Gość: angrusz Re: Zwyrodnialcy w policyjnych mundurach . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 05:31 to z zaciągu Olka taka kadra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.106.inds.pl 10.10.07, 06:05 a gdzie podział się 300 tys...............??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _999_ Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 07:56 To przecież można firmie nie zapłacić za nienależycie wykonane roboty remontowe - można pozbawić ich zabezpieczenia należytego wykonania umowy bo na pewno urzędnicy zamieścili ten warunek w umowie - można (a nawet trzeba) firmę obciążyć karami umownymi za nieterminowe wykonanie zamówienia (skoro nie ma szans zrobić tego do grudnia). Dodatkowo firma ta powinna zwrócić koszty jakie ponoszą rodzice na dodatkowe dojazdy na ul. Sportową ze swoimi milusińskimi. Mam nadzieję że urzędnicy magistratu nie będą się spieszyć z odbiorem robót aby tylko zapłacić w tym roku budżetowym coby pieniążki nie przepadły. Mam nadzieję że podpisując protokół odbioru zadrży im ręka wiedząc że są na cenzurowanym. Osobiście poinformuję Media oraz odpowiednie organa ścigania jak tylko zobaczę że przepuścili jakiegoś bubla. Bo wiadomo kiedy się oko przymyka ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.iplus.com.pl 10.10.07, 08:16 jak zwykle inspektorzy nadzoru nie pokazywali się na budowie , spali jak susły budzoąc sie tylko w dzień wyplaty .Bo niemozliwe aby UM scedował nadzór na dyrektorki przedszkoli .!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędniczka Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:29 wyślijcie tam orionke to z nimi zrobią porządek. Zapewniam was że urząd boi się jak ognia waszej gazety wyborczej i orionki. Moja naczelniczka często pyta nas czy nie dzwonili z wyborczej lub orionki. Jak mówimy że nie to odpowiada oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalik Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: 80.48.49.* 10.10.07, 08:40 Panie Prezydencie dlaczego stał się Pan zakładnikiem swoich nieudacznych urzędników,na co Pan czeka.Zaczynam podejrzewać.że muszą to być jakieść nieformalne układy.Do czego się te matoły nie przyłożą wszystko partaczą.Starych nieuków już Pan niczego nie nauczy,a pańskie mlode wilki to poprostu gawendziarze amatorzy.Chlopaki z starej solidarności też się pogubili,a pozostali żal mnie ich wymieniać z nazwiska to ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 09:30 Powiem szczerze,że jak patrze na zdjęcia i czytam ten artykuł to ręce mi opadają...Przecież my posyłamy tam nasze dzieci!!!LUDZIE ZASTANóWCIE SIĘ!!!Jak można oddać dziecko do takiego żłobka przecież chyba w więzieniach lepiej wyglądają pomieszczenia,to jest masakra jakaś!Może wreszcie UM zabierze się do roboty, najwyższy czas!!To jest niemożliwe żeby odebrać takie pomieszczenia!!URZęDNICY RUSZCIE TROCHę GłOWą!!!!!!!!Tam będą bawić się dzieci...ale pewnie was to nie specjalnie obchodzi...jak zwykle zresztą...echh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boszz..... Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.apus-net.pl 10.10.07, 10:25 Jestem pracownikiem niewielkiej (15 osobowej) firmy ogólnobudowlanej. To co zobaczyłem na tych zdjęciach przechodzi ludzkie pojęcie... Toż to ci fachowcy powinni dać se dupy rady z taką manianą, a właściciel tej zapyziałej firmy powinien schować się we własnym odbycie ze wstydu! Taką fuszere odstawiać! I to za taką kase! WSTYD I HAŃBA! Odpowiedz Link Zgłoś
puls475 Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy 10.10.07, 11:07 A 50 tyś.zl na monitoring szkół nie było che!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żłobkowa mama 1. Żłobek jest przy Armii Krajowej a nie Dekabryst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 15:30 2. Jakby Pani Dyrektor żłobka była kobietą mającą jakiekolwiek predyspozycje do bycia Panią Dyrektor to by na takie cuda nie pozwoliła. Ale jaka jest każdy (rodzic żłobkowicza szczególnie) widzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: 80.48.49.* 10.10.07, 15:49 Nie wyobrażam sobie tego "czegoś" inaczej niż jako żartu , a fotek zrobionych przed , a nie po remoncie . Na wzór dłużników , przydałby się Krajowy rejestr partaczy , z zakazem startowania w przetargach przez 5 lat . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaloguj się Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: 195.205.230.* 10.10.07, 16:29 też jestem za stworzeniem takiej listy partaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 17:08 Dlaczego nie podaje się nazwisk ludzi którzy wykonują tą robotę.Czy to tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.gre.pl 10.10.07, 17:42 Tarpol mieści na Pułaskiego . Ale fuszerka faktycznie . Wstyd oddać taką pracę .... najpierw pomalować później skuć płytki ... szok ! i pomyśleć że oni wykonują dużo robót w Częstochowie .... Wiecie, w przetargach wyłonić firmę to luz, ale czy ona będzie w stanie wykonać zadanie ... to jest pytanie na którą naprawdę nikt nie zna odpowiedzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 18:20 najlepsze jest zdjecie z listwami pod grzejnikiem hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.cn.com.pl 10.10.07, 20:02 a moze przetarg byl juz z gory ustawiony.(ukladziki???) Odpowiedz Link Zgłoś
aha123 ...GRANDA! 10.10.07, 20:48 ...a ja mam głęboko KTO ZA ILE i DLACZEGO wygrał ten przetarg! Interesuje mnie KIEDY oddam wreszcie moje dziecko pod opiekę uśmiechniętych i nie padających na twarz ze zmęczenia opiekunek w czystych i pachnących pomieszczeniach? ORAZ dlaczego NIKT nie interesował się postępami prac w sierpniu/wrześniu, gdy pierwsi "żłobkowi rodzice" zaczęli interesować się sprawą? Gdzie byli i czym zajmowali się urzędnicy? Od początku remont przeprowadza 3 PRACOWNIKÓW! ...no tak....-miasto cudów... "Częstochowa to DOBRE MIASTO".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yyy Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.pcz.pl 10.10.07, 21:51 ja bym je lepiej wykorzystał, np. na otworzenia barów na DK www.3dwhite.pl/?click=892771ad7a5fb3694b1e3f64ee2f348c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alena Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: 195.205.202.* 11.10.07, 05:38 amator zrobiłby to lepiej.nie wierze w to co zobaczylam to jest poprostu żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkx Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.152.bloklan.org 11.10.07, 06:12 Czyli docelowo bedzie jak zwykle miasto zpłącic za fuszerkę. Albo juz zpłaciło tak jak w przypadku III al NMP. I teraz mozna latami sadzic sie o kase z kar umownych tyle tylko iz jak to w Polsce bywa za rok to po firmie moze niebyc sladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wrony Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.man.czest.pl 11.10.07, 08:32 wrona kto ma ta firme z twojej rodziny bo wykonanie jest w twoim stylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 300. Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.105.inds.pl 11.10.07, 09:16 Wszystko jest tak jak miało być. Dzieciali w ramach terapii zajęciowej usuną usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: 80.48.49.* 11.10.07, 10:39 To jest poprostu SKANDAL!!!Z daleka pachnie to układami,ten żłobek chyba lepiej wyglądał przed remontem.Moje dziecko chodzi na Sportową i tylko tam,dotychczas byłam zadowolona ale od czasu gdy trwa ten remont jest niestety nieciekawie.Na grupach jest dwa razy więcej dzieci niż powinno być i mimo,że opiekunek jest więcej dzieci nie mają tam warunków jakie powinny mieć.Wyobrazmy sobie 35 dwuletnich dzieci,biegających na zatłoczonej sali,śpiących na małej sypialni ijedzących posiłki na jeszcze mniejszej jadalni...nie wspominając już o potrzebach fizjologicznych.Czy to jest do ogarnięcia?Panie tam pracujące mają już zapewne dosyć po takim dniu i wcale się im nie dziwie.Trudno więc wymagać od nich cudów,że np.zajęcia będą prowadziły w takich warunkach.Myśle,że jest to teraz poprostu "przechowalnia"a nie dotychczasowy żłobek.Niestety musze prowadzać tam swoje dziecko i modle się by ten remont wreszcie się skończył!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.21.pl 11.10.07, 19:25 Panie Prezydencie, warto zastanowić się nad zmianą dyrekcji żłobka!!! Jakby Pani Zasępa nie dbała tylko o własne korzyści to zauważyłaby, że partacze kręcą się jej po placówce...ślepa była???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.kasprzyk Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy 11.10.07, 20:46 Mama ma racje. Ja sam jestem jestem ciekaw kto byl zrodlem informacji o fuszerce, bo jesli, choc bardzo watpie, pani dyrektor to w porzadku. Spelnila bowiem swoj dyrektorski obowiazek powiadomienia odpowiednich organow, ewentualnie mediów. Ale jak znam życie byl to jeden z rodziców lub ktoś z pracowników a pani dyr. musi teraz świecić oczami i udawać oburzenie fuszerką,która jeszcze wczoraj jej nie przeszkadzała. No cóż, wwiadomo jak wyglądają zamówienia w placówkach użyteczności publicznej i jak wykonywane są prace wiem także co jest najważniejsze dla dyrekcji przy okazji takich remontów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azi Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 21:09 Do mamy. to forma jakiegoś odreagowania.Moje dziecko chodziło do tego żłobka i złego słowa na dyrekcję nie mogę powiedzieć. Zawsze super dbała o dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob budowniczy Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.07, 11:27 Cytat : Tarpol rozpoczął ten remont jeszcze przed podpisaniem umowy, aby szybciej uwinąć się z pracą - mówi. - Termin wykonania robót przypada na 17 listopada. Mamy nadzieję, że presja z różnych stron zmobilizuje wykonawcę do terminowego ukończenia robót. Mam pytanie , a co by sie stało jakby firma nie wygrała przetargu ? . Czy wykonane w tym czasie prace zostały by wykonane za free? Czy za materiały dostarczone do wykonania pracy były by dostarczone jako prezent od firmy TARPOL ? A może wiedziała ze wygra :) , ale zaraz ,zaraz , wiedziała że wygra przed ogłoszeniem wyników przetargu ? Jasnowidz , czy koperta :) ? POPROSZĘ O ODPOWIEDŹ :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.kasprzyk Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy 14.10.07, 21:47 Podpisane umowy z wykonawcą nastepuje w pewnym okresie czasu po ogłoszeniu wyników przetargu. A Tarpol nie zaczal robót przed przetargiem tylko przed popisaniem umowy jak juz bylo wiadomo że przetarg wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.iplus.com.pl 17.10.07, 17:34 a ile minut, dni trwa podpisanie umowy ???? Przystepując do przetargu akceptuje się umowę UM. A jaka jest pewnośc ,ze umowa będzie podpisania ,??? Mogą być przeciez odwołania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 11:54 Dlaczego zniknęły reportaże z GW i filmiki z TV Orion pokazujące sprawę Żłobka????Czyżby były komuś nie wygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama "żłobkowa"... A co mi tam.... IP: 83.2.142.* 16.10.07, 18:27 ...niech sobie znikają, ja tam powysyłałam wszystko już do UWAGI! Niech już na wyższym szczeblu się tym zajmą..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas Re: Fuszerka za 300 tys. zł z miejskiej kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 22:41 Dlaczego nie jest otwarty żłobek na Fosza miesci sie w budynku wolno stojącym a był niedawno odnawiany jak dobrze pamiętam Chyba by to było tansze i w cenyrum miasta //// ///????? Odpowiedz Link Zgłoś