego co prawda, ale) prawa??
      Ja nie donosiłem, nie współpracowałem, więc złożyłem takie oświadczenie. I co
      mi tam? Ubyło czegoś?
      Będą chcieli, to oświadczę, że:
      1/ Nie biorę łapówek
      2/ Nie mam kochanki
      3/ Nie jestem zebrą, krokodylem ani wielbłądem
      Wstydzić się powinni ci, którzy rządają takich oświadczeń.
      Niestety, zgodnie z demokracją głos debila = głosowi inteligenta. A debili jest
      więcej.
      Chcieliśmy demokracji, mamy PiS-dę
      • bruno_ja Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora 17.05.07, 23:35
        > Niestety, zgodnie z demokracją głos debila = głosowi inteligenta. A debili jest
        > więcej.
        > Chcieliśmy demokracji, mamy PiS-dę
        Jest gorzej niż myślisz. Pis zdobył w wyborach ok. 25%, przystawki kolejne 20%, łącznie głosowało 35% (0 ile dobrze pamiętam). Czyli na 10 obywateli 6 olało wybory. Z pozostałych 4 każdy jakoś tam wybrał, ale wybrał. Najwięksi debile to tych 6 którzy na wybory się nie pofatygowali, a teraz najgłośniej narzekają jak im źle (i nie jest ważna ich inteligencja i wykształcenie).
      • Gość: skrzypce1 Sami sobie zgotowaliscie taki los wyborami. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 17.05.07, 23:52
        Widocznie Starszy Pan nie mogl sie dostosowac do prawa, ktore poniza godnosc
        ludzka. Nie trzeba szukac daleko, ot zajrzec do historii Polski, np do lat
        1939 - 1945. Ilez tam przykladow bohaterskiej postawy rodakow. Nie poddali sie.
        Nazywano ich polskimi bandytami... My ich nazywami bohaterami narodowymi. A
        okres Polski powojennej? Ogromna rzesza Polakow odmowila wspolpracy z rzadem
        PZPR? Wielu z nich za odmowe siedzialo w wiezieniach, a nawet stracili zycie.
        Pytam sie Was, Polacy, co sie w Waszym zyciu zmienilo w ostatnich 80 latach?
        Idea wciaz ta sama - upodlic narod, tylko slowa inne. Ot, kur..a macie polski
        rzad. Przepraszam wszystkie kur..y, nie zasluzylyscie sobie na takie
        traktowanie.
    • Gość: caido Prawda go wyzwolila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:15
      dzieki braciom Koala.
    • Gość: Irena Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.181-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.05.07, 23:20
      Wielką gorliwośc wykazał rownież MSZ. Pomino stwierdzenia przez TK
      niekonstytucyjności wzoru oświadczenia lustracyjnego, MSZ wezwał pracownikow do
      złożenia oświadczeń grożąc nieposłusznym natychmiastowym zwolnieniem z
      pracy.Oświadczenia trzeba złożyć w dowolnej formie, nawet ustnie.Jest to
      oczywiste bezprawie, gdyż ustawa lustracyjna nie przewiduje innych form
      składania oświadczeń, aniżeli zakwestionowane przez TK. Należałoby przecież
      poczekać na uzasadnienie orzeczenia TK, który da wykładnię w tyh kwestiach.Z
      ustnego uzasadnienia Prezesa TK, wynika jednoznacznie, że brak wzoru
      oświadczenia oznacza brak możliwości jego złożenia.Dlaczego żadna powołana do
      tego instytucja (TK, RPO) nie reaguje na takie działania.
    • Gość: Student pcz Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:25
      Hmm długo by tu gadać, ale co to wogóle za rektor ??? Jak można było zwolnić kogoś takiego ??? sam miałem z nim wf i moge tylko tyle o nim powiedzieć: żeby tylko tacy ludzie nas uczyli to świat by był piękny !!! No ale cóż pan rektor poraz kolejny sie popisał. Czasem sie zastanawiam kto rządzi w tym mieście czy przypadkiem nie są to panowie mieszkający sobie w pewnym klasztorku na jakiejś tam górce ....
    • Gość: Qrestwo! Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:35
      Czy to jawa czy to sen??
    • Gość: Bień Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: 212.76.37.* 17.05.07, 23:44
      Nazywam się major bień i mam stopień majora.
    • Gość: gaizka Nazywam się major Bień i mam stopień majora... IP: *.toya.net.pl 17.05.07, 23:47
      Czyżby powtórka z "Psów"?
    • tepetoja no C O Ś podobnego!!! ło matko jaki ciemnogród 17.05.07, 23:50
      • Gość: rozsadny prawo jest prawem,jedzcie do ameryki to zobaczycie IP: 210.215.116.* 17.05.07, 23:59
        jezeli prawo taego wymaga to powinien byl wypelnic forme i tyle a nie
        pier.do.lic o upokorzeniach, jakich upokorzeniach?? a swiadectwo o
        niekaralnosci sie daje??? a test na HIV jak chcesz emigrowac?? i jakos nikt nie
        jest "upokorzony?, a jak do ameryki chcesz jechac to taka wlasnie forme
        lustracyjna wypelniasz i jakos elita nie placze tylko z ochota wypelnia,
        takie to plakanie polskiej "elity" ktorej sie wydaje ze z racji
        bycia "autorytetem moralnym" prawo ich nie obowiazuje-typowa Polska
        • Gość: jack.flash Jakos trudno porownywac te sprawy. IP: 69.20.230.* 18.05.07, 03:21
          Po pierwsze ustawa lustracyjna jest niezgodna w konstytucja. Co sie dzieje w
          Ameryce z tego typu ustawa? Oczywiscie laduje na smietniku, a wszystko co
          zostalo wyegzekwowane na jej podstawie jest uniewaznione. Wszyscy emigranci
          przechodza przez proces kwalifikacji, a nie tylko niektorzy. Nie mozna
          tzw. "zaufanych" ludzi z tego wylaczyc.
          Poza tym badania lekarskie (nie tylko HIV) to nie lustracja!
        • listeczki Re: prawo jest prawem,jedzcie do ameryki to zobac 18.05.07, 21:49
          Tak stale mówi PIS,owiec Cymański. Jest różnica. Wypełniam to wszystko
          (aczkolwiek mam wizę i nie przypominam sobie tego), bo chcę jechać do
          kraju,który z założenia mnie niechce i muszę udowadniac konsulowi,że tam nie
          zostanę. Natomiast tu jest mój kraj yu się urodziłem i chcę być godnie
          traktowany, nawet przez taka władzę.
    • Gość: pos3gacz@gazeta.pl Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: 83.2.24.* 17.05.07, 23:55
      Nadgorliwość gorsza od opilstwa.
    • Gość: japa Jak blisko stad do faszyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 00:08
      Takich przypadkow nie bedzie chyba wiele, bo wiekszosc rektorow to jednak
      ludzie rozsadni. Ten jeden zalicza sie do nadgorliwcow wlazacych gwalcacej
      Konstytucje wladzy bez mydla. Blisko stad do faszyzmu. Nie jestem pewnien czy
      ten pan powinien byc rektorem.
    • Gość: emeryt Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: 212.122.223.* 18.05.07, 00:10
      Nasze panstwo toczy choroba.Pytanie jaka?
      • Gość: Emerytka Re: Ofiara lustracji i gorliwości rektora IP: *.pools.arcor-ip.net 18.05.07, 00:14
        ptasia
    • przemek05 Im bardziej prowincjonalna uczelnia, 18.05.07, 00:10
      tym wiekszy serwilizm jej kierownictwa wobec wladzy. Za komuny tez tak bylo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka