Dodaj do ulubionych

Rowerzyści.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 09:31
Ok, ukarali iluś tam kierowców za parkowanie na ściezkach rowerowych. Teraz
czas na karanie rowerzystów za wjeżdżanie tam , gdzie są zakazy, za
przejeżdzanie ulicy po pasach i jazdę jeden obok drugiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paolo Re: Rowerzyści. IP: 89.174.23.* 19.05.07, 10:08
      oo widze, ze Pan rozgoryczony bo zalapal sie na dodatkowe "wydatki':)) To
      prawda, rowerzysci sami czesto lamią przepisy ruchu drogowego, ale od kogos
      trzeba zacząć.
      • Gość: Tomek Re: Rowerzyści. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 11:19
        Nie załapałem się na dodatkowe wydatki, staram sie przestrzegać przepisów. Ale
        wkurza mnie takie nierówne traktowanie. Tak samo się wkurzam na pieszych
        przechodzących na czerwonym świetle zwłaszcza w alejach, ok, róbmy porządek,
        ale ze wwszystkimi. Rowerzyści to nie świete krowy. Dla jasności, też jeżdżę
        rowerem i to dużo, ale jakos mi nie przyszło do głowy śmigac komuś przez
        jezdnię tuz przed maską samochodu
        • Gość: Ro Re: Panie Tomku IP: 212.87.241.* 19.05.07, 12:45
          bardzo dobrze że przeztrzega pan przepisy ale to nie równe traktowanie polega na
          czym inny niż pan pisze , takie przepisy i ściezki rowerowe mamy już od jakiegoś
          czasu , z tego co wiem było już kilka albo nawet kilkanaście akcji policji na
          rowerzystów i wielu już zapłaciło nie małe mandaty , a akcjia na pieszych była
          dopiero piarwszy raz więc niech pan nie pisze takich bzdur,sam jeżdże rowerem i
          wiem jak piesi łażą i często są zdziwieni dlaczego kotoś jedzie "po chodniku" i
          jeszcze im się uwagę zwraca , więc wreszcie ktoś się za to wzioł. Co do innych
          grzechów rowerzysów to jazda parami jest jak najbardziej naganna a przejeżdżanie
          na pasach w zależnosci od sytacji tzn . nie oszukujmy sie są sytuacje gdzie
          kierowcom jest na ręke jak rowerzysta przejedzie a nie przeprowadza bo musiałby
          o wiele dłóżej czekać na przejazd a stoi na środku skrzyżowania . Często tak
          jest np: na rądzie 3 krzyży przejśćie przez JP.II w strone kiedrzyńskiej ,
          następnie na krzyżówce kiedrzyńskiej i Dekabrystów i na wielu innych gdzie ruch
          pieszych jest niewielki . Co innego np. w alejach tam przejeżdżanie może być
          tragiczne w skutkach .
          • Gość: Tomek Panie Ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 15:48
            Nie mam nic przeciwko przejeżdżaniu po pasach na rowerze, ale na litość boską
            nie dwa metry przed samochodem. Za boga sie nie da wyhamować, nawet jak sie
            jedzie przepisowa pięćdziesiątką. Zachowanie pieszych w miescie to zupełnie
            inna bajka, ale za to baaardzo długa.
        • Gość: KLIENT Re: Rowerzyści. IP: *.realestate.net.pl 19.05.07, 15:28
          OBOK SKLEPU PRZY ULICY FARADAJA GDZIE W POBLIŻU JEST ZROBIONE JEDNO ZE ZDJĘĆ OD
          WCZESNCH GODZIN RANNYCH NIE MOŻNA SWOBODNIE PRZEJŚĆ A CO DOPIERO PRZEJECHAĆ
          ROWEREM.ALE SZEF ;BIZNESMEN;Z ŻONĄ PARKUJĄ SWOJE BRYKI PRAWIE W WEJŚCIU DO
          SKLEPU OCZYWIŚCIE NA ŚCIESZCE ROWROWEJ.SPRAWA BYŁA ROZGŁOSZONA PRZY
          POPRZEDNIEJ ;AKCJI;STRAŻY MIEJSKIEJ W SPRAWIE ŚCIEŻEK ROWEROWYCH I NIC.
          • Gość: Ro Re: Rowerzyści. IP: 212.87.241.* 20.05.07, 23:26
            tak Panie Tomku z tym się z panem zgodze , faktycznie rowerzyści nie raz
            odwalają takie numery że aż strach , ja zawsze staram się jeźdić ostrożnie i
            staram się wzrokowo kontaktować z kierowcami jeśli jest to możliwe ... a
            faktycznie auta często blokują nie tylko sćieżki ale i chodniki , jeżdże
            codziennie Faradaja i często rano przy sklepie stoją dwa trzy auta ciężko
            przejść nie mówiąc o przejechaniu rowerem . Tam jest tylko jeden sklep spożywczy
            więc wiadomo ... pozdrawiam .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka