durna_hela 19.04.08, 00:05 Gratulacje dla NIK, RIO, Prokuratury i Policji. Brawo dla 3 radnych, którzy nie lizali mu tyłka ( w przeciwieństwie do pozostałej 12 ) tylko dążyli do normalności. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kukiz Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 07:31 "O, Hela, o, Hela Twoje ciało mnie onieśmiela Twoje ciało przesłania mi cały świat Od morza aż do Tatr". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solar Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 08:12 cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no proszę Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 09:18 no i doigrał się ,brawo brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 09:33 pomimo jego zatrzymania uważam, że nic mu nie zrobią, pan K. ma dużo wpływowych znajomych, którym przez lata swojego urzędowania w gminie ułatwiał życie i oni raczej zrobią wszystko żeby było jak najlepiej dla niego....ehh "A t Polska właśnie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimo Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 10:02 A co na to proboszcz- nie bedzie odpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.chello.pl 19.04.08, 10:31 A kiedy władze z Częstochowy w szczególności geodezja zostaną rozliczeni np. za budowę gazociągu do Lublińca ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 11:06 No tak,jeżeli komuś coś się udaje to trzeba go zniszczyć.Tym którzy piszą o swoim wójcie źle życzę żeby wybrali sobie takiego trzęsącego "portkami".Taki znajdzie w ofercie przetargowej błąd rzędu kilku zł. i zamiast za drogę zapłacić np 2 mln zapłaci 4,bo takie jest prawo;-)))))Oj,chciałabym mieć takie drogi jak u was.W Częstochowie trzeba tonąć w błocie,a kiedy jest sucho zasłaniać usta chustką,bo taki kurz.O wielkich dziurach już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 12:18 Co tu porównywać wieś liczącą 3.000 mieszkańców do miasta liczącego 250.000 ludzi - bezsenowne wypowiedzi i jeszcze nie na temat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 11:29 zgadzam się z panem. a III Aleja W Częstochowie i partactwo jej wykonania? tez trąci kryminałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 12:11 A kiedy kolej na wójta Popowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 12:19 jak znajdą się tacy "normalni" głupi jak we Wręczycy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLEK Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 12:24 Teraz powinni sprawdzić te 3 osoby które donosiły na całą gminę Wręczyca Wielka i wszystkich radnych ciekawe czy oni są tak uczciwi. Co do pana Wójta powinniśmy mu wiele zawdzięczać a nie podkładać nogi zrobił bardzo dużo dla gminy przez 30 lat a teraz znalazła się jakaś banda kretynów co powiedziała że przetargi były złe i że w gminie jest nie dobrze a nie dobrze jest przez właśnie takich konfidentów jak wy. Pomyśl człowieku jak ucierpi całe społeczeństwo remonty modernizacje będą zatrzymane do wyjaśnienia a może to być bardzo długo. Więc zastanówcie się czy pomogliście całej społeczności lokalnej czy raczej wszyscy dostaniemy teraz po głowie. Dziwne żeby 3-4 osoby zniszczyły to co człowiek buduje swoją postawą 30 lat. Zastanówcie się i nie jestem żadnym radnym ani nikim z gminy jestem mieszkańcem tej gminy i wstyd mi za te osoby co narobiły ambarasu takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZESIO Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 12:53 Zgadzam się z Tobą całkowicie, ale cóż zrobić jak żyjemy w rejonie gdzie większość to konfidenci (im bliżej św. wieży tym ich więcej:( ) A dzięki wójtowi to m.in straże w naszej gminie jako tako pesperują a oni zarzuty mu za to teraz postawili...ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Do Lolek/Czesio/Ja i inne Fundamenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 13:26 Panie Fundament podziel się Pan swoją twórczością z prokuratorem ciekawe czy nie zaliczy tego w poczet materiału dowodowego. Czy uważasz, że instytucje takie jak NIK,RIO uwzięły się na was ?? Chyba nie (100%), ale tak to jest jak człowiek traci instynkt samozachowawczy tak jak w tym przypadku. Na zakończenie przeczytaj jeszcze raz artykuł, w nim nic nie ma o straży. Koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konieczko Re: Do Lolek/Czesio/Ja i inne Fundamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 14:21 Jest o decyzjach o umorzeniu podatków od nieruchomości, czyli jest o straży;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Do Lolek/Czesio/Ja i inne Fundamenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 14:25 W sumie racja :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: villon Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 14:02 Najwyższy czas! I niech nikt nie mówi, że pan K. to uczciwy urzędnik, bo modernizacje i różnorakie inwestycje to jedno, a ustawione przetargi i przekręty finansowe to drugie. A na marginesie: byłem kiedyś świadkiem dyskusji na temat wręczyckiego wójta i opadła mi szczęka, kiedy usłyszałem argument świadczący o jego uczciwości: "On tu tyle lat urzęduje, że pewnie się już nakradł i teraz jest w porządku". No, jeśli takie rzeczy mówią mieszkańcy gminy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 14:18 Zniszczony 30-letni dorobek ? Śmiechu warte!!! Ty się lepiej zastanów ile można było więcej zrobić gdyby przez te 30 lat było uczciwie... Gdyby przerwać to na początku to byśmy tu mieli Amerykę a tak ... gorzej niż u sąsiadów na wschodzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLEK Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 14:50 Wiesz myślałem że jesteś mądry a ty jesteś gł.... niż ustawa przewiduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junior Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: 195.205.202.* 19.04.08, 17:01 Panie, jak złapali wójta na "kombinowaniu", to sorki, będziesz nosił mu kwiatki do więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junior Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: 195.205.202.* 19.04.08, 17:05 ...a kiedy pora na wójta Kłomnic - tego od schroniska i aneksowania umów i dopłacania firmom po przetargach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.dclient.hispeed.ch 19.04.08, 12:28 III Aleja Parki i dom kupiecki pochlonely 100 mil to bardzo dobry przekret....z obliczen wynika ze wszystko powinno kosztowac 37 mln gdzie reszta?????to pewnie te doniczki w geodezji?????pochlonely reszte???? Odpowiedz Link Zgłoś
rabitek_a Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany 19.04.08, 12:50 no tez tak sądzę;-))))) a teraz kolejna kwestia...sam mieszkam w Częstochowie i bardzo interesuje mnie kto stoi za tym ze burdel umiejscowiony zwany Don Kichotem ciągle działa pomimo protestów okolicznych mieszkanców? czyzby ktos z UM miał jakies udziały z narkotyków tam rozprowadzanych i szerzącego się tam kurestwa?!!! przeciez nie do pomyslenia jest zeby burdel był w samym centrum miasta tuz pod Jasną Górą...W jaki miescie tak jest?!!!! tam powinna byc Cepelia tak jak kiedys, cos dla turystów z całego świata a nie szmirowata tancbuda z klientami z marginesu lub z okolicznych wiosek!!!! hałasują, brudzą i na to jest zgoda władz. wstyd i zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 13:10 zgadzam się pod jasną górą burdel a na deka zrobili prohibicję buahahaha paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
rabitek_a Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany 19.04.08, 12:58 a i jeszcze a propos III Aleji...jest zamknięta dla ruchu za to nie da się juz zyc w blokach ulic przyległych do III Alei. kierowcy rajdowcy wjezdzają w brame przy ratuszu i gnają jak Kubica po kocich łbach ponad 120 h/g pomiędzy blokami. czekam tylko na wypadek a o niego nie bedzie trudno. ubikacje pod Jasną Górą tez podobno słono kosztowały;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 13:06 szukam trzech uczciwych radnych z Popowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 13:38 zapytaj normalnego - pana SZ , on ci udzieli wskazówek jak się niszczy wszystko,itd. On bardzo lubi rozkręcać afery to ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 13:44 Czy szanowanie prawa to niszczenie ??? Dla ciebie pewnie tak ... ale dochodowego businessu za publiczne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek57 Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 14:00 powinien dostać medal za sprytne oślepianie iośmieszenie władzy nadrzędnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deny_67 Teraz kolej na redaktora MM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 14:16 Ciekawe kto z redakcji GW napisze artykuł o zatrzymaniu i posadzeniu redaktora M.M., któremu policja szyje kapitalne obuwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja TY Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 15:00 kto nie zna Wójta niech nie zabiera głosu na jego temat, redaktorek MM słynie z pisania bzdur o Takich ludziach, zatrzymany- kiedy i gdzie? przesłuchany no i co z tego? I to się nadaje na takie duże litery w GW? a może to już nie GW a papier toaletowy, pozdrawiam panie MM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjshdjdfj Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 15:40 Popieram Wójta. Trzymaj się chłopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecsz Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.21.pl 19.04.08, 15:32 W końcu ruszyli tą sprawę, mam nadzieję że będzie jak z g...em poruszone śmierdzi jak diabli to trzeba je sprzątnąć. Przy okazji całą otoczkę (ludzi) wójta niech dobrze prześwietlą. Oby już ta szajka w gminie już nic do powiedzenia więcej nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.abdn.ac.uk 19.04.08, 16:10 Nie rozumiem tylko ,czemu wszyscy sie tak bulwersują, że H. Krawczyk pełni funkcję wójta od 30 lat, skoro przez 28 lat!!! NIKT INNY nie próbował nawet startować w wyborach na wójta?!To kto miał być wójtem?? ksiądz?! ech ta Wręczyca i Ci ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
idoti Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany 19.04.08, 17:03 no i w końcu białoruś we wręczycy się zakończyła,ciekawe co na to malarze,operator białoruśki itp. chyba micha się skończyła hehehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka A czy innych Wójtów też bedą łapać? IP: 89.174.23.* 19.04.08, 17:25 tak się zastanawiam czy NIK sprawdza też i innne urzędy gmin w powiecie częstochowskim bo słyszałem że jak w gminie jest przetarg to żeby wygrać to trzeba wujtowi 5% odpalić:):)to jak tak naprawde jest to chyba trzeba bedzię Wrocław 2 dla wujtów otworzyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Young Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 17:40 Jakoś zbyt wielu postępów nie widzę, przynajmniej w okolicznych miejscowościach, bo we Wręczycy to wójt działa, a na reszcie terenu? Żenada, w 2005 roku miała być kanalizacja, przydałaby się od razu wymiana rur wodociągowych, bo te zawierają azbest(ach te pamiątki z czasów komuny), no i te drogi... choć zima już dawno przeszła, zostawiając po sobie dziury, drogowcy jakoś nie raczyli załatać tych wyrw w drogach, nawet tych największych... może po prostu trzeba nam takiej rewolucji na "szczycie" w końcu i tak trzeba dogonić w rozwoju inne gminy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziękuje Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 18:06 Ludzie ,ludzie jesteście beznadziejni wy wszyscy co zle piszecie o wójcie ,pewnie wszyscy kiedys go potrzebowaliście a wtedy to było co innego a teraz tylko kogos zniszczyc tak jest najprościej. Ciekawa jestem którzy z was by dali rade zrobić tyle co on . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 18:55 Popieram wypowiedż ,jak wam był potrzebny to żeście byli mili a teraz kiedy powinęła mu sie noga to jak sępy go szarpiecie. A jeśli kiedyś będzie musiał być nowy to taki, który mieszka w gminie od lat i zna jej potrzeby. nie chcemy tu byle jakich obcych , nie wiadomo skąd. - aferzystom zdecydowane NIE !!! cZY nasze społeczeństwo popiera donosicielstwo i donosicieli? OBRZYDZENIE bierze na samą myśl!!! Mieszkańcy naszej gminy bądźcie czujni bo nie znacie dnia ani godziny jak doniosą na was! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zodiak Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 19:13 Nie mogę tego pojąć. Ktoś łamie prawo a Ty piszesz o donosicielstwie ;/ Przecież to jest chore. Zamiast piętnować bezprawie Ty tego bronisz. To się w głowie nie mieści. Jak tu ma być dobrze. Dlaczego z pulicznych pieniędzy mamy fundować komuś życie w luksusie. Ile on dobrego zrobił mówisz ... On tylko dysponował dużym budżetem. Nie trzeba być geniuszem aby zrobić jeszcze więcej jeśli się nie łamie prawa. MOŻNA ZROBIĆ DUŻO WIĘCEJ!!! Tak trudno się pogodzić, że to już koniec pewnej epoki ? Tak boli wizja normalności ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xyz Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 19:20 Gminna kasa to nie jest prywatna własność. To pieniądze ludzi. I tych bogatych i tych ubogich. Więc nie pier*** o donosicielstwie, powinięciu się nogi itp. NIKT NIE MA PRAWA ...DO ŁAMANIA PRAWA. Nie zgadzam się na higf life jednostek "uprzywilejowanych" ( tanich cwaniaczków ) kosztem reszty. Chcą, żyć na poziomie ... nie założą własny bussiness a nie żyją naszym kosztem. ALE NA TO SĄ ZA GŁUPI I LENIWI. Wybrali prostrzą drogę ... ale już niedługo się okaże, że to ślepa uliczka. Ja wierzę w sprawiedliwość ...wierzę w Sąd i wierzę, że nie ujdzie im to płazem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 19:42 na mnie mogą donosić mam to w dupie bo jestem czysty widać że żyjemy w Polsce donosi to jest idiotą konfidentem... w Niemczech jak ludzie widzą że ktoś popełnia przestępstwo od razu dzwonią po policję i jest dobrze a my piepszone polaczki czujemy się bohaterami jeśli tylko uda nam się oszukać prawo z takim podejściem do wszystkiego to my zawsze będziemy na końcu europy tragedia po prostu mi ręce opadają jak czytam te bzdury które tutaj wypisujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xyz Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 20:05 O jakim donosicielstwie mówisz ? Tu nikt nie podpier*** sąsiada, że impre zrobił, źle zaparkował czy wysiusiał się w miejscu publicznym. Tu NIK i inne organy znalazły fakty, których definicje można znaleźć w prawie karnym. Idź i poskarż się im na to, że kontrolują. Powiedz, że sobie tego nie życzysz. A co to kur*** niektórzy mają być ponad prawem ? Bo im się należy ? Mają mieć dożywotnio stołki ? Obrzydzenie to mnie bierze jak czytam takie wypociny. Takie bzdurne wypowiedzi dające przyzwolenie na łamanie prawa i niszczące tych, którzy chcą je respektować. To jakaś patologia. Jak sobie co niektórzy posiedzą a inni będą musieli zająć się uczciwą pracą to może w końcu im się te mózgownice dotlenią. Bo narazie to żaluje, że mi przyszło w takim kraju mieszkać ! Co to za pierd*** ile dobrego zrobił ? Napisz jakim kosztem. Ile można było zrobić. Wy już nie macie do czynienia z ciemnogrodem !!! Ludzie teraz są wykształceni, niezależni i mają ambicje aby było normalnie !!! Widzę, że jednak, że wy nie przystajecie do obecnych czasów. Twarde będzie zderzenie z rzeczywistością. Pozdrawiam normalnych, których jednak jest więcej jak tu czytam. Nie dajmy się wykorzystywać. Czas coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Dziękuję Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 19:28 Bycie wótem to służba, której się podjął kandydując na to stanowisko ( dobrze płatna służba ) więc gdy czegoś ktoś od niego potrzebuje ... to on nie ma prawa łachy robić. To jego obowiązek !!! A czy tak było ? Czy on zrobił coś bezinteresownie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: 212.87.241.* 19.04.08, 20:02 Bardzo podobna sytuacja jest w gminie Popów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do popowa Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 20:08 Macie przykład, że jeśli znajdą się tacy, którzy nie dają przyzwolenia na patologię można coś zmienić. Cierpliwości i powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nienormalny Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 20:19 to ciekawe jak ci trzej "normalni" zasiadali w radzie przez szereg lat to bylo wszystko ok, a teraz kiedy sie nie dostali to trzeba komus dowalic... pewnie ze nie wszytko jest u nas super, sam mam sporo zastrzezen do pracy urzednikow gminnych ale to co sie teraz dzieje to jakies polowanie na czarownice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 20:59 A czy nie widzicie jakich majątków sie podorabiali jak i wójt tak i jego bliscy przedsiebiorcy.Z czego to jest z uczciwej pracy polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 21:45 XYZ mieszkasz na granicy gmin to wiesz ile decydent dostaje za przetarg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszor Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 21:46 Kocham cie myszko:*:*: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 21:47 bARDZO KOCHAM MYSZE :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psi Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 21:50 Starosta ma Pędzel w kroku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 22:12 czy chodzi o starostę klobuckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agawa Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 22:21 no toście narobili waszej gminie niezłego gówna.teraz poczekacie na to wasze dobro długo, wszystkie inwestycje biorą w łeb na jakiś czas.na waszym miejscu nie cieszyłbym sie tak bardzo. tym co im sie tak podoba w Niemczech , to wolna droga ,spieprzać stąd nikt was tu nie trzyma, poloczkiem to siebie nazywaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 09:09 a wal ty się na ryj agawa to ze ty żyjesz jeszcze komunizmem nie oznacza że wszyscy są tak jak ty zacofani ktoś chce zrobić porządek i zaraz wszyscy go jeb.. jak by nie robił przekrętów to by teraz sprawy nie było i inwestycje by dalej były. ale prosty lud tu coś pod sklepem usłyszy to ktoś komuś coś w kościele powie i chwalcie narody naszego wójta bo 28 lat był wójtem więc jest święty HA HA HA władza w polsce kolesistwo i klechy udana spółka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.prenet.pl 20.04.08, 13:26 No wreszcie coś drgnęło. Niech wróci normalność. Gratulacje dla odważnych.Długo rządzić, nie znaczy dobrze.To było nienormalne zarządzanie.Tylko co z resztą umaczanych kolesiów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agawa Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 17:48 A ty se walnij w ten głupi łeb tylko raz a porządnie , to może przestaniesz głupio pieprzyć cwaniaczku .pyszczyć to każdy potrafi, zwłaszcza ten co gó.. robi, ci zawsze mają najwięcej do powiedzenia zwłaszcza jeśli chodzi o krytykowanie innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do agawy Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:47 Twoje podejście jest powalające. Idąc twoim tokiem rozumowania należało pozostawić stan uprzedni. Nie było by śledztwa, nie znaleziono by nieprawidłowości ( choć to za małe słowo ), było by po staremu, co niektórym ciągle by się zajebiście żyło. Chyba powinno się inaczej podejść do sprawy. GDYBY NIEKTÓRZY PRAWIDŁOWO SPRAWOWALI SWÓJ MADNAT nie było by podstaw do postawienia zarzutów. Nie było by smrodu. BYŁYBY INWESTYCJE. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny_roman Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany 20.04.08, 13:29 Ja się tylko jeszcze zapytam gdzie przez tyle lat były organy kontrolne jak np. nasze lokalne RIO z Częstochowy ? Przez tyle lat nie widzieli żadnych nieprawidłowości a tu taki smród ? Dziwne nie ... ? No ale na szczęście w końcu ktoś się zabrał za ten burdel. Lepiej późno niż wcale. Mam tylko nadzieję, że winni będą przykładnie ukarani. Nie wyobrażam sobie żeby po takiej akcji mieli możliwość swobodnego poruszania się po ulicach... że o udziale w życiu publicznym nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romka Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 13:40 Od pewnego czasu jest nowy radca prawny w gminie ? Ładne ma nazwisko... takie jak jeden z pracowników RIO Częstochowa. Wie ktoś czy to przypadkowa zbieżność ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doRomkaMaszOdpowie Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.sfc.pl 20.04.08, 14:06 - Przy okazji chciałbym się również zapytać Pani Radcy Prawnej, czy Pan Cer, który opiniuje te sprawy to jest z Panią jakaś rodzina, bo my nie wiemy, te nazwiska się powtarzają. Chciałbym, aby Pani się też na ten temat wypowiedziała Radca Prawny Pani Bogusława Raczyńska-Cer: - tak, ale ja nie widzę proszę Pana żadnych przeszkód, że akurat mój mąż pracuje w Regionalnej Izbie Obrachunkowej, nie wiem czy to w czymś przeszkadza? Ma Pan jakieś zastrzeżenia? Radny Tomasz Szymański: - nie, tylko chciałem się po prostu dowiedzieć, czy istnieje jakieś pokrewieństwo Radca Prawny Pani Bogusława Raczyńska-Cer: - to proszę Pana, ja musiałabym nigdzie nie pracować, bo generalnie Regionalna Izba Obrachunkowa ma kontrole i nad szpitalami i nad większością instytucji, zostałyby tylko prywatne. Czyli praktycznie nie miałabym możliwości wykonywania tego zawodu Radny Tomasz Szymański: - dziękuję, dla mnie to jest wystarczające Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yesyesyes Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: 212.87.241.* 20.04.08, 16:21 nie ma się co zastanawiac, gdzie było przez te lata RIO i ze nie dopatrzylo się "nieprawidlowosci" we wczesniejszych kontrolach. Pomysl, ze po raz kolejny sprawdzali te same dokumenty co kiedys! bo jakie inne? poprostu wtedy musieli inaczej zakwalifikowac to. Poza wszystkim to tak sie zastanawiam kurcze i szkoda mi Waszego wójta. no bo przeciez wszyscy po nim jadą równo, chociaz wiedzą dobrze, ze on jest tylko wladza wykonawcza polecen rady gminy, ktora ustala budzet i plany inwestycyjne itp. i z wszystkiego rozlicza. dobrze tu ktos powiedzial, ze polowanie na czarownice...zaloze sie, ze polują ludzie z przeciwnej wójtowi opcji politycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjhhjdkd Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 17:22 Pokażcie mi która gmina w naszym powiecie jest lepiej rozwinięta, którą musimy doganiać, pajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daddadad Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 17:40 W czym? w przekrętach, korupcji czy władzy absolutnej. Pozdrowienia dla "pajaca". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 17:34 Człowieku o czym ty mówisz. Rada owszewm głosuje nad uchałami ... ale ich projekty przygotowuje WÓJT. Tak dla twojej informacji w radzie w której zasiada swat pana K. oraz przyjaciel M. jak i kilku innych "wspaniałych" radych panuje wielka zgodność, że projekty uchwał PRZYGOTOWANYCH PRZEZ WÓJTA ( sprawdź w ustawie o samorządzie gminnym, kto jest odpowiedzialny za przygotowanie projektów uchwał ) są cacy. Więc pisanie, że jest on tylko władzą wykonawczą i za wszystkim stoi rada świadczy albo o zwykłej ignorancji albo celowym wprowadzaniu w błąd. PS. Co do rozliczeń. Gdy radny Sz. chciał kotrolować i rozliczać jako przewodniczący komisji rewizyjnej został ... odwołany z tego stanowiska. Więc się nie pogrążaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 17:59 CZy on swat , brat, czy inny to przecież nie wójt ich wybierał tylko mieszkańcy ich chcieli. Nie ma takiej osoby która wszystkich zadowoli, zawsze znajda sie krytycy i zwolennicy, więc po co to ujadanie jedni na drugich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xvz Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:05 Bo gdy nie ma argumentów to w grę w chodzi chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doStefana Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: 212.87.241.* 20.04.08, 23:24 :) moim celem bylo li jedynie sprowokowanie takiego typu wypowiedzi, napewno nie celowe wprowadzenie w błąd. To w tej radzie tylko 2 czy 3 "rodzynkow z piekla rodem" zasiada? A reszta co (nie licząc kolegów, swatów i przyjaciol)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek z grodziska Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:07 To co mnie najbardziej dziwi to zakłamanie ludzi, którzy mimo faktów co do łamania prawa ciągle klaszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do józka Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:19 Mnie też dziwi to zakłamanie. Nie chce mi się wierzyć, że oni nie widzą tych faktów. Ale jaki mają interes w tej "ślepocie" ? To chyba jakieś desperackie wpisy zainteresowanych. Innego wytłumaczenia nie mam. Nie ma się co denerwować. Posadzą starych. Pryjdą nowi. Ludzie szybko zapomną o ex ekipie. Będzie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalnie Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:22 ludzie nie szkoda wam niedzieli na to durne forum? A taka ładna pogoda!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do no Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:27 To dlaczego siedzisz przy komputerze na forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_tolek Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany 20.04.08, 18:42 Nie znam chłopa osobiście ale myślę że nic mu nie zrobia i wróci na swoje stanowisko ,bo wygląda na to że mu jakis urzędas numerek zrobił a on sie tylko podpisał i dowiedzie tego. Andriu też chcieli wrobić może chodzi o to zeby od przekrętów w Cz- wie odwrócić uwagę ptaszki maja długie szpony. Wójcie trzymaj się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diego armando Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:49 wójt zatrzymany, ale nie aresztowany. Podobno Sąd nie uwzględnił wniosku Prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do digo Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 21:53 Toś ty Diego gumowe ucho jest .Masz takie wiadomości. Prokuratura swoje zrobiła, a teraz do sądu reszta należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kretyna od dieg Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 12:42 patrz kretynie,jednak moje wiadomości się potwierdziły. To jak ja jestem gumowe ucho, to ty gumowa pała miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,5138869.html i bądź uprzejmy nie łączyć mnie z wójtem, mam to gdzieś, czy go posadzili czy nie, jak dla mnie mógłby dostać od razu dożywocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola_bola Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:52 heeeeeeeeee heeeeeeeeee heeeeeeeeeee tyle powiem. Szkoda się wkurzać :) Chce zobaczyć wasze miny jak będzie po sprawie. Chce zobaczyć te mordki jak się wszyscy odwrócą i będą wytykać palcami. PS. W gminie już jest inne podejście. Ci co byli za wójtem zmieniają zdanie. Wyzywają i przecierają oczy ze zdumienia. A to dopiero początek. Wystarczy iść do sklepu i posłuchać komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
durna_hela Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany 20.04.08, 19:03 Tak Bolek. Czewa tak bardzo chciała wrobić Andrju, że aż go z córką Józka ożeniła. Zmusili go do wszystkiego. Kurcze ale oni są przebiegli. Dzięki, że mnie oświeciłeś bo bym dalej taka ciemna chodzila. PS. Skoro nie znasz go osobiście to skąd to przekonanie, że dowiedzie wszystkiego ? Skąd wiesz, że mu numer wykręcono ? Jasnowidzem jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfd Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 19:23 A ja podziwiam Pułkownika. Podziwiam go za to, że miał odwagę i mu się chciało. Podziwam, że miał na tyle determinacji aby wytrzymać ciągłe robienie z niego idioty. Podziwiam, że się nie zniechęcił a mógł. Podziwiam, że przybywając z innej części kraju zainteresował się dobrem gminy, której dobrem nie interesowali się ci, którzy mieszkają tu od urodzenia. Podziwiam go za to, że ma jaja i mówi to co myśli. Podziwam za to, że nie chowa się jak szczur za plecami innych. A on już może sobie pogratulować ... w ciągu roku zrobił więcej niż inni przez 30. Dla mnie Pan jesteś GOŚĆ. Szacunek dla Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 19:36 tak, tak jaja to on robi,świetnie kopie dołki tylko żeby sam w nie nie wpadł.Obcych nie chcemy w gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny_roman Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany 20.04.08, 19:37 Nataszka Urbańska też mówiła "Dość obcych" w eliminacjach eurowizji ... i przegrała z kretesem :D Powodzenia Pułkowniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 19:43 Co to za argument: "Nie chcemy obcych w gminie" ??? Normalny człowiek chce aby było zgodnie z prawem i po gospodarsku. Ale to jak pisałem oczekiwania normalnego człowieka z normalnej miejscowości ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juka Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 20:38 Co za obłuda! Żeby piętnować tych co chcą coś zmienić a bronić tych co prawo i zasady mają gdzieś. Gdzie my żyjemy ? To jakaś paranoja! To co się dzieje to wynik działań prokuratury, NIK i RIO a nie jakieś wymysły opozycji. To o czym dyskutujemy zostało opublikowane !!! To nie imaginacje. To są fakty ... przykre ale fakty! Kto tylko umie czytać i logicznie rozumować ten wie. Jeśli takie bzdury piszą osoby zainteresowane ... jestem to wstanie jeszcze zrozumieć ( chociaż w ten sposób mogą wyładować swoje frustracje ) jeśli nie to chyba czas się zastanowić nad reformą szkolnictwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianka Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 20:53 Ja to bym się na waszym miejscu cieszyła, że oni takie bzdury piszą. Tak spoczelibyście może na laurach... a tak będziecie mieli bodziec by nie odpuścić. Przecież, jak się czyta takie wypociny to najspokojniejszego krew zaleje i musi zareagować. Ja wiem, że pewnych rzeczy nie warto dotykać nawet butem bo śmierdzi ale czasami trzeba. Nie wyobrażam sobie aby ta sprawa nie była doprowadzona do końca bo koniec ten jest zbyt bliski. Drugiej takiej okazji już chyba nie będzie. Nie pozwólcie aby śmiali się wam w twarz. To wasza chwila, wasz czas i MACIE OBOWIĄZEK WRĘCZ dokończyć dzieła skoro inni nie potrafią a nawet rzucają wam kłody pod nogi. Mam nadzieję, że prokuratura stanie na wysokości zadania i sąd będzie miał prostą sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dialog Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: *.tktelekom.pl 20.04.08, 22:04 Do obrońców wójta!!!!Opamiętajcie się, to co wy piszecie na tym FORUM to paranoja i nazwę to dobitnie DEBILIZM.Jak czytam jaki ten wójt jest dobry to nie chce mi się wprost wierzyć, że taki chory naród mieszka u nas w Polsce.Was trzeba leczyć, jak można chwalić wójta, który sprzeniewieża 200.000 tyś. zł, bieże udział w ustawianych przetargach, umaża bezzasadnie podatki przedsiębiorcom. CO TO ZA GOSPODARZ, ręce opadają.Piszecie o jego dobroci on dbał o to by służbowe pieniądze przeznaczać na kupowanie sobie zwolenników by w następnych wyborach znowu wygrać, to nic innego jak korupcja polityczna w największym wydaniu. To człowiek bez jakichkolwiek zasad moralnych,dbał przez te ponad 30 lat tylko o siebie. Nie piszcie bzdur, że jemu zależało na Gminie on dbał o swój i swoich kolesiów tyłek.A bronią go ci co zostaną teraz odsunięci od koryta.Taka to jest prawda o "wspaniałym wójcie" mnie jako mieszkancowi tej gminy wstyd mi ,że tu mieszkam wśród takich podłych ludzi.Szacunek temu co to bagno chce zlikwidować jest PAN normalnym i prawym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wójt Wręczycy Wielkiej zatrzymany IP: 193.93.90.* 20.04.08, 19:49 s6.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=113314 Odpowiedz Link Zgłoś