Dodaj do ulubionych

Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę"

11.12.07, 22:31
Tak tak... Piotruś ma talent...;) Szczególnie do fotografowania mnie z
zaskoczenia.:[ Prawda Piotrusiu??
Obserwuj wątek
    • paulinka1303 Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" 11.12.07, 22:33
      Tak tak... Piotruś ma talent szczególnie do fotografowania mnie z
      zaskoczenia:[ Prawda Piotrusiu???
      • Gość: Kuroń Re: Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" IP: 212.160.86.* 11.12.07, 23:49
        Brawo, brawo !!!!!
        • olivia86 moje zdanie 20.01.08, 00:10
          gratuluje wszystkim, świetne fotki ,cieszą oko gdy ktos lubi
          patrzeć ;) Moja ulubiona fotka z baletnicą Piotr Krass,śliczna.
    • Gość: greg_d5 Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" IP: 217.171.129.* 12.12.07, 00:50
      Witaj Piotr.Zdolny z Ciebie chłopak.Ciesze się że przejełeś
      zamiłowania od TATY(którego bardzo serdecznie pozdrawiam z Newcastle)
      Pare Waszych fotek poszło w Anglie bardzo się podobały.Mam ich
      niewiele może jak się spotkamy dostanę od Was więcej.Gratuluje Piotr
      stajesz się powoli osobistością w naszym mieście takim
      częstochowskim ambasadorem choć jesteś taki młody.Pielęgnuj pasje(te
      gwiazdki też no i rower).Rodzice pewnie są z Ciebie dumni.Fajnie że
      Cię poznałem.Starszy kolega od gwiazd.
    • Gość: Tomasz Jaskóła Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 06:58
      Graaaaaatuuuuuulacjeeeeeeeeeeeeee ....

:):)

• Gość: ccc Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" IP: 89.174.23.* 12.12.07, 08:32
      I miejsce w kat. sport to jakieś "nieporozumienie"
      • Gość: bbb Re: Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 08:58
        no dokladnie-popieram.
        I miejsce w kat. sport to jakas zenada ;/
        • Gość: koko Re: Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" IP: *.hcz.com.pl 12.12.07, 09:37
          Bzdury opowiadacie. To sportowe zdjęcie z koszykarzem na tle grafiti
          jest po prostu fenomenalne. Kto wie, czy nie jeszcze fajniejsze niż
          fotka Piotra Bednarka, któremu szczerze gratuluję wszystkich nagród.
        • Gość: ccc Re: Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" IP: 89.174.23.* 12.12.07, 09:51
          Ciekaw jestem kto z jury stawił się za tym zdjęciem z "paintballistą" za to
          zdjęcie przedstawiające "starcie piłkarzy"-to czarno-białe jest super,
          no i jeszcze te łodzie na zalewie w Poraju-fotka bardzo fajna,ale konkurs był
          "MOJA CZęSTOCHOWA" , a nie "miasteczka sąsiadujące"
          Czy nie było zdjęć w tej kategorii przedstawiających samą Częstochowę?
      • dzafel Re: Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" 14.12.07, 01:04
        Wszyscy mówią o zdjęciu z kategorii Sport - spójrzcie na kategorię Kultura - jak
        dla mnie to zdecydowanie najgorsze zdjęcie z wszystkich nagrodzonych!... aż dziw
        bierze, że takie coś wygrało.
        Moim skromnym zdaniem najlepszym z wszystkich zdjęć było zdjęcie z łódkami
        (wygrana w kat. Środowisko)
    • por1 Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" 12.12.07, 09:43
      Brawo Piotrek, brawo Mikołaj(nieświety)
      • Gość: Agu$ka Re: Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" IP: *.profiline.pl 12.12.07, 17:00
        a tak wogóle... to gratulacje dla wszystkich wyróżnionych w tym
        konkursie :)
        ale dla mojego kumpla z gimnazjum największe się gratki należą
        hehe :P
    • Gość: Agu$ka Re: Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" IP: *.profiline.pl 12.12.07, 16:58
      Oo ja Piotrek.... !!!! :D
      gratulacje !!!! :)
      świetne zdjęcia :) :)

• Gość: Julka Piotruś B to uczniem której szkoły jest??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 17:04
        • Gość: ;) Re: Piotruś B to uczniem której szkoły jest??? IP: *.profiline.pl 12.12.07, 20:10
          z tego co wiem to uczeń 2 klasy Liceum Traugutta ;)
    • Gość: maksym_net MOJA GAZETA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 19:57
      CIEKAWY JESTEM DLACZEDO TYLE NAZWISK ZWIĄZANYCH Z GAZETĄ DOSTAŁO
      NAGRODY
      • Gość: ccc do organizator Re: MOJA GAZETA :( IP: 89.174.23.* 12.12.07, 22:07
        Też mnie to zaskoczyło!!?? Taka moja uwaga DO ORGANIZATORóW (GRZEśKA, OLI):
        Wygrały same osoby ze ścisłego kręgu znających się i zawodowo lub prawie
        zawodowo fotografujących osób, dwóch z nich pokazano dodatkowo po pięć zdjęć -
        ok. dobre zdjęcia zrobili,ale czy nie lepiej było zaprezentować po np 1 zdjęciu
        wielu osób, spróbować w ten sposób nagrodzić ich ,że też włożyli wiele starań w
        ten konkurs (prace nadesłało 50 osób!!!), nie wieżę że część zdjęć reszty osób
        nie nadawało się do pokazania. W regulaminie zachęcaliście nie tylko zawodowców
        ,ale też osoby które na co dzień nie robią zdjęć-"wezice aparaty, pokażcie że
        jesteście, jak widzicie wasze miasto, jego wady, zalety itp..." Takim podejściem
        uważam że zniechęciliście wiele osób do dalszego brania udziału w następnej
        edycji "Mojej Częstochowy",mnie osobiście też, bo jak amatorzy tacy jak ja czy
        inni mają się równać z zawodowcami I ICH SPRZęTEM JAKIM PRACUJą.
        Mam wrażenie że jury szukało zdjęć zbyt "artystycznych? wyniosłych? poważnych?
        poprawnych?",a za mało "reporterskich"(nie mówię o wszystkich wyróżnionych
        zdjęciach),ale o wielu, np "fota z dłońmi"-piękna, ale gdzie temat???
        ,czy "paintbaalista"w kat.SPORT- zero tematu, przesłania,klimatu, charakteru,ja
        takie zdjęcia wywalam, uważam je za nieudane-ale jestem amatorem i może się nie
        znam!?! Fota z bezdomnymi śpiącymi na dworcu i napis "tu jest Polska"-
        rewelacja, charakter,przesłanie, dająca refleksję-i bez nagrody???. Może
        stworzyć osobne kat. dla zawodowców i amatorów, dajcie szanse tym co próbują
        swoich sił, chcą się pokazać(oczywiście bez jakiejś tandety),bo inaczej co roku
        będziecie rozdawać nagrody tylko w "swoim gronie" i jeszcze jedna uwaga: oprócz
        jury może dać też wybór mieszkańcom, waszym czytelnikom, niech oni też decydują
        która fotka lepsza (obiektywne spojrzenie); życzę organizatorom powodzenia i
        organizacji wielu konkursów foto, a wyróżnionym gratuluję świetnych zdjęć i
        dalszych sukcesów. POZDRAWIAM!!!
        • Gość: MAKSYM_NET Re: MOJA GAZETA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 13:21
          do ccc bardzo się cieszę że popierasz moją opinię ,jeżeli ktoś
          śledzi forum foto w GAZECIE to jest w temacie .
          Zobaczymy jaka będzie druga edycja konkursu MOJA GAZETA I
          PRZYJACIELE pozdrawiam
        • pjolo Re: MOJA GAZETA :( 13.12.07, 22:37
          ""czy "paintbaalista"w kat.SPORT- zero tematu, przesłania,klimatu,
          charakteru,ja
          takie zdjęcia wywalam, uważam je za nieudane-ale jestem amatorem i
          może się nie
          znam!?!""

Czesc ,uwazasz ze paintball to nie temat?
          Nie wiem jakie przeslanie bys chcial
          by mialo zdjecie sportowe?
          Klimat mysle ze ma, jezeli podoba sie
          osoba grajacym w paintball, to cos
          charakteru chyba tez.
          Poza tym zdjecie jest z cyklu osmiozdjeciowego.
          Zalozenie jest by pokazywac zdjecia najlepsze
          i to powinno motywowac, by znalezc sie w ich gronie.
          A z werdyktem jury mozna sie zgadzac, lub nie.
          Ale pisanie takich bzdur, tylko zle swiadczy
          o tobie, anonimowo oczywiscie latwo wyrzygac na wszystkich.
          Pozdrawiam i zycze powodzenia w przyszlym roku.

www.piotrkras.pl
          moje gg 927-46-82
          kom. 693-077-538.
          • Gość: ccc Re: MOJA GAZETA :( IP: 89.174.23.* 14.12.07, 08:37
            napisałeś "bzdur, zle o mnie świadczy,WYRZYGAć??? no to raczej o tobie żle
            świadczy, widzę że chyba skrytykowałem akurat twoje zdjęcie,A TY "mistrzu"
            krytyki nie znosisz-twój problem,ciebie trzeba po plecach poklepać i powiedzieć
            że wszystkie zdjęcia masz super; napisałem "jestem amatorem i może się nie znam"
            więc czytaj ze zrozumieniem,szkoda że nie wspomniałeś jak napisałem ile zdjęć
            jest znakomitych, a co do zdjęć "sportowych" to ty chyba dobrych zdjęć nie
            widziałeś jak pokazać można"rywalizację,wysiłek,poświęcenie,ruch ciała, emocje itp.
            I nie denerwuj się tak, widziałem na blogu twoje fotki i uważam że dużo z nich
            jest bardzo dobrych, może kiedyś wspólnie zrobimy jakiś pokaz naszych zdjęć w
            Oslo???!!! Pozdrawiam
            • Gość: maksym_net Re: MOJA GAZETA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 21:45
              chyba najlepszym jurorem dla tego konkursu mogli być czytelnicy
              GAZETY którzy sami mogliby wybrać najlepsze prace widziane
              okiem medalika

• Gość: fotoloto Re: MOJA GAZETA :( IP: *.realestate.net.pl 20.01.08, 22:24
          W kwestii udziału osób o różnym "zaawansowaniu" w fotografii - zawodowiec to
          osoba utrzymująca się, zarabiająca na fotografii - osób kwalifikujących się
          jakkolwiek do tego określenia w tym konkursie było może 2, może 3 - reszta to
          "amatorzy" (czyli fotografujący nie czerpiący zysków z fotografowania) - to że
          wykonują bdb zdjęcia, nie musi oznaczać że są profesjonalistami - po prostu mają
          do fotografii „rękę” (czy jak kto woli - talent).

Co do sprzętu - dasz takiemu średniego cyfraczka z MM - i wykona 100 razy lepsze
          zdjęcia niż "przeciętniak" mało obeznany ze sztuką malowania światłem wyposażony
          w D3.

Sprzęt - tak to już jest, że jedni mają lepszy, inni gorszy - cóż...

ale!

Po pierwsze - "na nic sprzętu kupa, gdy fotograf dupa!" - znasz??? (dlaczego? -
          patrz wyżej)
          Po drugie - wartością większości zdjęć nagrodzonych czy wyróżnionych w tym
          konkursie nie była ostrość-żyleta, piękny, naturalny bokeh, 50mln pikseli na
          matrycy i takie tam – ważny był uchwycony odpowiednio moment, znaleziony kadr -
          i do osiągnięcia podobnych efektów jak te widoczne na owych pracach wystarczy
          mieć dobre oko, odrobinę szczęścia i naprawdę przeciętnego jak na dzisiejsze
          czasy syfraka-idiot-kamerę - nie koniecznie zaś mega-wypasioną lustrzankę za
          10-15tys. i zacny tytuł profesjonalisty.
          Nie jest absolutnie tłumaczeniem, że profesjonaliści z samego faktu bycia
          „profi” lub ktoś z powodu posiadania drogiej lustrzanki zrobi lepsze zdjęcia! -
          może przyrodnicze, sportowe (typowe – np. takie, jakie znamy z gazet o piłce
          kopanej) – tak ok. – ale dobry reportaż (a taka była w sumie idea konkursu -
          pokazać ludzi, miasto, wydarzenia - toż to reportaż właśnie) można robić i
          prostym aparacikiem dalmierzowym za 100zł z Allegro - naprawdę - liczy się oko,
          odrobina szczęścia, zapał do PRACY (bo to praca! - poświęcenie by powstało
          ciekawe, niebanalne ujęcie).

Ględzenie na pewno nie pomoże niczego tu osiągnąć - wsiąść się (i aparat) w
          garść i do pracy!

No i jeszcze jedna rzecz - jeśli ktoś obawia się poziomu – że za wysoki – no
          sorry – to jak napisał ktoś inny – są inne konkursy – do wyboru do koloru – o
          zróżnicowanym poziomie.
          Ale trzeba mieć świadomość, że udział w konkursie (jakimkolwiek) to WYZWANIE !
          Jakim wyzwaniem jest dla 20-latka udział w konkursie z poziomem odpowiednim dla
          przedszkolaków ??? Brać udział w takim, bo ma się pewność wygranej??? O to
          chodzi? – no tak – wygrana w kieszeni – ale satysfakcja....?
          Podobnie ma się sprawa z takimi konkursami – dostać nagrodę, w konkursie w
          którym brali udział może i lepsi od ciebie – to jest dopiero nagroda! – znaczy,
          że coś ci się naprawdę udało, osiągnąłeś sukces .

I tego wszystkim Wam fotografującym życzę – pasji, światła i odrobiny
          szczęścia... - więcej do wykonania dobrego zdjęcia nie potrzeba.
    • jstolecki Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" 12.12.07, 20:17
      do "Gość: ccc" - czytałeś regulamin ? :) "Zdjęcia przysyłane na konkurs muszą
      być wykonane w Częstochowie bądź w najbliższej okolicy. "
      do "maksym_net" - no ciekawe ;]
      Gratulacje dla wszystkich co coś wygrali :)
      • Gość: ccc Re: Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" IP: 89.174.23.* 12.12.07, 20:53
        do jstolecki - tak czytałem jakieś 20-30 razy, tylko Ola powiedziała wczoraj, że
        w tej kategorii nadesłano najwięcej zdjęć i dziwi mnie że wybrali to a nie
        jakieś bardziej związane z naszym miastem, sam miałem bardzo dużo ciekawych
        fotek z regionu, ale uznałem że na konkurs nie pasują. No trudno, może mój
        błąd!? Pozdrawiam
        • Gość: xyzenek Re: Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 20:53
          Gratulacje dla zwycięzcy i jego nauczyciela z Traugutta, który zapewne był
          przez przypadek jurorem i nie miał wpływu na wybór fotki która firmowała
          organizowanąjakiś czas temu przez Podgórskiego wystawę. No cóż jaki gazeta taki
          konkurs. To żenujące mieszać w jednym kotle zawodowców i kompletnych amatorów.
          No ale czego sie spodziewać skoro fotoreporterzy Gazety wysyłają na prestiżowe
          konkursy zdjęcia rasowane w fotoshopie i się nie wstydzą. Że też W. Prażmowski
          stracił twarz w takim szambie tego bym się się nie spodziewał
          • Gość: takitam Re: Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" IP: *.tktelekom.pl 13.12.07, 22:24
            >[...]To żenujące mieszać w jednym kotle zawodowców i kompletnych amatorów.

Byłem dzisiaj zobaczyć te zdjęcia. Gdzie Ty tam widzisz "zawodowców". Chyba Cię
            pogięło, toż to są foty młodych amatorów mających dostęp do w miarę dobrego
            sprzętu. Główny "wygrany" jest mocno przereklamowany, ale zrobi "karierę", jak
            niektórzy "foto" z GW ;-) A Prażmowskiego dołożyli do jury dla okrasy, by było
            "profesjonalnie".
    • pjolo Żal mi was... 13.12.07, 22:22
      ...wszystkich anonimow piszacych takie bzdury.
      Prazmowski stracil twarz, takie rzeczy moze pisac
      totalny ignorant i imbecyl.
      Sorry ale trzeba najpierw poznac takich ludzi
      jak elita fotograficzna, ludzi z tego jury.
      Ludzi znajacych sie dobrze na historii, etyce
      fotografii.
      Werdykt przy takiej ilosci fotografii nigdy nie bedzie
      do konca sprawiedliwy, zawsze bedzie subiektywnym wyborem
      jury, autorytetow, mistrzow.
      Konkursy nie sa po to by promowac slabych autorow,
      tylko aby zmobilizowac do rywalizacji, wytyczaja
      aktualne trendy (?) fotografii.
      Prosta rada "nie chcesz sie scigac, nie startuj".
      Jest tyle szczebli konkursow, kazdy moze znalezc
      cos dla siebie, od szkolnych, az po World Press Photo.
      Piotrek, jeszcze raz gratulacje!
      Za rok, dwa :)mam nadzieje pogratulowac Ci Grand Press!
      • Gość: jak to ? Re: Żal mi was... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 23:29
        wygrał ktoś , kogo nauczyciel był jurorem ????????? za bardzo
        transparentne to to nie jest chyba ?
        • rdbckm Re: Żal mi was... 06.01.08, 19:47
          ktoś wspomniał o etyce fotografa i takich tam pierdołach... no sory ale nie
          istnieje nic takiego....( chyba ze w szkole filmowej). Jak dla kogoś kładzenie
          się na leżaka przed jasną górą dla zrobienia fotki pielgrzymom lub stanięcie za
          amboną i trzaskanie z zaskoczenia fotek klechą jest etyczne to żal mi was.
          • Gość: xxl Re: Żal mi was... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.08, 20:07
            > Jak dla kogoś kładzenie
            > się na leżaka przed jasną górą dla zrobienia fotki pielgrzymom lub
            > stanięcie za
            > amboną i trzaskanie z zaskoczenia fotek klechą jest etyczne to żal > mi was.
            Oczywiście masz absolutną rację. Napiasne jest:
            "Nie będziesz wykonywał zdjęć, ani żadnych obrazów Jasnej Góry, pielgrzymom i
            klechom z pozycji innej niż klęcząca, a dłonie Twoje (w których trzymasz kamerę)
            muszą być oplecione różańcem."

Wiesz co to jest ambona? Umiesz za tym stanąć?:D

> klechą
            KLECHOM :P
            • Gość: xxl Re: Żal mi was... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.08, 20:14
              > > klechą
              > KLECHOM :P

No chyba, że nie popełniłeś błędu. Wtedy musisz wiedzieć, że zdjęcia robimy
              aparatem, a nie klechą. ;P
              • rdbckm Re: Żal mi was... 08.01.08, 21:44
                niech będzie, że KLECHOM :P

nie popadajcie czasami w samozachwyt
    • Gość: xx Re: Piotr Bednarek wygrał "Moją Częstochowę" IP: *.icis.pcz.pl 20.01.08, 12:32
      Przyznam sie ze bardzo lubie zdjecia Piotra Bednarka. W sumie
      najbardziej odpowiadaja mi zdjecia jego i "pjolo". To oczywiscie
      tylko moje osobiste upodobania :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka