Gość: Marta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 00:13 Zupelnie przypadkowo spedze tegoroczny urlop wlasnie tam.Czy ktos tam byl juz na wczasach?Perspektywa 20 dni w miejscu,ktorego nie znam troche mnie przeraza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaga Re: Swornegacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 00:54 to cudowne i urolikwe miejsce prawdziwa Szwajcaria Kaszubska, cudowne jeziora o asz ci zazdroszczę że tam jedziesz::)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Swornegacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 08:51 Dzieki za slowa otuchy:}Wiesz cos na temat kamiennych kregow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Swornegacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 10:56 Swornegacie,kiedyś Swornegac,Swornygacie-obecnie dla stałych bywalców "Swory", cudowna wiocha z przyzwoitym zapleczem turystycznym i żeglarsko-kajakowym,z rewelacyjnymi rzekami do spływów /Zbrzyca,Chocina i oczywiście Brda/.Grzybów z reguły zatrzęsienie,tutejsza ludność żyje głównie ze zbieractwa runa leśnego,kłusownictwa rybnego i sezonowo z wczasowiczów,przeważnie wciąż tych samych.Jeziora bez motorówek skuterów i wypasionych jachtów, a więc pełna kultura i spokój.Mieszkańcy bardzo życzliwi i umiarkowani w "krojeniu stonki".Piękny GOK,kino letnie, kościół, dobre zaopatrzenie sklepów.Przyjechałem tu po raz pierwszy w 1970 roku/konkretnie do leśniczówki moich przyjaciół Jankowskich w Drzewiczu i tak mi już zostało...może opuściłem góra pięć sezonów.Zaraziłem Sworami przy okazji liczne grono moich żeglarskich przyjaciół. Tu nie da się nie wracać, w tym roku robimy z córką ostry spływ Zbrzycą na całej długości, baza oczywiście u Basi na Wąskiej. Pozdrawiam i do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Swornegacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 18:57 Caly opis tzw,,Sworow,,to jest to co kocham,czyli wczasy przez przypadek beda bardzo udane.Dzieki za linki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Swornegacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:09 Oglądałem kręgi.Warto pochodzić po lesie i je odnajdywać. Odpowiedz Link Zgłoś