Dodaj do ulubionych

gaz do auta

IP: *.org 21.05.07, 20:23
Chciałbym zamontować do Vectry 1,8 -proszę o opinie o zakładzie na terenie
Transmleczu za Realem z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: gazik Re: gaz do auta IP: *.99.inds.pl 21.05.07, 21:13
      siema
      nie wiem jak tam zakładaja ale zakładałem u kolesia i jest zajebiście - jaki
      chcesz założyc - sekwencje czy normalny?
      zadzwoń dam ci namiary jak chcesz 609913901
    • Gość: gosc Re: gaz do auta IP: *.gre.pl 21.05.07, 21:27
      za realem zakladaj i kupuj nowy bo spartoli robote po zalozeniu jak pojedziesz
      to Ci powie ze gaz frajerski a jak zapytasz gdzie tankowac by autko jezdzilo
      dobrze to odpowie dobry a takiego nie ma i niestety to nie jego wina mecz sie
      sam a inni jakos potrafia zalozyc ja moge polecic na rownoleglej maruda troche
      madrzy sie ale zna sie gosciu na instalacjach ODRADZAM ZA REALEM W KIEDRZYNIE
      • Gość: jola Re: gaz do auta IP: 80.54.174.* 21.05.07, 21:47
        tylko w Kusietach ostatnio moj gazownik co mi zakladal gaz kazal wymienic mi
        cewke i pojechalam do elektryka ,a to nastepna bzdura ktora wymyslil i ten
        elektryk mowil ze tylko w kusietach trzeba zakladac gaz ,bo zakladaja juz kilka
        lat , a jak zaloza ci partacze tacy jak mnie to br=edziesz sam pytal wszystkich
        co to moze byc , bo on ma tylko schemat i wedlug schematu jest dobrze
        zrobione , on juz wyleczyl mnie z gazu i teraz uwazam ,ze nie ma to jak
        benzyna .a jak nowe auto to jedz do Wroclawia ,Warszawy byle nie w czestochowie
        bo tez zostaniesz wyleczony .OBY NIE .pozdrawiam
        • Gość: Gość Re: gaz do auta IP: *.eranet.pl 21.05.07, 23:01
          Polecam gościa w Popowie, ale za szkołą, nie koło kościoła!
        • Gość: Rafał Re: gaz do auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 22:56
          Panowie i Panie,
          Powiedzcie mi - bom w gazie zielony. Jeśli założę sekwencję, to czy spalanie w
          porównaniu do benzyny mi się zwiększy? A jeśli tak, to mniej więcej o ile. I
          druga sprawa. Gdzie i u kogo. Większość osób poleca widzę Kusięta. Orientujecie
          się też czy gościu robi na raty również??, a jeśli tak, to ktoś może u niego
          załatwiał w ten sposób?
          • Gość: K2 -> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 06:57
            no pewnie że robi na raty, (w lukasie i w jakims innym). To jest naprawdę profesjonalny zakład jak i zresztą cała ta firma łącznie z pracownikami to sami profesjonaliści
    • Gość: Gosc Re: gaz do auta IP: 195.205.202.* 21.05.07, 23:11
      Witam, temat gazu byl jakis czas temu poruszony tu na forum, prosze przejrzec archiwum a napewno znajdziesz wyczerpujace informacje
      P.S
      Z tego co wiem to w Kusietach jest specjalista natomiast odradzam goscia w Gorzelni firme Eliasz totalna pomylka, kaszana, chamstwo, wazniacy szkoda gadac pozdro
      • Gość: Gosc Re: gaz do auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 23:41
        Mam gaz w swojej Favo (gaznik) i niestety auto pali mi kolo 12 - 14 litrow
        rekord to w zime 16 gazownicy nie potrafia wyregulowac instalki. Na rownoleglej
        powiedzieli ze musze zmienic parownik (stary Landi) ale gwarancji nikt mi nie
        chce dac ze auto zacznie palic normalnie a koszt nowego to kolo 500 zl Wydaje mi
        sie z doswiadczen ze Ci gazownicy to domorosli (fachowcy) ktorzy cos tam
        widzieli troche wiedza a tak naprawde zalezy jak trafisz. Ze swojej strony moge
        polecic na ul podkolejowej (stradom) tam przynajmniej dla mnie gosciu poswiecil
        najwiecej czasu.
        • Gość: jacek Re: gaz do auta IP: *.lelewela.trustnet.pl 26.05.07, 22:00
          Sprobuj na Glebowej w gnaszynie(globus)Pan Sebastian-zna sie na rzeczy
          pzdr
    • Gość: Tomek Re: gaz do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 23:39
      W kusiętach jest na raty. ma podpisaną umowę z jakimiś tam bankami. Jeśli
      chodzi o sekwencje to osiągi będą bardzo zbliżone do tych jak na benzynie.
      Musisz brać pod uwagę, że przy sekwencji troszkę więcej paliwa będziesz tracił
      na rozruch bowiem komputer później będzie przestawiał na gaz.
    • Gość: Tomek Re: gaz do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 23:41
      Dla porównania: w instalacji II generacji praktycznie można przełączyć na gaz
      zaraz po uruchomieniu silnika (przełączania gdy płyn w chłodnicy, który ogrzewa
      reduktor miał mniej więcej 20 stopni), natomiast w sekwencji o ile się nie myle
      to ta temperatura wynosi około 50.
      • Gość: gosc Re: gaz do auta IP: 213.25.14.* 25.05.07, 07:44
        Ja powiem krótko. Nie zakładaj wogóle gazu. Moim zdaniem to strata pieniędzy. A
        jak sie poźniej zorientujesz generalnie oszczędzisz jakieś grosze. Ja mam vectre
        b 1,6 - sekwencje OMVL DREAM XXI. Jeżdził fajnie ale do czasu. Jak sie
        spieprzyło to na amen. Żaden gazownik nie wiedział co robic. Wymieniali częsci a
        fura jak nie chodziła tak nie chodzi. Jeśli jeżdisz tylko po miescie gaz Ci jest
        zbedny. Takie jest moje zdanie. Nawet jak czasem lecisz gdzies dalej to warto
        autko przeciagnac na benie. W zyciu nie kupie auta z gazem.
        • Gość: Robert Re: gaz do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 15:04
          Gaz to dobra rzecz w aucie, ale podstawą jest FACHOWY MONTAZ instalacji, a
          później regularne przeglądy. Zapewniam wszystkich, że wtedy będzie oki:)
          • Gość: 100 tys km Re: gaz do auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 15:37
            gaz jest do kuchenek , do auta leje sie benzyne lub olej napedowy
            • Gość: MJI Re: gaz do auta IP: *.120.inds.pl 25.05.07, 15:53
              tak jasne, benzyna 4,50 zł - gaz 1,90 zł praktycznie żadna różnica w cenie, po
              co zakładać gaz,heh n/c
              jak robisz miesięcznie 500 km, a nie 2-3 tyś to faktycznie
              jak bym miał jeździć na benzynie, to by mi juz na jedzenie nie wystarczyło z wypłaty
              • Gość: K2 Re: gaz do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 17:44
                Gość portalu: MJI napisał(a):

> tak jasne, benzyna 4,50 zł - gaz 1,90 zł praktycznie żadna różnica w cenie, p
                > o
                > co zakładać gaz,heh n/c
                > jak robisz miesięcznie 500 km, a nie 2-3 tyś to faktycznie
                > jak bym miał jeździć na benzynie, to by mi juz na jedzenie nie wystarczyło z wy
                > płaty

HEH:). koleś ma świętą rację, dziewczyna wydaje na gaz miesięcznie około 230zł a na bęzynę przy tych samych kilometrach musiała by wydać z 600zł, w ogóle różnicy nie widać, a autko chodzi genialnie. Tylo podstawą jest profesjonalny montaż i potem terminowe przeglądy instalacji, zreszta dziewczyna na gazie zrobiła ponad 60tys km i kompletnie nic sie nie dzieje z samochodem. Sam mam samochód w dieslu i powim wam jedno przy tych cenach ropki jakie są teraz to głęboko zastanawiam sie czy nie lepiej było kupić bęzynke i przerobić ją na gaz
                • Gość: GRZECHu Re: gaz do auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 17:53
                  zakldalem gaz sekwencje w kusietach, wzialem polska instalacje 4Gas i jestem
                  bardzo zadowolony, spalanie w miescie mam 11 do 15 litrow zalezy od stylu jazdy
                  - srednio 12.5. w trasie udalo mi sie rekordowo przejechac 400 km ze srednia 9
                  litrow (jechalem bardzo wolno) a tak w trasie pali 10.5

silnik 3.0 v6 auto wazy 1.5 tony

• Gość: miko Re: gaz do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:02
                    Racja, tylko Kusięta
                    • Gość: Rafał Re: gaz do auta IP: *.man.czest.pl 27.05.07, 11:25
                      Dzięki za wiele podpowiedzi. A orientujecie sie jakie może być spalanko przy
                      silniku 1.4, przy założeniu, że w tej chwili bierze 6,5 literka benzyny?
                      (spokojna jazda, w trasie nie więcej niż 120).
                      • Gość: aga Re: gaz do auta IP: 213.186.87.* 27.05.07, 11:54
                        Witam, ja tez zakladalam gaz w Kusientach i jestem bardzo zadowolona. Mam Astre
                        F, 1,6 16V 100 KM instalacja gazowa sekwencyjna. Na trasie pali srednio 7,8 -
                        8,5 l/100km zależy jak sie jedzie, czyli wiecej niz na benzynie, ale nie duzo.
                      • Gość: hgj Re: gaz do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:02
                        Jaki typ instalacji i do jakiego samochodu?
                        • Gość: Rafał Re: gaz do auta IP: *.man.czest.pl 28.05.07, 08:56
                          do HGj: Toyota Corolla 99, silnik 1.4 benzyna, bez V :) Plastikowy kolektor.
                          Planowana instalacja: sekwencjyjna.
                          • Gość: hgj Re: gaz do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:40
                            Tak jak napisał wcześniej K2, 8 litrów. Chyba że, masz klimatyzację i dużo
                            jeździsz po mieście z włączoną wtedy spalanie będzie troche wyzsze.
                            Dobrze że, masz bez vv-t, bo w takim wypadku sprawa by sie sama rozwiązała :(((
                            • Gość: aga Re: gaz do auta IP: 80.54.171.* 09.06.07, 11:21
                              czy ktoś z Was może podać namiary do tego sławetnego gazownika z Kusiąt? Może
                              jakaś nazwa firmy, adres, numer telefonu? z góry serdecznie dziękuję!
                              • Gość: Tomek Re: gaz do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 14:15
                                mówisz i masz www.vis-eko.pl/
                      • Gość: K2 Re: gaz do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 18:27
                        dziewczynie przy takim silniku łyka na zwykłej instalacji przeciętnie na trasie 7,5 litra w mieście w granicach +/-9 litrów a przy jeżdzie mieszanej to 8 litrów
                      • Gość: Kadett Re: gaz do auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 17:31
                        Opel Kadett 1,4i spala w mieście 9-10 l gazu, w trasie przy spokojnej jeżdzie do 7l.
            • Gość: Przemek He he, jestes pewien, że na stacjach tankujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:00
              czyste Pb i ON?
    • Gość: Niko Re: gaz do auta IP: *.org 27.05.07, 12:41
      Też myślałem o instalacji do Vectry ale obawiam się o silnik-215 tys. bierze
      0,3 oleju na 1000 km.
      • Gość: Przemek Re: gaz do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:02
        Ja mam gaz w vectrze b, silnik 2.0 16V. Mam załozoną sekwencję, przejechałem na
        niej 35 tys. km. Oleju tez dolewam w podobnych ilosciach i jak narazie wszystko
        jest w porządku. Spalanie z włączoną klimatyzacją to 10-11 litrów.
        Jedno ale: przy takiej instalacji gazowej trzeba lać wieksze ilosci benzyny,
        szczególnie zimą, silnik nagrzewa sie przez około 4-5km, dopiero potem przełącza
        sie na gaz. Jeśli ktoś użytkuje auto na krótkich dystansach, kilka kilometrów do
        pracy, to załozenie takiej instalacji moim zdaniem nie przyniesie zbyt duzych
        oszczędności. Lepiej w takim wypadku założyć instalację II generacji, albo jesli
        auto jest zbyt nowoczesne do takich wynalazków, to dać sobie spokój z gazem i
        kupić diesla.
        • Gość: K2 Re: gaz do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 18:30
          tak to prawda w zimie samochód zużywa sporo bęzynki zanim się zagrzeje (wiadomo jazda na ssaniu) i wtedy tzn. po przejechaniu okolo 3-4 kilometrów przełancza się na gaz (przy mrozach poniżej minus 10 st cel), jesli temperatura oscyluje w granicach zera stopni to problemu nie ma:)
          • Gość: a Re: gaz do auta IP: 80.48.157.* 11.06.07, 11:45
            a robil ktos gaz na glebowej na wyrazowie?? jaka tam fachura?? i pozniejsza
            eksploatacja ?
    • beza999 Re: gaz do auta 11.06.07, 17:05
      mam instalację gazową BRC w renault laguna silnik 1.8 .przejechałam na niej już
      140 tyś km.instalowana była w 2004r w firmie Czakram w Mysłowicach.autko działa
      bez zarzutu, koszt zwrócił mi się po 4-rech m-cach
    • Gość: famouus Re: gaz do auta IP: *.21.pl 27.06.07, 13:34
      Czy ktoś zakładał instalacje w "Mag" na ulicy Dmowskiego 1? Co możecie
      powiedzieć o tej firmie?
      • Gość: agnes Re: gaz do auta IP: *.21.pl 27.06.07, 21:27
        Też bym sie chetnie dowiedziała co to za firma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka