angrusz1 21.03.08, 08:29 To było do przewidzenia . Tusk , jako liberał, nie będzie narażał się " byznesmenom " , dla których wzrost składki zdrowotnej to wzrost kosztów a oni i tak mają kasę by się leczyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emerytwojsko Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska 21.03.08, 09:46 Panu Premierowi Tuskowi nie chodzi o podniesienie składki zdrowotnej o 1% pracodawcom lecz podatnikom, tj. nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grab arz Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: 212.87.244.* 21.03.08, 13:49 nie do szpitala prosze prosto na cmentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.iplus.com.pl 21.03.08, 13:54 To było do przewidzenia . > Tusk , jako liberał, nie będzie narażał się " byznesmenom " , dla > których wzrost składki zdrowotnej to wzrost kosztów a oni i tak mają > kasę by się leczyć co ty pleciesz Angrusz .Ty przecież bysnemenem byłęs .Ico splajtowałęs .Iteraz frustracje odreagowujesz 111111111111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 19:58 Do an : Do rzeczy a nie od rzeczy pisz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AN Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.iplus.com.pl 22.03.08, 09:22 Do rzeczy a nie od rzeczy pisz . SKORO NIE ZROZUMIAŁES TO JESZCZE RAZ KOLOQWIALNIE " * nieraz na forum chwaliłes sie ,że prowadziłes działalnośc gospodarczą i splajtowałes . Dlatego sfrusrtowanym bisnesmen jestes .Innym poszło a ty nie potrafiłes działac samodzielnie !!! * Za psie pieniądze pracujesz na prowincji jako belfer dla tego musisz dorabia sobie rozklejając ulotki Pisu i pisząc pozbawione sensu posty .W końcu pięniądz nie śmierdzi!!! *wymagasz leczenia specjalistycznego skoro w wieku 50kilku lat . wymagasz ,aby emeryci byli szczesliwi ,że dostają głodowe renty . *cały czs domagasz sie podniesienia składki zrowotnej a teraz jestes przeciw ,bo może to ty będziesz musiał płacic większa . *jesteś dokłodnie jak twój szef wynegocjował traktat ,a teraz nie chce go ratyfikowac !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 13:01 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chacha Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.iplus.com.pl 22.03.08, 11:41 Tusk , jako liberał, nie będzie narażał się " byznesmenom " , dla > których wzrost składki zdrowotnej to wzrost kosztów a oni i tak mają > kasę by się leczyć pomarzyc piekna rzecz co Andrusz !!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puls475 Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 08:06 wzrost składek jest bez znaczenia, nie on jest miernikiem jakości leczenia lecz jakość współczesnej medycyny i arogancja lekarzy -a tak na marginesie strajki lekarzy powinny trwać jak najdłużej bo w tym właśnie okresie jak pokazują badania umieralność jest najmniejsza -polecam artykuł w Nieznany Świat nr 1 - Wesołego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 07:36 Prezes Nacz. Izby Lek. Ten termin to jest koniec marca ( termin rozliczeń nadgodzin pracy dla lekarzy ). Nie jest możliwe podniesienie poziomu usług medycznych bez istotnego dopływu pieniędzy publicznych teraz . PR pr 1 7.10. itp itd . Ale Donek woli wciskać liberalny kit . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.icis.pcz.pl 25.03.08, 10:03 Juz przetrawiles swiateczny obiadek i mozna ruszyc do boju ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHACHA Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.iplus.com.pl 25.03.08, 10:26 a TY ANMGRUSZKU ILE CHCESZ PŁACIC ZE SWOJEJ PENSJI BELFROWKIEJ NA ZDROWIE ??? NIE TY BUDZETÓWKA ,TO CHCE ABY ZA CIEBIE PŁACIŁ BUDZET DUZO I JESZCZE WIĘCEJ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 15:50 Do chacha : Tak chcę by mi więcej potrącano z mojej budżetowej pensji ( czyli mniej na rękę ) a przeznaczano na składkę . Bez znacznego zwiekszenia finansowania ochrony zdrowia nie ma szans i na poprawe działalności i na reformę i na ograniczenie korupcji . A co do budzetowych pensji - taki los . póki co szkoły w Polsce a i na świecie to głównie budżet . Tak jak wojsko , policja administracja . Czy znasz inne państwo które ma inaczej ? Więc po co pytać i robić zarzut . To tak jakby roślinie zarzucać , że ma chlorofil i wykorzystuje promienie słoneczne . Taka twoja logika i poziom dyskusji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaodoangrusz Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.iplus.com.pl 25.03.08, 17:56 Angrusz zarzut polega na tym , że ty nie musisz byc budzetówka .Mozesz isc na swoje .utrzymaj sie na rynku kilka lat ,a pózniej poromawiamy . Zawistny człoweik jestes i zachowujesz sie jak urzędniczka w zusie . prywaciaż przyszedł to go w rogi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:39 Do chaodo : No cóż : byt kształtuje świadomość . Ja na tym świecie jestem już 52 lata , trochę się napatrzyłem. Również na tych " prywaciarzy " . Cyganów też oglądałem i też mam wyrobione o nich zdanie . Zapytaj innych czy mają inne . A każdy tam pracuje , gdzie znajduje dla siebie miejsce . Jak braknie dla mnie w budżetówce to spróbuję gdzieś indziej . Ale to nie zmienia faktu , ze finansowanie ochrony zdrowia winno byc na podobnym poziomie jak w krajach sąsiednich , które są na podobnym poziomie rozwoju a nie o połowę mniej . Próbujesz zawracać Wisłę . Dlaczego to robisz ? Tylko dlatego , że mnie nie lubisz i chcesz się przeciwstawić . Tak to wygląda . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.vf.shawcable.net 26.03.08, 01:30 angrusz: > No cóż : byt kształtuje świadomość . angruszu! Tobie nie BYT, a ODBYT ksztaltuje swiadomosc. Twojego przypadku Marks jeszcze nie mial okazji naukowo rozpracowywac, gdyby tak bylo, to cos innego "Szaloby nad Europa". > Ja na tym świecie jestem już 52 lata , Az nie do wiary! W tym wieku to jeszcze ludzie sa sprawni fizycznie i umyslowo. Pracuja, ksiazki pisza, studiuja, rozwijaja sie intelektualnie, przezywaja druga mlodosc, a ty co???? Jedynie skwerczysz, marudzisz i denerwujesz ludzi majakami. Wyjdz do knajpy, uchlaj porzadnie, poderwij jakas panienke albo choc pospaceruj. A ty nic jeno zrzedzisz i skamlesz jak drobny bachor, ktoremu starsze dzieci zabraly lopatke w piaskownicy:)))) Nie ty powinienes zajmowac sie ochrona zdrowia, a ktos z ochrony zdrowia toba, bo jesli w wieku 52 lat twoj organizm jest w takim stanie to strach pomyslec, co bedzie za kilka lat. Obawiam sie, ze mozesz pogryzc psa sasiada. >>> trochę się napatrzyłem. Wiemy.Wiemy, tylko co z tego skoro nie rozumiesz co widziales i dlaczego to co widziales bylo do kitu:))) > Również na tych " prywaciarzy " . > Cyganów też oglądałem i też mam wyrobione o nich zdanie . Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska 25.03.08, 16:33 Angrusz! Jakie jeszcze rozwiązania proponujesz (prócz podniesienia składki zdrowotnej) dla ratowania polskiej ochrony zdrowia ? Proszę o konkrety.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 16:43 Do Matuesza : Nie śmiem pouczac tych z " białego szczytu " . Tam ponoć wystarczająco dużo powiedzieli . A prezes Izby Lekarskiej wystarczająco dużo i stanowczo wypowiadał się w PR 1 . Po co powtarzać .Trzeba słuchać i robić , zrobić szybko . A Tuskowi wydaje się , że służba zdrowia wytrwa do 2010 roku , bez zadłużania się , strajków , napięć , likdwidacji łapownictwa i innych przekrętów . Tusk woli poczekać byle nie narazić się najtwardszemu elektoratowi - bysnesmenom z dużą kasą Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Ochrona zdrowia zmiecie rząd Tuska 25.03.08, 16:56 > Nie śmiem pouczac tych z " białego szczytu " . > Tam ponoć wystarczająco dużo powiedzieli . > A prezes Izby Lekarskiej wystarczająco dużo i stanowczo wypowiadał > się w PR 1 . > Po co powtarzać .Trzeba słuchać i robić , zrobić szybko . Tak więc zostawmy to rządowi.:)) > A Tuskowi wydaje się , że służba zdrowia wytrwa do 2010 roku , bez > zadłużania się , strajków , napięć , likdwidacji łapownictwa i > innych przekrętów . Co Tuskowi się wydaje to już wyłącznie on sam o tym wie.:)) > Tusk woli poczekać byle nie narazić się najtwardszemu elektoratowi -> bysnesmenom z dużą kasą Angruszu! Z powyższego wnioskuję,że pałasz dużą niechęcią do biznesmenów z dużą kasą.:)) Pamiętaj jednakże ,że Ci biznesmeni karmią także Ciebie.:)) Gdybyś więc miał zamiar pozbyć się ich,to jeszcze więcej będziesz narzekał na swój belferski los, gdyż to oni są głownymi sprawcami wzrostu wpływów do budżetu.:)) Odpowiedz Link Zgłoś