Gość: amerykaniec IP: *.aster.pl 17.06.07, 22:10 zamierzam sprowadzić z USA Infiniti FX 35. Gdzie mogę uzyskać informacje o przeróbkach jakie będę musiał dokonać żeby przystosować samochód to polskich wymogów? Gdzie mogę szukać takich informacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paolo Re: sprowadzenie samochodu z USA IP: *.ipartners.pl 17.06.07, 22:24 Jak jedziesz Wojska Polskiego na Warszawę to 2-3 km za laskiem Aniołowskim skręcasz w pierwszą w prawo - ul. Połaniecką i jedziesz jakies 300m i jest tabliczka "AUTO USA - SERWIS" tam powinni Ci wszystko wyjasnic, to jedyny serwis samochodów amerykanskich w najblizszej okolicy. Inne MOZE bedą dopiero na sląsku...MOZE:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: sprowadzenie samochodu z USA IP: *.mysmart.ie 18.06.07, 02:22 przede wszyskim migacze czyli kierunkowskazy tylnie ze zintegrowanych na bursztynowe, poza tym wymiana kół z kwadratowych na okrągłe. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss Re: sprowadzenie samochodu z USA 18.06.07, 03:32 Gość portalu: amerykaniec napisał(a): > zamierzam sprowadzić z USA Infiniti FX 35. Gdzie mogę uzyskać informacje o > przeróbkach jakie będę musiał dokonać żeby przystosować samochód to polskich > wymogów? Gdzie mogę szukać takich informacji? Absolutnie odradzam częstochowskie "serwisy" pojazdów z USA. Jeżeli tylne kierunkowskazy masz czerwone to patrz w lusterko czy będzie za tobą jechać policja . Wtedy ich nie włączaj . Diagnosta i tak dopuści twoje auto do ruchu . Nawet jak będziesz miał czerwone migacze . Jeżeli chodzi o póżniejsze naprawy to polecam Łódz "Autotraper" Naprawy pogwarancyjne . Oni znają się na rzeczy i nie uprawiają sabotażu tj.nie popsują ci samochodu . Jeżeli pod maskę nie wsadzą swoich łap częstochowscy partacze to twoje infiniti będzie bardzo długo jeżdzić bez usterki . Uwierz mi bo sam to przerabiałem ..... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss Re: sprowadzenie samochodu z USA 18.06.07, 03:47 Nawet wymiana oleju w transmisji może mieć katastrofalne konsekwencje . W niektórych nowych modelach po wymianie oleju należy na nowo poprzez komputer wprowadzić ustawienia przełożeń . W Częstochowie nikt ci tego nie zrobi . Do tego jeden z częstochowskich warsztatów podłączając swój chiński sterownik pod samochodowy komputer trwale uszkadza ten w samochodzie ! Potem właściciel i nie wie co się dzieje że samochód dziwnie pracuje lub dużo spala . Dzieje się tak gdyż uszkodzony komputer działa w trybie awaryjnym . Większość poważnych usterek w markowych pojazdach spowodowana jest przez partaczy . Samochód z takim uszkodzeniem wędruje od jednego "znawcy" do drugiego a na końcu ląduje w komisie . Podobnie częstochowscy spece niszczą nowe europejskie samochody które są w pełni sterowane przez kilka komputerów . Europejska technika goni amerykańską a garażowcy znają się na gażnikach i wtryskach jednopunktowych ..... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykaniec Re: sprowadzenie samochodu z USA IP: *.aster.pl 18.06.07, 19:56 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie. Gdzie ja dostane takie kierunkowskazy do Infiniti? Czy to są jakieś typowe przeróbki czy będę miał jakieś trudnosci w dostosowaniu tego samochodu do polskich wymogów? Odpowiedz Link Zgłoś