Dodaj do ulubionych

konto internetowe

07.02.08, 13:24
Mam pytanie dotyczące otwarcia konta internetowego czy ing śląski to dobry
bank i który rodzaj konta otworzyć ? z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • mariuszgr1 Re: konto internetowe 07.02.08, 14:17
      Direct jest "bezplatne". A samo konto oceniam bardzo przecietnie,
      system jest czesto niedostepny. O wiele lepsze konta ma inteligo i
      mbank.
    • Gość: mnich Re: konto internetowe IP: 212.160.86.* 07.02.08, 15:13
      ja mam od dwóch lat konto internetowe w VW Banku i nie narzekam , co prawda
      opłata wynosi 5 zł miesięcznie ale wszystko pozostałe jest darmowe , także
      wypłaty z wszystkich bankomatów w Polsce.
      • Gość: Przemo Re: konto internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 17:06
        Ja posiadam już od 2 lat INTELIGO i jestem bardzo zadowolony!!! Nie płacę NIC za obsługę konta więc jednak jest wyjątek od reguły ,że jednak jest coś za darmo !!! POLECAM
        • Gość: Paweł Re: konto internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 19:34
          Inteligo nie jest niestety za darmo. Opłaty za przelewy, za prowadzenie konta
          (gdy nie masz salda >100zł) i inne małe opłatki, które w skali roku ukazują
          swoją złą naturę :) Poza tym mają chaotyczny panel klienta.

Ja polecam mBank - przelewy za darmo, karta za darmo, prowadzenie konta za darmo
          i nie ma takich ukrytych opłat jak w inteligo. Niestety, trzeba trochę nerwów
          stracić przy zakładaniu tam konta i późniejszym wyrobieniu karty, ale
          cierpliwość się opłaca, bank godny polecenia.
          • Gość: Jarecki Re: konto internetowe IP: *.145.inds.pl 07.02.08, 20:13
            Pawle,
            za przelewy w mbanku płacisz 0,50zł. Darmowe przelewy są tylko z konta w mbanku
            na konto w mbanku.
            Faktem jest iż za darmo jest karta bankomatowa i prowadzenie rachunku, ale tylko
            jak zakładasz ekonto w tym banku, w przypadku rachunku emax, prowadzenie konta
            też masz za darmo ale za wydanie karty już się płaci 36 zł rocznie.
            No i w Cz-wie jest tylko jeden wpłatomat gotówki, w pasażu Tesco, który częściej
            jest nieczynny niż czynny.
            Natomiast wypłaty za darmo realizują bankomaty sieci EuroNet.
            • Gość: pawel Re: konto internetowe IP: 89.174.23.* 10.02.08, 11:10
              > jest nieczynny niż czynny.
              > Natomiast wypłaty za darmo realizują bankomaty sieci EuroNet.

Myslisz się...nie tylko Euronet- (BZ WBK,Lukas Bank) takze Cash4You,
              MultiBank, eCard.

mBank ma znacznie wiecej zaufanych klientów niz Inteligo....wg
              sondazu GW.
        • mmaly Re: konto internetowe 07.02.08, 19:46
          Przemo, przyjrzyj się dokładnie historii swojego konta.
          Po przejęciu Inteligo przez polski bank zostały wprowadzone miesięczne opłaty i nic tam nie jest za darmo. To prawda, że jest tanio w porównaniu z konwencjonalnymi bankami, ale jest opłata miesięczna za różne rzeczy i przelewy są płatne.
          Z konta w ING zrezygnowałem parę lat temu właśnie z uwagi na nieudolność obsługi internetowej, ale ich nowego produktu, który teraz reklamują, nie znam.
          Polecam VW Bank - faktycznie poza tą miesięczną opłatą 5 zł wszystko jest za darmo. Można oczywiście mieć za darmo wszystko, np. w mBanku, ale ja jednak wolę VW Bank.
        • Gość: AtP Re: konto internetowe IP: *.pcz.pl 08.02.08, 00:19
          dziwne bo ja mam Superkonto Student i płacę 2,5 za konto + 1 za dostęp do
          Inteligo + 0,5 za kazdy przelew przez internet do innego banku niż PKO BP.
          Suma-sumarum około 5PLN miesięcznie. TO NAPEWNO NIE JEST "ZA DARMO"
          • Gość: hose- Re: konto internetowe IP: *.pcz.pl 10.02.08, 11:43
            nic dziwnego, ty masz super konto student w PKO BP i inteligo, a tu rozmawiamy o samym inteligo, prowadzenie w samym inteligo konta jest za 99 gr miesiecznie pod warunkiem, ze srednio saldo miesieczne w ciagu miesiaca nie jest nizsze niz 100 zl, czyli mozna np 4 tysiace zl jeden dzien :P przelewy zakresie swojego banku sa za darmo, a za przelew do innego banku placi sie 99 gr. ja przedtem mialem pkobp inteligo a teraz przeszedlem na samo inteligo i jestem zadowolony z tego konta. w ing niby jest za darmo wszystko, ale chcac wplacic kase na swoje konto musisz placic 9 zl, a co do mbanku, niby tam jest duzo za darmo, ale pozneij mozna miec problem prz zalatwieniu czegokolwiek .... pozdrawiam
    • Gość: xkx Re: konto internetowe IP: *.152.lesio.net 08.02.08, 07:07
      Wszytko zalezy od tego do czego tego konta chcesz używać, czy
      bedziesz często urzywał bankomatów czy wpłatomat bedzie ci
      potrzebny ,czy bedzie robił duzo przeleweów z konta itd itp. W
      przypadku kiedy nie bedziesz w zasadzie uzywał ani bankomatów a
      płaciż bedziesz główne karta podobnie jak nie bedziesz w zasadzie
      robił duzo przelewów to dobrym rozwiazamnem jest np. BZWBK co prawda
      bankmatów mają niewiele ale samo konto jest bezpłatnie podobnie jak
      5 przelewów miesiecznie (za kazdy nastepny płaci sie po 20 gr) -
      wada mala ilosc bankomatów bo tylo dwa ale to nie kazdemu
      przeszkadza. MBank owszem jest niezły ale z uwagi iz to bank w
      zaadzie czysto wirtualny załatwienei czegoś w przypadku problemó
      jest dosc klopotliwe. Co do ING BSK to sam mam tam konto od ponad 10
      lat i w zasadzie nigdy nie małem z nim problemów. Mozliwosci jest
      wile ale decyzja nalezy do ciebie bo to ty musisz stwierdzi co ci
      jest potrzebne.
      • qpek2 Re: konto internetowe 10.02.08, 01:33
        Ostatnio reklamuje sie Nordea czy jakos tak, prowadzenie konta za free, wyplata
        z kazdego bankomatu za free i ogolnie wszystko za free ale oczywiscie zawsze i
        wszedzie jest gdzies haczyk. Trzeba poczytac na stronie internetowej (i tylko
        tam) bo w czewie z tego co wiem nie ma oddzialu tego banku (jeszcze).
    • ka-8 Re: konto internetowe 10.02.08, 13:03
      Nie wiem czy ING Direct jest dobre, ale wszyscy znajomi ktorzy maja konto w
      mBanku bardzo sobie je chwala. Jedyny minus to ograniczona liczba miejsc gdzie
      mozna wplacic gotowke.
    • ejzyga Re: konto internetowe 10.02.08, 18:24
      Dzięki za wpisy myślę że mBank będzie NAJLEPSZYM rozwiązaniem jeśli chodzi o
      opłaty za prowadzenie konta www.najlepszekonto.pl/mbank/ekonto.html
      bo ich nie ma.
      • Gość: Narazie Re: konto internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 15:07
        to akurat tak samo jak Śląski, spróbuj rozważyć inne argumenty, różnice między
        tymi dwoma bankami
        • menel83 Re: konto internetowe 11.02.08, 21:17
          Moj zastanawia sie nad Nordeą -jest obecnie we Wrocku -ja mu polecam
          Slaski bo sam mam, ale o mBanku tez wiele dobrego slyszalem.

Od marca konto internetowe, zabezpieczone tokenem wydawanym dla
          kazdego posiadacza, ma miec Eurobank
          • Gość: xkx Re: konto internetowe IP: *.152.lesio.net 12.02.08, 07:17
            Jest coś takiego jak co tez ma wpływ na jakośc konta czyli ilośc
            darmowych bankomatów. Tu bezapeacyjnie wygrywa MBank. Darmowe sa
            bankomaty Euronetu., Casch4YOU, Ecard oraz BZWBK. To daje naprawde
            spora liczbe bankomatów. ING BSK jest dobry w Cz-wie bo rzeczywiscie
            ilość bankomató jest imponująca natomiast poza Cz-wa jest juz nieco
            gorzej. Co do Eurobanku trudno sie narazie wypowiadac bo narazie
            niewiadomo czy z komś podpiszą umowe jesli chodzi o bankomaty bo
            własnych jest narazie troche mało (w Cz-wie tylko 3 + 1 w Auchanie).
            Co do banku Nordea to jest ten jednen mankament iż niema go w Cz-wie
            a nie jestem pewien czy da sie załozyc rachunek bez fizycznej
            obecnosci w oddziale. MBank co prawda ma troche wad (np. nieustannie
            psujace sie wpłatomaty i to nie tylko w Cz-wie) ale chyba i tak
            wygrywa.
            • Gość: Narazie Re: konto internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 17:42
              porównując ilość bankomatów mBanku i Śląskiego trzeba patrzeć na ilość maszyn u
              poszczególnych operatorów. co z tego, że mBank wykupił usługi czterech sieci,
              skoro dwie z nich prawie nie mają bankomatów. zarówno mBank i ING mają dostęp do
              Euronetu, więc jedyna różnica to ING vs WBK, a nie jest to wielka różnica.
              Eurobank w ogóle nie ma porównania do tego.
              • Gość: Sirmiak Re: konto internetowe IP: *.net.autocom.pl 13.02.08, 21:35
                Do tego dochodzą oddziały, których Eurobank i mBank nie prowadzą w
                przeciwnieństwie do ING. W wypadku konta elektronicznego wizyta w oddziale nie
                kusi z powodu dodatkowych opłat, ale przynajmniej jest się dokąd zwrócić w razie
                niespodziewanych wypadków. Teraz jest duża moda na konta elektroniczne, i bardzo
                dobrze, bo dzięki temu banki stają się bardziej dostępne dla klienta (tutaj znów
                przykład ING) ale moim zdaniem bank internetowy też musi mieć placówki w terenie
                jak każdy inny, im więcej, tym lepiej - przecież chodzi o dostępność, tak?
    • Gość: 30 Re: konto internetowe IP: 212.87.241.* 12.02.08, 13:46
      ile masz lat?
      w WBK do 30 lat jest wszystko za darmo.
    • madejdobosz Re: konto internetowe 12.02.08, 14:25
      witaj
      osobiście nie polecam ing ponieważ bardzo trudno się z niego korzysta przez
      internet i mimo zmian jakie dokonują to dalej nie działa to tak jak powinno.
      osobiście mam konto w citi handlowym i mogę polecić a co do opłat?? no cóż nie
      łudźmy się że można mieć coś za darmo i być z tego super zadowolonym...
      • Gość: ja Re: konto internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 14:31
        niby czemu z ing bank slaski ciezko korzysta sie przz internet?? ja tam jakos
        nigdy problemow nie mialem.prowadzenie konta mam za free jedynie za uzywanie
        dwoch kart place 2 zlote miesiecznie.przelewy przez internet za darmo spradzenie
        konta za darmo z kazdego automatu telefonicznego pod bezplatnym numerem.dla mnie
        jest ok.
        • Gość: hmm Re: konto internetowe IP: *.tktelekom.pl 12.02.08, 14:38
          Rowniez mam w ING ,teraz direct ,wczesniej standart . Nigdy nie mialem problemow
          z obsluga konta przez Net.
      • Gość: xxxx Re: konto internetowe IP: *.152.lesio.net 13.02.08, 22:13
        Akurat mam porównanie jesli chodzi o CITIHANDLOWY i ING ponieważ mam
        rachunek i tu i tu. Ujme to tak moim skromnym zdaniem CITI
        HANDLOWEMU serwis tworzyła konkurencja. To horror (jak porzykład
        podam tylko tyle iż niema czegos takiego jak przelew jednorazowy
        tylko njpierw trzeba zdefiniowac przelew a dopiero potem po
        uprzedniej aktywacji mozna go zrealizować) a standarty conajmniej
        dziwne a ciekawe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka