Dodaj do ulubionych

nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pomóżcie

IP: *.apus-net.pl 25.05.07, 10:47
Moj sąsiad od pól roku trzyma krolikana balkonie, w klatce wielkosci
pojemnika na pieczywo :| Balkon wychodzi na strone wchodnią i krolk od 7 rano
gotuje sie w 25 stopniowym upale :| Nie ma ani skrawka cienia. Krolik zipie z
gorąca i przykleja sie do kawalka plastiku zeby chociaz to go oslonilo przez
sloncem. Co za kretyn! Przeciez to zwierze umrze:/ Poradzcie co mam zrobic.
oprocz tego zeby mu zwrocic uwage? moze lepiej gdzies zadzwonic? ale gdzie?
kto sie tym zajmuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: giwer Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:48
      fajny masz nick
    • diabel_piszczalka Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom 25.05.07, 10:50
      Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce
      Oddział w Częstochowie
      ul. Wolności 77/79
      42-200 Częstochowa
      tel. 0-34 324-24-68
      • Gość: sąsiad debila Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom IP: *.apus-net.pl 25.05.07, 10:51
        dzieki piszczalka :) jak moga tacy ludize egzystować. chcetnie bym takich
        wsadzil na pol roku do klatki i podgrzewal do 30 stopni. :| debile :(
    • poopka Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom 25.05.07, 10:57
      Jej zadzwon tam jak najszybciej , zeby biedny zwierzak sie nei meczył :( ... a
      takiego idiote sama bym wcisneleła do tej klatki i kazała siedziec w taki
      upał ;/ fajnie ze sa tacy ludzie jak Ty jeszcze :)
    • Gość: sąsiad debila Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom IP: *.apus-net.pl 25.05.07, 11:05
      nikt nie odbiera:/
      • diabel_piszczalka Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom 25.05.07, 11:21
        Hmmm..Kiedyś TOZ było otwarte 3 razy w tygodniu(poniedziałek,środa i piątek).
        W piatek akurat od 8:00 do 12:00. Spróbuj jeszcze raz zadzwonić, a jak to nic
        nie da, to skontaktować sie ze schroniskiem TOZ. Może tam coś doradzą, jeśli Ci
        pilnie zależy na załatwieniu tej sprawy. Innego wyjścia nie widzę. W zasadzie
        pozostaje jeszcze straż miejska, ale nie wiem czy los królika ich zainteresuje.

Schronisko TOZ (Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami)
        ul. Gilowa 44/46
        42-200 Częstochowa
        tel. (0-34) 361 65 66
    • Gość: ja Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 11:18
      póki co nie moezesz jakos z nim pogadac??? moze jak ktos mu przemowi do pustego
      łba to jakos zauwazy ze zwierzak sie meczy ;/
      • Gość: sąsiad debila Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom IP: *.apus-net.pl 25.05.07, 12:26
        tylko ze nikogo nie ma tam. pewnienei wychodzą bo taki upał:/ a to gosc z innej
        klatki. i nie wiem nawet jak sie nazywa. mam go zacząć wołać? Hej sąsiedzie od
        kroliczka! :/:(
        • kubiss Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom 25.05.07, 13:26
          Proponuje pozamykać w klatkach jeszcze kilkaset tyśięcy debilów którzy trzymają
          psy w budach . Większość z nich głoduje , są brudne , nikt ich nie kąpie nikt
          nie głaska tylko raz dziennie albo rzadziej przynosi w misce żarcie .
          Czy tak postępuje człowiek rozumny ?
          Debilna tradycja narodowa nakazuje trzymać psa w kojcu który pół nocy ujada z
          głodu .
          Tak szczeka cała Polska ..... Kubiś

Ps.A co do królika to radzę zrobić dobre zdjęcie balkonu klatki i królika .
          Dowody muszą być mocne bo dzisiaj ludzie wypierają nie wszystkiego .
          • Gość: Ro Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom IP: 212.87.241.* 26.05.07, 00:48
            niestety i to jest POlska właśnie , ustawę mamy a brakuje służb do tego typu
            działań , jak to byłoby pięknie jak byśmy mieli takie S.P.C.A. jak w stanach ...
    • Gość: Danka Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:37
      Postaraj sie dotrzeć do tego sąsiada-zwyrodnialca i przemow mu moze do rozumu -
      bo nawet jesli ktos się tym zainteresuje i będzie interweniowal -to on i tak
      pewnie schowa klatkę ,by byla mniej widoczna a krolik biedny pewnie będzie
      dalej się piekl jak na patelni -aż w mękach padnie z upalu !!! Moze niech odda
      tego krolika komus -albo niech choc kupi mu inna ,większą klatkę -i trzyma w
      chlodzie w domu...Obawiam się ,ze zostal przeznaczony na rzez- i pewnie czeka
      gość aż krolik urosnie.:( Za takie okrucienstwo wobec zwierząt -powinny byc
      wysokie kary-najlepiej fizyczne -dla zwyrodnialych ludzi !!! A może skontaktuj
      się np.ze strażą miejską ? Niech się tym zajmą-postraszą idiotę. Bo Tow.Opieki
      nad Zwierzętami pewnie nie bardzo się tym zajmie ...Nawet w sklepie dla
      zwierząt ten biedny krolik mialby chyba lepiej niz tam gdzie jest dręczony ...
      • Gość: Kasiaaa Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:42
        Zadzwon do schroniska i podpytaj co mozna w tej sprawie zrobic??Debilizmu tego
        goscia nie skomentuje!!!!!!!!!!!!!!!!!11
    • Gość: sąsiad debila Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom IP: *.apus-net.pl 26.05.07, 15:17
      wczoraj mu zwrocilem uwage...tzn powiedzialem grzecznie ze bardzo przepraszam
      ze sie wtrącam ale ten królik jak dalej bedzie w takim sloncu bez odrobiny
      cienia i wody to sie zagotuje. itd a on na to tylko - niech sie pan nie
      martwi :|

poczekam zobacze. teraz mu kladzie koc na gorną krate zeby mial cień. poczekam
      az znowu zapomni i zadzwonie na straz miejską. przeciez to chore zeby tak dbać
      o zwierzaka
      • kubiss Re: Animal Police 26.05.07, 15:37
        Na Miami jest Animal Police .

animal.discovery.com/fansites/mapd/mapd.html
        Niedawno widzialem w telewizji jak złapali dwóch mężczyzn którzy porąbali konia
        piłą do cięcia drzew bo złamał nogę i nie nadawał się na wyścigi .
        Bydlaki nawet porobili zdjęcia porąbanego konia bo chcieli sprzedać mięso .
        Udowodniono im zabójstwo zwierzęcia ze szczególnym okrucieństwem .
        Oboje dostali 10 lat odsiadki ! :-)
        W Polsce tyle nie dostaniesz za zabicie człowieka ..... Kubiś
        • Gość: Ro Re: Animal Police IP: 212.87.241.* 27.05.07, 00:48
          też to widziałem , bardzo lubie oglądać Animal Planet ...pozdr
      • Gość: Anka Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:22
        A nie mozesz jakoś odebrac tego krolika temu debilowi i zaniesc go np. do
        marketu- sklepu zoolog. -gdzie zaglada wiecej ludzi/np.w Auchan/ i ktos go
        kupi ? Powiedz mu,że masz kogos kto dam mu dobrą opiekę-inaczej nie odda
        pewnie. Przeciez to okrucienstwo trzymac tyle czasu -a nawet jeden dzien-
        krolika w tak malym pojemniku-na skwarze i chodzie w nocy -bez picia i pokarmu
        w odpowiedniej ilości !!! Powinno się karac za okrucienstwo takich debilow i
        zwyrodnialcow !! Pomoż temu zwierzęciu !!!! Szkoda ,ze wczesniej nie
        reagowales ... Tamten kretyn nie rozumei chyba co robi i nic do niego nie
        dociera . On czuje sie bezkarny -a zbyt grzeczny ton wobec niego nic nie
        da !!! Zrob cos z tym... Samo przykrycie niewiele daje -krolik ma sierść i upal
        na balkonie- a w nocy nieraz chlod -to udręka zwierzaka...
        • Gość: Anka Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:50
          Wiesz co- może podaj jakis kontakt -gg czy maila- i może razem pojdziemy do
          tego idioty -i zabierzemy mu go tego krolika? Nie mogę już czytac o mękach tego
          biedaka. Moze jakis sklep zoolog. wezmie go za darmo i odda komuś za
          symboliczną zl ? Pomysl o tym- jestem sklonna z toba czy sama nawet isc do
          tego nieludzkiego faceta . Czekam na odp. Chyba ,ze ktos z forumowiczow ma
          kogoś -kto moze wziąć tego królika ????
          • Gość: Wietnamski kucharz Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 11:44
            Sami nic nie zdziałacie. Proponuję przynajmniej ze strażą miejską. Gość na
            pytanie "Gdzie królik?" odpowie "A grzeje się." i zatrzaśnie drzwi przed nosem.
    • Gość: Anka Re: nieświadome znecanie sie nad zwierzeciem? pom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 21:35
      No i co dalej z tym problemem ?? Czeka nas upalne lato-już czerwiec ma byl
      upalny.Może wspolnie da się jakoś pomóc temu królikowi ? Ludzie-może cos
      wymyslimy- bo zostawienie w tamtym mieszkaniu i u zwyrodnialca -oznacza tylko
      zmianę miejsca ,by nie bylo tak widoczne i nie kłuło w oczy innym -a klatki mu
      nie zmieni na pewno-ani nie zapewni wody i pożywienia ile powinien. Popytajmy -
      może ktoś by mogl wziąc tego krolika do siebie-albo jakis sklep by go wziął?
      Może-poki co-po dobroci coś się wskóra u tego nieludzkiego faceta od krolika...?
    • Gość: Anka Przeczytajcie-pomyslcie-pomóżmy !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 22:15
      Mam nadzieję,że sprawa ta zakonczy sie pomyślnie-przy dobrej woli nie tylko
      sąsiada wlasciela królika -ale i innych ludzi wrazliwych na krzywdę zwierząt !!!
      • florida_blue Re: Przeczytajcie-pomyslcie-pomóżmy !!!! 28.05.07, 23:07
        napisz do mnie florida_blue@gazeta.pl
        • Gość: anka Re: Przeczytajcie-pomyslcie-pomóżmy !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:41
          to bardziej niz ja powinien napisać autor postu- sąsiad debila - jego też
          prosilam o podanie kontaktu- on jest najbliżej tej sprawy i miejsca
          zdarzenia ...Czekamy- skontaktuj się z florida_blue !!!
    • florida_blue sasiad debila - prosimy o kontakt 28.05.07, 23:46
      • Gość: clementia81 Re: sasiad debila - prosimy o kontakt IP: 83.2.141.* 30.05.07, 12:56
        Najlepiej jak najszybciej zająć się takimi sprawami, bo zwierzę jak nie ma
        odpowiednich warunków i czasami szybkiej pomocy weterynarza, to może źle
        skończyć. Schronisko wiele nie pomoże, a ja nie mam zaufania do tej instytucji
        po tym jak wyszło wiele afer związanych z okrutnym traktowaniem i zabijaniem
        zwierząt.Jeżeli nie będzie chętnych to wezmę tego królika do siebie, zawsze
        i tak miałam w domu sporo zwierząt.Nie siedzę codziennie na forach, dlatego
        podaję namiary: clementia81@interia.pl Kary za znęcanie sie nad zwierzętami
        powinny być wysokie, może to powstrzymało by chociaż niektórych (trzeba wziąć
        pod uwagę, że zwierzęta nie poskarżą się, nie doniosą na złego właściciela, są
        całkowicie zależne od opiekunów)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka