Dodaj do ulubionych

W III Alei kierowcy łamią przepisy

13.02.08, 19:22
Przecież panisko z indywidualną rejestracją nie będzie sie stosowało do
jakichś idiotycznych przepisów... Jego przepisy nie obowiązują.. Ma kasę i
robi co mu się podoba . A Ci co się stosują do znaków ,to wg. takiego bydlaka
są frajerami.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 20:19
      szkoda ze pomimo wyraznych 2 pasow z II Aleji i tak musza sie znalezc kierwocy
      ktorzy na krzywy ryj jada prosto...

APEL: jedziesz prosto przez Plac Bieganskiego? Na swiatlach stawaj maksymalnie
      przy prawej linii
      • Gość: gośc Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.profiline.pl 15.02.08, 13:22
        i to jest jeden w najwiekszych kretyńskich pomysłów , mieć po
        przejechaniu skrzyzowania do dyspozycji 3 pasy a przed skrzyzowaniem
        stać w korku siegajacym do lini tramwajowych na jedym pasie .
        Genijalne rozplanowanie komunikacji . Brawo
      • Gość: Kierowca MPK Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.profiline.pl 22.02.08, 09:11
        BRAWO BARANIE ! I UTRUDNIAJ SKRĘT AUTOBUSOM W PRAWĄ STRONE. I TAK
        PROSZĘ PAŃ STWA MYŚLI POŁOWA CZĘSTOCHOWIAN. BRAWO DLA PALANTÓW.
    • Gość: Zapytajnik W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 20:21
      A kto to taki Artur Kucharski? Jakiś nowy rzecznik Straży Miejskiej??
    • Gość: służba W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 20:26
      tak postawcie wysepkę i skutecznie zablokujecie wjazd w III Aleję
      służbom ratunkowym np jadącym pod Jasną Górę...
      • Gość: iza Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.realestate.net.pl 13.02.08, 21:50
        Gość portalu: służba napisał(a):

> tak postawcie wysepkę i skutecznie zablokujecie wjazd w III Aleję
        > służbom ratunkowym np jadącym pod Jasną Górę.

wysepka może przynajmniej częściowo odtraszy wygodnickich idiotów a
        służby ratunkowe spokojnie ją sobie ominą - bo jadąc na ratunek mają
        prawo.
    • wodzirej49 W III Alei kierowcy łamią przepisy 13.02.08, 20:34
      Maranda chłopie!
      Akcja tym razem dośc słuszna, tyle, ze Ty nie masz pojecia o kilku sprawach!
      Ciagle utrudniasz zycie kierowcom, ale to zrozumiałe, bo sam nie masz prawa jazdy i samochodu! Dobrze, ze wozi Cię Twoje MPK. Nie masz pojecia o ruchu drogowym!
      I pieprzysz niezdrowo "- Pieniądze leżą na ulicy, wystarczy się po nie schylić". Kto je zarobi? No nie Czestochowa, bo mandaty sie wpłaca na rachunek Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego w Katowicach mądralo!
      I tak nauczyciel historii, bez prawka, bez samochodu, bez pojęcia o obiegu spraw finansowych dzielnie walczy o lepsze jutro :) Najlepszego!
      • guutson Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy 13.02.08, 20:43
        wodzirej49 napisał:

>Nie masz pojecia o ruchu drogowym!

No skoro wytyka ^^kierowcom ich błędy to chyba jednak ma pojęcie.

Tak samo jak ktoś wyżej wspomniał o pasie do jazdy na wprost, wyraźnie jest 1
        pas ale niektórzy królowie szos muszą na siłę się wypychać i zajeżdżać drogę.
        Wniosek - stawiać maksymalnie przy prawej krawędzi pasa.
    • Gość: Berka W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: 89.174.23.* 13.02.08, 20:51
      A Na Berka przez godzinę stoi Policja za samochodem P Agnieszki i go
      pilnują a drogą jednokierunkową samochody jeżdżą objzadem.
      Paranoja?!!!
    • Gość: SLAYE W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: 79.83.2.* 13.02.08, 21:28
      W POLSCE JEZDZA JAK BURAKI ZADNEJ KULTURY SZKODA MOWIC
    • Gość: Damian W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.83.inds.pl 13.02.08, 21:33
      parę tygodni temu stojąc autobusem linii 25 na czerwonym świetle przed placem
      Biegańskiego byłem świadkiem jak kierowca wjechał z pl. Biegańskiego prosto w
      III Aleję. A co to był za pojazd? Nie zgadniecie? Był to pojazd naszej kochanej
      Straży Miejskiej, a dokładniej Ford Transit, ten biały!!! Mialem już wtedy
      napisać do Gazety, ale jakoś zapomniałem. A przecież jak mamy jeździć wg
      przepisów, to wszyscy, a nie, że są jakieś wyjątki, szczególnie jeszcze ze SM.
      Pozdrawiam!
    • Gość: Marek Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 21:35
      kiedyś skręcałem z Kilińskiego w III Aleje i taki jeden baran próbował się
      wepchać z placu i był bardzo zdziwiony ze mu zajechałem drogę, dlatego myślę że
      to nie tylko ignoranctwo ale i analfabetzm
      • dektaa Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy 14.02.08, 18:30
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> kiedyś skręcałem z Kilińskiego w III Aleje i taki jeden baran próbował się
        > wepchać z placu i był bardzo zdziwiony ze mu zajechałem drogę, dlatego myślę że
        > to nie tylko ignoranctwo ale i analfabetzm

to dobry jesteś,ja też tak chcę, powiedz mi jak to zrobić-skręcić z Kilińskiego
        w 3 aleję???
        • dektaa Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy 14.02.08, 18:32
          z Kilińskiego to sobie możesz skręcić ale w aleje Jana Pawła kierowniku
        • Gość: Akagi Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 19:28
          No też jestem ciekaw :)))))

Na przyszłość postaraj się skrecać z placu Biegańskiego prosto w
          Dabrowskiego,też pewnie ci się wepchnie jakiś baran,analfabeta i ignorant
    • Gość: kierowca_samochodu W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 21:44
      Ja uważam,że niektórych kierowców zatrzymałby tylko mur z zasiekami,bo strzałki namalowane na jezdni nie są zauważane.Oczywiście wielu "zdolnych" i tak z premedytacją jedzie prosto.A nasza kochana policja jak zwykle mówi "nie da się", "nie możemy" itp,itd...
    • Gość: Merci W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 21:50
      Polecam zainstalować kamerkę i możliwość robienia foto 24 godzin. Wychodzi to
      ekonomiczniej i taniej:) Kolejna inwestycja na III Aleję.
    • Gość: polaczek W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 21:52
      po co remontowali te aleje może zamkną wszystkie i będzie spokój i zrobią
      przejazd nad budynkami w końcu jesteśmy w uni to można by jeżdzić nad dachami
      jak nie wolno w aleje. w krakowie warszawie jakoś ruch normalnie sie odbywa
      przez aleje i nawet takie wybrukowane i jakoś nikt problemu nie robi
    • Gość: Pola W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 21:57
      Powiem krótko w częstochowie w urzędzie ruchu czy w czymś tam siedzą debile
      robiąc w alejach jeden pas do jazdy na wprost przy orbisie i jeden pas skrętu w
      prawo to jest poroniony pomysł. dawniej nbyły dwa pasy na wprost i jeden skrętu
      w prawo i nie było takich korków jak teraz że sie ciągną przez aleje a do tego
      jakieś dziwne parkinki przy sece które zajmują ciągle te same osoby pracujące w
      sece i pobliskich sklepach. Dam wam rade jak chcecie zrobić jakiś pożytek to
      usuncie autobusy PKS i MPK niech jeżdżą drogami równoległymi do alei a i jeszcze
      jedno zmieńcie kierowców MPK bo są strasznymi hamami ryją sie przed każdego jak
      by poczekać nie mogli . to chyba tyle Pozdrawiam
      • Gość: tomi Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 22:21
        Z tymi autobusami to ja się nie zgodzę. Sam pewnie nie jeździsz autobusami dlatego tak Ci przeszkadzają ale ja nimi jeżdżę i to na codzień i wiem jak to jest. Jak sobie wyobrażasz to że autobusy "przeciez mogą poczekać a nie wbijać się przed innych"? Teraz w godzinach szczytu przejazd od placu daszyńskiego do placu biegańskiego spokojnie zajmuje minimum 20 min (i to teraz kiedy kierowcy się "wpychają". Zrozum że ludzią w autobusach też się spieszy a przejechanie tego krótkiego odcinka zajmuje tyle czasu więc najczęściej większość już jest spóźnionych.
        To było takie wytłumaczenie "ludzkie" a teraz inne (równie przekonywujące): kodeks drogowy mówi jasno że w obszarze zabudowanym (po prostu w mieście) samochody są ZOBOWIĄZANE umożliwić autobusą (komunikacji miejskiej) włączenie się do ruchu z wysepek lub innego rodzaju przystanków.
        Więc to nie autobus się 'wpycha' tylko Ty jako kierowca nie przestrzegasz kodeksu i wychodzi na to że to Ty się wpychasz a nie on :)
        To tak troche w innym temacie ;P
        A powracając do tematu to ja jestem za tym żeby umieścić kamere (taką oficjalną dzięki której policja by miała prawo wystawiać mandaty). Koszt sprzętu by się zwrócił a po jakimś czasie kierowcy by się nauczyli że wjazd z pl. Biegańskiego w III aleje jest możliwy ale płatny: 100zł i 5 pkt-ów (przykładowa stawka ;D ).
        pzdr
        • Gość: polak Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 22:42
          kolego z autobusu. powiem ci tak że sie zgodze z tobą ale nie tylko patrząc na
          przykładowe aleje ale i inne przystanki w cz-wie kierowca autobusu jedzie przed
          tobą zjeżdża łamiąc przepisy ruchu drogowego nie sygnalizując zmiany pasa !
          płatne 100 zł i 5 pkt przykładowa stawka. Kolejna sprawa autobus stojący na
          przystanku nie włącza kierunkowskazu kierowca małego auta osobowego widzi że
          kierowca stoi na postoju przejeżdża aż tu nagle taki cholerny nieinteligentny
          kierowca z autobusu nie sygnalizując wjazdu na drogę na której sie odbywa ruch
          kierowca małego samnochodu gwałtownie hamuje niszcząc sobie opony bo traki
          nieudacznik z autobusu nie potrafi ruszyć wajchy z kierunkiem w lewo. i jeszcze
          ma do osobówki pretensje bo sie wryła ?? to jest całkowicie nie zgodne z
          przepisami. Autobusom powinno być stanowcze nie dla alei
          • krzysp17 Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy 14.02.08, 09:28
            Z tego co wiem autobus ma pierwszeństwo wyjeżdżając z wysepki.
            • Gość: JG Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 09:36
              To jesteś niedouczony.Radzę przeczytać art.18,ale cały,czyli punkty 1 i 2
            • Gość: Akagi Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 11:13
              No i dobrze wiesz,jednak ruszając z przystanku nie może wymusic
              pierwszeństwa.czyli właczając kierunkowskaz / lub nie/ i ładujac sie przed
              jadący samochód jest NIEDOZWOLONE
    • Gość: STi W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 22:22
      Moim zdaniem w III Alei (chwilka przecież ulica o tej nazwie nie istnieje ;)) wcale nie powinien być dopuszczony ruch samochodów (poza dojazdem mieszkańców i transportem do sklepów). Jednak władze naszego miasta nie potrafią podjąć twardej i męskiej decyzji (były zapowiedzi że III Aleja będzie zamknięta)! Dojazd tam jest tylko po to aby bogate lub pretendujące do tego miana buce mogły podjechać swoją konserwą pod kawiarenkę? W dodatku jeszcze marudzą że muszą przejść na drugą stronę ulicy!
      Jeszcze jedna kwestia ... co z rowerzystami? Też mają jeździć w kółko, a może przenosić rower na plecach. Miała być wyznaczona ścieżka dla rowerzystów i skończyło się jak zawsze!
      W kwestii wyjaśnienia jeżdżę zarówno rowerem jak i samochodem, jednak jeśli tylko mogę jazdy samochodem po mieście unikam - rowerem jest szybciej. Więc do narzekających na korki - wysiądźcie z swoich konserw i na rowerek, będzie szybciej :)
      • krzysp17 Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy 14.02.08, 09:32
        Co do szybkości to jest racja! Jadąc rowerem z III alei na prawie że koniec
        Krakowskiej jestem szybciej niż MPK.
    • dudi_82 W III Alei kierowcy łamią przepisy 13.02.08, 22:47
      Może by przy okazji postawić parę wysepek na skrzyżowaniu Jana Pawła II z
      Wieluńską/Łódzką? To skrzyżowanie od dawna wymaga uporządkowania czy nawet
      świateł ale ktoś "mądry" wolał je postawić na Obr. Westerplatte.
      Jadąc Łódzką i przecinając Jana Pawła II, auta ustawiają się po 3 obok siebie i
      później wjeżdżając w wąską Wieluńską zajeżdżają sobie drogę. Tak samo wygląda
      sprawa przejeżdżania z Wieluńskiej w Łódzką. Nawet Policja tam tak robi więc co
      z tego, że widzą te pieniądze leżące na ulicy skoro musieliby zacząć od karania
      samych siebie?
      • Gość: abc Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 11:58
        Tam wystarczy po prostu wymalowac oznakowanie poziome. Ale Augustynowi sie nie
        chce, on widzi tylko okolice gdzie mieszkaja jego przelozeni. Vide swiatla na
        Westerplatte.
        • dudi_82 Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy 14.02.08, 20:25
          Pasy tam nie wystarczą. Cwaniaczki i tak się będą w rządku ustawiali.
    • Gość: Polak W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 22:51
      Panie i Panowie teraz z innej beczki piszemy na tym forum rzeczy jakie są w
      częstochowie absurdalne np zamknięcie alej dla samochodów umieszczanie kamerek
      fotoradarów blokowanie przejazdów z biagańskiego na aleje 3 to jest namiastka
      rzeczy które są bez sensu. Porusze teraz temat świateł sygnalizacji świetlnej i
      jak wy tam inaczej na to mówicie chodzi o wiszące i stojące puszki z trzema
      kolorami co rządzą naszym ruchem. Jadąc np ulicą Pułaskiego chyba to ta co jest
      akademia polonijna w strone trójkąta stoimy na światłach przy akademi dodam iż
      jedziemy na prosto nie z 7 kamienic jest sobie światło czerwone zmiana na
      zielone ruszamy i nagle aleje i ... co sie dzieje zmiana na czerwone i stoimy i
      buuuu kierowcy sie wkurzają bo jakaś tam sygnalizacja nie współgra ze
      wcześniejszymi światłami jedziemy dalej światła z jasnogórską prawdopodobnie
      mają system inteligentny ale cóż z tego jak raz na 15 przejazdów sie trafi na
      zielone światło wiecznie sie stoi jedziemy dalej światła przy trójkącie i co sie
      okazuje czerwoooone i znów stoimy. podam wam cholernie prosty przykład jak sobie
      poradziła aglomeracja śląska ze światłami jadąc od strony piekar śląskich
      jedziemy przez chorzów bytom katowice są sobie światełka powiedzmy że mamy
      czerwone za światełkami cyfrowy wskaźnik ile należy jechać z jaką prędkością
      żeby przejechać przez podajże 5 sygnalizacji nie stając na żadnym czerwonym
      świetle i ruch idzie . kolejna sprawa światła w krakowie ustawione są tak że ci
      co wjeżdżają na ulice jadą cały czas prosto jadą jadą i przejeżdżają ciągle na
      zielonym i też ruch sobie idzie czy talk nie można zsynchronizować sygnalizacji
      ?? czy nie stać częstochowy na proste ale funkcjonalne rozwiązania??
      • Gość: Stary Praktyk Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 23:43
        Może i stać by było to miasto na tego typu rozwiązania, jednak wcześniej trzeba
        rozwiązać problem paru urzędasów, odpowiedzialnych za
        tego typu inwestycje. A to już nie takie proste, jeśli wziąć pod uwagę
        powiązania na niektórych szczebelkach naszego urzędu.
        I dlatego czarno to widzę, obiecując sobie jednak, że będę o tym pamiętał
        podczas następnych wyborów.
        Pozdrawiam, Stary Praktyk.
        • Gość: Lopi Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 23:59
          Nie ma co roztrząsać sprawy. Chciałbym tylko, by wszyscy radni
          powychodzili ze swoich limuzyn a decydenci zza biurek i przeszli się
          czasami po mieście.
      • emerytwojsko Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy 14.02.08, 08:03
        We wtorek jechałem z ciężarną córką w ciężkim stanie do lekarza na
        Północy na ul. Kutrzeby. Bardzo nam się spieszyło, dlatego ja chyba
        tego nie zauważyłem, bo byłem zdenerwowany. Po długiej jeździe z Os.
        Trzech Wieszczów ul. Pułaskiego, koło Obi i Reala, Al. Wyzwolenia w
        lewo w ul.Michałowskiego córka zauważyła, że staliśmy na wszystkich
        kolejnych światłach. Niech to trafi ....g. Janusz
    • Gość: kostek Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.08, 00:57
      debile[kropka]pl
      • Gość: Akagi Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 05:46
        jakos nikt nie wział pod uwage dość istotnych czynników.
        1/III Al została wyremontowana metodą pozwalająca na duży ruch,w tym ruch
        ciezkich pojazdów.
        2/W cywilizowanym kraju,zamykając drogi czy wprowadzając ograniczenia,zapewnia
        się miejsca parkingowe i drogi alternatywne /jakos ich nie widze/
        3/Tych 7 kierowców,zapłaciło 7 rachunków w lokalach znajdujących się w III al,a
        biorac pod uwage fakt,ze wiekszośc lokali jest wynajmowana od ZBK cześć tej kasy
        wraca do miasta.
        4/Nawet słabo wykształcony inzynier ruchu wie,że absurd przepisów zacheca do ich
        łamania.Niestety,żeby to pojac,trzeba mieć IQ na troche wyższym poziomie niż
        nasi urzędnicy i o wiele wyższym niż Pan Maranda
    • Gość: DARO Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 07:13
      PROPONUJE ZEBYSCIE SOBIE Tą WYSEPKE W DOMU POSTAWILI. JESLI CHCIELISCIE
      OGRANICZYC RUCH TO ZAMKNIJCIE TA ALEJE. JAK ZWYKLE MACIE PRZEMYSLANE ZECYZJE.
      ALE CO PO WAS MOZNA SIE SPODZIEWAC.
    • Gość: Olek W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.um.gov.pl 14.02.08, 07:38
      Wszyscy kierowcy jeżdzą wokół Kościoła Jakuba . Co jest jeszcze
      większą głupotą naszego Zarządu Dróg. powoduje to jeszcze większe
      korki. Ale Pan redaktor skończył szkołę W Pcimiu Dolnym i logicznie
      myśleć nie umie.
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.um.gov.pl 14.02.08, 13:33
        Uprzejmie proszę:
        1. Nie obrażać dziennikarzy
        2. Nie używać w czasie pracy urzędowego komputera do takich
        wypowiedzi. Proszę to zrobić na własny użytek w domu.
        3. Pozytywne pomysły proszę przesłać najpierw do MZD DocManem.
        4. Sprawdzenie który komputer był w użyciu na forum trwa 15 sekund.
        • michal_in_uk prawie ma Pan racje :) 14.02.08, 14:50
          1. Niestety ma troche racji, ze dziennikarz patrzy na sprawe bardzo plytko.
          Widzi tylko lamiacych przepisy, ale nie zauwaza ze Czestochowa jest totalnie
          nieprzejezdna. Juz w Londynie jest lepiej... a wiec ewidentnie ktos tu nie mysli
          logicznie...

2. Tu sie zgodze, ale tez nie do konca. Jesli to byla akurat przerwa USTAWOWA to
          urzednik mial prawo wykorzystac ja tak jak chcial, a jesli informatycy nie
          zablokowali dostepu do forum to chyba wszystko jest ok.

3. Slabo cos sie chwali UM Czestochowa tym programem... jedyne co da sie
          odnalezc to zamowienie... Gdzie sa screenshoty, gdzie autopromocja swietnego
          rozwiazania ??? Wnioskuje ze swietnego po Panskiej wypowiedzi. Ktos tu mocno
          daje ciala.

4. Pewnie kilkanascie procent bylo w uzyciu, a na pewno kilka wysylalo pakiety
          na forum-gazeta-pl, ale jesli nie logujecie kazdej ramki, http request/response
          to ustalenie ktory to byl komuter moze nie byc takie proste...

pozdrawiam panie Ireneuszu.
          • Gość: jj Re: prawie ma Pan racje :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 15:10
            No coż,myslałem,że wiekszego błazna już Pan z siebie panie Leśnikowski nie
            zrobi.........myliłem sie.
            Naslijcie jeszcze na gościa prokurature,CBA,CBŚ i księdza proboszcza.
            • michal_in_uk czy to aby na pewno do mnie ? 14.02.08, 16:07
              ;)

Pan Lesnikowski wypowiadal sie watek wyzej.
    • Gość: jk W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 08:04
      o to poprawiłem statystykę :P no cóż to teraz Kilińskiego > Racławicka >
      Dąbrowskiego > III Aleja ... dziwię się głupotom w naszym mieście
    • Gość: Icek W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.08, 08:14
      Z tago co wiem to pieniądze z mandatów idą do samorzadowanie skarbu
      państwa? Więc jeżelijestem dobrze poinformowany to poraz kolejny
      widać tu brak profesjonalizmu pismaków. pzdr
    • Gość: ...... W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.realestate.net.pl 14.02.08, 08:46
      ....... a mnie osobiście zastanawia sprawa oznakowania pasów na pl.
      Biegańskiego. Na znaku pionowym na słupku znak informuje o trzech pasach do
      skrętu w lewo w ul. Nowowiejskiego, natomiast znaki poziome na drodze są
      wymalowane tak, że skrajny prawy pas jest dla autobusów. Ciekawe dlaczego tylko
      dla autobusów?? czy cywilne auta nie mają prawa jechać tym pasem i za placem
      wjechać na prawy pas do skrętu w ul. Waszyngtona?? czy cywilne auta mają skręcać
      ze środkowego pasa a po skręcie szybko ładować się przed autobus i hamować co by
      się zmieścić w bramę w ul.Waszyngtona!!!!! !@#$%^wa piękny pomysł, już nie
      wiadomo jak jeździć czy skrajny prawy jest dla wszystkich czy dla BUSów?? jak
      się policja skapnie to będzie walić mandaty biednym kierowcą.?!
      ______________________________________________________ ______________Dołączam
      się do apelu, co by w urzędzie zatrudnić ludzi, którzy korzystaliby z głowy i
      myśleliby o ruchu drogowym w mieście i ich mieszkańcach!! - a nie tylko o
      pielgrzymkach itp.
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • krzysp17 Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy 14.02.08, 09:44
        Nie Waszyngtona lecz Szymanowskiego :) Chcą skręcić w prawo w Waszyngtona
        złamiemy prawo bo jest jednokierunkowa.
        • Gość: ...... Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.realestate.net.pl 14.02.08, 11:30
          Oki mój błąd! chodziło mi o wjazd w ulicę Szymanowskiego ale dojazd do
          Waszyngtona!!!
      • Gość: Barone Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.02.08, 09:30
        Poruszałem kiedyś tę sprawę na forum, wysłałem maila do MZD
        i cisza.
    • Gość: Ja W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.hcz.com.pl 14.02.08, 09:05
      Nie tylko kierowcy łamia przepisy. Bylem świadkiem jak z Placu
      Biegańskiego w III Aleje wjechał radiowóz policyjny , który nie
      poruszał sie jako pojazd uprzywilejowany . Jestem ciekaw czy im
      tez zostałby wlepiony mandat i 5 punktów karnych
    • Gość: JG W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 09:21
      Znam kilka innych miejsc,w których niektórzy kierowcy łamią przepisy w jeszcze bardziej niebezpieczny sposob.Są to przejscia w ciągach ulic o 2 pasach ruchu w jednym kierunku(np.IIAleja na wysokości "Merkurego",Nowowiejskiego i Śląska na skrzyżowaniach z Kopernika iWaszyngtona).To żadna wiedza tajemna;wystarczy zatrzymać się,by przepuścić pieszych i już znajduje się taki,któremu się spieszy i myk drugim pasem z lewej lub prawej.Dlaczego nikt do tej pory nie wpadł na pomysł zainstalowania kamer w takich miejscach?
      Jak znam życie policja ,jeśli już coś zrobi,to zainstaluje tam fotoradary za 100 lub 200 tysięcy zł a nie kamerę za np 10 tysięcy i dalej będzie narzekać na brak pieniędzy.Zaczynam skłaniać się ku tezie,że w dowcipach o policjantach jest jakieś ziarnko prawdy
    • Gość: kierowca W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 09:54
      To nie KIEROWCY łamią przepisy - to jakiś KRETYN wymyślił, że z
      jednej alei nie można wjechać do drugiej. Ciekawe jak "obcy" sobie
      poradzą. Trzy pasy w prawo jak w Londynie - brak wyobrazni. nie
      widze rzadnego konfliktu wjazdu z Placu w III aleję.
      A pisanie w tym przypadku - pieniądze leżą na ulicy - to skandal.
      Kretyn wymyślił kretyn niech zbiera .
      • Gość: koko Re: W III Alei kierowcy łamią przepisy IP: *.iplus.com.pl 14.02.08, 11:22
        To nie KIEROWCY łamią przepisy - to jakiś KRETYN wymyślił, że z
        > jednej alei nie można wjechać do drugiej. Ciekawe jak "obcy" sobie
        > poradzą. Trzy pasy w prawo jak w Londynie - brak wyobrazni. nie
        > widze rzadnego konfliktu wjazdu z Placu w III aleję.
        > A pisanie w tym przypadku - pieniądze leżą na ulicy - to skandal.
        > Kretyn wymyślił kretyn niech zbiera .

człowieku pomyśl to nie boli .jakie firmy znajdują sie po tej
        stronie ulicy .Firmy pana Boga .i dlatego tu jest mozliwośc
        parkowania i dlatego nie można wjechac w IIi aleje .jeszcze ktoś by
        święty samochód porysował!!!!!!!!
      • michal_in_uk Czy Ty byles w ogole w Londynie? 14.02.08, 16:12
        W Londynie mieszka 40 RAZY WIECEJ LUDZI !!!! A jezdzi sie w takich samych
        korkach, a czasem lepiej niz w Czestochowie.

Jak dla mnie to oznacza to w Czestochowie ktos w ogole nie mysli o kierowcach,
        ale nie moge wpasc o czym mysli w zamian...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka