Dodaj do ulubionych

Nauczyciele na ławie oskarżonych

IP: *.streamcn.pl 01.08.07, 00:28
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Nauczyciele na ławie oskarżonych IP: *.streamcn.pl 01.08.07, 07:22
      I bardzo dobrze że ktoś ten proceder ukrócił,jestem absolwentem tej szkoły
      (niestety) i kończyłem ją w 2003 roku.Pani Węg..owa była wręcz nachalna w
      swoich składkach pięciozłotowych,ale przemnożyć to przez conajmniej 11 klas
      jakie uczyła po 30 uczniów,niekiedy po dwa razy w miesiącu to już coś
      wychodzi.Może nie była najgorszą nauczycielką ale był przypadek że usadziła
      jednego ucznia przez to że się buntował.Największą winę jednak ponosi
      dyrektor,to dopiero sk..wiel,zmuszał uczniów do wyworzenia gruzu własnymi
      samochodami i do innych prac na rzecz niby szkoły.Szkoda że mu się upiekło i
      zwiał na emeryturę bo powinien posiedzieć za to jak traktował uczniów.Sam
      miałem z nim na poieńku za to że nie chciałem dawać korepetycji jego znajomych
      synowi.Byłem dobrym uczniem z przedmiotów zawodowych,miałem uczyć jego
      przydupasa po godzinach i jeszcze w ramach miłości do szkoły.Jak się nie
      zgodziłem(no kto by czekał na głąba po 3 godz.po lekcjach) do piątej klasy
      miałem przej..ne,a przed samą maturą na gdy mnie dojżał stwierdził że i tak nie
      zdałem.Jest to długa historia i raczej dla Policji niż dla czytelników
      forum,ale powinni dziada usadzić.A on okradał uczniów a teraz się śmieje.Jak
      ktoś myśli że on nie brał to jest w dużym błędzie.
      • Gość: bilder Re: Nauczyciele na ławie oskarżonych IP: *.dclient.hispeed.ch 01.08.07, 07:59
        Wapno...
      • Gość: ?? Re: Nauczyciele na ławie oskarżonych do Gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 09:28
        Czy Ty piszesz o "dużej Irenie" ?? Jakoś nie bardzo mi to pasuje do Jej obrazu
        jaki pamietam. Też jestem absolwentem tej szkoły i nie bardzo pojmuję co się
        tam teraz wyrabia. To była taka fajna szkoła.
        • Gość: zuch Re: Nauczyciele na ławie oskarżonych do Gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:43
          czy w afere zamieszana jest ktoras z polonistek?
          • Gość: A.W. Re: Nauczyciele na ławie oskarżonych do Gościa IP: 80.54.174.* 01.08.07, 11:25
            Kończyłem tę szkołę w 1999r. i nigdy nie żałowałem spędzonych tam chwil.Chociaż
            uczyłem się przeciętnie to do dzisiaj miło wspominam tamtejszych nauczycieli i
            atmosferę tam panującą.Za moich czasów tego nie było,więc to tylko Wy młodzi
            to"wypromowaliście"i to wasze roczniki nieudaczników,którzy nie chcą się
            uczyć,nie chcą chodzić do szkoły-bo po co?Mamusia lub tatuś przyjdzie do szkoły
            złoży propozycję i wszystko będzie OK.Rodzice zamiast dać wam miłość i opiekę
            oraz więcej poświęconego czasu postanowili to wszystko kupić!!!Dziecko niech
            będzie chodziło do szkoły i nie sprawiało mi problemów a ja zapłacę i wszystko
            będzie dobrze!!!A najczęściej ci uczniowie to dzieci rodziców z kasą,osiagające
            słabe wyniki w nauce,wagarujacy,tylko imprezy,alkohol i dragi-a gdzie szkoła?
            Zanim coś zaczniecie zastanówcie się sami jak postępujecie,bo czy warto komuś
            niszczyć życie tylko po to aby samemu mieć dobrze?
            • Gość: angrusz Re: Nauczyciele na ławie oskarżonych do Gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:42
              Do AW :

Jeżeli sądzisz , że korupcja w szkole - ogólnie - to zjawisko tylko ostatnich
              kilku lat , to jesteś naiwny .
              Była . może mniej a teraz sie to nasiliło . Winię za to i nauczycieli i uczniów
              i rodziców .
              Trzeba z tym walczyć . Ale jeżeli władze nie widzą problemu ( zdawalność na
              maturze , dyscyplina w szkole , ) to źle świadczy o władzach .

Jest rudno o pracę i wielu nauczycieli jest łamanych przez dyrektora - bo on
              decyduje o zatrudnieniu - i zmusza do niecnych rzeczy . Przepuszczania ucznia ,
              który niedostatecznie posiadł wymagany zakres wiedzy , każe wycofywać zgłaszane
              skargi na zachowanie , zniechęca do wpisywania skarg itp .
              Ogólnie czego mozna spodziewać się po uczniu , który na egzaminie gimnazjalnym
              uzyskuje 15 pkt . Jest słaby , ma powazne braki . Jak więc może te braki
              nadrobic jesli nie chce uczyć się , ba bywac w szkole no i ma tylko tyle godzin
              lekcji np angielskiego . A on - mało zdolny i leniwy - powinien mieć ich
              więcej .
              MEN problemu nie widzi .
              Miały być szkoły dla chuliganów i nic nie słychać . Więc chuligani roznoszą
              szkoły a nauczyciele chcąc zachować pracęznoszą takie zachowanie ale i sa tacy
              nauczyciele , którzy wszystko olewają i biorą , ba żądają kasy .
              • Gość: up Re: Nauczyciele na ławie oskarżonych do Gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:28
                up
              • Gość: angrusz Re: Nauczyciele na ławie oskarżonych do Gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 13:21

Czy ktoś zna wyniki matur w tym roku w Technikum na Targowej ?

Choćby przybliżone .

Jak afera korupcyjna wpłynęła na te wyniki np ustny angielski w
                porównaniu w poprzednim rokiem ?
          • Gość: Uczeń Re: Nauczyciele na ławie oskarżonych do Gościa IP: *.streamcn.pl 03.08.07, 08:28
            Raczej na 99% nie
        • Gość: rodzic tam jest wielu bardzo dobrych nauczycieli IP: *.sfc.pl 01.08.07, 22:16
          W czerwcu placilam komitet za syna jakie bylo moje zdziwienie,kiedy w okienku
          zobaczylam pania,ktora pamietalam kiedy moj starszy syn konczyl szkole w 2000
          roku ,ona tez zbierala pieniadze.Wiem ze byla dobra kolezanka Szewczyka bo
          trzymala kase,byla wtedy oplacana z pieniedzy wplacanych przez rodzicow ,(wiem
          bo kolezanka byla w radzie), ktore powinnly byc przeznaczone na uczniow.Znaczy
          ze na Targowej sie nic nie zmienilo.
          • Gość: Pawel Re: tam jest wielu bardzo dobrych nauczycieli IP: 89.174.23.* 02.08.07, 07:50
            To podobno prawda....
            >roku ,ona tez zbierala pieniadze.Wiem ze byla dobra kolezanka Szewczyka bo
            > trzymala kase,byla wtedy oplacana z pieniedzy wplacanych przez rodzicow
    • Gość: Paweł Maslanka...phhhhh IP: 89.174.23.* 01.08.07, 11:14
      Maslanka to potrafi tylko ogolnospoleczny terror wprowadzac i bierze wszystkich
      uczniów jedna miarą...
      • Gość: terwq Re: Maslanka...phhhhh IP: *.21.pl 01.08.07, 11:17
        Maslanka debil i palant
    • Gość: Uczeń Sz..czyk to powinien iść siedzieć a nie emeryturka IP: *.streamcn.pl 02.08.07, 09:58
      Przede wszystkim to powinno się złapać za tyłek Sze..czyka(za moicz czasów maił
      ksywe BIN Laden)bo nigdzie nie ma tak żeby myszy charcowały gdy kot na to nie
      pozwoli.Ta szkoła to najdroższa szkoła w mieście,może teraz coś się zmieniło
      ale lata 98-03 to była przesada.Rodzice nie wyrabiali z kasą.Ta szkoła powinna
      być już dawno sporawdzona przez CBA.Jak nie dajesz to nie zdajesz i składki
      na "klase/lub sale" były na pożądku dziennym.Tylko po wpłaceniu nic się w sali
      nie zmieniało i nic nie przybywało.Polonistki były ok,one nie brały,od maty
      Ryb..ek też nie braL(ale agent z niego nie zły),Mar..ska też nie brała.Wiem bo
      próbowali z nimi coś załatwić ale ciężko było.Nie tak jak z innymi
      nauczycielami gdzie ktoś miał zagrożenie a później dobry przed radą
      petagogiczną.Maś..ka to debil ale ma swoje zasady,musiałeś umieć aby
      przejść,nie miał sentymentów.Ale co z tego że nauczyciele starej daty nie brali
      jak taki BIN Laden kazał przepuścić.Ja jestem za tym żeby jego oskarżyli ale
      widocznie jego układy jeszcze go chronią
      • Gość: up Re: Sz..czyk to powinien iść siedzieć a nie emery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 18:19
        up
      • Gość: Gość Re: Sz..czyk to powinien iść siedzieć a nie emery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 14:25
        O metodach pana dyrektora Sz. w celu pozyskania finansów i karania bądź
        eliminowania niespolegliwych nauczycieli mogliby powiedzieć wiele nauczyciele z
        Targowej... Wyeliminowani z tej szkoły milczą, bo nie mają wsparcia, a pracujący
        obawiają się kolesiów.
        Ciekawe, że panie z-cy dyrektora tak szybko usunęły się same z tej szkoły i
        znalazły schronienie w Ośrodku Metodycznym przy Jana Pawła II.
        • Gość: up Re: Sz..czyk to powinien iść siedzieć a nie emery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 19:29
          up
      • Gość: gość Re: Sz..czyk to powinien iść siedzieć a nie emery IP: 80.54.168.* 05.08.07, 19:52
        Uczniu! Ten nauczyciel co nic nie wymaga i nic nie uczy, jest dla uczniów
        bleeee...., ale ten co wymaga i stawia oceny surowo, ale sprawiedliwie też jest
        bleee?cytat:" Maś..ka to debil ale ma swoje zasady,musiałeś umieć aby
        przejść,nie miał sentymentów" Dlaczego DEBIL? Że wyagał? że chciał was matołków
        nauczyć??? Jestem zdania, że każdy powinien wykonywać swoją pracę jak najlepiej
        potrafi[nauczyciel=uczyć, uczeń= się uczyć],a nauczyciele nie są po to by ich
        lubić, oni mają nas jak najwięcej nauczyć!
        Fajnie mieć nauczyciela wymagającego, któremu się chce uczyć , a jak do tego
        jest jeszcze przystojny to i lekcje szybciej i milej "płyną"
        • Gość: Uczeń Do gościa powyżej. IP: *.streamcn.pl 05.08.07, 20:49
          Facet co do Pana Maś..ki to proponuję aby zamknąć was dwoje w jednym
          pomieszczeniu na godzinę,wtedy dowiesz się czemu napisali o nim DEBIL
          • Gość: gość Re: Do gościa powyżej. IP: 80.54.168.* 05.08.07, 21:16
            podbijam ten temat, bo nie rozumiem dlaczego debil!!!! rany , czy to tak trudno
            swoje zdanie uzasadnić??? Przecież łatwiej jest rzucać epitetami
            bezpodstawnymi, niż je uzasadnić prawda? Konkrety proszę...
        • Gość: angrusz Re: Sz..czyk to powinien iść siedzieć a nie emery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:50

Do gościa : niestety zarówno uczniowie jak i ich rodzice a tez i dyrektorzy nie
          lubia nauczycieli wynagających ( a nie biorących łapówek ) bo niskie stopnie,
          itd itp . Wtedy dyr zwalnia , ba nie musi , nie przedłuża umowy o pracę
          twierdząc , że lepszego znalazł .
          Znam ten mechanizm , przerabiałem na sobie zbyt często . No i te szkoły z
          czasem kończą jak na Targowej
    • Gość: up I co z nimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 12:15
      i z tym który kręcił tym interesem?
      • Gość: Paolo Re: I co z nimi IP: 89.174.23.* 04.08.07, 21:59
        Redakcjo, skoro byliscie na rozprawie, to moze podacie imiona i pierwsze
        literki nazwisk tych nauczycieli??? Opinia publicza chce poznac prawdę!
    • czestochowianka10 Nauczyciele na ławie oskarżonych 05.08.07, 21:29
      To prawa..i niech sie sami orientują co sie dzieje w danych sprawach, bo ten
      sam tekst byl jakis czas temu w Dzienniku Zachodnim...wypowiedzi oskarzonych
      chyba są przedrukowanez tego co pamietam...
      REDAKCJO>>>dlaczego psizecie o sprawach, ktore mialy miejsce jakis czas
      temu...przeciez jestescie dziennikiem:|....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka