Gość: Kasia IP: *.eranet.pl 18.06.07, 22:36 Czy ktoś może był tam?Jakie wrażenia? "+" i"-". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc Re: Liptowsky Mikulaś(Tatralandia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:40 Piękne miasteczko. Tu nie tylko Tatralandia, ale ok. 10km i jest sie w Bessenovej. Jest wiele opinii przemawiających za tym ośrodkiem porównując z Tatralandią. W Mikulaszu łatwo znaleźć tanią kwaterę i stąd urządzać wypady wycieczkowe. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Liptowsky Mikulaś(Tatralandia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:40 zwykła górska mieścina z kosciłem im mikołaja :) i fontanną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Liptowsky Mikulaś(Tatralandia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:44 no, prawie jak Częstochowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Liptowsky Mikulaś(Tatralandia) IP: *.eranet.pl 18.06.07, 22:48 Przeglądam informator z HOLIDAY VILAGE i planuję zareerwować tam domek lecz jest niewiele dogodnych terminów.Boję się pojechać w ciemno bo jadę nie sama tylko z dwójką dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian-19 Re: Liptowsky Mikulaś(Tatralandia) 18.06.07, 22:54 można jechać nawet w ciemno ,ale tak, by móc poszukać kwatery przed południem. Byłam tam kilka razy i polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Liptowsky Mikulaś(Tatralandia) IP: *.eranet.pl 18.06.07, 23:12 Czyli spokojnie mogę jechać nie obawiając sie noclegu pod chmurką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Liptowsky Mikulaś(Tatralandia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 23:23 Tam jest dużo prywatnych kwater. Wyjedź tak, by mieć czas na załatwienie kwater. Nie powinno być problemów. Przy kwaterach są wystawione duże napisy po polsku. Kwatera za 1 osobę, jak pmiętam(zima), to 320 koron. Niedużo a warunki dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Liptowsky Mikulaś(Tatralandia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:48 :D ale alkohol tańszy i ładniejsze widoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carmen Re: Liptowsky Mikulaś(Tatralandia) IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.07, 08:56 Byłam z rodzinką w zeszłym roku:ładnie ,czysto ,świetne widoki na góry.Sporo noclegów znajdziesz jadąć w kierunku tatrolandi(drogo trzeba miec dużo kasy,żeby codziennie chodzić tam z rodziną)Polecam też jezioro za basenami- Liptovska Mara czy jakoś tak-niesamowite widoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniaaa23 Re: Liptowsky Mikulaś(Tatralandia) IP: 80.54.173.* 19.06.07, 09:28 Ja bylam w Tatraladnii rok temu. Najlepiej polecam jechac w tygodniu gdyz duzo kwater wolnych, natomisat w weekend trudno znalezc kwatere, a jesli na weekend to polecam juz w czwartek po poludniu wyjechac, noclegi podbnie jak u nas od 15-25zl; bardzo blisko sklep billa na zakupy oraz kantor gdzie mzona na miejscu wymienic walute. Wstep na baseny chyba dla doroslych 590sk, dla dzieci na legitym szkolna 390, ale nie jestem pewna...oczywiscie na caly dzien. Na terenie tatralandii mnostwo imprez, bary z jezeniem i piciem, naprawde kazdy znajdzie cos dla siebie:) polecam i zycze mielgo pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /////////// Re: Liptowsky Mikulaś(Tatralandia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:58 Jeżdże w ciemno w okolice Bańskiej Bystricy i dalej na południe . Zawsze coś jest do wynajęcia i taniej jak na północy.Mieszkać mozna w małej miejscowości ,a jak jedziesz sam.to wszędzie dotrzesz nawet już tam koleją,samochodami między miastami.Na Wegry blisko i tam skoczyć można na 1 dzień, i do wiednia wycieczki jezdżą by na dużym kole dostać zawrotu głowy.Baseny termalne odkryte i zadaszone bardzo czeste, i nawet dziw,ze w małych miejscowościach takie są, a są.p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Liptowsky Mikulaś(Tatralandia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:14 Hey byłam rok temu, jest naprawdę super, można wypocząć przy bajkowych widokach nie tylko gór ale całego obiektu. Przyjechałam tam w nocy z piątku na sobotę i 2 godz szukałam noclegu, okazało się, że w samym centrum miasteczka były wolne pokoje(wcześniej szukałam miejsc w domkach prywatnych i wszystko było zajęte)wspomnę jeszcze,że w konkursie wygrałam odtwarzacz mp3 :D , zaplanu wyjaz tak żeby pogoda dopisała pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Liptowsky Mikulaś(Tatralandia) IP: *.eranet.pl 19.06.07, 18:36 Wyjazd planuję na 24.07,(pełnia sezonu)myślę,że pogoda dopisze,a jeśli nie to myślę,że na terenie aqua parku bedzie co robić.Dzięki za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś