Dodaj do ulubionych

Parę pomysłów legislacyjnych

18.08.03, 11:53
W dobie zacieśniającego się sojuszu polsko - amerykańskiego chciałbym zasugerować skorzystanie z ponad dwustuletnich tradycji demokracji amerykańskiej i wzięcie wzorca z ich praw lokalnych.
Można by w Częstochowie nie tylko pozamykać knajpy, sexshopy i kasyna raz na zawsze, ale też przemyśleć zasadność paru innych ciekawych pomysłów:

Kalifornia, Ventura County: Kotom i psom nie wolno uprawiać seksu bez pisemnego zezwolenia.
Oblong, Illinois: według lokalnego prawa przestępstwem jest uprawianie seksu podczas łapania ryb lub polowania w dniu ślubu.
Ames, Iowa: mężczyźnie nie wolno wypić więcej niż trzy łyki piwa przed położeniem się do łóżka z żoną.
Alexandria, Minnesota: nielegalne jest uprawianie seksu, jeśli jadło się czosnek, cebulę lub sardynki.
Helena, Montana: kobietom zabrania się tańczyć na stole, chyba że ich ubiór waży co najmniej trzy funty i dwie uncje.
Hastings, Nebraska: właściciele hoteli mają obowiązek zapewnić koszule nocne dla każdego gościa hotelowego. Nie wolno uprawiać seksu w hotelu, jeśli nie ma się na sobie koszuli nocnej.
Liberty Corner, New Jersey: jeśli podczasu uprawiania seksu w samochodzie para naciśnie przypadkowo na klakson, może być aresztowana.
Carlsbad, New Mexico: podczas przerwy śniadaniowej nie wolno uprawiać seksu w samochodzie, chyba że samochód ten jest wyposażony w zasłonki.
Nevada: jakikolwiek seks bez prezerwatywy jest nielegalny.
Harrisburg, Pennsylvania: seks w budce telefonicznej z kierowcą ciężarówki uważany jest za przestępstwo.
Sioux Falls, South Dakota: w pokojach hotelowych muszą być co najmniej dwa łóżka, odstęp pomiędzy nimi musi wynosić co najmniej dwie stopy, nielegalne jest uprawianie seksu na podłodze pomiędzy łóżkami.
Kingsville, Texas: na terenie lotniska miejskiego funkcjonuje zakaz uprawiania seksu przez świnie.
Tremonton, Utah: kobieta nie ma prawa uprawiać seksu z mężczyzną jadącym karetką. Jedną z kar za to wykroczenie jest opublikowanie nazwiska kobiety w miejscowej gazecie. Męzczyzna nie jest karany.
W stanie Waszyngton funkcjonuje zakaz uprawiania seksu z dziewicą bez względu na okoliczności, także w noc poślubną.
Connorsville, Wisconsin: mężczyźnie nie wolno strzelać z pistoletu podczas gdy jego partnerka ma orgazm.
Pozycja "na misjonarza" jest jedyną legalną pozycją seksualną w Waszyngtonie.
To wszystko przetłumaczyłem z innego forum.
Udanej końcówki wakacji wszystkim lokalnym legislatorom, na czele z moim ulubionym.
Obserwuj wątek
    • jaarma Re: Parę pomysłów legislacyjnych 18.08.03, 13:25
      jak to?
      przecież ja zawsze grzeję na wiwat z mojego deserta
      gdy moja partnerka szczytuje, na podłodze między łóżkami (i bez prezerwatywy)
      w takim wisconsin też wiedzą, co jest dobre, skoro tego zabraniają
      • mmaly Nasze żółte słupki 18.08.03, 23:51
        Czy czasem żółte słupki na skrzyżowaniach dróg równorzędnych w Częstochowie nie są równie absurdalnym lokalnym prawem?
        Jako że expertum credo, :-P , to nie chciałbym się wypowiadać na 100%, że takiego czegoś nie ma w kodeksie. Czekam na eksperta drogowego.
        Ale ostatnio jeździłem po mieście z kumplem z Krakowa i on się w pewnej chwili mnie zapytał, co ja się tak co chwilę zatrzymuję. Nie pierwszy raz przekonałem się, że ludzie spoza Częstochowy nie mają pojęcia, co oznaczają te żółte słupki. I fakt, że w Krakowie, jak nie ma znaku, to znaczy że masz pierwszeństwo. Skrzyżowania równorzędne są oznaczane trójkątnym żółcielcem z czarnym krzyżykiem ;-)
        Nie mówię tu, że brak znaku jest lepszy albo głupszy, tylko wydaje mi się, że w całym kraju powinny być jednakowe przepisy ruchu drogowego, a tak jakby nie były.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka