Gość: romek IP: 195.205.202.* 01.07.07, 12:30 Kto jest przeciwko podniesieniu wyplat lekarza a zwlaszcza formie strajku jaki obrali ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g075 Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? 01.07.07, 13:14 Gość portalu: romek napisał(a): > Kto jest przeciwko podniesieniu wyplat lekarza a zwlaszcza formie strajku jaki > obrali ?? Popiera go chyba ten,kto nie zetknął się z nim osobiście lub dopiero przebudził się z zimowego snu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 14:23 oczywiscie że tak lekarze biorą kase od ludzi i jeszcze im mało.????? Odpowiedz Link Zgłoś
g075 Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? 01.07.07, 13:19 A możemy jeszcze zadać pytanie:kto jest za opodatkowaniem tych nieoficjalnych dochodów lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie glupocie Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.dialog.net.pl 01.07.07, 16:00 Mysle ze zdziwilbys sie - ale duzy % lekarzy bylby za kasami fiskalnymi w prywatnych gabinetach. W ten sposob Ci uczciwi mogli by walczyc skutecznie z nieuczciwa konkurencja - po prostu bylyby rowne zasady gry -kazdy placi podatek. Dla pacjentow sytuacja zmienilaby sie o tyle, ze ci tansi lekarze, nie odprowadzajacy podatku podniosa ceny uslug. Tak wiec zaboli zabek - zaplacimy 19% wiecej, tak samo powiedzial mi kiedys pan lakiernik Kazio - jak ma byc rachunek to cena bedzie o 1/5 wieksza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilq Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.07, 02:03 A ja jestem za pełną prywatyzacją służby zdrowia-tak zebym mógł wybrac,czy ubezpieczam się w nfz,czy np. w Medicover. To uzdrowiłoby ten burdel,który teraz jest,a jedyni którzy by na tym stracili,to panowie z Nfz,którzy zapewne musieliby poznac,co to redukcja etatów.I,uwierzcie,większośc lekarzy byłaby przeszczęsliwa,bo ich zarobki wyraźnie by wzrosły,i pacjenci byliby zadowoleni. A jeśli chodzi o rolników,to aktualnie w KRUS jest 3 mln. płatników,którzy ubezpieczają 7 mln. osób(członków rodziny,itp.).Wystarczy,by każdy z nich odprowadził składkę w wymiarze składki od najniższego wynagrodzenia,a w kasie Nfz byłaby kasa i na podwyżki,i na zwiększenie ilości kontraktowanych świadczeń. Ale to w naszym narodowo-socjalistyczno-ludowym rządzie nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md A kto jest za tym żebyście płacili za wizyty ... IP: *.ipt.aol.com 01.07.07, 13:32 ... w prywatnych gabinetach, gdy już większość specjalistów zwolni się z pracy??? Według cennika: Aktualna cena wizyty w prywatnym gabinecie + amortyzacja kasy fiskalnej (której się domagacie) + podatek. Ja jestem ZA !!! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony Re: A kto jest za tym żebyście płacili za wizyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:40 Tylko że oczywiście likwidacja NFZ najpierw i nie będziecie żyć razem z bandą urzędasów z naszych składek!!!Ciekawe jak długo pojedziecie sobie na starych dziadach bo oni i tak nie będą mieli kasy by do was przyjść powodzonka ku.tafony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: A kto jest za tym żebyście płacili za wizyty IP: *.ipt.aol.com 01.07.07, 15:30 A bez wyzwisk to już nie potrafisz zwolenniku bolszewików z PiS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
g075 Re: A kto jest za tym żebyście płacili za wizyty 01.07.07, 14:55 Gość portalu: md napisał(a): > ... w prywatnych gabinetach, gdy już większość specjalistów zwolni się z > pracy??? > > Według cennika: > Aktualna cena wizyty w prywatnym gabinecie + amortyzacja kasy fiskalnej (której > > się domagacie) + podatek. > > Ja jestem ZA !!! ;))) I tak idąc do lekarza nawet do przychodni płacę bo inaczej na zapalenie płuc przepisze mi polopirynę albo laryngolog z ropniem każe mi przyjść za miesiąc bo ma pełny terminarz a jak zapłacę zgodnie z cennikiem to chociaż podatek od tego pójdzie na podwyżkę dla białego kitla a więc przyjemne z pożytecznym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: A kto jest za tym żebyście płacili za wizyty IP: *.ipt.aol.com 01.07.07, 15:33 Czyli jesteś ZA PŁACENIEM, tak jak i ja. Kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
g075 zaraz,zaraz 01.07.07, 15:43 Jeśli znikną składki na ubezpieczenie zdrowotne,łapówkarstwo,a lekarze będą na fiskalnym rozrachunku i cennik będzie ustalony nie według aspiracji pierwszego lepszego doktorka do zachodnich zarobków we wschodnich realiach,to nie mam nic przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: zaraz,zaraz IP: *.ipt.aol.com 01.07.07, 16:02 A kto twoim zdaniem miałby ustalać cennik, jeśli nie rynek? To może by tak od razu ustalić ceny chleba, butów, książek i benzyny tak, żeby nie były porównywalne z zachodnimi? ;) Ale to już przecież było. Tęskno wam za tamtymi komunistycznymi czasami, co? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
g075 Re: zaraz,zaraz 01.07.07, 16:12 Dlaczego zaraz atak?Komuny to ja w zasadzie nie pamiętam ale tyle wiem,że na zachodzie ceny usług medycznych są adekwatne do zarobków przeciętnego człowieka. Dlaczego polscy lekarze uważają się za wybraną kastę i wciąż zapominają,że żyją w polskich realiach?Dlaczego strajkując krzyczą o niesprawiedliwości władzy,a swym postępowaniem udeżają w najmniej winnego pacjenta?My też borykamy się z tą chorą rzeczywistością więc nie zachowujcie się,jakbyśmy stali po przeciwnych stronach barykady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie glupocie W sumie fajnie ale... IP: *.dialog.net.pl 01.07.07, 16:03 > Jeśli znikną składki na ubezpieczenie zdrowotne,łapówkarstwo,a lekarze będą na > fiskalnym rozrachunku i cennik będzie ustalony Powiedz to rolnikowi, bezrobotnemu itd... ze nic sie nie wzbogaca - bo zadnej skladki nie odprowadzaja, ale jak beda chceli do lekarza to beda mieli cennik uslug -jak u fryzjera :) Juz widze ten krzyk i gnojowke przelewajaca sie pod Sejmem... Odpowiedz Link Zgłoś
g075 Re: W sumie fajnie ale... 01.07.07, 16:17 Chyba jesteś odrobinę nie doinformowany.,bo rolnik odprowadza składki i zapewniam cię,że jest mu je trudniej zdobyć niż przeciętnemu robolowi,bo musi je jakoś wykroić ze swojego zarobku na czysto,a nie płaci za niego pracodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: W sumie fajnie ale... IP: *.ipt.aol.com 01.07.07, 16:44 To ty jesteś niedoinformowany. Rolnicy, nawet ci najbogatsi, nie płacą wcale składek zdrowotnych, podobnie jak większość kleru. Poza tym podaj mi, choć jeden powód dla którego jedynie stawki w gabinetach lekarskich miałyby być przez kogoś sztucznie ustalane, a nie np. cena chleba, który jest bardziej potrzebny do życia niż wizyta u lekarza? www.wiadomosci24.pl/artykul/rolnicy_bez_opamietania_winduja_ceny_8211_twierdza_5918.html Chleb w Polsce kosztuje prawie tyle samo co na zachodzie i nikomu to jak widać nie przeszkadza. Powiem więcej spróbowałby ktoś obniżyć cenę skupu zboża to by zobaczył, co potrafi uprzywilejowana kasta Polaków - czyli panowie rolnicy, zwłaszcza wielcy obszarnicy, którzy nie płacą nie tylko podatków, ale nawet minimalnej składki zdrowotnej, którą musi zapłacić kobiecina handlująca przysłowiową pietruszką. Odpowiedz Link Zgłoś
g075 Re: W sumie fajnie ale... 01.07.07, 16:58 Kiks i guzik prawda!W rolniczej składce ZDROWOTNE figuruje nawet składka na ubezpieczenie macierzyńskie,które płaci także mężczyzna,bo KRUS nie rozróżnia w tym względzie płci /oczywiście mężczyzna nie ma szans na tzw.porodowe,a więc nigdy z tego ubezpieczenia nie skorzysta/.Poza tym iluż to rolników w stosunku do liczby innych ubezpieczonych widzi przeciętny lekarz w swoim gabinecie? A ceny skupu zboża obniżyć się nie da,bo już jest poniżej kosztów produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Poducz się zanim zabierzesz się za pouczanie. IP: *.ipt.aol.com 01.07.07, 17:37 Mylisz człowieku składkę na ubezpieczenie zdrowotne, której rolnicy nie płacą, z UBEZPIECZENIEM CHOROBOWYM , które wraz z ubezpieczeniem emerytalno-rentowym jest odprowadzane przez rolników do KRUS. Ze składek ubezpieczenia chorobowego, powiększonych o 90%-ową dotację KRUSu ze środków budżetowych, mają oni wypłacane zasiłki chorobowe, gdy przebywają na zwolnieniu lekarskim powyżej 30 dni. To dwie różne składki o innym przeznaczeniu. Składka na ubezpieczenie chorobowe nie jest przekazywana do NFZ, w odróżnieniu od składek na ubezpieczenie zdrowotne, które są płacone przez wszystkich innych obywateli Polski, poza właśnie rolnikami i większością kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
g075 Re: Poducz się zanim zabierzesz się za pouczanie. 01.07.07, 17:51 Nie na wszystkie pytania odpowiedziałeś.A jeśli tak ci się rozchodzi o to dołożone 90% to wiedz ,że obecnie stawka chorobowa dla rolnika wynosi 7zł,przy czym naprawdę niewielu rolników z niej korzysta bo jest ona płatna powyżej 30 dni zwolnienia.Tylko rolnik obłożnie chory może /musi wtedy/ sobie pozwolić na nieobecność w pracy.Bo nie przekręci klucza w zamku drzwi do gabinetu i nie pójdzie sobie chorować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Poducz się zanim zabierzesz się za pouczanie. IP: *.ipt.aol.com 01.07.07, 18:27 g075 napisała: > Nie na wszystkie pytania odpowiedziałeś. A ty to niby odpowiadałaś na moje wszystkie? ;) W wiejskich ośrodkach zdrowia pacjentami są przeważnie rolnicy i ich rodziny, to oczywiste. A im więcej taki rolnik ma dzieci tym częściej korzystają one z usług opieki zdrowotnej, na którą tatuś-rolnik nie płaci ani grosza. > A jeśli tak ci się rozchodzi o to > dołożone 90% Nie. Nie o to się rozchodzi, tylko o to, że się wymądrzasz, a nie masz pojęcia o składkach zdrowotnych. > ... niewielu rolników z niej korzysta bo jest ona płatna powyżej 30 > dni zwolnienia.... Była mowa o ubezpieczeniu chorobowym tylko po to, abyś pojęła różnicę między nim, a składką na ubezpieczenie zdrowotne. To, że zasiłek chorobowy przysługuje powyżej 30 dni napisałem już wcześniej. > ... Tylko rolnik obłożnie chory może /musi wtedy/ sobie pozwolić na > nieobecność w pracy.Bo nie przekręci klucza w zamku drzwi do gabinetu i nie > pójdzie sobie chorować. Oj, pójdzie, pójdzie sobie chorować, bo w polu jak nawiezione, posiane i opryskane, to dalej przez kilka miesięcy samo już rośnie i można sobie pochorować, że nie wspomnę o okresie zimy, a krowę to żona wydoi i oporządzi jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
g075 Re: Poducz się zanim zabierzesz się za pouczanie. 01.07.07, 18:43 Z twojego listu wynika,że masz tylko mgliste pojęcie o egzystencji rolnika,ale pomimo swojej ignorancji zdecydowany jesteś upierać się przy swoich poglądach.Dobrze,być może wyłożyłam się przy tym ubezpieczeniu.Ale pochlebiam sobie,że potrafię przyznać się do błędu i jednocześnie proszę ,byś także Ty,zanim zaczniesz rzucać w rolników ich brudnymi gumofilcami,trochę wnikliwiej rozeznał się w sytuacji wsi.Przede wszystkim rolnik,czyli chłop,to osoba nie tylko mieszkająca na wsi,ale płacąca też ZUS.Wbrew pozorom nie jest to wielka część populacji mieszkającej na wsi.Jeśli jesteś zainteresowany,informacje znajdziesz w odpowiednich zródłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Poducz się zanim zabierzesz się za pouczanie. IP: *.ipt.aol.com 01.07.07, 18:54 W nikogo niczym nie rzucam, a już na pewno nie gumofilcami. ;) Stwierdziłem jedynie fakt, że rolnicy nie płacą składki zdrowotnej. Są równi i równiejsi względem polskiego prawa podatkowego i ustawy o ubezpieczeniu zdrowotnym i czas najwyższy, żeby to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk XiI do md Re: Poducz się zanim zabierzesz się za pouczanie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:42 Starasz się Panie doktorze pouczać innych - to dobrze, ale dlaczego przy tej okazji nie wspomnisz o niepłaceniu podatków przez Kościół. Czy Ciebie ta sprawa nie dotyczy ? Jawnie popierasz okradanie Skarbu Państwa. To też naprawa finansów państwa jak Twoje krzyki na rolników. Cóż oni Ci zawinili ? Czy rolnicy wprowadzili te przepisy ? Czy może księża zadecydowali o tym, że nie bęą płacili tych podatków ? Przemyśl to i wówczas zabierz głos !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Do eryka xil IP: *.ipt.aol.com 01.07.07, 22:03 Gość portalu: Eryk XiI do md napisał(a): > Starasz się Panie doktorze pouczać innych - to dobrze, ale dlaczego przy tej > okazji nie wspomnisz o niepłaceniu podatków przez Kościół. Czy Ciebie ta sprawa > > nie dotyczy ? Jawnie popierasz okradanie Skarbu Państwa. To też naprawa > finansów państwa jak Twoje krzyki na rolników. Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem moje wcześniejsze posty to i doczytałbyś się o klerze. Poza tym ja na rolników nie wykrzykuję. Ja to napisałem po cichu. > Cóż oni Ci zawinili ? Mnie osobiście to nic. Ale jak to zgrabnie sam ująłeś "jest to jawne okradanie Skarbu Państwa" i nie popieram tego. > Cóż oni Ci zawinili ? > Czy rolnicy wprowadzili te przepisy ? Skoro rolnicy chcą płacić to bardzo dobrze, tylko niech z gnojowicą do Warszawy nie jadą gdy jakiś rząd za 100 lat może odważy się zrównać prawo podatkowe dla wszystkich obywateli. > Czy może księża zadecydowali o tym, że nie bęą płacili tych podatków ? Tak i zgodzili się na to ulegli kościołowi politycy. Nawet zapisano to w konkordacie, który przynosi korzyści wyłącznie instytucjom kościelnym, a nie Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
g075 do md 02.07.07, 17:42 Gnojowicowa forma protestu nikogo raczej nie uśmierci,ale to co wyczyniacie wy ma duże szanse stać się przyczyną spadku populacji.Potwierdzenie otrzymamy jak się to szambo odstoi,a wtedy zapraszam znów na pogaduchy. Odpowiedz Link Zgłoś
g075 Re: Poducz się zanim zabierzesz się za pouczanie. 01.07.07, 18:51 cd. Wnioskuję,że jesteś lekarzem.Ale chyba nie na wsi bo wiedziałbyś,że rolnicy nie posiadają więcej dzieci niż reszta społeczeństwa opłacająca ZUS /pomijając fakt,że chłopstwo należy raczej do starzejącej się warstwy społeczeństwa,więc dzieci większości są już dorastające bądz dorosłe/,natomiast w kolejkach w wiejskich przychodniach wysiadują również emeryci i płatnic ZUS,gdyż tych jest na wsi zdecydowanie więcej niż KRUSowców. Acha,nie mam z rolnictwem nic wspólnego poza tym,że mieszkam na wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Poducz się zanim zabierzesz się za pouczanie. IP: *.ipt.aol.com 01.07.07, 18:58 Mylisz wieś z oklolic Cz-wy, gdzie przeważają chłopo-robotnicy, ze wsią typowo rolniczych regionów Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
g075 zgadzam się 01.07.07, 19:08 Zgadzam się,nie możemy przyrównywać chłopa z zachodnich regionów Polski c chłopem z kieleckiego.Ale to działa w obie strony,dlatego nie można chyba wszystkich zrównać pod żadnym względem.Ja niestety nie mieszkam tak blisko Częstochowy ani innego większego miasta bym mogła powiedzieć,że każdy chłop jeśli mu nie odpowiada praca na roli,może wziąć tobołek i szukać pracy w mieście.Jedynie młode pokolenia w większości rezygnują z gospodarstw i szukają innej pracy. Dlaczego? Bo praca rolnika jest o wiele mniej dochodowa niż najzwyklejszego robola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zc Re: zaraz,zaraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 16:04 Co to znaczy?:"cennik będzie ustalony nie według aspiracji pierwszego > lepszego doktorka do zachodnich zarobków we wschodnich realiach". Może więcej szczegółów. To ustalanie cennika może być interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
branda nie popieram 01.07.07, 16:13 ja nie popieram, poza tym to wiekszosc z nich wybierala ten rzad, wiec ... :))) hahaaa Odpowiedz Link Zgłoś
g075 Re: zaraz,zaraz 01.07.07, 16:30 Może to było mało precyzyjne.Mam na myśli to,że nasi lekarze zapatrzeni są w zarobki swych zachodnich kolegów po fachu .Ale zapominają,że żyją we wschodnich realiach więc marzenia ich także powinny być na wschodnią miarę.Przeciętny Niemiec zarabia na godzinę załóżmy 5kg szynki ,a przeciętny Polak 0,5kg mortadeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: zaraz,zaraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 18:53 też nie popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: zaraz,zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 18:53 Biorąc pod uwagę, iż kg szynki wacha się od 10-20 Euro, to oznacza za godz 50- 100 euro- chyba nigdy nie byłeś w Niemczech, nie mówiąc zakupach, pracy i jakiejkolwiek pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk XiI Re: zaraz,zaraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:27 Nie powino się zapomnieć także, przy tak dużej reformie służby zdrowia, o unormowaniu zasad odszkodowań za błędy w sztuce lekarskiej oraz za tzw. łódzki sposób leczenia. O przepraszam - UŚMIERCANIA !!! Ja jestem wówczas za wszelkimi zmianami. W Polsce to nawet na stłuczkach samochodowych da się zarobić, a co mówić o biznesie lekarskim. Będzie z kogo ściągać kaskę. Ja lub moja liczna rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zc Re: marna korzyść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:46 Marna perspektywa. Z powodu błędów lekarskich masz niezbyt długą perspektywę życia. Odpowiedz Link Zgłoś
g075 Eryku 02.07.07, 17:31 Ależ o co ci chodzi?Każdy marny lekarzyna ci wyjaśni,że przecież wszyscy popełniają błędy.A dzięki błędom lekarskim bezrobocie ma szanse zmaleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: A kto jest za tym żebyście płacili za wizyty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 23:04 do szkoły jełopie - jaka amortyzacja kasy fiskalnej? Trochę poucz się bo nie wiesz jak księgowośc wyglada i jakie sa tego na prawde koszty i gdzie. Nie strasz bo w handlu jest taka zasada że będzie i tak tańszy i lepszy od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menia Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 08:02 -Wrócę do dawniejszych czasów.Będąc na wycieczce-podróży po..,w NRD zachorowało moje dziecko godz.ok 22 widzę napis na budynku lekarz -udajemy się tam/kolega znający niemiecki jest za tłumacza/. Lekarz w domu wyrwany ze spoczynku- bez słowa zbadał dziecko z podręcznej szafki(lekarskiej) podał specyfik i wypisał jeszcze receptę.Dokładnie wytłumaczył gdzie najbliższa apteka. Na wyciągnięte marki i pytanie o zapłatę za wizytę obruszył się.{Ale kątem zostawiliśmy (but.wyb.)podręczna pamiątkę}. W aptece wydano nam lekarstwa .I znowu na widok marek odpowiedziano nam już mniej grzecznie/późna pora?/,że na receptę to się nie płaci a oni nie będą przyjmować dodatkowych opłat,-bez recepty zapłata za leki-. Jak to tam działało?????????????? .Czy u nas nie może tak być? Nie!? teraz mamy układ kom,(nfz)--kapitalistyczny (lekarze nfzetowsko- prywatni)?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iva Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.21.pl 02.07.07, 12:44 Dziwi mnie jedna rzecz dlaczego strajkuja państwowo, a prywatnie normalnie przyjmuja jakby nic sie nie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:38 a co Ty taka zdziwiona... trzeba było się uczyc i zostać lekarzem, nauczycielem czy pielęgniarką i zobaczyłabyś czy to taka wielka kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iva Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.21.pl 02.07.07, 16:46 jak strajk to strajk nie pracujemy nigdzie. Poza tym sa zawody, ktore wymagaja wiecej nauki i tez nie sa dobrze platne i jakos inni nie strajkuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:40 Obserwuję te strajki lekarzy i także pielęgniarek i po analizie dochodzę do wniosku, że rządowi to jest na rękę, aby ten strajk przyczynił się do spadku populacji ludzi starszych, schorowanych czy nawet bezdomnych. Przecież za kilka lat i tak nastąpiłby zator w płatnościach ZUS, a tak i przedsiębiorstwa pogrzebowe uzyskają szczególne zyski, i nie będzie nikt oskarżał lekarzy o dziwne przyczynki skutkowe niektórych zejść śmiertelnych. Ale i tak zawsze będę twierdził, że najważniejsza jest STATYSTYKA. Odpowiedz Link Zgłoś
g075 Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? 02.07.07, 21:25 Gość portalu: Romek napisał(a): > Obserwuję te strajki lekarzy i także pielęgniarek i po analizie dochodzę do > wniosku, że rządowi to jest na rękę, aby ten strajk przyczynił się do spadku > populacji ludzi starszych, schorowanych czy nawet bezdomnych. > Przecież za kilka lat i tak nastąpiłby zator w płatnościach ZUS, a tak i > przedsiębiorstwa pogrzebowe uzyskają szczególne zyski, i nie będzie nikt > oskarżał lekarzy o dziwne przyczynki skutkowe niektórych zejść śmiertelnych. > > Ale i tak zawsze będę twierdził, że najważniejsza jest STATYSTYKA. Gratuluję trafności wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zc Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:52 Bo prywatnie wystarczająco dobrze zarabiają. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Kto NIE popiera strajku IP: 195.205.202.* 03.07.07, 09:02 Czy za nauke w Akademiach Medycznych trzeba placic z wlasnej kieszeni ? Bo skoro tak to moze zrozumie te pogon za pieniadzem panow lekarzy/pogon za ktora placi teraz zdrowiem pacjent/. Jesli student medycyny placil gruby szmal za lata nauki na uczelni to chce odzyskac zainwestowane pieniadze, ale za nauke placilo panstwo !spoleczenatwo ! Wiec troche umiaru Panowie lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.07, 08:44 Ja nie popieram. Połowę z nich należałoby natychmiast rozstrzelać. A na służbę zdrowia jest prosty sposób - urynkowienie usług publicznych, czyli prywatyzacja ale na zasadzie podobnej jak w komunikacji miejskiej (nie w Częstochowie rzecz jasna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszko Walski Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.welnowiec.net 16.07.07, 00:09 Z tym rozstrzeliwaniem to lekka przesada. W zamian proponuję wyrwanie zęba (zdrowego)bez znieczulenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sucbabe Ja popieram w 100% IP: *.gre.pl 03.07.07, 09:55 oczywiści z służbą zdrowia nie mam wiele do czynienia jestem prostym nauczycielem ale rozumiem lekarzy bo oni nie tylko walczą o zarobki ale o to by pacjęt miał komfort w szpitalu. Tak na marginesie to co piszecie to bzdura lekarze są bagaci nigdy niewidziałam biednego lekarza mogą sobie dorobić w prywatnej praktyce tylko zapominacie że np. anestezjolog sobie nie otworzy prywatnej praktyki czy pielęgniarka czy często gęsto chirurdzy niektórych specjalizacji ale wy wszyscy ich wkładacie do jednego worka i wolicie płacić im w łapy bo tak wygodniej niż stanąć za nimi murem i zmusić tych na górze do działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Ja popieram w 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:58 ja jestem lekażem i jest mi stym bardzo dobże.Jutro jade na wczasy na Kaimany i mam was wrzystkih gdzies :P Odpowiedz Link Zgłoś
g075 Re: Ja popieram w 100% 03.07.07, 19:47 Wez ze sobą słownik poprawnej polszczyzny.A jeżeli pisemnie się wypowiadasz,to przynajmniej nie przyznawaj się,że masz jakieś wykształcenie,bo z taką ortografią przynosisz wstyd swojej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk do go75 Re: Ja popieram w 100% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 08:05 Nie zwracaj uwagi na takie wypowiedzi, bowiem po krótkiej analizie od razu widać, że jest to prowokacyjna wypowiedź Gościa :lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk do sucbabe Re: Ja popieram w 100% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 08:53 Gość portalu: sucbabe napisał(a): > oczywiści z służbą zdrowia nie mam wiele do czynienia jestem prostym > nauczycielem ... > pacjęt ... Tak na marginesie to co piszecie to bzdura ... niewidziałam ... tylko zapominacie że np. anestezjolog ... ... praktyki czy pielęgniarka czy często ... > specjalizacji ale wy wszyscy ... > w łapy bo tak wygodniej niż stanąć za nimi murem ... Jaka ulga, że to nie ta nauczycielka uczyła moje dziecko !!! No, chyba, że Gość: sucbabe podszywa się pod inną osobę lub wyczynia prowokację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lump Re: Ja popieram w 100% IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 16:33 Hej sucbabe ty chyba z zawodem nauczyciele też nie masz wiele wspólnego . chyba że kończyłaś WUMiL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:53 Ja nie popieram. Decyzje w słuzbie zdrowia to długotrwała procedura i trzeba raczej naciskać na posłów a nie na zwykłych ludzi - pacjentów . A lekarze i pielęgniarki swoim strajkiem przeciwstawiają sobie wszystkich innych . Nic nie wskórają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:33 nie popieram strajku lekarzy- powinni sie inaczej dogadac a nie kosztem pacjentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona do md IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 23:22 ja może nie na temat, ale ciekawi mnie, panie md, ile pan ma lat?:) domyslam sie, ze jest pan lekarzem, wyjatkowo opanowanym w duyskusjach, bez emocji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrzona Re: Kto NIE popiera strajku lekarzy???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 16:01 Ja nie popieram...Jaki zawód sobie wybrali taki teraz mają i niech mi nikt nie mówi, ze mają małe zarobki bo urwę głowę i nasikam do szyi. Pensja+łapówka+własna praktyka= spora kasa. Jakoś pielęgniarki nie odeszły od łóżek pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk XiI Re: Ilu będzie bezrobotnych lekarzy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 16:23 Wszystko już jasne ! Będzie bezrobocie wśród lekarzy ! Wreszcie dobry lekarz będzie zarabiał dobrze. a "gnoje" do gnoju ! Jeśli utrzyma się połowę tych szpitali, które będą funkcjonować w rzeczywistości, a nie w utopii to nawet zaangażowanie wybitnego fachowca, nawet z innego kraju, przyniesie również doświadczenie dla naszych - garnących się do wiedzy, a nie do pieniędzy - lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Ilu będzie bezrobotnych lekarzy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:03 Statystycznie ujmując ten temat to uważam, że ok. 10 % lekarzy będzie bezrobotnymi. I wreszcie pojawi się "JUDYM" ! Módlmy się za niego by by wytrwale został przy Panu ! Odpowiedz Link Zgłoś