Dodaj do ulubionych

Podsłuchiwany

IP: *.146.bloklan.org 06.06.07, 20:52
Moi drodzy czy wie ktos cos na temat podsluchow tzw pluskiew.Generalnie
szukam(chce pozyczyc na jeden dzien lub kupic} wykrywacz podsluchow.To co sie
dzieje u mnie w pracy to istne przegiecie.Pracownicy rozmawiaja miedzy soba a
na drugi dzien szefowa wszystko nam powtarza-w gre nie wchodzi zaden kapus,na
bank.
Obserwuj wątek
    • hamamatsu Re: Podsłuchiwany 06.06.07, 21:09
      www.allegro.pl/item198996938_wykrywacz_podsluchow_rf6000_nowy_model_podsluch.html

tylko, że jak na jednodniową zabawę to trochę drogo :)))
      • exe25 Re: Podsłuchiwany 06.06.07, 21:16
        jeżeli jest to jedna z tańszych pluskiew , można ją znaleźć zwykłym radiem.. Weź radyjko do pokoju i pokręć sobie skalą w obie strony od początku do końca.. Ustaw również głośniki na full , jeżeli to jest tania pluskwa powinieneś znaleźć sprzężenie zwrotne.. Jednym słowem pisk w radio.. Oczywiście większość takich pluskiew pracuje w FM-ach.. Jeżeli pluskwa jest odrobinę bardziej zaawansowana potrzebny jest faktycznie tzw wykrywacz pluskiew.. lub skaner radiowy... Znajomy kiedyś mówił że można również wykryć w ten sposób, że w miejsce głowicy starego walkmena wlutowuje głośnik z delikatną membramką, i szuka tym głośnikiem po ścianach.. Taki głośnik powinien reagować na każdą częstotliwość urządzenia elektrycznego... po prostu można usłyszeć terkotanie.. Nie wiem jednak czy to podziała... koszt niewielki , alternatywa dla drogiego wykrywacza może być..
        • Gość: Podsluchiwany Re: Podsłuchiwany IP: *.146.bloklan.org 06.06.07, 23:00
          Dzieki exe25 z tym zwyklym radyjkiem to niezly pomysl trza zrobic probe i wyrwac
          chwasta hehe! Jeszcze raz dz i pozdrawiam:)
        • Gość: Podsluchiwany Re: Podsłuchiwany IP: *.146.bloklan.org 06.06.07, 23:02
          AAAA jeszcze jedno.Jakie to ma byc radio zwykly "kamnik" na 220v czy moze byc
          takie kieszonkowe na baterie?
          • Gość: exe25 Re: Podsłuchiwany IP: 212.87.241.* 07.06.07, 14:29
            może być to radio jakiekolwiek, ale najlepiej żeby było "głośne". Wtedy łatwiej znaleźć sprzężenie zwrotne... kieszonkowe też może być, ale z tego co widziałem takie radyjka mają słabe głośniki... i będziesz musiał takim radyjkiem "przeszukać" pomieszczenie..
            Ogólnie wiem że są super wynalazki , ale nie przesadzajmy.. Takie super wynalazki póki co kosztują sporo kasy... A po co wydawać jeżeli pluskwa za 25 zeta spełnia znakomicie swoją rolę... Myślę że w większości przypadków stosowane są właśnie te najtańsze, najprostsze...
        • Gość: Tom Re: Podsłuchiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 23:26
          Nie zawsze to pomoże. Kiedyś w firmie koledzy odkryli półcentymetrową kamerkę w
          zegarze na ścianie. Szefowie dali ciała - była podpięta do cieniutkich drucików
          znikających pod tapetą, a zegar trzeba było ruszyć. Nigdzie natomiast nie
          znaleźliśmy mikrofonu, ale i tak to wystarczyło by połowa ludzi się zwolniła
          następnego dnia. W wypadku bezprzewodowych czasami nawet skaner radiowy niewiele
          pomaga. Znam przypadek gdy podsłuch z wnętrza samochodu służbowego był
          realizowany za pomocą nadajnika GSM którym GPS samochodu podawał pozycję pojazdu
          do centrali firmy. Firma oficjalnie przestroiła GPS-y we wszystkich samochodach
          mówiąc że chodzi jedynie o aktualizację oprogramowania, natomiast nikomu z
          pracowników nie przyszło na myśl żeby poszukać po tej "aktualizacji" mikrofonów.
          Ale i tak myślę że za 99 % przecieków winę ponoszą "życzliwi" koledzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka