Dodaj do ulubionych

Debata- 71% Tusk,19% Kaczyński

12.10.07, 21:56
Panie Donaldzie gratulacje. Wygrał pan zdecydowanie, nie tylko w sondazu , ale i w sercach wielu Polaków. Gratuluję!
Obserwuj wątek
    • Gość: świadomy wyborca Re: Debata- 71% Tusk,19% Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 21:59
      Oszaleliście z tym Tuskiem, 3 wątek na ten sam temat.
      I tak PIS "skopie Wam tyłki".
      • Gość: ja Re: Debata- 71% Tusk,19% Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 22:40
        nerwy puszczają ?:)..też by mi puściły gdyby mój guru się nie popisał :)))

ale nie bój żaby "świadomy" Kaczyński wierzy w siebie :)
      • Gość: chacha Re: Debata- 71% Tusk,19% Kaczyński IP: *.iplus.com.pl 13.10.07, 11:27
        I tak PIS "skopie Wam tyłki".
        cha,cha,cha,cha,jarek jak nie ma argumentów to ma pistolecik malutki
        jak on sam !!!!!!!! albo"skopie Wam tyłki".
        nawet jego młodzieżówka go nie popierała !!!!!

• pit123 Re: Debata- 71% Tusk,19% Kaczyński 13.10.07, 11:33
          Uważam , że niestety tylko PiS może coś zmienić w naszym kraju mam
          nadzieję na lepsze. Kaczyński miał jednak słabszy dzień i może sie
          wydawać, że przegrał debatę z Tuskiem. PiS rządzi 2 lata i
          oczekiwanie w tym czasie 3000000 mieszkań jest idiotyzmem. Tylko
          osoba niepoważna może wykorzystywać ten argument. Koalicja z
          Samoobroną i LPR nie była najlepszym rozwiązaniem jednak nie można
          było w tamtym czasie nic innego zrobić. PiS wygrał nieznacznie a
          aspiracje PO były ogromne. Tusk powiedział, że jego dzieci chcą
          zostać w Polsce jednak dla mnie ważne jest aby młode osoby z mniej
          zamożnych rodzin wiązali swoją przyszłość z Polską. Dla mnie ważny
          jest też patriotyzm którego próbowano nas pozbawić. Jestem
          europejczykiem ale przede wszystkim jestem Polakiem. Walka z
          korupcją to , że niektórzy zaczynają się bać wziąć łapówkę jest też
          na korzyść PiS-u . To co działo się w ostatnich latach czasami
          zgodnie z prawem tworzonym dla wybrańców to szok. Kto tworzył furtki
          prawne odpisy od podatku dla wybrańców? Wyprzedanie naszych
          najlepszych zakładów ulgi dla firm zachodnich itp. to poprzednia
          rzeczywistość. Człowiek uczciwy był frajerem czy nieudacznikem.
          Nawet przestępcę starano usprawiedliwić trudnym dzieciństwem. Do
          czego to wszystko zmierzało? To teraz lekarze domagają się wysokich
          płac a co było wcześniej ? byli lepiej opłacani? młody człowiek idąc
          na medycynę oczekiwał po jej ukończeniu płacy 5000 zł ? znam osoby z
          20 letnim stażem po dwóch kierunkach zarabiające 1000-1500 zł netto.
          Liberałowie proponują nam wczesny kapitalizm proszę poczytać jak to
          wygląda. Mnie osobiście powodzi się nieźle jednak widok grzebiących
          po śmietnikach, informacje w tv , że jedna trzecia dzieci niedojada
          to dramat. Osłona socjalna w krajach zachodnich jak wygląda? a nam
          wmawia się , że jesteśmy państwem opiekuńczym he he. W krajach
          bogatych liberałowie stanowią 10- 15%. Mam nadzieję, że nie wszyscy
          uwierzą w bajkę od pucybuta do milionera - to zdarza sie niezwykle
          rzadko. Bogaty zawsze bogaci się kosztem biednego. Dziwi mnie , że w
          biednej Polsce tak wiele osób popiera liberalną politykę PO. A może
          to kompleksy chęć bycia kimś lepszym (wykształciuchem a nie biednym
          moherem)
          ps. przepraszam za błędy

• Gość: gość Re: Debata- 71% Tusk,19% Kaczyński IP: *.pccwglobal.net 13.10.07, 23:02
            pit123 napisał:
            > Uważam , że niestety tylko PiS może coś zmienić w naszym kraju mam
            > nadzieję na lepsze.
            No cóż, każdy ma prawo do tego, by na własne życzenie pozwolić zrobić się w bambuko.

> PiS rządzi 2 lata i
            > oczekiwanie w tym czasie 3000000 mieszkań jest idiotyzmem.
            Ależ nikt z sympatyków PO tego po obietnicy pokurcza nie oczekuje! Wszyscy się z
            niej śmieją.

Koalicja z
            > Samoobroną i LPR nie była najlepszym rozwiązaniem jednak nie można
            > było w tamtym czasie nic innego zrobić.
            Dla świni nie było ale człowiek honoru miałby jeszcze inne wyjście - podanie się
            do dymisji.

> Dla mnie ważny
            > jest też patriotyzm którego próbowano nas pozbawić.
            To uczucia da się odebrać? Nie wiedzałem że liberałowie mają paranormalne zdolności.

> Walka z korupcją to , że niektórzy zaczynają się bać wziąć łapówkę
            > jest też na korzyść PiS-u
            Zdominowanie wszystkich służb specjalnych przez ludzi z jednej formacji
            politycznej nieuchronnie musi zaowocować korupcją na niespotykaną dotychczas skalę.

> Kto tworzył furtki
            > prawne odpisy od podatku dla wybrańców?
            PO opowiada się za uproszczeniem systemu podatkowego, przy jednoczesnym
            obniżeniu stawek, by nie było już miejsca na tego typu kruczki.

> Wyprzedanie naszych najlepszych zakładów
            I bardzo dobrze że je sprzedano. Państwo z reguły bardzo źle się sprawdza w roli
            właściciela. Tylko komuniści chcieli zanegować tą oczywistą prawdę i zbankrutowali.

> Liberałowie proponują nam wczesny kapitalizm proszę poczytać jak to
            > wygląda. Mnie osobiście powodzi się nieźle jednak widok grzebiących
            > po śmietnikach, informacje w tv , że jedna trzecia dzieci niedojada
            > to dramat. Osłona socjalna w krajach zachodnich jak wygląda?
            Kaje zachodnie właśnie dlatego teraz stać na luksus rozdawnictwa, że przez
            długie lata panował tam "wczesny kapitalizm" i są teraz dzięki niemu cholernie
            bogaci.

> a nam wmawia się , że jesteśmy państwem opiekuńczym he he.
            Państwo w którym istnieje bezrobocie i jednocześnie brak chętnych do pracy jest
            właśnie państwem opiekuńczym.

> Mam nadzieję, że nie wszyscy
            > uwierzą w bajkę od pucybuta do milionera - to zdarza sie niezwykle
            > rzadko.
            Ale już awans do tzw. klasy średniej to nic niezwykłego. Ale zgadzam się, że
            wyciągać łapę po pomoc społeczną i jęczeć że się nie da jest o wiele łatwiej.

> Bogaty zawsze bogaci się kosztem biednego.
            Obawiam się że jest dokładnie odwrotnie. W Polsce bogaci oddają państwu 40%
            swoich dochodów. Biedni mogą więc spać spokojnie i bezstresowo oddawać się
            rozkoszy degustacji swych ulubionych trunków, nie zaprzątając swoich umysłów
            takimi bzdurami jak praca.

> Dziwi mnie , że w
            > biednej Polsce tak wiele osób popiera liberalną politykę PO. A może
            > to kompleksy chęć bycia kimś lepszym (wykształciuchem a nie biednym
            > moherem)
            Faktycznie to bardzo dziwne. Jak po jakiego grzyba chcieć coś osiągnąć, kiedy
            socjalne państwo zapewnia niezbędne minimum egzystencji?
            Na koniec mam jedna drobną radę dla was, panie i panowie mohery. Nie
            rozpropagowywujcie za bardzo tych swoich poglądów. To jest w waszym własnym
            interesie, bo z czego byście żyli jeśliby ci wszyscy "okropni bogacze" przyjęli
            nagle wasz punkt widzenia?
          • Gość: czestochowianin do pit23 .....szanuj innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 00:17
            > Uważam , że niestety tylko PiS może coś zmienić w naszym kraju mam
            > nadzieję na lepsze. Kaczyński miał jednak słabszy dzień i może sie

widzisz możesz tak uważać bo to głos na partię rządząca...ale gdybyś w
            dzisiejszych czasach określił sie po stronie opozycję ABW miał na karku
            :)))...to jest szanowanie demokracji przez braci

> nadzieję na lepsze. Kaczyński miał jednak słabszy dzień i może sie
            > wydawać, że przegrał debatę z Tuskiem.

słabszy bo andropauza ?... filipinka ? czy po prostu słabość wrodzona..ukryta
            pod maska "męża stanu" a to malej postury dyplomatołek .. oszołom ect. ?

> oczekiwanie w tym czasie 3000000 mieszkań jest idiotyzmem. Tylko
            > osoba niepoważna może wykorzystywać ten argument.
            czyli jaki procent został na przestrzeni kadencji Kaczyńskiego zrealizowany ?:)?
            a może tego typu deklaracja była idiotyzmem ? i wiara w nią :)

> Samoobroną i LPR nie była najlepszym rozwiązaniem jednak nie można
            > było w tamtym czasie nic innego zrobić. PiS wygrał nieznacznie a
            > aspiracje PO były ogromne.

proszę nie cytuj swego guru :)..to słyszeliśmy ...a teraz określ te aspiracje
            :)..trochę więcej samodzielnego myślenia nie jesteś atawarem Kazynskiego wszak
            jesteś samodzielnie myśląca istota (chyba...bo moge sie mylić :)

> zamożnych rodzin wiązali swoją przyszłość z Polską. Dla mnie ważny
            > jest też patriotyzm którego próbowano nas pozbawić.

kto próbował ? w jaki sposób..konkrety proszę a nie puste slogany ..patriotyzm
            wynosi się z domu, m.in szkoły..czyli twierdzisz, że nasi protoplaści byli
            apatriotyczni ?..trochę szacunku dla Polaków.. nie bądź i w tym miejscu klonem
            Kaczyńskiego

> prawne odpisy od podatku dla wybrańców? Wyprzedanie naszych
            > najlepszych zakładów ulgi dla firm zachodnich itp. to poprzednia
            > rzeczywistość.
            jako europejszyk ( a dekalrowałeś ten fakt) powinneś propagować również poglądy
            otwarte nie separatystyczne. To obcy kapitał w wielu przypadkach stanowi dla nas
            alternatywę (daleko nie szukając przemysł motoryzacyjny) truizm ? tak ale ty go
            nie znasz....

>Człowiek uczciwy był frajerem czy nieudacznikem.
            a za rządów Kaczyńskich coś się zmieniło ? Chyba, że za uczciwych uważasz takich
            ludzi jak: Lepper, Łoziński, Putra, Kaczmarek itp. :)

> Tusk powiedział, że jego dzieci chcą
            > zostać w Polsce jednak dla mnie ważne jest aby młode osoby z mniej
            > zamożnych rodzin wiązali swoją przyszłość z Polską.
            hmmm a tu niby jest jakaś sprzeczność ?:) Tusk posłużył się przykladme rozwinął
            myśl odowłując się do ogółu czy ty w tym czasie może powędrowałeś do ubikacji
            ???....i nie uslyszales ?:)

> czego to wszystko zmierzało? To teraz lekarze domagają się wysokich
            > płac a co było wcześniej ? byli lepiej opłacani? młody człowiek idąc
            > na medycynę oczekiwał po jej ukończeniu płacy 5000 zł ? znam osoby z
            > 20 letnim stażem po dwóch kierunkach zarabiające 1000-1500 zł netto.

cały czas odowłujemy się do przeszłości czyli tym samym idąc Twoim tokiem
            rozumownia nie powinno być żadnych zmian taka permanentna stagnacja :)??? no tak
            w tym konsekwentni są panowie z PiS-u :)))

>po śmietnikach, informacje w tv , że jedna trzecia dzieci niedojada
            > to dramat. Osłona socjalna w krajach zachodnich jak wygląda? a nam
            > wmawia się , że jesteśmy państwem opiekuńczym he he.

masz rację trafiłeś W SAMO sedno, to co się dzieje aktualnie to dramat. A
            premier Kaczyński cały czas nam wmawia, że jesteśmy państwem opiekuńczym.. nawet
            ostatnia debata była nasycona treściami optymistycznej propagandy ... i gdzie ta
            przyzjazna polityka i otwartość na ludzi biednych ??? Kaczyński zapomniał o
            swoich obietnicach..chociaż znowu je powtarza bo czas kamapanii nastał..jak to
            mówił czołowy krzykacz PiSu Kurski ciemny lud wszystko kupi ...

> bogatych liberałowie stanowią 10- 15%.
            a tu jakieś treści ambiwalentne ?....nie rozumiem przesłania rozwiń bo z
            kontynuacji tej przewrotnej konkluzji nic nie wynika :)))

> rzadko. Bogaty zawsze bogaci się kosztem biednego. Dziwi mnie , że w
            > biednej Polsce tak wiele osób popiera liberalną politykę PO. A może
            > to kompleksy chęć bycia kimś lepszym (wykształciuchem a nie biednym
            > moherem)
            czyli tym samym stawiasz supozycję, że biedne mohery mają kompleksy i cechuje je
            "parcie" ;) bycia kimś lepszym ?:) Chcą uchodzić za "wykształciuchy" jakieś to
            przewrotne :)...Tak na marginesie to autorskie przemyslenie oderwane jest od
            rzeczywistości :). Widzisz ani nie jestem moherem, ani nie jestem ubogi (a tym
            samy żenujący jest Twój stosunek do owych moherów, uważasz, że nie są oni
            "lepsi" to taka warstwa pariasów ?, no cóż jaki pana taki i kram), jestem osobą
            zamożną bez kompleksów i popieram PO. :)

> ps. przepraszam za błędy
            wybaczam, bo jestem liberałem..i potrafię zaakceptować różne inności a ty również ?
      • Gość: mib Tu debaty Rozpondek, Giżyński, Matyjaszczyk IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.07, 11:51
        tvorion.pl/index.php?action=show_kategory&parent=96
    • Gość: K2 - 24 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 21:59
      uff

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka