herminatorr 10.08.07, 23:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nd Pielęgniarki szykują się do strajku IP: *.masterkom.pl 11.08.07, 09:26 "...Te pieniądze pielęgniarki dostały naszym kosztem..." Tak dać podwyżki tylko lekarzom, wtedy nie będzie to kosztem innych pracowników szpitala p.s. nie popieram strajków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Pielęgniarki szykują się do strajku IP: *.iplus.com.pl 11.08.07, 10:26 wredny wredniejszy ,lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1.justice Pielęgniarki szykują się do strajku IP: 80.48.49.* 11.08.07, 10:25 Tzn czego ma oczekiwaac osoba ktora na dniach ma urodzic ??? ze pielegniarka sie wypnie bo maja kaprys a ktos placi skladni 15 lat i pojdzie rodzic i h.... Ja sie Hitlerowi nie dziwie że robił takie porzadki przydał by sie teraz troche by tu zrobił porzadku !!! Powinni was za to wszystkie powypiepszac z pracy!~!! to jest karygodne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Pielęgniarki szykują się do strajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 11:38 Mamy przecierz malego dyktatora on zaprowadza prawo i sprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
1.justice Pielęgniarki szykują się do strajku 11.08.07, 10:32 ROBIC WAM SIE NIECHCE I TYLKO STRAJKI W GLOWIE ZEBY SIE POOPIEPSZAC !!! 99% NIE ZAJMUJE SIE PACJENTEM TAK JAK POWINNO TYLKO NA ODP...... WIEC CO SIE DZIWICIE ZE POZNIEJ NIE MA DLA WAS KASY !! SZACUNEK DLA PACJENTA ( NIEWAZNE ILE MA LAT ) SZACUNEK A NIE WSZYSTKO NA ODWAL SIE I DO KANCIAPY I SPAC ALBO SETNą KAWE PIC A PACJENT W CZTERECH LITERACH !!POPATRZCIE CZY ZASLUGUJECIE NA TE PODWYZKI !!A CIEZAR KIESZENI OD LAPOWEK NIE WYSTARCZYYY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1.justice Pielęgniarki szykują się do strajku 11.08.07, 10:35 POLOZNA NA TYSIACLECIU Z LEKARZEM BIORA 500 ZL ZA POROD!!!! POWIEDZCIE SAMI CZY TAK POWINNO BYC DRODZY FORUMOWICZE ??!!! JUZ NIE WSPOMNE ZE CHODZI SIE 9 MCY PLACI PO 100 I JESZCZE ZA POROD 500 !!! JUZ DAWNO WAS POWINNI POWYP...... Z TYCH POSADEK ZA DUZO KASY MACIE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pacjent 3200zł???? aaaa takiego wała dostaniecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 11:17 jak dołączycie do pokolenia "1200 brutto" to wtedy zrozumiecie co to prawdziwe życie. oj szkoda że adolf już odszedł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio dobrodziej Re: Pielęgniarki szykują się do strajku IP: 80.48.49.* 11.08.07, 12:12 Za godzinę taka pielęgniarka ma 10 zł brutto, a lekarz od 8 do 25. Dodając te 500 za poród na 2 osoby to i tak wychodzi żenująco mało. A pokoleniu 1200 brutto radzę wziąć się za naukę i robotę a nie rozczulać się nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piel Re: Pielęgniarki szykują się do strajku IP: *.skynet.net.pl 12.08.07, 13:37 Dziękuję z radę, tylko czego i za co mam się jeszcze nauczyć bo studia, podyplomowe i specjalizację już mam, co jeszcze proponujesz dla wynagrodzenia 1200 zł. Co do roboty to dziś po nocnym dyżurze mam wolne, ale tylko do 19-tej, ale po dzisiejszej nocce od rana dyżurek w drugiej pracy do 20-tej, w nocy w domu, a rankiem na 12 godzin, potem biegom na noc do drugiego szpitala. To za jaką robotę mam jeszcze się wziąć jak wypracowuję w m-cu 286 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio dobrodziej Re: Pielęgniarki szykują się do strajku IP: 80.48.49.* 12.08.07, 14:06 To była odpowiedź na posty "justice" i "byłego pacjenta". Zdecydowanie popieram strajk pielęgniarek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Kolejne podwyżki dla pielęgniarek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 12:43 Większość pielęgniarek wogóle nie zasługuje na jakiekolwiek podwyżki,one przychodzą do pracy odpoczywać,pić kawkę i pierdoły popychać a pacjenci to jest zło konieczne,którym z łaski raz na dobę się zajmą.Zero wspóczucia zwłaszcza dla starszych,leżących chorych! Odpowiedz Link Zgłoś
1.justice a ile one tej pracy wykonaja za ta godzine ?? 11.08.07, 13:43 nawet za te 10 zł nie zarobi bo albo spia po nocach a pacjenci w samo pas albo poda łaskawie lek dwa razy na swojej zmianie, to za co tyle pieniedzy??!!!Sprzątaczki sie wiecej narobią !!! Lezalam w szpitalu to sie napatrzylam jak tez nasza S.Z. "PRACUJE" bokami Trzeba sie za taka stawke narobic nikt nie ma w tym kraju za darmo!! Czasem nawet budowlancy co tyraja nie maja tyle co ci BOSCY ZDZIERCY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: a ile one tej pracy wykonaja za ta godzine ?? IP: *.gre.pl 11.08.07, 14:01 bardzo prosze, zap[raszam do takiej fajnej pracy ,gdzie tylko popija sie kawke achorzy leza odłogiem(osoboscie tego nie zauwazam,ale skoro tak sadzisz...),a na koniec miesiaca tej niewdziecznej harowki dostaniesz 1200 zł. pod warunkiem ,ze nie splacasz jakiejs pozyczki zeby wiazac koniec z koncem.Zatem z czystym sumieniem polecam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
1.justice Re: a ile one tej pracy wykonaja za ta godzine ?? 11.08.07, 14:18 WIECEJ SZACUNKU dla pacjentow !!!! niektore rodziny nawet tyle nie maja bo zyja za 800 i daja sobie rade z dziecmi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstans Re: a ile one tej pracy wykonaja za ta godzine ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 14:46 Żeby nie było niedomówień to nie jestem pielęgniarką. Znam pracę w szpitalu i w służbie zdrowia od 20 lat. Chciałbym aby każdy pacjent przyszedł na oddział i porównał co robi pielęgniarka a co robi lekarz. Jeśli ktoś chce może sobie również porównać samochód i dom pielęgniarki a lekarza. Myślę że nie trzeba tu wiele pisać i wyjaśniać. Te posty które przeczytałem pisał albo lekarz albo jakiś gnojek który chce sobie tu tylko popisać nie mając pojęcia o temacie rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn pięlęgniarki Re: a ile one tej pracy wykonaja za ta godzine ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 00:00 to przyjdz i sobie popracuj na odzdziale na noc, kiedy masz 30 chorych a jestes sama na dyżurze-zobaczymy co wtedy powiesz! szacunek dla pacjentow, owszem-ale szacunek musi isc tez od pacjentow-szpital to nie hotel a pielegniarki to nie pokojowki. No jak sie odnosilas do pielegniarek tak jak tu na forum, to sie nie dziwie ze Cie wszyscy olewali i nikt nie chcial Ci szklanki wody podac-jeszcze raz, na szacunek trzeba sobie zasłużyć,a nie tylko go wymagac, nie dając nic w zamian;/ No jakos mama nie przynosi do domu kieszeni pełnych łapówek, i jakos nie stac nas na wszystko, nie stac na samochod jak lekarzy-no ale trudno.Najwazniejsze to padac na twarz przed pacjentami takimi jak Ty, bo przyszła pani i władczyni-i klekajcie narody;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piel Re: a ile one tej pracy wykonaja za ta godzine ?? IP: *.skynet.net.pl 12.08.07, 15:29 No dobrze to policzymy: "2 x na zmianie poda lek" = przyjmie zlecenie, wpisze do komputera lub dokumentacji, potwierdzi przyjęcie, potem wykonanie, przygotuje lek, poda pacjentowi i tak x 45 osób, które mają kilka, a nawet kilkanaście leków do podania. Większość pacjentów oprócz tabletek dostaje leki dożylne i domięśniowe (kilka w różnych godzinach), dołóż do powyższego, założenie wenflonu, dłuższe przygotowanie i czas podania i tak x 30. Ok 20 osób dostaje płyny dożylne 4-6 butelek = 80-120 butelek do przełączenia, dodaj do tego przetoczenia krwi i osocza, gdzie ilość czynności do wykonania i dokumentowana to x 2 tego co przy innych lekach. Nie wspomnę o badaniach, bo same się pobierają, wypisują i idą do laboratorium, opatrunkach, EKG, i innych zabiegach, które pacjenci "samopas" sobie wykonują. Widziałaś co najwyżej koniec własnego nosa lub Leśną Gorę zawsze z jednym pacjentem. Dziwne, że do tej pracy, gdzie się śpi po nocach nie ma chętnych i na takim dyżurze jest jedna pielęgniarka, a nadgodziny wyrobione w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratownik TAK dla pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 14:35 Nie buntujcie się lekarze na pielęgniarki bo gdy one strajkowały parę lat wstecz to wy też dostaliście podwyżki. A tak wogóle wy bez pielęgniarek nie potraficie trafić sobie palcem do dupy. Pracuję w szpitalu więc wiem jak sytuacja wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 14:54 Jestem lekarzem z 15 letnim stażem i powiem tak. Chylę czoła przed pielęgniarkami i przed ich pracą. My nie możemy bez nich pracować. One są nam bardzo potrzebne w pracy codziennej na oddziałach. "Moje" pielęgniarki na oddziale wkładają dużo serca i zaangażowania w opiekę i pielęgnację pacjentów. Dlatego nie wypisujcie tutaj nic złego na pielęgniarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: UWAGA IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.07, 15:16 przyjdzcie do mnie na oddział zapraszam na jeden dzien do pracy a zobaczymy co wtedy powiecie wy wstętni zawistni polscy obywatele...nie znosze polskiego rodu-najgłupszy ze wszystkich.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pacjent pielegniarki nic nie robią!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 16:16 taka jest prawda niestety. widoczne to zwłaszcza w przypadku starszych pacjentów. śmiać mi się chce za co Wy bierzecie te pieniądze, bo poza strzelaniem fochów i robieniem wielkiej łaski to nic innego nie da się zauważyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKO Re: pielegniarki nic nie robią!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 23:59 Rozgonić to towarzycho!!!! Nigdy wam nie zapomnę przyjęcia i obsługi na urazówce na Tysiącleciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 09:39 A ja Cię popieram! I pielęgniarki takoż!!! To nie służące, więc powinny zarabia! W całym cywilizowanym świecie jest tak: "Od każdego wedle jego zdolności, każdemu podług jego zasług". Więc, do cholery, należy pielęgniarkom za tę ich robote zapłacić.A i tak się nie dogofdzi niektórym pacjentom i ich rodzinom. Zrozumieliby, gdyby znależli sie po drugiej stronie barytkady. Koleżanki! Do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: UWAGA IP: *.iplus.com.pl 12.08.07, 11:30 oj doktorku przecież traktjecie pielęgniarki jako ludzi niższej kategorii ,które mająs pełniac wszystkie wasze życzenia nawet te o których nie mogą wiedzieć wasze żonki cha, cha ,cha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick do lali Re: UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 23:52 Panno lalu! Że niby ja? Pannie coś się pomyliło chyba. Tęskni panna za ruszaniem? To na trasę proszę.Bystrieje! Bystrieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalla Re: UWAGA IP: *.iplus.com.pl 13.08.07, 13:16 mawerick jak zwylk głupi jesteś JA MAM 80LAT cha, cha. cha ,cha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc jak lekarze przestali strajkowac to teraz one..... IP: 83.2.141.* 11.08.07, 21:54 im bedzie wiecznie malo na litosc boska a co maja zrpbic ci ludzie ktorzy zyja tylko z zasilku lub te matki ktore zyja z rodzinego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio dobrodziej Re: jak lekarze przestali strajkowac to teraz one IP: 80.48.49.* 11.08.07, 22:33 Wziąć się do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
sosad Re: jak lekarze przestali strajkowac to teraz one 11.08.07, 23:16 Jak w kazdym zawodzie sa dobrzy i zli pracownicy. Bedac na praktychach na roznych oddzialach i szpitalach mam prownanie. Sa pielegniarki kotre dziela pacjentow na lepszych (taki pacjent co sam wszystko zrobi kolo siebie) i gorszych (taki pacjent co wymaga pomocy ze strony personelu). Niektore panie pielegniarki nie zrobia np. okladow na odlezyne (wiadomo ze to nie nalezy do najprzyjemniejszych zadan) gdyz twierdza, ze starsza osoba na dodatek z odlezyna to i tak juz dlugo nie pociagnie. Nie moge tego zrozumiec. Takim zachowaniem "pokazuja" nam przyszlym pielegniarkom jak mamy postepowac z ludzmi starszymi, schorowanymi. Idac za ich postepowaniem, gdy same beda starsze i beda potrzebowaly pomocy, my powinnismy je olac. Czesto jest tak, ze my praktykantki wysylane jestesmy do takich prac jak : slanie lozka, mycie pacjenta, lewatywa, zmiana pampersa, pielegnowanie oldezyny, nakarmienie pacjenta. Rozumiem, ze musimy sie tego nauczyc. Jednak jesli ktos juz jest na 2-3 roku to tez chcialby poznac inne rzeczy, a nie ciagle slac lozka itd. Wykonujemy te zadania bez jekniecia, chociaz czasem nie ma czasu aby zjesc glupia kanapke czy napic sie lyka herbaty. W tym czasie jak my odwalamy "brudna robote", wiekszosc pan pielegniarek siedzi na dyzurce i popycha pierdoly. Nie mowie, ze wszystkie. Niektore panie podziekuja za pomoc, jak sie o cos zapytamy to powiedza co i jak. Pokaza, wytlumacza, a nie jak niektore zbywaja jakimis glupimi docinkami w stylu "to na STUDIACH was nie nauczono ?" Sa rzeczy o ktorych nie wiemy, ktore nabywa sie wraz z praktyka. Wspolpracujac z takimi "pielegniarkami" poprostu odechciewa nam sie tego zawodu. Kiedy widze jak np. na chirurgii, pielegniarka podaje posilek na szafke osobie, ktora nie mozliwosc spozycia posilku, to szlag mnie trafia, jak tak mozna? Taka kobieta nie zapyta sie czy pomoc choremu czy wrecz nakarmic.Postawi i idzie sobie. Moim zdaniem pielegniarki zasluguja na podwyzke, jednak nie wszystkie. Na wieksza pensje zasluguja te pielegniarki, ktore nie wypalily sie zawodowo i nie czekaja tylko zeby jak najszybciej wrocic po pracy do domu, a pacjentow traktowac jak zlo konieczne i stosowac spychoterapie, ze jak sa praktykantki to ona juz nie ma zadnych obowiazkow. Kazdy moze miec gorszy dzien, kazdy ma prawo do tego aby zle sie czuc, pielegniarka takze. Czasem schorowanemu czlowiekowi potrzebne jest dobre slowo i usmiech. Niekotre pielegniarki chyba o tym zapomnialy. Pamietajcie, dajecie przyklad nam, przyszlym pielegniarkom. Swoim zachowaniom wystawiacie sobie opinie wsrod pacjentow i calego personelu. Pewnie zaraz posypia sie na mnie gromy, ze sie wymadrzam itd. To tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio dobrodziej Re: jak lekarze przestali strajkowac to teraz one IP: 80.48.49.* 12.08.07, 00:16 Na moim oddziale pielęgniarki ciężko zachrzaniają. Nie mają zbyt wiele czasu na pogaduchy i popijanie kawki. Zarabiają za to marnie. Wielokrotnie muszą zajmować się najcięższym elementem tego społeczeństwa i nie spotkałem się z tym żeby któryś menel pozostał bez opieki czy pomocy przy posiłku. Wręcz przeciwnie zawsze mają sprawnie i szybko zmienioną pościel, są nakarmieni i czyści. Wielokrotnie spotkałem się z tym jak przedstawiciele żulerii zachowywali się wobec nich ordynarnie i agresywnie (i nie była to tylko agresja słowna). Podobnie pacjenci (oraz ich rodziny), którzy mają o sobie (często niesłusznie) o wiele lepsze zdanie. Dlatego zdecydowanie sprzeciwiam się wygadywaniu głupot przez bandę znudzonych koniobijców. Każdego żyjącego na mój i reszty społeczeństwa koszt zasiłkowicza zapraszam do pracy w charakterze salowej lub pomocy kuchennej na moim oddziale. A jeśli nadal ma ochotę pobierać pieniążki nic nie robiąc tylko komentując to niech siedzi cicho i nie zawraca gitary. Odpowiedz Link Zgłoś
republikabanalu Re: jak lekarze przestali strajkowac to teraz one 12.08.07, 03:36 jak jest pan taki super to moze zatrudni pan te pielegniarki ktore nie maja za dobrych warunkow pracy? ciekawe nad ktorym oddzialem trzyma pan piecze. a czy to nie oddzialowe i przelozona opiekuja sie personelem pielegniarskim? moze sam pan pozachrzania jak niekotre pielegniarki? jak mowia ludzie nie wszystkie sa zle. szkoda tylko,ze te co juz nie maja ochoty pracowac -znudzilo sie, badz wypalily sie zawodowo, nie maja mozliwosci zmiany stanowiska pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarka Re: jak lekarze przestali strajkowac to teraz one IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.07, 12:21 oj dajcie spokój! Bez sensu dyskusja a najwięcej do powiedzenia jak zwykle mają ci ,którzy pojęcia nie mają o naszej pracy i widzą tylko to,że na 12godzinnym dyżurze któraś z nas śmiała zjeśc bądz napić sie kawy.Ja także zapraszam do mnie do pracy-szpital przy Bony-jeden dzien pracy zapewne zmieni nastawienie sz.pacjentów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piel Re: jak lekarze przestali strajkowac to teraz one IP: *.skynet.net.pl 12.08.07, 13:12 Dla pielęgniarki ważniejszym pacjentem jest ten, który wymaga większej pomocy, a na odleżyny zakłada się kilkudniowe opatrunki, bardziej istotna jest wielokrotna zmiana pozycji, co możesz sama zrobić po 2-3 latach studiów. Po wyrównaniu niedoborów i poprawie ogólnego stanu zdrowia część pacjentów zagojonymi odleżynami wychodzi do domu na własnych nogach inni leczą odleżyny ambulatoryjnie. Dlaczego nauki bardziej skomplikowanych zabiegów wymagasz od pielęgniarki na oddziale, dla której jest to dodatkowa darmowa praca i duża odpowiedzialność, bo nie masz do czynienia z fantomem tylko z żywym, cierpiącym człowiekiem, a nie od instruktorki ze szkoły, która powinna się wami opiekować. Jeżeli dla Ciebie przyjęcie zleceń, przygotowanie leków, iniekcji, płynów, wypisanie i pobranie badań, EKG-i, zapotrzebowanie krwi, krzyżówki, przygotowanie krwi do toczenia jest "popychaniem pierdół" to gratuluję. U mnie pielęgniarka nawet nie rozdaje posiłków bo wszystkie dwie mają co robić z oznaczeniem cukru, podawaniem insulin, leków przed i po posiłkami, odbieraniem i zawożeniem chorych na blok operacyjny, załatwianiem nowo przyjętych, przełączaniem kroplówek itd., a do nakarmienia i pomocy jest kilkanaście osób i robi się to w międzyczasie. Uważasz, że pielęgniarka zamiast rozdawać dalej posiłki powinna zostać przy pierwszym do nakarmienia i następnych, a reszta niech poczeka na zimne aż skończy karmić? To jak dwie osoby na 45 pacjentów mają to racjonalnie ogarnąć (w nocy jest jedna i ostry dyżur wypadkowy i ogólny). Na praktykach nie koncentruj się na tym co robisz tylko spisz sobie wszystko co jest do zrobienia i zwróć uwagę na czas w jakim udaje się to załatwić (np. lekarze operują i nie masz zleceń i skierowań, a chory jest na cito). Nie minie miesiąc po skończeniu studiów i zostaniesz z tymi wszystkimi sprawami sama, życzę powodzenia. Nie są to gromy, ale wiaderko zimnej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piel Pielęgniarki szykują się do strajku IP: *.skynet.net.pl 12.08.07, 13:49 Nie zapomnij jak przy tym wszystkim co napisałam wyżej i innych sprawach o dobrym słowie i uśmiechu, szczególnie jak trafi się reanimacja, czasem dwie jednocześnie, masywne krwawienie, śpiączka cukrzycowa lub szalejący pijak z urazem głowy lub wielonarządowym. Odpowiedz Link Zgłoś
bizzz Re: Pielęgniarki szykują się do strajku 12.08.07, 13:57 witam, bardzo przykro czytać niektóre posty, dołączam do opinii: zapraszamy na oddziały-przecież istnieje wolontariat - wtedy moi kochani poznacie pielęgnowanie 'od kuchni' i wtedy zapraszam ponownie na to forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pielęgniarki szykują się do strajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 18:49 na tysiacleciu tez zastrajkuja, spokojnie niech tylko marszalek pozbedzie sie adamkiewicza to na przeszkodzie do durnego polaczenia i w efekcie likwidacji szpitala nie stanie juz nikt - no chyba, ze strajkujace pielegniarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pielęgniarki szykują się do strajku IP: *.gre.pl 13.08.07, 14:09 zeby bylo jasne jestem pielegniarka.Wiekszosc z osob uczestniczacych w dyskusji poprostu nas obraza, to okropne jak ludzie nas nienawidza i wytykaja ze jestesmy okropne itd...,ale jak to taka nieskomplikowana robota, to dlaczego oddaja swoje matki i swoich ojcow do oddz. opiekunczych, ano dlatego ze sie brzydza taka praca i doskonale wiedza ile naprawde musieliby zaplacic gdyby zyli w normalnie funkcjonujacym panstwie. Dlatego zanim ktokolwiek cos napisze, to prosze go o chwile refleksji, mimo iz okreslacie nasza prace jako sluzbe, to ona tez powinna byc godziwie oplacona przez panstwo.Siostry zakonne tez wykonuja sluzbe, ale nie musza sie martwic jak wyzyc, moze tylko czy czeka je szczescie wieczne- panstwo koscielne rosnie w sile, dlatego szanujcie nas pielegniarki, bo kiedys za nami zatesknicie jak na dyzurze bedzie zakonnica badz rumunka, ukrainke lub inna marusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarka Re: Pielęgniarki szykują się do strajku IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.07, 20:20 otóż to-zakłady opiekuncze ciągle "zapchane"pacjentami-żadnych wolnych miejsc;to przykład moi kochani,że macie w dupie cierpiących pacjentów oddajecie ich do w/w miejsc i problem z głowy,dużo natomiast macie do powiedzenia na temat pracy pielegniarki,która musi średnio 20 takich chorych ogarnąć,...a wy co z jedną osobą nie jesteście sobie w stanie poradzić? Niech sie opiekują a jeszcze część emeryturki w kieszeni zostanie.Polskie społeczestwo takie ma oblicze!zakłmani obywatele a fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjaluc Re: Pielęgniarki szykują się do strajku 14.08.07, 08:35 zgadzam się jak czytam te posty to mi szczęka odpada, że społeczeństwo polskie jest chamskie powinnyśćie wyjechać zagranice tam się będzie was szanowało i wtedy polakom otworzą się oczy jak trafią do szpitala wiem co mówię sama trafiłam do szpitala w tym roku będąc młodą osobą i w każdym wieku coś nam się może przydażyć i co wtedy zrobicie jak na oddziale będzie tylko 1 pielęgniarka i co będziecie ją obrażać jak tu w tych postach, a większość tu postów jest zmyślane ponieważ nie życzy się pielęgniarką żeby zarabiały po 3 tyś złotych, a pamiętajcie ,że teraz większość pielęgniarek młodych nie są po szkolę średniej tylko są po studiach i nie jest to już personel średni tylko wysokowykfalifikowany i nie mówcie już po co takiej grupie zawodowej studia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piel Re: Pielęgniarki szykują się do strajku IP: *.skynet.net.pl 15.08.07, 15:07 Przecież tak już jest. Jedna pielęgniarka na 30-50 zabiegowych pacjentów przy non stop ostrym dyżurze. Ale polski pacjent da radę, zrobi awanturę, że godzinę czeka na odłączenie kroplówki podłączonej 40 minut wcześniej (z życia wzięte) . Odpowiedz Link Zgłoś