Dodaj do ulubionych

Kto ma dość PiSu ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 07:11
ja mam dość, kampania wyborcza rozpoczęta:)

Wpisujcie się, a PiSowcy niech mi tu nie zaglądają tylko idą się modlić do ojca rydzyka

Obserwuj wątek
    • Gość: niewinny Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 07:43
      Ostry jesteś ale popieram
    • Gość: angrusz Ja nie mam dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 07:48

Nie bądź taki pewny siebie .
      Wybory pokażą jakie kto ma poparcie .
      Ja tez nie jestem pewien . Ale mam nadzieję , ze PiS utrzyma swoje
      wpływy . A modlic sie nalezy często , niekoniecznie z o. Rydzykiem .
      • Gość: niewinny Re: Ja nie mam dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 09:12
        ja sie nie modle i nie narzekam, a moze wlasnie o to chodzi że
        zamiast coś robić to PiS tylko się modli i szuka winnych własnych
        niepowodzeń.
      • Gość: gość Re: Ja nie mam dość PiSu ? IP: *.cn.com.pl 23.08.07, 20:39
        > Nie bądź taki pewny siebie .
        W czym niby wyraża się ta pewność ?
        > Wybory pokażą jakie kto ma poparcie .
        Nie doczytałem się w poście jakichkolwiek prognoz wyborczych
        >A modlic sie nalezy często , niekoniecznie z o. Rydzykiem
        Ciekawa teoria. Ja radziłbym raczej nieustannie i żarliwie oraz
        zgodnie z nauką Chrystusa (nie koniecznie kościoła choc zgodnie z
        oczekiwaniem Kościoła) i więcej skromności z tym "należy"
    • Gość: większość ja mam dość pis-u IP: 212.87.241.* 18.08.07, 10:00
      lepiej agituj, żeby antypisowcy poszli na wybory, bo ostatnim razem
      pielgrzymki moherów ustawiały się do głosowania, a reszta kwękała i
      stękała przed telewizorem jak to im źle itp.
      • Gość: Eryk XiI Re: ja mam dość pis-u IP: *.profiline.pl 18.08.07, 10:21
        Dobrze, że był to tylko POPIS nieudaczników z PiS-u, a nie Po-PiS,
        bowiem wszelkie potknięcia kierowane byłyby na konto Platformy
        Obywatelskiej, a tak dodatkowo zobaczyliśmy jeszcze kto jest guru w
        totalitarnym państwie.
      • Gość: niewinny Re: ja mam dość pis-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 10:51
        No mam nadzieje ż ruszą teraz tyłki bo jak nie to znowu wygra PiS i
        będą się chełbić że naród tak chce
        • Gość: obserwator Re: ja mam dość pis-u IP: *.profiline.pl 18.08.07, 11:34
          Spróbuję każdego kandydata PiS-u przetestować metodą Kurskiego.
          Mam nadzieję , żę nie przejdzie jej nikt z wystawionych kandydatów.

Obecnie zbieram siły i segreguję informacje, by szybko reagować, bo
          czas krótki.
        • angrusz1 Re: ja nie mam dość pis-u 18.08.07, 12:50

Bój się . Bo PiS może wygrac . ja będę go wspierał .
          Ale pewności wyniku nie mam
          • Gość: Russian Girl Re: ja nie mam dość pis-u IP: *.range86-139.btcentralplus.com 18.08.07, 12:56
            No tak, jak tylko klony angrusza rusza na wybory, bojcie sie.
            Precz z PiSem, i kwaczacymi McKwaczami.
            • Gość: lysy Re: ja nie mam dość pis-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 14:07
              Oszolomy, prymitywy i mochery beda glosowac na PiS, bo tak ich nastawi KK i Rydzyk. To oczywiste, przeciez ci ludzie nie maja zdolnosci samodzielnego myslenia, jednakze na PiS glosowali tez ludzie madrzejsi, oszukani falszywa propaganda i tym sie juz oczy otworzyly. Wielu, bardzo wielu (i znam takich) wstdzi sie swojego uczynku. W nowym parlamencie PiS moze pelnic role co najwyzej obecnych przystawek do czasu, az komisje sejmowe i prokuratorzy zaczna analizowac ich dotychczasowe, dobrze znane "osiagniecia". Nastapi odbieranie immunitetow i wywalanie na smietnik historii.
              • Gość: gość Re: ja nie mam dość pis-u IP: 80.48.49.* 18.08.07, 14:30
                Śmietnik historii to nie jest miejsce dla PiS.Tam wiadomo kto już leży i to od
                dłuższego czasu. Tylko czasem jak bryza zawieje to próbują wstawać i jeszcze
                bronić korytka.Oj boli , odbieranie władzy a tak pięknie mogło być- ocet w
                sklepie i wódką po 13.00 ogłupić naród.
                Szacunku dla Kaczyńskich nigdy nie stracę.Zapewniam, żaden ze mnie moherowy
                berecik. Tylko myślę i trochę wiem jak to było.
                • Gość: ?? Re: ja nie mam dość pis-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 11:25
                  Jeśli nie PiS to kto? i dlaczego?
          • Gość: większość ja mam dość pis-u IP: 212.87.241.* 18.08.07, 14:33
            pewnie, że może wygrać, bo brak alternatywy, a pisowcy to prężne
            zatwardziałe w swych sądach i bezkrytycznie oddane "ojcom"
            i "braciom" istoty (mimo wszystko ludzkie oczywiście), którym nic
            nie przeszkodzi, by zagłosowć na "wodzów".

szukam alternatywy, bo wszystkie ugrupowania polityczne wydają mi
            się g.... warte.

a PO i tak pewnie wejdzie w koalicję z pis-em i to samo szambo.
            nie rozumiem skąd się biorą politycy, jak gdyby Polska była jakąś
            wylęgarnią oszołomów, przecież tylu tu mądrych ludzi...

a my jeszcze mamy to szczęście, że nie tylko w kaczylandzie żyjemy,
            ale i regionalnie w angruszolandzie, bez urazy.
    • Gość: lee Re: Kto ma dość PiSu ? IP: 195.116.81.* 18.08.07, 13:42
      a co ma Pis do rydzyka ? mylisz pojecia chlopcze
      • Gość: K2 Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 15:58
        Gość portalu: lee napisał(a):

> a co ma Pis do rydzyka ? mylisz pojecia chlopcze

oj ma bardzo wiele!
        • Gość: Eryk XiI Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.profiline.pl 18.08.07, 20:15
          Podczas tegorocznej zimyusiądziemy sobie swobodnie przed telewizorem
          i wysłuchując wiadomości nie będzie w niej żadnej wzmianki o
          politykach obecnie jeszcze istniejącej partii PiS.

Pisowszczycy zmierzają drogą partyjniaków z AWS-u.

Czy dzisiaj ktoś, nie wspominając tej chwili, sięga pamięcią do
          AWS-u ?
          I tego doczekamy się również z pisowszczykami.

Wypijmy sobie wstrzemięźnego, na pochybel PiS-owi !!!
          • Gość: Andy Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.realestate.net.pl 18.08.07, 20:55
            To tylko twoje nocne szczekanie i pobożne życzania Eryczku...
            A po kolejnych wygranych przez PIS wyborach obudzisz się zlany potem
            i z ręką w nocniku...
            A może nawet ktoś zapuka nad ranem do twoich drzwi...
            • Gość: Eryk XiI Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.profiline.pl 18.08.07, 21:53
              Miałem sen.
              MIAŁEM SEN ! ! !

Że wszyscy ludzie są równi,
              że nie ma pisowszczyków.

Obudziłem sie , zerwałem kartkę z kalendarza.
              Jest dzień 22 października 2007 roku.

Dokonało się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: zefir Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.profiline.pl 18.08.07, 22:03
                Precz z PiS-em !
                • persona10 Re: Kto ma dość PiSu ? 18.08.07, 22:17
                  Ja mam szczerze dość PiS-u, na który nie głosowałem.
                  Zwolennicy tej partii, np. angrusz pisze: "bój się", Andy marzy, że
                  nad ranem ktoś zapuka do drzwi przeciwników partii. I to ma być
                  demokracja? To jest państwo totalitarne, to jest kaczystowski
                  zamordyzm!
                  Wystarczy, że przeciwnicy PiS-u stawią się na wybory! Tak trzymać i
                  nie popuszczać!
                  • Gość: teraja Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 13:06
                    PiS za ziobro...!
                  • Gość: Jaro Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.sfc.pl 21.08.07, 17:03
                    Na przykladzie Częstochowy,mozemy wymienic sie uwagami na temat polityki PiSu.
                    Reprezentuje PiS p.Gizyński,niestety (tak jak p.Janik z SLD,p.Rozpondek z PO
                    )nic nie robi,przynajmniej ja tego nie widzę.Dla mnie te partie sa
                    skompromitowane SLD, za korupcje nie rozliczenie sie majątku PZPR,natomiast PO
                    nie ma wyrażnej polityki, bazuje na potknieciach obecnej władzy i niczym nie
                    różni sie od PiSu.A co do członków PiSu ci ludzie sie w organizacji znależli bo
                    nikt ich nie chciał,lub chcieli wypłynąc na szersze wody i niestety patrzac na
                    listy wyborcze z Prawem i Sprawiedliwoscia wiele nie maja wspólnego.Na naszym
                    terenie nie ma rewolucjonistów,brak jest struktur w powiatach,a osoby ktore tam
                    sa, sa mierne i nic nie robia aby zyskac na poparciu ,do tego maja sporo za uszami.
          • Gość: K2 Drogi eryku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 12:54
            AWS to dobra partia była tylko ...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4399548.html
            No i dla tego myślę że PO znowu przegra wybory, widać że kampania dla Kurskiego i jego podwładnych sie rozpoczęła i będą po trochu wyciągać papierki na PO.

Poprostu skó..synów za..!!!! Nienawidzę PiSu tak jak się nienawidzi faszystów i gwałcicieli

Napisałem kiedys pod wpływem nerwów że niepójde na wybory, a właśnie że pójdę i zagłosuje na PO (chociarz mi ta partia tez za bardzo nie odpowiada ale z braku laku to i rydz dobry)
            • Gość: dziadek Re: Drogi eryku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 13:11
              Na zlosc babci nie bede glosowal na mocherowy PiS. Dziadek
              • Gość: ku pamięci Re: Drogi Dziadku IP: 212.87.241.* 19.08.07, 13:32
                kiedy się w końcu dziadku nauczysz, że moher to przez "h"???
    • Gość: Przemo PiS-Popaprańcy i Skur...yny IP: *.streamcn.pl 19.08.07, 13:54
      Mam nadzieję że te debile wypadną szybko ze sceny politycznej,ale
      znając nasz naród to wszystko możliwe-za dużo u nas ciemniaków z
      klepkami na oczach.Platworma tak sobie ale nic lepszego nie ma.

A Rydzyk to pier..ona szm.ata,cieć je.any
      • Gość: jr Re: PiS-Popaprańcy i Skur...yny IP: 80.48.49.* 19.08.07, 14:13
        prawda jest taka ze im mniejsza frekwencja bedzie tym wiecej pOSLÓW bedzie mial
        PiS, bo na wybroy na bank pojdzie armia beretow ktorzy wykonaja rozkaz padre
        rydzyka by glosowac na pis, a im mniej ludzi zaglosuje tym wieksza czesc bedzie
        ta armia stanowic i tym wiekszy bedzie miala wplyw - dlatego ludzie namawiajcie
        wszystkich by poszli glosowac, bo jak znowu wiekszosc skonczy na narzekaniu
        przed telewizorem to bedzie tak dalej
        • Gość: Russian Girl Re: PiS-Popaprańcy i Skur...yny IP: *.range86-139.btcentralplus.com 19.08.07, 14:28
          Zazwyczaj ludzie ida na wybory po msze w kosciele. Przeciez wybory
          sie odbywaja w niedziele! Posluchaja agitacji KK(K), i tak robia,
          jak im kaza.
          W innych krajach wybory nie sa w niedziele, i jakos lepiej jest.
          Poza tym koscioly swieca pustkami, a w jednym budynku w roznych
          godzinach zbieraja sie wyznawcy roznych religii.
          • Gość: Andy Re: PiS-Popaprańcy i Skur...yny IP: *.realestate.net.pl 19.08.07, 16:32
            Prosta ruska dziewczyno - nie wiem czy wiesz , ale 98 % mieszkańców
            tego kraju to katolicy...

Także jak ci się nie podoba i wolisz świecące pustkami kościoły to
            sobie wyjedź np. do Francji ...
            Tylko tak się składa ,że życie nie znosi pustki i tam właśnie w
            miejsce kościołów powstaje dziesiątki meczetów , a i wyznawców
            islamu coraz więcej.
            Także nie zdziw się jak kiedyś każą szczelnie zasłonić Ci twarz ( co
            pewnie jeśli chodzi o estetykę miałby nawet swoje plusy), i
            dodatkowo walić 5 razy dziennie czołem w kirunku Mekki.

Ale osoby twojego pokroju raczej tak daleko nie wybiegają w
            przyszłosć - dlatego ciesz się ,że swobodnie możesz pleść różne
            wypociny na tym formum.

I jeszcze uwaga do tych tzw. "obrońców demokracji" i opowiadaczy o
            dyktaturze Pisu.
            Gdyby w tym kraju nie było wolności słowa , ktorą ciągle
            nadużywacie , dawno za takie wypowiedzi spotkalibyście się z
            prokuratorem. Internet nie jest anonimowy i dotarcie do was to
            kwestia max. 1 dnia.
            Dodatkowo wasze pojęcie demokracji obejmuje jedynie wasze słuszne
            poglądy - inni to sk..., faszyści i debile.
            Może więc od razu wpiszemy do konstytucji ,że jedynie słuszne
            poglądy to SLD i PO - będzie wolność i demokracja w waszym stylu !
            • Gość: Russian Girl do Andy IP: *.range86-139.btcentralplus.com 19.08.07, 19:12
              Wykwintny Andy, chyba zasloniles sobie twaz ze wzgledow estetycznych
              patrzac na statystyki wyznan religijnych w Polsce. To nie 98 %, lecz
              89%. Czeski blad.
              • Gość: obserwator Re: do Andy IP: *.profiline.pl 19.08.07, 21:33
                Wspólnymi siłami, a jak widzę jest nas bardzo wielu - tych
                przeciwników PiS-u, forumowiczów nie będącymi sympatykami
                pisowszczyków oraz bezstronnych osób, którzy zauważają błędy
                aktualnego rządu, zaprezentujemy w internetowej kampanii drugą,
                bladą twarz kaczej spółki.
                • Gość: Andy Re: do Andy IP: *.realestate.net.pl 19.08.07, 22:00
                  Tak postarajcie sie zaprezentowac drugą twarz...
                  Bo waszą pierwszą (demokratyczną) po wypowiedziach w stylu :
                  zajeb..pisowców, faszystow, nienawidzę ich... itp - już poznaliśmy !
                  Aż czuć ten świeży podmuch demokracji , który może zapanować po
                  wygranej przeciwników Pisu...
                  Ale na szczęście jak zwykle to tylko wygrane sondażowo-
                  przedwyborcze...
                  • Gość: angrusz Re: do Andy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 22:06

Do Andy'ego :
                    Mam podobne zdanie .
                    I nic na razie nie zraża mnie do PiSu . Będę ich , ba może siebie ,
                    wspierał .
                    • Gość: pola Re: do Andy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 22:49
                      Nie martwsie angrusz i tak PO wygra
            • ewerion Andy, 20.08.07, 15:25
              Twoje wypowiedzi są równie niekulturalne i wulgarne jak niektórych
              forumowiczów, których okresliłeś mianem "obrońców demokracji". Każdy
              ma prawo do własnego zdania. Nie emocjonuj się aż tak. Obecnie około
              90% Polaków to katolicy. Tak jak napisała Russian Girl. Ja też
              jestem katoliczką, a na PIS nie zagłosuję. Mam do tego pełne prawo.
              Zaakceptuj to. Pozdrawiam.
              • Gość: Andy Re: Andy, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 15:37
                Pomyśl logicznie
                Jeżeli moje wypowiedzi są równie wulgarne (proszę o przykłady) - to
                znaczy ,że wy przeciwnicy PISu wcale nie jesteście lepsi...- co sama
                swoim wywodem przyznajesz.
                A po drugie co ma głosowanie na PIS do katolicyzmu ? O procencie
                katolików w Polsce pisałem bo Ruskiej dziewczynie marzyły się puste
                kościoły i głosowanie w szabas... Napisałem więc - że puste kościoły
                ma we Francji - za to tam ma pełne meczety.
                Tak więc skoro już się wypowiadasz to czytaj ze zrozumieniem. W
                koncu podobno przeciwnicy PIS są tacy ynteligentni...
                • Gość: angrusz Re: Andy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 16:03

Ja takze i nadal zamierzam głosowac na PiS .
                  A te zarzuty ani nie jestem w stanie sprawdzić a i gubię się w nich
                  no i juz nie słucham
                  • Gość: K2 Panie Andrzeju vel Angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 17:14
                    Angrusz nie wkurzaj!!, rząd nasz chwalisz w niebogłosy a sam to narzekasz jak to mało jest pracy dla tak wykształconych ludzi jak ty, i tylko płaczesz że kontakty rządzą naszym państwem a pomyslałeś może że masz za wielkie wymagania co do warunków zatrudnienia.
                    Tak tak w jednym z postów poprostu nie mogłem uwierzyć ale narzekąłeś na że nasz rząd nie robi nic w tym kierunku,a ty ciągle za nimi stoisz i ich wychwalasz!

Spuść Pan z tonu Panie angrusz

Ja tam nie maiałem takich szkół jak ty pokończonych a mimo to dostałem się do fajnej ciekawej pracy z w miarę godziwym zarobkiem i poprostu w to trudno uwierzyć ale rodzina i znajomi mi tutaj nie pomogli! Tylko w dzisiejszych czasach jeśli jest sie do wszystkiego to jest sie do niczego.
                • ewerion Re: Andy, 20.08.07, 21:38
                  napisałeś do Russian Girl m.in. "Prosta ruska dziewczyno ", czy "Ale
                  osoby twojego pokroju raczej tak daleko nie wybiegają w
                  przyszłosć". To było wulgarne. Nie twierdzę, że jedynie osoby, które
                  sympatyzują z innymi, niż PIS, partiami są kulturalne i
                  inteligentne.Pewne jest natomiast, że "tam, gdzie występuje deficyt
                  inteligencji, dochodzi do superaty chamstwa". Ponadto, nawiązując do
                  głosowania na PIS i katolicyzmu, chciałam zaznaczyć, że pomimo, iż
                  jestem wierząca i praktykująca, nie zagłosuję na tę partię. Nie
                  odnosiłam się wówczas do Twojej wypowiedzi. Chciałam jedynie obalić,
                  funkcjonujący w świadomości wielu Polaków, stereotyp, że: katolik =
                  sympatyzujący z PIS. Pozdrawiam.
                  • Gość: alfanabeta Re: angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 22:30
                    Jestes PiSuarowym najemnikiem i skonczysz tak jak PiS. Platny propagandysta nie jest godny prawa do polemiki. Zczeznij w nieslawie prymitywie! www.senat.gov.pl/K6/DOK/DIAR/26/2606b.htm
                    • Gość: K2 do analfabety ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 06:44
                      Na forum nie wolno bezpośredni ujawniać danych osobowych ludzi którzy przedstawiaja się nickami.
                      Jak bym był angruszem to oskarżyłbym cię o złamanie ustawy o danych osobowych!

Tak sie nie robi, widac jestes nowy na tym forum, poczytaj netykietę forum.

Cymbał jesteś!!! i wcale nie trzymam z angruszem
                    • Gość: angrusz Re: angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 08:36

Do alfa itd :

Dałeś adres do pewnego ważnego dla mnie punktu.
                      Niech tam , ja wiem , że mam racje . A to co osiągnąłeś ty nie
                      będziesz w stanie . Niewielu ludzi stać na taki wysiłek i umysłowo
                      nie nadają się do tego . Nie jest to przechwałka ale rzetelna ocena .
                      A nikt mi nie daje pieniędzy oprócz miejsca pracy czyli szkoły .
                      Owszem jestem zwolennikiem PiS .
                  • Gość: K2 Re: Andy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 06:45
                    tez jestem katolikiem praktykującym i wcale za PiSem nie jestem
                    • Gość: Russian Girl Re: Andy, IP: *.range86-142.btcentralplus.com 21.08.07, 12:05
                      Jeżeli chodzi o Francję, to obecnie, choć katolicyzm nadal jest
                      dominującą religią kraju (ok. 77% ludności), odsetek praktykujacych
                      katolików jest znacznie mniejszy. Kościół oddzielił się od państwa w
                      1905 r., co oznacza, że Francja jest państwem świeckim i nie
                      przyznaje priorytetu żadnej religi. Nauczanie religii w szkołach
                      jest zabronione.

Drugą religią Francji jest islam, który odgrywa coraz większą rolę,
                      choć żadne święto islamskie nie ma statusu państwowego. Dużą i
                      wpływową grupę wyznaniową stanowią też żydzi (ok. 700 tys.). 15.5%
                      społeczeństwa stanowią bezwyznaniowcy.
                      Arabowie dotarli do Francji już w 8 wieku, zajmujac Prowansję i
                      Akwitanię. Ale zostali skutecznie rozbici w 732 roku. Część z nich
                      została we Francji. Nie wspomnę więc o byłych koloniach Francuskich
                      w Afryce północnej, skąd pochodzi najwięcej emigrantów.
                      To co się dzieje obecnie we Francji przechodzi ludzkie pojęcie.
                      Meczety są profanowane przez rasistów, na ścianach są malowane
                      swastyki i slogany rasistowskie typu "Francja dla Francuzów".
                      Zobaczmy teraz, co mówią eksperci z ONZ w raporcie
                      zatytułowanym "Czy migracja zastępcza jest rozwiązaniem dla
                      malejących i starzejących się populacji (Europy)?", że w 2050 roku
                      Francja, podobnie jak i inne kraje Europy, będą potrzebować dwa razy
                      więcej przybyszy niż w latach 90. poprzedniego stulecia.
                      I co? Ktoś musi będzie pracować na te nasze emerytury.
                      Uważam, że zamiast podsycać nienawiść powinni ludzie iść w kierunku
                      ekumanizacji.
                      • Gość: zbi Re: Andy, IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 21.08.07, 18:13
                        Często bywam w Niemczech. Nawet tamtejsze gazety przyznają, że byli
                        funkcjonariusze SB i komuniści opanowali w Polsce intratne gałęzie
                        gospodarki oraz środki masowego przekazu. Popatrzcie na całą nagonkę
                        na obecny rząd. Kto skłócił wszystkich ze wszystkimi? ano środki
                        masowego przekazu. Czy rząd nazwał kogoś moherem czy inteligentem z
                        PO ? Większość z Was ślepo wierzy w to co ktoś napisze czy
                        przedstawi. Pamiętajcie , że te same fakt ymożna przedstawić z
                        różnych stron. Lubicie telenowelę w wykonaniu poprzedniej pary
                        prezydenckiej . To w latach poprzednich straciliśmy najwięcej.
                        Wyprzedano nasze zakłady, banki , środki masowego przekazu itp.
                        Zachodnie sieci korzystały i korzystają z ulg, podobnie jak
                        inwestorzy. Nie chroniony jest polski handel, przemysł nic.
                        Pamiętajcie , że bogaty żyje z biednego. Byliśmy dojeni przez bogate
                        państwa. Cieszyliśmy się jak klepano nas po plecach a robiono z nami
                        co chciano. Cóż głupie polaczki, polskie konbajny do roboty he he.
                        Nareszcie dumny jestem , że jestem Polakiem. Oczywiście przeszkadza
                        mi znaczna rola kościoła, nie przepadam za radiem Maryja jednak komu
                        można było zaufac na początku. Środkom masowego przekazu będących w
                        obcych rękach? Najgorsze jednak jest to , że sami nie potrafimy się
                        szanować. Czy PiS czy PO zróbmy coś dla tego kraju. Jesteśmy
                        europejczykami ale najpierw jesteśmy POLAKAMI. Nie dajmy się
                        manipulować ani jednym ani drugim. Nic nie jest tylko czarne czy
                        białe. (przepraszam za błędy)
                        • Gość: kartofel Re: Andy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 18:41
                          W PiS-du z taka partia. Najwyzszy Czas.
                        • Gość: angrusz Nie dajmy się manipulowac przez media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 18:52

Do zbi :

Masz racje
                          • Gość: aczek Re: Nie dajmy się manipulowac przez media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 19:00
                            zbi wart angrusza i odwrotnie. W wasza demagogie juz prawie nikt nie wierzy, nawet ci, co glosowali na PiSuarow. Oni sie tego teraz wstydza! Na PiS moze zaglosuja, oprocz was, ci dodostali jedno z 3 milionow mieszkan.
                            • Gość: mateusz Re: Nie dajmy się manipulowac przez media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 21:28
                              Gość portalu: aczek napisał(a):

> zbi wart angrusza i odwrotnie. W wasza demagogie juz prawie nikt nie wierzy, na
                              > wet ci, co glosowali na PiSuarow. Oni sie tego teraz wstydza! Na PiS moze zaglo
                              > suja, oprocz was, ci dodostali jedno z 3 milionow mieszkan.

Parafrazując powiedzenie mości Zagłoby :roztropnie toś sobie aczek wykalkulował,
                              .Jednak do angrusza i niejakiego zbi jak grochem o ścianę,można gadać ,a oni
                              wkoło Macieju te same bzdury powiadają.
                              • Gość: zbi Re: Nie dajmy się manipulowac przez media IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 21.08.07, 21:53
                                Widzę, że większość na tym forum to ludzie z klapkami na oczach,
                                sfrustrowani lub leczący swoje kompleksy. Och szkoda mojego czasu
                              • Gość: taki wal Re: Nie dajmy się manipulowac przez media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 22:07
                                Mocium panie, mocium panie, angrusz ma niezmienne zdanie. Moze madre, moze glupie, ale on ma wszystkich w ..... Moze nie jest jeszcze stary, ale we lbie PiSuary. Wyksztaucenie ma, ze rety, ale mozdzek, no... niestety. Matka wstydzi sie za syna, hm a czyja to przyczyna? To jest wina ojca, matki, ze hoduja takie dziatki i rodzicow teraz wzrusza, i sie wstdza za angrusza.
                              • Gość: angrusz Re: Nie dajmy się manipulowac przez media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 09:49

Qui vivra vedra
          • Gość: katolik Re: PiS-Popaprańcy i Skur...yny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 09:05
            Do Russian girl Dziewczyno czy też chłopcze pomyśl , że w Stanach
            raczej wybrano by na prezydenta muzułmanina niż ateistę. Wiara
            zawsze była . Nie wierzysz w nic jesteś pusta/y.
    • pit123 Re: Kto ma dość PiSu ? 22.08.07, 09:36
      Poniedziałek, 13 sierpnia (07:27)
      Poniedziałkowa prasa niemiecka nie kryje zadowolenia z rozpadu
      koalicji rządowej w Polsce, uważając, że zaszkodziła ona bardzo i
      Polsce i Europie. W przedterminowych wyborach parlamentarnych
      komentatorzy upatrują szansę na powstanie bardziej obliczalnego i
      proeuropejskiego rządu, choć niektórzy z nich zwracają uwagę na brak
      wiarygodnej alternatywy dla PiS.
      Zapowiadana przez Jarosława i Lecha Kaczyńskich rewolucja moralna
      zakończyła się fiaskiem - napisał warszawski
      korespondent "Sueddeutsche Zeitung" Thomas Urban. Bracia, którzy
      zapowiadali budowę silnego państwa prawa i likwidację korupcyjnych
      układów, ponieśli po upływie niecałych dwóch lat od przejęcia władzy
      polityczną porażkę. Zdaniem "SZ", przyczyną kryzysu jest niezdolność
      premiera do kompromisów.
      Urban podkreśla, że analiza sytuacji przeprowadzona przez polskich
      przywódców była prawidłowa. Kadry partyjne i funkcjonariusze służb
      specjalnych PRL rzeczywiście przejęli w latach 90. najlepsze części
      gospodarki oraz uzyskali licencje w mediach - przyznaje "SZ".
      • Gość: mocherek Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 09:35
        jeśli niemcy czy rosjanie narzekają na ten rząd to znaczy jest
        dobry. Przeczytałam, że bogaty żyje z biednego i to jest prawda. Im
        nie zależy na silnej Polsce. Idę się pomodlić za kaczuszki
    • Gość: cc Re: Kto ma dość PiSu ? IP: 83.2.140.* 22.08.07, 12:48
      Dosyć bandy.
      • Gość: Romek Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.profiline.pl 22.08.07, 12:55
        Gość portalu: cc napisał(a):

> Dosyć bandy.

ale po bandzie to fajnie się jeździ !
        Jężdżą po niej posłowie LPR, Samoobrony, SLD, PO, PR czy nawet
        mniejszości niemieckiej.
        Jest super ostra jazda - bez trzymanki.

PRECZ Z pisem !
        • Gość: mocherek Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 13:01
          Romuś to na kogo głosować i dlaczego? na LPR?
          • Gość: Russian Girl Kaczyński płynie pod prąd IP: 86.157.34.* 22.08.07, 13:05
            A tu przetoczę artykuł z naszej prasy.
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4423543.html
            • Gość: mocherek Re: Kaczyński płynie pod prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 13:11
              Russian Girl czy ty czytasz tylko GW?
              • Gość: Russian Girl Re: Kaczyński płynie pod prąd IP: 86.157.34.* 22.08.07, 13:40
                Nie, czytam tez prasę angielską, ale tam jakoś mało omawiają ten
                temat. Chociaż co nie co znalazłam.
                www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article2264829.ece
                Proszę zwrócic uwagę na ton wypowiedzi.

Albo coś takiego, też w słowachnie przebierają:
                www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2007/08/14/wpoland114.xml

• Gość: mocherek Re: Kaczyński płynie pod prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 14:34
                  he he he wiesz co fajna jesteś ale czytasz szkodliwą prasę. Czy
                  zależy ci na sukcesie Polski? twój nick mówi , że nie. Nie
                  wypowiadaj się o Polsce i naszych sprawach. Ja tam lubię i
                  Kaczyńskich i Kwaśnieaskich i Wałęsów. Ważne jest co robią dla
                  naszego kraju. Jak robią dobrze trzeba to popierać i nieważne czy to
                  PiS czy PO czy nawet SLD. Nie partie, ludzie mnie obchodzą ale ich
                  czyny dla dobra Polaków. Pa teraz idę do kościółka a po powrocie
                  poczytam GW nawet NIE
                • Gość: angrusz Re: Kaczyński płynie pod prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 17:40

Do Russian Girl :

długie to ale choc sarkastyczne ( na pewno nie przyjazne ) to dość
                  obiektywne z wieloma ciekawymi dany , które może dotra do "
                  inostrancew " .
            • Gość: do Russian Girl Re: Kaczyński płynie pod prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 13:16
              Traegdia polskiej polityki zagr. jest miernota ludzi, ktorzy po 1989
              r. sie nia zajmowali, tych Geremkow, Cimoszewiczow, Skubiszewskich.
              Przeciez oni brali poklepywanie po plecach i usmiechy niemieckich
              notabli tudziez werbalne zapewnienia o tym ze Niemcy sa rzekomo
              naszym sojusznikiem za dobra monete i w swym braku inteligencji nie
              dostrzegali, ze Niemcy krok po kroku konsekwentnie i tak robia
              swoje, zmywaja odpowiedzialnosc za II WS, zaciesniaja stosunki z
              Rosja, nie chca wziac na siebie (rzad federalny) roszczen tzw.
              Wypedzonych.

Dzis przyszla pora na walniecie piescia w stol i stosunki jak rowny
              z rownym.

- - - - -
              Ad vocem Piotr Gabryel

Z pancerfausta do polskich dziennikarzy

Metoda na tłumienie przez Niemców wolności słowa w naszym kraju jest
              prosta jak budowa pancerfausta.

Jeśli niemieckie gazety źle napiszą o tym, co się dzieje w Polsce,
              dla niemieckich mediów jest to koronny dowód pielęgnowania w
              Niemczech wspaniałej idei wolności słowa. Natomiast gdy polskie
              gazety ośmielą się źle napisać o tym, co się dzieje w Niemczech, dla
              niemieckich mediów jest to oczywisty przykład nagonki medialnej,
              urządzanej przez reżim strasznych bliźniaków Kaczyńskich, za
              pośrednictwem podległych im gazet oraz stacji radiowych i
              telewizyjnych.

Właśnie do tej metody uciekł się wczoraj Thomas Urban, warszawski
              korespondent "Süddeutsche Zeitung". W artykule poświęconym
              traktowaniu Niemców przez Polaków jako "odwiecznego wroga"
              zarzucił "kontrolowanym przez PiS mediom, na pierwszym miejscu
              telewizji państwowej oraz "Rzeczpospolitej"", że eksponują tematy,
              które mają być dowodem dążenia Niemiec do dominacji i fałszowania
              historii II wojny światowej.

Czyżby? Przecież - by sięgnąć tylko do przykładów z ostatnich
              miesięcy - to nie polscy dziennikarze, lecz Niemcy budują z
              Rosjanami okrążający Polskę gazociąg północny; to nie polscy
              dziennikarze, ale Niemcy wysłali do Strasburga pozwy, w których
              domagają się zwrotu majątków porzuconych w Polsce; to nie polscy
              dziennikarze, lecz Niemcy przygotowują się do wzniesienia w Berlinie
              Centrum przeciw Wypędzeniom; to wreszcie nie polscy dziennikarze,
              lecz dziennikarze niemieccy rozpętali latem bieżącego roku kampanię
              na rzecz zwrotu Niemcom dzieł sztuki rzekomo "zagrabionych" przez
              Polaków podczas II wojny światowej.

Jeśli zaś idzie o kontrolowanie mediów, na przykład telewizji, to
              zapewne szefowie niemieckich stacji publicznych mogliby szefom
              polskiej stacji publicznej niejedno opowiedzieć. A kontrola
              polskiego rządu nad redakcją "Rzeczpospolitej" na pewno nie jest
              większa niż kontrola niemieckiego rządu nad redakcją "Süddeutsche
              Zeitung". Chyba że czegoś o "SZ" nie wiem.

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070821/druga_strona_a_3.ht
              ml

• Gość: Wlodek Re: Kaczyński płynie pod prąd IP: *.vf.shawcable.net 23.08.07, 03:42
                Gość portalu: do Russian Girl napisał(a):
                >
                > Dzis przyszla pora na walniecie piescia w stol i stosunki jak
                rowny z rownym.

No i Kaczory wala i wala, a skutek taki, ze Niemcow to wali, a
                reszta sie smieje, bo stol jak dotad caly, z Kaczorami nikt gadac
                nie chce.
                Jak Szkopy nie maja partnera w Warszawie, to dogaduja sie z Ruskimi.
                Po cyrkach w Brukseli z Kaczorami nie chce gadac ani Londyn, ani
                Paryz... a ci znad Potomaku zalatwiaja swoje.
                I delikatnie odgrywaja sie na Kaczorach spuszczajac z
                lancucha usluzna prase. Stad pare wrednych tekstow o
                Kaczorach "robiacych" nam wszystkim dosc marna reklame.
                A ziomkostwa? Ja chcialbym, zeby podobne organizacje zaistanialy w
                RP zakladane przez bylych mieszkancow Kresow. Nie pogniewalbym sie
                gdyby bylo i CZESTOCHOWSKIE. I byly rownie silne
                jak te niemieckie.
                A co do roszczen, to chcialbym ci przypomniec, ze PiS bedac w
                parlamencie juz kolejna kadencje i rzadzac przez dwa lata nawet nie
                SPOROBOWAL sklecic jakiejkolwiek USTAWY ktora uregulowalaby status
                wlasnosci na przedwojennych terenach niemieckich.
                Nie wrzucalbym wszystkiego do jednaego wora i nie zwalalbym na
                innych tego za co takze odpowiada PiS.
                Propaganda jest latwiejsza niz stanowienie dobrego PRAWA.

> - - - - -
                > Ad vocem Piotr Gabryel
                >
                > Z pancerfausta do polskich dziennikarzy

A Gabryel?
                Czy to nie spec z Wprost-u, ktory wraz bylym sekretarzem KCPZPR
                Krolem zwial ze stolka red nacz po pisowskiej ustawie
                lustracyjnej:)))))
                Ciekawej prowieniencji ma PiS scierke prasowa.
                Czyzby kaczorom ten pokomunistyczny UKLAD i wspolpraca z dziwnymi
                sluzbami z przeszlosci zupelnie nie wadzil???
              • Gość: K2 do tego "do rusian girl" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 06:58
                Wiesz co koles głupi jak but jesteś, i koniec tematu nawet nie podważaj mojej tezy;)
                • Gość: psychiatra Re: do tego "do rusian girl" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 08:45
                  Nie lecz koleś kompleksów na forum zapraszam do mojego gabinetu
    • Gość: Mati Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 15:22
      PiS!.. Co?.. PO!!
    • Gość: angrusz Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 15:50

Ja nie mam dośc PiS-u.
      Ale teraz właśnie zdecydowano o mozliwości aresztowania
      posłaŁyżwińskiego z Samoobrony.
      Nie znam dokładnie sprawy ale w mediach mówi się , że jakaś pani
      oskarża go o gwałt ( po 4 latach ) i o wymuszanie seksu w zamian za
      pracę .
      Nie wiem jacy sa świadkowie ale sa to słowa owej pani przeciw słowom
      posła.
      Jestem stanowczo przeciwko takiej reakcji Sejmu .
      Już w szkołach są słowa uczniów ( uczennic ) przeciko nauczycielowi
      i tylko słowa i co nauczyciel ma być aresztowany , zwolniony itp .
      To pachnie oszołomstwem

Uwaga , to jest ostrzeżenie aby nie przeginać w walce politycznej
      • Gość: :)) Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 17:45
        Choroba utwór z 1994 roku

A gdyby spojrzeć na to inaczej
        Wyobraź sobie taką sytuację
        Zaczyna rządzić schizofrenik
        Który ma bardzo dziwne wizje
        Wyobraź sobie taką sytuację
        Wariat dochodzi do władzy
        Kompletny idiota zaczyna rządzić
        I nie ma na to rady
        Ma rzadki dar przekonywania
        Umie mówić o ważnych sprawach
        Wzbudza szacunek obywateli
        Przez to, że nigdy nie łamie prawa
        Bo demokracja ma drobną wadę
        Że każdy może być wybrany
        Nawet największy psychopata
        Jeśli wyborcy mu zaufali

A gdyby spojrzeć na to inaczej
        Że władza to miejsce dla idiotów
        Wtedy sytuacja wygląda normalnie
        Bo wszyscy żyjemy w domu wariatów
        • Gość: angrusz Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 17:51

Do )) :

Nie żyję w domu idiotów ale wiem , że idioci są .
          Owszem można wybrać idiotów do władzy i wydaje mi się , że tacy
          zostali nie raz wybierani no ale taka jest wada demokracji .
          Inne ustroje też mają wady .
          A wybierać powinno się po zastanowieniu a jeżeli ktoś nie czuje się
          kompetentny do wybierania władzy niech zostanie w domu .
          • Gość: zibi Wszyscy maja dosyc PiSu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 20:09
            Oj angrusz, ty juz pracy nigdzie nie dostaniesz, chyba ze przez pomylke. Ty sie juz calkowicie skompromitowales. Jestes antywzorem nauczyciela i leniem patentowany. Cale dnie plaszczysz d..e przed komputerem zamiast ruszyc sie i pracy poszukac. Jakiejkolwiek, byle nie byc darmozjadem.
    • kruszyna1985 Re: Kto ma dość PiSu ? 23.08.07, 22:01
      podpisuje się obiema rękami mam dość kaczorów
      • Gość: Russian Girl Gdzie obiecana Szuflandia? IP: *.range86-142.btcentralplus.com 24.08.07, 13:55
        PiS buduję IV RP chyba tylko dla siebie. Przedwyborcze obietnicy,
        niespełnione marzenia "Krasnoludków", którzy nie wytrzymali i
        ruszyli z protestem.
        Prosze, tu:
        wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4429856.html
        • Gość: angrusz Re: Gdzie obiecana Szuflandia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 19:09

Nie mów hop póki nie przeskoczysz .
          Będą wybory to ich wynik pokaże kto miał rację .
          Zalecam ostrożność w sondażach
          • iza_leszczyna ja nie lubię PiSu 24.08.07, 21:28
            naprawdę nie lubię
            pozdrawiam - iza leszczyna

www.leszczyna.info
            • Gość: angrusz Re: ja nie lubię PiSu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 11:48

Każdemu wolno .
              A ja lubię bo mi wolno ! Co za czasy , wolno mi lubieć jedną partie
              a nielubieć innej !!
              A tak niedawno nie było wolno .
              • Gość: obiektywny Re: ja nie lubię PiSu IP: *.chello.pl 25.08.07, 12:26
                angruszu wolno lubieć ci dowolną partię możesz i stowarzyszenie
                Lambda promować ...
                ale proszę nie siej defetyzmów bo to nie jest smaczne
              • Gość: jo Re: ja nie lubię PiSu IP: *.iplus.com.pl 12.09.07, 13:20
                Angrusz kazdemu wolno kochać tobie nawet PiS tylko czy warto??????
            • Gość: Andy Re: ja nie lubię PiSu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 12:36
              A ja nie lubie PO i jej zakłamania.
              Niech Pani radna lepiej powie jak głósowała ta liberalna i
              wolnościowa partia PO w sprawie prohibicji na Dekabrystów ???
              I co dalej z niszczejącymi tam budynkami ?
              I skoro to takie dobre to może teraz PO w ramach swoich przekonań
              zaproponuje prohibicję w całym mieście ?
              • Gość: obiektywny Andy tu o nie nałogach twych prawimy :)))) IP: *.chello.pl 25.08.07, 13:29
                drogi Andy wolno nie lubieć ci i PO :)
                ale skoro sprawy dotyczące symaptii i antypatii (skala makro)
                sprowadzasz do aspektu prohibicji to już Andy współczuję :))))
                ...
                Andy to nie wątek o Twoich nałogach lecz wspracie jedynej słusznej
                partii a może zdyskretyzowany sondaż ?:))))
                • Gość: Andy Re: Andy tu o nie nałogach twych prawimy :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 13:44
                  Drogi "obiektywny"
                  Po pierwsze dziękuje , że jeszcze mi wolno " nie lubić" PO - choć to
                  zupełnie nie jest " trendy"

Po drugie rozmijanie się haseł z rzeczywistością w wykonaniu PO
                  oceniam nie tylko na bazie ich 2 letniego histerycznego płaczu pt "
                  wszystko sie wali - gospodarka , Państwo , upadek demokracji".

Oceniam na bazie faktów - czyli jaka rzeczywistość mnie naprawdę
                  otacza - a tutaj nie widzę ani krwawej dyktatury , ani upadku
                  gospodarki.
                  Przeciwnie opozycja wylewa na rząd kubły pomyj - i jakoś nikt ich do
                  więzienia nie zamyka ( to własnie brak możliwości głoszenia
                  przeciwnych władzy poglądów jest znamionem upadku demokracji), o
                  gospodarce już nie wspomne - bo znowu powiesz że to zasługa Milera ,
                  Buzka czy kogokolwiek.

Oprócz tego prawdziwe oblicze PO możemy poznać właśnie w
                  samorządach - po głosowaniach w konkretnych sprawach.

Tak więc podsumowując myślę , że twój nałóg "oderwania od
                  rzeczywistości" pod wpływem pokityków i mediów jest o wiele
                  groźniejszy..
                  Czasem wyjdź na zewnątrz - bo świat zza ekranu monitora jest
                  naprawdę w większości wykreowany na potrzeby przebierających nogami
                  w oczekiwaniu na kolejną wymianę kadr... "fachowców z PO i SLD"

• Gość: obiektywny Andy ani o wylewaniu pomyj :))) IP: *.chello.pl 25.08.07, 20:30
                    > Po pierwsze dziękuje , że jeszcze mi wolno " nie lubić" PO - choć
                    to
                    > zupełnie nie jest " trendy"
                    nie dziękuj nie zawdzięczasz wszak tego mojej skromnej osobie to
                    implikuje demokracja :)...stary system runął narodził się
                    nowy ...mam nadzieję, że osoba tak wysoce zaangażowany i monitorując
                    aktualną (rodzimą) scenę polityczną zna strukturalne zasady tego
                    systemu :)

> Przeciwnie opozycja wylewa na rząd kubły pomyj - i jakoś nikt ich
                    do
                    > więzienia nie zamyka ( to własnie brak możliwości głoszenia
                    > przeciwnych władzy poglądów jest znamioenem upadku demokracji), o
                    > gospodarce już nie wspomne - bo znowu powiesz że to zasługa
                    Milera ,
                    > Buzka czy kogokolwiek.
                    i to jest selektywna percepcja polityczna :)...przyznam, że wygodna
                    ale nie obiektywna. Nie zauważasz, że w tym procederze biorą udział
                    wszystkie strony :))..No cóż również nie zaskoczył mnie Twój dar
                    szufladkowania politycznego (aczkolwiek bardzo nie trafny) to taka
                    standardowa formuła populistów :). Mama nadzieję, że nie stamtąd
                    twoje korzenie 

> Oprócz tego prawdziwe oblicze PO możemy poznać właśnie w
                    > samorządach - po głosowaniach w konkretnych sprawach.

to naprawdę jest kuriozalne :)...przytaczać przykład prohibicji w
                    odniesieniu do optymalnych strategii dotyczących naszego miasta :))
                    ale to jest taktyka specyficzna dla Twoich guru (moje tylko
                    domniemanie)...gdy marazm i stagnacja cechują naszą gospodarkę
                    wierchuszka PiS intensywnie zajęła się o tak np. lustracją w
                    szkolnictwie wyższym :)

> Czasem wyjdź na zewnątrz - bo świat zza ekranu monitora jest
                    > naprawdę w większości wykreowany na potrzeby przebierających
                    nogami
                    widzisz ja nie oceniam Twoje osoby :) ponieważ jest to wysoce
                    niestosowne :) (to w nawiązaniu do wylewani pomyj, które są tobie
                    bliskie ?:) )
                    ja oceniam Twoją wypowiedź, która merytorycznie nie jest
                    zintegrowana z wątkiem ..przecież to takie proste szanowny Andy :)
                    pozdrawiam życząc wyostrzenia zmysłów :)
                  • katonur Andy nie jest trendy:) 26.08.07, 19:15
                    masz rację nie lubić PO to żeczywiście nie jest trendy, a więc byś się trochę wstydził

Ale z resztą to juz racji nie masz, gospodarka nam jeszcze nie upada (ale boję się że upadek gospodarki weźmie na swoje ramiona PO gdy będzie rządzić, dlatego że gospodarka reaguje po 2-3 latach a więc PO dostanie najprawdopodobniej bombę z opuźnionym zapłonem od PiS-u i ludzie zwyczajnie będą obarczać za brak kontynuacji rozkwitu gospodarki właśnie PO) a co do dyktatury to ona jest bo jaki rząd za wszelka cenę trzyma się stołków i żadna afera (a było u nas pare afer które by normalne rządy na zachodzie UE rozpieprzyły w drobny mak) nie jest w stanie go naruszyć. W USA afera rozpodkowa przesądziła o przegranej parti Clintona, to u nas taka afera rozporkowa to byłby pikuś, nawet w mediach byśmy tego nie zauważyli:) bo byłby afery o wiele większej skali.

A to że mamy wzrost gospodarki to jest w 100% zasługa rządów Buzka i Milera, bo ten rząd na szczęście dla gospodarki nic nie zrobił!!
    • Gość: smogul Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.07, 12:51
      caly ten PIS to żenada niestety wstyd tylko przynosza
    • Gość: orfeusz Re: Kto ma dość PiSu ? IP: 212.87.244.* 25.08.07, 13:23
      PIS po przegranych wyborach bardzo szybko się podzieli.
      Pierwszym tego sygnałem było odejście z partii Jurka a będą następni.
      PIS nie jest jednolity,choć pierwsze skrzypce grają bliźniaki.

Nie wyobrażam sobie jako wyborca PO ewentualnej koalicji z tą
      narodowo-zgnitokonserwatywną szajką ludzi o marnej reputacji.
      Jeżeli państwo ma być naprawiane z elementów
      zamordyzmu,"wstecznictwa",prywaty,państwa policyjno-kontrolnego z szeregiem
      nadużyć i gwałtów na wolności i prawach obywateli powinno pozbyć się z elit czy
      raczej pseudoelit władzy ludzi którzy dopuścili takich a nie innych przewinień.
      Oczywiście dość już cyrków z komisjami,teczkami,haczykami itd. choć oczywiste
      łamanie prawa należy wyjaśnić a winnych odstawić w niebyt polityczny w imię
      świętego prawa demokracji i Konstytucji,którą obecnie rządzący traktują jako
      zbędny balast,przeszkadzający w realizacji prawie dyktatorskich zapędów braciszków.

Oczywistym jest fakt,że ewentualna wygrana PO w wyborach (choć najbardziej
      realna) to konieczność powstania jakiejś koalicji.
      Jeżeli tym koalicjantem ma być lewica to również oczywistym jest fakt,że nie
      może to być lewica epoki Millera,Jakubowskiej.
      Pojawiają się przesłanki,że istnieje nowa jakość lewicy(Miler poza listami
      wyborczymi????) były komunistyczny beton w odstawkę,pierwsze skrzypce lewica
      proeuropejska niż postmoskiewska.
      Wybór jest oczywisty:Polska scentralizowana,Polska aparatu władzy,Polska
      ABW,Polska wstecznictwa i partyjniactwa czy Polska gdzie najpierw liczy się
      obywatel,Konstytucja dopiero potem władza która realizuje politykę czerpiąca z
      potrzeb obywatela a nie władza przeciw obywatelowi.
      Państwo "nocny stróż" przeciw państwu całkowitej kontroli obywateli i państwu w
      którym według mitologii PISu obywatel ma jedynie płacić podatki a o resztę na
      swój sposób zadba bliźniacze rodzeństwo chore na władzę i kilku sługusów których
      przewodnim hasłem jest :
      "Teraz qrw.a my".
      Zatem dość PISu i zgniłej wersji konserwatyzmu.

• Gość: magda Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 14:18
      Ja, to rząd najgorszy z najgorszych.
      • Gość: Argument Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.realestate.net.pl 25.08.07, 16:58
        A imię Magda też jest najgorsze z najgorszych ... Dlaczego ? Bo tak
        powiedzieli w TV !
    • Gość: Merry Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.streamcn.pl 26.08.07, 14:49
      Ja mam dość! Ale juz nie chce mi sie pisać dlaczego bo wpisałam sie
      w poscie dotyczącym P.O.
      • Gość: trattata Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 16:04
        W PiSdu z PiSem
        • iza_leszczyna do Andyego:) 26.08.07, 20:49
          za Dekabrystów tłumaczyłam się z tysiąc razy, mam jeden głos i w
          100% mogę odpowiadać za siebie i swoje obietnice, dyscyplinę
          głosowania w Klubie wprowadza się przy uchwałach strategicznych dla
          miasta,
          też było mi przykro:(
          pozdrawiam - iza leszczyna
          • Gość: pol-ak Re: do Andyego:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:02

W pisie nie podobają mi się faszystowsko-stalinowskie ciągoty niektórych
            działaczy tej partyjy.
            • venom2.0 Oto cały PiS 09.09.07, 21:53
              jw

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4472569.html
    • Gość: ASIA Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 20:04
      ja mam dość pisu ,nie mogę słuchać tych dwóch kartofli(a patrzeć na
      nich to sie już naprawdę nie da ,wstyd dla POLSKI)
      • Gość: marek Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 17:40
        A jednak udało Ci się wykorzystać moment nieuwagi rodziców i wpisać się na
        forum.... Koniecznie powinni założyć blokadę rodzicielską, bo zaczniesz
        niewyspana chodzić do przedszkola.
    • Gość: nn Re: Kto ma dość PiSu ? IP: 83.2.140.* 11.09.07, 19:22
      Dzisiaj w telewizji przemawiał b.Prezydent Aleksander Kwaśniewski z
      partii LiD. Na sali były osoby w wieku śr. ok 40 lat.Przedstawiony
      był program wyborczy tej partii. Następnie przemawiał Religa z parti
      PiS. Na sali były pokazane osoby stare po 60-ce.Nie było osób
      młodych. I teraz nasuwa się pytanie do fomurowiczów. Kto jest
      przyszłością Polski. Te starsze ludzie, co już nowoczesnej innowaci
      nie wniosą i tylko reprezentują PiS, czy partia LiD ,w której są
      ludzie młodzi w sile wieku, co wiele mogą zdziałać.Nadmieniam że
      obecnie w tej partii prawie nie ma ludzi -jak to niektórzy mówią
      komunistów, bo Ci posłowie nawet nie pamiętają tych czasów ze
      względu na swój młody wiek.Jedynie mają program stanowiący odbudowę
      naszej pozycji w świecie, która tak została zniszczona przez obecny
      rząd. Dlaczego premier J.Kaczyński kłamie, że za jego rządu spadło
      bezrobocie - kosztem wyjazdu bezrobotnych do innych krajów. Za rok
      powie że nie ma wcale bezrobocia, bo wszycy wyjadą z kraju.

• Gość: jacek Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 20:06
        Tak, LiD to sami młodzi patrioci, którym przewodzi teraz równie młody,
        nieskażony komuną, znany internacjonalista Aleksander K.Człowiek kryształowej
        uczciwości i wysokim morale, za którego dwukrotnej kadencji kraj rozkwitał, rósł
        w siłę, a ludziom żyło się dostatnio. Niemniej,wyjazdom ludzi z kraju za
        pracą winna jest wyłącznie lewica, bo to ona wprowadziła Polskę do UE i otwarła
        granice.Pora z tym skończyć, lepiej być bezrobotnym we własnym domu niż krezusem
        za granicą, Towarzysze.Nie będziemy pracować dla obcych i nabijać im
        kabzę.Lepiej zdychać z głodu u siebie, zawsze można sprokurować jakąś kolejną
        rewolucję proletariacką i zacząć wszystko od początku.
        • Gość: Russian Girl Re: Kto ma dość PiSu ? IP: 212.87.241.* 11.09.07, 20:15
          Serio? Nikt Ciebie nie zmusza, zebys pracowal dla tak nienawidzonej
          przez Ciebie Unii Europejskiej. Pracujesz tylko i wylacznie dla
          siebie. Az strach pomyslec, jak bedzie ten kraj wygladal rzadzony
          przez ludzie o Twoich pogladach.
          • Gość: jacek Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 20:35
            Czy rosyjska dziewczyna ma problemy z poczuciem humoru? Szymon, czuj się
            odwołany, nie masz już patentu na drwinę i wkręt!
            • Gość: Russian Girl Re: Kto ma dość PiSu ? IP: 212.87.241.* 11.09.07, 20:42
              Nie, jacku, moje poczucie humoru jest jak najbardziej oki.
              • Gość: jacek Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 20:49
                No, teraz Ci wierzę.
    • Gość: nn Re: Kto ma dość PiSu ? IP: 83.2.140.* 12.09.07, 00:33
      Nie można mówić,że zaszkodziła UE, bo otworzyła granice, to wina
      obecnego nieudolnego rządu. Inne kraje dawno mieli pootwierane
      granice i dobrze im się ma, ale nie chodzą tak na kolankach ja ci.
      Jak nie do Watykanu, to do Waszynktonu.
      • Gość: ujacek Re: Kto ma dość PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 04:11
        Przyjmijmy zatem kompromisowo i standardowo, że wszystkiemu winni są żydzi,
        masoni, cykliści i plamy na słońcu.Jak nasze granice będą dawno pootwierane, też
        zrobi nam się dobrze, jak dobrze zrozumiałem. Poczekajmy więc cierpliwie,
        nic wielkiego nie dzieje się w ciągu paru lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka