Dodaj do ulubionych

Lekarze - łapówkarze!!!

IP: 80.54.174.* 27.07.07, 20:33
Skoro strajkują i nie chcą przyjmować pacjentów nawet z zagrożeniem życia
(moim zdaniem takimi przypadkami powinna się zająć prokuratura,ponieważ
przysięga zobowiązuje)twierdząc,że zarabiają tak mało pieniędzy że im na nic
nie wystarcza to spytam krótko:
skąd mają takie samochody,skąd mają kasę na takie ubrania i imprezy,skąd
takie domy i tak odwalone mieszkania,czy to wszystko z "tak małej pensji
lekarskiej"?
Pieniądze z pracy w szpitalu,pieniądze z prywatnych
gabinetów,pieniądze "ekstra"za zabiegi,pieniądze za robienie badań na
sprzęcie państwowym,a za pozostałe czynności same"dodatki"
Może zróbmy ranking lekarzy,którzy pobierają korzyści majątkowe od pacjentów
a nie od NFZ-u,może wtedy skończą ze strajkiem i zaczną nas godnie i z
poświęceniem przyjmować!Pozdrawiam wszystkich pacjentów!
Obserwuj wątek
    • Gość: również pacjent Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.ipt.aol.com 27.07.07, 21:03
      > Skoro strajkują i nie chcą przyjmować pacjentów nawet z zagrożeniem życia

Pacjenci, których życie jest zagrożone są przyjmowani.

twierdząc,że zarabiają tak mało pieniędzy że im na nic
      > nie wystarcza to spytam krótko:
      > skąd mają takie samochody,skąd mają kasę na takie ubrania i imprezy,skąd
      > takie domy i tak odwalone mieszkania,czy to wszystko z "tak małej pensji
      > lekarskiej"?

Takie to znaczy jakie?? Wymień jakieś marki tych samochodów i nie zapomnij o
      rocznikach.

> Pieniądze z pracy w szpitalu,pieniądze z prywatnych
      > gabinetów,

Jeżeli jakiś lekarz pracuje w szpitalu za gó..ane pieniądze, to nie dziwie mu
      się, że po godzinach stara sie dorobić w prywatnym gabinecie.

pieniądze "ekstra"za zabiegi,pieniądze za robienie badań na
      > sprzęcie państwowym,a za pozostałe czynności same"dodatki"

Nikt lekarzowi nie płaci ekstra kasy za robienie badań na sprzęcie państwowym.
      Nie wiem skąd masz takie informacje, ale chętnie sie zapoznam ze szczegółami.
      Nie wiem też co sie ukrywa pod "pozostałymi czynnościami". Podaj jakąś listę
      tych czynności, albo uznam, że próbujesz dokonać jakiejś manipulacji.

> Może zróbmy ranking lekarzy,którzy pobierają korzyści majątkowe od pacjentów
      > a nie od NFZ-u,może wtedy skończą ze strajkiem i zaczną nas godnie i z
      > poświęceniem przyjmować!

Taka lista to nie problem. Wystarczy przejść sie po prywatnych gabinetach i
      zobaczyć ile z pośród wykonywanych świadczeń jest opłacanych z NFZ a za ile
      pacjenci sami muszą płacić bo NFZ już nie chce.

>Pozdrawiam wszystkich pacjentów!

Dziękuje i również Cię pozdrawiam.
      • Gość: pacjent Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: 80.54.174.* 28.07.07, 11:24
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=46331573&a=46347453
      • Gość: nina Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 28.07.07, 11:27
        Po to aby nas leczyli musimy im dawać łapówki .Ale mamy ich w głębokiej
        pogardzie .
        Gdyby byłi uczciwi całe społeczństwo stanełoby za nimi murem .
        A tak mogęczytćtylko takie posty
      • Gość: ela Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 28.07.07, 16:38
        a kto ich sprawdzi !!!!!!!! zawsze szantazują ,ze się odwzięczą i leczyć nie
        będą .Taka to chołota >A kto wie kto mógł by sprawdzić ich majątki i skąd na to
        wzieli kasę
        • Gość: ja Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 00:40
          Nie robią badań na sprzęcie państwowym? Byłem kiedys u lekarza PRYWATNIE,
          chciałem zrobić rezonans i co? kazał mi przyjść do szpitala po południu "proszę
          przyjść do szpitala bo tutaj sprzętu nie mam" - taka była gadka, po czym
          odpowiednią sumkę zainkasował. Poszedłem na drugi dzień do szpitala do tego
          lekarza, nigdzie sie nie rejestrowałem, znalazłem go tylko po czym zaprowadził
          mnie do gabinetu i tam zrobił rezonans. To mój przypadek, ale znam też kilka
          podobnych. Nie pieprz mi więc, że lekarze tak nie kombinują, bo prowadzą sobie
          prywatne gabinety, biorą kase od ludzi, a badania robią na PAŃSTWOWYM SPRZĘCIE,
          do którego dostęp powinien mieć każdy! A jak lekarz chce robić prywatnie badania
          to niech sam sobie kupi sprzęt do swego gabinetu.
          • Gość: zdziwko Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 11:17
            ty widziałeś kiedyś rezonans?

- po czym zaprowadził
            > mnie do gabinetu i tam zrobił rezonans

rezonans zajmuje 2 duże pokoje jesli już łżesz to łżyj z głową!
            • Gość: ja Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:37
              Nie łże, i wiem że zajmuje dużo miejsca. Ale co z tego? Nie zmienia to faktu, że
              robiony jest w państwowych szpitalach, w ramach usług "prywatnych".
      • Gość: pacjent Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: 80.54.174.* 02.08.07, 16:48
        > Nikt lekarzowi nie płaci ekstra kasy za robienie badań na sprzęcie państwowym.

> Nie wiem skąd masz takie informacje, ale chętnie sie zapoznam ze szczegółami.

Wniosek taki ze mało wiesz w tym temacie.Ekstra badanie to np.bez skierowania
        badanie np.rtg. klatki piersiowej z opisem w ciagu 20 min wychodzisz załatwiony
        z usmiechem na ustach.
      • Gość: madzia Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 10.08.07, 15:22
        A ja jeszcze nie spotkałam doktorka z plakietką "NIE BIORĘ""
    • Gość: menel Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 28.07.07, 10:16
      nie zaczna .Biorą łapówki bo maja takie genetyczne uwarunkowania .A może ujemne
      punkty dla lekarskich dzieci przy przyjeciach na medycyne !!!!!!!!
      • Gość: angrusz Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 11:19
        Do menela :

Coś w tym jest ., Czym skorupka za młodu nasiąknie ...
        Korupcję w służbie zdrowia i przez lata się nie wypleni
        • Gość: menel Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 28.07.07, 11:23
          To może niech lepiej wyjadą na Zachód całymi rodzinami . Przynajmnie nie będa
          szkodzić
          • Gość: DD Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 17:07
            Nic nam to nie da ze wyjada na zachód całymi rodzinami. Ci co zostaną i ci co
            usilnie chca zostać lekarzami są tacy sami i wykorzystaja do bólu fakt ze są
            niezastapieni. Żle się stało ze rząd nie podniósł im pła na jakiś rozsądnych
            warunkach bo dzis to oni są bezkarni i to oni karty rozdają. każdy chce zyć
            • Gość: ałą Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 29.07.07, 11:36
              podniesienie pensji nic nie da są tak pazerni ,ze zawsze będzie im mało .treba
              znalezc inne wyjscie >moze lekarze z byłego ZSRR do nas przyjadą ,sa nawet
              lepsi od naszych !!!!!!!!!
              • Gość: Ignacy Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.ipt.aol.com 29.07.07, 11:49
                Lekarze z byłego ZSRR?? Człowieku co Ty wypisujesz?? Po jaką cholere mieli by
                przyjeżdżać do Polski?? Lekarze na Białorusi czy Ukrainie zarabiają całkiem
                nieźle. Nie opłacało by im się przyjeżdżać do Polski by dostawać gó..ane 1200zł.
                • Gość: lump Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 30.07.07, 18:58
                  to moze nasi skoroniechcą leczyć niech pojadą na UKRaINE
                  • Gość: Ignacy Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.ipt.aol.com 30.07.07, 19:35
                    Ależ nasi lekarze chcą leczyć, ale chcą dostawać wynagrodzenie odpowiednie do
                    odpowiedzialności jaką ponoszą. ( A gdybyś nie wiedział to jest to ogromna
                    odpowiedzialność gdyż błąd lekarza może kosztować kogoś zdrowie a nawet życie)
                    Dlaczego politycy mogą zarabiać powyżej średniej nie ponosząc żadnej
                    odpowiedzialności za swoje czyny, a gdy lekarze chcą zarabiać to od razu wielki
                    krzyk na forum??

Poza tym lekarze już wyjeżdżają z Polski, tyle, że nie na Ukrainę, ale np. do
                    Niemiec, gdzie chętnie im zapłacą za ich pracę.
                    Już teraz w Polsce brakuje lekarzy, a politycy zamiast dbać o to by ich
                    przybywało to robią wszystko by jak najwięcej ich z tego kraju wyjechało.
                    I niech nikt sie nie łudzi, że lekarze ze wschodu przyjadą pracować w Polsce
                    gdyż zarobki lekarzy w Polsce oraz nastawienie społeczeństwa do podwyżek w tym
                    sektorze zniechęca do pracy w tym kraju.
                    • Gość: ja Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 00:45
                      Słyszałem, że na Białorusi jest najlepiej zorganizowana służba zdrowia w
                      EUROPIE. Zdziwiło mnie to, bo wiadomo co to za kraj, ale jednak tak jest.
                      A co do podwyżek dla lekarzy to jasne, że nie powinni ich mieć! Ludzie z natury
                      są pazerni. Dostaliby podwyżkę, a i tak dalej robiliby na 3 etaty bo 5 tysięcy
                      by im było mało i chcieliby mieć 8 tysięcy, a narzekaliby dalej.
                      A poza tym lekarz to nie taki zwykły zawód - do tego trzeba mieć powołanie. Jak
                      ktoś go nie ma to nigdy nie będzie dobrym lekarzem (podobnie jak z każdym innym
                      zawodem, tyle, że lekarz ratuje ludziom ŻYCIE). A w Polsce większość lekarzy go
                      niestety nie ma...
                    • dziwny55 Re: Lekarze - łapówkarze!!! 31.07.07, 09:57
                      Ja też chcę dostawać wynagrodzenie odpowiednie, adekwatne do ponoszonej
                      ogromnej odpowiedzialności finansowej i jakoś nie dostaję. Nie strajkuję.
                      Bo ... z innych względów na zajmowanym stanowisku nie mogę. A nawet gdyby to i
                      tak nic mi to nie da.
                      A to że lekarze biorą łapówki i że w swoich gabinetach pobierają niemałe opłaty
                      za leczenie, że kierują do państwowych pracowni wykorzystując sprzęt to 100%
                      prawdy. W "Poradni" to oni pracują tylko po to żeby nam "poradzić" gdzie mieści
                      się prywatny gabinet jego lub kolegi lekarza.
    • Gość: do pacjenta-lekarz Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: 195.205.202.* 30.07.07, 19:12
    • Gość: lekarz do pacjenta Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: 195.205.202.* 30.07.07, 19:23
      Pacjencie!
      Nawołujesz do spisania listy lekarzy- łapówkarzy, a ja proszę moich kolegów
      po fachu : ZRÓBMY LISTĘ PACJENTÓW DAJĄCYCH ŁAPÓWKI".
      W świetle Kodeksu Karnego ukarani będą ci, co dają i biorą. Więc Wy moili
      mili, wciskający koperty do kieszeni fartucha, w podziękowaniu, jak to nazywacie
      również nie możecie spać spokojnie. Przyjdę prokuratorzy i za Was też się
      wezmą.
      A za swoje choroby w większości sami odpowiadacie. Papieroski, tłuste
      żarcie, opalanie się, brak ruchu, piwko i inne procencikiitp. itd. Weżcie się
      za swoje nawyki i przyzwyczajenia, to nie będziedzie musieli dawać nam w łapę
      żebyśmy was uleczyli. Proponuję niech każdy z Was oderwie łapki od komputerki i
      pójdzie na spacer. Będziecie zdrowsi, bo ruch to zdrowie , a co najważniejsz
      ochronicie swoje portfele.
      Pozdrawiam i życzę Wam jak najmniej kontaktów ze służbą zdrowia a sobie
      kontaktu z Wami
      leniami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      111
      • Gość: bea Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.07, 09:32
        huhuhu, ale sie pan felczer obruszył za trochę prawdy
      • e-d-y-t-a Re: Lekarze - łapówkarze!!! 31.07.07, 09:50
        Wyżej widzę lekarz się zdenerwował. Proszę pana czy lekarze nie piją jak to pan
        ujął - procencików? Jestem położną widziałam nie raz pijanego lekarza który
        operował. Pacjenci dają łapówki-dają bo ich zmuszacie do tego. Mam syna w
        szpitalu, nia dałam i wie pan jak jestem traktowana-jestem cały czas zbywana
        byle czym. Mam wielki żal i przykro mi-co z przysięgą lekarską>
        • Gość: lekarz do edyty Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: 195.205.202.* 31.07.07, 11:08
          Szanowna Edyto!
          A koleżanka to nie ma sobie nic do zarzucenia. Ja również nie raz
          widziałem, jak zdesperowani rodzice i panikujące położne wciskały koperty do
          kieszeni. Również nie widziałem, żeby która z Was te pieniążki oddała. Tylko
          mówicie och nie trzba , uśmiechacie się życzliwe i kasę ściskacie.
          • e-d-y-t-a Re: Lekarze - łapówkarze!!! 31.07.07, 11:56
            Szanowy Panie Doktorze położną byłam 10 lat temu.Pracowałam tylko 3 lata,
            napatrzyłam się dośc.Zapewniam że nie brałam łapówek.Obecnie wychowuję dzieci
            które często chorują.Nie wszyscy lekarze są jednakowi to fakt, tym bardziej nie
            sugeruje że Pan do nich należy.Nie zgadzam się z Pana wypowiedzią,obraża Pan
            wszystkich pacjentów.Boli mnie to że nie wszystkich stac żeby dac.Syn czuje sie
            już dobrze.
            • Gość: scubabe Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.gre.pl 31.07.07, 13:48
              A może poprostu daj i zgłoś na policje moja przyjaciółka dała wezwała policje i
              tyle się skończyło lekarz zawieszony i nauczy się że nie należ brać bo nie
              warto ale do tego trzeba mieć "jaja" więc jaeśli ci łapówkarstwo przeskadza to
              zrób coś z tym bo każdy może trzeba chcieć
          • Gość: :))) panie lekarzu !!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 15:22
            Szanowny Panie Lekarzu

w pana postach jedynie widzę formułę ataku. to tak jak strategia praktykowana
            przez polityków PiS-u oni odwołują się błędów przeszłości. No cóz to fakt,
            najlepszą obroną jest atak.
            Również cieszy mnie, że jednoznacznie określiłeś swój stosunek do pacjentów. Tak
            rzeczywiści jest pacjent przez lekarza traktowany jest jak zło konieczne. tylko
            dlaczego zdecydowaliście się na taki zawód ? By spełnić ambicje rodziców ? A
            może jednak dla mamony ?
            pozdrawiam zycząć efektywnego wykonywania zaowdu ;)
      • Gość: on Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 02.08.07, 11:16
        pezestań straszyc >Uważasz ,że możesie brać łówy dlatego ,Ze istnieje złe
        prawo,które was chroni .dający też jest karany .Ale tu się mylisz .Zazwyczja
        prokurstor odstepuje od kary dla dającego .,poniewaz robił to z dobrych
        pobudek .musiał dać ,bo inaczej nie chciałbyś ich leczyć A prowkacje
        policyjne .Nie ogładzasz televizji ,nie czytasz gazet. >nie widziałęś tych w
        kajdankach wyprowadzanych lekrzy ,ze śladami proszku na palcach cha , cha, \\
      • Gość: lena Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 02.08.07, 11:21
        człowieku jak nie będziesz miał pacjentów zamkniesz interesik >Dlatego więcej
        szacunku dla tych którzy cię utrzymuja !!!! .A co zrobisz jak przestraszeni
        pacjenci przestaną dawać .A moze beda się będa bać,że CBA zainstaluje ci
        pluskwy i kamerki ?////
      • Gość: babcia Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 13.08.07, 15:26
        straszysz bo strach u d...py .Ale mylisz się Jezeli zgłosze do
        prokuratora ,ze musiał dac łapówe ,bo doktorek unikał leczeania ,
        bo byłam przymuszona by ratować zdrowie czy życie to włos mi z głowy
        nie spoadnieeeee ...............
    • Gość: Gość Też mi odkrycie IP: *.centertel.pl 31.07.07, 11:58
      Też mi odkrycie.
    • Gość: scubabe Nie dawaj - nie będzie łapówkarstwa IP: *.gre.pl 31.07.07, 13:41
      Jak tak przyzwyczaliliście lekarzy do łapówkarstwa no co się dziwicie że biorą,
      też bym brała jak by dawali, ja jakoś chodze do lekarza państwowego i nigdy nie
      zawołał o kase dziecko urodziłam w miłej atmosferze w szpitalu państwowym
      (szpital blachownia) i jakoś nik nie prosił się o kase, ja nie daje ja wymagam
      a na lekarzach można sporo wymusić bez kasy trzeba tylko mieć "jaja" by troche
      na nich nakrzycieć.
    • Gość: halszka Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 13:59
      drodzy lekarze i położne -jeżeli opieka z waszej strony jest uzależniona od tego
      ile jest w kopercie to jest zwykłe chamstwo i bezczelność .ja uważam że wzięcie
      koperty z wdzięczności za dobrą opiekę jest usprawiedliwione ,skoro pacjent
      chce i ma co dać to co innego .ale uzależnienie od tego ile musi dać aby być
      zdrowym to rozbój
      • Gość: oj Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: 212.87.241.* 02.08.07, 11:55
        oj halszka, musisz chyba założyć biuro pisania usprawiedliwień
        • Gość: lekarz -stazysta Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 15:21
          Walcie sie na ryj brodasy! jeszcze troche a bedziecie tesknic za polskimi
          lekarzami ,jak bedzie was leczyl chinczyk albo kolega w turbanie.....do tych
          wszystkich oburzonych brodasow i patalachow powiem jedno-trzeba bylo sie uczyc
          gnoje ..... mielibyscie szanse byc bogatymi doktorami i brac lapowy na lewo i
          prawo. ja wyp...z tego chorego kraju za rok ...szwecja piekne miejsce i nie
          pluja na bialy fartuch lekarski...
          • Gość: Nela Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 02.08.07, 15:27
            tylko wcześnie oddaj pieniązki ,ktore my podatnicy łozylismy na twoje studia.
            Tylko moze gładzitki jak pupka niemowlaka prawie doktorku moze już nie wracaj
            tylko już dzisiaj jedz do Szwecji tam nuczą cię trochę kulturki i szacunku dla
            pacjentów skoro mamusia tak zle Cię wychowała .
            całuski czyscioszku z wyprostowanymi zwojami móżgowymi.
            • Gość: lek starz Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 16:27
              alez ty glupia jestes - chyba nie studiowalas -podatnicy placili mi za aka
              demik i wyzywienie i kupowali mi ksiazki i moze jeszcze sie za mnie
              uczyli....spytaj studenta ile kosztuje go zycie i studiowanie w obcym
              miescie... moje tzw darmowe studia kosztowaly rodzicow ok 1000-1200 zl mc *10 m-
              c*6 lat -wylicz jak umiesz to ci wyjdzie niezla sumka -nie licze kosztow
              ksiazek....
              • Gość: ninka Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: 80.54.174.* 02.08.07, 17:02
                Gość portalu: lek starz napisał(a):

moje tzw darmowe studia kosztowaly rodzicow ok 1000-1200 zl mc *10 m
                > -
                > c*6 lat -wylicz jak umiesz to ci wyjdzie niezla sumka -nie licze kosztow
                > ksiazek....

Styl wypowiedzi swiadczy o tobie psudo lekarzu.Myśle tez ze chciałbys nim byc
                ale ci sie nie udało to chociaz probujesz tutaj nam wciskac swoje kompleksy
                udajac medyka.Powiem ci tak ze jesli by to odemnie zależało to nabor na studia
                medyczne nie zależal by tylko od wiadomosci i zaliczonych testow ale rowniez od
                wygladu zewnetrznego i intelektu i to jescze nie wszystko.Bo czasem nie wiadomo
                na krytarzu szpitalnym kto jest salowym a kto lekarzem.Chyba ze wisza słuchawki
                na karku.Czsem lepiej zapytac informacyjnie salowa niz lekarza bo przynajmniej
                potrafi normalnie rozmawiać no bo ten wyzej ...niz ma
                • Gość: do lekarza stazyst Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 15:50
                  Książek to Ty chyba nie czytałeś za wiele, a już na pewno nie słownik
                  ortograficzny, a to podstawa przecież.
                  A co do kraju, to wiesz dlaczego on jest chory? Przez takich jak Ty. I bardzo
                  dobrze, ze zamierzasz go opuścić. Będzie czyściej po prostu...
              • Gość: nella Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 02.08.07, 18:31
                w-g słownika ortograficznego jestes stażystom a nie starzystom .Ty chyba
                mądralo podstawówki nie skonczyłeś
                Studiowałam. mnie rodzice za nic nie płacili .bo studiowałam na dziennych i
                pracowałam . No to wytłumaczę kolokwialnie .nie płaciłaciłeś za
                * wykłady profesorów
                * cwiczenia prowadzone przez asystentow
                * zajęcia laboratoryjne / sprzet i materiały /
                * staż w w spzitalach
                * zajęcia w prosektorium
                * koszt utrzymania budynków w ktorych odbywały się zajęcia
                * wynagrodzenia wszystkich pracowników uczelni
                I za to wszystko płacili podatnicy .
                A to ,ze płaciłes za akademik , jedzonko i ksiązki to oczywiste nie
                wymagaj ,aby społeczeństwo Cię utrzymywało biedaku . Nie chciałes pracować w
                czasie studiów nie musiałeś .Mogłes również nie brać od rodziców .Po maturze
                trzeba było wyjechać na zachód i tam studiować.A nie w Polsce studia i staż na
                krzywy ryj.A moze jeszcze chcesz specjalizacje tutaj zrobić za darmo .Wtedy na
                Zachodzie zbijesz koksy.........
                • Gość: pacjent Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: 80.54.174.* 03.08.07, 11:32
                  Skoro lekarz-stażysta nie potrafi poprawnie składać zdań i używać ortografii to
                  co on tak naprawdę potrafi?Tak naprawdę to osoba,która albo zna studia"ze
                  słyszenia"albo mieści się w tej grupie która ch... robi tylko patrząc jak i
                  gdzie wziąść w łapę!!!
                  • Gość: tex Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:13
                    Szanowny pacjencie ortografomanie, pisze się i mówi "wziąć", a nie "wziąść".
                    Czyżby uczył Marcin...?
                    • Gość: panie lekarz Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 15:52
                      Pan to chyba robiłeś studia medyczne. Ale korespondencyjnie.
                • Gość: misio Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 14:08
                  Największą wiochą i ostatnim obciachem jest przypie..ctwo na forum do
                  pisowni. No chyba, że ktoś jak Ty pisze od rzeczy. Oddaj za swoje polonistyczne
                  studia, za huty, banki, podstawówkę i ogólniak. I kto Cię takich głupot
                  nauczył - jeżeli Polska szkoła to wnieś też zażalenie o zrobienie siana z
                  mózgu.
                • Gość: misio Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 14:13
                  Aha, okres specjalizacji to okres wytężonej pracy za którą dostaje się marne
                  grosze a zachrzania za 3 lekarzy. Więc jeśli ktoś mówi o specjalizacji za darmo
                  to nie bardzo wie o czym mówi. Wszędzie studia medyczne są za darmo, w aspekcie
                  waszego rozumienia tej sprawy. I każde inne studia też. I nikt nie wymaga od
                  lekarza, inżyniera, mechanika, hydraulika w Hiszpanii żeby płacił za studia lub
                  szkołę. Zwyczajnie próbuje się go przekonać finansowo lub socjalnie do
                  pozostania. A jak wyjeżdża to drenuje się rynki biedniejsze. Tylko, że od
                  naszego nie ma już gorszego jeżeli chodzi o medycynę.
                  • Gość: madzio Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 09.08.07, 18:56
                    doktorku zacznij porząek na swoim folwarku .Dlaczego tolerujecie dr
                    Rafała Betchera .Poczytaj post na forum
          • Gość: xxx Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 16:11
            Wyp....j i to szybko!!!!!!!Nikt nie będzie za tobą płakał.
            • Gość: lekarz staz Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 21:41
              Walcie sie na ryj brodasy i koczkodany ...hehehehehehe!robie se z was jaja
              ,jestem hydraulikiem..heheheheheh,ale poezji popisaliscie ile w tym madrosci
              zyciowej ,jaki mamy madry narod.... hehehehe oszolomy jedne -do tej gl pindy
              neli stazystom to liczba mnoga debilko...walcie sie brodasy pa.....
              • Gość: lekarz Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: 80.54.174.* 03.08.07, 21:56
                Gość portalu: lekarz staz napisał(a):

> Walcie sie na ryj brodasy i koczkodany ...hehehehehehe!robie se z was jaja
                > ,jestem hydraulikiem.

Mie niestety nie oszukałes hydrauliczku,zaraz wiedziałam ze taki tekst moze
                spłodzić wysokiej klasy prostak i nieuk.Choc powiem szczerze ze i cuda sie
                zdarzaja i nie nie mozna ublizac innym hydraulikom bo maja swoja klase ale ty
                nie siegasz im nawet do pięt.Wiec bujaj sie i krec te swoje rurki.
                • Gość: lancelot . Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 04.08.07, 10:24
                  Po tych tekstach IDEAŁ LEKARZA SIEGNĄŁ BRUKU
                  • Gość: misio Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 10:48
                    Co Ty masz z tym łbem, że tak górnolotne romantyczne pienia Ci się z takim
                    siankiem mieszają?
                    Czytasz swoje posty, kiedy je już spłodzisz?
                    Czytaj !
                    Bo widzę że palce masz szybsze od głowy.
                    Efekt jest taki, że żeby przeczytać jeden rozsądny post, muszę tony twojego
                    śmiecia przetrzepać!
                    • Gość: docent Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 10.08.07, 15:20
                      a dlaczego ten misio taki niegrzeczny ???? nie potrafi spokonie
                      dyskutowac .Mamusia kulturki nie nauczyła ,to może kamyczka by
                      poczytał !!!!!!
                    • Gość: bolo Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 11.08.07, 14:46
                      jezeli wiesz którzy lekarz nie biorą to podaj ,po nazwisku ,a my
                      nie bęziemy płacic!!!!!!!!!!
                      • Gość: figo Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 15:05
                        Po co wy tu tak piepszycie. Napiszcie konkretne nazwiska który lekarz w Cz-wie
                        bierze łapówki i zgłaszajcie to do prokuratury. A tak to nagadacie się tutaj a
                        na lekarzy nigdy nie znajdziemy sprawiedliwości. Do roboty ludzie. No piszcie
                        kto ile bierze łapówki.
    • Gość: www Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 17:56
      s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=138950
    • Gość: ZOJA Re: Lekarze - łapówkarze!!! IP: *.iplus.com.pl 17.08.07, 18:40
      KLIKASZ PRAWDE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka