Dodaj do ulubionych

Sauna parowa w Częstochowie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 18:29
Czy ktoś może wie, gdzie (a przede wszystkim czy) w Cz-wie jest sauna parowa
(rzymska). Szukam i nie mogę znaleźć, ale może źle szukam?
Obserwuj wątek
    • Gość: sd Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:09
      ja nie wiem
      • Gość: ua Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 08:24
        Chyba nie ma , ale moze jest w Fitness na Popiełuszki ..
        sama chodze na Mosir za 15zł
        • misiakilla Re: Sauna parowa w Częstochowie 07.07.07, 08:47
          pub Boston
          ul Lelewela 2
          wchodzi chyba 6 osob, koszt o ile pamietam 30 zl/h
          • Gość: Johny Bravo Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 08:53
            to nie jest parowa w czestochowie nie ma z tego co wiem parowej to jest
            wyszystko zwykłe sauny
            • misiakilla Re: Sauna parowa w Częstochowie 07.07.07, 11:17
              Moze masz racje, na saunach sie nie znam ;)
              • Gość: ludzie Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 13:37
                Parowa jest wszędzie tam gdzie są kamienia !

Lejesz na kamienia finskiej sauny wodę np z dodatkiem piwa czy kropli miodu z
                wodą i mam prawie dobrą rosyjską banię parową.
                • Gość: xxx Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 01:19
                  Nie całkiem o to chodzi - sauna parowa (rzymska) to taka, w ktorej nie leje sie
                  wody na kamienie, ale gdzie jest z definicji wysoka wilgotność (do 100%) i
                  stosunkowo niska temperatura (50-60 st.). O taką chodzi.
                  • Gość: Johny Bravo Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 08:17
                    no wlasnie to takiej nie ma w czestochowie - bylem na takiej na wegrzech :-)
                    jest taka duza ilosc pary ze nawet nie widzisz swojej reki jaki wystawisz przed
                    siebie POZDRO aha jak znajdzesz taką w czewie lub okolicach to daj znac trzymaj
                    sie nara
                    • Gość: Aga Jest... IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 08:39
                      ...na Brzeźnickiej w instytucie zdrowia i urody ConCept. Sprawdziłam na ich
                      stronoie,www.concept.czest.pl/index_iziu.shtml
                      ale nic o tej parowej nie napisano, a wiem ,że jest, bo z niej korzystałam.
                      Najlepiej zadzwoń i się zapytaj.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: sauna Re: Jest... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 02:16
                        Nie ma wcale .Moze ktos w domu.Mysle ze najblizsza jest w Villi Verde w
                        Zawierciu.
                  • Gość: jak rzymska ? Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 12:00
                    W rosyjskiej jest też 60 stopni i leje się wodę, aby wilgotność dochodziła do
                    120-140 %.
                    Nie rozumieme o co wam chodzi ? Chcecie wilgotną saunę nie w Rzymie tylko w
                    Częstochowie, to jak już pisałem lejcie wodę na kamienia i nie marudźcie,
                    "znawcy sauen".
                    • Gość: ola Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 13:17
                      wodę na jednego "kamienia" to chyba lejkiem
                    • Gość: xxx Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 00:21
                      o to chodzi, by własnie nie "lać", ale by para była cały czas, czasem z
                      olejkami eterycznymi. dziękuję (z góry) za kulture odpowiedzi.
                      • Gość: xxxx Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 01:28
                        A lejcie się sobie nawzajem, już dawno nie macie żadnej kultury.
                      • Gość: Aga Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.07, 16:22
                        Ta o której napisałam to chyba taka,o którą Ci chodzi. Para była cały czas -
                        nie polewałam żadnych kamieni, tak jak w tradycyjnej finskiej. Ta jest
                        nowoczesna kabiną z mozliwością chromoterapii oraz zastosowania aromaterapii.
                        • Gość: Johny Bravo Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 18:58
                          do kolesia jaka rzymska ? jestes imbecylem lej ile wlezie wody na kamienie jaki
                          frajer no nie mam pytań trzymajcie mnie chyba koles jezdzi czarnym bmw z niemic
                          za 50 euro pozdro

p.s czy zawsze takie ciecie muszą odp na forum
                          • Gość: do Johuja Re: Sauna parowa w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 21:50
                            nie zawsze, bo tacy durnie, jak ty czasami też się tu pojawiają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka