Gość: wycieczkowicz IP: *.man.czest.pl 15.07.07, 21:46 ja też uwielbiam wędrować po naszej Jurze :))) Sokole Góry, Złoty Potok :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: renata Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: 83.220.194.* 16.07.07, 00:52 jakie to ładne wszyściutko, sliczniutkie jakbym nie znala sztajhagen, moze bym uwierzyła, bo to jest zła przepełniona jadem osoba wezcie ja z tamtad bo zapaskudzi ten teren Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: 211.53.104.* 16.07.07, 01:04 zgadzam się to jest po prosty zły człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Renatko..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 01:23 ...a Ty tak dużo wiesz, mimo iż piszesz z dalekiej Irlandii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Renatko..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 15:53 Na Jurze realy cudnie i nie zageszczone jak na Krupówkach .Szkoda jednak , ze w artykule nie ma wiecej adresów fajnych miejsc , a opisane jest wsjo zbyt ogólnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 07:28 zgadzam sie, autorka to zly czlowiek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Ale jaja!!, musiała komuś zaleźć za skórę. IP: 212.87.240.* 16.07.07, 09:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: 212.160.86.* 16.07.07, 16:35 Jeden z lepszych i milszych dziennikarzy to Pani Dorota. Swoją drogą, po co te personalne wywody? Odpowiedz Link Zgłoś
iza_leszczyna Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów 16.07.07, 18:23 śliczny artykuł, chyba wybiorę się na Jurę, a jak dziennikarza wszyscy lubią to znaczy, że jest kiepski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :):):) Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: *.apus-net.pl 16.07.07, 18:29 Nie mam pojecia o co tyle jadu to tej kobitki co to napisala ale jedno moge potwierdzić: Jura jest przepiękna, niepowtarzalna, cudowna, zaskakująca, tajemnicza i conajważniejsze jeszcze nie zniszczona przez człeka:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów 16.07.07, 20:32 Co tam Jura, dzisiejsza gazeta, dodatek Skarby śląskie odc Szlakiem Orlich Gniazd a w środku mapa śląskich zamków Kraków, Ojców, Pieskowa Skała, Ogrodzieniec, Pilica, Bobolice, Mirów, Ostręznik, Lelów, Olsztyn no i Częstochowa a także Wąsocz, Danków, Koziegłowy. Rewelacja, z tego dodatku jasno wynika że Śląsk sie nie kończy Czekam na dodatek Śląskie plaże nad Bałtykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemia.czestochowska Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów 17.07.07, 17:25 Najwyrazniej na ślunsku mają problemy z wiedzą , a wystarczyło dotrzec do tak banalnych materiałów zródłowych :) poland.gov.pl/Malopolska,28.html Pozdrowienia dla Zagłębia i Ciebie Coverku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów 17.07.07, 20:29 Dzięki wielkie i wzajemnie. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 23:00 Polecam zwiedzanie Jury na rowerze. Dużo dróg bez samochodów, ani żywej duszy, cisza, kompletne wyciszenie i tylko przyroda wokół nas. Coś niepowtarzalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rut Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:43 Bawi mnie strasznie ciągłe zachwycanie się szczochraną i wydeptaną na wskros Jurą...a nikt słowem nie wspomina o zakątkach na zachód od Czwy.... Jest przecież to Wyżyna Krakowsko - Wieluńska.!!! Oprócz Rezerwatu Szachownica z wapiennymi wzgórzami, przeciętymi jaskiniami na wylot.. Dochodzi jeszcze dawna granica niemiecka, a tam stare dworskie parki z kilkusetletnimi dębami (i to nie tylko w ilości jednej sztuki)dużymi zalewami w środku lasu bez rzeszy gawiedzi. Albo też jedyne w centralnej Polsce miasto z fosą i murami dookoła...to Byczyna.. z Czwy jedzie się tam ok45-55min ...A zaskoczenie jest niesamowite, widząc w fosie pstrągi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łał Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:38 jestem zaskoczona. Nigdy wcześniej nie słyszałam o tych okolicach. Dlaczego mieszkając tak blisko nie zna się tego? Dlaczego ja nigdy nie jeżdżę na Jurę. Pamiętam opowieści rodziców o rajdach pieszych po jurze. Dlaczego ja nie mialam okazji tego poznać? Dlaczego tak trudno samej wziąć mapę do ręki i poszukać? Oj chciałabym mieć tak obeznanych jak Wy znajomych, którzy podpowiedzieliby i wyciągnęli gdzieś na wędrówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pojedź na Jurę. To kraina cudów IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.07, 19:19 Nic trudnego. Kupujesz mapę, samochód/rower i brykasz. Są bardzo szczegółowe mapki szlaków rowerowych/pieszych. Wystarczy trochę chęci. Nawet samotnie możesz zwiedzać gdy chętnych brak. Odpowiedz Link Zgłoś