Dodaj do ulubionych

Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratulacje.

04.10.07, 06:01
Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy
Bolesław Piecha
TVN24

Lekarze, którzy złożyli wypowiedzenia z pracy w Wojewódzkim Szpitalu
Specjalistycznym im. Najświętszej Maryi Panny w Częstochowie, zawarli nad
ranem porozumienie z dyrekcją i wracają do pracy - poinformował wicewojewoda
śląski Artur Warzocha.
- Była bardzo realna groźba ewakuacji całego szpitala za kilka dni, pod tą
presją toczyły się rozmowy i zawarto porozumienie - powiedział wicewojewoda.

Ze Szpitala im. NMP z początkiem października odeszło 84 lekarzy. Nie działa
tam 8 oddziałów i zakład radiologii. W sobotę i niedzielę ewakuowano stamtąd
ponad 30 pacjentów, część przeniesiono na inne oddziały szpitala.
REKLAMA Czytaj dalej

Rozmowy toczyły się z udziałem wiceministra zdrowia Bolesława Piechy.
za Onet.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: ew Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 06:46
      ok.
      • Gość: izis Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.cn.com.pl 04.10.07, 07:48
        Gratuluję i bardzo się cieszę, że lekarze chociaż po częsci
        wywalczyli swoje, chociaż nie jest to z pewnością jeszcze to, co
        powinni otrzymywac za wykonywaną pracę
        • Gość: ... Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 09:14
          Okres wypowiedzenia umów o pracę lekarzom się skończył i nie powinni być
          przywróceni do pracy w tej placówce .Na miejsce zwolnionych(się) przyjąć innych
          lekarzy.Za doprowadzenie do sytuacji jak miała miejsce odpowiedzialny jest; od
          dyrektora przez marszałka woj.,minister zdrowia,premier i to oni powinni
          odpowiadać karnie na narażenie zdrowia-życia pacjentów.TU popis dla
          min.sprawiedliwości i służb.......p
          • Gość: angielski pacjent Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 09:32
            jeszcze wczoraj czytałem, że lekarze już przeglądają intratne oferty pracy za
            granicą, żeby móc pracować za godziwe pieniądze i czekają tam na nich z
            otwartymi rękami. Dzisiaj jak gdyby nic się nie stało wracają do pracy - szczyt
            hipokryzji i braku honoru.
            <<To już nie ta klasa, tu się liczy tylko kasa.>>
            • Gość: ... Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: 89.174.23.* 04.10.07, 09:48
              NASTĘPNY KRETYN!!!
              • Gość: angielski pacjent Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 09:55
                • Gość: . Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 20:32
                  .
            • Gość: melomanka Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.07, 10:21
              Przykre jest to ,ze życie pacjentów w szpitalu na Parkitce znowu jest zagrożone.
              Po paru dniach nieobecności wrócili do pracy nieodpowiedzialni ,dbający tylko o
              swoje interesy lekarze.Ich nie martwi życie i zdrowie chorych tylko martwią sie
              stanem konta. Odejście z pracy tych ludzi świadczy o tym w jak "głębokim
              poważaniu" maja pacjentów,prace jak również setki ludzi pracujących wraz z
              nimi.Nie wiem jak będą mogli pracować ze świadomością,że przez odejście z pracy
              narazili życie wielu pacjentów.Ale brak honoru i zakłamanie szybko im to
              zrekompensuje.
          • Gość: ... Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: 89.174.23.* 04.10.07, 09:47
            KRETYN !!!!
            • Gość: angielski pacjent Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 09:58
              do ...
              Może się Pan przedstawi doktorze
              • Gość: ... Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: 89.174.23.* 04.10.07, 10:03
                Aaa, dziekuje! dziękuje!....Kowalski jestem.
            • Gość: wiadomo to nie kretyn IP: *.pool.einsundeins.de 04.10.07, 11:50
              ...to ofiara tesknoty za PRLem i propagandy PISu..i to
              biedna...szkoda zabierać głos...Wiekszosc półgłówków kiedys wreszcie
              pojmie, że PRL nie wróci..
          • Gość: Wietnamski kucharz Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 09:50
            Zobaczymy jak zostały skonstruowane umowy o pracę. Nie można
            przywrócić do pracy kogoś kto na własną prośbę przestał być
            pracownikiem - można go tylko ponownie zatrudnić. A to spora różnica.
            O ile mi wiadomo to w rozmowach uczestniczyli jedynie
            przedstawiciele grupy lekarzy. Przedstawiciele takiej luźnej grupy
            nie mogą być stroną w takich rozmowach. Umowy o pracę nie są
            podpisywane z grupą lekarzy lecz z każdym indywidualnie. Z pewnością
            zostały sporządzone protokoły z tych "negocjacji".
            Oj, czuję że albo media naginają nam rzeczywistość, albo koledzy z
            NIK-u będą mieli wyżerkę. ;)
    • Gość: Wietnamski kucharz Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 09:32
      Kolejny sukces kołtuństwa w tym kraju
      • Gość: KAJA Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.man.czest.pl 04.10.07, 10:02
        ALE Wy idioci jestescie ze zal sciska. Dlaczego sami patrzycie zeby zagarnac jak
        najiwecej kasy wyjezdzacie zarabaicie w anglii irlandii itp... Oni maja odwage
        walczyc o takie wynagrodzenie u nas.
        POZDRAWIENIA DLA HIPOKRYTóW TCHORZY
        • Gość: Wietnamski kucharz Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 10:11
          Nie wyjechałem do żadnej Irlandii. Siedzę tu, na miejscu, i obawiam
          się że kiedyś mogę trafić w łapy częstochowskiego lekarzysty dla
          którego kasa będzie ważniejsza niż moje zdrowie, niż etyka lekarska,
          niż osobiste, szczątkowe sumienie. Jeżeli zaś nazywasz to "walką",
          to spróbuj powalczyć w podobny sposób - przecież pieniędzy nigdy nie
          za wiele...
          • n.i.p.69 Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul 04.10.07, 10:18
            To sa tylko twoje dywagacje i biadolenie, a lekarz to tylko człowiek i tak jak
            wszyscy, ma prawo decydować gdzie i za ile bedzie pracował lub nie.
            • Gość: Wietnamski kucharz Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 10:38
              Uważaj bo też możesz trafić do szpitala. I wtedy nie pomogą
              argumenty typu: "Panowie! Ale ja was popierałem!". Jeśli uda Ci się
              nie posmarować i mimo wszystko wypiszą Cię w pełni zdrowia to i tak
              odessą kasiorkę na konsultacjach w prywatnym gabinecie.
              ;)
        • n.i.p.69 Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul 04.10.07, 10:13
          Sami wciskaja lekarzowi w "łapę' żeby się "pokazać" a później przeżyć tego nie
          mogą, trafnie to określiłaś HIPOKRYZJA I TCHóRZOSTWO!!!
          • Gość: Wietnamski kucharz Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 10:17
            Tak, bywają i tacy...
            Ale kto ich tego nauczył?
            • diagnosta_inc Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul 04.10.07, 20:53
              Mamusia i tatuś?
        • Gość: pacjent Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: 213.199.204.* 04.10.07, 10:16
          nie wiem komu gratulowac? PO co mi taki lekarz na ktorym nie moge
          polegac,ktory w imie swoich interesow zostawia chorego lub nie
          udziela mu pomocy.JA tez chcialbym zarabiac na swoim stanowisku tyle
          co w Uni.
          • n.i.p.69 Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul 04.10.07, 10:21
            To przestań nazekać, tylko cos z tym zrób!! płaczku!
          • Gość: aanka Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: 195.205.202.* 04.10.07, 10:50
            To się zwolnij i poszukaj lepiej płatnej pracy.
            Brawo lekarze!!!!
            • Gość: do wolnych ludzi Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 11:15
              Gdzie się podziali wolni jeszcze wczoraj ludzie ze Szpitala NMP. Zachłyśnięci
              wolnością, radośni, snujący wizje służby pacjentom w tzw normalnych krajach a
              nie hołocie. Sen się skończył trzeba znowu tyrać na 4 etatach za nędzne grosze,
              żal mi Was...niewolnicy kasy.
              • Gość: aaa Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.iplus.com.pl 04.10.07, 11:23
                mnie też
                • Gość: wiadomo Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.pool.einsundeins.de 04.10.07, 11:44
                  Gratuluje wszystkim lekarzom(nawet kardiologom choć na ich miejscu
                  chodziłbym przez najbliższe 3 miesiace w worku na
                  głowie...czarnym..)...po raz kolejny widać, że w jedności
                  siła...mimo,że trzeba było zmuszać niektórych ordynariuszy do
                  podpisania listu. A w ramach nastepnych restrukturyzacji może
                  przenieść kardiologów do szpyrki...? Gratuluje wytrwałości jeszcze
                  raz...Pozdro !!!!
              • rosefinder Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul 04.10.07, 11:23
                z tego co zaobserwowałam to nie muszą już używać forum do
                rozładowania frustracji - mogą być już nieuprzejmi np. wobec
                pielęgniarek w realu, nie w necie.
                • Gość: ... Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: 89.174.23.* 04.10.07, 11:31
                  A ja im sie wcale nie dziwie
            • vvrotka Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul 04.10.07, 16:55
              aanka napisał(a):

> To się zwolnij i poszukaj lepiej płatnej pracy.
              > Brawo lekarze!!!!

Roazumując po twojemu, lekarze powinni spadac do innej pracy a nie z powrotem do
              szpitala. Niech spawają w hucie to beda dobrze zarabiac.
    • Gość: +- kto następny? IP: *.masterkom.pl 04.10.07, 15:13
      "Związkowcy chcą tysiąca złotych podwyżki "

praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,4542035.html

piekarze, kierowcy ....
      na co czekacie?
      gdy braknie chleba, stanie komunikacja itd. też dostaniecie
      1000 zł podwyżki
      widzicie przecież że tak można
    • Gość: yoyo Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 15:26
      to nie lekarze to bandyci w białych kitlach jak mozna tyle ludzi
      zostawic złodzieje !
      • Gość: gość Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 16:32
        ZOSTAWIĆ??? trzy miesiace czekali na jakiś ruch ze strony jasnie
        pana marszałka ... to mało? i co ? na małpy w Chorzowie kasa jest
        (podpisane DRUGIEGO pazdziernika) a na szpital nie ma? gratuluje
        logiki... każdy powinien sie szanować! jak było w tym szpitalu tak
        było jak będzie... nie wiadomo... ale jest gdzie przewieżc chorego w
        nagłym stanie ...
        • Gość: gosc Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: 213.199.204.* 04.10.07, 17:02
          widze ze to forum opanowali lekarze i im pokrewni.Teraz proponuje
          aby strajkowala policja,sluzba wiezienna,piekarze itp.Moze by
          niektorym weszlo do glowy ze sa zawody gdzie obowiazuje etyka. A jak
          sie nie podoba to do Anglii albo w kamasze.
          • Gość: won jakim prawem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 17:29
            jakim prawem wrócili do pracy???dlaczego w ich miejsce nie zostali zatrudnieni
            młodzi lekarze?
            precz z konowałami...
            • Gość: promedico Re: jakim prawem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 18:09
              gratuluję pomysłów.. do Anglii , w kamasze.. ludzie!!!! nas przyjada
              leczyc... hmmm kto ? no właśnie ? studenci medycyny? kto ich nauczy
              praktyki? "młodzi lekarze"? a nie... przyjada zielarze z Bieszczad..
              i beda odczyniać uroki.. krowie oko... język nietoperza ... albo
              moze zza wschodniej granicy? tej drugiej i trzeciej też? gratuluję!
              mam nadzieję że umrę szybko... bez chorób ...
              • Gość: wielki nochal tratatata konowały precz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 18:21
                tratata ta...młodzi lekarze często wiedzą więcej od tych starych pierdzieli, bo
                nie popadają w rutynę, a ci zza wschodniej granicy wcale nie są gorsi od
                naszych..ty rasisto
                • Gość: promedico Re: tratatata konowały precz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 20:00
                  no cóż ja tam nadal wolę leczyć sie u kogoś kto ma wiedzę kliniczną
                  a nie książkową... tylko... czytać umie przeciętny uczeń szkoły
                  podstawowej.. wole rutyniarza niz żółtodzioba który właśnie wyszedł
                  z ćwiczen w prosektorium...
                  oczywiscie że ci zza wschodniej granicy są dobrzy ( niektórzy tak
                  jak "nasi") pytanie tylko gdzie kończyli studia? wiekszośc w Polsce
                  ale to juz inny watek... Co do rasisty... to takie samo uogólnienie
                  jakie sie urawia w stosunku do lekarzy częstochowskich... WSZYSCY
                  biora ... kradna... sprzedaja skóry... i jeszcze zaraz sie okaże że
                  nikogo tak naprawde nie lecza...
                  • Gość: gosc Re: tratatata konowały precz IP: 213.199.204.* 04.10.07, 20:15
                    Ty chyba promedico nigdy nie byles u lekarza ze jestes takim ich
                    obronca?
                    • Gość: promedico Re: tratatata konowały precz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 20:29
                      a i owszem zachadzam czasem.. kiedys "ze sobą" a obecnie w rodzinie
                      mam problemy... i jak wszędzie uważam-sie trafiają .. ludzie i
                      ludziska.. niektórym lekarzom Z CZESTOCHOWY zawdzięczam bardzo
                      wiele ... a w Katowicach.. tak tu wszyscy pieją że tak świetnie
                      lecza... dla mnie przygoda z CSK na Ligocie skończyłaby sie
                      tragicznie.. przestańcie generalizować!!!!
                      • Gość: patyczek Re: tratatata konowały precz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 21:10
                        mnie ci wspaniali rutyniarze nie potrafili zdiagnozować przez 2tyg.na
                        tysiącleciu, pomógł stażysta, który robił obchód, bo ci z tytułami pojawiali się
                        na obchodzie co 4dni.
                        ty sobie dobrem pacjentów nosa nie ucieraj podszyta lekarzyno!tak im źle było a
                        do pracy wrócili.co za hipokryzja.powinni dostać zakaz wykonywania zawodu i
                        wyroki za narażenie życia pacjentów, które stało się dla tych konowałów kartą
                        przetargową-jak ktoś tu napisał!!
                        • Gość: promedico Re: tratatata konowały precz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 21:45
                          ty sobie dobrem pacjentów nosa nie ucieraj podszyta lekarzyno!tak im
                          źle było a
                          > do pracy wrócili.co za hipokryzja.powinni dostać zakaz wykonywania
                          zawodu i
                          > wyroki za narażenie życia pacjentów, które stało się dla tych
                          konowałów kartą
                          > przetargową-jak ktoś tu napisał!!
                          hmmm niczym i nikim sobie nie podcieram eee nosa... ????? gdzieś
                          to przeczytałeś patyczku w moim poście?
                          a co mieli nie wrócic do pracy? wszyscy do angli tak? narażenie
                          pacjentów? heheheh z dnia na dzień rzucili pracę? a nie 3 mce temu
                          zeby pan marszałek miał czas na jakąś decyzję? oj.... mam nadzieje
                          ze nigdy nie bedziesz mieć wsród znajomych lekarza lub kgokolwiek
                          innego w takiej sytuacji.. pozdr...
                        • kaa_z Re: tratatata konowały precz 06.10.07, 22:12
                          Ci z tytułami pojawiali się co 4 dni, bo genialny dyrektor wymyślił pracę
                          zmianową, a oni nie zaprotestowali.
    • Gość: cytryna pacjent to skórka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 17:34
      częstochowianie nie chcą takich lekarzy, dla których życie pacjenta jest kartą
      przetargową...niech jadą zagranicę, przez nich już i tak wiele ludzi stosuje
      samoleczenie, ziołolecznictwo itp.
    • Gość: JO Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 20:19
      A GDZIE W TYM ZAMIESZANIU JEST PERSONEL SREDNI?WSZYSCY O NAS ZAPOMNIELI-A CZY NAM SIE NIE NALEŻĄ PODWYZKI-SZKODA ZE LEKARZE ZAPOMNIELI O NAS-ALE NIC INNEGO NIE MOZNA BYŁO SIE PO NICH SPODZIEWAC
      • Gość: pejot Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: 89.174.23.* 04.10.07, 21:41
        Jak zwykle w odbytnicy...........
      • Gość: Mag Sieczko do JO Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 21:55
        Tu cię mam!... Personel średni, powiadasz? Ciekawe, że ja nigdy nie
        lubiłam podziału na personel wyższy, średni i niższy, a sami
        członkowie tychże tak dumnie podkreślają swoją do nich prznależność.
        Znasz zatem taki personel średni i niższy, do którego nie odniosłam
        się kiedyś z szacunkiem? Z wyjątkiem jednego sanitariusza
        odrabiajacego wojsko, który w sytuacji dla mojego oddziału dość
        krytycznej odmówił założenia rękawiczek, a gdy je już założył, to
        wyrzucił na podłogę probówki i kapilary z pobraną od dzieci krwią na
        badanie gazometryczne i powiedział mi, że nie pójdzie ich zanieść do
        laboratorium, bo "TO NIE LEŻY W ZAKRESIE JEGO OBOWIĄZKÓW"...tak,
        jakbym wysyłała go do monopolki po wódkę... Po długiej awanturze z
        przepychanką itd, trzeba było ponownie pobrać krew do kapilar od
        noworodków i wcześniaków i zaniosła je pielęgniarka... która w tym
        czasie powinna pamagać mi w pracy, a nie latać jak luxtorpeda po
        szpitalnych korytarzach. Pacjenci nie umierają z powodu
        niewykonanych gazometrii, to prawda, ale brak takiego badania może
        być powodem nieprawidłowego stosowania mechanicznej wentylacji płuc
        i wystąpienia powikłań do śmierci pacjenta włącznie! Gdybym tej nocy
        straciła jakieś dziecko, to, dam ci SŁOWO HONORU, doprowadziłabym do
        linczu tego nieroba!... Ale podobno zachowałam się niegodnie... No
        cóż, kwestia gustu...Czy zapomnieliśmy o was? Nie, nie
        zapomnieliśmy. Ale porozumienie związków zawodowych w tym szpitalu
        rozpadło się. Czy na pewno z naszej winy? Mam wątpliwości! Ten
        protest jednak był PROTESTEM LEKARZY! Jednej grupy zawodowej. Nie
        zabraniam ci protestować! Powiem więcej! Mam nadzieję, że wszyscy
        będziemy zarabiać godnie! Jestem zdania, że godnie ma zarabiać
        każdy, kto dobrze wykonuje swoją pracę, JAKKOLWIEK BYŁABY SKROMNA! I
        poprę każdy protest innej grupy zawodowej ochrony zdrowia, albowiem
        będzie on SŁUSZNY! Więc przestań mnie ścigać po tym forum i wytykać
        chamstwo, bo go u mnie nie znajdziesz. Jeśli mnie znasz, to o tym
        wiesz, dlatego się ukrywasz,jeśli nie, to przyjdź i poznaj.
        Pozdrawiam!
        • kaa_z Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul 06.10.07, 22:18
          Zgadza się. Porozumienie nie rozpadło się z powodu lekarzy, wręcz przeciwnie.
          Pretensje proszę zgłaszać do kogo innego...
    • diagnosta_inc Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul 04.10.07, 21:33
      Gratuluję wytrwałości i determinacji. Chwała za konsolidację środowiska.
      • Gość: kaja Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.man.czest.pl 04.10.07, 22:04
        Ciemnota wciąż żyje. Normalnie wszystko sie przewraca cztając te idiotyczne
        posty o łapówkach o wspaniałych lekarzach po studiach ( idioto znajdz takieko
        ktore za 900 zl przyjdzie tu do pracy bo tyle dostaje stażysta)o łapówkach i
        narażaniu życia pacjentów. Być może te "stare konowały" z bogatym
        doświadczeniem zapewnili ze Ci mlodzi lekarze po studiach w przyszłosci beda
        pracowac u nas.Lapówki zglaszajcie na prokurature i ich nie dawajcie a ze
        kosztem pacjentow a masz pomysl w jaki inny sposob mogli to zrobic?? Mase
        miesiecy to trwalo najpierw byly prosby listy pojedyncze odejscia. Niestety
        zyjemy w takim popieprzonym kraju i tylko takie sytuacje przynosza jakies
        efekty. A ci co porownuja piekarza z zawodem lekarz rozbawili mnie bardzo. Czy
        my az tak glupi jestesm jako naród, nic dziwnego ze jest w tym kraju tak a nie
        inaczej najpierw socjalistyczna mentalnosc u ludzi nalezy zmienic. Gratulacje
        lekarze
        • Gość: socjolog Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 22:08
          Pozytywne posty o konowałach piszą oni sami i ich rodziny. W oczach opinii
          społecznej są grupą najmniejszego zaufania.
          • Gość: kaja Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.man.czest.pl 04.10.07, 22:17
            Panie socjologu kiepski z ciebie specjalista - nie mam w rodzinie lekarza i tez
            nim nie jestem. Wiec Twa toria si nie sprawdza - probuj pan dalej
            • Gość: socjolog Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 22:21
              Oprócz rodziny być może istnieje wąska grupa popleczników, w historii nawet
              najciemniejsze typy miały swoich zwolenników.
          • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 22:21
            Pozytywne posty na temat lekarzy piszą "wstrętne wykształciuchy", które
            faktycznie mają dość dyktatury proletariatu. Pozytywnie i nie pozytywnie wyrażać
            się można o konkretnym lekarzy, nauczycielu, księdzu, akademiku, policjancie,
            ale nie odnosząc tego do całej grupy zawodowej. Wiem, że tak łatwiej – proste
            rozwiązania są dobre, ale wnioski nie zawsze ... Nie mam wątpliwości, że lekarze
            zrobili dobrze i chwała im za to – chce mieć szpital w zasięgu ręki, z
            oddziałami m.in. dla dzieci. Wielu sfrustrowanych wyznawców „sprawiedliwości
            społecznej” będzie krzyczeć, że mamy te same żołądki, te same dzieci itd. Ale
            kiedy wy spokojnie założycie kapcie i po chwili zamienicie swój świat, swoje
            życie w emanację Ferdka Kiepskiego – „polując” [Fighter Canal TV :P] na kolejny
            sitcom lub 16 456 odcinek jakiegoś serialu – wyżymaczki mózgowej, to my –
            lekarze, nauczyciele itd. siadamy do swojej II zmiany. Oczywiście możemy
            narzekać na swój los, niekiedy to robimy. Warto jednak dodać, że pracujemy przez
            14 – 16 godzin na dobę. Wszyscy widzimy efekty pracy, ale nie potrafimy w żaden
            sposób „wczuć” się w wasz styl mówienia i pisania o nas. Zacznijmy wymagać od
            siebie, pracujcie, starajcie się, podnoście kwalifikacje, czytajcie itd.

Tomasz Jaskóła
            • Gość: do T. Jaskóły Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 22:39
              Nie wiem dlaczego uważa Pan, że osoby mające nie najlepsze zdanie o lekarzach,
              często poparte osobistymi, nieraz tragicznymi doświadczeniami, są poniżej
              pańskiego poziomu. Pragnę Pana zapewnić, że wykształcenie wyższe nie jest
              dzisiaj przywilejem jak to Pan ujął lekarzy, nauczycieli itd. Może pracując po
              14-16 godzin jest Pan przemęczony i pewnych oczywistych spraw Pan nie dostrzega.
              Mniej bufonady i zadufania, w Polsce żyją nie tylko lekarze i nauczyciele...
              "wstrętny wykształciuch"
              • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 23:15
                Wcale tak nie uważam, proszę o przeczytanie mojego postu raz jeszcze. A co do
                doświadczeń tragicznych - wierzę, że części z nich można byłoby uniknąć, gdyby
                system był bardziej sprawny - lepiej opłacany, zatem bardziej odpowiedzialny. A
                byłby taki, gdyż lekarz nie goniłby za pieniędzmi. Lekarz musi wypocząć -
                dokształcać się, nauczyciel musi odpocząć - dokształcać się, tymczasem w moim i
                Waszym kraju traktuje się nas jak maszynki do leczenia, nauczania, i do tego w
                egzaltowanych formach analizy radosnej twórczości Piechy, Orzechowskiego,
                Giertycha i innych "Prawie Polityków". Dlaczego to piszę? No .... pewnie mógłbym
                napisać, że tak sobie ... ale chciałbym, abyście jednak pomyśleli i głosowali 21
                października nie na Trybusy i innych Spinaczy, Rozpinaczy ... Młotków, gwoździ i
                sztachetowych, gdyż raczej nie załatwią wam racjonalnej reformy II filaru
                ubezpieczeń, nie postarają się o racjonalną i profesjonalną. Wy po prostu
                chcecie socjalizmu, który będzie o was się troszczył. Chcecie kapitalizmu, ale
                ... z super opieką państwa, chcecie konkurencyjności – pod warunkiem, że nie
                dotyczy Was – a wasza firma kombinuje poza konkurencją, chcecie być pokoleniem
                JP2 i deklarujecie się jako doktrynalnie czyści rzymsko – katolicy, a 77 % chce
                przywrócenia kary śmierci [co jak wiadomo jest sprzeczne z nauka kościoła],
                chcecie porządnej służby zdrowia, ale nie chcecie dopłacać [mimo, że KRUS
                finansowany jest w 95 %], chcecie bezpłatnego szkolnictwa, aby zapewnić dzieciom
                równy start – tymczasem na studia dzienne idą uczniowie po lekcjach z
                najlepszymi korepetytorami [zatem najdroższymi], chcecie refundowanych leków,
                ale przecież podatnik jednak musi zapłacić Glaxo – Smith – Kleine [mimo, że tego
                nie widać], chcecie coraz więcej świąt narodowych, mimo, że połowa waszej wiedzy
                opiera się na mitach narodowych, chcecie klękać i „oddawać” się w opiekę, ale
                robicie to na jedno kolano, chcecie itd. Innymi słowy jak pisało wielu słomiany
                zapał, brak konsekwencji, sprzeczne chciejstwo, łatwą wami manipulacja, wiele
                populizmu, które bierzecie za dobrą monetę – a nuż dadzą mi mieszkanie, a może
                nawet talon na Toyotę – i właśnie dlatego właśnie nie tak nie lubicie i plujecie
                na nauczycieli, lekarzy i innych „wykształciuchów”, ponieważ dzięki pracy mu już
                to mamy – A WY MYSLELIŚCIE, ŻE WAM SIĘ TO NALEŻY ... J
                • Gość: do T. Jaskóły Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:32
                  Okazał się Pan człowiekiem niezbyt dużego formatu a do tego rasistą. Dzieli Pan
                  społeczeństwo na My i Wy, lepszych i gorszych.
                  Pan należy do elity tych lepszych, mądrzejszych, inteligentniejszych, lepiej
                  wykształconych, pracowitych i przedsiębiorczych. Jesteście kulturalni, macie
                  wyrobiony gust i właściwe preferencje wyborcze.
                  Reszta to hołota, banda niewykształconych ciemniaków, próżniaków i nierobów.
                  Jedynym zajęciem tej gorszej części społeczeństwa jest chlanie piwa, oglądanie w
                  tv swojego idola Ferdka Kiepskiego i idiotycznych sitcomów. Do tego nie głosują
                  na tych europejskich i postępowych, z których niewielu się skalało w życiu
                  jakąkolwiek pracą, poza byciem politykiem.
                  Stracił Pan w moich oczach szacunek jakim do tej pory Pana darzyłem,
                  inteligentny, ale mały człowiek.
                  • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:41
                    Zupełnie mnie Pan nie zrozumiał ... szkoda - jestem ostatnim, który klasyfikuje
                    ludzi w inny sposób niż pracowitość. Są źle niektórzy lekarze, ale nie wszyscy,
                    są źle nauczyciele, ale nie wszyscy, są źli ludzie, ale nie wszyscy. Podziały
                    istnieją zawsze, ale [nie żyjemy w społeczeństwie amorficznym]i ich nie
                    unikniemy. Chciałem tylko wskazać, że lżenie lekarzy nic nie da - a miało tu
                    miejsce, że lżenie nauczycieli również nic nie da. Powinniśmy się tylko oduczyć
                    żądań za wszelką cenę, socjalistycznego równania do "tyłu". Natomiast RASISTĄ
                    nie mogłem się okazać, z tego prostego powodu, że grupy społeczne, które
                    wymienił Pan i ja są jedno - rasowe :) Czy Pan w ogóle wie co oznacza RASIZM???
                    Chyba nie.
                    Nikogo nie nazwałem hołotą [Pan tak pisze.]
                    Nie jestem leszy od innych - chciałbym jednak nie być deprecjonowany w moim
                    zawodzie w aspekcie finansowym. Nie mam wyrobionego gustu, często się mylę, nie
                    należę do elity - bo cóż u diabła to oznacza? Wie Pan?
            • Gość: Wietnamski kucharz Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:08
              Tomaszu Jaskóło! Z każdym takim wpisem Twoje punkty spadają!
        • Gość: nogahitlera konowały precz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 22:21
          najpierw niech konowały zmienia swoj komunistyczny zaprzały punkt widzenia i
          przestana ładować do kieszeni.mało tym z parkitki było zysków z wypisywania
          recept na leki onkologiczne???jak im się nfz dobrał do dup..y i zaczął
          monitorować recepty, to zrobili sobie z życia pacjentów fanty!!!
          a kochanica lekarzyny z parkitki nadal prowadzi aptekę na AK.mimo, że podsuwali
          tam recepty na drogie leki refundowane i wyłudzali wspólnie pieniądze z byłej
          kasy chorych!
          takie prawo, że na kryminalistów nie ma bata, dlatego lekarzyny wróciły do
          pracy, zamiast iśc do kicia!
          • Gość: kaja gratulacje!! IP: *.man.czest.pl 04.10.07, 22:29
            panie tomku super pan to ujął. A moj poprzedniku jesli kiedy kolwiek pojawiesz
            sie naparkitce lub w innym miejscu sluzby zdrowia potrzebujac pomocy niech
            obłuda i hipokryzja wypalą cie od srodka
    • Gość: Andd Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.eranet.pl 04.10.07, 22:59
      A ja liczyłem, że wszyscy wyjadą do Irlandii! Na rynku nieruchomości
      pojawiłoby się mnóstwo mieszkań i domów tych "biedaków", co znacząco
      obniżyłoby ich cenę. I byłby to dodatkowy, korzystny efekt pozbycia
      się tego towarzystwa.
      • Gość: xx Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.man.czest.pl 04.10.07, 23:26
        tylko ciekawe kto by w nich mieszkal bo cwaniaku jak bedziesz chorował to bym ci
        szklanki wody nie podala
        • Gość: Wietnamski kucharz Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:10
          Wypowiedź w stylu lekarzy z Parkitki...
          • Gość: promedico Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:38
            nawet jeśli lekarze "biorą" to na jaką skalę ? o jakich kwotach
            mówimy? a nasza tzw szanowna "góra" tzw ekipa rządząca? jakie tam są
            łapówki ! ludzie pomyślcie trochę... ryba gnije od głowy... gdyby
            system nie był chory a lekarze nie musieli pracować po kilkanaście
            godzin na kilku etetach nie byłoby takich sytuacji!!! a projekty
            dyżurów 48 godzinnych i dzień przerwy w pracy ...!?! czy ktos z was
            chciałby żeby np. operował go lekarz w 48 godzinie dyżuru? ja nie!!
    • Gość: ona Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:51
      Czy ktoś mie odpowie ?
      A teraz, ci co łapówki brali to teraz przestaną je brać ??
      A może dawajmy i to dużo, lecz przed należy spisać numery banknotów i po
      wręczeniu powiadomić odpowiednie służby.
      Znajdą się wtedy /ci co biorą/ tam gdzie ich miejsce !!!
      • Gość: bazylia Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.07, 13:27
        oj jacy głupi jesteście częstochowianie,jacy głupi...jacy zawistni
        żal mi was...
      • scept89 Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul 05.10.07, 15:41
        Juz odpowiedzielismy. Tylko ze ty masz taka wybiorcza zdolnosc dostrzegania
        odpowiedzi.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=69992133&a=70043928
        • Gość: ona Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:01
          scept89 napisał:

> Juz odpowiedzielismy. Tylko ze ty masz taka wybiorcza zdolnosc dostrzegania
          > odpowiedzi.
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=69992133&a=70043928

ty to bystrzak, niczym gowno w klozecie.
          A wypróżniasz sie codziennie i regularnie ćwoku wiejski ??
          • scept89 wyrafinowana przyjemość, 05.10.07, 16:13
            ona napisał(a):
            > ty to bystrzak, niczym gowno w klozecie.
            > A wypróżniasz sie codziennie i regularnie ćwoku wiejski ??

Być nazwanym idiotą przez kretyna, to wyrafinowana przyjemość, którą potrafią
            docenić tylko smakosze.

PS: Bardzo boli skopana doopa?
        • Gość: xx Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:05
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=70018975&a=70050314
          scept89 napisał:

> Juz odpowiedzielismy. Tylko ze ty masz taka wybiorcza zdolnosc dostrzegania
          > odpowiedzi.

Chyba tą powyższą ćwoku miales na mysli a nie to gowno co ty przytoczyles.
        • Gość: pacjent do mistrza"scept..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:11
          A to wnikliwie przeczytales ??
          Ktos wie chyba co pisze:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=70018975&a=70050314
          • n.i.p.69 Re:nooo dużo mowi ...... 05.10.07, 16:24
            ...to chyba wie?
    • Gość: pielegniar Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 21:00
      media te duże i te lokalne donosiły że jest porozumienie na Parkitce
      w Częstochowie na mocy, którego lekarze otrzymają od października
      około 1000 zł. Natomiast telewizja Orion z Północy donosi że lekarze
      nie otrzymają na razie żadnych pieniędzy
      Jeden ze związkowców Piotr Przech nie chce mówić ile otrzymają
      podwyżki za chwile w tej telewizji wojewoda śląski Artur Warzocha
      mówi, że prawda jest taka że lekarze otrzymają pieniądze jeśli
      wypracują sobie to w kontraktach medycznych ordynator pediatrii
      Lewanowicz mówi, że lekarze dostali ochłapy a wrócili do pracy by
      Katowice nie zlikwidowały szpitala czyli by ponad 1000 osób nie
      straciło pracy. Orionce wyraźnie słucham www.tvorion.pl że tak w
      zasadzie lekarze nic nie dostali jak zarobią to może coś dostaną a
      wojewoda dodaje, że będzie trudno oto ale wierzy się lekarzom się
      uda.
      Miejscowa posłanka Halina Rozpondek w wywiadzie w tej samej
      telewizji mówi o tym, że gdy kilka miesięcy temu lekarze
      protestowali a poseł Szymon Giżyński namawiał lekarzy do przerwania
      strajku to zarząd urzędu marszałkowskiego w Katowicach rozważał
      połączenie dwóch szpitali i likwidacji placówki albo na Parkitce
      albo na Tysiącleciu. Posłanka na dowód w telewizji pokazuje
      dokumenty. Nie wiem komu wierzyć wam czy tej telewizji a w zasadzie
      ich rozmówcą. Nie wierzycie można to sprawdzić programy mają na
      necie . Nie wiem dlaczego się nie zmartwiłam. Oszukali wpierw nas
      pielegniarki a teraz lekarzy a my podziekujmy politykom na początek
      21 października
    • Gość: aaa Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.07, 21:07
      s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=138950
    • Gość: xx Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 15:37
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=69904726&a=70134292
    • Gość: gosc Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 09:23
      Ciekawe:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=70018975&a=70161879
    • Gość: ona Re: Lekarze z Częstochowy wrócili do pracy-Gratul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 10:24
      To tez ciekawe:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=69992133&a=70215789
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka