zenekzpola 09.01.08, 13:59 Witam. Chcialbym isc do Technikum na Targowej na kierunek: mechanik samochodowy. Możecie mi powiedziec jaki tam poziom jest ?? i jakie 3 przedmioty z gimnazjum są potrzebne aby sie tam dostać. Z góry dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oli Re: Szkola Technikum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 16:51 Dziecko kochane nie choc tam jezeli chcesz cos umiec. polski , jezyk obcy i fiza. idz na Augustyna, tam nauczysz sie wiecej. zreszta na Targowa przyjmuja wszystkich . mierz wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Szkola Technikum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 16:57 Po wpadkach korupcyjnych wszystko co się rusza idzie na Targową . No i wtedy i dyscyplina i poziom spada . Technika zwykle mają niższy poziom niż licea - dobre licea . No ale ma się zawód lub jego namiastkę . Języki to ułuda w technikum . raz czy dwa razy w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Szkola Technikum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 23:30 Łuda? Ja mam 3 w tygodniu angielskie i dwa rosyjskie, więc... Czy to raka wielka łuda? Wg. mnie technikum jest trudniejsze od liceum(Prócz tych najlepszych), bo jest gratisowo parę przedmiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Szkola Technikum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 23:32 Polecam szkołę gastronomiczną :P Co uważacie o technikum nr. 8? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Szkola Technikum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 11:48 To ja może podepnę sie pod temat. Dopiero w przyszłym roku będę wybierał liceum, ale już teraz chciałbym się dowiedzieć paru rzeczy. Czytam, zaglądam na strony, podpytuje, może i tu dostane jakieś ciekawe informacje na temat LO. W przyszłości planuje studiować prawo. Które liceum najlepiej przygotuje mnie do tych studiów może wypowiedzą sie osoby uczące sie w takich właśnie LO i mają juz na ten temat wyrobione zdanie, wiedza co jak i gdzie jest lepiej lub gorzej. Wasze opinie będą dla mnie bardzo cenne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiedzący... Re: Szkola Technikum IP: 89.174.23.* 17.04.08, 16:03 Angrusz, ale Ty sie mądry zrobiles... szkoda tylko, ze wszystko co piszesz, to jedna wielka bzdura. Po 1., to uczniów nie przybyla na Targowej - jak piszesz, ale ubyło...w technikach klasy liczą po ok.20 osob. (To jest duzy plus) Po 2., poziom wzrosł, od dnia urzedowania nowej dyrekcji - mniej imprez, akademii - a co to oznacza - wiecej nauki, koł zainteresowan, zajęc fakultatywnych. Po 3., co z tego, ze przyjdzie tu "wszystko co sie rusza", skoro musi sie podporzadkowac rzeczywistosci szkolnej (kryteria oceniania, frekwencja) - nie dadzą rady? To są skreslani z listy i po problemie. Wiec, sam widzisz Szanowny Panie Angruszu,ze nijak ma sie to do Twojej wiedzy o tej szkole...w ktorej nigdy nie pracowales i mam nadzieje, ze nie bedziesz pracowac, bo czytajac Twoje wieczne narzekania na forum, to az wspolczuje Twoim podopiecznym! A co do pytania autora watku...a nie mozesz wejsc na stronę www ZSME i sprawdzic interesujące Cię informacje (pulaski.neostrada.pl), albo skorzystac z e-maila (dyrektor.zsme@wp.pl)? To chyba wiarygodniejsze zrodlo, niż Forum... P.S. Nie słuchaj chłopcze Angrusza, bo dla niego, to kazda szkola ma wady...tylko on jest nieomylny, chodzący ideal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Szkola Technikum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 18:22 Do wiedzącego : Na początku to zaznaczam , że nie jestem wszystkowiedzący ani nieomylny ale . Dziekuję za stwierdzenie " się mądry zrobiłeś " , jeszcze raz dzięki , ale to tak od urodzenia już . Co do ilości uczniów to wszędzie ich ubywa . Dobrze, ze klasy mniejsze i miasto na to się godzi . A czy i j.angielski jest dzielony na grupy , przy liczebności mniejszej niż 25 osób jak to przepisy wymagają . Kiedyś starosta ( ten wcześniejszy ) nie zgodził się w innym technikum i angielski był dla całej klasy ( choć mniejszej niż 25 osób ) , Tak się zdekompletowali , że liczebość spadła poniżej dozwolonej liczby 25 uczniów .( to za wyniki w nauce - taki ich byl poziom - tych uczniów i chęc do nauki ) . Moze przy nowej dyrekcji jest inaczej . Może .Ale moje doświadczenie mówi , ze rewolucji zwykle w tym względzie nie ma - dyscyplina , zapał do nauki , no i wyniki . ( kiedyś jak uczyłem w gimnazjum - zmilczę miejsce gdzie to było - to jeden z uczniów powiedział , ze idzie do twojej szkoły ( to kilka lat temu a więc za innej dyrekcji ) bo " tam nic nie trzeba robić " . Moze jest teraz inaczej . Ale pozwolę zachowac sie sceptycznie do twoich twierdzeń . " I w Paryżu nie zrobisz z owsa ryżu " . A uczniów jest coraz mniej i trwa ostra walka o nich . Kazdy na wagę złota - pracy dla nauczyciela , ilości godzin itp . Więc każdy , każdy jest przyjmowany - Są takie technika . Bądx pewien , twoje może nie ale to ty tak twierdzisz . Ja mam prawo nie ufac w to co mówisz . Jesli mniej akademii i innych imprez to dobrze .Bo więcej czasu na naukę . Pamietam jak w jednej szkole przygowywano " jasełka " bo miał być i arcybiskup i wiceminister . Sporo lekcji angielskiego przepadło . Czy zajęcia fakultatywne - tzw fakultet - z angielskiego jest dla maturzystów czy musza sobie sami opłacać - jak w jednym technikum zaproponowano - Nie bylo godzin . Toteż zdawalność z języków była na poziomie 50 proc . ( Wchodzi gostek na ustny i tylko swoje nazwisko mówi , i cisza i nic ani me ani be ani kukuryku ) . A dyscyplina ? Czy nauczyciele już nie boją się parkować pod szkołą . Ponoć kiedyś się bali . A czy są skreślani jesli liczebość spada poniżej dozwolonej liczby , czy nie ma nacisków dyrekcji , wychowawcy i innych nauczycieli by dac dopa ( bo godzin braknie ) . Znam tę rzeczywistość zbyt dobrze . A wiesz jak to jest gdy gostek nie uczy się a jest promowany ( z nudów ot robi filmy i puszcza w necie itp itd ) . Mam zbyt wiel lat i doświadczenia i życiowego i szkolnego by wierzyc tak naiwnie .Ale kto wie . A może i dla mnie będzie tam praca ( łapówek nie biorę , nie choruje co dwa tygodnie ) Gdziekolwiek pójdę i robię ot solidne sprawdzanie wyników to wychodzi prawdziwa wiedza - niewiedza . I rwetes . Co ja wymagam . A ja tylko to co trzeba było już dawno umieć ( tak jak tabliczka mnożenia w twoim technikum nie jest chyba problemem ) . Ucze solidnie , co najmniej staram się , w całym tym bałaganie . Tak bałaganie bo opór wtedy robi się niesamowity ,. Wszyscy przeciw . Tylko matura obnaża - lenistwo uczniów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiedzący... Re: Szkola Technikum IP: 89.174.23.* 17.04.08, 18:37 Po 1., nie jestem w zaden sposob zwiazany z Technikum. Po 2., fakultety w ZSME są bezpłatne. Po 3. nauczyciele nie boją sie parkowac pod szkolą, bo są zorganizowane dwa oddzielne parkingi - jeden dla pracowników, drugi ogolny. Po 4., jesli watpisz w to Angruszu co tu napisalem, to serdecznie zapraszam do odwiedzenia placówki. Zapewne znajdzie sie obiektywny kolega po fachu, ktory specjalnie dla Ciebie porowna "Targową" Szewczyka, z ZSME Dobosza. Ta szkola zmienia sie na lepsze - juz sie zmienila, ale takie osoby jak Ty, ktore wypisują w Internecie rzeczy, ktore juz nie maja w rzeczysistosci miejsca, po prostu niszczą pracę i wysilek nowej dyrekcji...:( Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryśka Re: Szkola Technikum IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.08, 19:02 najbardziej wkurzają mnie ludzie którzy wypowiadają się w temacie o którym nie mają bldego pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Szkola Technikum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 19:03 Do wiedzacego : Byż moze się zmienia , być może ale pewności nie mam . Taki sceptyczny jestem . To takie , no nie wiem co , to po proste roztropne . Nie ufac nadmiernie ( chyba tylko Bogu ) . A teraz trzeba lat by udowodnić . Tak sie pracuje na opinię i dobrą i złą . Jak wiesz ten poprzedni wiele lat pracowal i wiele lat tolerował ba wspierał różne patologie . Czy kadra az tak się wymieniła - zmieniła !!? , ze juz teraz nie biorą , a uczniowie nie dają tylko uczą się , ba ruja pilnie od rana do wieczora by wyniki matury były jak chocby w I LO. Niepłatny fakultet . do dobrze . A w takim razie jak oceniasz inne technikum gdzie tam takich luksusów nie było . A pod szkoła nawet na innym parkingu też może być niebezpiecznie - np odkręcenie śrub w kołach - to mój przypadek . Można sprawdzić zgłoszenie na policji .( a lusterko a wycieraczki a gwoździe a lakier a ot opluty to bylo , bylo w różnych szkołach a więc to dośc powszechny zwyczaj wpływania na nauczyciela by zechciał być łagodniejszy w ocenianiu ( czyli z matematyki przymknąć oko na fakt , że 2 + 2 to 5 - tak na klasówce ). A jak nie jesteś związany z tym technikum to skąd tak pewne masz wiadomości ?. Teraz każda szkoła chce się promować - bo walczy o KAZDEGO ucznia ( o potencjalnych leni , chuliganów ,złodziei dilerów , ba bandytów - oni też chodzą do szkoły ) też .Byle był komplet , byle otworzyć klasę , byle były godziny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Szkola Technikum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:42 dzięki za odpowiedź, bardzo dużo sie dowiedziałem... Nie ma to jak przekomarzanie się w stylu angrusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brys Re: Szkola Technikum IP: *.profiline.pl 22.04.08, 15:54 mogę ci szczerze polei technikum na targowej, jestem absolwentką tego technikum, w zeszłym roku z powodzeniem uzyskałam tytuł mgr inż politechniki częstochowskiej, a to chyba oczymś świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Szkola Technikum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:34 Ale to chyba nie do mnie? Autora tematu gdzieś wcieło. Zapomniałem, pewnie uczył sie do dzisiejszych egzaminów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szkola Technikum IP: *.sfc.pl 23.04.08, 11:01 Żałosny jest twój język Angrusz,nie znasz szkoły,tym bardziej nie powinieneś się w tej materii wypowiadać(zresztą, senator Ryszka się już na ciebie poznał),jesteś nieszczęśliwym człowiekiem i do tego potrzebnym tylko wtedy gdy są rozklejane plakaty wyborcze PiS, służalczość niczego pozytywnego nie przynosi,wykopałeś z pracy porządnego człowieka.Pamiętają ci to!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Szkola Technikum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 18:10 >senator Ryszka się już na ciebie poznał< senator Ryszka się już na TOBIE poznał !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Do Ja IP: 89.174.23.* 23.04.08, 18:19 To prawda, ze Angrusz kogos wykopal..? moze podaj jakies szczegoly, ciekaweeee:))) Gdzie to bylo w Zlotym Potoku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: Szkola Technikum IP: *.eranet.pl 22.04.08, 21:04 poziom z roku na rok spada na dziubek Odpowiedz Link Zgłoś
zenekzpola Re: Szkola Technikum 31.08.08, 22:35 szkołe juz wybralem- technikum nr 10 na augustyna Odpowiedz Link Zgłoś