secesja44 07.03.08, 22:50 Zrobimy Prezydentowi wykaz dróg nieutwardzonych: żużlowe, piaskowe, z koleinami błotne, z przydrożnych kamieni, itp., nieoświetlone itd. Wpiszmy nazwę ulicy i jej długość Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vox populi Grunt że łącznik jest! IP: *.chello.pl 07.03.08, 23:52 Ja tam cieszę się bardzo że tym łącznikiem można jeździć... dziur nie ma... a malkontenci, w szczególności Tomasz H. niech się schowają ze swoim marudzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Grunt że łącznik jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 07:27 Do vox populi : Dlaczego to nazywasz marudzeniem . Placę za benzyne a w cenie jest sporo kasy która jako podatek miała iść na drogi . Chcę tego rozliczenia . Ile było ( miało być ) tego podatku i ile ] sejm przeznaczył na drogi a ile na dotacje do ZUS . Jeżdżę to chce jeździć i bezpiecznie i wygodnie i nie urywac rury wydechowej . To takie normalne przecież . A nieutwardzona ul. Aniołowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do angrusz pretensje zgłaszaj do swoich ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 17:35 A co twoi z PiS-u zrobili przez dwa lata na Częstochowskich drogach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.08, 00:42 Ja tam ma w pamięci przejaz ul.Dąbrówki, naprawdę nie wiedziale że takie jaja moga byc w mieście Odpowiedz Link Zgłoś
politykier5 Ul. Podchorążych 0,8 km 08.03.08, 08:25 Na początek Stradom 1. Ulica Podchorążych - wykonanie droga żużlowa 800 metrów, bez chodnika. Ludzie chodzą po błocie ponad 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BananaQ Re: Ul. Podchorążych 0,8 km IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.08, 18:13 Ulica Gościnna ok. 2 km, brak chodnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: Ul. Podchorążych 0,8 km IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.08, 22:53 Dodajmy ulicę Polną (o ironio), Weteranów ( na której mieszkam) i Spadochroniarzy, 21 wiek Częstochowo!!! DWUDZIESTY PIERWSZY !!!, a syf, dziury i błocisko jak za Janka Muzykanta. Niestać mnie na SUV'a więc jeżdżę 17-letnim AUDI które po przyjechaniu z Dojczlandu przeszło dokładne badanie techniczne. Zawieszenie było idealne, po dwóch latach jeżdżenia po Stradomiu, wszystko do wymiany. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
vinipeq Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy 08.03.08, 09:04 ulica Morsztyna na Aniołowie: ruchliwa z uwagi na liczne zakłady, które sie tam znajdują(GOMMA,SILA Poland,ABOZ,Wózki, Chemia i inne).Ulica bez chodników, bez poboczy; zimą w ogóle nie odśnieżana. Niebezpieczna już od samego skrzyżowania z Warszawską, gdzie zwężenie jezdni i brawurowa jazda kierowców sa przyczyną licznych wypadków śmiertelnych na przejściu dla pieszych ! Tam od dawna powinna być umieszczona sygnalizacja świetlna !!! Ale cóż NIE MA KTO ... się tym zająć... Odpowiedz Link Zgłoś
p_sc Re: Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy 08.03.08, 09:56 A czyja to wina, że od rozpoczęcia do zakończenia budowy potrzeba tyle czasu? Miasta czy mieszkańców o mentalności: nowa droga poprawiająca komunikację w mieście o tak ale nie obok mojego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błeszniak Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 10:17 Niestety niekompetencja goni niekompetencję i niekompetencją pogania. Począwszy od szeregowego pracownika magistratu a skończywszy na samej górze z Radą Miasta i Prezydentem włącznie. Wszystkim płacimy pensje z naszych własnych kieszeni. A budują nam taki bubel przez tyle lat i to jeszcze niedokończony bo musimy jeździć przez niego wężykiem bo połączenie do Boh.Katynia nie jest prosto tylko przez ul.Olszową a teren do połączenia na wprost jest przygotowany ale nie wiadomo z jakich powodów jest to - mimo że od jej pozornego zakończenia minęło kilka lat- nie zrobione. Niektórzy się wypowiadają że nie ma co narzekać bo przecież się jeździ ale dlaczego mieszkańcy błeszna doczekali się tego dopiero po 30 latach.I myślę że ten co mówi żeby nie narzekać to w tym magistracie właśnie pracuje bo tak jak oni robią jest dobrze - tak ale tylko dla urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla mnie Re: Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy IP: 80.54.168.* 08.03.08, 14:58 a dla mnie to przebudowy rozbudowy i wszelkie budowy dróg powinna wygrywać w przetargach ta firma która robiła skrzyżowanie na Westerplatte tempo niesamowite maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 12:58 Popieram kolegę. Ta firma to WADROX S.A. z Częstochowy. Latają na codzień dziury na Sląsku bo roboty na naszym terenie dostają popaprańcy z układami. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Obecna Rada Miasta wywiązała się z obowiązku 10.03.08, 20:48 > Niestety niekompetencja goni niekompetencję i niekompetencją pogania (...) > a skończywszy na samej górze z Radą Miasta Akurat nic bardziej mylnego... Opisywana inwestycja ciągneła się latami - to fakt, jednakże przy konstruowaniu budżetu na rok 2008 nadano tej inwestycji priorytet w dzielnicy Wrzosowiak. Mielismy to już zrobić na 2007r., ale wówczas trzeba było poczekać na pozwolenie na budowę (mocno naciskalismy), poza tym byliśmy swieżo po wyborach i zastalismy pewien uformowany budżet. Inwestycja jest w budżecie i zostanie wykonana. Osobiscie zabiegałem o jej wykonanie i zabezpieczenie środków w budzecie na rok 2008, tak jak i na nadanie jej priorytetu dzielnicowego. Sprawa też stanęła na Komisji Infrastruktury, gdzie uzyskała akceptację Radnych, była też uwzgledniona we wnioskach budzetowych przez Prezydenta, jakie skierowałem do projektu budżetu www.jacekkrawczyk.pl/index.php?page=showcomments&id=139 Inwestycja będzie zrealizowana kompleksowo w niecałe 1,5 roku naszej kadencji, natomiast zarzuty w kierunku obecnej Rady Miasta (niekompetencja? my budujemy tyle lat?) są nieuzasadnione. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze jeden Re: Obecna Rada Miasta wywiązała się z obowiązku IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.08, 20:12 drugi Leśnikowski na forum się znalazł, o mój Boże co to za miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono Re: Obecna Rada Miasta wywiązała się z obowiązku IP: *.realestate.net.pl 11.03.08, 20:19 Twoje IP komuchu jest już powszechnie znane na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micasa Re: Obecna Rada Miasta wywiązała się z obowiązku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 11:04 Od radnego Krawczyka to ty sie odp......! życzę temu miastu wiecej takich kompetentnych i solidnych radnych jak On. Odpowiedz Link Zgłoś
united-europe2 Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy 08.03.08, 16:46 brawo czestochowa! a miasta buduje sie tak: tltl.myminicity.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
politykier5 Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy 08.03.08, 18:15 Lisiniec ul Legnicka około 1 km Błoto, żużel, marazm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.08, 23:08 errata Było: Błoto, żużel, marazm Ma być: Błoto, żużel, marazm, Augusyn, Wrona, mafia, czarnuchy, klarmontana,. itp, itd, etcetera..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy IP: 83.2.142.* 08.03.08, 23:03 To samo jest z ulicą cmentarną Kpina Od października czyli ponad pół roku nie mogą zrobić 300 metrów drogi A jeździ nią codziennie 10 tysięcy kierowców z północy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikpok Re: Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy IP: 212.160.108.* 11.03.08, 20:05 To co się dzieje na tej ulicy to jest parodia remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Hoene-Wrońskiego też sie kłania- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 07:53 prawa strona dla pieszych, bo o lewą zadbał ówczesny dyrektor Wełnopolu (starsi pamiętają,to wczesne lata sześćdziesiąte mieszkał na osiedlu obecnie ul.Goszczyńskiego, wówczas był to koniec ulicy). ludzie chodzą po jezdni. Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy 09.03.08, 09:50 O przedłużeniu Obr. Westerplatte do Łódzkiej mówi się odkąd powstała ta pierwsza a mimo to przedłużenie nadal nie powstaje. A ile tam brakuje? 100-200m? A w zamian mówi się o zrobieniu z ul. Traugutta arterii łączącej ul. Łódzką z os. Północ. O zgrozo! Już nawet nie myślę kiedy przedłużenie to sięgnie szpitala na Parkitce. Odpowiedz Link Zgłoś
josemariapeman Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy 09.03.08, 14:48 ul Mazowiecka takich dziur to nie widziałem nigdzie Odpowiedz Link Zgłoś
jolka19771 Nasze dziury, dziury,dziury 10.03.08, 23:23 Szczytem bezmyślności jest nadanie błotnej parowie nazwy ulica Janusza Kusocińskiego. Gdyby żył Janusz Kusociński to radnych, którzy takie wertepy nazwali ulicą pozwał by do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OK Re: Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy IP: 217.98.39.* 11.03.08, 14:09 ul Wileńska, ul. Szamotowa, przyktórej jest staw pocegielniany, pełno krzaków, niewykoszonych traw, pusty plan po cegielni p. Knopika z której ludzie powoli robią wysypisko śmieci, a pijacy melinę. Ostatnio Prezydent się szarpnął i wysypał nawierzchnię żwirkiem, który był żwirkiem tylko z nazwy, bo normalnie to jakis popiół z huty, kurzy się, jak skur..czybyk z tego, nawet, jak się prowadzi rower to i tak pył unosi się na poł metra w górę, nie mówiąc już o samochodach, i o tym, co się dzieje, jak przejadą. Porażka ! Weźcie się ludzie z UM za to, bo jakoś ulicę Wałową, która prowadzi do osiedla VIP-ów "Bieszczadzka" to potrafiliście pięknie wyasfaltować, a już co biedniejszym to pópiół na ulice walicie! WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIX Re: Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy IP: *.echostar.pl 11.03.08, 23:01 Rycerska, Stradom, w końcu nie tak daleko do centrum. Droga nieutwardzana, co wiecej nie ma chodnika, lezie sie po błocie, lub kurzu, zależy jaka pogoda:). Lubię Rycerską, ale jak mam tam iść np. jesienią po deszczu, to muszę kaloszki zakładać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 12:24 Polecam ul Cieszyńską ok. 3 km.Po deszczu tonie sie w błocie.Mieszkańcy wiele lat czekali.Tłumaczono ,że najpierw kanały.Powstał komitet społeczny. Kanały sa wybudowane .Niestety na droge nie możemy sie doczekać.Trwa to już kilkanascie lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopti Re: Najdłuższa budowa nowoczesnej Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 14:22 Witam!!! Nie ma pieniędzy na nowe drogo , ponieważ każda nowa droga po roku czasu już ma dziury i trzeba ją remontowac. Moze trzeba pociagnąć parciucha jednego z drugim do sądu i niech jakosć wykonania będzie zachowana.Mozna jeszcze zbudować drogi betonowe - koszt jest wyzszy na wstępie ale 8 lat mozna eksploatować bez remontu. Boję się jednak że o betonowych drogach w naszym mieście magistrat i MZD jeszcze nie słyszeli a szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
secesja44 ulica Bialska- tylko dla dorożki 19.03.08, 22:33 Do koścoła znajdującego się na końcu ulicy można dojechać bezpiecznie tylko dorożką, jazda samochodem wiąże się z ryzykiem uszkodzenia amortyzatorów i pozostałego zawieszenia. Odpowiedz Link Zgłoś