Dodaj do ulubionych

Częstochowski Łukaszenko

10.04.08, 12:27
W obawie przed utratą stanowiska przewodniczącego SLD. Poseł
Krzysztof Matyjaszczyk zamyka koła i wykreśla ludzi z partii.Przed
przejęciem partii przez niego należalo 1800 osob obecnie jest 85
osob wszyscy kolesie.Wybory na przewodniczacego w sobote 12.04.2008r
kandydat Krzysztof Matyjaszczyk najlepszy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krych Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.08, 12:47
      Dobrze robi, przecież musi z kimś pracować, ci zaś powinni go szanować i być
      lojalni wobec swojego przywódcy, nie zaś ciągnąc : jeden do góry, drugi do
      przodu, trzeci do tyłu. Oby tak wszyscy postępowali - lepszy był by porządek we
      wszystkim. Należy się pozbywać nic nie wartych i niepotrzebnych "antyków".
    • Gość: lin Re: Częstochowski Łukaszenko IP: 80.53.238.* 10.04.08, 18:38
      Krych, czy ty sie nie uderzyłeś w głowę.Bo mówisz od rzeczy.Sądzę, że jesteś tym
      jednym z kolesi
    • Gość: Baja Bongo Re: Częstochowski Łukaszenko IP: 80.53.238.* 10.04.08, 20:57
      Krych skoro jesteś kumplem posła Matyjaszczyka przytocz jakieś jego osiągnięcia
      dla miasta i mieszkańców Częstochowy
      • Gość: libert Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 11:34
        Ty Baja ma wiele osiągnięć rolowanie ludzi.To jest sztuka omamiać
        ciemny naród i zwolenników lewicy. Może gazety zajęły by się
        wszystkimi parlamentarzystami naszego regionu i senatorami , czy ich
        biura w ogóle sa czynnei w jakich godzinach , bo mam wątpiliwości.
        • Gość: gość Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 11:46
          największym obciachemjest radna Gabarska. Skąd ją wygrzebali???Nawet jej koledzy
          się jej wstydzą ale podobno jest kochanką jednego z kolesi szefa
          • Gość: Ania Gabarska Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 14:01
            Kolego Jarku Marszałku jak masz coś do mnie to w cztery oczy, a nie
            oczerniaj mnie na forum bo mozemy się spotkać w sądzie
      • Gość: Anna Gabarska Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 19:05
        Kolego Jarku Marszałku
        Przeprszam za moją emocjonalną wypowiedż i posądzenie Cię o
        autorstwo " informacji" na mój temat.
        Nie jest to pierwsza złośliwość , która wychodzi ze ścisłego grona
        moich kolegów - oponentów z SLD.
        Z poważaniem Anna Gabarska
        • Gość: ewt11 Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.juranet.eu 12.04.08, 00:41
          Brawo Aniu!
          Zachowałaś się z honorem i klasą.Masz prawo za to puszczanie "bąków"
          przez twoich kolegów-oponentów być urażona i obrażona.Każdy by się tak czuł i reagował spontanicznie,ale już nie każdy potrafi przepraszać. przykre jest tylko to,że te młode wilki próbują kreować politykę SLD. Jeśli ma ona być w tym samym stylu to życzę duuuuuuużo szczęścia.
          • Gość: mtv/ Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 17:37
            Brawo Pani ANIU ! Życzę Pani dużo siły ,mądrości i charakteru.Duma i
            egoizm Pani kolegów sięgła zenitu....Nie wspomnę otym jak traktuje
            się petentów w biurze na Nowowiejskiego iteraz już wiadomo jaka jest
            nasza czestochowska lewica,zainteresowanym polecam lekcję
            przemysleń.Tak trzymac Pani ANIU.
            • Gość: niop Re: Częstochowski Łukaszenko IP: 80.53.238.* 17.04.08, 18:19
              Dobrze skomentowane , cieszę się , że jest ktoś kto umie ocenić rzeczywistość. A
              miało być lepiej chyba jest gorzej niż za czasów starej gwardii, zniknęła
              kultura SLD-owskiej partii
          • Gość: vbc Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.realestate.net.pl 12.04.08, 23:44
            Pani Anna G. jest mega niesympatyczna :/ Miałem niestety nieprzyjemność poznać. W dodatku udaje, ze na wszystkim się zna i wszedzie węszy podstęp. To jakas paranoja. I do tego czar goryczy przelewa to, ze jest typową czerwoną.

--
            Visca el Barca!
            • Gość: vbs - zapewniam Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.08, 01:25
              cię, że ty jesteś jeszcze gorszym adwersarzem od p. Ani. Belki w swoim oku tak i
              nie widzisz.
    • Gość: sdffs Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 13:05
      Prawica sie cieszy :)
      • Gość: ewt11 Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.juranet.eu 12.04.08, 00:17

Brawo Aniu.
        Pokazałaś tym swoim kolegom-oponentom jak można zachować się z klasą i
        kulturą.Szanowni panowie zapominają o manierach i dobrym wychowaniu.Zastanawiam
        się jak tacy "ludzie" mogą być kreatorami polityki partii.Jeśli to mają być te
        młode kadry SLD to gratuluję i życzę duuuużo szczęścia.
        A Prawica się cieszy.

• gniew_khana Prawdę gada! 12.04.08, 23:59
          Miałem przemilczeć, ale ten post to iskra, która wywołała u mnie wybuch "wspomnień".

Prawda, że machloje, to się tam wyprawiały już od dawna. Byłem pełen idei, kiedy
          wstępowałem do tej partii. Długo nie chciałem uwierzyć w relacje z zewnątrz -
          taki syndrom sekty - wiem, bo to moja branża naukowa. Kiedy jednak zorientowałem
          się, co tam się wyprawia, uciekłem stamtąd, bo pewnych rzeczy swoim nazwiskiem
          firmować nie mogę - honor!

A więc 85 osób... Mój Boże! Gnojowisko przerosło wszelkie możliwości percepcji
          mojego umysłu. Matyjaszczyk stacza organizację na dno, chociaż to już zostało
          osiągnięte dawno: fałszowanie protokołów posiedzeń, mataczenie, fałszowanie list
          podpisów przedwyborczych i wiele innych rzeczy, na których wspomnienie dreszcz
          mi przechodzi przez plecy i nóż mi się w kieszeni otwiera. Mam nadzieję, że ten
          post przyczyni się do jakiejś inicjatywy ze strony redakcji - ta namiary na mnie
          posiada. Mam na prawdę wiele do opowiedzenia.

Wzywam Annę Gabarską, osobę, która w czasach mojego członkostwa wydawała mi się
          wrogiem, do szerokiej akcji "uświadamiania" mieszkańców i wyborców. Wiem, że nie
          sr* się we własne gniazdo, ale sprawa tego wymaga.

Matyjaszczyk pcha się na Przewodniczącego? Ciekawostka. Kiedy pierwszy raz
          walczył o to stanowisko, koronnym argumentem był fakt, że jego ówczesna rewalka
          - Ewa Janik, Posłanka na Sejm RP ówczesnej kadencji jest Posłem i... nie będzie
          miała czasu na zarządzanie. "Nie można zarządzać ćwierć-milionowym miastem przez
          telefon" powiedział kiedyś Marek Lewandowski, kiedy opowiadał o kulisach
          ustąpienia ze stanowiska prezydenta miasta. Podobny argument funkcjonował w
          walce o fotel Przewodniczącego. Później jednak Matyjaszczyk przewodniczył przez
          telefon. Kolejne wybory w partii, to farsa. Ustawione wybory delegatów w Kołach,
          ustawione wybory na zjazdach (tzw. "ściągi" z prawidłowymi typowaniami krążyły
          wśród kolesi). I co? Zastanawiałem się, co teraz będzie, kiedy Marszałek z
          Baltem i Niesmacznym zdecydowali o kandydowaniu Matyjaszczyka na Posła...
          Okazało się, że jest żądny władzy.

Trochę o kulisach: kolesie są ustrukturalizowani. Pośród kilkudziesięciu kolesi,
          o których wspomniał założyciel postu, wyróżnić można zarząd, zwany wśród byłych
          członków "salonikiem", tudzież "kanapą". W skład owego wchodzą: Z.Niesmaczny
          (ten czasami przejawia oznaki samodzielnego myślenia), M.Balt, J.Marszałek
          (pierwszy decydent, dużo gada, osobiście nie bierze za nic odpowiedzialności)
          oraz wcielony stosunkowo niedawno D.Lewandowski. To te osoby zbierają się
          wspólnie bądź w biurze partii (na zewnątrz znane, jako biuro poselskie), bądź w
          akademiku skrzat (ta niska buda przy ul. Akademickiej). Decydują o kluczowych
          działaniach partii, bądź organizacji, w których przejęli władzę na zasadach
          opisanych powyżej, a następnie wdrażają wszystko w życie. Pamiętam, jak naiwni
          działacze SLD głosowali za jakąś ideą, a byli zwyczajnie manipulowani
          pozorowaną dyskusją właśnie przez niby to sprzeczających się członków "kanapy".
          I tak właśnie Matyjaszczyk został asygnowany na Posła, Balt wniósł doniesienie
          do prokuratury ws. III Alei, czy też wiele innych... W grupie kolesi wyróżnić
          można także "żołnierzy". To młodziki od brudnej roboty: wieszania plakatów,
          latanie ze sztandarem, trolling na forum.
          Lekarstwo jest proste: rezygnacja z członkostwa. Wszelkie dysonanse mijają, jak
          ręką odjął. Polecam. Natomiast ponawiam wezwanie do Anny Gabarskiej - też możesz
          dużo ujawnić. Trzeba coś zrobić. To nie może dalej trwać.

Polecam także nalotową kontrolę biura poselskiego...

Oczywiście salonowe trolle forumowe teraz będą mnie krytykować za post. To
          będzie pieczęć prawdy. Informuję, że to klasyczna reakcja żołnierzy saloniku.
          Kiedyś można było ich poznać po domenie politechniki częstochowskiej w adresie
          nadawcy. Politechniką też owładnęli.

To nie Łukaszenko, to sekta jakaś... Tym Panom ja już dawno podziękowałem.
          • Gość: jan Re: Prawdę gada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 16:59
            A czego się po komuchach spodziewać? Oni machlojki z mlekiem matki wysysają.
        • Gość: lep Re: Częstochowski Łukaszenko IP: 80.53.238.* 13.04.08, 12:24
          ludzie lewicy złączmy sie apel do starszych działaczy i byłych radnych niech
          stawią czoła tym rządnym tylko władzy nie liczącym się z ludźmi w s siła P. Aniu
          pokazała pani ,ze jest pani" damą polityczną " popieramy cie
      • secesja44 Układowi jest wszystko jedno: 13.04.08, 00:53
        Prawicy to tu się nie doszukasz chłopie.
    • Gość: czl lewicy Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 15:45
      Może po tej jasnej i długiej wypowiedzi członka lewicy ,który chce
      mowic głośno o nieprawidłowościach w zarządzie
      czestochowskiej "lewicy" media zajmą się tą zaistniałą sytuacją.
      • gniew_khana Re: Częstochowski Łukaszenko 13.04.08, 16:12
        Dobrze byłoby, gdyby niegdysiejszy asystent Matyjaszczyka się wypowiedział, bo
        dużo wie, ale twierdzi, że nic go już z tej kwestii nie interesuje, bo ma swoje
        podwórko do zagospodarowania.
        • Gość: pler Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 17:02
          Popieram. Lepiej zwrócić się do człowieka -byłego asystenta ,
          mógłby duzo prawdy wyjawić ,napewno ma dowody. Otworzył by oczy
          ludziom lewicowym jak K. Matyjaszcyk rozdaje karty na swoim podwórku
          • gniew_khana Re: Częstochowski Łukaszenko 14.04.08, 11:38
            Problem jednak z tym, że on już nie chce się w nic związanego z SLD angażować po
            tym, jak się zraził. Dlatego nawet nie wymieniam jego imienia i nazwiska, bo nie
            jestem do tego upoważniony - taka jego wola.
            Powiedział mi tylko, że jak coś ma utonąć, to i tak utonie, nawet bez naszej pomocy.
            Niby racja...
            • Gość: ja Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 18:51
              Prawica w ogóle nie zwraca na nich uwagi
    • Gość: XXX Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 10:50
      Problem w tym, że ktoś niezorientowany zakłada wątek, chyba z PIS-u
      bo to u nich na zjazd miejski przybywa cała Partia, na zjazd miejski
      SLD przybywaja jedynie delegaci. Z tego co wiem to Krzysztof
      Matyjaszczyk uzyskał 99% poparcie.Podoba mi się ta partia dlatego,
      że stawia na nowa jakość, Szkoda że przy tym ucierpieli niektórzy
      ale tak to bywa jak trzeba wymienić kadry. Zyczę Sojuszowi
      wszystkiego najlepszego, a tym którzy czuja się pokrzywdzeni niech
      mówia o swoich problemach w partii. Tak nakazuje rozum i lojalnośc
      wobec partii, bo partia to ludzie a nie władza która tylko bywa.
      • Gość: czerwony plac Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.tktelekom.pl 15.04.08, 11:24
        > ... bo partia to ludzie a nie władza która tylko bywa.

Raz zdobytej władzy nie oddamy nigdy! Kto tak powiedział?
      • Gość: n Re: Częstochowski Łukaszenko IP: 80.53.238.* 15.04.08, 20:57
        Co ty piszesz za bzdury na zjazd wybierani są ludzie , którzy są wyłaniani z
        kół, a że zwykli członkowie nie wiedzą o co chodzi to zgłasza się swoich którzy
        zostają delegatami to wiadomo że wszyscy znajomi na uzgodnionego wcześniej
        kandydata i stad 99% poparcia
      • Gość: gośc59 Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.juranet.eu 15.04.08, 23:09
        I w imię tej nowej jakości,młode kadry lewicy tworzą na forum sensacje o swojej
        koleżance rodem z brukowej prasy?!Współczuję bo podobno nowe powinno się
        rozwijac i nabierac ogłady politycznej,a tu nagle szok Lepper wychował
        następców, namaścił i wypuścił do przeciwników aby ich skompromitowac.
    • dominik.wu No proszę... 18.04.08, 13:46
      Od jakiegoś czasu jacyś natarczywcy bombardują moją elektroniczną skrzynkę
      pocztową prośbami o wypowiedź na tym forum. Przyznam szczerze, że nie przepadam
      za tym forum, ponieważ dysponuję bardzo powolnym "superszybkim internetem Era
      BC" o prędkości 16 kb/s w obie strony, wobec czego korzystanie z forum GW jest
      dla mnie prawdziwą udręką - na załadowanie stron czekałem po 10 minut, co w
      efekcie wymusiło na mnie poświęcenie pół godziny czasu na Waszą "Wielką Sprawę".
      Przeczytałem wątek i nic mnie nie dziwi. To musiało wybuchnąć. Ja jednakże
      nie podchodziłbym do tego tematu zbyt emocjonalnie. Wszystkie opisane wydarzenia
      - zarówno w ujęciu "czarnego pianisty drugiego", czy też "rozgniewanego khana" -
      zawsze miały i prawdopodobnie mają miejsce tylko, i wyłącznie wewnątrz szeregów
      partii. Żadne z opisanych zjawisk nie implikowało w życiu miasta żadnych
      wydarzeń. Matematycznie więc wygląda to tak:
      [wydarzenia wewnątrz SLD] => 0
      To jest zatem sprawa dla osób, którym jeszcze zależy na partii. Ja już od
      dłuższego czasu do tej populacji nie należę. Dlatego też proszę: nie róbcie ze
      mnie kolejnego Wincentego Witosa. W przeciwieństwie do niego, ja nie wrócę do
      polityki nigdy. Znalazłem swoją niszę w życiu publicznym regionu i dobrze mi z tym.
      Bawi mnie natomiast określenie "asystent" [kogoś tam]. Oświadczam
      niniejszym, że jest ono niewspółmierne do realiów, które niegdyś miały miejsce.
      Wypraszam sobie więc teraz i w przyszłości podobne inwektywy kierowane pod moim
      adresem. Proszę także nie zasypywać mojej pocztowej skrzynki elektronicznej
      listami o treści nawołującej do... czego? Rewolucji? Po co? Czytałem wątek i
      myślę, że to, co miało być powiedziane w tej sprawie, zostało już powiedziane -
      gdzieś powyżej.
      Powtarzam: rzecz dzieje się wewnątrz tej organizacji, dlatego nie ma się
      czym przejmować. Na świecie dzieją się gorsze rzeczy, niż walka kilku Panów o
      fotel, który de facto sami kupili na spółkę (ze składek członkowskich). Paranoja
      tutaj blisko.

Życzę spokoju
      /-/ Dominik W.
      • dominik.wu jeszcze tylko dodam... 18.04.08, 14:00
        Dodam tylko jeszcze taką refleksję:
        SLD w tej chwili w mieście (jak i w całym kraju) ma znaczenie marginalne. Nie
        widać tej partii w życiu publicznym. Czy jest się o co bić w takiej sytuacji?
        Ten "okręt" tonie.
        Tutaj już drogą humorystycznej dygresji: być może kierownictwo partii w sytuacji
        "tonięcia okrętu" ewakuuje działaczy, a "kapitan" trwa, by zejść na końcu... :)

Pozdrawiam użytkowników forum GW.
        • Gość: czł. Re: jeszcze tylko dodam... IP: *.flatpla.net 20.04.08, 10:30
          Dominiku twoja wypowiedź jest trafna w ocenie osób rządzących tą partią w
          Częstochowie , i jej pozycją w Polsce,jak i w mieście. W Częstochowie to SLD się
          kończy, prawdę mówiąc ta partia znika. Domyślam się, że cieszy się tym faktem
          opozycja.Ale osoby, których planem było przejęcie tej partii powinny być z
          siebie dumne im sie udało, proszę nie zapominać, że kij ma dwa końce. Grupa
          czteroosobowa, mająca przywództwo w SLD, to nie siła może pozornie tak im sie
          wydaje, jednak w kupie siła, a tą kupę rozwalili.
          Proszę pamiętać, że bez ludzi popierających działania przywódców nie ma się
          przewagi nad opozycją i nie wygra sie wyborów, ale młodzi koledzy chyba o tym
          nie wiedzą .
          Z przykrością stwierdzam, odsunięcie tylu wspaniałych członków , działaczy ,
          osób z ogromną wiedzą merytoryczna, to pierwszy gwoźdź do trumny tej partii.
          Kiedyś dziwiłem się osobom i byłem na nie zły,że postanowiły patrzeć na to z
          boku, teraz rozumiem czekają upadłości tych młodych wilków i tak się stanie.
          Może starsi członkowie i działacze pokażą tym młodym, jak się przewodzi partii,
          jak zdobywa się pozycję, kulturą polityczna, dyplomacją i szacunkiem do innych
          osób, a przede wszystkim wiedzą.
          Zwracam się do starszych koleżanek i kolegów, którzy jeszcze mają chęć
          działąnia odbudujmy nasza lewicową partię.
    • Gość: l Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 05:52
      l
      • Gość: też em Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 09:43
        Niestety ludzie w wieku emerytalnym coraz mniejsze mają poparcie i
        to chyba wszyscy powinni zrozumieć.Młodsi we wszystkich gałęziach
        przejmują ster-starsi w zarządach partii nie zawsze chcą to zrozumieć
        robią się przepychanki.Tak jest w wielu partiach.Szefowie może
        doświadczeni nie potrafią odejśc z honorem,chcą całe życie rządzić i
        mieszać nie zawsze dobrze.
    • Gość: angrusz Re: Częstochowski Łukaszenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 09:56

Jak w wielu partiach , może w każdej , po pewnym czasie , a zwykle
      po okresie sukcesów , pozostaje wiele osób ale owszem na liście lecz
      nie przy płaceniu składek czy w działaniu .
      Podkreślam , dotyczy to prawie każdej partii .
      Więc by nie było manipulacji - martwymi duszami - wykreśla tych co
      istnieją tylko na papierze .
      Normalna procedura .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka