Dodaj do ulubionych

Punktualnosc MPK

IP: *.streamcn.pl 27.07.07, 12:48
Moze ktos wie co sie znowu dzieje w mozgach szanownych kierowcow? Powraca
sytuacja sprzed kilku miesiecy, kiedy to na dany autobus trzeba bylo
wychodzic 10 min przed godzina na rozkladzie. Mowie na przykladzie linii nr
24, to ze autobus jedzie ostatnio okolo 4 min przed czasem to normalka. Moze
ktos w koncu zrobi z tym bagnem porzadek, nie po to place za bilet prawie 100
zl zeby notorycznie uciekal mi autobus.
p.s. Moj zegarek chodzi dobrze, zawsze sprawdzam jego punktualnosc w tych
zamonotwanych w autobusach, roznica wynosi + - 40 sek.
Obserwuj wątek
    • Gość: ryry Re: Punktualnosc MPK IP: *.cn.com.pl 27.07.07, 13:21
      ja ostatnio do nie moge powiedziec złego słowa na punktualnośc autobusów
      • Gość: Tomek Re: Punktualnosc MPK IP: *.gre.pl 27.07.07, 13:36
        Ostatnio 32 mi sprzed nosa uciekło (wychodzę zawsze trochę wcześniej na
        autobus). Spojrzałem na zegarek i było około 4 minuty za wcześnie.
        • Gość: boski apollo Re: Punktualnosc MPK IP: *.apus-net.pl 27.07.07, 15:03
          popatrzcie na zegarki w busie a póżniej się czepiajcie szybciej bus przyjedzie
          opóżniony np 19
          • Gość: ehh Re: Punktualnosc MPK IP: 195.116.81.* 27.07.07, 15:12
            24 to w cały świat jeździ raz przyjedz raz nie raz opóźniona raz przed czasem
            • Gość: anyczeresniak Re: Punktualnosc MPK IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.07, 18:42
              wczoraj 26 pod komenda policji w kierunku rocha odejazd 18:05 odjechal 18:01
              kiedys dzwonilem nawet w podobnej sprawie do dyspozytora ruchu a ten czeresniak
              mial tylko ubaw z tego!!!
              • Gość: bedzie Re: Punktualnosc MPK IP: 80.54.168.* 27.07.07, 21:05
                nie dośc ze zmuszają do kasowania biletów miesiecznych to jeszcze niepunktualni
                kit z tym jak 2-3 min później przyjedzie autobus ale 5 czy 10 przed czasem to
                juz przesada Ja nie mam czasu stać +- 10min na przystankach i czekać na
                łaskawców żeby podjechali autobusem przy tych upałach pozostawiającymi dużo do
                życzenia pod względem zapachów (te z lufcikami zamiast okien) A czasami to sie
                zastanawiam czy MPK to obowiązuje czas ogólnopolski czy jakiś taki ustawiany
                przez pracownika czy też kierowcę z rana
                • Gość: Punktualny Re: Punktualnosc MPK IP: *.streamcn.pl 27.07.07, 22:03
                  W ogole zauwazylem ze kierowcy to wielcy cierpietnicy, zmuszani do takiej
                  ciezkiej pracy za marne grosze. Szkoda tylko ze w ogole nie zwracaja uwagi na
                  standardy pracy i robia sobie co chca. Placimy niemale pieniadze za bilety i co
                  dostajemy? Wydaje mi sie ze bardzo niska jakosc uslug, skoro nawet nie potrafia
                  trzymac rozkladu. No ale tak bedzie dopoki ktos ich za przeproszeniem nie
                  wezmie za mordy, lub nie pojawi sie jakas konkurencja. Swoja droga to kierowcy
                  sa bezczelni, wykonuja swoja prace tak a nie inaczej i jeszcze strajkow im sie
                  zachciewa bo miasto zabiera ich rodzinom darmowe bilety fundowane z naszych
                  podatkow.
                  • Gość: menel Re: Punktualnosc MPK IP: *.iplus.com.pl 28.07.07, 10:10
                    wydaje mi sie ,ze takie nie liczenie się z pasażerami wynika stąd ,że ich
                    wynagrodzenie nie jest uzaleznione od tego ilu pasażrów wizą .To jest jedna z
                    ostatnich oaz socjalizmu . W MPK żądzi klasa robotnicza /kierowcy / i dyrekcja
                    firmy nie ma nic do gadanie .A dyspozytor do któego kiedyś dzwoniłem ponieważ
                    kierowca świrował. Nie zabierał kalek na przystnku tylko zamykał im drzwi przed
                    nosem , odesłał mnie na policje .Skoro rozmowy dyspozytora sa nagrywane to może
                    ktoś z Zarządu firmu je odsłucha I ZAREAGUJE
                    • jerzyk46 Re: Punktualnosc MPK 28.07.07, 11:08
                      Po co do wszystkiego dorabiać ideologię. W dostatecznym stopniu robi to
                      polityczna szumowina. Dla mnie wystarczyłoby, aby autobus nie jechał 10 minut
                      przed czasem. Taki sposób unikania pasażerów utrudnia życie. Marnuje czas
                      pasażerów i na pewno zmniejsza utarg. Tak na marginesie, to zgodnie z Prawem
                      Przewozowym przewożnik odpowiada za straty spowodowane wcześniejszym odjazdem.
                      No faktem jest,że w pustym autobusie nie ma gapowiczów. O spóźnienia trudno
                      mieć pretensje. Przy organizacji ruchu jaki jest w Częstochowie i zatłoczeniu
                      dróg m.in. przez tych, którzy zrezygnowali z usług MPK z powodu genialnych
                      pomysłów Zarządu tej firmy, w godzinach szczytu uniknięcie opóźnień jest mało
                      realne. Mimo, że Kierowcy się starali i starają. Chociaż jest bardzo
                      prawdopodobne, że po zniechęceniu do korzystania z usług reszty pasażerów, o
                      co władcy MPK i Rada Miasta bardzo zabiegają problem punktualności stanie się
                      mało istotny.
                      • Gość: ona Re: Punktualnosc MPK IP: *.iplus.com.pl 29.07.07, 11:48
                        brawo
                        • Gość: Paolo Re: Punktualnosc MPK IP: 89.174.23.* 29.07.07, 11:52
                          Napisz im email, to odpiszą, abys sobie zegarek wyregulowal ;/
    • Gość: Pipek Re: Punktualnosc MPK IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.07, 13:30
      Szczególnie bydlacki typ to kierowca autobusu MPK nr. boczny 177,bez wzlędu na
      jakiej linii jedzie ma zawsze 4 do 5min. opóżnienia,a na uwagi pasażerów reaguje
      opryskliwie i bezczelnie.
    • Gość: Tomek Re: Punktualnosc MPK IP: 80.48.49.* 29.07.07, 13:40
      Nie raz musialem wracac taksowka bo nie mialem ostaniego autobusu a bylem 10
      minut przed odjazdem na przystanku a gosc w dyspozytorni mi powiedzial ze
      kierowca juz jest dalej na przystanku.Ktos powiniem mi za nie zwrocic!! Raz sie
      wnerwilem bo mi jeden drzwi przed nosem zamnknal jak go dogonilem autobusem
      nastepnym i zrobilem mu jazde to sie tak wystraszyl ze na nastepnym przystanku
      czekal stal 6 minut bo tyle byl za wczesnie.
      • Gość: kierowca MPK Re: Punktualnosc MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 15:18
        Jak czytam te wypowiedzi,to aż żal mi dupe sciska.Uderz się jeden z drugim w
        piersi,który z was jest tak punktualny i nieskazitelny na swoim stanowisku
        pracy,o ile oczywiście pracuje,a nie opieprza się.A to że ktoś robi na moją
        pensję to jest totalna bzdura.Ja też mogę powiedzieć że pracuję na
        piekarza,krawca,stolarza i na wiele wykonywanych przez was zawodów,bo oczywiście
        korzystam z wielu usług.Jak coś palniesz jeden z drugim to najpierw się sto razy
        zastanów,a później dyskutuj.
        • Gość: lump Re: Punktualnosc MPK IP: *.iplus.com.pl 30.07.07, 13:50
          Juz nie ma nakazów pracy .jezeli cos Ci się nie podoba może się zwolnić twój
          wyóor >A przed czasem pojazdy nie będą jężdzić dopiero wtedy ,jak UM po sądzie
          wysokie odszkodowanie pasażerowi ,ktory poniósł wysoką stratą wskutek odjazdu
          przed czasem pojazdu MPK.Tylko chyba nie rozumiesz oco mi chodzi????????
          • Gość: kierowca MPK Re: Punktualnosc MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 17:22
            Do lumpa.Od kiedy Pan panie LUMP jest taki punktualny,a moze panu źle zegarek
            wskazuje aktualny czas?A zwalniać się nie będę,bo gdzie ja teraz znajdę pracę za
            1300PLN brutto?
            • Gość: Świece CHAMPION Re: Punktualnosc MPK IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.07.07, 17:48
              Witam

No a wysługa, premia za paliwo, bilety, sorty, itd. to w sumie wyjdzie z 2 500
              Brutto jak nie wiecej.

Pozdro
            • Gość: lump Re: Punktualnosc MPK IP: *.iplus.com.pl 30.07.07, 17:54
              a u mnie jak będziesz zbierał butelki to zarobisz nawet 1201zł
            • Gość: Do kierowcy Re: Punktualnosc MPK IP: *.streamcn.pl 30.07.07, 18:02
              Kolego,to ile zarabiasz nie zwalnia cię z kultury i szacunku do pracy,bo jeżeli
              pod względem zarobkówe będziemy traktować innych ludzi to strach by było wejść
              do hipermarketu.Jak Ci nie pasuje możesz odejść.Bo znam osobiście kierowcę
              jeżdzącego na prywatnej lini w Słupsku i on ma troszeczkę mniej kasy jak ty ale
              napewno więcej kultury.Kierowcy w Częstochowie swój stosunek do niskich pensji
              próbują przełożyć na pasarzerów.A tak naprawdę to przydało by się by
              sprywatyzowano MPK.Bo jesteście monopolistami na tym rynku i dlatego chodzicie
              jak dziadowski bicz,może jak by klienci poszli do konkurencji byłoby lepiej.To
              nie jest drogi kierowco Twoja wina że mało zarabiasz(to wina tych którzy biorą
              ciepłą kasę,pare razy większą od waszej i jeszcze za to że was gnębią,a to Wy
              na nich harujecie),ale wasza wina że w oczach częstochowian sami się spalacie.
              • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Punktualnosc MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 09:39
                Wiesz, na czym polega ta wasza konkurencja? Ze powstaje Zarząd Transportu
                Miejskiego i ogłasza przetargi na linie. Może to być tak jak w Warszawie gdzie
                autobusy jeżdżą punktualnie i wszystkie w jednakowych barwach a może być jak w
                GOP-ie każdy autobus inny i nie jeżdżący niepunktualnie. A i byłbym zapomniał
                jest jeden bilet na wszystkich przewoźników bo to miasta drukuje bilety a nie
                MPK. Więc o jakim przejściu do konkurencji mówisz? Przecież nikt nie będzie
                jeździł po tych samych liniach, co MPK równo z MPK. Raz ze było by to nie
                opłacalnie(chyba ze posiadał by tyle autobusów co MPK i jeździł na wszystkich
                liniach.)W przeciwnym wypadku nikt by do konkurencji nie poszedł bo na rożne
                linie musiałby mieć róże bilety.
    • Gość: adam Re: Punktualnosc MPK IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 23:59
      Tragicznie ostatnio jest, 17 notorycznie przyjezdza przed czasem, rozmumiem jak bylaby to minuta, ostatnio bylo 8, jak udalo mi sie dobiec na przystanek i wejsc do autobusu, sprawdzilem najpierw, ktora jest godzina na kasowniku. Kierowca na uwage byl bardzo nie uprzejmy.

Jak jest z tymi kartami miejskimi, skoro ja mam, nie musze chyba wchodzic pierwszymi dzwiami, wiec czemu ciagle otwieraja tylko pierwsze?

• Gość: kolo Re: Punktualnosc MPK IP: 83.2.140.* 31.07.07, 08:44
      jak czytam te wypowiedzi to zal mi was dzieciaczki widze jak wsiadacie do tych
      autobusow stoicie na winklach a jak jedzie auto to wtedy biegiem tak samo jest
      na przystankach lizesz sie jeden z drugim z dziewczyna a jak zamykaja sie
      dzrzwi wskakujecie jak wam sie uda bo kierowca odjechal a co do innych miast
      otej kultuzeprosze wyprowadz sie z czestochowy bedzie ci lepiej i tak jezdzicie
      bez biletu widzialem kiedys jakkierowca wyszedl zkabiny sprawdzic bilety to z
      autobusu wyskoczylo 6 szesc osob to jes wlasnie ta wasza kultura zeby czegos
      zadac trzeba samemu byc wpozadku PASAZER
      • Gość: 23 Re: Punktualnosc MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 09:48
        Autobus 23 notorycznie przyjeżdza przed czasem. Odjazdy z przystanku wcześniej
        o 7 minut to standard!
        I to w godzinach szczytu, gdy ludzie do pracy mają dojechac na czas! I w nocy,
        gdy ostatni autobus pędzi byle szybciej fajrant kierowca miał. A ludzie niech
        sobie do domu albo piechotą albo taksóweczką jeżdzą! Albo nocują na przystanku!

A co to kierowcę obchodzi!!!!!!!!!!!!!??????????
        • Gość: :) Re: Punktualnosc MPK IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.07, 11:01
          Sprawa pierwsza:

Potwierdzam to co wyżej.
          Dzisiaj wracając rano z pracy tramwajem wysiadłem sobie w drugiej alei o 9:29
          wg. zegarka w tramwaju. Idąc na '23' kierunek REJTANA-SĄDY, który miał być o
          9:37 zauważyłem, że przyjemniaczek stoi już na przystanku pod merkurym, a było
          około 9:30 i mój zegarek napewno się nie spóźnia!!

ROZDZIAŁ II.
          PRAWA I OBOWIĄZKI MIEJSKIEGO PRZEDSIĘBIORSTWA KOMUNIKACYJNEGO W CZĘSTOCHOWIE
          SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

§ 4.

3. MPK w Częstochowie Sp. z o.o. zobowiązane jest do:
          1) zapewnienia kursowania pojazdów (autobusów i tramwajów) zgodnie z rozkładem
          jazdy)

W każdym autobusie i tramwaju jest to wywieszone, proponuje MPK aby przeczytali
          to 10 razy albo najlepiej zjedli to na śniadanie, może pomoże.

Sprawa druga:

Posiadacze Kart Miejskich mieli uzyskać jakże cenny przywilej wsiadania
          dowolnymi drzwiami, jakoś nie widzę aby był on stosowany, bo ja około 4:30 nad
          ranem czekają na autobus specjalnie się ustawiłem w takim miejscu przystanku,
          aby podjechał mi ostatnimi drzwiami. Otworzył pierwsze ja stoje przy ostatnich
          pomachałem mu biletem elektronicznym do lusterka, ale bez skutku - wszystko
          trwało rzecz jasna kilka sekund, bo gdybym stał dłużej to bym nie zdążył do
          pracy, bo pewnie by odjechał.
          • Gość: Jarząbek Re: Punktualnosc MPK IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.07, 15:09
            Dzisiaj rano, autobus linii 23 kierunek REJTANA-SĄDY przystanek
            ARCHIWUM PAŃSTWOWE

Planowany odjazd => 9:14
            Odjazd => 9:09

To mowiłem ja, Jarząbek
            • Gość: marta Re: Punktualnosc MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 22:12
              autobus lini 33 jezdzi ok 4-5 minut przed czasem. kolejny raz
              przyjechal przed czasem... Ale to nie wszystko-ostatnio na moim
              przystanku powiesili rozklad który powinien wisieć po drugiej
              stronie ulicy. Takie rzeczy to tylko w Częstochowie!!
            • Gość: prezes klubu Re: Punktualnosc MPK IP: *.iplus.com.pl 13.08.07, 16:52
              łubudubu ,łubudubu niech żuje nam prezes klubu .........
              A prezesa g....o obchodzi punktualnośc MPK .on ma włsny środek
              komunikacji ,a MPK jest dla plebsu .........
    • Gość: www Re: Punktualnosc MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 17:53
      s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=138950
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka