Gość: Marta IP: *.org 24.08.07, 09:14 Dostałam ofertę prace w Sece nie mam orientacji jak tam jest jakie godziny pracy i jak płacą,proszę napiszcie bardzo sie denerwuję bo wiecie jak jest z pracą w naszym mieście Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;) Re: Praca w Sece IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 09:56 3-4zl... porazka.. ale zalezy od sklepu. spronuj utargowac sobie procent od utargu np.. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek1239 Re: Praca w Sece 24.08.07, 12:05 godziny pracy - dwie zmiany pierwsza od 10 ( ewentualnie od 9.30 sa dyzury bo np trzeba umyc podłoge ) druga od 14-14.30 w zaleznosci jak jest umowione.. no chyba ze cały eteat to siedzisz od 10 do 19.. 4 zeta za godzine.. chociaz nie iwem jak jest w tych sklepach przy wejsciu do seki m.in taka ekskluzywna perfumeria.. mozliew ze tam zarabia sie wiecej ale na stoiskach zazwyczaj 4 zeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Sece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 17:38 Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze im mniejsze "prywaciarskie" stoisko tym wieksza kasa i mozliwosc premii zaleznej od utargu. W najlepszych sklepach placa najmniej niestety... Praca od 10 do 19 od poniedzialku do piatku i od 10 do 15 w soboty, jeden dzien w tygodniu wolny, tak jakos wychodzi. Pensja - nie wiecej niz 800 zl / msc, i brak mozliwosci podwyzki nawet przez 2 lata... Coz, takie sa realia niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Sece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 18:29 sory a za co chcecie dostać więcej?, szyby brudne, w sklepach chamska obsługa i jescze coś chcecie?, wypad głąby do pracy na zachód tam zobaczycie dopiero jak należy pracować a nie opird..ć sie żadac coraz wiecej za nic, czyli za nieróbstwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Praca w Sece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 18:47 Za co? A pomyslales, ze nie wszystkie ekspedientki to glaby? Znam wiele z wyzszym wyksztalceniem. Pomyslales, ze maja rodziny, dzieci a gdy wracaja do domu jest 20? Ze nie widuja sie z wlasnymi dziecmi, nie maja na nic czasu ani sily, bo padaja na twarz po 9 czy 12 godzinach na nogach, bez kawki, przerwy na sniadanko i takich tam dupereli i usmiechania sie do ludzi takich jak ty, chociaz wcale nie maja na to ochoty... A moze ty popracujesz tak tydzien za 200 zl? I nauczysz sie "jak należy pracować a nie opird..ć sie "- cyt.? Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: Praca w Sece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 19:37 "aaa" dobrze powiedziane a ty gosciu je**nij sie w ten pusty łeb baranie bo masz chyba jakies kompleksy.. a co do obslugi w sece jest bardzo miła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Praca w Sece IP: *.org 24.08.07, 20:40 Byłam na rozmowie 3,50 na godz. i 1% na nas dwie od obrotu praca po 8 godz. i w soboty 5 ,rejestracja na 0,5 etatu nie mam pojęcia co o tym sądzić patrzyłam mały ruch i niema co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Praca w Sece IP: *.107.inds.pl 24.08.07, 23:09 mój Boże - 3,50 zł/h!!! i że oni nie wstydzą sie proponować takich żenujących i śmiesznych stawek, w żywe oczy robią sobie jaja z ludzi i przyszłych pracowników. Dziewczyno miej honor, poszukaj innej pracy, znajdziesz na pewno coś lepiej płatnego, nie pozwól swoim kosztem nabijać ich chytrych kieszeni!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z... a kto da zarobic wlascicielowi???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 23:25 mnie taki maly punkt w centrum(nie w czewie) przynosi miesiecznie od 800-1500zl.Zeby dopilnowac go poswiecam swoj czas, gorzej jak pracownik nie dopilnuje i okaze sie ze ktos ciucha skubnal np.takiego za ktorego placilem 200zl i co? Nie da sie w naszym kraju dac pracownikowi zarobic, bo ZAROBEK WLASCICIELI czesto jest ZENUJACY.Wczoraj sie dowiedzialem o podwyzce za wynajem o 100zl.Wiec doskonale rozumie tych co niestety placa 3,50 . Sam chcialbym dac zarobic wiecej ale czy to normalne zeby moj pracownik zarabial wiecej ode mnie? W naszym kraju swoj interes to kawal ciezkiej roboty ,a najgorsze to ze inni mysla ze mi sie forsa ulewa,to jest bol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisia Re: a kto da zarobic wlascicielowi???? IP: *.strefa.com 25.08.07, 16:03 skoro nie stac cie zeby godnie wynagrodzic swojego pracownika to go nie zatrudniaj i sam pracuj w swoim sklepiku albo zatrudnij chinczyka ktory bedzie harowal za miske ryzu. Placac 3.5zl/h ponizasz ludzi. Za takie marne grosze to twoj pracownik powinnien obsługiwac co 5 osobe bo po co ma pracowac wydajnie skoro Ty i tak mu zaplacisz 3.5 za ktore to nie bedzie wiedzial czy moze zaplacic rachunki czy moze lepiej kupic cos do jedzenia. Jestes żenujacy!!! Nie ponizaj ludzi!!! Jestem ciekawa czy chcialbys zeby twoje dziecko pracowalo za takie pieniadze????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z... kisia prosze o czytanie ze zrozumieniem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 22:31 gdzie napisalem ze moj pracownik zarabia 3,5???? Napisalem ze rozumie i boleje nad tym ze niestety ktos daje tak niska stawke bo interesy nie zawsze sa intratne.A Tobie Kisiu wydaje sie pewnie ze pieniazki w kasie to czysty zysk? :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisia Re: kisia prosze o czytanie ze zrozumieniem! IP: *.strefa.com 26.08.07, 20:57 owszem nie napisales ze dajesz ale nalezysz to grona tych ludzi ktorzy uwazaja ze to jest ok i to mnie wkurza gdyz takie postepowanie prowadzi do wyzysku przez takich jak ty wszyscy wyjezdzaja z tego kraju i niedlugo bedziecie sami dla siebie prowadzic interes pozrdawiam i zycze zdrowszego podejscia do ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kisia Re: a kto da zarobic wlascicielowi???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:10 Załóż swój sklepik i daj zarobić 8 zł na godzinę.Przyjdę do ciebie do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z... Re: a kto da zarobic wlascicielowi???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 00:25 a moze Ty zaloz , a ja sie zaloze ze nie pociagniesz dluzej niz 2-3 miesiace - glowiac sie skad wziasc na ZUS, podatek do US, czynsz, energie, straty, wyposazenie, towar ,reklamowki, tasmy do metkowania, rolki do kasy, promocje dla klientow, podwyzki dla pracownika, no i reszte zostaw sobie jak Ci cos zostanie.Eksperymentalnie przyjde popracowac za 5zl, kilku klientow odstrasze, paru powiem ze niechce mi sie ich obslugiwac jeszcze paru obgadam na glos ,ze bezguscia, zwine do chaty kiecke dla zony, po 3 tygodniach zle sie poczuje i powiem ze nie przyjde . Powodzenia!!! TAk wyglada prowadzenie interesu w Polsce i przestancie pastwic sie nad pracodawcami, ktorzy sobie zyly wyprowaja zeby "skads" wzias kase na lepsze zarobki swoich pracownikow i rozwoj firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z... Re: a kto da zarobic wlascicielowi???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 00:26 ...aaa sory ,myslalem ze to Kisia napisala , zmeczonym juz bo jutro ciezki dzien ,norma 13 godzin:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: a kto da zarobic wlascicielowi???? IP: *.171.106.123.crowley.pl 27.08.07, 18:30 moze gdybys ty i tobie podobni robili zakupy u w takich małych punktach czy sklepikach, zamiast biegac po marketach to taki "prywaciarz-wyzyskiwacz" miałby z czego zapłacić pracownikowi. prowadze osiedlowy sklep spożywczy i bardzo wielu klientów przychodzi, wracając do domu z biedronki czy innego marketu z pełnymi tarbami zakupów zeby kupić chleb czy zapałki, bo przeciez inne rzeczy kupili gdzie indziej. i z czego uzbierać kase na koszty, towar i pensje. nie mówiąc o zyskach jak najbardziej teoretycznych no ale przeciez mój pracownik zawsze może isć do pracy w porzadnej międzynarowowej firmie, gdzie ma super wypłate, godne warunki i super perspektywy rozwoju, tylko chwilke przypomne sobie nazwy tych firma..... a już wiem...np. plus, auchan, lidl czy tesco a takim jak ty Kisia życzę tylko jednego - żebys sama zaczeła prowadziś jakąś działalność najlepiej handlową, pogadamy wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: a kto da zarobic wlascicielowi???? IP: *.171.106.123.crowley.pl 27.08.07, 18:34 sorki nie dopisałam do kogo kieruję pierwsze zdanie do Kisi i jej podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś