leo-24 12.10.07, 21:56 Panie Donaldzie gratulacje. Wygrał pan zdecydowanie, nie tylko w sondazu , ale i w sercach wielu Polaków. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: świadomy wyborca Re: Debata- 71% Tusk,19% Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 21:59 Oszaleliście z tym Tuskiem, 3 wątek na ten sam temat. I tak PIS "skopie Wam tyłki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Debata- 71% Tusk,19% Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 22:40 nerwy puszczają ?:)..też by mi puściły gdyby mój guru się nie popisał :))) ale nie bój żaby "świadomy" Kaczyński wierzy w siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chacha Re: Debata- 71% Tusk,19% Kaczyński IP: *.iplus.com.pl 13.10.07, 11:27 I tak PIS "skopie Wam tyłki". cha,cha,cha,cha,jarek jak nie ma argumentów to ma pistolecik malutki jak on sam !!!!!!!! albo"skopie Wam tyłki". nawet jego młodzieżówka go nie popierała !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pit123 Re: Debata- 71% Tusk,19% Kaczyński 13.10.07, 11:33 Uważam , że niestety tylko PiS może coś zmienić w naszym kraju mam nadzieję na lepsze. Kaczyński miał jednak słabszy dzień i może sie wydawać, że przegrał debatę z Tuskiem. PiS rządzi 2 lata i oczekiwanie w tym czasie 3000000 mieszkań jest idiotyzmem. Tylko osoba niepoważna może wykorzystywać ten argument. Koalicja z Samoobroną i LPR nie była najlepszym rozwiązaniem jednak nie można było w tamtym czasie nic innego zrobić. PiS wygrał nieznacznie a aspiracje PO były ogromne. Tusk powiedział, że jego dzieci chcą zostać w Polsce jednak dla mnie ważne jest aby młode osoby z mniej zamożnych rodzin wiązali swoją przyszłość z Polską. Dla mnie ważny jest też patriotyzm którego próbowano nas pozbawić. Jestem europejczykiem ale przede wszystkim jestem Polakiem. Walka z korupcją to , że niektórzy zaczynają się bać wziąć łapówkę jest też na korzyść PiS-u . To co działo się w ostatnich latach czasami zgodnie z prawem tworzonym dla wybrańców to szok. Kto tworzył furtki prawne odpisy od podatku dla wybrańców? Wyprzedanie naszych najlepszych zakładów ulgi dla firm zachodnich itp. to poprzednia rzeczywistość. Człowiek uczciwy był frajerem czy nieudacznikem. Nawet przestępcę starano usprawiedliwić trudnym dzieciństwem. Do czego to wszystko zmierzało? To teraz lekarze domagają się wysokich płac a co było wcześniej ? byli lepiej opłacani? młody człowiek idąc na medycynę oczekiwał po jej ukończeniu płacy 5000 zł ? znam osoby z 20 letnim stażem po dwóch kierunkach zarabiające 1000-1500 zł netto. Liberałowie proponują nam wczesny kapitalizm proszę poczytać jak to wygląda. Mnie osobiście powodzi się nieźle jednak widok grzebiących po śmietnikach, informacje w tv , że jedna trzecia dzieci niedojada to dramat. Osłona socjalna w krajach zachodnich jak wygląda? a nam wmawia się , że jesteśmy państwem opiekuńczym he he. W krajach bogatych liberałowie stanowią 10- 15%. Mam nadzieję, że nie wszyscy uwierzą w bajkę od pucybuta do milionera - to zdarza sie niezwykle rzadko. Bogaty zawsze bogaci się kosztem biednego. Dziwi mnie , że w biednej Polsce tak wiele osób popiera liberalną politykę PO. A może to kompleksy chęć bycia kimś lepszym (wykształciuchem a nie biednym moherem) ps. przepraszam za błędy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Debata- 71% Tusk,19% Kaczyński IP: *.pccwglobal.net 13.10.07, 23:02 pit123 napisał: > Uważam , że niestety tylko PiS może coś zmienić w naszym kraju mam > nadzieję na lepsze. No cóż, każdy ma prawo do tego, by na własne życzenie pozwolić zrobić się w bambuko. > PiS rządzi 2 lata i > oczekiwanie w tym czasie 3000000 mieszkań jest idiotyzmem. Ależ nikt z sympatyków PO tego po obietnicy pokurcza nie oczekuje! Wszyscy się z niej śmieją. Koalicja z > Samoobroną i LPR nie była najlepszym rozwiązaniem jednak nie można > było w tamtym czasie nic innego zrobić. Dla świni nie było ale człowiek honoru miałby jeszcze inne wyjście - podanie się do dymisji. > Dla mnie ważny > jest też patriotyzm którego próbowano nas pozbawić. To uczucia da się odebrać? Nie wiedzałem że liberałowie mają paranormalne zdolności. > Walka z korupcją to , że niektórzy zaczynają się bać wziąć łapówkę > jest też na korzyść PiS-u Zdominowanie wszystkich służb specjalnych przez ludzi z jednej formacji politycznej nieuchronnie musi zaowocować korupcją na niespotykaną dotychczas skalę. > Kto tworzył furtki > prawne odpisy od podatku dla wybrańców? PO opowiada się za uproszczeniem systemu podatkowego, przy jednoczesnym obniżeniu stawek, by nie było już miejsca na tego typu kruczki. > Wyprzedanie naszych najlepszych zakładów I bardzo dobrze że je sprzedano. Państwo z reguły bardzo źle się sprawdza w roli właściciela. Tylko komuniści chcieli zanegować tą oczywistą prawdę i zbankrutowali. > Liberałowie proponują nam wczesny kapitalizm proszę poczytać jak to > wygląda. Mnie osobiście powodzi się nieźle jednak widok grzebiących > po śmietnikach, informacje w tv , że jedna trzecia dzieci niedojada > to dramat. Osłona socjalna w krajach zachodnich jak wygląda? Kaje zachodnie właśnie dlatego teraz stać na luksus rozdawnictwa, że przez długie lata panował tam "wczesny kapitalizm" i są teraz dzięki niemu cholernie bogaci. > a nam wmawia się , że jesteśmy państwem opiekuńczym he he. Państwo w którym istnieje bezrobocie i jednocześnie brak chętnych do pracy jest właśnie państwem opiekuńczym. > Mam nadzieję, że nie wszyscy > uwierzą w bajkę od pucybuta do milionera - to zdarza sie niezwykle > rzadko. Ale już awans do tzw. klasy średniej to nic niezwykłego. Ale zgadzam się, że wyciągać łapę po pomoc społeczną i jęczeć że się nie da jest o wiele łatwiej. > Bogaty zawsze bogaci się kosztem biednego. Obawiam się że jest dokładnie odwrotnie. W Polsce bogaci oddają państwu 40% swoich dochodów. Biedni mogą więc spać spokojnie i bezstresowo oddawać się rozkoszy degustacji swych ulubionych trunków, nie zaprzątając swoich umysłów takimi bzdurami jak praca. > Dziwi mnie , że w > biednej Polsce tak wiele osób popiera liberalną politykę PO. A może > to kompleksy chęć bycia kimś lepszym (wykształciuchem a nie biednym > moherem) Faktycznie to bardzo dziwne. Jak po jakiego grzyba chcieć coś osiągnąć, kiedy socjalne państwo zapewnia niezbędne minimum egzystencji? Na koniec mam jedna drobną radę dla was, panie i panowie mohery. Nie rozpropagowywujcie za bardzo tych swoich poglądów. To jest w waszym własnym interesie, bo z czego byście żyli jeśliby ci wszyscy "okropni bogacze" przyjęli nagle wasz punkt widzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin do pit23 .....szanuj innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 00:17 > Uważam , że niestety tylko PiS może coś zmienić w naszym kraju mam > nadzieję na lepsze. Kaczyński miał jednak słabszy dzień i może sie widzisz możesz tak uważać bo to głos na partię rządząca...ale gdybyś w dzisiejszych czasach określił sie po stronie opozycję ABW miał na karku :)))...to jest szanowanie demokracji przez braci > nadzieję na lepsze. Kaczyński miał jednak słabszy dzień i może sie > wydawać, że przegrał debatę z Tuskiem. słabszy bo andropauza ?... filipinka ? czy po prostu słabość wrodzona..ukryta pod maska "męża stanu" a to malej postury dyplomatołek .. oszołom ect. ? > oczekiwanie w tym czasie 3000000 mieszkań jest idiotyzmem. Tylko > osoba niepoważna może wykorzystywać ten argument. czyli jaki procent został na przestrzeni kadencji Kaczyńskiego zrealizowany ?:)? a może tego typu deklaracja była idiotyzmem ? i wiara w nią :) > Samoobroną i LPR nie była najlepszym rozwiązaniem jednak nie można > było w tamtym czasie nic innego zrobić. PiS wygrał nieznacznie a > aspiracje PO były ogromne. proszę nie cytuj swego guru :)..to słyszeliśmy ...a teraz określ te aspiracje :)..trochę więcej samodzielnego myślenia nie jesteś atawarem Kazynskiego wszak jesteś samodzielnie myśląca istota (chyba...bo moge sie mylić :) > zamożnych rodzin wiązali swoją przyszłość z Polską. Dla mnie ważny > jest też patriotyzm którego próbowano nas pozbawić. kto próbował ? w jaki sposób..konkrety proszę a nie puste slogany ..patriotyzm wynosi się z domu, m.in szkoły..czyli twierdzisz, że nasi protoplaści byli apatriotyczni ?..trochę szacunku dla Polaków.. nie bądź i w tym miejscu klonem Kaczyńskiego > prawne odpisy od podatku dla wybrańców? Wyprzedanie naszych > najlepszych zakładów ulgi dla firm zachodnich itp. to poprzednia > rzeczywistość. jako europejszyk ( a dekalrowałeś ten fakt) powinneś propagować również poglądy otwarte nie separatystyczne. To obcy kapitał w wielu przypadkach stanowi dla nas alternatywę (daleko nie szukając przemysł motoryzacyjny) truizm ? tak ale ty go nie znasz.... >Człowiek uczciwy był frajerem czy nieudacznikem. a za rządów Kaczyńskich coś się zmieniło ? Chyba, że za uczciwych uważasz takich ludzi jak: Lepper, Łoziński, Putra, Kaczmarek itp. :) > Tusk powiedział, że jego dzieci chcą > zostać w Polsce jednak dla mnie ważne jest aby młode osoby z mniej > zamożnych rodzin wiązali swoją przyszłość z Polską. hmmm a tu niby jest jakaś sprzeczność ?:) Tusk posłużył się przykladme rozwinął myśl odowłując się do ogółu czy ty w tym czasie może powędrowałeś do ubikacji ???....i nie uslyszales ?:) > czego to wszystko zmierzało? To teraz lekarze domagają się wysokich > płac a co było wcześniej ? byli lepiej opłacani? młody człowiek idąc > na medycynę oczekiwał po jej ukończeniu płacy 5000 zł ? znam osoby z > 20 letnim stażem po dwóch kierunkach zarabiające 1000-1500 zł netto. cały czas odowłujemy się do przeszłości czyli tym samym idąc Twoim tokiem rozumownia nie powinno być żadnych zmian taka permanentna stagnacja :)??? no tak w tym konsekwentni są panowie z PiS-u :))) >po śmietnikach, informacje w tv , że jedna trzecia dzieci niedojada > to dramat. Osłona socjalna w krajach zachodnich jak wygląda? a nam > wmawia się , że jesteśmy państwem opiekuńczym he he. masz rację trafiłeś W SAMO sedno, to co się dzieje aktualnie to dramat. A premier Kaczyński cały czas nam wmawia, że jesteśmy państwem opiekuńczym.. nawet ostatnia debata była nasycona treściami optymistycznej propagandy ... i gdzie ta przyzjazna polityka i otwartość na ludzi biednych ??? Kaczyński zapomniał o swoich obietnicach..chociaż znowu je powtarza bo czas kamapanii nastał..jak to mówił czołowy krzykacz PiSu Kurski ciemny lud wszystko kupi ... > bogatych liberałowie stanowią 10- 15%. a tu jakieś treści ambiwalentne ?....nie rozumiem przesłania rozwiń bo z kontynuacji tej przewrotnej konkluzji nic nie wynika :))) > rzadko. Bogaty zawsze bogaci się kosztem biednego. Dziwi mnie , że w > biednej Polsce tak wiele osób popiera liberalną politykę PO. A może > to kompleksy chęć bycia kimś lepszym (wykształciuchem a nie biednym > moherem) czyli tym samym stawiasz supozycję, że biedne mohery mają kompleksy i cechuje je "parcie" ;) bycia kimś lepszym ?:) Chcą uchodzić za "wykształciuchy" jakieś to przewrotne :)...Tak na marginesie to autorskie przemyslenie oderwane jest od rzeczywistości :). Widzisz ani nie jestem moherem, ani nie jestem ubogi (a tym samy żenujący jest Twój stosunek do owych moherów, uważasz, że nie są oni "lepsi" to taka warstwa pariasów ?, no cóż jaki pana taki i kram), jestem osobą zamożną bez kompleksów i popieram PO. :) > ps. przepraszam za błędy wybaczam, bo jestem liberałem..i potrafię zaakceptować różne inności a ty również ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mib Tu debaty Rozpondek, Giżyński, Matyjaszczyk IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.07, 11:51 tvorion.pl/index.php?action=show_kategory&parent=96 Odpowiedz Link Zgłoś