Dodaj do ulubionych

Przejazdy kolejowe !!!!!!!!!!!!!!!

IP: 195.205.202.* 16.06.07, 23:27
Hej mam takie pytanie do szanownych internautów posiadających prawo jazdy, a mianowicie ilu z was przejezdzając przez tory kolejowe wyposażone w szlabany ktore maja zapewniać bezpieczeństwo ( nieraz niestety nie) przed wjechaniem na tory rozgląda sie na lewo i prawo w celu upewnienia sie ze nic nie jedzie. Ja osobiście tak robie i ciekaw jestem ilu z Was tak tez robi ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Czestochowianinn Re: Przejazdy kolejowe !!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.54.168.* 16.06.07, 23:59
      Zawsze STOP. Oglądam się. Jedynka. Ruszam powolutku, tak żeby jakby co w miejscu
      się zatrzymać. No i dobrze, że tak robisz, bo dróżnik jest tylko człowiekiem,
      więc zasnąć może.
    • Gość: Marta Re: Przejazdy kolejowe !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 00:00
      Nie ufam druznikom.Prawie zawsze jade z dzieckiem i nie zdazylo mi sie wjechac
      na przejazd bez upewnienia czy moge, Pozdrawiam kierowcow z wyobraznia:}
    • Gość: ja Re: Przejazdy kolejowe !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 00:14
      Ja też zawsze się rozglądam nawet jak siedzę na miejscu pasażera :)
    • Gość: Dobry Re: Przejazdy kolejowe !!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.205.202.* 17.06.07, 11:01
      Napisalem ta wiadomość a propo ostatniego wypadku na przejedzie kolejowym ktory mial miejsce na wysokosci cmentarza na Kulach, poniewaz jadaca w nocy kobieta byla tak pewna ze wjechala na przejazd bez ogladniecia sie a niestety druznik zasnal i wjechal w nia pociag. Cale szczęscie ze przezyla i miala duzo szczecia. Ciesze sie ze odpisaliscie ale z drugiej strony szkoda ze tak malo osob, poza tym mysle ze powinno sie wprowadzic taki przepis zeby kierowcy mieli naka rozgladania sie podczas wjezdzania na przejazdy co by pomoglo w ratowaniu ludzkiego zycia - włączone światła w dzien moim zdaniem daja badzo duzo ale trzeba tez ogladac sie na przejazdach, pozdro
      • Gość: Roman_W Re: Przejazdy kolejowe !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.21.pl 17.06.07, 11:24
        I dobrze,że się rozglądasz.Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy jak zawodnym
        ogniwem w ruchu są u nas tzw przejazdy strzeżone i jak wiele zależy od
        człowieka.wystarczy np. że przejazdowy po otrzymaniu informacji od dyżurnego o
        pociągu zasłabnie i zapór nie opuści.Nie istnieje żaden sposób komunikacji
        między położeniem zapór a mechanikiem w lokomotywie.Dlatego jest tak dużo
        wypadków właśnie na przejazdach strzeżonych.
    • Gość: angrusz Re: Przejazdy kolejowe !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 11:31
      Patrzę tylko w tę stronę od której moze nadjechac pociąg
      • Gość: Roman_W Re: Przejazdy kolejowe !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.21.pl 17.06.07, 12:04
        To weź pod uwagę,że czasami pociąg jedzie po "torze niewłaściwym" czyli z tej
        drugiej strony.
    • barone Re: Przejazdy kolejowe !!!!!!!!!!!!!!! 17.06.07, 12:13
      Zawsze się rozglądam, ale nie zawsze się zatrzymuję.
      To zależy od widoczności torów.
      • Gość: Dobry Re: Przejazdy kolejowe !!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.205.202.* 17.06.07, 22:53
        Cieszę się ze odpowiedzialy mi same i tylko rozsądne osoby bo to az milo poczytac, moim zdaniem powinnismy o tym mowic naszym znajomym aby im to uswiadomic i w ten sposob nauczyc spoleczenstwo jak sie powinno dbac o BEZPIECZENSTWO, pozdro
    • ancymonka Re: Przejazdy kolejowe !!!!!!!!!!!!!!! 18.06.07, 14:23
      Też się rozglądam, zawsze, ale przejeżdżam raczej szybko a nie wolno, coby jak
      najszybciej przejazd opuścić. Tak mi na kursie wbito i tak robię.
    • altu Re: Przejazdy kolejowe !!!!!!!!!!!!!!! 18.06.07, 16:51
      ja.
      nawet jak jest szlaban, budka pana pilnującego i mega oznakowanie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka