agat86 10.10.07, 14:54 czy moze mi ktos polecic gdzie w Czestochowie lub okolicy jest dobra szkola gdzie szkola psy , nie chodzi mi o szkolenie na psa obronnego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: atos Re: szkolenie psa IP: *.21.pl 10.10.07, 15:25 tutaj Aga powinnas coś znaleść www.katowice.szkolapolicji.gov.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: szkolenie psa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 17:16 Podaję ci numer do kolegi ,który prowadzi szkołę tresury psów w cz-wie Darek 502992358. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat86 Re: szkolenie psa IP: 83.16.102.* 11.10.07, 16:12 dzieki za inf. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: szkolenie psa IP: 195.205.171.* 12.10.07, 12:28 A. Żurawska na wolności. Szkoli od 8lat. tel.509 304 417 szkolenia na psa towarzyszącego, jak chcesz to i do zawodów też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: szkolenie psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 21:38 Ja swojego psa szkoliłam w Żarkach Letnisko u Pana Zagaja. Szkolenie profesjonalne.... trwało 3 miesiące 2 razy w tygodniu po ok. 2 godziny. Koszt to ok 900 zł. na posłuszeństwo + agresja (ja szkoliłam tylko na posłuszeństwo więc połowa ceny). Teren w lesie (bardzo ładny), przyzwoity plac szkoleniowy z wszelkimi przeszkodami. Szkolenie na agresję też profesjonalne, z uczestnictwem pozorantów(atak na rozkaz, pilnowanie "napastnika", nauka wyskakiwania z jadącego auta), potem również na posesji właściciela. Szkolenie nie jest tanie , ale do końca życia psa można je powtarzać już bezpłatnie (można powtórnie np. za rok uczestniczyć z jakąś grupą w szkoleniu), można bezpłatnie korzystać z placu szkoleniowego w celu utrwalania zdobytych umiejętności. Naprawdę polecam. Namiar: Witold Zagaj 42-298 Żarki Letnisko ul. Prosta 32. Pozdrawian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanTASTYk Re: szkolenie psa IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.07, 23:51 Żebym dobrze zrozumiał: Koszt to ok 900 zł. na posłuszeństwo + agresja (ja szkoliłam tylko na posłuszeństwo więc połowa ceny). Całkowity koszt szkolenia 900zł. W tym 'posłuszeństwo + agresja' ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mocherowy beret Re: szkolenie psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 07:37 900 zl. to posłuszeństwo i "agresja". Brzytko nazwane "agresja" ale jest to zapanowanie nad agresją i nauka wykorzystania naturalnej agresji psa ( nie każdy się nadaje) do obrony właściciela psa. Jeśli chcesz tylko posłuszeństwo to polecam "Kamiron" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: szkolenie psa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 17:43 Zanim zaczniesz szkolić swojego psa, odwiedź tą stronę: www.dogseminars.take.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweet_pie Re: szkolenie psa IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.07, 22:12 Ja również mogę polecić pana Zagaja - profesjonalne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: szkolenie psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 21:22 Szkolenie w pełnym zakresie to koszt ok. 900 zł. Ważne aby rozpocząć szkolenie w odpowiednim wieku psa - im pies starszy tym trudniej przyswaja komendy i trudniej oduczyć go niepożądanych przyzwyczajeń. Nie powinno się też psa "szkolć" na własną rękę, jeśli zamierza się powierzyć to profesjnaliście. Ja np. mojego nauczyłam sztuczki pt. "pies zdechł" i efekt był taki, że przez pierwsze lekcje na szkoleniu mój psiak na komendę WARUJ prezentował postawę pies zdechł..... wkońcu zrozumiał, ale trochę to trwało :) I nie powinno się szkolić psa w domu, a nawet utrwalać poznane już komendy- dom ma być azylem, psiak tez musi gdzieś odpocząć. W każdym razie ja i mój pies jesteśmy w pełni zadowoleni ze szkolena u pana Zagaja i systematycznie odwiedzamy plac szkoleniowy żeby trochę pobiegać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komes Re: szkolenie psa IP: 195.205.202.* 21.10.07, 00:57 a da się tak wyszkolić psa, żeby na rozkaz rzucał się facetowi do gardła ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szkolenie psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 13:14 Gość portalu: komes napisał(a): > a da się tak wyszkolić psa, żeby na rozkaz rzucał się facetowi do gardła ? wszystko sie da, tel. 516963692 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: szkolenie psa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 11:35 www.tresura-zagaj.pl/ Tylko Zagaj to wspaniały treser i hodowca zarazem jeżeli chcecie miec psa naprawde ułożonego to żadne Kamirony i temu podobne wiem z własnego doswiadczenia - tam pies nabywa pewnosci siebie a właściciel zostaje pouczony o ,,posługiwaniu'' sie psem.To nie jest tak jak przeczytałam we wcześniejszym poscie na pytanie czy po szkole pies bedzie sie rzucal do gardła jakis ,,fachowiec ''odpowiada wszystko sie da zrobic czy cos w tym rodzaju.Właściciel bierze odpowiedzialność za psa pamietajcie.Poogladajcie sobie jego stronke tez tresowalismy u niego owczarka pies jest super.Zreszta tego sie nie da opowiedzieć to trzeba zobaczyć i przeżyc,wspaniała atmosfera,jeśli naprawde zależy wam lub komukolwiek na dobrym madrym psie tylko tresura u Zagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: szkolenie psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 15:23 A ja szkolilem juz 2 owczarki niemieckie u A. Żurawskiej. A teksty o szkoleniu "agresji" mnie bawia. Jak mozna cwiczyc obrone jesli nie ma sie skonczonego PT??!! Przeciez zle ulozony pies jest jak naladowany pistolet!!! Zeby go uczyc obrony najpierw musisz go umiec odwolac z ataku. Ludzie nie wierzcie gosciom, ktorzy na "dzien dobry" ucza wasze psy obrony. Bo po pierwsze zrabiecie psu psychike, a po drugie mozecie szybciej dostac "zawiasy" niz Wam sie wydaje. Zanim ktos sie zdecyduje na szkolenie zapraszam najpier na jakies Psie fora. Tam zasiegnijcie opini ludzi, ktorzy juz to przezyli. Ja zapraszam na www.owczarek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: szkolenie psa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 19:30 Przecież wiadomo że najpierw trzeba psa nauczyć bezgranicznego posłuszeństwa, a facet który szkolił przez wiele lat psy dla policji chyba wie najlepiej jak to zrobić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: szkolenie psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:25 Jesli uwazasz, ze w 2 miesiace nauczysz psa bezgranicznego posluszenstwa no to chyba nigdy nie mialas psa. Po drugie jesli chcesz cwiczyc z psem obrony to pies musi byc dojrzaly (jesli chodzi o wiek naturalnie). Po trzecie szkolenie policyjne rozni sie nieco od normalnego szkolenia na PT. Tzn metody sa nieco inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: szkolenie psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:29 I zwroc uwage, ze wczesniej nie pisalem nic o Zagaju tylko ogolnie. Jak wiec widac na powyzszym przykladzie ja sluze innym cenna rada a Ty uprawiasz po prostu czysta REKLAME. Jesli chodzi o moja opinie wzgledem Zagaja to sam u Niego nie bylem, ale slyszalem wiele opini. I na podstawie tych opini uwazam, ze nie jest On najgorszym szkoleniowcem w Cz-wie, ale nie jest tez najlepszym. Wg Mnie jest w pierwszej trojce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komes Re: szkolenie psa IP: 195.205.202.* 23.10.07, 20:06 a kto jest najlepszy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: szkolenie psa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 18:56 Nie chciałam żeby było to odebrane jako reklama.Chciałam wyrazić swoja opinię.Mam do tego prawo.A każdy zrobi jak będzie uważał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: do ON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 19:39 Odpowiedz mi proszę kiedy w/g Ciebie należy zacząć szkolić psa na posłuszeństwo? Bo ja uważam że od małego to chyba logiczne - najpierw w domu, a póżniej profesjonalnie pod okiem tresera mniej więcej od około 12 miesiaca życia psa. A to oznacza że to nie jest jeszcze dorosły pies może tylko z wyglądu bo jak napewno się orientujesz do 2 lat to jest okres szczenięcy. Mój pies miał mniej niż 12 miesiecy jak rozpoczął szkółkę jest naprawdę bardzo posłuszny. Mieszkam w śródmieściu jeśli jesteś z Częstochowy może nie raz go widziałeś na spacerach - poza tym dyzponuję kasetami z pokazów w których brał udział,min.- np. z pokazów w zakładach Nitron ERG razem z psami szkolonymi dla ochrony tych zakładów.A tak na marginesie psy w moim domu były od zawsze i to różne kundle i rasowe o różnym poziomie inteligencji jeśli tak można powiedzieć o psach a myślę że można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mocherowy beret Re: do ON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 07:50 Szkolilem juz dwa psy, w dwóch różnych szkołach, ale z tego co doświadczyłem i nieważna szkoła, jest to dopiero początek zabawy z psem. Zabawy i ciężkiej pracy. Życze wytrwałości. Wiosną rozpoczne szkolenie mojego kolejnego psiaka, owczarka niemieckiego (mam dwa) ma 11 miesięcy ale z powodu braku wolnego czasu nie mogłem rozpocząć jesiennego zgrupowania i zdaje sobie sprawe że z wiosną będzie ciężej. Warto szkolić psa i zainwestować w profesjonalne szkolenie, bo różnica między psem szkolonym a bez szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: do ON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 16:00 Margo ja tez uwazam, ze psa nalezy szkolic od momentu jak znajdzie sie on w domu. Nie zgodze sie z Toba, ze od 12 miesiaca w szkole. Przeciez sa psie przedszkola. Uwazasz, ze to lipa? Jesli chodzi o obrone to tak jak pisalem najpierw rewelacyjne posluszenstwo, a po drugie pies musi byc zrownowazony. Dobrze wiesz, ze to nie zawsze idzie rowno z wiekiem. A jesli chodzi o szkoly to po pierwsze w życiu nie poszedlbym do szkoly, ktora kiedys byla na stadionie Victori. Nazywala sie Dar-Mag czy jakos tak. 0 pojecia o szkoleniu!!!!! Jesli chodzi o PT to sa chyba 3 szkoly na ktore bym poszedl. Jesli chodzi o obrone to musze stwierdzic, ze poki co w Cz-wie nie poszedlbym nigdzie! Nigdzie nie ma poki co pozorantow z prawdziwego zdarzenia! A jesli chodzi o Zagaja, to nie przemawia za Nim fakt, ze byl policjantem, bo tak jak pisalem tam sie uzywa nieco innych metod, bo i czego innego sie od psa wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś