paolo.89 29.02.08, 22:53 Gazeto spokojnie. Polecony moze lezec na poczcie 2 tyg. Bedzie czas, aby odebrac. Zresztą listonosze ZWYKLE znaja sie z ludzmi i malo ktory chce zobaczyc dowód:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kubek44 a ja mam NOWY DOWÓD i dlatego nie załatwiłem!!!!! IP: *.tktelekom.pl 29.02.08, 23:03 a ja mam NOWY DOWÓD i dlatego nie załatwiłem dzisiaj karty kredytowej w BZWBK; miałem już wszystko zweryfikowane kiedy legitymowałem się starym dowodem, wczoraj odebrałem nowy i poszedłem do placówki, gdzie usłyszałem, że wszystko muszę zacząć od początku; ludzie przecież tak samo się nazywam, mam ten sam pesel, mam tylko pieprzony nowy numer dowodu, na którego wydawaniu kolesie Millera postanowili zarobić i na pewno zarobili i to bezprawnie!!!!; co najmniej emeryci powinni go otrzymać za darmo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king Nic nie załatwią, bo nie będą mieli dowodu IP: *.84-48-39.nextgentel.com 01.03.08, 02:11 a ja mam to w dupie totalnie w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nic nie załatwią, bo nie będą mieli dowodu IP: *.end.estpak.ee 01.03.08, 06:39 m w 4 literach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoja Re: Nic nie załatwią, bo nie będą mieli dowodu IP: 83.2.141.* 01.03.08, 08:08 Poczekamy, zobaczymy czy brak dowodu osobistego będziecie mieli gdzieś!!! Policja, Urzędy, Banki, Poczta zacierają ręce - zobaczycie w tedy jacy jesteście malutcy. Trzymajcie tak dalej obiboki. Mniemam, że w gazetach będzie codziennie wzmianka o dowodach osobistych i tu zaczną się gorące dni dla dziennikarzy (nakład się zwiększy) i to dzięki Wam obiboki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?... Kolejka internetowa po dowód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 09:02 Jeżeli jest wyznaczony termin złożenia wniosku o złozenie wniosku o dowód na 17 marca 2008 w kolejce internetowej a zamówiono termin 20 stycznia - Czy z tego powodu sa przewidziane jakieś konsekwencje ? Nowy dowód osobisty będzie w kwietniu. W styczniu numery do kolejki internetowej były podawane na marzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Zoi Dowód osobisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 09:20 Zojo udzielasz zbiorowej odpowiedzi obrażając. Malutcy jesteśmy wszyscy niezależnie od tego co posiadamy i kim jesteśmy. Z całym szacunkiem dla porządku prawnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kolejka internetowa po dowód IP: *.profiline.pl 01.03.08, 14:19 bo przecież 18latkowie po raz pierwszy po dowód będą składać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kolejka internetowa po dowód IP: *.strefa.com 02.03.08, 18:37 Osiemnastolatkowie mają swoje osobne okienko i wcale nie muszą czekać w kolejce żeby złożyć wniosek o dowód.Po odbiór dowodu muszą już stać jak każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kolejka internetowa po dowód IP: *.strefa.com 02.03.08, 18:35 W gudniu zrejestrowałam się w internecie na najwcześniejszy termin tj.21 luty a odbior mam na 25 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Zoi Re: Nic nie załatwią, bo nie będą mieli dowodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 11:00 A dlaczego nie zostały przydzielone numery z Urzędu ? - Nie byłoby kolejek każdy załatwiłby sprawę w określonym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilder Nic nie załatwią, bo nie będą mieli dowodu IP: *.dclient.hispeed.ch 01.03.08, 09:24 A od kiedy te blazny sie tak o narod troszcza...a moze o kasse????? Numery byly w obozach no coz nic sie nie zmienilo..tylko teraz bardziej humanitarnie rejsetruje sie bydlo....oj kochana ojczyzno co z Ciebie zrobili???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depreściak Nic nie załatwią, bo nie będą mieli dowodu IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.08, 12:24 Dowód nie jest mi do niczego potrzebny, wystarczy paszport lub prawo jazdy. Nie będę stał w 45 osobowej kolejce żeby odebrać kawałek plastiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLAYE Nic nie załatwią, bo nie będą mieli dowodu IP: 79.84.88.* 01.03.08, 13:00 WEDLUG PRAWA EUROPEJSKIEGO NIE MUSI BYC KONIECZNIE DOWOD MOZE BYC TEZ PASZPORT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Taak, karac niepokornych ! Karac ! To jest IP: 81.171.165.* 01.03.08, 13:56 przeciez glowny cel szopki z dowodami w Polsce. Znalezc kolejny pretekst do ukarania. Wtedy zawsze na kazdego cos mozna znalezc. A kto by tam sie przejmowal prawami tychze "obywateli" ! Napewno nie urzednicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Taak, karac niepokornych ! Karac ! To jest IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.08, 10:56 takie rzeczy uchwalaja politycy. Takie Tuski, Kaczory i pawlaki. Urzedznicy musza po niuch spijac to piwo które oni nawarzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalik Ausweiss bitte ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 21:25 Dla przypomnienia wszystkim: dowody osobiste wprowadzili w Polsce okupanci hitlerowscy, kontynuowali okupanci stalinowscy i kontynują okupanci polskojęzyczni. Swoją drogą najbardziej łagodni, bo "za niemanie dowodu" tylko 5k grzywny z zamianą na 1 mc aresztu (lepiej iść do kozy bo 5k się w Czewie raczej nie zarobi)a za hitlera to stawiali od razu pod ścianą... Ale wkrótce mogą wrócić "stare dobre czasy" jak Frau Kommandant Eurosojuza Angela przejmie polityczne kierownictwo. Wtedy usłyszymy: "Ausweiss bitte !" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLAYE Re: Ausweiss bitte ! IP: *.181.99-84.rev.gaoland.net 01.03.08, 21:43 SZKOPY WYPAD Z EUROPY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Ausweiss bitte ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 12:20 Ograniczenie wolności to areszt? Areszt jest pozbawieniem wolności. Mogę odbyć karę ograniczenia jeśli ktokolwiek będzie na tyle głupi by zarządzić karanie za "niemanie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Nic nie załatwią, bo nie będą mieli dowodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 23:32 A co z osobami, które składają wniosek pierwszy raz? Też muszą stać w kolejkach i czekać miesiąc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalik Re: Nic nie załatwią, bo nie będą mieli dowodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 15:46 Wiedz drogi ciekawski, że w tym "państwie prawa inaczej" jak sie tylko przemeldujesz na inny adres zamieszkania to musisz wymienić dowód osobisty, prawo jazdy, paszport oraz zanieść w zębach PIT-11 do US. Nie zaszkodzi powiadomić również ZUSu - bo za kilkadziesiąt lat możesz się przekonać, że żadna emerytura ci się nie należy tylko innemu "ciekawskiemu", który mieszkał kiedyś tam gdzie ty teraz.Tym sposobem twoja kabza jest lżejsza o kilkaset złociszy. Ale to dla twojego "dobra" - te pieniądze "twoje państwo" przeznaczy na autostrady, F16 i internet dla urzędasów aby mogli się zalogować w "naszej klasie" ! Masz być dumny z tego państwa a jak ci się nie podoba - to won do Irlandii ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciec Re: Nic nie załatwią, bo nie będą mieli dowodu IP: *.iplus.com.pl 02.03.08, 15:52 Wiedz drogi ciekawski, że w tym "państwie prawa inaczej" jak sie tylko > przemeldujesz na inny adres zamieszkania to musisz wymienić dowód osobisty, > prawo jazdy, paszport oraz zanieść w zębach PIT-11 do US. zgadzam sie z toba !!tylko do SKARBÓWKI MUSISZ ZANIEŚC NIP3 LUB NIP1 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda Strachy na lachy!!! IP: 83.2.140.* 02.03.08, 13:41 Znowu straszą ludzi bredniami , na poczcie normalnie za okazaniem prawa jazdy odbierzesz list .sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Strachy na lachy!!! IP: *.iplus.com.pl 02.03.08, 14:56 Ijeszcze jedno o dowodach . Wydając dowód urzedniczka nie raczyła mnie poinformowac , ani nie dała mi druku jakiegoś NIPA .DOBRZE ,ZE KOLEŻANKI w pracy mnie poinformowały i zaniosłam go do skarbówki ..... A czy przypadkiem dla osób nie prowadzących działalności tego Nipa nie powinien wypełnic i wysłac UM . Tak jest w innych miastach ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalik Re: Strachy na lachy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 15:50 Widzisz jakie to ludzkie panisko to nasze "państwo prawa" ! Za hitlera stałabyś pod ścianą, za stalina - jechałabyś w Sybir, a za Tuska musisz tylko powiadomić państwo w insytucji US, że właśnie wyrobiłaś nowy dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Nic nie załatwią, bo nie będą mieli dowodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 23:08 A moja żona czekała miesiąc na dowód, złożyła wniosek w grudniu, Przy odbiorze okazało się ża Pani urzędniczka się pomyliła wysyłając dane do Warszawy i musi czekać znowu miesiąc. Taki urząd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: Nic nie załatwią, bo nie będą mieli dowodu IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.08, 01:32 nie kłam gnojku Odpowiedz Link Zgłoś