panijadzia5 27.05.08, 19:38 Dalej drążę temat spalonego dziennika szkolnego w Gastronomiku. Czy ustalono winnych zaniedbania i czy złodzieje ponieśli karę. Bezprawie nie może być bowiem narzędziem do realizacji władzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jan Spokojny strajk nauczycieli IP: 80.54.170.* 27.05.08, 22:56 Trochę przykro patrzeć na koleżeństwo nauczycieli,przez okres 17 lat co roku były to podwyżki na miarę pozostałych grup zawodowych.PiS obiecywał duże podwyżki/włącznie z"wielkim panem Romanem"/,a wyszło jak zwykle tzn.50 zł.brutto.Dziś po raz pierwszy-O DZIWO-ZNP dogadują się z Solidarnością i żądają b.solidnych podwyżek,mimo iż dostali(po raz pierwszy)ok.200 zł brutto,i dalej bardzo cierpią z tego powodu.Jestem nauczycielem na emeryturze i dostałem podwyżkę ok.30zł.Co mam wyjść na ulicę i zastrajkować?Proszę szanownych koleg.koleż. o sprawdzenie jak pracują,i nie chodzi mi tylko o płace,szanowni pedagodzy w krajach ościennych,czy broni ich karta,jak działają związki?A pan Broniarz niech publicznie przypomni ile zarabia miesięcznie!!!!!!/zarobki wyższe od MINISTERIALNYCH!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleżanka To ten strajk był dzisiaj, czy wczoraj??? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.08, 23:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: To ten strajk był dzisiaj, czy wczoraj??? n/ IP: 89.174.23.* 27.05.08, 23:40 Dzisiaj, ale gazeta jest drukowana w nocy, wiec chyba to oczywiste, ze trzeba napisac slowo "wczoraj", ktore przed polnocą moze troszke zdezorientowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleżanka Re: To ten strajk był dzisiaj, czy wczoraj??? n/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.08, 23:46 Wiem, że strajk był dzisiaj. Pytanie było raczej z przekory. Skoro artykuł ukazał sie dzisiaj to po co kombinować i pisać, że wczoraj. Przecież w nadłówku jest data i godzina:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: To ten strajk był dzisiaj, czy wczoraj??? n/ IP: 89.174.23.* 27.05.08, 23:51 Ale to jest wersja, ktora idzie do druku, a tam juz nie moze byc takiej rozbieznosci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: Spokojny strajk nauczycieli IP: 89.174.23.* 27.05.08, 23:54 W Gastronomiku spalili dziennik? No nie zartuj:D A kiedy to bylo? Za nowego dyrektora? :) Co na to Maślanka? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIELAGY Re: Spokojny strajk nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 00:00 POSRANY JAK ZWYKLE Odpowiedz Link Zgłoś
politykier5 Spalony dziennik w Gastronomiku 28.05.08, 00:36 Zdarzenie miało miejsce 16 maja tego roku. Dochodzenia szkoła nie prowadzi, raczej myśli jak sprawę zatuszować. Maslan nie zna procedur w przypadku kradzieży. ( Nie jest to zniszczenie dokumentu) Jest to oczywista kradzież z włamaniem do pokoju nauczycielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Spalony dziennik w Gastronomiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 06:06 Dziennik ukradziony i spalony ? A policja nie powiadomiona ? To oni powinni prowadzić śledztwo bo to przestępstwo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EG Jakie to piękne: spokojny strajk IP: *.108.inds.pl 28.05.08, 08:42 A ja miałem kupę problemów, bo odmówiono przyjęcia syna do przedszkola I to bez zadnego pytania "czy zapewnie mu opiekę". A za przedszkole sie placi niemałe pieniądze. Czuje się oszukany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: Jakie to piękne: spokojny strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 12:13 A nie czuł się Pan oszukany jak strajkowali lekarze i inne grupy zawodowe. ktoś mądry kieruje tak tymi artykułami aby odciągnąć nas od meritum sprawy to jest od wysokości zarobków wszystkich grup zawodowych począwszy od robotnika do menadżera wielkiej firmy, ci pierwsi mają za mało a ci drudzy no cóż nasi posłowie radni i inni możnowładcy nie strajkują bo nie muszą oni stanowią prawo więc podnoszą wynagrodzenia bez umiaru , a my małe żuczki z ciemnego lasu cały czas dostajemy jakieś marne ochłapy które uda się nam wyrwać. pozdrawiam Pana i jest mi przykro że miał Pan kłopoty w wyniku mojej walki o godne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia czy spalony dziennik sie odnalazł? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 08:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nauczyciela Re: czy spalony dziennik sie odnalazł? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 13:04 Ma pan godne życie.I godne wakacje.. Zresztą nauczyciele głosowali na Tuska ? Głosowali.To cicho siedzieć i czekać ,aż cudak sprawi wam cud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenny Strajk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 13:34 śmiszne te całe strajki. Przychodzi sobie taki nauczyciel na 18 godz. w tygodniu (czyli prawdę mówiąc pracuje nieco ponad dwa dni porównując do innych grup zawodowych) oczywiście jest taki zapisek że jest do dyspozycji dyrekcji ale niech ktoś karze takiemu przyjść to zobaczy jaki raban się zrobi. Mówiąc krótko-podwyżka - jak najbardziej ale godziny pracy też zwiększyć trzeba a chyba dlatego też taki własnie raban jest o tą kartę nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś