Gość: xxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 18:29 Czy ktoś może wie, gdzie (a przede wszystkim czy) w Cz-wie jest sauna parowa (rzymska). Szukam i nie mogę znaleźć, ale może źle szukam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sd Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:09 ja nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ua Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 08:24 Chyba nie ma , ale moze jest w Fitness na Popiełuszki .. sama chodze na Mosir za 15zł Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: Sauna parowa w Częstochowie 07.07.07, 08:47 pub Boston ul Lelewela 2 wchodzi chyba 6 osob, koszt o ile pamietam 30 zl/h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Bravo Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 08:53 to nie jest parowa w czestochowie nie ma z tego co wiem parowej to jest wyszystko zwykłe sauny Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: Sauna parowa w Częstochowie 07.07.07, 11:17 Moze masz racje, na saunach sie nie znam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzie Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 13:37 Parowa jest wszędzie tam gdzie są kamienia ! Lejesz na kamienia finskiej sauny wodę np z dodatkiem piwa czy kropli miodu z wodą i mam prawie dobrą rosyjską banię parową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 01:19 Nie całkiem o to chodzi - sauna parowa (rzymska) to taka, w ktorej nie leje sie wody na kamienie, ale gdzie jest z definicji wysoka wilgotność (do 100%) i stosunkowo niska temperatura (50-60 st.). O taką chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Bravo Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 08:17 no wlasnie to takiej nie ma w czestochowie - bylem na takiej na wegrzech :-) jest taka duza ilosc pary ze nawet nie widzisz swojej reki jaki wystawisz przed siebie POZDRO aha jak znajdzesz taką w czewie lub okolicach to daj znac trzymaj sie nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Jest... IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 08:39 ...na Brzeźnickiej w instytucie zdrowia i urody ConCept. Sprawdziłam na ich stronoie,www.concept.czest.pl/index_iziu.shtml ale nic o tej parowej nie napisano, a wiem ,że jest, bo z niej korzystałam. Najlepiej zadzwoń i się zapytaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sauna Re: Jest... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 02:16 Nie ma wcale .Moze ktos w domu.Mysle ze najblizsza jest w Villi Verde w Zawierciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak rzymska ? Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 12:00 W rosyjskiej jest też 60 stopni i leje się wodę, aby wilgotność dochodziła do 120-140 %. Nie rozumieme o co wam chodzi ? Chcecie wilgotną saunę nie w Rzymie tylko w Częstochowie, to jak już pisałem lejcie wodę na kamienia i nie marudźcie, "znawcy sauen". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 13:17 wodę na jednego "kamienia" to chyba lejkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 00:21 o to chodzi, by własnie nie "lać", ale by para była cały czas, czasem z olejkami eterycznymi. dziękuję (z góry) za kulture odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 01:28 A lejcie się sobie nawzajem, już dawno nie macie żadnej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.07, 16:22 Ta o której napisałam to chyba taka,o którą Ci chodzi. Para była cały czas - nie polewałam żadnych kamieni, tak jak w tradycyjnej finskiej. Ta jest nowoczesna kabiną z mozliwością chromoterapii oraz zastosowania aromaterapii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Bravo Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 18:58 do kolesia jaka rzymska ? jestes imbecylem lej ile wlezie wody na kamienie jaki frajer no nie mam pytań trzymajcie mnie chyba koles jezdzi czarnym bmw z niemic za 50 euro pozdro p.s czy zawsze takie ciecie muszą odp na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Johuja Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 21:50 nie zawsze, bo tacy durnie, jak ty czasami też się tu pojawiają. Odpowiedz Link Zgłoś