Dodaj do ulubionych

Pojedź na Jurę. To kraina cudów

IP: *.man.czest.pl 15.07.07, 21:46
ja też uwielbiam wędrować po naszej Jurze :)))
Sokole Góry, Złoty Potok :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: renata Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: 83.220.194.* 16.07.07, 00:52
      jakie to ładne wszyściutko, sliczniutkie jakbym nie znala sztajhagen, moze bym
      uwierzyła, bo to jest zła przepełniona jadem osoba wezcie ja z tamtad bo
      zapaskudzi ten teren
      • Gość: Olek Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: 211.53.104.* 16.07.07, 01:04
        zgadzam się to jest po prosty zły człowiek
      • Gość: ? Renatko..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 01:23
        ...a Ty tak dużo wiesz, mimo iż piszesz z dalekiej Irlandii?
        • Gość: ola Re: Renatko..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 15:53
          Na Jurze realy cudnie i nie zageszczone jak na Krupówkach .Szkoda jednak , ze w
          artykule nie ma wiecej adresów fajnych miejsc , a opisane jest wsjo zbyt ogólnie
    • Gość: rita Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 07:28
      zgadzam sie,
      autorka to zly czlowiek!
      • Gość: MB Ale jaja!!, musiała komuś zaleźć za skórę. IP: 212.87.240.* 16.07.07, 09:03
      • Gość: aaa Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: 212.160.86.* 16.07.07, 16:35
        Jeden z lepszych i milszych dziennikarzy to Pani Dorota. Swoją drogą, po co te
        personalne wywody?
    • 2511p Pojedź na Jurę. To kraina cudów 16.07.07, 17:40
      Tak. To zly czlowiek.
      • iza_leszczyna Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów 16.07.07, 18:23
        śliczny artykuł, chyba wybiorę się na Jurę,
        a jak dziennikarza wszyscy lubią to znaczy, że jest kiepski
        • Gość: :):):) Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: *.apus-net.pl 16.07.07, 18:29
          Nie mam pojecia o co tyle jadu to tej kobitki co to napisala ale jedno moge
          potwierdzić: Jura jest przepiękna, niepowtarzalna, cudowna, zaskakująca,
          tajemnicza i conajważniejsze jeszcze nie zniszczona przez człeka:)
          • cover_wielki Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów 16.07.07, 20:32
            Co tam Jura, dzisiejsza gazeta, dodatek Skarby śląskie odc Szlakiem Orlich
            Gniazd a w środku mapa śląskich zamków Kraków, Ojców, Pieskowa Skała,
            Ogrodzieniec, Pilica, Bobolice, Mirów, Ostręznik, Lelów, Olsztyn no i
            Częstochowa a także Wąsocz, Danków, Koziegłowy.

Rewelacja, z tego dodatku jasno wynika że Śląsk sie nie kończy
            Czekam na dodatek Śląskie plaże nad Bałtykiem.
            • ziemia.czestochowska Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów 17.07.07, 17:25
              Najwyrazniej na ślunsku mają problemy z wiedzą , a wystarczyło dotrzec do tak
              banalnych materiałów zródłowych :) poland.gov.pl/Malopolska,28.html
              Pozdrowienia dla Zagłębia i Ciebie Coverku ;)
              • cover_wielki Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów 17.07.07, 20:29
                Dzięki wielkie i wzajemnie. :))
    • Gość: gosc Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 23:00
      Polecam zwiedzanie Jury na rowerze. Dużo dróg bez samochodów, ani żywej duszy,
      cisza, kompletne wyciszenie i tylko przyroda wokół nas. Coś niepowtarzalnego.
    • Gość: rut Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:43
      Bawi mnie strasznie ciągłe zachwycanie się szczochraną i wydeptaną na wskros
      Jurą...a nikt słowem nie wspomina o zakątkach na zachód od Czwy.... Jest
      przecież to Wyżyna Krakowsko - Wieluńska.!!! Oprócz Rezerwatu Szachownica z
      wapiennymi wzgórzami, przeciętymi jaskiniami na wylot.. Dochodzi jeszcze dawna
      granica niemiecka, a tam stare dworskie parki z kilkusetletnimi dębami (i to nie
      tylko w ilości jednej sztuki)dużymi zalewami w środku lasu bez rzeszy gawiedzi.
      Albo też jedyne w centralnej Polsce miasto z fosą i murami dookoła...to
      Byczyna.. z Czwy jedzie się tam ok45-55min ...A zaskoczenie jest niesamowite,
      widząc w fosie pstrągi.....
      • Gość: łał Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:38
        jestem zaskoczona. Nigdy wcześniej nie słyszałam o tych okolicach. Dlaczego
        mieszkając tak blisko nie zna się tego? Dlaczego ja nigdy nie jeżdżę na Jurę.
        Pamiętam opowieści rodziców o rajdach pieszych po jurze. Dlaczego ja nie mialam
        okazji tego poznać? Dlaczego tak trudno samej wziąć mapę do ręki i poszukać? Oj
        chciałabym mieć tak obeznanych jak Wy znajomych, którzy podpowiedzieliby i
        wyciągnęli gdzieś na wędrówki.
        • Gość: gosc Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.07, 19:19
          Nic trudnego. Kupujesz mapę, samochód/rower i brykasz. Są bardzo szczegółowe
          mapki szlaków rowerowych/pieszych. Wystarczy trochę chęci. Nawet samotnie możesz
          zwiedzać gdy chętnych brak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka