Dodaj do ulubionych

Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 22:12
byle łach na zachodzie ma 130 euro
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.spidernet.pl 20.05.07, 23:00
      "mało ofert, które przekraczają najniższą krajową, czyli 936 zł brutto...udaje
      się nam wynegocjować wyższe wynagrodzenia...Dokłada wówczas 100, nawet 200 zł"
      Nawet 200 ?!!!
      Kto utrzyma rodzinę za 1136 PLN brutto?
      O jakich negocjacjach mówimy?
      Nie dziwię się osobom dostającym taką ofertę, że wyjeżdżają gdzie pieprz
      rośnie...chwilowo mam wyższe uposażenie i nie myślę o emigracji, ale kto wie co
      ędzie jutro?
    • Gość: Zły Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: 212.160.86.* 20.05.07, 23:24
      Moim zdaniem to w Częstochowie guzik jest !! To co firmy oferują to są śmieszne
      pieniądze. Osobiście znam wiele osób, które wyjechały, ponieważ nie mogły znaleźć
      w Czewie dobrej pracy. Sam zamierzam wyjechać z tego miasta, ponieważ nie widzę
      tutaj żadnej przyszłości.
      • Gość: czosnek No to wyjedź IP: 217.96.15.* 22.05.07, 12:17
        Na szczęście żyjemy w czasach, w których każdy jest kowalem własnego losu. Nie
        podoba ci się? Możesz zmienić miejsce zamieszkania i szukać pracy gdzie
        indziej. Częstochowa, jak co niektórym może się wydawać, wcale nie jest
        zadupiem płacowym. Myślicie, że w LG pod Wrocławiem płacą lepiej niż w
        Częstochowie? Możecie się ostro rozczarować. Płace w zawodach nie wymagających
        wysokich kwalifikacji są podobne w całej Polsce. Zapierpapier na linii
        montażowej w Kokawie, czy Krakowie jest opłacany podobnie. Co innego ze
        specjalistami. Specjalista w Łodzi dostanie o 30% wyższą pensję ale i bedzie
        musiał za mieszkanie zapłacić 100% więcej. Niejednokrotnie bowiem wyższe
        zarobki w innych miastach są trawione przez wyższe koszty życia. Wszystko
        bowiem zależy od konfrontacji oczekiwań z rzeczywistością. Tak czy siak, płace
        rosną. Może zbyt powoli, może nie. Zależy od branży.
    • Gość: Myszak Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: 89.19.90.* 20.05.07, 23:32
      W kraju nie opłaca się siedzieć za 1000zł brutto. Podwyżka o 100 - 200zł? Gdzie
      takie dają to sam tam pójdę??!! hehe
      Aby mieć pracownika to dajcie mu 1700zł na początek na rękę to nie będzie myślał
      o wyjeździe. Prezes albo dyrektor niech robi za 1000zł brutto. A co? On gorszy??!!
      Ja po studiach od razu wyjechałem za granicę i nie zamierzam szybko o ile w
      ogóle wracać do PL. Chyba że się coś zmieni na lepsze ale nie sądzę. Kij w oko
      takim pracodawcom.
      • Gość: Jinx do Myszaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 23:50
        Myszak,a podjąłes kiedykolwiek ten "mały " wysiłek by stworzyć swoją firme i
        dać ludziom zarobić ,że tak się mądrzysz w temacie?
        • Gość: tr Re: do mrs. Jinksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 23:52
          A Ty podjąłeś?
          • Gość: ja Re: do mrs. Jinksa IP: *.dyn.optonline.net 21.05.07, 01:58
            a Ty podjales ,no ,he ,he ???:))
            • Gość: 7i Re: do mrs. Jinksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:06
              Tyle samo co Ty, czyli NIC :)))
              • Gość: Jinx Re: do mrs.Myszaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 10:24
                poszukaj sobie tekstu od Przedsiębiorca w podobnym temacie i tyle...
        • Gość: OLA Re: do Myszaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 11:50
          popieram. otwórz słąsą firme i daj zarobic innym te marne 2000 na raczke
    • Gość: xkx Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.152.bloklan.org 21.05.07, 06:45
      Ceny mamy prawie jak na zachodzie a zarobki ciągle pozostały na bardzo niskim
      poziomie wstosunku do tego co mozna tam zarobić.
    • Gość: chichot Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 07:06
      100-200 zł wiecej buehehehe w d..e sobie ta podwyżke niech wsadzą a jak kogoś nie stać by płacić konkretne kwoty to niech nie otwiera firmy proste jak drut...
      • Gość: ja to ja Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 07:45
        Kolego! ja podjąłem wysiłek otwarcia własnej firmy! prowadze firme 10 lat i
        problem leży nie w chęci pracodawcy do podniesienia płacy ale w
        konkurencyjności względem firm które tego nie robią! Bo jeśli u mnie pracownik
        zarobi 10 zł. na godzine a u konkurencji 5 zł. to oni mają tańszy produkt, i
        powiedz mi cwaniaczku jak ja mam utrzymać firme? może sprzedając poniżej
        kosztów?
        Problem nie leży tylkopo stronie pracodawców ale również po stronie
        solidarności pracowników.
        Jaki towar kupisz tańszy? ale tam pracownik dostaje mniejszą pensje czy droższy
        mając satysfakcje że dajesz zarobić koledze który będzie więcej zarabiał i nie
        bedzie narzekał na niskie pensje?
        Pracodawca i pracownik muszą żyć w symbiozie!
        Ja bez pracowników nie bede miał firmy a bez firmy Ty drogi kolego nie bedziesz
        miał pracy! Jestem za wzrostem wynagrodzenia ale z głową! Brak wyrozumiałości
        to przyjście w poniedziałek do pracy z komunikatem " jak mi szef nie podniesie
        pensji to ja rezygnuje z pracy - ile chcesz podwyższki?
        - 500 zł. to jak?"
        No i co ja mam zrobić? Dać podwyższke?
        Jak dam to przyjdzie nastęny i muszą podnieść cenę towaru którego nikt nie kupi
        bo jest za drogi, i firma pada a Ty drogi kolego szukasz nowej pracy albo
        wyjezdżasz na wyspy bo przeciesz tam jest tak wspaniale.
        Piekarz może zarabiać 5 tyś zł. ale chleb będzie kosztował 5 zł. kupisz go?
        tak, ale będziesz narzekał że drogo!
        Sorki ale moim zdaniem nie tędy droga!
        A może się myle, czas pokarze.
        Pozdrawiam
        • Gość: ja to ja Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 07:47
          SORKI ZA BŁĘDY!!!!!
          DLA TYCH CO LUBIĄ KRYTYKE HIHIH
        • Gość: chichot Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 07:51
          Sugerujesz że wtedy należy z 10 zł obniżyć na 5 zł?Bo ja jestem za odwrotną opcją że ten drugi musi podnieść tą stawkę na 10 zł inaczej pracownicy powinni odejść to jest jedna sprawa.Druga sprawa to tzw. "podwyżka cen":Jeśli podwyższysz pensje o 500 zł to podwyżka cen nie będzie dotkliwa skoro pracownik będzie miał więcej kasy??Trzecia sprawa to może tą willę wypadałoby wystawić sobie załóżmy za 5 lat a nie za 6 miesięcy bo wy odrazu byście chcieli mieć fortuny.Czwarta sprawa to ja długo byłem bez pracy bo nie brałem "g.....ych ofert" i nie żałuję teraz mam sie całkiem nieźle i kolego za mniej niż 2 tys. netto to nawet bym ci kopa w tyłek nie dał...Pozdrawiam <lol2>
          • Gość: DzikiPiesDingo Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 18:38
            Zarzucasz innym chęć szybkiego zarobku, a sam skromniej zacząć nie chciałeś. To jak to jest??
            • Gość: chichot Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 18:46
              "Srak" pzdrówka bo pies z ciebie faktycznie...<lol2>
        • Gość: Myszka Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 07:59
          "Drogi kolego" nikt nie mowi o tym, zeby pracownik zarabial ponad 2 tys. zl,
          ale do cholery wkurza mnie jak slysze, ze ktos kto ma 30 lat pracy i jest
          sumiennym pracownikiem zarabia 700 zl na reke. I to jest godziwy zarobek?
          Oczywiscie mozna powiedziec takiej osobie zeby poszukala sobie innej posady,
          ale kto teraz chce zatrudnic pracownika, ktory jest juz po 50 roku zycia!I tak
          to smutne kolo sie zamyka! Jak juz wspomnialam.. nikt nie chce "kokosow" ale
          jak ma sie przezyc za 700 zl? Mysle, ze PiP powinna zaczac sprawdzac, te firmy
          ktore dzialaja od wielu lat i praca swoim pracownikom (z dlugim stazem pracy)
          tak smieszne pieniadze. Zrob sobie test i postaraj sie przezyc przez miesiac za
          700-800 zl. Zobaczymy czy zmienilbys zdanie i zaczal inaczej "spiewac". Myle ze
          juz po tygodniu nie mialbys tych 700 zl...
          • Gość: chichot Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:05
            700 zł to jego bachor wydaje na dyskotece w jeden wieczór...A co dopiero o tygodniu życia mówić :D
            • Gość: ja to ja Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:35
              Sorki kolego ale mój "bachor" nie wydaje tych pieniędzy na dyskotece bo ma 10
              lat. Mieszkam w blokach i nie mam willi. U mnie pracownik zarabia około 2,5
              tyś. na ręke (dwa i pół tysiąca) i na razie nie zamieżam budować żadnej willi
              bo jestem zmuszony zakupić nowe maszyny aby zastąpić pracowników których nie ma.
              Ja rozumiem te krzyki o podwyżce pensji ale ja kolego inwestuje w swoją firme
              duże pieniądze albo małe zależy dla kogo (wartość około 1 mln.) teraz zamiast
              willi kupuje maszyny za 300 tyś. i to są sumy którymi ryzykuje a Ty kolego
              wypowiedzią " jego bachor wydaje na dyskotece w sobote 300-400 zł." pokazujesz
              ile jest warte Twoje zrozumienie dla tej dyskusji.
              Proponuje Ci znależć luke w wolnym rynku otworzyć firme zatrudnić pracowników
              przy pensji 2,5 tyś i utrzymać się na rynku. Może wtedy zrozumiesz tą drugą
              strone. Na dzień dzisiejszy wole zakupić maszyny niż zatrudniać nowych
              pracowników którzy będą stroić fochy bo coś jest nie tak, albo pensja nie taka
              albo za duże wymagania.
              Zdaj Sobie sprawe że aby zarabiać pewne pieniądze musisz na nie zapracowć.
              Każdy szuka to co mu pasuje.
              I nie obrażaj dzieci słowem "bachor" bo nie znasz ani mnie ani moich dzieci.
              Pozdrawiam
              • Gość: chichot Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:45
                Tak tak mieszkasz w bloku biedaku płacisz 2.5 tys. na rękę inwestujesz 1 mln zł. i jeszcze może mi powiesz że zatrudniasz z 50-100 osób.Bajki to możesz dzieciom opowiadać...<lol2>
              • Gość: chichot Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:51
                Jeszcze pewnie nie masz auta i dojeżdzasz autobusem bądź tramwajem i na chleb też ci brakło bo wszystko na maszyny wydałeś i pracowników <lol2> Rany humor mi sie poprawił <lol>
              • Gość: do Myszki ja to ja Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:51
                Mam dwóch pracowników po 50-ce a w małych firmach nie chcą zatrudniać w tym
                wieku bo wydajność pracy spada wraz z wiekiem i to jest powód dlaczego
                niektórzy nie chcą zatrudniać choć zdaża się różna mentalnoś bo miałem gościa
                który powiedział że " ja robie na gó..arza" (mam 32 lata) ale nie zdawał sobie
                może sprawy że pracownik to robi na swoje utrzymanie nie na moje! Może wydawało
                mu się jak ja siedze w biurze to nic nie robie ale to mylne wrażenie! Gość
                przegrał sprawe w sądzie pracy i teraz siedzi w domu jest mu dobrze i bierze
                zasiłek przedemerytalny ( z naszych podatków) i narzeka jak mu niedobrze!
                Ja daje zarobić ale mam też wymagania zastrzegam też że u mnie pracuje sie od 7
                do 16 i nie łamie praw pracowniczych co próbowano wmówić mi przed sądem, gościu
                dostał grzywne za skłamanie w dokumentacji odnośnie lat pracy bez dokumentacji
                (tłumaczył zaginięciem świadectw).
                Tak jak wśród pracodawców tak i u pracowników są czarne owce.
                • Gość: ja to ja Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:54
                  Mam ośmiu pracowników 3 samochody w tym dwa służbowe. Nie jest to duża firma
                  ale solidna.
                  • Gość: ja to ja Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:57
                    Maszyny są kredytowane które trzeba spłacać kolego a jeśli nie bede inwestował
                    to nie utrzymam firmy!
                • Gość: Myszka Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:50
                  Hahaha no nie.. musze poinformowac moja rodzicielke, ze jest juz malo wydajna
                  (52 lata) choc pracuje na swoim etacie i dwa lata temu dodatkowo przejela
                  obowiazki kolezanki, ktora jest ciezko chora. A zarabia na reke 700 zl. I
                  prosze Cie nie mow, ze pracownik pracuje tylko na siebie, bo zaraz sie okaze,
                  ze jestes Bratem Albertem i prowadzisz jakas akcje dobroczynna dla ubogich a
                  nie firme.Jesli Twoj pracownik tak sie wyrazil (na temat gowniarza), to moze
                  mial powod, bo np. uslyszal, ze jest malo wydajny z powodu wiekiem lub cos tego
                  typu... Na przyszlosc uwazalabym na dobor okreslen, w Twoich wypowiedziach. I
                  pamietaj, ze pracownik robi takze na CIEBIE!!! Nie wmawiaj, nam ze jest
                  inaczej!!!
                  • Gość: Aaaa Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: 88.220.79.* 21.05.07, 12:06
                    podpisuję sie pod powyższym obiema rękami
                    • Gość: chichot Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:53
                      Ale to jest brat Albert tyle daje zarobić i tyle inwestuje w nowe maszyny by nie nawalały gdy pracownicy robią normę i mieszka w bloku biedak <lol2> on sobie od ust odejmuje by pracownicy godnie żyli zrozumcie go :)
                    • Gość: Przedsiębiorca Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 10:35
                      ..skoro pracownik robi na "ciebie" to pracodawca "robi " na Twoją emeryturkę
                      nie? oddając haracz do ZUS-u
                    • Gość: anetta Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.streamcn.pl 22.05.07, 20:43
              • Gość: michal Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.07, 15:30
                jaki to zaklad pracy bo ja szukam za takie pieniazki pracy i ile dni w tyg i po
                ile godzin i czy rejestrujesz na umowe o prace
                • Gość: Tez boss Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:43
                  A jakie masz umiejetności, poszukuje mądrego najlepiej po technikum do obsługi
                  dosć drogiej maszyny. Pierwszy miesiąc praca na okres próbny 1500 złotych na
                  ręke. Poźniej na pewno dużo lepiej. praca max 8 godzin dziennie, bo to jest
                  dośc wyczerpująca robota i wolę, żeby człowiek był sprawny codziennie. Soboty,
                  niedziele wolne. czasem trzeba przyjść (rzadko, dwa, trzy razy w roku) ale
                  płace za tp ekstra do ręki.
                  • Gość: szukam Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:53
                    Jestem po technikum, pracuje aktualnie przy obsludze maszyny..Jesli szukasz
                    kogos odpowiedzialnego i dyspozycyjnego prosze o kontakt : bianconeri@op.pl
                  • Gość: michal Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.07, 17:14
                    ja tez jestem po technikum a nawet po studiach prosze o kontakt
                    marszalek19752@interia.pl
                    • Gość: Też boss Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:32
                      Wysłałem, ale poczta nie doręczona. Wróciła.
        • Gość: ola Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 11:55
          nic dodać nic ująć.samo życie.ale pracownik i tak tego nie rozumie.oni nie mają
          pojęcia że w firmie są jakieś koszty .oni widzą tylko zyski
    • Gość: chichot Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:59
      Jesli to prawda to konkretny przykład co sie dzieje gdy sie w pore nie podwyzszy pensji by pracowników zatrzymać ;]
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=62795414
    • Gość: Myszak Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: 89.19.91.* 21.05.07, 09:46
      Ja powiem tyle, że główny problem polega na tym, że z płac, jakie dostaje zwykły
      pracownik w PL, nie jest on w stanie się utrzymać. Nie mówiąc już o rodzinie. A
      o odłożeniu może pomarzyć. I mówimy tu o standardowym wymiarze pracy - bez
      dodatkowych etatów. Czemu w Irlandii czy Wlk. Bryt. osoba, co dostaje minimalne
      wynagrodzenie, żyje sobie na luzie, utrzyma 2-gą osobę, mieszka wygodnie i
      jeszcze sporo odłoży (gdzie tylko 1 osoba pracuje)? W Polsce to nierealne.
      Ja z chęcią bym pracował w PL, bo za granicą nie szczególnie mi się podoba, ale
      jak miałbym liczyć dni, czy starczy, to mi się odechcewa. Póki co do PL będę
      jeździł tylko w odwiedziny do rodziny.
      • Gość: chichot Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:09
        Nic dodać nic ująć pozdrawiam :)
    • aha123 Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę 21.05.07, 11:35
      NIKT NIKOMU łASKI NIE ROBI!!!

Bo przecież nikt nikogo do pracy nie zmusza....

Decydujac się na zawarcie umowy o pracę, "sprzedajemy towar" którym sami jesteśmy.
      Jeśli pracodawca i pracownik podchodzą do siebie z szacunkiem, obie strony są
      zadowolone.
      Pracodawca bo ma dobrego pracownika którego SZANUJE i motywuje i Pracownik bo
      wie, że jeśli solidnie wykona pracę jego chlebodawca będzie miał powód do
      wypłaty pensji + "motywatorów"....

Tak być powinno a jak jest?

...każdy widzi...
      • Gość: Aaaa Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: 88.220.79.* 21.05.07, 12:05
        Witam wszyskich
        Mieszkam w Częstochowie, ale pracuje w Katowicach. Codziennie dojeżdżam
        pociągiem (razemz przesiadką z tramwaju i dojściem do domu - to ok 2,5 godziny
        w jedną stronę) MAma dziecko w wieku 4 lat, więc musze opłacać opiekunkę, ba
        wracam koło 18:30, a przedszkole do 16:30.
        Bardzo chętnie popracuje w Częstochowie: MOŻE MA KTOŚ OFERTE PRACY. Ale nie za
        minimalną pensję, bo za 660 zł na ręke nie wstaje z łóżka. I nie dlatego, że
        nie chce mi sie. Zwyczajnie nie stać mnie na taką prace. Kupienie biletu
        kosztuje, przedszkole i opiekunka też więc...sami policzcie. A Ci wspaniali
        przedsiębiorcy Częstochowscy niech się może tak nie wybielają. To miasto to
        siedlisko cwaniaczków i wykorzystywaczy. To, że właściciel Firmy ma kase i dom,
        to normalne, ale jeśli przy tym płaci mi (skończyłam studia - mgr inż. +
        podyplomowe mam praktyke w dużej firmie) 660 zł.
        Ludzie! Moge dużo pisać o moich perypetiach z szukaniem pracy w tym zapyziałym
        mieście medalików, w którym na nieszczęście sama mieszkam...
        Pozdrawim wszystkich Częstochowian
    • Gość: kasiax Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:45
      A mnie się wydaje że młodzi po studiach,z jezykami i olejem w głowie nie
      powinni miec problemu.Sama mam 2tys. na reke i uwazam ze to nie jest fair ze
      nie dostaje premii, nagród, czy chociaz bonów na świeta.Kto ma w glowie da
      sobie rade nawet w zapyzialej cz-wie.Czy to w malej firmie czy w dużej.
      Owszem w mojej firmie pracownicy ffizyczni maja na reke 900 zł i uwazam ze too
      skandal.Ale szkoda mi tylko tych starszych, ktorym nie dadza pracy gdzie
      indziej.Młodzi niech nie narzekają tylko się wezmą za szukanie,szkolenie
      itd.Albo wyjechać.Przecież jak nie tu to gdzieś dla nich praca jest :-)
      • Gość: chichot Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:50
        A dobrze szefowi ciągniesz że masz taką stawkę...? ;)
    • Gość: gość sprzedawca 1300 zł??? GDZIE??? IP: 80.48.49.* 21.05.07, 13:56
      U "Kryka" ludzie zarabiają po 650 zł!!!! Sprzedawczynie stojące za lada po
      kilkanaście godzin dziennie i mające jedną sobotę w miesiącu wolną!
      U Kalinowskiej w OKK dziewczyny biorą po 700-800 zł za pracę po 9 godzin i
      dymają soboty i niedziele! więc nie wiem kto tu dobrze zarabia...
      • Gość: pracownik Re: sprzedawca 1300 zł??? GDZIE??? IP: 80.48.49.* 28.05.07, 12:46
        Tak się skałada, że pracuję w OKK i wcale nie zarabiam 700! a dużo więcej. A
        nadgodziny ma się wtedy kiedy potrzeba. Soboty i niedziele można odebrać
        spokojnie!
        A u Kryka jak i u Musiorskiego też nieźle zarabiają. No może nie po 1300 zł -
        fakt - ale wystarczająco!
        Więc nie pisz bzdur! I tyle!
        • Gość: ... Re: sprzedawca 1300 zł??? GDZIE??? IP: 80.54.170.* 28.05.07, 19:00
          chyba jesteś nienormalna(y) wskaz mi chociaz jedna sprzedawczyni ktora u Kryka
          zarabia ponad 1000zl.Ale jesli tobie 650zl wystarcza i uwazasz ze to jest
          wystarczajaco to dlaczego sie tam nie zapytasz o prace? tak wiec bzdur lepiej
          nie wypisuj
    • Gość: ewunia Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:16
      Ja mojemu pracodawcy robię LASKĘ bo chcę by mnie utrzymał na stanowisku
      sekretarki.
      • Gość: ja to ja do myszki Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:46
        Z tym "ja pracuje na Ciebie" to jest w dwie strony bo ty robisz na mnie
        produkując a ja na Ciebie sprzedając towar który Ty zrobiłaś bo jak ja nie
        sprzedam to z pracy nici! Czy tak ciężko to zrozumieć?
        Nie ma co porównywać korporacji do małych firm bo zysk również jest
        nieporównywalny. Może i jestem dla niektórych " gó..arzem" ale radze sobie w
        życiu jak moge i jak komuś jest żle to proszę bardzo zakasać ękawy i do roboty,
        otwórz swoją firmę opłać pracowników podatki i ZUS, a potem będziemy dyskutować.
        Ty idziesz do pracy na 8h wracasz do domu i możesz ponarzekać.
        Nie bede się z Tobą sprzeczał na te tematy bo w przeciwieństwie do Ciebie to
        znam sprawe z dwóch stron (też kiedyś robiłem u kogoś) jestem za podwyższeniem
        pensji i zarobki rzędu 600- 800zł. są komiczne no ale cóż, ja nie odpowiadam za
        kogoś. Mnie pracownicy mogą mieć w du....e ale daje im takie wynagrodzenie że
        nikt nie narzeka.
        Aaaa koleżanko a może taniej i łatwiej by było się przeprowadzić do Katowic?
        Nie żebym to mówił ze złością ale w ten sposób miałabyś więcej czasu dla
        dzieciaka i dla siebie i nie mówie już o oszczędności, no ale pewnie brałaś to
        pod uwagę, także przepraszam i proponuje nie rezygnować z poszukiwań.
        Jeszcze jedna prośba!! nie generalizujcie z pracodawcami bo tyle samo
        przykładów można dać na złych pracownikow!!!
        POZDRAWIAM
        • Gość: an do ja to ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:00
          a nie chcesz zatrudnić kobietę za tę pensję. hm jestem bardzo dobrym
          pracownikiem pracuję w jednej firmie 13 lat, ale nie mam szans na podwyzkę, więc?
        • Gość: chichot Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:00
          Nie żebym był złośliwy ale wydajesz sie być przykładem "idealengo" pracodawcy ale daj Boże może i tacy jak ty są w Częstochowie ale wątpie...A co do pracowników to jest jakoś dziwne że za granicą pracują wydajnie za godziwe wynagrodzenie a tutaj wszystko zlewają wyjaśnij mi to czemu tak jest bo nic nie dzieje się bez przyczyny? :D
          • Gość: Andrzej - spawacz Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:27
            Są tacy pracodawcy, potwierdzam, sam pracuję u takiego. Załoga 12 osób, wszyscy
            po czterdziestce, zarabiamy po 2,5 do 3 tys na rękę. Jak trzeba to szef też
            staje do maszyny i pracuje razem z nami. Willi ani mercedesa nie ma, on nas
            szanuje my jego też.Przyszło kilku młodych ale nie nadawali sie do tej pracy,
            sami ich poprosilismy,zeby odeszli. Produkcja metalowa, duża precyzja, 80
            procent na eksport.
        • Gość: Myszka Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:04
          Drogi kolego!! Widac nie zbyt uwaznie przeczytales wypowiedzi na forum, bo w
          jedna calosc polaczyles wypowiedzi kilku osob! Ja nie pracuje w Katowicach, to
          po pierwsze, po drugie niczego nie produkuje, ani tym bardziej moja mama.
          Zarowno ona jak i ja jestesmy pracownikami administracyjnymi. Ja na swoja prace
          nie moge powiedziec nic zlego, bo dzieki Bogu pracuje na panstwowej posadzie.
          Natomiast w moich wypowiedziach ujelam sie za osobami w wieku, ktory dla Ciebie
          nie jest juz wydajnym...I tu tkwi problem.
          Poza tym uwazam, ze jesli pracowadwca, docenia swoich pracownikow odpowiednim
          wynagrodzeniem, to z ich strony moze sie spodziewac wdziecznosci i odpowiedniej
          wydajnosci w pracy! Generalnie czlowiek doceniany w pracy- to sumienny i
          oddany pracownik. I dopoki pracodawcy tego nie zrozumieja, to ludzie beda
          wyjezdzac z kraju, lub miec negatywne opinie o prywatnych przedsiebiorcach.
          Pozdrawiam.
        • Gość: Aaaa Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: 88.220.79.* 21.05.07, 15:55
          Koleżanką Pana nie jestem. Do Katowic może i się kiedyś przeprowadze, ale
          dzięki za troske. Na szczęście póki co mój mąż głównie zarabia na rodzinę, a ja
          tylko na "waciki" i nie narzekam na dojazdy ani za zbyt mało spędzonego czasu z
          dzieckiem, bo sobie to odrabiamy w weekendy. Wkurza mnie tylko gadanie, że w
          Częstochowie można zarobić logiczne pieniądze. Może facet ma szansę. Skoro Pan
          prowadzi taką super firmę, to prosze się pochwalić jak się nazywa i co
          produkuję, obiecuję być jej klientem, bo lubie wspierać ludzi, którzy dają
          innym zarobić. Pozdrawiam
          Ps Częstochowian i samo miasto oceniam jak najgorzej i zaznaczam - SAMA JESTEM
          CZĘSTOCHOWIANKĄ i pewnie też jestem świnia, bo przesiąklam już medalikową
          moralnością.
    • Gość: Gość "Przyjmę do pracy silną kobietę na wtryskarki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:21
      To ogłoszenie o pracę, sprzed kilku miesięcy, mnie osobiście powaliło na kolana.
      Nie to , żebym miał coś do kobiet, ale widać czego sie już chwyta pracodawca,
      byle tylko nie podnieść zarobków w swoim "koncernie"
    • Gość: aaa Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:27
      szkoda ze o tym zapomnial prezes fortum czestochowa,tam zamiast podwyzki sa
      obnizki i to spore
      • Gość: ja to ja Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:31
      • Gość: ja to ja Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:40
        Nie bede mówił co to za firma ale jesteśmy producentem systemów rynnowych (broń
        Boże PVC) niestety nie zaproponuje PANI pracy ponieważ nie mam wolnego etatu w
        sklepie jest moja żona która równierz prowadzi księgowość może kiedyś kupie
        sobie tą wille i mercedesa ale na razie myśle o tym aby pracownicy mieli
        wypłaty na czas. Może mógłbym obniżyć pensje kupić fure ale mnie nie o to
        chodzi!
        Moim zdaniem trzeba mieć satysfakcje z tego co się robi.
        • Gość: do chichota ja to Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:47
          Nie jestem żadnym bratem Albertem ale dobre prace są obsadzone i nikt się
          niezwalnia jeśli jest zadowolony. Trzeba szukać może coś się uda złapać a jak
          nie to proponuje otworzyć firme, zobaczymy ile dasz zarobić swoim pracownikom i
          jak szybko będziesz jezdził tym wymarzonym mesiem.
          CHŁOPIE TROCHE WIARY W SIEBIE chyba że jesteś osobą która lubi narzekać że się
          wogóle urodziło
          • Gość: chichot Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 18:53
            Pan firme prowadzisz..?To co pan robisz cały dzień na necie...?Czyżby niewolnicy całą pracę za pana odwalali..?Powodzenia w "trzepaniu kasy"...
        • Gość: ula do:"ja to ja" IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 19:53
          Życzę Ci powodzenia w interesach ( masz bardzo zdrowe podejście)bo zależy Ci
          bardziej na rozwijaniu firmy i pracownikach,niż na tej "willi". Pozdrawiam-
          więcej takich ludzi jako pracodawców!!!
        • wazwaz1 Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę 22.05.07, 08:58
          A szkoda, bo jestem po budownictwie, mam staż 2 lata jako specjalista ds.
          sprzedaży w dużej firmie budowlanej, mogłabym być niezłym pracownikiem.
          Pozdrawiam
          • Gość: ja to ja do wazwaz Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:45
            niestety nie mam wolnego etatu teraz ale mam nadzieje Ze w przyszłości się
            spotkamy
    • Gość: polo Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: 83.2.140.* 21.05.07, 18:37
      Uważam, że nikt nie powinien robić łaski. Pracodawca powinien zapewnić godne
      warunki pracy i płacy a pracownik sumienną pracę. Często się zdarza że
      pracodawcy daje pracownikom do zrozumienia że robi mu łaskę. Brak funduszy
      socjalnych, często bywa, że nie płacą za urlopy, zwolnienia lekarskie.
      Należałoby się zastanowić nad tą sytuacją.
      • Gość: do chichota ja to Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 07:28
        Sorki ale nie wiem czy załważyłeś że na necie jestem wcześnie rano albo po
        południu pozatym do mnie nie nalezy stać przy maszynie choć zdarza się.
        Dla Twojej wiadomości moje obowiązki nie polegają na produkcji tylko na
        zarządzaniu i sprzedaży, ale przy Twojej arogancji ciężko będzie to zrozumieć.
        Jeśli szukasz dobrej pracy to dobrze szukaj może coś znajdziesz bo czasami ktoś
        rezygnuje z rónych powodów choć u mnie nie ma miejsca dla takich ignorantów i
        ludzi zapatrzonych w siebie. Tobie się wydaje że wszyscy są be a Ty jeden cacy.
        Ja nie jestem idealny ale tak jak ja szanuje moich pracowników to wymagam
        szacunku od nich- szacunek i zrozumienie to moim zdaniem jest podstawa dobrej
        współpracy bo ja bez moich pracowników nic nie zrobie a oni bezemnie nie będą
        mieli pracy czy tak ciężko Ci zrozumieć!
        Szacunek obustronny!!!!
        Życze Ci troche mniej arogancji a więcej WIARY W SIEBIE, ja zaczynałem od zera
        nikt nic nie dał mi za darmo bywało że na wypłate dla pracowników musiałem
        pożyczyć ale Ty niezrozumiesz tych problemów bo może brak Ci odwagi na
        założenie własnego interesu i zmieżenie się z tymi problemami no bo najlepiej
        jest siedzieć na tylku i narzekać. Wejś się w garść chłopie albo idż na
        łatwizne i jedz na wyspy tam będzie Ci łatwiejmało zrobisz a dużo zarobisz.
        Życze Ci duż szczęścia w poszukiwaniu dobrej pracy która Cię zadowoli może
        wtedy zmienisz prace ale pamiętaj że płaca jest też warunkiem odpowiedzialności
        za wykonaną robote.
        Pozdrawiam
        • Gość: Jinx pozdrowienia dla wszystkich Przedsiębiorców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:22
          ...którzy na co dzien zmagaja sie z : trudami prowadzenia swojego biznesu i
          problemami, których przecietny pracownik nie dostrzega albo nie ma o nich
          zielonego pojecia,w całym wymiarze szerokiego wachlarza przeróżnych spraw.
          Szacunek dla ludzi ,którzy doceniaja stworzone miejsce pracy i solidarność
          we wspólnym wypracowywaniu zysków w firmie.
          ps.chyba najgorzej mnie oslabia błędne szacowanie zarobkow naszych rodzimych
          przedsiebiorcow.No nawet jak ma ten dom ,to co? to przestępstwo?Jasne! Powinien
          najpierw wypozsazyć w wille wszystkich swoich pracownikow.A przeciez kredyty sa
          dostepne dla kazdego.Mozna sobie wziasc i sie bujac przez 35 lat.I wsrod moich
          znajomych takie kredyty maja m.in. pracownicy...Tylko jak ludzie widzą u
          pracodawcy np.nowy samochod ,to mysla.."aha ,wyjął nadwyżkę z kieszeni poszedl
          do salonu i se kupil"
          Mialem w firmie taka sytuacje,...moj pracownik postanowil odejsc ode mnie i
          stworzyc konkurencyjny punkt , w drugim koncu miasta.Rozmawialismy
          dlugo ,pytalem sie czy policzyl sobie koszty.I z kazda beztroską
          odpowiedzią,szerzej otwieralem oczy...jak mowil o przewidywanych zyskach(chyba
          opierajac sie na tym co mu sie wydaje ze ja "wyciskam"z firmy),jak nie
          wkalkulowal wszystkich kosztow,nawet , jakby nie majac pojecia ze takie są.Byl
          tak zaslepiony ze szkoda bylo go przekonywać .On juz sobie te "wille " kupowal
          w wyobrazni.Wiecie ile jego firma pociagnela? Az ROK!A zobowiazania do urzedu
          z odstekami placi jeszcze do teraz.
          Kto nigdy nie mial do czynienia z wlasna dzialalnoscia zawsze bedzie
          stronniczy i bedzie sie miotal w swojej frustracji: ,ze sam nie potrafi podjac
          ryzyka, ze nie ma pomyslu, a moze nie ma ochoty pracowac w swojej raczkujacej
          firmie po 16 godzin dziennie z miernym zarobkiem(niestety takie bywaja
          poczatki) i w dodatku nie mogac tego zglosić do PIP-u...
          A teksty pod tytulem "nie otwieralbym jak mialbym ludziom placic po 800zl" sa
          jak ...nie bede chodzil do szkoly podstawowej od razu doktorat zrobie!
          • Gość: do ja to ja Re: pozdrowienia dla wszystkich Przedsiębiorców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:46
            Nie trać czasu na tego przygłupa chichota.
            Takie coś nigdy nie zrozumie, że każdy zakładając firmę nie może liczyć na kasę
            w pierwszych latach.I bardzo dobrze ,że są takie tępaki.Zawsze będą potrzebni
            prymitywni robole,choćby do zamiatania ręcznego.
            • Gość: bezrobotny Re: pozdrowienia dla wszystkich Przedsiębiorców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:51
              Widzę że większość idiotów uwierzyła panu "ja to ja".Skoro jest tak cudnie to niech poda na forum nazwę firmy chętnie tam złożę swoje papiery i się u niego zatrudnie.Chyba że się pan boi i wszystko co pan pisze to bujda
              • Gość: realny Re: pozdrowienia dla wszystkich Przedsiębiorców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:55
                Dokładnie.Chichot mam wrażenie że ma racje bo jakby tam był taki "cymes" to by wszyscy o panu słyszeli chyba że ta firma to nie z Częstochowy :)
                • Gość: Andrzej-spawacz. Re: pozdrowienia dla wszystkich Przedsiębiorców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:31
                  I tu sie mylisz. Porządne firmy nie szukają rozgłosu. Nie musza. Zaraz się
                  zleci setka ludzi i sami będą jeden przez drugiego obniżać swoje oczekiwania,
                  byleby się załapać. W porządych firmach ludzie nie odchodzą, a jesli są
                  przyjęcia to z rekomendacji. Ja juz pisałem tutaj na forum, w firmie w której
                  pracuję szef nas szanuje a i my jego też.
                  • Gość: realny Re: pozdrowienia dla wszystkich Przedsiębiorców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:42
                    Czyli po znajomości.To wiadomo że wtedy i pensje wyższe bo swojakowi się daje zarobić a jak ktoś tych znajomości nie ma tak jak ja to pracuje za 700 zł
                    • Gość: ja to ja Re: pozdrowienia dla wszystkich Przedsiębiorców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:34
                      Nie bede podawał nazwy firmy bo od razu ktoś powie że reklame sobie strzelił
                      ale jeśi ktoś jest zawzięty to nasz baner wisi przy skręcie w ul. Łudzką jadąc
                      od Obi. Jeśli zaś co do protekcji to chce mieć zaufanych ludzi choć na rodzinie
                      też się sparzyłem, a z papierami nie masz co przyjeżdzać bo jak na razie
                      przyjęć do pracy nie ma. Może słuchając te wszystkie głosy powinienem zamiast
                      wydawać pieniądze na nową maszynę i zatrudnić kolejną osobę kupić sobie tą
                      wille może i starczy na basen, zastanowie się czy warto. Ale zaczym zaczniecie
                      kolejną krytykę to zastanówcie się czym ty ryzykujesz tracąc prace a czym
                      ryzykuje ja! Nie jestem żadnym bratem Albertem jak mnie ktoś określił ale w
                      przeciwieństwie do niektórych tu piszących ja mam szacunek do współpracowników
                      bo ja pracuje na równi z nimi tylko że ja mam trochę więcej spraw na glowie.
                      Mam nadzieje że kiedyś tak rozwine swoją firme że zatrudnie przedstawicieli
                      którzy będą robić wszystko za mnie a ja bede sobie kokosy zbijał na Malediwach
                      ale to też będzie MÓJ wynik bo ja tworze firme od zera.
                      Panie "bezrobotny" proponuje udać się do pośrednika złożyć papiery i wystarać
                      się o bezzwrotną porzyczkę na otwarcie własnego interesu czy to takie trudne?
                      Ja zaczynalem od handlu na rynkach z towarem za około 1,000zl. (jeden tysiąc)
                      pan dostanie dziesięć tysięcy na start myśle że jest to jakaś perspektywa
                      zamiast siedzieć w domu i pierdzieć w stołek, ale mam nadzieje że kaska nie
                      uderzy do głowy i przyszlych pracowników będzie pan traktowal tak jak teraz pan
                      sobie rzyczy.
                      A do pana "realnego" może jestem jak pan to powiedział "cymes" ale może nie
                      słychać o mojej firmie bo 1) Jest za mala (8 pracownikow)
                      2) Nikt z pracowników nie chce konkurencji hien które
                      będą robić to samo nie za 2,5 ale za 2,2 na miesiąc.
                      3) Może za słabo szukasz bo w Częstochowie jest dużo
                      takich firm, (sam znam trzy).
                      A jeśli chodzi o pana chichota to nasuwa mi się jedno: "komuno wróć, czy się
                      stoi czy się leży dwa tysiące się należy"
                      Jest teraz "piękna perspektywa" wyjazdu na zachód ale w firmach gdzie mało
                      płacą wystarczy czasami pogadać z szefem, albo poszukać troche innej pracy.
                      Nie porównujcie przy okazji dużych korporacji do firm z wkładem własnym!
                      • Gość: Jarek Re: pozdrowienia dla wszystkich Przedsiębiorców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:45
                        Widać jaki poziom reprezentujesz-Ortografia na bakier,Ale czy kogoś ortografia
                        obchodzi-kasa się liczy,.
                        • Gość: Elma pozdrowienia dla Jarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 15:03
                          To fakt. Niestety bardzo smutny. A przy okazji Panie "Ja to ja" może
                          zainwestowałby Pan również w siebie i dokupił oprogramowanie podkreślające błędy
                          na czerwono?
                      • Gość: chichot Re: pozdrowienia dla wszystkich Przedsiębiorców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:34
                        Jeszcze raz piszę "NIE SZUKAM ŻADNEJ PRACY" Dotarło to do twojeo ptasiego móżdżka?I nie mam zamiaru nigdzie wyjeżdżać bo radze sobie świetnie.A poza tym to faktycznie byś się wstydził tyle byków w jednym poście nabazgrać :/
                        PS. Pracownika nie mającego odpowiednich kontaktów nazywasz "hieną"...Widać jaki masz szacunek dla ludzi...
                      • Gość: realny Re: pozdrowienia dla wszystkich Przedsiębiorców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:05
                        Twoja firma to "towarzystwo wzajemnej adoracji" krewni i znajomi królika ;D
                    • Gość: Andrzej-spawacz Re: pozdrowienia dla wszystkich Przedsiębiorców IP: 80.48.49.* 22.05.07, 21:04
                      Oczywiście,ze po znajomości, ale to nie znaczy,ze lewus będzie pracować, bo po
                      znajomosci przyjęty. Jeśli kogos rekomenduję do pracy to dlatego,ze wierzę,że
                      jest przydatny dla firmy a nie dlatego,że to pociotek. Brata nie
                      zarekomendowałem, bo lubi wypic, i to ja bym się musiał na niego wstydzić.
                      Tobie proponuję nauczyc się jakiegos fachu, zarobisz 2000 złotych bez problemu.
                  • Gość: chichot Re: pozdrowienia dla wszystkich Przedsiębiorców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:35
                    O przyjęciach z rekomendacji w pełni sie zgadzam wtedy zarobki rzędu 2.5 tys. są w takiej firmie możliwe...
        • Gość: chichot Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:30
          > Sorki ale nie wiem czy załważyłeś że na necie jestem wcześnie rano albo po
          > południu pozatym do mnie nie nalezy stać przy maszynie choć zdarza się.

Obyś sam wkońcu przy tej maszynie nie musiał stać bez pracowników bo jakbyś nie wiedział praca też jest towarem za który się płaci:będziesz płacił za mało to szybciutko ci uciekną...

> Dla Twojej wiadomości moje obowiązki nie polegają na produkcji tylko na
          > zarządzaniu i sprzedaży, ale przy Twojej arogancji ciężko będzie to zrozumieć.

A czy ja coś napisałem że na tym nie polegają??A arogancja to przez ciebie przemawia...

> Jeśli szukasz dobrej pracy to dobrze szukaj może coś znajdziesz bo czasami ktoś
          >
          > rezygnuje z rónych powodów choć u mnie nie ma miejsca dla takich ignorantów i
          > ludzi zapatrzonych w siebie.

Nie szukam żadnej pracy i wbij to sobie do głowy a zapatrzony w siebie bubek to ty jesteś...Widać że ty masz sie za "pana i władcę" a inni m...a w kubeł bo inaczej wylot za bramę.

>Tobie się wydaje że wszyscy są be a Ty jeden cacy.

Odnoszę dziwne wrażenie że piszesz o sobie...

Ja nie jestem idealny ale tak jak ja szanuje moich pracowników to wymagam
          > szacunku od nich- szacunek i zrozumienie to moim zdaniem jest podstawa dobrej
          > współpracy bo ja bez moich pracowników nic nie zrobie a oni bezemnie nie będą
          > mieli pracy czy tak ciężko Ci zrozumieć!
          > Szacunek obustronny!!!

Jaki masz szacunek do inych to juz pokazałeś "kto podskoczy wylatuje ja mam zawsze rację"...

> Życze Ci troche mniej arogancji a więcej WIARY W SIEBIE, ja zaczynałem od zera
          > nikt nic nie dał mi za darmo bywało że na wypłate dla pracowników musiałem
          > pożyczyć ale Ty niezrozumiesz tych problemów bo może brak Ci odwagi na
          > założenie własnego interesu i zmieżenie się z tymi problemami no bo najlepiej
          > jest siedzieć na tylku i narzekać.

Wiary w sibei to mnie nie ucz i tez o wszystko musiałem walczyć sam a firmy nie mam zamiaru zakładać bo mam wystarczająco kasy by żyć na przyzwoitym poziomie.No przeważnie "siedze na tyłku" bo z jednego zlecenia mam 2 razy tyle co ty "płacisz" swoim pracownikom i nie musze pracować na kogoś takiego jak ty...Chyba że mi siedzenia na tyłku zazdrościsz...?

Wejś się w garść chłopie albo idż na
          > łatwizne i jedz na wyspy tam będzie Ci łatwiejmało zrobisz a dużo zarobisz.
          > Życze Ci duż szczęścia w poszukiwaniu dobrej pracy która Cię zadowoli może
          > wtedy zmienisz prace ale pamiętaj że płaca jest też warunkiem odpowiedzialności
          >
          > za wykonaną robote.

"Wejść" to może w ciebie jakiś pedał i dla twojej wiadomości nie muszę brac sie w garść bo trzymam sie całkiem nieźle :D

• Gość: ja to ja Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:46
            Co do "byków" nic nie poradze, po prostu je robie i tyle.
            A co do Ciebie chichot to nie bede przytaczał wszystkich Twoich banałów ale
            wnioski sam sobie wyciągnij z Twoich wypowiedzi.
            A poza tym Ty masz Swoją racje a ja swoją i życze Ci jak najwięcej tych zleceń
          • Gość: ja to ja Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 17:01
            A może jednak skusze się:
            1) <100-200 zł wiecej buehehehe w d..e sobie ta podwyżke niech wsadzą a jak
            kogoś nie stać by płacić konkretne kwoty to niech nie
            otwiera firmy proste jak drut...>

Co to są konkretne kwoty dla Ciebie?

2)<Sugerujesz że wtedy należy z 10 zł obniżyć na 5 zł?Bo ja jestem za odwrotną
            opcją że ten drugi musi podnieść tą stawkę na 10 zł
            inaczej pracownicy powinni odejść to jest jedna sprawa.Druga sprawa to
            tzw. "podwyżka cen":Jeśli podwyższysz pensje o 500 zł to
            podwyżka cen nie będzie dotkliwa skoro pracownik będzie miał więcej kasy??
            Trzecia sprawa to może tą willę wypadałoby wystawić
            sobie załóżmy za 5 lat a nie za 6 miesięcy bo wy odrazu byście chcieli mieć
            fortuny.Czwarta sprawa to ja długo byłem bez pracy bo
            nie brałem "g.....ych ofert" i nie żałuję teraz mam sie całkiem nieźle i kolego
            za mniej niż 2 tys. netto to nawet bym ci kopa w
            tyłek nie dał...Pozdrawiam <lol2>>

Nie wiem jakie masz wykształcenie ale przepraszam za szukanie pracy pomylilem
            może posty, ale za dwa tys. niejeden dałby mi kopa :)
            3)<"Srak" pzdrówka bo pies z ciebie faktycznie...<lol2>>

Nooo fakt z szacunkiem u Ciebie lepiej niż u mnie

4)<700 zł to jego bachor wydaje na dyskotece w jeden wieczór...A co dopiero o
            tygodniu życia mówić :D>

patrz pkt 3

5)<Tak tak mieszkasz w bloku biedaku płacisz 2.5 tys. na rękę inwestujesz 1 mln
            zł. i jeszcze może mi powiesz że zatrudniasz z 50-100 osób.Bajki to możesz
            dzieciom opowiadać...<lol2>Jeszcze pewnie nie masz auta i dojeżdzasz autobusem
            bądź tramwajem i na chleb też ci brakło bo wszystko na maszyny wydałeś i
            pracowników <lol2> Rany humor mi sie poprawił <lol>>

Potrafisz zrozumieć temat jak nikt inny naprawde lol2

6)<Ale to jest brat Albert tyle daje zarobić i tyle inwestuje w nowe maszyny by
            nie nawalały gdy pracownicy robią normę i mieszka w
            bloku biedak <lol2> on sobie od ust odejmuje by pracownicy godnie żyli
            zrozumcie go :)Wiary w sibei to mnie nie ucz i tez o wszystko musiałem walczyć
            sam a firmy nie mam zamiaru zakładać bo mam wystarczająco kasy by
            żyć na przyzwoitym poziomie.No przeważnie "siedze na tyłku" bo z jednego
            zlecenia mam 2 razy tyle co ty "płacisz" swoim
            pracownikom i nie musze pracować na kogoś takiego jak ty...Chyba że mi
            siedzenia na tyłku zazdrościsz...?>

W przeciwieństwie do Ciebie daje ludziom zarobić, i napewno nie zazdroszcze Ci
            siedzenia na tylku. Kończe bo ide wybrać kolor tapicerki do mojego noego mesia
            a potem ide zobaczyć jak budowa basenu przy nowej willi, żeby Cię tylko tyłek
            nie rozbolał od siedzenia hahahaha. Baw się dobrze

• Gość: johny Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 17:46
              Rany jak czytam te bzdury to mi się rzygać chce...
            • Gość: qża tfaż Re: Do ja to ja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:47
              Przeczytałem wszystkie Twoje wpisy dotyczące tego wątku i powiem Ci, że to co piszesz powinno się drukować (nawet z tymi paroma błędami ha, ha - mnie one nie przeszkadzają, ważniejsza dla mnie jest treść niż ortografia) i dawać do przeczytania polskim pracodawcom. Najważniejsza jest kwestia wzajemnego szacunku. Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że Twoi pracownicy i Ty jesteście sobie potrzebni wzajemnie. Jeśli Ty Ich szanujesz, Oni też będą szanować Ciebie i będą starać się pracę wykonywać jak najlepiej, bo rozwój firmy też będzie leżał w ich interesie. Takie proste, a jednak nie wszyscy potrafią to zrozumieć, a dzieje się tak dla tego, że niektórzy zakładają firmy, albo zostają szefami między innymi, albo co gorsza głównie po to, żeby móc się bezkarnie wyżywać na innych, poniżać ich, manifestując w ten sposób swoją wyższość. Widocznie mają jakieś kompleksy, które usiłują leczyć właśnie kosztem innych. Ty masz inne motywacje i priorytety i to Twojej firmie dobrze wróży. W dłuższej perspektywie czasu Twoje podejście do pracowników przyniesie Ci, a z tego co piszesz wynika, że już przynosi korzyść. Pozdrawiam całą firmę i życzę powodzenia!
    • Gość: zabawny Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:29
      Tytuł powinien brzmieć tak: "Pracodawca i pracownik - kto komu robi laskę" :D
      • Gość: ja to ja Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 06:46
        Macie dziś artykuł w GW
        Czy jednak wzrost wynagrodzeń nie pociągnie wzrostu cen usług i wyrobów?

- Podwyżki dla pracodawców na pewno nie mogą się odbić na cenach produktu, bo
        wówczas przedsiębiorca przestanie być konkurencyjny. Moim zdaniem musi
        zrezygnować z części swojego zysku. Nie kupować co rok samochodu za kilkaset
        tysięcy złotych. Nie tak dawno pracownicy jednej z częstochowskich firm nie
        dostawali wynagrodzeń, bo podobno nie było na to pieniędzy. Szefa stać jednak
        było na wyjazd z przyjaciółką na egzotyczne wakacje. Pieniądze wydane na
        wycieczkę z pewnością nie pokryłyby zaległych pensji, jednak taki gest
        zniechęcił pracowników do szefa, stworzył niemiłą atmosferę. Są jednak i dobre
        przykłady. Jest w naszym mieście maleńka firma, która zatrudnia kilkanaście
        osób, ale rozwija się bardzo prężnie. Jej właściciel może być poczytywany przez
        innych przedsiębiorców niemal za dziwaka, bo żyje bardzo skromnie i płaci
        dobrze pracownikom. Ale to człowiek, który patrzy przyszłościowo, chce się
        rozwijać i ciągle się uczyć. Pracodawca, który nie chce się kształcić, może już
        dzisiaj zamykać firmę.
        • Gość: TRW Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 09:35
          TRW to najlepszy pracodawca w mieście a nie jakieś firemki-mikruski.Giganci rządzą...:P
    • Gość: *sati Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.streamcn.pl 23.05.07, 17:57
      Rzeczywistość jest inna, pracodawcy nadal wyzyskują pracowników. Powinny być
      podwyżki, ale ich nie ma. Człowiek się napracuje a odzwierciedlenia w wypłacie
      brak.
    • Gość: jelen Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 08:38
      terlecki super pracodawca sa pryjecia do pracy
      • temur78 Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę 25.05.07, 17:29
        A na jakie stanowiska?
    • Gość: pracownik Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: 212.160.86.* 26.05.07, 11:32
      no to tak jak unas 130 zł na tydzień
      przypominam ze na zachodzie ceny są 3-4 razy większe wiec na to samo wychodzi
      zyskuje sie tylko wtedy gdy przywieziemy te euro do kraju
    • Gość: ratownik66 Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 20:10
      Osobiście uważam że płace w Częstochowie są niski , a ceny wysokie .Dopóki
      pracodawca będzie zgarniał dziewiędziesiąt parę procent zysków notto swojej
      firmy co jest ewenementem w skali europejskiej to dla przeciętnego pracownika
      nie zmieni się nic.Jeszcze więcej pracowników musi z Polski wyjechać żeby
      pracodawcy zostali rzuceni na kolana, wtedy my pracownicy odczujemy naprawdę
      realny wzrost wynagrodzeń.
    • Gość: wściekły Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 20:39
      Niech sobie w d..e te 1136 brutto wsadzą krwiopijcy i sami pracuja za te marne grosze
      • Gość: Elma Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 14:40
        Mój mąż również szuka pracy, już prawie rok. Na emeryturę jeszcze za młody, a do
        pracy za stary (60 lat). Kilka miesięcy temu usłyszał od młodego biznesmena,
        który poszukiwał pracowników cytuję "a co się będziesz dziadku męczył, ja szukam
        młodych z doświadczeniem". Chodziło o kierowcę, a mój mąż w tym zawodzie ma
        ogromne doświadczenie, był także instruktorem w PZMot.Macie rację młodzi, że
        uciekacie z tego kraju, tutaj obcokrajowcy mają większe prawa aniżeli Polacy.
        Pozdrawiam.
    • Gość: laleczka Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:31
      A ja ciągnę jednemu bogatemu przedsiębiorcy drucika i zarabiam na tym sponsoringu duzo nie narzekam a co mnie obchodzi że swoim pracownikom on płaci niecałe 1000 zł.Ważne że mnie jest dobrze :)
      • Gość: ula Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.07, 22:15
        laleczka- tylko sie nie utop w tej kasie i w tej "spermie"!!!!
      • Gość: gość Re: Pracodawca i pracownik - kto komu robi łaskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:18
        do ratownika...

Ratuj się idioto...przed samym sobą.Czy jest jakas firma w Polsce,co zgarnia 90%
        zysków ,debilu.
        Chyba jak pójdziesz zarabiać własną dupą,to tyle wyciągniesz.Pozostałe 10%to
        będą twoje koszty własne,czyli pranie bokserek.
        Kupa śmiechu...
        Pracodawców nie rzucisz na kolana w tym kraju.Po prostu wszyscy zdechną przy
        tym systemie.A ty jedź, tyraj w Irlandii.Tylko obudzisz się jak zachorujesz,i
        będziesz myślał po polsku,że ci się coś należy.
        Nawet ponoć TRW chce przenieś produkcję do Chin.I słusznie.Parę tysięcy
        narzekaczy zostanie na lodzie.Chińczyk jest lepszy,po co produkować w Polsce.
        I odpowiedz sobie co zrobią pracodawcy.Zlecą produkcję.Tylko kto ją kupi?
        Ty,jak przyjedziesz z zarobionymi pieniędzmi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka