pit123 22.10.07, 17:51 tak mogę skomentować wyniki wyborów. Jeśli nauczyciele, urzędnicy i robotnicy najemni głosują na PO to śmiać mi się chce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbi Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 22.10.07, 18:32 jeśli ktoś ma kompleksy i woli być wykształciuchem a nie moherem? , młodzież też dała się zmanipulować. Będziemy mieli Irlandie wszyscy wracać . Szkoda pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjo Truimfalizm PO, to martwi IP: 213.76.167.* 22.10.07, 18:47 Zniechęcił mnie triumfalizm PO. Dumne Kaczory odeszły, przyszedł następny tylko, że Donald. Robotnicy i budżetówka dostaną po nosie, nie oszukujcie sie, że liberałowie dadzą wam zarobić. Chyba że sami założycie sobie firmę. Ludzie nie rozumieją co to znaczy liberalizm. Wspieranie pracodawców i bicie po tyłku roboli. Szkoda, że słaby wynik osiągnął LiD. Liberalizm w wydaniu polskim to XIX wieczny kapitalizm. Polacy (przede wszystkim pracodawcy) nie dorośli do liberalizmu. Jedyny plus to taki, że Samoobrona i LPR wyleciały ze sceny. Cudów nie ma i społeczeństwo niech sie nie łudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: Truimfalizm PO, to martwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 19:12 Nie mogę czytać tych wypocin nastolatków, którzy tak triumfują, że wygrało PO. Poczekajmy troszkę, tym razem zobaczymy śmieszne pps-y i żarciki o Tusku... bo też zacznie przeszkadzać... Wasze prawo i wybraliście swoją przyszłość, życzę powodzenia jeśli ktoś nie jest bogaty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Truimfalizm PO, to martwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 19:29 Przyłączę się do tych głosów. CUDÓW nie było, nie ma i pewnie długo nie będzie...Pozdrowienia dla Polaków w Irlandii. Kiedyś chodził taki dowcip, że "Szczytem bezczelności jest zagłosować n a PiS i wyjechać do Irlandii". Ja go troszkę przerobię: "Zagłoswać na PO i mieszkać w Irlandii" Pozdrowionka. Dodam jeszcze, że nie należę do zwolenników braci Kaczyńskich..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał Liberalizm uczyni nasz kraj bogatym IP: *.pccwglobal.net 22.10.07, 20:17 Te bzdurki o ucisku złych kapitalistów, walce klas i takie tam wsadźcie sobie w zadek, towarzysze komuchy. System do którego wzdychacie dawno zgnił, zdechł i już nie wstanie, tak samo jak nie ożyje mumia Lenina. To piękne i chwalebne, że młodzi pragną wziąć swój los we własne ręce, zamiast leżeć i stękać, że im się należy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Liberalizm uczyni nasz kraj bogatym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 20:31 Hmm , no nie przesadzaj! Nikt nas nie chce powrotu komuny i nikt z nas nie uważa, że nam sie należy! Niestety to własnie młodzi ludzie tak najczęściej uważają... Czyli "co zrobić, aby zarobić, a się nie narobić". Młodzi zagłosowali ze zwykłej przekory, tak myślę. A czy liebralizm sprawdzi się w Polsce, zobaczymy. Dajmy szanse panu Tuskowi, jak każdemu politykowi. Ciekawe czy nas nie zawiedzie (jak każdy polityk....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... To nie były głosy na PO IP: *.gre.pl 22.10.07, 20:31 To były głosy przeciwko. Przeciwko mundurkom i nowej liście lektur, przeciwko Rydzykowi i całemu episkopatowi. Przeciwko wykupowi mieszkań lokatorskich za złotówkę (bo mi się nie należy, bo się pospieszyłem) i przeciwko atakowi na łapowników (zawsze łatwiej dać dolę, ale za to załatwić swoją sprawę od ręki). Tusk był bardzo niewyraźnym i czasem śmiesznym politykiem, szczególnie jak zapewniał nową polską emigrację, że po wczorajszej niedzieli będą mogli wrócić do Polski, bo to się im opłaci. Z drugiej strony premier, którego portfelem zarządza mamusia również nie był osobowością, której warto dalej zaufać. Ano zobaczymy - naobiecywali się dużo, ale dla mnie pewnie wszystko pozostanie po staremu. Bo tak naprawdę najważniejsze jest zdrowie. A tu mimo zwycięstwa PO jakoś nie słychać, by lekarze wracali do szpitali, by nie trzeba było zamykać oddziałów. A więc mimo rewelacyjnego wyniku wyborów u nas tak naprawdę niewiele się zmienia. Po prostu teraz mikrofony służby obsługi premiera będą umieszczać wyżej. Ale żeby to była aż tak ważna dla mnie zmiana? Jeszcze tego nie czuję i wątpię, żebym kiedykolwiek to poczuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: To nie były głosy na PO IP: *.icis.pcz.pl 24.10.07, 14:24 W kazdym kraju to przede wszystkim sami ludzie decyduja o swojej przyszlosci, zadna wladza im tego nie zalatwi. Cudu nie bedzie. Zgadzam sie natomiast ze wiele glosow bylo nie za PO, a przeciw temu co bylo - przeciw szczuciu jednych na drugich, koncentrowaniu uwagi na przeszlosci, ktorej sam Pan Bog nie zmieni, a nie na przyszlosci. A to ze glosowali mlodzi to dobrze - to oni w koncu zadecyduja o przyszlosci Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: To nie były głosy na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 08:55 teraz te głosy przeciwko będą miały skutki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczpospolita Re: To nie były głosy na PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 13:28 Dominik Zdort: Romaszewski wycięty, czyli rządy miłości Po wyborach wszystko miało być inaczej. Obiecywano, że brzydką politykę Prawa i Sprawiedliwości zastąpią piękne rządy miłości w wykonaniu Platformy Obywatelskiej. Donald Tusk w prasowych wywiadach mówił, że nie zgodzi się na zemstę czy odwet. Wczoraj wieczorem senatorowie PO odrzucili kandydaturę rekomendowanego przez PiS Zbigniewa Romaszewskiego na wicemarszałka Senatu. Dlaczego? Głośno nikt tego nie potwierdził, ale uśmiechy polityków Platformy potwierdzały, że pamiętają oni początek poprzedniej kadencji, gdy PiS nie zgodziło się, aby wicemarszałkiem został ówczesny senator Stefan Niesiołowski z PO. A więc jednak odwet. Na wysokich stołkach polityków PiS zastąpili politycy PO, ale obyczaje pozostały takie same. Być może taka jest polityka? Może za pomocą miłości rządzić po prostu się nie da?Prawo i Sprawiedliwość rzeczywiście dwa lata temu nie dopuściło zgłoszonego przez PO Niesiołowskiego na stanowisko wicemarszałka, ale nie ukrywało wtedy prawdziwych intencji. Szczerze stwierdzono wówczas, że politycy PiS nie chcą współpracować z tak agresywnym i niechętnym im politykiem. Donald Tusk powiedział wczoraj, że wybory w Senacie będą tajne, więc nie wie, jak będą głosowali senatorowie PO. Dodał jednak, że gdyby miał stawiać, to obstawiałby, że senator Romaszewski nie dostanie wystarczającej liczby głosów. Gdyby Tusk obstawiał u bukmacherów wynik meczu, to pewnie można by go oskarżyć o oszustwo ? nikt chyba nie ma wątpliwości, że ta rozgrywka była wcześniej ustawiona przez Platformę i Tusk znał jej wynik. Ale to nie zakłady wzajemne, lecz polityka. Dlatego można tylko powiedzieć: obłuda.Zbigniew Romaszewski przed dwoma laty, gdy wybierano wicemarszałka Senatu, wbrew woli kierownictwa PiS poparł w głosowaniu Stefana Niesiołowskiego. Zachował się honorowo i godnie, tak jak moglibyśmy oczekiwać po legendzie demokratycznej opozycji. Szkoda, że dziś w polityce więcej znaczą odwet i hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: To nie były głosy na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 22:40 Do Rzeczpospolitej : Poczekamy dłużej i zobaczymy jak to zwiększa się ilośc kasy na ochronę zdrowia bez zwiekszania składki ( to koszt dla biznesmenów ) Jak ogranicza się deficyt bez zwiększania składki na kRUS ,itp itd . No ale nie będę tak walił w PO jak PO waliła w PiS . Cierpliwie poczekam , młodzież przjrzy albo wyjedzie no i zacznie łosowac inaczej . Kolejna mobilizacja siusiumajtków chyba mało prawdopodobna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodoangrusza Re: To nie były głosy na PO IP: *.iplus.com.pl 19.11.07, 11:29 Hej Angrusz weż się do pracy zostań dobrym biznesmenem . Załóż działalnośc ,znajdz zlecenia ,zatrudnij ludzi ,płać podatki i Zusy .Jak przetrzymasz rok moze dyskutowac na forum. Jak narazie to z swoją zazdrościa jesteś załosny . Ty byś chciał ciągle rybe dostawać ,bo na wędke jesteś leniwy . jakiś fakultet ekonomiczny zrobiłes ,a nie wiesz wyższe koszty to mniejsze podatki do budżetu ..... ''Kolejna mobilizacja siusiumajtków chyba mało prawdopodobna .' A twój pisowski elektorat będzie się kurczył z przyczyn naturalnych i do tego dojda jeszcze ci zachwyceni postępowaniem kaczorów. Co za głupek im doradza .Przecież im bardziej będą upokarzac Tuska ,tym więcej swoich wyborców stracą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anks Re: To nie były głosy na PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 12:04 A mnie się nie chce już pisać,jak czytam co przewiduje wróżka -Jo.. Wiesz Jo,ja wiem jak się prowadzi firmę w każdych warunkach.Robię to z dużym powodzeniem.Angrusz dobrze wie,co ja o nim myślę,ale klapek na oczach nie mam.. Wraca stare.To chcę tylko napisać.Nie swoimi słowami zresztą.. ''''"Wprost" ujawnia kulisy sprzedaży kamienicy, dzięki której rodzina prezydent Warszawy Hanny Gronkiewicz-Waltz zarobiła kilka milionów złotych. Problem w tym, że prawowitym właścicielem budynku był zupełnie ktoś inny. Chodzi o sprzedaż prywatnej spółce pożydowskiej kamienicy przy ul. Noakowskiego 16 w Warszawie. Waltzowie i ich krewni odziedziczyli większość udziałów w tej nieruchomości po Romanie Kępskim, wuju męża pani prezydent stolicy. I odzyskali ją od stołecznej gminy w ekspresowym jak na tutejsze warunki tempie. Sęk w tym, że Kępski nabył udziały w kamienicy, jak wynika z akt policji II RP i peerelowskiej milicji, od szajki oszustów, najprawdopodobniej tzw. szmalcowników. Oszuści bezprawnie przywłaszczyli ją sobie podczas wojny, gdy zginęli albo uciekli jej prawowici żydowscy właściciele. Mimo potwierdzających tę wersję dowodów, urzędnicy stołecznego ratusza już w III RP dali wiarę fałszywkom wystawionym pół wieku wcześniej przez sprytnych złodziei i w październiku 2006 r. przekazali nieruchomość m.in. Waltzom. Kamienica stoi w bardzo atrakcyjnym punkcie miasta, w centrum, między ulicą Koszykową a placem Politechniki. Zdaniem agentów z biur nieruchomości, rynkowe ceny mieszkań w tej okolicy wynoszą dziś 11- 14 tys. zł za 1 m2. Spółka z zagranicznym kapitałem Fenix Capital formalnie nabyła go w lutym 2007 r. od spadkobierców Kępskiego (w tym rodziny Waltzów) za – jak wynika z naszych informacji – mniej więcej 8 mln zł. Andrzej Waltz, mąż prezydent stolicy, zapewnia, że wszystko odbyło się zgodnie z prawem. - Ostateczna decyzja o zwrocie tej nieruchomości została podjęta w okresie, gdy prezydentem Warszawy był Lech Kaczyński. Fizyczne przekazanie spadkobiercom kamienicy aktem notarialnym zostało dokonane w czasie, gdy komisarzem Warszawy był Kazimierz Marcinkiewicz. Zbycie tej kamienicy nastąpiło w wyniku wspólnego aktu notarialnego, podpisanego przez kilkunastu spadkobierców z kilku rodzin – zapewnia Andrzej Waltz.Szczegóły sprawy w najbliższym wydaniu tygodnika "Wprost", w sprzedaży od poniedziałku, 19 listopada''' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: To nie były głosy na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 16:37 Dp Jpdowanego : Rzeczywiście byl czas , ze prowadziłem firmę i szło kilka lat ale to raczej bylo związane z koniunktura na tego typu rzeczy . Nie do powtórzenia . Kolejny raz juz raczej nie ale kto wie ... Mógłbym . Zaręczam , ze jakoś by szło . Mi chodzi o to , ze dzisiejsi wielcy " byznemeny " zarobili łatwe i duże pieniądze na imporcie wódy a to państwo im to umozliwiło Państwo kierowane przez balcerka , pełne korupcji i przekrętów . Jak to widzisz , większe koszt to mniej do budżetu ? Zyski mniejsze ? Alez niektóre firmy chcą robic koszty : wsadzają tam i bryke którą synalek jeździ i koszty komóry synalka bo to wszystko na firmę . Oczywiście to mozna bezkarnie gdy jest zbyt na towar . A jak nie to trza ciąć po kosztach . Zaczyna się od pracownika co pracuje a nie jest na etacie ( w firmach prywatnych tez sa - synusie , córuńcie , którzy paznokcie maluja na dyskoteki chodza ale oficjalnie ciężko haruja dla firmy ). Upokarzac nikogo nie powinno się . I Kacvzory Tuska też i odwrotnie . A czy Kaczory zyskają elektorat czy straca to nie wiem , przypuszczam że zyskają . Elektorat wymiera jak zawsze , ale kolejny rosnie i siusiumajtki dorastaja i łapią się za głowę i potem zmieniają poglądy z liberalnych na inne .Równiez takie jakie oferują im Kaczory . O to się nie martwię .I nadal będę ich wspierał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a młodzi dzisiaj krzyczą Tusk, jutro będą IP: 213.76.167.* 22.10.07, 20:35 młodzi dzisiaj krzycza Tusk, jutro mogą krzyczć Che i Mao. To bardzo niestały elektorat. Wszystko zależy od tego jak sie go podpuści i pokieruje. Dzisiaj udało sie PO. Liberalizm oczywiscie gwarantuje dobrobyt, ale jedynie 3% społeczenstwa, tym którzy umieją umiejętnie wykorzystywać ludzi pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: młodzi dzisiaj krzyczą Tusk, jutro będą 23.10.07, 09:11 To, że "moherowe berety" sa "betonowe" to jest twoim zdaniem cecha pozytywna? hmmm.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: młodzi dzisiaj krzyczą Tusk, jutro będą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 14:54 chciałbym wierzyć , że będzie lepiej czego tobie i sobie życzę lecz mam obawy co teraz zrobi PO. Jeśli wcześniej Polska była krajem opiekuńczym to nie chcę nawet myśleć co będzie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: młodzi dzisiaj krzyczą Tusk, jutro będą 23.10.07, 22:24 .....nikt nie ma pewności(?) ale jest szansa,że skończa się kłótnie i bezsensowne wzajemne obwinanie się a przez to zostanie wiecej energii i checi by zrobić coś konstruktywnego, ale rzeczywiscie "pożyjemy_zobaczymy" .....Polacy to zbyt fajny naród, żeby ich robic ciągle "w konia" Pozdr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Truimfalizm PO, to martwi IP: 195.116.81.* 24.10.07, 15:19 a LiD to niby co ? Spasione stare dziady sterujace dziecmi swych znajomych jeszcze z Pzpr(Olejniczak).Jezdza po Warszawie Jaguarami (Kalisz),Mercedesami.Mieszkaja w otoczonych murami z ochrona rezydencjach w Konstancinie(Borowski)a gaba pelna troski o biednych echhh ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.07, 20:39 Jak się wywiąże z obietnic PO , czy następne lata ,w du...Dlaczego Tusk ma minę zawziętą ,mimo że teraz się uśmiecha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 08:09 Polak przed i po szkodzie głupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 15:42 No cóż...już wiadomo... PO wycofuje się z obietnic.Powolutku i cichutko.Najpierw będzie sprzątanie po PiS-e czyli przekształcenie CBA.Szkoda. ps.w tak inteligenckim mieście jak Kraków,wygrał ''taki '' Ziobro ? Mimo apeli prof.Bartoszewskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.icis.pcz.pl 24.10.07, 14:28 Ziobro nie wygral w Krakowie - Ziobro wygral w okregu krakowskim, gdzie znaczna czesc stanowily miejscowosci podkrakowskie, a tam PIS jest zdecydowanie gora - jak w calej Malopolsce. W tym okregu dzieki glosom Krakowian wszedl do sejmu jeden z trzech przedstawicieli Partii Demokratycznej - prof. Widacki, ktorego PiS chcial zniszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Mądry Polak po szkodzie 26.10.07, 08:05 "..ps.w tak inteligenckim mieście jak Kraków,wygrał ''taki '' Ziobro ? Mimo apeli prof.Bartoszewskiego ?..." .....najwyraźniej cały regionalny elektorat, skoncentrował sie na jednym nazwisku, natomiast fakty sa takie>>>>>> >>>>>>"....Według danych Okręgowej Komisji Wyborczej w okręgu krakowskim (nr 13) w wyborach do Sejmu zwyciężyła PO z wynikiem 47,35 proc. głosów. PiS uzyskało tam 34,43 proc. głosów. Trzeci, z poparciem 9,67 proc., był w Krakowie LiD." Pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.icis.pcz.pl 24.10.07, 14:29 Polacy w decydujacych momentach zachowuja sie madrze - jak w 1989 roku czy w referendum dotyczacym przystapienia do UE. Czegos jednak sie nauczylismy jako spoleczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 15:02 do K2.. Rząd Kaczyńskiego nie mogł wykonać żadnego ruchu,bo ropociąg azerski dopiero się budował.Norweski został zatopiony jak Titanic,jako zbyt drogi,nie bez współudziału Rosji.. XX - jako profesor,dziwnie bagatelizujesz wschód.Dziwne.. Choć druga nitka Gazociągu Jamalskiego mogła być wielokrotnie tańsza, Rosjanie widzą gdzie indziej swoje strategiczne interesy. I mają rację. Dzięki gazociągowi pod dnem Bałtyku dostaną do ręki potężny oręż, którym będą mogli szantażować Polskę i wymuszać korzystne dla siebie rozwiązania, nie drażniąc jednocześnie Europy Zachodniej brakami w dostawach gazu, jakie na pewno wystąpiłyby w razie odcięcia dopływu do Gazociągu Jamalskiego. Polska zaprzepaściła swoją szansę przeciwstawienia się planom rosyjskim zaraz na początku kadencji rządu Leszka Millera, kiedy zrezygnowano z planu budowy gazociągu z Norwegii, który mógłby pokrzyżować plany rosyjskich decydentów. Następnym błędem (a jak mawiał mistrz dyplomacji ? Karol Maurycy Talleyrand ? "to gorzej niż zbrodnia - to błąd"), łatwym do przewidzenia, stało się zaangażowanie Polaków na Ukrainie ... Mamy to co mamy.. W tym kontekście szalona radość w Moskwie,mnie niepokoi. Słaby przywódca...to coś co świstaki kochają...oczywiście nie u siebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.icis.pcz.pl 24.10.07, 16:24 Polityke zagraniczna i swiatowa strategie prosze Cie zostaw lepiej tym ktorzy sa specjalistami w tym zakresie, ostatnio mielismy zbyt duzo przykladow ze dyletanci brali sie za rzeczy o ktorych nie mieli pojecia - szczegolnie w Ministerstwie Spraw Zagranicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 18:03 Jasne XX.To tylko luźne dywagacje.Są specjaliści od tego,ale pogdybać można ? A pamiętasz ''cud gospodarczy '' w Chile ? I jak się skończył ów cud.Pewno,że junta...pewno ,że inne realia,ale założenia cudu równie ambitne... Rosnące bogactwo elity było tym, co można postrzegać jako prawdziwy "cud" Chile. Zdaniem eksperta w dziedzinie latynoamerykańskich "rewolucji" neoliberalnych, elita "stała się niewyobrażalnie bogata pod rządami Pinocheta", W roku 1980 najbogatsze 10% ludności odbierało 36,5% dochodu narodowego. Dochód narodowy rósł,ale nie spływał '' w dół ''. W gospodarce nie ma cudów.Kto twierdzi inaczej ,jest chory.Więc niewątpliwie jest to pierwszy element kampanii PO ,z której będzie się musiała wycofać.. Na następne kolej przyjdzie później.. ps.Oczywiście,jeżeli nie mam racji,wszystkich pokornie przeproszę.Bo bardzo,bardzo....chciałabym się mylić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 15:11 Gość portalu: xx napisał(a): > Polacy w decydujacych momentach zachowuja sie madrze - jak w 1989 > roku czy w referendum dotyczacym przystapienia do UE. > > Czegos jednak sie nauczylismy jako spoleczenstwo. Masz za dobre samopoczucie.... Targowicę i rozbiory mieliśmy na własne życzenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.icis.pcz.pl 24.10.07, 16:20 Wlasnie dlatego pisze ze sie nauczylismy - Targowice mielismy w 1791. Przyklady madrych zbiorowych decyzji - niedawno - w 1989 i w referendum akcesyjnym, gdy ludzie podjeli racjonalne decyzje w krytycznych chwilach dla Polski. Dzieki temu pokojowo zakonczylismy tamten system i dolaczylismy do tej lepszej czesci Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
pit123 Polak i po szkodzie głupi 23.10.07, 18:13 Ciekawy jestem jak niemajętni zwolennicy PO ocenią te cztery lata. Na co oni liczyli? Cóż sami tak wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Nie jestem namiętną zwolenniczką PO. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 19:53 Jestem namiętną przeciwniczką PiS. Niech PiS nie szuka winy w mediach i jakiś szmatławych gazetach a przejrzy się w lustrze. Stare arabskie przysłowie mówi "Jak ci trzy osoby mówią, żeś pijany to się nie kłóć i idź spać". A co robi Twój zajefajny PiS? Oskarża wszystkich dookoła o to, że mu się nie udało wygrać. A ja takiego rządu, który tylko skłóca wszystkich dookoła, wszędzie węszy i widzi wrogów- nie chcę. Dlatego na nich nie głosowałam. I pewnie jak większość Polaków- nie głosowaliśmy na PO PSL czy LID ale PRZECIW PIS. A jak dziś zobaczyłam Kaczyśnkiego plującego jadem na Tuska i Wałęsę na którego plecach wywindował się w górę, to dziękuję wszystkim wyborcom, że PIS nie wygrał. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Nie jestem namiętną zwolenniczką PO. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.07, 22:09 Gwoli prawdzie ,to nie na plecach Tuska wywindowali się Kaczyńscy. Jeszcze raz przypominam,że Lech był internowany do 1982 roku. Donek ,który tak pytał się Jarosława,gdzie był 13-go grudnia ,jadowicie i ironicznie,siedział w cieplutkim domku... I kochana Gosiu,mniej emocji. ...Bo.. teraz musi nastąpić pełne odsłonięcie grup nacisku, które lobbowały za zwycięstwem PO jak i samego PO. Jeśli PO zacznie spłacać zobowiązania wynikające z poparcia jakiego udzielono tej partii to z ich programu nic nie zostanie - to jest niestety dosyć oczywiste. W takim przypadku następne wybory wygrywa PiS, najprawdopodobniej z wynikiem wyższym niż 280 mandatów. Oczywiście PiS musi przetrwać obecną sytuację bycia w opozycji, ale to raczej zbyt dużym problemem nie jest. Kaczory są przyzwyczajone do bycia w opozycji i nie ma w tym żadnej filozofii. Wystarczy czekać na błędy rządzących i odpowiednio je punktować.Czyli spełnić życzenie Prymasa,który życzył PO takiej opozycji,jaką sama była... Chciałabym się mylić w swoich przeczuciach. Uważam za złe dla Polski to, że PO spłacając przedwyborcze zobowiązania będzie zmuszona do restytucji Rywinlandu. Wtedy oczywiście powrót Kaczorów byłby niemożliwy, ale to nie jest z naszego -obywatelskiego punktu widzenia istotne kto, ważna jest żeby kierunek zmian zapoczątkowany przez Kaczyńskich został zachowany. Bo kierunek był dobry,choć wykonanie szwankowało. A teraz dajmy spokojnie porządzić nowej ekipie...ot co.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 do pita123 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 23:01 a co w tym złego że te grupy społeczne głosowały na platformę, co w tym złego? Bo moim skromnym zdaniem to poprostu PO dotarło do wszystkich grup społecznych ze swoim przekazem, pewnie że ameryki czy irlandii mieć nie będziemy, ale z tego co widzę w tym rządzie spotkąło się naprawde pare mądrych osobowości którym w jakimś stopniu zależy na polakach bo funkcje polityka traktują jako zawód i to na ich barkach leży czy dobrze wykonaja swoją pracę. A co do tego że gdzie niegdzie ściemniali, sam to widziałem, ale z PiSem czysta walką by nie wygrali za chiny. Pewnie będą kraść tak jak to wszystkie rządy robiły, tylko żeby przy okazji jeszcze coś dobrego zrobili dla polski, a wierzę głęboko że napewno zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: do K2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 23:13 K2...co z nami jest nie tak ? > A co do tego że gdzie niegdzie ściemniali, sam to widziałem, ale z PiSem czysta > walką by nie wygrali za chiny. > Pewnie będą kraść tak jak to wszystkie rządy robiły, tylko żeby przy okazji jes > zcze coś dobrego zrobili dla polski, a wierzę głęboko że napewno zrobią. Przeczytaj jeszcze raz powoli i uważnie co napisałeś !!!! Nie wygrali by czysto za Chiny....Czyli w nas jest już przyzwolenie na kłamstwo ? Taki kredyt dajemy rządzącym ? Dlaczego u licha ?? Będą kraść ? Ano będą.Uważają nas za głupie owce do strzyżenia ? I przy okazji tej kradzieży,zrobią coś dobrego dla nas ??? Boże !! Co ty piszesz.Oni -to służba krajowi,a nie robota przy okazji.Nigdy,przenigdy NIKT nie zrobi NIC dobrego dla Polski,kto ją będzie okradał ... To tak K2 jakbyś matce ,biednej,ledwo wiążącej koniec z końcem,podkradał pieniądze ,która ona odłożyła na gorsze czasy .Nie dla siebie.Dla swoich dzieci. Zastanów się K2.Przecież niegłupi z ciebie chłopak.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: do K2 IP: *.icis.pcz.pl 24.10.07, 08:52 Ludzie zaglosowali tak a nie inaczej bo dosc mieli atmosfery nienawisci szerzonej wsrod Polakow przez poprzednia ekipe - napuszczania jednych Polakow na innych, pozornej walki z korupcja poprzez nieustanne prowokacje, koncentrowania sie na przeszlosci a nie na przyszlosci, walki z ludzmi myslacymi i wyksztalconymi ... PO dano kredyt zaufania - jasne ze na cuda nie ma co liczyc, ale na odrobine normalnosci tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: do K2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:46 a kto szerzył tą nienawiść? GW, polsat, TVN, niektóre zachodnie gazety nie widzieliście tego? Kto podzielił Polaków na moherów i wykształciuchów PiS? Kto robił wszystko aby nas skłócić? kto chce teraz wyciąć ludzi z PiS w pień? myślcie trochę samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: do K2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:05 Z przyjemnością śledzę codziennie ten wątek. I z przyjemnością zauważam, że są w Polsce jeszcze mąrrzy ludzie, których stać na obiektywizm. To czy lepsza była opcja państwa autorytarnego, czy liberalnego przekonamy sie pewnie niebawem, na razie obserwujmy. Jednak nie przesadzajmy z tolerancją... Zgadzam się całkowicie, że nie wolno głaskać kogoś za to źe robi coś złęgo, np kradnie - a przy okazji może uda się zrobić cos dobrego (hmmm dla Polski). Nie można dawać przyzwolenia na cokolwiek co jest niezgodne z prawem. Tolerujmy odmienność, pop warunkiem, że nie czyli nikomu krzywdy! (tolerancja religijna, tolerancja wobec innych orientacji sexualnych) Ale wobec złodziejstwa, korupcji???? Nikomu nie przyniesie nic dobrego. Hmm jako budżetówka czekam, na 5000 na koncie każdego miesiąca(to jest nawet niemożliwe w prywatnej szkole, jak mi mówi moje kilkuletnie doświadczenie pedagogiczne) ... o naiwności;)...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: do K2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:11 No i doczekasz się na swoje 5000. Przyniesie je razem z unieważnioną Kartą Nauczyciela triumfalnie powracająca do szkoły kontrola zewnętrzna. hehehe Mnie także, jako również "budżetówkę", ucieszyło przeznaczenie kasy na podwyżki w budżecie, ale ostudziła ten zapał dzisiejsza wypowiedź jakiegoś nadętego platfusa o tym, że budżet wymaga korekty. Więc wygląda na to że jak była fala PiSowskiej emigracji, tak będzie i POwskiej. Wyjedziemy w cholerę, a te oszołomy które dadzą się platfusom namówić na powrót do kraju niech się sami obsługują, niech się zarządzają, leczą, uczą i ubezpieczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: do K2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:23 K2... Dywersyfikacja dostaw ropy i gazu.Rzecz piękna.Ale to Kaczory podpisały umowę dotyczącą dostaw ropy azerskiej.. Budowa ropociągu została własnie zakończona przez Turcję. A jakie inne źródło ewntualnie byś wskazał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 do pani anki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:30 a ilez to nam PiS zdewyrsyfikował tych dostaw:) chyba tylko na podtrzymanie państwa na miesiąc:D AWS chiał wtedy dywersyfikacji złuż z Szwecji i norwegi, pościlibyśmy sobie rurociąg na dnie bałtyku i było by po sprawie a tak to teraz nam ruscy nad główkami z niemcami się dogadali i przetną M. Bałtyckie w inna strone rurociągiem, a tak to może w tej chwili by pewnie istniał rurociąg i niemcy i ruscy nie mieli by nic do gadania. Podziękujmy SLD i innej opozycji z tamtych czasów:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: do K2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 18:46 Hmm nie wiem, czy się dobrze zrozumieliśmym, w mojej wypowiedzi przeważał sarkazm. Nie wierzę, że PO w ogóle zwróci uwage na moją grupę zawodową, przede wszystkim dlatego, że nie jesteśmy dla tej partii atrakcyjni pod żadnym względem. Nie wypracowujemy żadnego zysku...i może sprecyzuję, jestem zadeklarowanym przeciwnikiem liberalizmu w Polsce, co oczywiście nie znaczy, że pociąga mnie skrajny konserwatyzm (pisząc o obiektywiźmie, chodziło mi o obiektywną ocenę PO a chyba niepotrzebą euforię) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: do K2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:36 Jeszce straszyli jak to będzie za rządów PiS, dolar tyle a tyle, będzie Białoruś itp. Powołano gabinet cieni, robiono wszystko aby rząd PiS obalić. Nie interesowała ich przyszłość tego kraju. A durny naród uważa, że to PiS podzielił Polaków, żenada. Mnie nie podabała się nadmierna rola kościoła, radio maryja, Rydzyk itp. ale mnie żyło się lepiej. Teraz się obawiam o przyszłość moich dzieci. Jeśli wcześniej nasze państwo było opiekuńcze to teraz nie wiem jak je wychowywać. Czy w życiu liczy się tylko pieniądz? czy mam ich uczyć modlitwy do bożka mamony? cóż pożyjemy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: już wiadomo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 11:21 PiS w opozycji.Jest już decyzja.Przed chwilą słuchałam Kaczorka.. Zauważył to co ja... Radość w Moskwie ,powinna zaniepokoić PO,bo Rosja nigdy nas nie zaakceptowała jako wolnego państwa.Pytanie ;skąd ta radość ? Przemysł petrochemiczny będzie tym butem na naszym gardle ? Wysłuchajcie ludzie Kaczorka.Chociaż raz...może będzie po południu to przemówienie...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: do K2 IP: *.icis.pcz.pl 24.10.07, 12:16 Pozwol ludziom myslec - tak jak w ostatnich wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 do anki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:06 Nie każę nikomu kraść! I w żadnym wypadku nie daję przyzwolenia na takie cos jak korupcja czy rozkradanie państwa!!! Jestem poprostu realistą i wiem że nie istnieje partia idealna tak samo jak nie istnieją rodziny idealne, wiem także że jak w każdej rodzinie tak samo i w każdej parti znajdą się czarne owce które będą chciały cos sobie skubnąć i podejrzewam że to im się uda. To że Tusk jest O.K to nic nie znaczy, bo prawdziwa polityka zaczyna sie u dołu na poziomie województw czy powiatów, tam najwięcej kasy ginie bo nie ma kto ich kontrolować. A co do tego że rosja się cieszy to mnie to nie dziwi:), zobaczymy za jakis czas jak zbladnie putinowi mina, pamiętacie AWS i ich projekt dewyrsyfikacji dostwa gazu który to SLD zablokował, teraz w PO są ci sami ludzie co wtedy w AWS i o politykę z rosją jestem bardzo spokojny. A co do polityki prozachodniej to daję pełne poparcie PO i PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: do anki IP: 212.87.241.* 24.10.07, 18:44 Mnie też nie dziwi, że Rosja się cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: do anki IP: *.icis.pcz.pl 26.10.07, 08:41 Rosja tez sie cieszyla gdy poprzednia ekipa robila wszystko zeby "dowalic" Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: do anki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 10:17 Gość portalu: xx napisał(a): > Rosja tez sie cieszyla gdy poprzednia ekipa robila wszystko > zeby "dowalic" Niemcom. > Stwierdzasz fakt.Rosja w ogóle się cieszy ostatnio.. A może pokusisz się o jakieś wnioski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: do anki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 10:17 Gość portalu: xx napisał(a): > Rosja tez sie cieszyla gdy poprzednia ekipa robila wszystko > zeby "dowalic" Niemcom. > Stwierdzasz fakt.Rosja w ogóle się cieszy ostatnio.. A może pokusisz się o jakieś wnioski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putinowski Kura nie ptica, Polsza nie zagranica IP: 213.76.167.* 24.10.07, 12:57 Na Paljak, nie dumaj, k rabotie. Tarczy mówimy niet. Tusko toże gawarit niet, haroszyj ćeławiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: Kura nie ptica, Polsza nie zagranica IP: 212.87.241.* 24.10.07, 18:45 Gość portalu: Putinowski napisał(a): > Na Paljak, nie dumaj, k rabotie. > Tarczy mówimy niet. > Tusko toże gawarit niet, haroszyj ćeławiek Może to ktoś przetłumaczyć, bo za Chiny nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Kura nie ptica, Polsza nie zagranica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 18:50 Hmm, coraz ciekawej.Mam nadzieję, że wątek nie zniknie, albo że będziemy go czytać młodzieży za jakieś 4 lata, kiedy będą zastanawiac sie na kogo głosować.....Pozdrawiam wszystkich - obyśmy się wpadli w jakaś głupią debatę zwolennicy PiS kontra zwolennicy PO, bo chyba nie do końca o to tutuaj chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: Kura nie ptica, Polsza nie zagranica IP: 212.87.241.* 24.10.07, 18:54 Лидер победившей в Польше партии Дональд Туск подтвердил свои предвыборные обещания, сообщает Первый канал. Он заявил, что действительно собирается проводить качественно новую политику в отношении России. Właśnie z tego powodu cieszy się Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kura nie ptica, Polsza nie zagranica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 19:03 Russian ...mordo ty moja ? :-))))) w jaki sposób tu napisałaś czy napisałeś cyrylicą.. Do nauczyciela...ja też bym chciała,aby ten wątek stał się barykadą.Bo i jak ? skoro i moja rodzina była podzielona,ale ja na nikogo nie wpływałam,ani nikt na mnie.. Własne sumienie i własne serce.Ale mieszkamy w tym kraju ,kochamy go jednakowo,nie zdając sobie nawet z tego sprawy. I rządzących trzeba rozliczać.Niezależnie z jakiej partii będą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kura nie ptica, Polsza nie zagranica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 19:04 sorrry... NIE chciałabym,aby to była barykada !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Kura nie ptica, Polsza nie zagranica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 22:57 kobieta umie korzystać z kompa:) nie to co wy:D Tylko mam jeden problem Russian co to znaczy:)??? bo z rosyjskim to miałem pod bardzo wielką górkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Kura nie ptica, Polsza nie zagranica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 23:27 Лидер победившей в Польше партии Дональд Туск подтвердил свои предвыборные обещания, сообщает Первый канал. Он заявил, что действительно собирается проводить качественно новую политику в отношении России. Lider zwycięskiej w Polasce partii Donald Tusk potwierdził swoje przedwyborcze obietnice,oznajmił Pierwszy kanał.On zrozumiał,że rzeczywiście trzeba wprowadzić nową politykę w odnisieniu do Rosji..... Mniej więcej.Kiedyś pamiętałam więcej.Sens jest ,a co poszczególnych słówek to ktoś ci powie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Drobna korekta IP: 212.87.241.* 25.10.07, 21:02 "Lider zwycięskiej w Polasce partii Donald Tusk potwierdził swoje > przedwyborcze obietnice,oznajmił Pierwszy kanał.On zrozumiał,że > rzeczywiście trzeba wprowadzić nową politykę w odnisieniu do > Rosji....." Drobna korekta, chodzi o drugie zdanie: "Oznajmił on, że w rzeczywistości ma zamiar wprowadzać jakościowo nową politykę w stosunku do Rosji" Pzdr, RG Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk46 Re: Kura nie ptica, Polsza nie zagranica 04.11.07, 13:06 Я Вас поздравляю. Я тоже не понимаю. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 06:13 Do Pit123 : To jest utrata zmysłu samozachowawczego . Ale i lekarze też . Zobaczymy jak Tusk pogodzi duże nakłady na służbe zdrowia i wysoką skladke - która dla byznesmena jest kosztem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 10:41 angrusz "nic za darmo" coś kosztem czegoś, polityka to jest sztuka kompromisów. A za kaczyńskich było w ten sposob że ktora grupa zawodowa miała za sobą silniejszy związek zawodowy to wygrywała (mam na mysli górników, i jeszcze dwie grupy zawodowe) tak było z pielęgniarkami które to sobie spokojnie kwitły na wiejskiej a górnicy przyjechali zrobili rozpierduchę i wygrali tak być nie może jak sprawiedliwość to dla wszystkich a nie dla wybranych!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 11:02 Ja gwoli prawdy K2.. Nigdy za Kaczyńskich nie zrobili rozpierduchy górnicy.. Chyba wiedzieli,że na Wiejskiej nie tylko zakwitliby,ale nawet zapuścili korzenie niczym wierzby płaczące... No,teraz mają szansę...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 11:09 i jeszcze K2..karta praw podstawowych jest już zagrożona,są zapowiedzi .Czyli Polacy z Ziem Zachodnich zaczynają się bać.. Ale co tam gdybać.. Jest projekt powstania Policji Finansowej jako nadrzędną CBA... Zaczynamy pięknie.Masło maślane,tylko bardziej kosztowne ..Ale co tam K2,wszak my podatnicy to bogate ludziska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 11:39 :):):):):) Za chwilkę zamienimy policję na urzędników szukających przestępców. szkoły na placówki kształcenia.....itd, ale cóż jakie to ma znaczenie......Piękny początek tzw: nowej Polki, ale cóz czekajmy dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 12:03 No żeczywiście macie racje ostatni poważny strajk górników było podczas jeszcze rządów SLD, gryzę się w język ale dalej pozostaję przy swoim zdaniu że PiS faworyzował grupy zawodowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 13:11 K2 - ustalmy jedno.. Nie chodzi o to ,aby się punktować jak w meczu.Ty głosowałeś na PO,bo zależy Ci na tym kraju.Ja z tych samych powodów na PiS. Poza tym nie różnimy się. Teraz czas przyglądać się nowej władzy.. Mnie zastanawia wiadomość iż Samoobrona nie opuszcza Warszawy ,tylko szykuje się do nowej kampanii za rok..O Jezu.Tylko nie to.. A czy nie uważasz,że ta straszliwa baba - Julia Pitera - nie będzie nową Fotygą ? Bo ja uważam ,że tak.. No i jeszcze jedna sprawa.Szef CBA może być odwołany jedynie poprzez zmianę ustawy przez Sejm.Więc jeszcze wiele ciekawych spraw przed nami.Jak i chociażby dzisiejsza. PiS jest pierwszą patią w Polsce,która nie oszczędza swoich. Bo chyba nie mylę się ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 23:23 Wiesz co Anka dokładnie to samo pomyslałem:D To ja powtórzę to co pisałem wielokrotnie, głosowałem na PO tylko dlatego żeby nie został wybrany PiS, sam tez ich nie uważam za genialną partię ale polityków mamy jakich mamy:\ więc zagłosowałem na PO poprostu z braku laku:) Dla mnie autorytem to może być J.P II, Geremek, Bartoszewski, śp. Jeziorański A co do Fotygi to Pitera jest od niej o trzy nieba inteligentniejsza i tutaj mnie nie przekonasz, Bartoszewski miał racje w każdym calu określając jej polityke zagraniczną, dodam że Bartoszewski potwierdził to jakie od ponad roku miałem o niej zdanie, ona jest poprostu dyplomatołkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.icis.pcz.pl 26.10.07, 12:32 PiS moze i nie oszczedza swoich - czlowieka spoza PiS ani to ziebi ani grzeje. Istotniejsze jest zawlaszczaniu Panstwa osiagneli nienotowane wyzyny - wszystko co panstwowe stopniowo bylo dzielone pomiedzy "swoich". Stokroc wole rozsadna prywatyzacje, bo dzieki temu gospodarka wyzwala sie spod niekompetencji politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 12:44 Gość portalu: xx napisał(a): > PiS moze i nie oszczedza swoich - czlowieka spoza PiS ani to ziebi > ani grzeje. > Istotniejsze jest zawlaszczaniu Panstwa osiagneli nienotowane > wyzyny - wszystko co panstwowe stopniowo bylo dzielone > pomiedzy "swoich". Stokroc wole rozsadna prywatyzacje, bo dzieki > temu gospodarka wyzwala sie spod niekompetencji politykow. No,ale strzeliłeś z kapiszona XX.. A daj przykład,co państwowego przeszło w prywatne ręce PiS-owskie.Bo mogli energetykę,a twardo stali na stanowisu iż ten sektor musi być państwowy jak wiele innych.. A może przypatrzysz się,w czyje ręce pójdzie niedługo ORLEN ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.icis.pcz.pl 26.10.07, 13:57 Oczywiscie ze PiS byl za panstwowym i za zatrzymaniem prywatyzacji. Bo tylko w przyapdku panstwowych spolek i firm mozna dawac partyjnym pociotkom cieple posady (nawet za 30 tys. zl miesiecznie) w zarzadach i radach nadzorczych, nie ponoszac zadnej odpowiedzialnosci za dzialnosc tych spolek - jak w KGHM czy Orlenie. W Czestochowie tez mamy przyklad - spolka Operator, ktora robi wszystko zeby nic nie sprywatyzowac i nikogo nie wpuscic do strefy wokol Huty, bo oznaczaloby to utrate intratnych posad. Gdyby nie zdazono sprywatyzowac Huty przed nastaniem wladzy PiS-u mielibysmy "placz i zgrzytanie zebow" na duza skale, a tak mamy normalnie funkcjonujacy zaklad, ktorego wlascicielami sa Ukraincy - ludzie maja prace, a miasto podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 14:36 sorry XX ,ale przeczysz sam sobie.. Czy spółka Operator,to PiS-wcy ?Mówisz o pociotkach,daj chociaż jeden przykład... A Ukraińcy,po otworzeniu granicy dla pracownikow wschodnich,nie będzie chciała zastąpić Polaków -Ukraińcami ? Pożyjemy - zobaczymy... A Orlen ? Nie ma kaczorów,Orlen przejdzie w ruskie łapy.No,chyba iż wydarzy się cud. W tej chwili mamy na głowie coś innego.Największy mit od czasów mitów greckich.. PODATEK LINIOWY - sztandar i transparent PO,na który /już to wiadomo / nie zgadza się koalicjant PSL.. Bo i nie może się zgodzić,bo 98 % budżetu ,to sztywne wydatki.Ani złotówki już się nie da uszczknąć. No,można pomajstrować,ale wyjdzie całkowite nieprzygotowanie Platformy do objęcia władzy. Mnie to wcale nie satysfakcjonuje,bo wiem iż wszystko się opóźni.Można obiecywać gruszki na wierzbie,ale nie tak bezczelnie kłamiąc,jakby się nie znało realiów.. Ludzie są tak nastawieni na to ,że ma być lepiej,że rozgoryczenie będzie gorsze niż przedtem.. A na lotniskach irlandzkich tłoku wylatujących nie będzie.Z całą pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo do anki Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.iplus.com.pl 26.10.07, 18:02 brawo Anka im gorzej tym lepiej . I co liczysz ,ze ludzie wyjda na ulice i znowu PiS dojdzie do władzy .I dlatego pan prezydent zniknął gdzies i przestał wypełniac swoje obowiązki , bo obraził sie niewiadomo dlaczego /tego tez nie chce powiedzieć /na Tuska. To tak po katolicku jątrzyć , wszczynać wojenki ,tylko dlatego ,ze nie możesz się pogodzić z wynikami wyborów .?????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 22:38 Gość portalu: jo do anki napisał(a): > brawo Anka im gorzej tym lepiej . > I co liczysz ,ze ludzie wyjda na ulice i znowu PiS dojdzie do > władzy .I dlatego pan prezydent zniknął gdzies i przestał wypełniac > swoje obowiązki , bo obraził sie niewiadomo dlaczego /tego tez > nie chce powiedzieć /na Tuska. > To tak po katolicku jątrzyć , wszczynać wojenki ,tylko dlatego ,ze > nie możesz się pogodzić z wynikami wyborów .?????/ Jo,weź ty sobie przyłóż kompresik z octu na główkę...:-) Co to ja trybun robotniczy czy co ? Wręcz przeciwnie...:-) Tylko jak była kampania ,wolno ci było jojczyć na wszystko,to teraz ja sobie pojojczę...a co ,może nie wolno ? Nie po katolicku,bom daleko od kościoła ,daleko. A że mi się nie podoba projekt desygnowania na ministra osoby,wobec której jest prowadzone śledztwo,to się dziwisz ? Mam pisać ,że jest pięknie ? Przecież teraz jest wolność podobno,to co kwilisz? ps.Pan prezydent nie zniknął,obowiązki wypełnia. Prof.Bartoszewski wyraźnie dzisiaj powiedział,iż gratulacje premierowi przez prezydenta,nie są praktykowane w Europie,tym bardziej ,że obaj panowie znają się świetnie z gruntu prywatnego. Więc to ich osobista sprawa.. 5 -ty listopada.To jest termin obligujący prezydenta i premiera. Zrozumiałeś jo ? Po polsku ? To OK.Pozdrawiam..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk46 Re: Mądry Polak po szkodzie 27.10.07, 13:22 Tu akurat problemu mieć nie będzie. Składka na ubezpieczenie zdrowotne nie jest kosztem. Każdy płaci ją z własnych dochodów zarówno "byznesmen" jak i darmozjad- emeryt. Następnie każdy 31/36 składki odlicza od podatku. Zatem 5/36 składki obciąża każdego, zaś reszta obciąża budżet. Wyjątkiem są drobni "byznesmeni" typu handlarze pietruszką lub tzw. kioskardzi. Oni płacą składkę rzędu 190 zł. Teoretycznie mogą odliczyć ok 160 zł, ale ich należny podatek wynosi np. 7 zł więc więcej niż te 7 zł odliczyć nie mogą. Ale p. Boni ten margines nieudaczników zlikwiduje. Przy nowej władzy wszyscy będą szczęśliwi. A ci, którzy nie zechcą być szczęśliwymi (np. wszystkie lenie) zostaną w jakiś tam sposób zutylizowani.Nie lękajcie się. Nikt zamordowany nie będzie. Wszak 95% pensjonariuszy stalinowskich obozów pracy na Syberii nie zostało zamordowanych. Oni byli za mało przedsiębiorczy więc zmarli z głodu i zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbi Czcijmy bożka mamone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 13:05 Jeśli liberałowie będą realizowali swój program zaczynamy wyścig szczurów. Precz z innymi wartościami tylko mamona się liczy. Nie masz szmalu jesteś nieudacznikiem. Opłaty za nauke , leczenie i prawników he he. Niech wprowadzą podatek liniowy wszyscy na nim zyskują to nic, że biedni grosze bogaci miliony he he. Normalne społeczeństwo to społeczeństwo klasowe. To bzdury , że nie ma pracy fabryki czekają to , że płacą 1000 zł to nic zawsze to coś, nie zdechniesz przecież z głodu. Mam nadzieję, że ten scenariusz nigdy się niesprawdzi. Pamiętajcie jesteśmy europejczykami ale przede wszystkim jesteśmy POLAKAMI a najważniejsza jest dla nas rodzina. Jestem najszczęśliwszym człowiekiem bo mam kochającą żonę i dwie wspaniałe córeczki. Tego błysku w oczach mojej żony nie zastąpią mi żadne skarby świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: Czcijmy bożka mamone IP: 212.87.241.* 25.10.07, 21:17 Żeby z Polski zrobić państwo socjalne, opiekuncze i prorodzinne, trzeba będzie poczekać. Z obecną dziurą w budżecie to się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Czcijmy bożka mamone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 23:26 oj russian jak zwykle masz rację:) do takich niemiec nam jeszcze daleko, chyba z pół wieku;) Ale on ma rację praca za 1000zł jest, tylko że to jest bardziej wegetacja jak życie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Czcijmy bożka mamone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 23:36 Masz rację K2.Ministrem spraw zagranicznym winien być dobry prawnik a nie polonistka.. Ale Pitera ? Panie Boże.A co ona wymyślała w ostatnich dniach kampanii.Jakieś telefony od Jarka niby ? I świadkowie -mąż i przyjaciółka.Czyli ma skłonności do ośmieszania się... Oooo Radek Sikorski ,nie powiem. Ale co my szaraki możemy ? tylko przyglądać się tej karuzeli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Czcijmy bożka mamone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 23:38 No nie !!! Ja oszaleję.Pitera też polonistka..:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 do ani w sprawie pisania na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 00:24 zapoznaj się z netykieta forum droga aniu, chodzi mi o to ze odpisujesz mi poraz kolejny pod nie tym postem co potrzeba a ja musze się domyslać do jakiej mojej wypowiedzi to dopasować:) Pozdrawiam i miłej lektury netykiety:) Ps. a gdzie ty słyszałaś że Pitera ma być w MSZ:o?? nie wiem cały dzień pracuje nie jestem na bierząco ostatnio z informacjami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: do K2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 00:34 Sorry K2,ale nie mam praktyki na forum...może będę Cię cytować ,bo zanim się zapoznam z zasadami ,to pewnie zniknę... Prostuję,ale jeszcze lepiej jest..:-( Wczoraj się mówiło o Piterze jako szefie MSZ. Dzięki Bogu został Radek Sikorski.. Ale Pitera jest ministrem...sic !!!!! SPRAWIEDLIWOŚCI..polonistka się zasłużyła, kurczę. A czy nie ma dobrych prawników ? Czy ktoś zaproponował tekę Zollowi ? Ja wymiękam.Nie kwalifikacje tylko partyjne zasługi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: do K2 IP: 212.87.241.* 26.10.07, 15:24 Skoro prawnik mógł być ministrem oświaty, to czemu polonista nie może być ministrem sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: do K2 26.10.07, 15:47 ....a ministrem rolnictwa zawsze powinien zostac rolnik(...to chyba logiczne?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: do Russian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 16:00 :-)) Karuzela.Pani Pitera będzie sekretarzem stanu w randze ministra.Ma walczyć z koprupcją .. Dlaczego mnie to śmieszy ? Nie wiem,muszę się zastanowić...:-) Pani Ewa Kopacz ponoć szykuje się na ministra zdrowia,mimo iż została obciążona zeznaniami Sawickiej ,jako ''głowny macher '' rozdzielający szpitale... Czyli ? Jeszcze jeden szpital dzisiaj,nim dzionek zaświta...:) ps.dzisiaj lekarze zagrozili strajkiem w grudniu,o ile nie zostaną zwiększone nakłady na służbę zdrowia.. A tego akurat Platforma nie ma w programie.Chce reformy bez pieniędzy,czyli przywrócenia Kas Chorych.. 1 -ego stycznia zacznie obowiązywać ustawa zakazująca lekarzom dodatkowych dyżurów. Ciekawe .Nie wolno będzie im dorobić dyżurami ? To skąd wziąć obsadę ? I im zapłacić ,aby byli zadowoleni ? Jak dobrze,że my w świętym mieście mieszkamy.Zawsze możemy się pomodlić o cudowne wyzdrowienie w razie czego.A co mają mówić ci z Wybrzeża ? Taki kawał drogi do wyleczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: do Russian 26.10.07, 17:40 ".A co mają mówić ci z Wybrzeża ? Taki kawał drogi do wyleczenia." .... ciekawe, co mowili? kiedy ministrem gospodarki morskiej zostawał ten szczyl z młodzieży wszechpolskiej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 do wszystkich i prawych i bardziej prawych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 23:42 Właśnie z jakąś godzinę temu z pracy przyjechałem, dziewczyna juz śpi bo jutro ma szkółkę, więc wyprysznicowałem się i zasiadłem tutaj do kompa, i tak czytam i czytam te odpowiedzi i z tego zmęczenia juz nawet nie chce mi się tutaj pisać, bo co bym nienapisał to i tak będzie źle:) Zawsze znajdzie się jakiś krytykant, albo mój opiewca, a ja pierwsze osądy na PO wydam dopiero po pół roku ich rządów bo to wtedy okaże się co oni są warci, narazie mają u mnie spory kapitał zaufania:) Idę spać, dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: do wszystkich i prawych i bardziej prawych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 14:05 Wypowiadałam sie na początku wątku, też byłam rozżalona i rozdrażniona...ale,.. Nie ma już sensu "płakać nad rozlanym mlekiem", bacznie obserwuję co teraz będzie działo sie w naszej polityce, chcę wierzyć, ze mimo wszystko będzie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeszcze Pracujący Re: do wszystkich i prawych i bardziej prawych IP: 212.87.244.* 27.10.07, 16:40 PO pierwszym pomyśle PO ta partia straciła u mnie swój głos do końca istnienia. Jak można byś takim kłamcą i podnosić podatki jednocześnie mówić o obniżce podatków??(składka rentowa). Miałem nadzieją na kolejne dodatkowe 200 zł po lipcowej obniżce składki a tu kuku:))) Partia mieniąca się liberalną i wolnorynkową wstrzymuje obniżkę czyli podwyższa podatki. Ludzie co myśmy zrobili.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: do wszystkich i prawych i bardziej prawych IP: *.icis.pcz.pl 27.10.07, 17:03 W budzecie jest zawsze cos za cos - skoro ostatnio wprowadzono tyle wydatkow socjalnych do budzetu - ulga dla dzieci, podwyzki emerytur w przyszlym roku, wczesniejsze emerytury itd. budzet zaczyna sie nie zamykac. W budzecie przygotowanym przez PiS juz bylo widac skutki - np. ciecie wydatkow na oswiate zostalo zaplanowane. Ktos musi sfinansowac to rozdawnictwo. Jedna z mozliwosci to zaniechanie obnizki skladki rentowej. Polacy przyzwyczaili sie ostatnio nie myslec i wierzyc ze mozna obnizac podatki i zwiekszac wydatki. Dodam ze 0 % obnizki czegokolwiek nie oznacza podwyzke czegokolwiek - nie mozna wiec mowic o podwyzce - to brak elementarnej logiki. Dodam ze nie pisze tego z pozycji zwolennika czy przeciwnika PO - juz przed wyborami wiadomo bylo ze ktos bedzie musial poniesc odpowiedzialnosc za przedwyborcza radosna tworczosc i powiedziec wspolobywatelom prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: do wszystkich i prawych i bardziej prawych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 17:17 XX - to jesteśmy w domu.. Twoja wypowiedź jest niczym innym,jak przyznaniem iż TWOJA PARTIA kłamała. Zwyczajnie.Okłamała swoich wyborców.. Bo ktoś ,kto chwilę pomyślał ,musiał wiedzieć. Ale na fali niechcęci do kaczorów - niemiłych ,twardych - mamy kaczora miłego,niczym lis po zjedzeniu kaczki... Cel został osiągnięty. Kurcze,jakim kosztem.I nie co ...myśmy zrobili..kochani.Ale co ...wyście zrobili... No cóż.Ale oczywiście wierzę,żeście też wierzyli... ps.Chciałabym,aby to się obróciło na lepsze.Ale musiałbym przyznać ,że wierzę w cuda.. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk46 Re: do wszystkich i prawych i bardziej prawych 27.10.07, 18:14 Zgadzam się w zupełności aczkolwiek niechętnie. Ba. Uważam,że obniżki podatków mogą być wyłącznie ujemne.Np. obniżka podatków w wykonaniu Leszka Millera polegała na likwidacji wszelkich ulg prócz darowizny na KK (bynajmniej nie kraje kapitalistyczne) oraz zachowaniu stóp i progów podatkowych. Pozostałe obniżki też okażą się ujemne. Np. zmniejszenie składki rentowej ma być zrównoważone z dużą nawiązką rozszerzeniem listy objętych podatkiem akcyzowym luksusów typu energia elektryczna o... miał węglowy. Zapewne niedługo okaże się,że na koszty administrowania funduszami emerytalnymi zużyto całość zgromadzonych tam środków i trzeba będzie urealnić przymusową składkę na fundusz emerytalny oraz wydłużać sukcesywnie wiek emerytalny do np. 128 lat. Oczywiście odpowiedzialna będzie komuna lub inny A.G.Łukaszenko. Itd.itd. Żadnego cudu nie będzie, ani gospodarczego ani innego. Nawet cudowne uzdrowienia są zarezerwowane tylko dla orzeczników ZUS, których nb. wymyślił Rząd Leszka M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: do wszystkich i prawych i bardziej prawych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 18:45 > ...trzeba będzie urealnić przymusową składkę na fundusz emerytalny > oraz wydłużać sukcesywnie wiek emerytalny do np. 128 lat. nie wiem jak z funduszami emerytalnymi lecz jeśli chodzi o ZUS, to w zasadzie już jest jasność i jest to efekt ostatnich lat "W ostatnich siedmiu latach przybyło 360 tys. osób w wieku emerytalnym. W latach 2008-2012 budżet będzie musiał dopłacić do emerytur z ZUS prawie 200 mld zł. Bez wygaszenia przywilejów emerytalnych i wydłużenia aktywności zawodowej Zakładowi grozi niewypłacalność" gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4614827.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: do wszystkich i prawych i bardziej prawych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 18:58 A teraz pytanie ; kto wprowadził wcześniejsze emerytury ? Jak powiecie ,że oczywiście kaczory,to lepiej zawiążcie sobie dzioby sznurówką od Nike. Ojojoj.A co działoby się,jakby kaczory wydłużyły wiek emerytalny. Ale pamiętjmy o Irlandii. Tam idzie się na emeryturę od 65 lat.Niezależnie od płci. ps.coraz bardziej mi się ta Irlandia podoba..:-)))) Trza chyba zabrać te wcześniejsze ,co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: do wszystkich i prawych i bardziej prawych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 19:30 > A teraz pytanie ; kto wprowadził wcześniejsze emerytury ? ważniejsze pytanie: kto będzie MUSIAŁ je zabrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: do wszystkich i prawych i bardziej prawych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 19:33 Gość portalu: nd napisał(a): > > A teraz pytanie ; kto wprowadził wcześniejsze emerytury ? > > ważniejsze pytanie: > kto będzie MUSIAŁ je zabrać? Ja w kwestii formalnej . Dlaczego będzie MUSIAŁ ? A co powiedzą ci co głosowali na Irlandię ,a są na tych emeryturach ? Ciekawe.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 do anki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 20:36 jeszcze nie rządzą a wy już na nich psy wieszacie:) Ja tam poczekam z pół roku, a teraz idę się cieszyć z dziewczyną młodością a nie będę tak jak wy zrzędził na forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: do anki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 21:26 masz rację K2 dyskusja jest bezprzedmiotowa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: do wszystkich i prawych i bardziej prawych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 21:23 > Ja w kwestii formalnej . > > Dlaczego będzie MUSIAŁ ? > A co powiedzą ci co głosowali na Irlandię ,a są na tych emeryturach ? oj, cięzko się z Tobą dyskutuje: 1. dlaczego będzie MUSIAŁ? - bo ZUS zbankrutuje (jeszcze raz przeczytaj artykuł) 2. już przyznanych emerytur nikt nie zabierze chodzi o `zastopowanie` kolejnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: do wszystkich i prawych i bardziej prawych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 18:28 Z niecierpliwością czekam na dyskusje o nowym budżecie . Szczególnie o ZUS , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michol Re: do K2 IP: *.trustnet.pl 27.10.07, 19:29 > Ja wymiękam.Nie kwalifikacje tylko partyjne zasługi... czyli PO bierze "dobry" przykład z PiS-u... Mam nadzieję, że się jednak opamiętają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 18:53 Czytam ten wątek i utwierdzam się w przekonaniu,że Polak to raptus,i wiecznie narzekający dyletant.Jeszcze nie przebrzmiały echa kampanii wyborczej,a już zaczynamy rozliczać partię zwycięzców.Jeszcze nowy rząd nie powstał, a już zaczynamy wieszać psy na PO. Jeszcze stary rząd może popsuć parę rzeczy,a już winna wszystkiemu jest PO. Poczekajmy rok ,dwa lata i dopiero zacznijmy rozliczać rządzących.Patrzmy im na ręce dokładnie.Mają dobre chęci i niezłe pomysły na Polskę, dajmy im więc szansę.Kiedy sprawy potoczą się w złym kierunku i będziemy niezadowoleni z ich posunięć, dajmy temu wyraz,także na tym forum. Zgodnie więc ze starym porzekadłem : pożyjemy ,zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 20:38 wreszcie jakiś głos rozsądku:) pozdrawiam cię mateusz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 21:27 Czy to był rząs PiS, czy teraz będzie rząd PO. Krytyka jest i będzie...i to nie dlatego że jesteśmy Polakami. Tylko dlatego, że jesteśmy narodem, który ciągle daje się robić w .... nie będę używać nieparlamentarnych słów. Ja jako zdecydowany przeciwnik PO (proszę nie myśleć, że zwolennik PiS) będę szukać potknięć, nie mniej jednak baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo chcę się pomylić. TYlko dlaczego zwolennicy PO atakują "pisowców" skoro im też dano jedynie dwuletnią szansę na rządzenie... (No ale nie mamy już Samoobrony i LPR i jak sądzę nawet najbardziej zagorzały przeciwnik PiSu przyzna, że to im się udało;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 21:32 No i dodam jeszcze, że wczoraj byłam na lotnisku w Pyrzowicach, odebrać kogoś (lot z Monachium) mniej więcej o 23.00 przylatywał samolot z Londynu. NO i przyznam się, że nie widziałam powracającyh z emigracji tłumów - zwolenników PO i Donalda Tuska (fajnie jest zagłosować mieszkając w UK....swoją drogą nie sądzę, że ktokolwiek wróci, nawet jeśli w Polsce będzie RAJ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 21:40 Ale nauczycielu sporo zostanie...K2 z dziewczyną,nd ...przemo,berek i tysiące młodych.. Oni zbudują Irlandię.Po co wyjeżdżać ? Do tych ryżych irlandczyków ?:-) Ja osobiście się cieszę.Z dwojga złego wolę Irlandię niż Japonię,bo żółtej rasy jakoś ...nie bardzo lubię.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: Mądry Polak po szkodzie IP: 212.87.241.* 28.10.07, 16:31 Dlaczego mają wracać? Poto jest ta wspólna Europa, żeby mieszkać tam, gdzie się chce. Anglik mieszkający w Szwecji, czy Francuz we Włoszech, to rzecz normalna, nie uciekali tam z powodów zarobkowych. Też możemy mieszkać tam, gdzie nam się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.07, 21:32 Znalazłam dzisiaj taki kawałek.Poczytajcie... Tak się zastanawiam jakie to straszne rzeczy Kaczyńscy żądali od Niemców, że tak Niemcy się cieszą że to Tusk wygrał ?! Hmm no może chcieli pisemnych gwarancji od Niemiec że biorą na siebie wszelkie roszczenia związane z uciekinierami z dzisiejszych zachodnich ziem polskich?! Wyjątkowa bezczelność i niesprawiedliwość! Trzeba Pamiętać że większość Niemców uciekła przed Hunami ze wschodu (Armia Czerwona), a nie została przesiedlona na rozkaz zwycięskich mocarstw (USA, ZSRR, GB). Oczywiście te smutne miny na zdjęciach „wygnanych” to zdjęcia z ucieczki przed Armią Czerwoną. Proszę tylko zwrócić uwagę na zapakowane wozy całym dobytkiem, Polacy wysiedlani z Gdyni przez ojca Eriki Stainbach mieli 15 min na spakowanie. Musieli zrobić miejsce między innymi dla rodziny Pani Eriki, która urodziła się na Pomorzu jako córka niemieckiego żołnierza okupacyjnego! Jej postawa przypomina mi kobietę która się podawała za uczestniczkę wydarzeń 9/11/2001. Napisała książkę na temat WTC i została przewodniczącą organizacji upamiętniającej to wydarzenie. Ale w końcu okazało się, że tego dnia nie było jej w pracy i wszystko o czym mówiła i pisała to stek bzdur. Tak STEK BZDUR i bezczelności tak moim zdaniem najtrafniej można opisać postulaty Eriki Stainbach. Ale wracając do przewodniego pytania sam mam pytanie: co wg Niemców ma zrobić Donald Tusk że oni tak się cieszą? A może już się zobowiązał do czegoś? Jeśli tak to mam nadzieje że tak dotrzyma słowa jak z tą „Irlandią” Według mnie to ekspertyzy prawników niemieckich, że te roszczenia są nie uzasadnione to marny argument! Jak to jest, nasze Państwo w śmiesznych(ale zawsze coś) rozmiarach, ale wypłaca odszkodowania ludziom którzy zostali wysiedleni z za Buga! Tak Polska nie Rosja, Ukraina, Białoruś! Jeszcze jedno mnie zastanawia dlaczego Powiernictwo Pruskie nie złożyło jeszcze żadnego wniosku dotyczącego okręgu Kaliningradzkiego (Koningsberg), przecież to ok. 50% powierzchni Prus Wschodnich. Czy nie ze strachu przed Carewiczem?! Sami przyznacie,że ciekawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 21:51 Do Anki : No to popatrzymy jak Tusk zajmie się ta drazliwą sprawą a niby oczywistą . Jeśli Niemcy bedą chcieli zawieruchy w Europie to będą popierac wszystko w sprawie roszczeń .Albo nie robic nic by swoich obywateli zaspokoic swoimi srodkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:03 To jeszcze jeden mazur dzisiaj...:-) Wyprawa PO stołki.Za zamknietymi drzwiami... ..''''Waldemar Pawlak ministrem gospodarki, Zbigniew Chlebowski - skarbu, Jacek Rostowski - finansów. Takie ustalenia zapadły podczas sobotniego, tajnego posiedzenia najwyższych władz Platformy Obywatelskiej - dowiedziało się Radio Zet Według radia, Donald Tusk musiał ustąpić stawiającemu ostre warunki szefowi PSL. Lider PO zgodził się oddać w ręce Pawlaka resort gospodarki. Poseł PO Zbigniew Chlebowski, którego nazwisko wymieniano wśród kandydatów na ministra finansów, ostatecznie obejmie resort skarbu. a co obiecywała nam Platforma Obywatelska? Państwo Dla Obywateli Plan rządzenia 2005-20009 ŁĄCZENIE MINISTERSTW strona 67 Proponujemy połączenie: 1. Ministerstwa Gospodarki, Skarbu i Infrastruktury (obejmuje też obecny dział budownictwa) – w dotychczasowych rządach spory między resortami gospodarczymi, a szczególnie między gospodarką i skarbem państwa paraliżowały rząd; w takim resorcie ma nastąpić uzgodnienie stanowiska przed przedstawieniem go RM (z resortów gospodarczych wyodrębniamy departamenty zarządzające funduszami strukturalnymi, z których powstanie Ministerstwo Rozwoju). www.platforma.org/program/ Oczywiście Platforma obiecywała nam połączenie jeszcze wielu ministerstw. Opublikuje je kiedy „wypluną” kolejne nominacje. Ciekawostką jest fakt, że „mendia” poinformowały o tych nominacjach nie odnosząc się do obietnic Platformusów. Ciekawe dlaczego? Zajęci są Prezydentem?'''' Ojojoj....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clip Re: Mądry Polak po szkodzie IP: 89.174.23.* 29.10.07, 07:59 Opowiadasz farmazony tworzac "fakty" z "półproduktów", wstrzymaj sie jeszcze z bólami"porodowymi" twojej mozgownicy. Pisioki 1/2 roku tworzyli pierwszą( z wielu) koalicje!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 10:06 Zgadzam się z Tobą cąłkowicie. Nie muszą wracać, ale niech w takim układzie nie decyzują o tym, kto ma rządzić w Polsce!!!! Stare powiedzienie mówi: "Nieobecni nie mają racji". A dlaczego na Wyspach znakomita większość głosowała na PO i teraz nie ma zamiaru wracać. Czegoś tu nie rozumiem, może wyjaśni mi ktoś mądrzejszy ode mnie??? Przecież w końcu umiem słuchać argumentów, a nawet przyznać rację jeśli mnie któś przekona. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 R "Nieobecni nie mają racji" 29.10.07, 11:00 ...a wyniki głosowania w USA, Ci nie przeszkadzają ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: R "Nieobecni nie mają racji" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 14:34 Przeszkadzają, bez względu na to, na jakiej emigracji, kto głosował;) Podałam przykład Wysp Brytyjskich, bo tam była po prostu największa frekwencja. Ale oczywiście pisząc o głosowaniu na emigracji, mam na myśli cała polską emigrację, w szczególności zarobkową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 11:04 do dipa... Dlaczego pisząc do mnie ,starasz się obrazić ? Czyli jesteś typowym platformusem ? Tylko ty i ty masz rację... ps.A wiedziałeś o tym,że wasz największy autorytet ,prof.Bartoszewski nigdy nie był profesorem.Bo profesor a pełniący obowiiązki profesora,to są dwie rózne sprawy.PO...:-))) Mogę dać głowę ,że nie widziałeś.. Ja osobiście życzę PO takiej opozycji,jaką sama była. Nic więcej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.masterkom.pl 29.10.07, 14:47 1. chyba do clipa,a nie do dipa 2. znowu piszesz gdziekolwiek 3. "posiada tytuł profesorski [1] nadany mu decyzją rządu Bawarii, gdzie wykładał na uniwersytetach w latach 1983-1990." pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adys%C5%82aw_Bartoszewski grzeczność wymaga, by zwracać się: profesorze 4. Bartoszewski ma autorytet niezależnie od tego, czy ktoś chce czy nie tytułować go profesorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 14:59 Piszę gdzie mi wygodnie.Nie czytaj,jak ci sprawia trudnośc.Nie jest kumata w sprawie forum.I jestem tu tylko chwilowo.. Wobec tego ,o co taka afera z Kwachem ? Władysław Bartoszewski zawsze będzie wielkim człowiekiem,choćby miał tylko wykształcenie zawodowe.. Niemniej przyrównanie publiczne naszej Ojczyzny do '' brzydkiej panny bez posagu,której nikt nie chce '' deprecjonuje go znacznie .Nie tylko w moich oczach,sorry. Dlatego piszę to co piszę. Co do tytułu,to czytałam stanowczy protest ''prawdziwego '' profesora UJ,który dziwił się,dlaczego np/Wałęsa nie posługuje się tytułem doktora.A ma ich całą wiązkę.Bez matury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 15:11 i jeszcze nd..ostatni raz dzisiaj...:-) prof.Bartoszewski.Jego wypowiedzi,bardzo kontrowersyjne dla mnie.A dla ciebie ? “Dzisiejsi studenci będą za dziesięć czy piętnaście lat posłami, ministrami, dyrektorami i oni będą określać życie polskie, a nie ta ciemnota, gdzieś tam na zapadłej prowincji, która opowiada jakieś głupstwa, a która dobrze czytać i pisać nie umie. Ci nie będą odgrywać roli bezpośredniej w życiu politycznym, a studenci będą odgrywali tę rolę. Ja patrzę na to realistycznie” Te słowa W. Bartoszewski wygłosił podczas wizyty w Izraelu w 1995 r. Obiecał też zwrot majątku, który przed wojną należał do Żydów. “Wierzę w naszego wspólnego Boga. On rzekł: ‘Sodoma zostanie uratowana, jeśli znajdzie się dziesięciu sprawiedliwych’. W Jedwabnem nie znalazło się. Dziś mówimy o tej zbrodni, jutro może dowiemy się o kolejnych . Mojemu małemu krajowi życzę wielkości moralnej” Pozdrawiam wszystkich...Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 anka miarka się przebrała!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 05:15 Bartoszewski to jest gościu idealny, temu człowiekowi kaczyńscy powinni buty szorować, a ty jak zwykle upraszczasz jego wypowiedzi, nie ładnie anka, muszę cię skarcić:) I nie jesteś tylko chwilowo na forum bo jesteś tutaj już ładne ponad dwa tygodnie pisząc naprawdę sporo wątków, jedno jest pewne napewno nie jesteś początkującym forumowiczem. Czytaj netykietę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbi Re: anka miarka się przebrała!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 08:48 jakie i gdzie studia wyższe ukończył pan Bartoszewski, mozna jedynie dowiedziec sie,że w 1983 r. Rząd Bawarii nadał taki tytuł p. Bartoszewskiemu.Można też dowiedzieć się ,iz Pan Bartoszewski w 1963 r otrzymał medal Sprawiedliwy wród Narodów Świata, a w w 1991 r.honorowe Obywatelstwo państwa Izrael - (stąd zapewne odium do Ligi Polskich Rodzin). Mozna też dowiedziec sie ,ze w 1995 r.Pan Bartoszewski otrzymał Order Orła Białego, a w 2001 r.Wielki Krzyż Orderu Zasługi RFN za pracę na rzecz pojednania Niemców z Polakami i Żydami.Jest też wymieniony w wykazie Żydów "w czasach nocy i mgły"- toż po Wiktorze Alterze i przed Markiem Edelmanem.Pan Bartoszewski zasługuje na trzy pomniki - Jeden w Izraelu, w Tel Aviwie, drugi w Berlinie, a trzeci w Warszawie - ale niech nie mieni sie być jedynym polskim prorokiem i jedyna wyrocznią w sprawach ,które juz Go nie dotyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: anka miarka się przebrała!!! 30.10.07, 09:46 ".jedynym polskim prorokiem i jedyna wyrocznią.." moze byc tylko Kaczynski,jemu trudno byloby poztawić zarzut, że jest JEDYNY!!! ..i czy mogłbys wytlumaczyc to >> "..które juz Go nie dotyczą." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbi Re: anka miarka się przebrała!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 14:34 to ty tak uważasz, ja jestem tolerancyjny i szanuję inne zdanie niż moje. Mam swoje zdanie na wiele rzeczy ale też nie mam pewności , że się nie mylę. Nie lubię Tuska ale życzę mu jak najlepiej bo wiem , że jego sukces będzie sukcesem naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbi Re: anka ma wiele racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 09:10 Niejaki "profesor" Władysław Bartoszewski nie istnieje. Istnieje tylko i wyłącznie mturzysta Bartoszewski. Ten człowiek nie miał i nie ma tytułu profesor, nie jest nawet magistrem. Jest co najwyżej wykładowcą na uniwersytetach, ale nim może byc praktycznie każdy, kto ma oczywiście coś do powiedzenia i władze uczelni go dopuszczą. Z tego powodu nie egzaminował studentów, bo moze to robic tylko osoba posiadająca wyzsze wykształcenie. Jaka jest moralność tej postaci, przez niektórych uważana za "autorytet moralny", skoro nigdy nie prostuje tej sprawy. Zostawiam to do namysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: anka ma wiele racji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 09:51 Ja już 2 tygodnie ? A weszłam tylko na chwileczkę..:) K2 -czuję się skarcona,a także zawstydzona brakiem znajomości nietykiety.Ale czytanie wszelkich instrukcji obsługi ,przerasta mnie. No i cały czas myślę,że czas wyborczy się skończy i nie będzie o czym pisać.. Negocjacje koalicjantów trwają.Jest spokój,choć mamy chłopaca do bicia.Jest nim Prezydent Rzeczpospolitej.Ale przyzwyczajenie górą.. Choć przestawienie się z jednego kaczora na drugiego to dla społeczeństwa kwestia czasu.Gorzej z mediami.. Podatku liniowego nie ma i nie będzie. Być może intencje przyszłej ekipy rządzącej były szczere, ale co z tego? Nawet jeżeli Platforma chciała go wprowadzić to już teraz zhandlowała go w negocjacjach z PSL. Miliony Polaków dało się nabrać na perspektywę niskich podatków i cudu gospodarczego na miarę Irlandii. Większość z nich jakby sobie dobrze policzyła to doszłaby do wniosku, że im się taka forma opodatkowania nie opłaca. Zamiast tego będziemy mieli Waldemara Pawlaka na stanowisku Ministra Gospodarki. To może idźmy za ciosem i mianujmy Bogusława Bagsika na stanowisko Ministra Finansów. Skoro robimy sobie jaja z wyborców to na całego :) Przykro mi ,że miałam rację co do Prof.Bartoszewskiego.Jest i tak Wielkim Polakiem.Ale już ktoś powiedział ,że ''kłamstwo nigdy nie doczeka starości ''.. O ile większym autorytetem jest ksiądz kapelan z Katynia.A wszak przytoczyłam jego słowa,dotyczące Kaczyńskiego Lecha,powiedziane 2 dni przed śmiercią.. Ale to już było..i se ne wrati..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: Anka wróży z fusów IP: *.masterkom.pl 30.10.07, 13:41 > Podatku liniowego nie ma i nie będzie. Być może intencje przyszłej > ekipy rządzącej były szczere, ale co z tego? Nawet jeżeli Platforma > chciała go wprowadzić to już teraz zhandlowała go w negocjacjach z > PSL. znowu snujesz domysły a przecież: "Jest szansa, że PSL zgodzi się na liniowy PIT" "- Podatek liniowy z odpowiednią kwotą wolną od podatku i systemem mnożnikowym to propozycja, o której warto rozmawiać - stwierdził w piątek w rozmowie z TVN CNBC poseł Marek Sawicki z PSL." gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4620406.html "PSL: Podatek liniowy jest możliwy" "- Podatek liniowy z odpowiednią kwotą wolną od podatku i systemem mnożnikowym to propozycja o której warto rozmawiać - podsumował Sawicki." gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4615740.html poczekaj niech się dogadają i wtedy będziesz krytykowała (albo nie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: pobożne życzenia GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 13:59 W tym co piszę,nie opieram się na źródłach Wybiórczej,która stała się gazetą nie wszystkich Polaków.. Bo.... .... demokracja polega na tym, aby umieć się różnić. I chyba umieć normalnie żyć, ze świadomością tego, że KAŻDY może dokonać własnego wyboru, nawet jeżeli my sądzimy, iż wybrał źle... Dedykuję to zwłaszcza moim przyjaciołom - sympatykom PO, którzy chyba o tym zapominają... Trudno bowiem za rozumienie tej prostej prawdy uznać przeświadczenie o tym, że każdą dyskusję można zakończyć tezą, że na drugą w partię w parlamencie mogli głosować tylko fanatycy ideologiczni i wielka szkoda, iż zebrało się ich aż 30% głosujących. :))) Stygmatyzacja przeciwnika jest dobra w trakcie kampanii wyborczej, w codziennym życiu staje się co najmniej śmieszna ... Ot taka refleksja, po lekturze niektórych wpisów... Znowu okazało się, że mam beret i demencję, która deprecjonuje moją działalność zawodową..:) Bo każdy ma prawo wybrać źle, i nic wam do tego bracia "naprawdę cywilizowani"... Bo... ...za chwilę może się okazać,że to Wy źle wybraliście.A przecież chcieliście dobrze .. I co wtedy ? Eksterminacja 6.ooo.oooo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: pobożne życzenia Anki IP: *.masterkom.pl 30.10.07, 15:02 > W tym co piszę,nie opieram się na źródłach Wybiórczej,która stała > się gazetą nie wszystkich Polaków.. Nie to jest ważne, na jakich żródłach się opierasz, ale to,że snujesz niczym nieuzasadnione domysły. Decyzji żadnych jeszcze nie ma! A ja Ci tylko pokazuję,że na dwoje babka wróżyła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: pobożne życzenia Anki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 15:08 Oj...nd.. Wiara w człowieka.To jest to ,co Ty masz .A mnie pewnie brakuje. Pozdrawiam i miłego popołudnia życzę...:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 20:12 szanuję twoje poglądy (nawet chyba netykietę przeczytałaś) ;) Ale muszę sieę zgodzić z "nd" snujesz tylko i wyłącznie domysły, jak narazie to jeszzcze żadnego ministra nie znamy a co dopiero mamy wiedzieć jakie będą decyzje jeszcze nieistniejących ministrów. A co do tego że ruscy i Niemcy się cieszą to o niczym to nieświadczy ja tam niewątpię w to że będziemy mieli kompetentnych ludzi od spraw zagranicznych i jeszcze nie raz z pełna kulturą dadzą popalić tym krajom, ale zrozum sa sprawy w których nie wolno chamowac rozwoju UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 05:43 Pan Bartoszewski ma swoje lata i niech juz skorzysta z mozliwości memeryta i prawnuki kołysze a nie zajmuje sie polityką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 09:06 i to jest prawda, zaczyna Bartoszewski ostatnio bredzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 do angrusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 20:15 chciałbym ci przypomnieć że ty do młodzieńców nie należysz, jak by nie było 50ątka ci już stuknęła:), pora żebys i ty szykował sie na emeryturę, a ja nad Bartoszewskim stawiam tylko J.P II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbi Re: do angrusza IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 30.10.07, 20:36 wilczkowski.blog.interia.pl/?id=1233462 ale cóż każdy ma swoje autorytety. Ja też tego Bartoszewskiemu nigdy nie zapomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Autorytety....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 20:52 Jak to nie mamy ministrów ? Pisałam rano ,że Pawlak Waldemar -toyota Hybryda ,minister gospodarki jest ,kurczę ...i jest.Jaja z wyborców,panie dzieju... Co do pana prof.Bartoszewskiego,to nikt mu wielkości nie ujmuje.Bo jego uniwersytetem była służba Ojczyźnie... Ale z wiekiem ,w każdym człowieku zachodzą zmiany..U niego też... Zwróćcie uwagę na szlachetność kaczorów.Przecież mogli wyciągnąć sprawę jego rzekomej profesury....a jednak... Szlachetność.Tak myślał o Lechu Kaczyńskim,ksiądz kapelan z Katynia.. Dwóch wielkich ludzi i dwa różne zdania o prezydencie.. Czas pokaże ,kto miał rację.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: Autorytety....... IP: 212.87.241.* 30.10.07, 20:55 A co, już dostał teczkę? Kiedy była nominacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 czy dzisiaj mamy 5 listopada??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 21:11 Ja tam nie wiem ale w kompie mam 30 październik 2007 godzina 21:10 i do nominacji zostaje jakiś tydzień, ale oczywiście prezydent już coś tam sobie skrobie:) .............................. Netykieta wartość nadrzędna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.masterkom.pl 29.10.07, 15:21 Lepper też ma całą wiązkę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 05:11 jak to nie chcą wracać!!! To mało rozumiesz, oni doskonale wiedzą że od razu tutaj pięknie nie będzie ale chcą tutaj do Polski wrucić nie za rok czy dwa ale za 5-10 lat i maja nadzieję że coś się zmieni w tym okresie. Mam na wyspach naprawdę sporo znajomych i wiesz co mówią "jak w polsce były by jako takie warunki to mógłbym wrucić natychmiast, tutaj się nie da żyć, ale jaki mamy wybór!!!" Oni nie chcą tutaj ameryki czy GB oni(my) chcą żeby tutaj było trochę normalności i dało się spokojnie żyć, nie od wypłaty do wypłaty tak jak żyją ludzie w jednych z najgorszych krajów starej UE, tylko to im starczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 14:37 Fajnie jest wracać na gotowe....... Jakoś wielu zostało i próbowało krok po kroku do czegoś dojść. I nie oczekiwali cudu gospodarczego. Ja naprawdę nie chcę, żebyśmy robili z tego forum jakąś nikomu niepotrzebną "pyskówkę", a jedynie wymianę poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbi Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 14:44 zgadzam się z tym. Zbyt wiele mamy autorytetów na emigracji którzy nie mają pojęcia o rzeczywistości w naszym kraju. Ja szanuję ludzi którzy odbudowali nasz kraj i żyli w nim, wychowywali dzieci i Polska dla nich zawsze była ojczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 14:56 Do nauczyciela... Oczywiście,mnie też o to chodzi.Bo tu mądre chłopaki piszą.Czy ich wybory okazały się słuszne ? Nie wiemy wszyscy... Ale to nie oznacza,że mamy sobie skakać do oczu.Jesteśmy dziećmi tej samej Matki -Polski.. ALe rządzącym należy się przyglądać.Mocno.Czy i w jakim czasie dotrzymują obietnic.Czy mają czyste ręce i czyste intencje ? A także ,jeżeli to możliwe,czytać prasę -ościenną,choć przejście przez cyrylicę jest dla większości niemożliwe. Oczywiście, w prasie niemieckiej najbardziej fetowany jest nowy lider Donald Tusk „pochodzący z Gdańska, przyjaciel Niemców i Kaszub” – pisze o nim niemiecka „Sueddeutsche Zeitung”. W Tusku nie ma nawet cienia nacjonalizmu, a patriotyzm jego jest czysto europejski. „Sueddeutsche Zeitung” przewiduje, że Donald Tusk przychylnie spojrzy na powstawanie Centrum Wypędzonych, nie będzie zwracał uwagi na żadne rewizjonistyczne hasła i postulaty. Będzie grzeczny, to zostanie pokazany uśmiechnięty w niemieckich telewizjach. Powiedzmy to sobie wprost, jak inaczej mógłby się zachowywać „potomek obywateli Rzeszy, którzy nosili niemieckie mundury” – jak czytamy to w „Sueddeutsche Zeitung”.To nie my Polacy,ale Niemcy to przypomnieli.Choć bez sensu,wiemy jak było... Bez wątpienia z takimi korzeniami Donald Tusk zostanie przyjęty do europejskiej rodziny. Zresztą Donald Tusk spodobał się nie tylko na Zachodzie, ale również na Wschodzie. Na Kremlu szybko zorientowano się, że z Tuskiem i skupionym wokół niego towarzystwem ,można robić dobre dla Rosji interesy. Obrona polityki zagranicznej z lat dziewięćdziesiątych, prowadzona przez ministrów spraw zagranicznych, których w żaden sposób nie można podejrzewać o kontakty agenturalne, musi być przyjęta z „ostrożnym optymizmem”, tak to przynajmniej ujął Siergiej Jastrzembski, doradca Putina. A Tusk przecież stawał jak lew w obronie Skubiszewskiego, Geremka czy Cimoszewicza. Szybko po tych wyborach przyszła jeszcze jedna interesująca wiadomość. Otóż, rozważany jest plan obsadzenia bazy wojskowej obsługującej tarczę antyrakiekietową także wojskiem rosyjskim. Czy za Donalda Tuska miałyby wrócić w granice Polski wojska ze Wschodu? Sądzić należy, że zostaną przyjęci chlebem i solą. Powinniśmy się cieszyć, wtedy rosyjskie gazety napiszą, że Donald Tusk jest wybitnym politykiem. ps.Jeśli o mnie chodzi,ja mam w nosie zachwyt sąsiadów.. Ja chcę być zachwycona swoją Ojczyzną.A podobne wypowiedzi nie oddają Donaldowi przysługi,wbrew intencjom dziennikarzy... Pozdrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 15:23 Jak nazwał naszą ojczyzną Bartoszewski "to brzydka panna bez posagu której nikt nie chce" brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbi Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 18.11.07, 15:35 bo to brzydki starzec bez profesury , który powinien siedzieć cicho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Niczym Cassandra IP: 212.87.241.* 30.10.07, 16:47 Mogłabyś podać jakieś linki, tak tylko dla potwierdzenia swojej opinii? Inaczej to wygląda jak gdakanie Cassandry. Zrobiłam przegląd rosyjskiej prasy, niczego nie znalazłam, oprócz tego, że Niemcy rozpoczęli masową produkcję bunkrów anti- nuklearnych. Nie jest to świeża wiadomość, więcej na temat tarczy nie było nic. A tu Ty piszesz, że się coś planuje, coś w rodzaju rozmieszczenia rosyjskich wojsk. Skąd takie dane? Dla zainteresowanych link o bunkrach, może po tym co anka pisze, zwiększy się zapotrzebowanie, a przy okazji sąsiedzi zarobią. uaclub.net/news/print_201248.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Niczym Cassandra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 18:34 Sorry Russian... Podałabym Ci zarówno do rosyjskiej jak i niemieckiej. Ale wtedy wyglądałoby na to,że koniecznie chcę się uwolnić od zarzutu ''gdakania ''...:) Wiesz,mam zawsze ogromny szacunek dla rozmówcy,o ile i on mnie szanuje. W Twoim wypadku chyba dialog jest niepotrzebny.Twój ze mną...i odwrotnie.Szkoda.A może i nie..:) Ps.Zamiast zajmować się gdakaniem,wejdź na rosyjskie i niemieckie strony internetowe.. Wrzuć Donalda,może znajdziesz.Na niemieckich na pewno.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 20:05 Pomysł aby rosyjscy żołnierze byli w tarczy antyrakietowej wyszedł od ruskich i był przedstawionym amerykanom, PO w jednej w swoich konferencji zdecydowanie zaprzeczyło i zanegowało taki pomysł, to ze strony ruskich było niedorzeczne Odpowiedz Link Zgłoś
pit123 profesor Bartoszewski i polityka zagraniczna 30.10.07, 19:02 Ciekaw jestem jak oceniacie prowadzoną politykę zagraniczną przez rząd PiS-u. Ja obawiam się co będzie teraz. A odnośnie Bartoszewskiego to stracił u mnie bardzo wiele. Poczytajcie wilczkowski.blog.interia.pl/?id=1233462 . Ale cóż poczekamy zobaczymy. Polska jest jednym z większych państw europejskich leżącym w środku Europy. Jeśli ktoś z Was prowadzi własny biznes to powinien wiedzieć jakie znaczenie ma położenie Firmy , instytucji , sklepu itd. Wcześniej ktoś uważał nasz kraj za europejską ku---ę. Jestem Polakiem i honor , duma, patriotyzm ma dla mnie ogromne znaczenie. Ja naprawdę nie wstydziłem się za naszą politykę zagraniczną ostatnich 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: profesor Bartoszewski i polityka zagraniczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 10:29 też teraz nie wiem co będzie, nasi sąsiedzi i nie tylko (ja mam takie wrażenie) , nigdy nie zaakceptowali naszej suwerenności. Traktowali nas i traktują jako "brzydką pannę bez posagu , która powinna się do wszystkich uśmiechać". Ale to od nas zależy kim jesteśmy i czy będą nas traktować jak k----ę europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: znalezione w sieci..:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 19:23 Martwię się. Coś bardzo niedobrego dzieje się ze zwolennikami zwycięskiej oPOzycji. Miast cieszyć się z odzyskanej wolności i fruktów, których ona Odrodzona III RP niechybnie nam nie poskąpi, oni osuwać się zaczynają w jakąś dziwną chorobę, którą od tężejących w chmurnym grymasie twarzy nazwać można "stężeniem POwyborczym". Przypadłość, którą ze względu na gwałtowność rozprzestrzeniania się oraz zasięg występowania można już nazwać epidemią, wybuchła niespodziewanie w niedzielę 21 października około godziny 23. Syndrom stężenia POwyborczego charakteryzuje się gwałtowną zmianą zwyczajów, znaczącym obniżeniem progu irytacji, zanikiem poczucia humoru, stępieniem zmysłu tropiącego oraz niezwykłym wprost wzrostem racjonalizmu. Syndrom zbiera swe ponure żniwo wśród szeregowych sympatyków tryumfującej oPOzycji, prooPOzycyjnych blogerów oraz w redakcjach, na których niezależność czyhała odchodząca właśnie tyrania. Jak rozpoznać dotkniętego stężeniem? 1. Na dźwięk słowa "Irlandia" zaczyna wymachiwać rękoma, pukać się w czoło, mówić coś o przenośni i semantycznej drodze na przełaj. 2. Zapytany o to, jak rozumie wyraz "wkrótce" ("wkrótce lekarze, pielęgniarki, nauczyciele...") odpowiada, że to bardzo trudne słowo, którego znaczenie nie do końca jest jasne. Na zakończenie długiej wypowiedzi dorzuca deklarację, że tego typu pytania są, w jego opinii, przejawem prymitywnego krytykanctwa. 3. Skonfrontowany z informacją o rozważanym przez oPOzycję pomyśle cofnięcia obniżki składki rentowej oraz rezygnacji ze zmniejszenia PIT (w 2009) zatyka uszy i zaczyna nucić "jeszcze będzie przepięknie". 4. Spojrzeniem typu "Boże, ale z ciebie kretyn" reaguje na prośbę wytłumaczenia na czym polegają prawdziwe i pożyteczne obniżki podatków skoro te, które zmniejszają dochody budżetu są szkodliwymi, mydlącymi ludziom oczy zagrywkami populistów, którym oPOzycja mówi "nie". 5. Żarty z prawie już rządzącej oPOzycji kwituje kwaśnym uśmiechem typu "zaraz ci dam w mordę" i uwagą o dalece posuniętej niestosowności tak prostackiego zachowania (kontrastuje z przedstężeniowym luzem i wielce swobodnym podejściem do obalonego reżimu). UWAGA: z dotkniętym stężeniem wciąż można pożartować o Prezydencie RP. 6. Znacząco rośnie u POrażonego poziom kultury i delikatności. Poruszanie tematów niezwiązanych merytorycznie z bieżącą działalnością publiczną członków nowej władzy a mogących nadwyrężać ich zasłużenie dobry wizerunek uważa za prymitywizm i moralny rynsztok. 7. Natknąwszy się na informację o areszcie za teksty irytujące sojuszników nowej władzy wzrusza ramionami i z satysfakcją stwierdza, że "dobrze tak agentom" (skoro nie byli w stanie dostrzec cudowności tych, co trzeba, to nie zasługują by cieszyć się słoneczkiem wraz z porządnymi obywatelami, którzy walczyli o Odrodzoną III RP). Racjonalnie dodaje, że kto obstawił złego konia, ten musi się liczyć z kosztami przegranej. Na odchodnym rzuca coś o parszywych PiSmakach, którzy mają za swoje. 8. Stężony POwyborczo reaguje wyniosłym parsknięciem (na melodię "ale ty głupi skoro tego nie pojmujesz") na pytanie jak rozumieć obietnicę odchudzenia administracji przez cięcie etatów w urzędach wojewódzkich i równoczesne zapewnienie, że nie zwiększy się liczba bezrobotnych bo zwalniani znajdą pracę w kierowanych przez PO urzędach marszałkowskich. 9. Zagadnięty o wędrujący Stadion Narodowy (wczoraj w Białołęce, dziś na Służewcu, jutro pod Mrągowem) popada w chwilową śpiączkę, po minucie macha ręką i stwierdza z filozoficznym optymizmem: "przeciez to jeszcze 5 lat, kto wie, czy wcześniej nie będzie końca świata". 10. Usłyszawszy, że ktoś oczekuje na obiecane przez oPOzycję cuda robi wielkie oczy i wydyma policzki co symbolizować ma wielkie zaskoczenie żenującą naiwnością i brakiem demokratycznego obycia oczekującego: "To naprawdę ktoś był tak głupi żeby w to uwierzyć?" pyta i dodaje: "niektórzy to faktycznie nie dorośli do demokracji". To oczywiście tylko część najbardziej rzucających się w oczy symptomów stężenia POwyborczego. Czytelników zachęcam do podawania wyników własnych obserwacji. Oczywiście celem wzbogacenia wiedzy na temat tego nowego, nieznanego wcześniej schorzenia i opracowania antidotum. Być może wspólnymi siłami uda nam się pokonać tę straszną epidemię. Ps..:-))))) Kto chce obejrzeć komentarze stężałych POwyborczo internautów powinien zajrzeć tutaj. TUTAJ....proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michol Re: znalezione w sieci..:) IP: *.trustnet.pl 31.10.07, 19:57 > Kto chce obejrzeć komentarze stężałych POwyborczo internautów > powinien zajrzeć tutaj. no coś TY - ja , w przeciwieństwie do Brata Pana Prezesa, tak szybko się nie obrażam, a jeśli już, to przynajmniej wiem o co się obraziłem ;-)) gratuluję poczucia humoru i pozdrawiam serdecznie POwyborca ;-) p.s. patrząc na ilość wpisów w wątkach dotyczących wyborów i polityki, zastanawiam się, czy w każdym narodzie, ten temat wzbudza tyle emocji co w Nas ??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
venom2.0 Re: znalezione w sieci..:) 31.10.07, 20:01 > p.s. patrząc na ilość wpisów w wątkach dotyczących wyborów i polityki, > zastanawiam się, czy w każdym narodzie, ten temat wzbudza tyle emocji co w Nas > ??? :-) Raczej nie, najczęściej wzbudza czekawość przed, nie po. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: znalezione w sieci..:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.07, 13:09 DAwno nie zaglądałam, coraz ciekawszy ten wątek;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: znalezione w sieci..:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.07, 14:42 Lider PO Donald Tusk chce, by Michał Boni objął stanowisko doradcy w kancelarii premiera - poinformował serwis wprost.pl. Boni, który był wcześniej kandydatem ma ministra pracy, nie wejdzie więc do rządu. - Boni będzie się zajmował sprawami pracy i polityki społecznej – mówi tygodnikowi “Wprost” jeden z członków zarządu PO. (onet.pl) Straszna kara. Nie został ministrem, a TYLKO doradcą w kancelarii premiera. Pan Michał nic, tylko całe życie się poświęca dla dobra Polski… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: znalezione w sieci..:) IP: *.iplus.com.pl 02.11.07, 18:01 > Straszna kara. Nie został ministrem, a TYLKO doradcą w kancelarii > premiera. Pan Michał nic, tylko całe życie się poświęca dla dobra > Polski… A ty uważasz ,ze jedyną kara jest smierc przez powieszenie . A może ujawnisz ile ty masz lat i co robiłaś w latach osiemdziesiątych ??? Byłaś poddana takiej próbie ????? Bardzo łatwo jest potepiać ,ale czy ty sprawdziłaś się w podobnej sytuacji ??? MOze nic nie robiłaś i dlatego wiadowme słuzby się tobą nie interesowały ???A może z tetrową pieluchą w spiochach biegałaś ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: znalezione w sieci..:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.07, 19:13 Jo,ty poza tym jesteś zdrowy ? Co z tym wieszaniem ? Ja nawet prania nie lubię wieszać,a co dopiero niewiernego Misia,co chce sobie posiedzieć na stolcu.Ministerialnym... Koniecznie chcesz wiedzieć ,co ja robiłam..że tak osądzam. Otóż po raz n-ty mówię,że na forum nie muszę się opowiadać skąd..co i jak. Natomiast pochodzę z rodziny,gdzie takie lojalki były zdradą.Nawet jak wymuszone torturami. Kedyw Ak-owski był bez litości w warunkach wojennych. A ja owszem,mogę zrozumieć, że Misio bał się żony więcej niż SB- cji,ale taki charakter słabiutki źle rokuje jako ministrowi. FINITO. A teraz ocena / miarodajna / polityki '' kaczystowskiej ''.. Cytuję.. ''Dlaczego nasze media nie cytują opinii o Polsce „Neue Zürcher Zeitung", uważanej za najbardziej wpływową gazetę w Europie? W światowej klasyfikacji wiarygodności i obiektywizmu szwajcarski dziennik plasuje się na pierwszym miejscu. Niemiecki dziennik „Frankfurter Allgemeine Zeitung" traci, niestety, zaszczytne drugie miejsce po „NZZ", czego jesteśmy świadkami. Zalewa nas powódź cytatów z kilku, zazwyczaj lewicowych mediów zachodnich, pasujących do lansowanego przez tzw. liberałów negatywnego obrazu Polski za granicą. „Neue Zürcher Zeitung" nie buduje swej pozycji na taniej sensacji, a jej komentarze oparte są na rzetelnej analizie. Oto fragment artykułu o naszej polityce zagranicznej: „Polska polityka zagraniczna nie cieszy się dobrą opinią w UE. Niesłusznie. Obrona narodowych interesów w Brukseli rośnie na znaczeniu też w Europie Zachodniej, czego dowodzi pogorszenie stosunków z Rosją. Warszawa lepiej rozpoznała nowy charakter rosyjskiej polityki Putina niż Zachód". I dalej: „Jeśli uznamy, że dobra polityka zagraniczna to polityka realistyczna, Polska uprawia lepszą politykę niż Berlin, Paryż czy Bruksela". Jo,może odniesiesz się do tego na przykład ? Chyba ,że zamierzasz napisać,że to spisek prezydenta,to ...lepiej nic nie pisz... Pozdrawiam..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 do anki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 05:09 no i tutaj się poczęści zgodzę z Panią, z tym że rosyjską politykę poznaliśmy już w zasadzie na początku tego wieku. Sprawa wygląda następująco, UE po części nie chce przyjmować do wiadomości że rosja jest zła, rosjanie mają złoto 21 wieku (ropę, gaz, energię), i krajom UE też zależy na utrzymywaniu jako takich stosunków, bo nie wiedzi im się aby mieli droższe surowce. A wszystko się dzieje kosztem oczywiście polski i innych krajów bałtyckich. Ale polityki zagranicznej kaczorów względem rosjan nieakceptowałem, można to było zrobić po cichu i z kulturą. Jak to mówią w języku dyplomacji, "z uśmiechem na ustach opluć mrozmówcę pięknymi słowami":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: profesor Bartoszewski i polityka zagraniczna IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 02.11.07, 15:32 wiadomosci.onet.pl/1634381,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbi Re: profesor Bartoszewski i polityka zagraniczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 15:07 Bartoszewski to stary starzec bez profesury , który powinien siedzieć cicho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Mądry Polak po szkodzie IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 23.01.08, 18:06 Czyżby Polacy zaczynali samodzielnie myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś