Dodaj do ulubionych

Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów

IP: 193.111.22.* 29.05.07, 22:58
oni tam zawsze brali i bez sądu każdy o tym wie ciekawe dlaczego sąd traktuje
ich tak pobłażliwie ????
Obserwuj wątek
    • Gość: kor ekw Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.centertel.pl 29.05.07, 23:02
      podobnie widzi to skarbówka
      • Gość: !!! Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.ipt.aol.com 29.05.07, 23:19
        Bo zarówno sędziowie jak i ci ze skarbówki sami też, albo dają, albo biorą, tak
        jak wszyscy w Polsce, którzy mogą coś zaoferować wzamian za wyraz wdzięczności.

Typ takiego Polaka-cwaniaka to nasz narodowy symbol. Nawet Niemcom nie udało
        się go wykorzenić w czasie zaborów i okupacji.
        Teraz próbują tego dokonać Kaczyńscy, ale czy im się to uda ???
        No chyba, że wsadzą prawie wszystkich. ;(
        • Gość: angrusz Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 07:16

Do Gościa III
          Niech próbuja całkiem się nie uda , na to trzeba lat i innego wychowania
          dzieci .
          Ale przeciez to liberałowie wychowywali swoje pociechy w taki sam sposób - dac
          łapówkę i ma się dobry stopień , No i teraz sie to odradza np w słuzbie zdrowia
          ale i w wielu innych miejscach też
    • Gość: m Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.21.pl 29.05.07, 23:26
      A ja polecam wszystkim kobietom Jana B. Jestem jego pacjentką od kilku lat.
      Jestem zdrowa i mam dwójke zdrowych dzieci. Kiedy byłam w ciąży wspierał mnie
      psychicznie w trudnych chwilach, mogłam się z nim skontaktować o każdej porze
      dnia i nocy, był przy porodzie moich dzieci. Czułam się pod jego opieką
      bezpiecznie...zrozumie to tylko kobieta, która jest lub była kiedyś w ciąży.
      Jann B. nie jest łapówkarzem!!!!!! Tego jestem pewna nie tylko ja. Znam kilka
      kobiet, które są jego pacjentkami i mogą o tym zaświadczyć.
      Jan B. to jeden z najlepszych ginekologów w Częstochowie i nie zmienią tego
      żadne pomówienia!
      • Gość: wesołek Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 07:49
        a ojcem twoich dziecie jest.......?chyba nie JAN B?
        • Gość: m2 Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:11
          nie pij tyle wesołku...
    • Gość: ktoś Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.21.pl 29.05.07, 23:43
      Co za gadanie: "za dodatkowe pieniądze - gwarantowali łóżko w szpitalu i
      osobistą opiekę podczas porodu"!?
      Jakie gwarantowanie łózka w szpitalu? Na parkitce są wolne łóżka na porodówce,
      nie trzeba ich nikomu obiecywać...i nie sądzę, żeby oskarżani lekarze to robili.
      A co do osobistej opieki podczas porodu, to ciekawa jestem który z pracowników
      prokuratury przyszedłby do pracy po godzinach za darmo.
      Kobieta rodzi,lekarz nie ma akurat wtedy dyżuru... nie ma obowiązku przyjeżdżać
      do szpitala. Lekarz, który przyjeżdża do szpitala po godzinach swojej pracy ma
      prawo przyjąć "podziękowanie" od pacjentki.
      • Gość: zb Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 00:45
        "Lekarz, który przyjeżdża do szpitala po godzinach swojej pracy ma
        prawo przyjąć "podziękowanie" od pacjentki."
        - rany gdzie my zyjemy??? lekarz to nie jest stolarz, czy mechanik samochodowy -
        dla mnie to taki fach z powolania (ale nie pienieznego). jezeli chce przyjmowac
        podziekowanie, to niech sobie zalozy prywatna klinike i odpowiednio to
        podziekowanie wyceni!!!!
        z relacji innych osob wynika, ze taniej jest leczyc sie w prywatnej klinice na
        slasku niz w czestochooofce. po prostu zabieg w prywatnej klinice na slasku jest
        tanszy niz 'panstwowe' danie lapowki lekarzowi, anestezjologowi i Bog wie komu
        jeszcze.
        aaaa... popytajcie o opinie o fachowosci czestochowskich 'specjalistow' poza
        naszym 'swietym miastem' :) ciekaw jestem jakie odpowiedzi otrzymacie.
      • Gość: ta która rodziła Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: 89.174.23.* 30.05.07, 13:37
        Zgadzam się! Jeżeli chcę mieć przy sobie zaufanego lekarza a on ekstra do mnie
        przyjeżdża to czemu mam nie podziękować. Czy nauczyciele nie biorą pieniędzy za
        korepetycje? a urzędnicy może nie mają płaconych godzin nadliczbowych? Problem
        polega na tym aby każda kobieta która jedzie rodzić czuła że obojętnie jaki
        lekarz tam będzie zajmie się tak jak należy. Ja niestety z pierwszym dzieckiem
        trafiłam do szpitala na przypadkowego lekarza i dziecko które było donoszone i
        zdrowe w brzuszku z powodu złego przeprowadzenia porodu urodzio sie w
        zamartwicy! Bogu dziekuję że jest zdrowe i że żyje. Drugi raz nie popełniłam
        już takiego błędu! Jeszcze raz powtarzam KAŻDA KOBIETA JADĄCA RODZIĆ SWOJE
        DZIECKO POWINNA CZUĆ ŻE MOZE UFAĆ KAŻDEMU LEKARZOWI bez względu na to czt trafi
        akurat na swojego prowadzącego czy nie. Więc problem jest o wiele głębszy niż
        tylko branie pieniędzy!
    • Gość: rychoo I jak obiecali! Niech się zwalniają i nie wracają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 02:37
      tu nigdy! Cz-wska służba zdrowia to relikt miernoty!
      • Gość: zc Re:do Rycha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:39
        Gość portalu napisał: Cz-wska służba zdrowia to relikt miernoty!

Podobnie jak większość zabierających głos w tym wątku.
        • Gość: xx Re:do Rycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 10:11
          Gość portalu: zc napisał(a):

> Gość portalu napisał: Cz-wska służba zdrowia to relikt miernoty!
          >
          > Podobnie jak większość zabierających głos w tym wątku.

Z tobą ty ćwoku na czele !!!!!
    • znj2 Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów 30.05.07, 06:43
      Może też bierze.W naszej ojczyźnie, to standart.Należy zadać pytanie: Kto nie
      bierze?
      • Gość: ja to ja Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 06:55
        Ryba panie nie bierze, RYBA!!!!!
    • Gość: Pielęgniarka Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.45.inds.pl 30.05.07, 08:59
      Oczywiście ze brali łapówki Inna zprawa ,jezeli lekarz umawia sie z pacjentką
      po godz swojej pracy i asystuje jej w porodzie to dlaczego ma to robic za
      darmo???? Ale powinien zapłacic podatek. Inna sprawa , że większość
      oczekuje gratyfikacji w godz swojej pracy , dając 400-600-1000 zł mamy lepszą
      opieke i to jest chamstwo. Bo wszyscy płacimy składki i opieka nam się po
      prostu nalezy. Nie za darmo , tylko za nasze składki.Mam doświadczenie z opieką
      w eur. zach . tam problemu łapówkarzy nie ma . Lekarz zarobi godziwie , a
      PACJENT DOSKONALE WIE , CO MU SIĘ NALEZY , tego oczekuje i to dostaje.
      Prosze nie rozmywajcie tematu o łapówki po godzinach ich pracy , mają prawo
      brac za to kasę , ale powinien być cennik i podatki . Mnie chodzi o to , żeby
      idąc do szpitala czuć się jak człowiek , a nie żebrak , otrzymaywac pomoc i
      opiekę , czuc się podmiotem a nie przedmiotem . BO TO PO PROSTU MI SIĘ
      NALEZY . Znajoma opowiadala mi , ze dziecko jej lezało na Parkitce na
      dzieciecym , nic nie mogła sie dowiedziec , a podczas wizyty lekarze mówili po
      lacinie , poszła z koperta . Zrobiła zle , bo trzeba było te pieniądze
      przeznaczyc na prawnika. TO JEST DOPIERO OBRZYDLIWE , NIE MÓWIC MATCE CO DOLEGA
      DZIECKU , ALE TAKIE RZECZY MUSIMY ZWALCZAC MY , BO SAMI ZEŚMY NIESTETY LEKARZY
      TEGO NAUCZYLI. NIE MÓWIE O WSZYSTKICH doktorach , bo znam naprawdę spoko GOŚCI
      [ mi. dr. D , OSKARŻONY W TEJ AFERZE , poczciwy człowiek , nawet jesli coś
      dostał to nie wymuszał , ] Niestety , czesto TEMIDA DOPADA ŚLEPO , NIE TYCH
      NAJGORSZYCH SKÓR........ , A IM BY SIĘ TO NAPRAWDĘ NALEZAŁO PAPAPAPA
      • Gość: Z Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.crowley.pl 30.05.07, 09:18
        Lekarz poza godzianmi pracy NIE MOŻE przebywac na terenie zakładu pracy, bo to nie jest prywatny folwark. Np. we Wrocławiu jest zakaz przebywania lekarza na terenie szpitala poza jego godzinami pracy. Powód jest prosty, nie jest on ubezpieczony i na wypadek błędu w sztuce lekarskiej, odszkodowanie płaci z własnej kieszeni.

Poza tym, nie można używać sprzętu pracodawcy do swoich prywatnych celów. I nie sądzę, żeby jakiś prywatny przedsiębiorca sobie na takie rzeczy pozwolił, ale państwowe zawsze było niczyje i tutaj można...
    • Gość: GoGo Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.100.inds.pl 30.05.07, 09:09
      Brali, są winni, a za karę dostaną podwyżki.
      Tak wygląda ósmy cud świata, który może zdażyć się tylko w tym kraju.
      • Gość: ja Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:15
        Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów

Przeciez te konowaly nie biora nigdy zadnych lapowek, co za glupoty ludzie pisza
        i wymyslaja az wstyd to czytac.
        Ci dwaj co poddali sie samoukaraniu to z pewnoscia zostali zmuszeni do tego a ta
        druga dwójka to tacy porządni, ze w dupie mnie ze śmiechu ściska.
        • Gość: gosc Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:20
          Jeśli połowa z nich siedziała by w "pierdlu" oraz zapie-rdalali by tam w
          kamaszach pod nadzorem na swoje utrzymanie a ich pensje podzielono by były wśród
          tych uczciwych, to z pewnością było by lepiej niż jest obecnie.
          • Gość: Wkurzony Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:42
            Do pierdla gnoi!!!
    • Gość: agnes Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.21.pl 30.05.07, 11:03
      A to mi nowośc!
      • Gość: pacjent Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:57
        Gość portalu: agnes napisał(a):

> A to mi nowośc!

To tylko malutki procencik tych konowalow z Parkitki co biorą !
        A kiedy wsadzą tych co tez tam i w innych placowkach brali i nadal biorą ??
    • Gość: lekarskie Chamstwo Lekarze z Parkitki biarą więcej od 600 zł za miejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:14
      ce plus za poród 1000 zł i w trakcie ciązy leczą pacjentki na sprzęcie
      publicznym!!! To mafia! Czemu nie wezmą się za ordynatora, który toleruje ten
      folwark prywaty??? Sam zresztą też bierze od pacjentek w szpitalu!
    • Gość: położna Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 12:15
      Dramat.lekarz przy porodzie potrzeby jest tylko w wyjątkowych przypadkach albo
      na koniec.Za co te 1000 zł?? Wszystkiemu winne biedne, przestraszone mamy które
      dają i to nawet w przychodniach, żeby ułożyć sobie drogę do szpitalnego łóżka!
      A na Parkitce przy obchodzie słyszałam taką wymianę zdań:
      Ordynator: Kto prowadził Pani ciążę?
      Pacjentka: Ta (będąca obchodzie) pani doktor X
      Ordynator: To miło, myślę, że się Panie dogadałyście
      Lekarka:Ale ta Pani leczyła się w przychodni.ja się na nic z nią nie umawiam.
      Pacjentki z przychodni nie są traktowane przez lekarzy jak ich pacjentki.
      Szkoda słów. rodzić po ludzku?? To dobre że ten szpital się tym szczyci (kto w
      temacie wie o walce z ordynatorem o znieczulenie przy porodzie.)
      Ciekawa jestem ile z Was nie dało "podziękowania" rodząc na Parkitce.
      Tak jak zepsuliście księży tak zepsuliście lekarzy.
      • Gość: mama Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 12:19
        Gość portalu: położna napisał(a):

> Dramat.lekarz przy porodzie potrzeby jest tylko w wyjątkowych przypadkach albo
        > na koniec.Za co te 1000 zł?? Wszystkiemu winne biedne, przestraszone mamy które
        >
        > dają i to nawet w przychodniach, żeby ułożyć sobie drogę do szpitalnego łóżka!
        > A na Parkitce przy obchodzie słyszałam taką wymianę zdań:
        > Ordynator: Kto prowadził Pani ciążę?
        > Pacjentka: Ta (będąca obchodzie) pani doktor X
        > Ordynator: To miło, myślę, że się Panie dogadałyście
        > Lekarka:Ale ta Pani leczyła się w przychodni.ja się na nic z nią nie umawiam.
        > Pacjentki z przychodni nie są traktowane przez lekarzy jak ich pacjentki.
        > Szkoda słów. rodzić po ludzku?? To dobre że ten szpital się tym szczyci (kto w
        > temacie wie o walce z ordynatorem o znieczulenie przy porodzie.)
        > Ciekawa jestem ile z Was nie dało "podziękowania" rodząc na Parkitce.
        > Tak jak zepsuliście księży tak zepsuliście lekarzy.

Proponuję, aby przed daniem w "łapę" takiemu łapówkarskiemu śmieciowi spisać
        numery banknotów i oczywiście po wręczeniu takiemu konowałowi powiadomić o tym
        organy ścigania aby gnoja zamknąć, chociaż na te 48 godz. niech śmieć zobaczy
        jak pachnie więzienne życie, jak smakuje więzienny chleb, może później już
        niedouczony cham nie będzie brał a zacznie godnie traktować ludzi jak inni
        uczciwi lekarze.
        • Gość: pacjent Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:39
          Wart przeczytac !

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=63241163&a=63333741
      • Gość: ja Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: 89.174.23.* 30.05.07, 13:41
        a przepraszam bardzo czy panie położne nie dostają podziekowań? Nie bądzie
        panie takie skromne! I wy jesteście akurat na dzyżurach a nie ekstra
        przyjeżdżacie!
        • Gość: driver Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.05.07, 13:50
          Nie ukrywam,ze po przeczytaniu tego artykulu bylem wstrzasniety.Czlowiek,cos
          takiego czyta i naprawde wtedy az sie nie chce wracac do kraju.
          Jeszcze jeden argumnet jak dzialalnosc PiS jest konieczna.
          Jestem przekonany,ze to dopiero poczatek walki z korupcji i jestem takze
          pewny,ze za kilka lat lapowki przestan istniec.Kary powinny byc surowsze-po
          prostu zabieranie koncesji i zakaz wykonywania zawodu ale z szansa.
          Np 5 lat zakaz wykonywania zawodu lekarza z mozliwoscia wykonywania zawodu
          pielegniarza a nawet salowego itp, czyli pozostania w sluzbie zdrowia.
          Jestem pewny,ze wtedy mialby taki lekarz nauczke do konca zycia
          Kara musi miec cel resocjalizacyjny a nie zemsty.
    • Gość: bela Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:43
      Przede wszystkim pacjentki są przekonane że,jak nie dadzą pieniędzy to nie
      urodzą.Dają pieniądze również położnym,ale o tym się nie mówi,ciekawe czemu???
      Ale o to mniejsza,gdyby wszystko odbywało się jak należy,to pacjentka(a i tak
      większość kobiet w ciąży chodzi prywatnie do gabinetów)mogłaby się umówić jaka
      jest stawka za obecność wybranego lekarza przy porodzie bez względu na porę
      dnia czy nocy i zapłacić po porodzie!!!
      A najlepsza w tych komentarzach jest hipokryzja!!!Wiadomo wszystkim że, są
      ludzie którzy czy potrzeba czy nie wciskają lekarzom pieniądze,i psują
      rynek ,bo jak lekarz poczuje że,może na tym zrobić interes to będzie doił kasę
      bez opamiętania!!!Mało jest dzisiaj lekarzy którzy nie biorą łapówek
      albo "dowodów wdzięczności"!!!
      A jeśli mowa o ordynatorze ww oddziału to bardzo proszę z szacunkiem,że nie
      jest zwolennikiem znieczulenia przy porodzie-widocznie ma inną wiedzę i zdanie
      na ten temat, na pewno nie ze złośliwości w przeciwieństwie do lekarzy którzy
      bez wyraźnego powodu zdrowotnego ale dla kasy przeprowadzali cesarkę bo kobieta
      bała się naturalnego porodu i tylko dlatego.
      Sami oduczmy się łapówkarstwa!!! a potem tego samego wymagajmy od innych!!!
    • Gość: halszka Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 14:18
      a może by tak dla odmiany wpisywać nazwiska lekarzy którzy nie biorą
      łapówek.ciekawe ile ich będzie ja znam jedną panią doktór laryngolog która nie
      brała nigdy
      • Gość: Mirek Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 14:26
        Gość portalu: halszka napisał(a):

> a może by tak dla odmiany wpisywać nazwiska lekarzy którzy nie biorą
        > łapówek.ciekawe ile ich będzie ja znam jedną panią doktór laryngolog która nie
        > brała nigdy

Ja takich nie znam a mam juz ponad 40-tkę na karku.
        • Gość: ccc Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 14:35
          Dajmy juz spokój tym konowalom, niech wyjadą w Pi-zdu i bedzie święty spokój.
    • Gość: pacjent Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 14:39
      viva_il_canto napisała:

> dokladnie!!!ludzie pracują za dużo niższe stawki i muszą rodzię utrzymac, a
      > dochtory to państwo w państwie...czubek elity w ich chorym mniemaniu..Ten
      > strajk ma jedną zaletę - przynajmniej pokazzał negatywną opinię spoleczeństwa
      > na temat polskich lekarzy i potrzebę zmian nie tylko w funkcjonowaniu systemu
      > służby zdrowia, ale i mentalności i podejścia lekarzy do pacjenta .
      >
      > Może, Drodzy Lekarze, pora wyciagnąc wnioski zamiast straszyć zwolnieniami z
      > pracy....Wasza praca jest tyle samo warta, co każda inna,taka prawda

Ale przecież te "byki" i "święte krowy" mają inne żołądki, mózgi, oni tak jak my
      byśmy chcieli nie mogą żyć, im ciągle mało i mało. Ich potrzeby są po stokroś
      większe niż nam się wydaje !!!
      • Gość: gostek Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 16:00
        Na Parkitce to tylko ryby nie biorą
    • Gość: wesoły Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 16:07
      Ojej! naprawdę brali? nie mogę w to uwierzyć. Jestem zszokowany i zbulwersowany :)
    • Gość: tytan Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: 217.68.125.* 30.05.07, 16:27
      co tak uparliscie sie na ta parkitke - a inne szpitale to co, swiete

• renate_s Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów 30.05.07, 17:34
      Szok .Widze, ze lepiej przyznac sie do winy i kontynuowac zarabianie w
      prywatnym gabinecie, na czarno i bez podatku, bo jak udowodnic ile przyszlo
      pacjentek.A przy okazji prywatna praktyka daje tyle forsy wiec po co jeszcze
      lapowki w szpitalu???
    • Gość: aaa Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 17:39
      WON pedały na zachód!!!!!!
    • renate_s Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów 30.05.07, 17:40
      Dlaczego nie zwolniono ich z pracy?Karnie? Moze jakis dziennikarz by sie tym
      zaiteresowa.Chciwosc nie ma granic.Przeciez przyjmuja w swoich gabinetach po
      kilka pacjentek dziennie, od kazdej 100, bez podatku bo przeciez nie da sie
      udowodnic ile pacjentek przyjeli.Zgroza
      • Gość: gość Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.gre.pl 30.05.07, 17:53
        Bo to mała szkodliwość jest przecież,niech się wszyscy pozwalniają i
        przekwalifikują.
        • Gość: m Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.21.pl 30.05.07, 19:51
          Jak czytam te wzystkie wypowiedzi to żal mi ich autorów... 95% ich wypowiedzi
          sięga dna!!!
          Zakończmy ten temat, bo anonimowość daje im poczucie bezkarności... brak mi
          słów.
          • Gość: anya Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.07, 21:50
            hm... powiem tak... akto sie w końcu dobierze do pani dr. Izabelli P. i
            ordynatorowi Andrzejowi S.??? tak się tylko pytam bo nie3długo sami nie będą
            wiedzieć ile wziąć za pseudo opiekę nad ciężarną:)
            a tak po prawdzie... sami uczymy łapówkarstwa i tyle....
      • Gość: jagienka Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.realestate.net.pl 30.05.07, 23:31
        Chciwosc nie ma granic.Przeciez przyjmuja w swoich gabinetach po
        > kilka pacjentek dziennie, od kazdej 100, bez podatku bo przeciez nie da sie
        > udowodnic ile pacjentek przyjeli.Zgroza

i tutaj się troszkę nie zgodzę... bo to nie jest kilka pacjentek dziennie tylko
        KILKADZIESIĄT... kiedy jeszcze chodziłam do pana Jana B. (zgroza!) to pamiętam,
        że pacjentki były zapisywane co 10 minut...a przez 10 minut to on sobie zdążył
        ręce umyć... opóźnienia sięgały kilku godzin...ani raz nie byłam przyjęta o
        godzinie na którą się zapisywałam, a raz musiałam nawet czekać prawie do godz.
        24 na wizytę! Na szczęście zmieniłam lekarza i bardzo się z tego cieszę.
        Absolutnie nie polecam Jana B. chyba, ze do wypisywania recept.
        • Gość: m Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.um.gov.pl 31.05.07, 08:42
          Oj jagienko, jagienko zyczę Ci powodzenia...zrobiłaś moim zdaniem wielki błąd.
          Mam nadzieje, że nie przekonasz się o tym dopiero wtedy, kiedy zniszczy Twoje
          zdrowie.
          A liczba pacjentek do dowód na to, jakim Jan B. jest fachowcem i ile kobiet mu
          zaufało...nie wspominając liczby kobiet, którym pomógł spełnić marzenia o
          posiadaniu dziecka.
          Nie ważne ile się czeka na wizytę, ważna jest trafna diagnoza i prawidłowe
          leczenie.
          Jeśli nie chcez czekać w kolejce idź do dziada Słabik... (Parkitka) u niego nie
          ma kolejek...u niego będziesz miała szansę poznać metody leczenia sprzed
          trzydziestu lat. :(
          Możesz również udać się do partacza Siko... (Tysiąclecie). U niego będzie nieco
          mniejsza kolejka, ale będziesz miała zaszczyt brać leki hormonalne bez
          wcześniej przeprowadzonych badań.. a jak pojawi się problem (np. poronienie),
          to nawet nie zapyta po wszytkim jak się czujesz...ma Twój stan psychiczny
          głęboko w d...
          • Gość: jagienka do 'm' IP: *.realestate.net.pl 01.06.07, 17:21
            Oj jagienko, jagienko zyczę Ci powodzenia...zrobiłaś moim zdaniem wielki błąd.
            > Mam nadzieje, że nie przekonasz się o tym dopiero wtedy, kiedy zniszczy Twoje
            > zdrowie.

nie bardzo rozumiem twoje 'krakanie' i pseudo troskę o mnie; pana Bińczyka
            zmieniłam na innego lekarza 6 lat temu i to była najlepsza decyzja w moim
            życiu;

A liczba pacjentek do dowód na to, jakim Jan B. jest fachowcem i ile kobiet mu
            > zaufało...nie wspominając liczby kobiet, którym pomógł spełnić marzenia o
            > posiadaniu dziecka.

uważam, że gdyby bardziej szanował pacjentki to przy takiej ich liczbie
            powinien trochę wyluzować i więcej czasu przeznaczać na wizytę a nie
            być 'zachłannym hurtownikiem'

Nie ważne ile się czeka na wizytę, ważna jest trafna diagnoza i prawidłowe
            > leczenie.

trafna diagnoza...prawidłowe leczenie... no własnie... otóż wyobraź sobie, że
            byłam w takiej sytuacji o jakiej piszesz w kontekście innego doktora (martwa
            ciąża) i to właśnie doktor Jan B. miał głęboko w du... mój stan psychiczny a
            także powiedział mi BEZ ŻADNYCH POWAŻNYCH BADAŃ, że mam niewielkie szanse na
            posiadanie potomstwa (mniej niż kilka procent...) co bardzo szybko okazało się
            bzdurą i dziś mam już dwójkę dzieci.
            tak więc daruj sobie 'm' swoje 'dobre rady'...powtarzam - dr Jana B. nie
            polecam! a jeśli ty do niego chodzisz to przecież ci nie zabraniam, chodź
            sobie, chodź... i patrz co będzie dalej.
            • Gość: emilka Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjent IP: *.21.pl 02.06.07, 12:52
              Jak brzmi nazwisko Twojego aktualnego lekarza Jagienko?
              • Gość: jagienka Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjent IP: *.realestate.net.pl 02.06.07, 19:09
                nie chcę podawać jego nazwiska, bo to nic nie wniesie do tego tematu a zapewne
                wywoła kolejne zbędne komentarze; w każdym razie nie pracuje na Parkitce.
                pozdrawiam
                • Gość: emilka Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjent IP: *.21.pl 03.06.07, 13:16
                  Jeśli masz obawy przed podaniem jego nazwiska, to chyba nie jest z niego taki
                  ideał!
                  • Gość: jagienka Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjent IP: *.realestate.net.pl 03.06.07, 15:30
                    Nie mam obaw. Po prostu nie chcę - mój wybór, tym bardziej, że jak już pisałam
                    akurat on nie ma związku z tym wątkiem. Swoim 'prowokacyjnym' postem nie
                    skłonisz mnie do zmiany zdania. A tak poza tym - nie pisałam nigdzie, że to
                    ideał... to już twoje słowa. Swoją drogą ciekawe czemu aż tak Cię to męczy...
                    • Gość: emilka Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjent IP: *.21.pl 03.06.07, 22:23
                      Nie unoś się tak!
                      Z moich obsewracji wynika, że lubisz wypowiadać się na forum z bardzo
                      wojowniczym nastawieniem. :) Śmieszne. A nawet zabawne!!!
                      • Gość: jagienka do emilki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 18:23
                        Gość portalu: emilka napisał(a):

> Nie unoś się tak!
                        chyba nadinterpretujesz moje posty...nie unoszę się, a już na pewno nie z
                        twojego powodu.

> Z moich obsewracji wynika, że lubisz wypowiadać się na forum z bardzo
                        > wojowniczym nastawieniem. :) Śmieszne. A nawet zabawne!!!

śmieszne, a nawet zabawne to jest to, że obserwujesz moje wypowiedzi a nawet
                        poddajesz je analizie :-) zajmij się może swoim życiem...? to tylko taka
                        sugestia :-) w każdym razie z mojej strony EOT bo nie mam o czym z tobą
                        dyskutować i nie widzę sensu w dalszej wymianie postów. The end.
    • Gość: ~:))) Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.brhm.adsl.virgin.net 30.05.07, 23:10
      Lekarze biora bo ludzie tak nauczyli, jak by nikt nie dawal to by nie wolali, a
      prawda jest taka ze kazdy lekarz bierze tylko nie kazdy bierze od kazdego i na
      sile
      • Gość: aga Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.07, 09:45
        śmieszy mnie to sami dajecie a póżniej dyskutujecie to chore;podczas swojego
        porodu nikogo nie wołałam nie zamartwiałam się a po wszystkim dalam pani
        położnej bombonierkę bo miałam życzenie-i uważam że gdyby każda z was tak
        robiła problem byłby z głowy i nie byłoby teraz o czym pisać...
        • Gość: ja111 Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 17:07
          • Gość: pacjentka Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 17:32
            Wiesz aga, ja miałam dokładnie takie samo podejście jak Ty. Nie dawałam łąpówek, uważałam to za niestosowne i zresztą nadal tak uważam.Myślałam sobie, że przecież tak naprawdę każdy lekarz będzie robił wszystko, by ratować kobietę i jej dziecko. Pomyliłam się i to bardzo , bo nie mając swojego lekarza prowadzącego na oddziale i nie wręczając dobrze wypchanej koperty, wyszłam ze szpitala po kilku dniach z dziećmi w trumienkach. Po prostu lezałam sobie i po wstęnych rutynowych badaniach czekano aż dzieci umrą. Same położne się dziwiły,że nie podano mi żadnych leków na dolegliwość z którą przyszłam. Gdy pierwsze z bliźniąt zmarło, dopiero zaczeli się mną interesować,chyba byłam najważniejsżą pacjentką na oddziale ( czyżby wyrzuty sumienia, albo po prostu
            się bali). Teraz choćby się waliło i paliło -napewno nigdy nie pojadę do tego szpitala. Ach, szkoda słów... już nic nie wróci życia moim dzieciom...
            Ale wierzcie mi , że moja złość na lekarzy jest przeogromna , zwłaszcza na tych z Parkitki.Mimo tego nie życzę im źle...może tylko by dotkneła ich ręka sprawiedliwości?
        • Gość: on [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 21:02
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: xxx Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:52
          Gość portalu: aga napisał(a):

> śmieszy mnie to sami dajecie a póżniej dyskutujecie to chore;podczas swojego
          > porodu nikogo nie wołałam nie zamartwiałam się a po wszystkim dalam pani
          > położnej bombonierkę bo miałam życzenie-i uważam że gdyby każda z was tak
          > robiła problem byłby z głowy i nie byłoby teraz o czym pisać...

Mnie śmieszy twoj debilzm a bardziej sie ty krowo uciesze, jak ktoś ci da i cie
          zamkną, posmakujesz pi-zdo wieziennego chlebka to moze zmienisz zdanie i glupi
          twoj je-bany usmieszek zniknie z twojej lapowkarskiej mordy.
        • Gość: ole Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 15:55
          Gość portalu: aga napisał(a):

> śmieszy mnie to sami dajecie a póżniej dyskutujecie to chore;podczas swojego
          > porodu nikogo nie wołałam nie zamartwiałam się a po wszystkim dalam pani
          > położnej bombonierkę bo miałam życzenie-i uważam że gdyby każda z was tak
          > robiła problem byłby z głowy i nie byłoby teraz o czym pisać...

Ty się kretynko gdzieś leczysz ?? u jakiegoś specjalisty, jesli nie to zacznij
          "purchawo" !
    • Gość: ona Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:48
      Lekarze nigdy nie brali !!!! /mało/ !!
      Bo przecież na śniadanie czy też prezerwatywy to ich stać lub inne wkładki maciczne.
      • Gość: gosc Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 13:54
        Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów !!!

A pokarzcie mi szpital lub inną placówkę gdzie te konowały nie biorą ????
        • Gość: angrusz Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 16:46

Do gościa :
          Bo ich tak Polacy nauczyli. Najpierw płacili marne grosze i kazali wierzyć że
          to posłanie misja a potem mówili , że i tak dorobia i wezmą łapówki to po tylu
          latach biorą .
          A tu trzeba niektórym pacjentom twardo powiedzieć : nie ma kasy to kontaktuje
          się z firmą pogrzebową . Tak jest wszędzie .
          Nie ma kraju gdzie lecza wszystko za darmo i na najwyższym poziomie .
          Przypominam , że Balcerowicz chciał jeszcze mniejszej składki .
          Ograniczenie popytu na usługi medyczne jest konieczne .
          Usługi medyczne to nie powietrze - za darmo .
          • Gość: monika Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 17:51
            Moją lekarką jest dr Brzezin i również nie mam zamiaru zamienić jej na nikogo
            innego, pomimo całej tej nagonki!!!
    • Gość: A Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 18:52
      ja cały czas jestem pacjentką dr.D i nie zamierzam przestać do niego chodzić
      pomimo jego wyroku.jest bardzo dobrym specjalistą i wspaniałym
      człowiekiem.bardzo mi pomógł.miałam naprawdę bardzo dobrą opiekę przy porodzie
      jak i przez całą ciążę a nie było łatwo.poleciłam go już kilku koleżankom i są
      równie zadowolone jak ja.
      • Gość: mimi Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 22:21
        jesli piszesz o Dubnickim to ja tez dażę Go wysokim szacunkiem za Jego prace
        dla mnie jest rewelacyjny, zawsze będę go chwalic
        • Gość: mV Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:41
          Ja również uważam, że nie ma lepszego lekarza ginekologa i specjalisty od dr
          Dubnickiego. Prowadził moją ciążę, wspaniale się mną zajął i mnie wspierał.
          Polecam go wszystkim koleżankom, które chcą spokojnie i bezpiecznie przejść ciążę.
          • Gość: Kaśka do mV Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.juranet.eu 08.06.07, 23:42
            Jeśli chodzi o dr. Dubnickiego proszę podaj mi jego adres i ile bierze za
            wizytę i czy wykonuje w gabinecie usg. Pozdrowienia
            • Gość: mV do Kaśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 23:52
              Witaj, Dubnicki przyjmuje na ul. Popiełuszki, pełne namiary na niego znajdziesz
              w każdej książce telefonicznej. Jest naprawdę świetnym specjalistą, wykonuje
              również usg w swoim gabinecie. Z pewnością będziesz zadowolona. Pozdrawiam.

P.S.
              Oby więcej takich lekarzy polska służba zdrowia miała.
              • Gość: Kaśka Re: do mv IP: *.juranet.eu 09.06.07, 09:31
                Dziękuję za odpowiedź , a ile kosztuje wizyta u dr. Dubnickiego? Pozdrawiam
                • Gość: mV Re: do Kaśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:02
                  Około 60zł + badania USG. Ale standardowa wizyta to koszt 60zł.
                  • Gość: Kaśka Re:do mV IP: *.juranet.eu 09.06.07, 13:38
                    Dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam
    • Gość: olka Jak to brali ? to już wszyscy się IP: *.centertel.pl 03.06.07, 22:54
      zwolnili ?
    • Gość: gapcio Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 09:28
      No cóż się dziwić !
      Przecież doktorki musiały osiągnąć zamierzoną kaskę w miesiącu tzn. 5000 do
      7500 zetów.
      Teraz pacjenci zaczęli mniej dawać to doktorki same starają się wyrywaćco mieli
      dotychczas.
      Bilans musi wyjść na zero.
      • Gość: ss Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:44
        Pod mur tych lapowkarzy albo w kamasze sku..eli ubrac.
      • Gość: JO Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.iplus.com.pl 29.08.07, 15:17
        CHA,CHA,CHA MASZ RACJE
        • Gość: misio dobrodziej Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: 80.48.49.* 29.08.07, 17:03
          Widzę zakuty rycerzu, że z wyprawy krzyżowej wróciliście żyw!?
          Serdecznie witomy!!
    • carlito13 Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów 24.06.07, 13:46
      Ludzie-a co Was tak wzielo tylko na tych ginekologow?
      Parkitka ma 6 pieter!
      I na kazdym z nich dzieja sie rozne rzeczy....
      6.pietro to okulistykao obslugiwane przez same suki z ktorych ZADNA nie ma
      odpowiednich kwalifikacji...
      Jest to pietro glownie ludzi starszych bo to oni choruja na oczy
      przewaznie...Sa poniewierani i traktowani jak smieci z racji swego wieku i
      niedolestwa
      Pani ordynator Kotko.... nie pomoze ci,ale raczke po koperte zawsze ma gotowa
      i robi to bez zadnych skrupolow!
      Zgroza...
      • Gość: kasia Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 18:00
        okulistyka to 7 pietro!
        • carlito13 Re: Lekarze z Parkitki brali łapówki od pacjentów 24.06.07, 19:34
          dziekuje,Kasiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka