Dodaj do ulubionych

Zużyte baterie

21.02.08, 22:12
Gdzie w Częstochowie można oddać zużyte baterie i akumulatorki? Sklepy
fotograficzne, może Media Markt?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Zużyte baterie IP: *.profiline.pl 21.02.08, 22:19
      baterie chętnie przyjmę, dużo tego masz?
      • Gość: sarenka.na.mrozie Re: Zużyte baterie IP: *.apus-net.pl 21.02.08, 23:07
        Niewiele, ale zawsze dobrze wiedzieć :) po co wyrzucać.
    • Gość: 987 Re: Zużyte baterie IP: 80.54.172.* 21.02.08, 22:28
      Witam ,sklep Świat Elektroniki ,kiedyś tam oddałem ,bez problemu ,pozdrawiam
      • Gość: sarenka.na.mrozie Re: Zużyte baterie IP: *.apus-net.pl 21.02.08, 23:11
        Dzięki :)
    • Gość: K2 Re: Zużyte baterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 07:27
      We wszystkich sklepach z elektroniką RTV etc.. musza ci je przyjąść, nie to że mogą tylko muszą!!!
    • dudi_82 Re: Zużyte baterie 22.02.08, 10:35
      Raz na kwartał po Cz-wie jeździ samochód odbierający niebezpieczne
      materiały (telewizory, lodówki, świetlówki, baterie itd). Na stronie
      Urzędu Miasta jest harmonogram kiedy i gdzie auto będzie.
    • ancymonka Re: Zużyte baterie 22.02.08, 13:48
      W tesco koło informacji stoi kosz na zużyte baterie. W niektórych szkołach i
      przedszkolach też są takie wystawione :)
    • Gość: dlaczego Re: Zużyte baterie IP: *.org 12.03.08, 19:49
      dobry temat...
      do tej pory znałem tylko sklep Patrox, mają tam mały pojemnik, ostatnio go
      "schowali" na oknie i jest mało widoczny, teraz wiem że mogę baterie oddać też
      gdzie indziej (muszę w media zapytać, tam mam najbliżej :P)

ale co z lekami??
      ostatnio zebrałem co mam przeterminowane itp i chociaż tego nie wiele to nie
      chciałbym wywalać tego na śmietnik, zapytałem w aptece... "nie mają prawa tego
      przyjąć" - usłyszałem...
      to ja tego nie rozumiem... leki w różnej formie, to też niezła chemia a każą
      człowiekowi wyrzucać do zwykłego śmietnika?

i ogólnie jestem ZA segregacją śmieci, ale zdaje się, są osobny które to robiąc
      robią to źle, czyli np wyrzucają do pojemnika na papier jakieś inne 'wynalazki'
      i tak się zastanawiam... co się dzieje z tymi śmieciami? jeśli jest to
      przepuszczane przez maszyny które dodatkowo przesegregują np papier to może
      ostatecznie nie zaszkodzi jeśli znajdzie się tam opakowanie po np mleku czy
      czymś innym, które czasami ciężko zakwalifikować do makulatury... czy może
      lepiej "nie ryzykować" i coś co nie potrafimy jednoznacznie zdefiniować wyrzucić
      do zwykłego kosza na śmieci?
      śjakieś sugestie?
      • dudi_82 Re: Zużyte baterie 16.03.08, 23:14
        Cóż ... za segregacją też jestem, ale od czasu jak zobaczyłem, że śmieci ze
        wszystkich koszy (ogólne, papier, plastik, szkło) zabierane są przez jedną
        śmieciarkę to jakoś przeszła mi ochota na segregację. Nadal segreguje puszki itd
        bo przynajmniej zbieraczom sprawę ułatwiam ale plastik olewam. Po co mam w domu
        4 pojemniki trzymać skoro i tak odbiera to jedna śmieciarka? No ... chyba że
        ktoś mi powie, że śmieciarki mają w środku przegrody i odpady z różnych koszy
        trafiają do różnych kontenerów wewnątrz śmieciarki. Ale jakoś nie sądzę.
        Co do aptek - wydaje mi się, że przeterminowane leki mają obowiązek przyjmować
        ale pewien nie jestem. Pan Wojciech Krogulec (rzecznik praw konsumenta przy
        Urzędzie Miasta) na pewno Ci powie jak to wygląda od strony prawnej i następnym
        razem jak w aptece odmówią przyjęcia leków podasz im numer ustawy, postraszysz
        rzecznikiem albo Inspekcją Handlową i odbiorą leki bez szemrania.
        • Gość: Che Segregacja śmieci-TAK! ale nie w Czewie IP: 80.54.172.* 03.07.08, 19:17
          Po prostu ręce opadają! Kto w tym mieście robi z nas idiotów
          ustawiając kontenery na papier szkło i plastik. Wyrzucałem do nich
          dziś stare gazety i plastikowe butelki, pojemniki pełne. Idę z
          powrotem, patrzę podjeżdża śmieciarka i co...? Wszystko ląduje razem
          w śmieciarce! A Czewa aspiruje do miana metropoli oj chyba jeszcze
          długo pozostanie zaściankiem.
        • Gość: mimi85 Re: Zużyte baterie IP: *.colc.cable.ntl.com 07.07.08, 15:09
          Z tego co sie orientuje, owszem posegregowane śmiecie typu plastik, szklo,
          makulatura są zabierane przez jedną śmieciarkę ale póżniej są one powtórnie
          segregowane. Wydaje sie to niedorzeczne ale mniej zachodu wymaga rozdzielenie
          smieci na 3 "kupki" kiedy w kontenerze są tylko tego rodzaju zanieczyszczenia
          niż wybieranie odpadów poddawanych recyklingowi z całego ogółu śmieci na
          wysypisku..
      • Gość: icco Re: Zużyte baterie IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.08, 23:37
        W niektórych aptekach chyba są (a przynajmniej powinny być) pojemniki na
        przeterminowane leki.
    • Gość: m. Re: Zużyte baterie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 08:41
      ostatnio widziałam pojemniki na zużyte baterie w Biedronce na Jadwigi
    • Gość: zowik-nieporadek Re: Zużyte baterie IP: *.centertel.pl 04.07.08, 12:10
      W Tesco koło wejścia na sale sprzedażową był pojemnik na zuzyte baterie.
      • Gość: Częstochowianka Re: Zużyte baterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 20:48
        W MUSZKIETERACH przy Jagiellońskiej też jest pojemnik na zużyte baterie. Pozdro!
    • Gość: ona Re: Zużyte baterie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.07.08, 09:24
      w media markt baterie przyjmują..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka