ywon1 24.06.08, 13:33 czy doczekam wreszcie wyrównania nawierzchni na tych ulicach - p. augustynie rusz sie pan Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emerytwojsko Re: warszawska i bat chłopskich 24.06.08, 13:41 Chluby miastu nie przynoszą te ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
ywon1 Re: warszawska i bat chłopskich 24.06.08, 13:58 widocznie żaden radny nie mieszka na wyczerpach - ale p. wrona przypominam, ze pielgrzymki wchodzą do częstochowy rtymi ulicami - duży wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio/walnięty Re: warszawska i bat chłopskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 14:10 a z kąd ma Augustyn kasę na drogi brać, gdy trza pomniki JP2 stawiać. Tera zaś ktoś wyskoczył / jak Filip z konopi /, by kolejne muzeum /bitwie pod Mokrą poświęcone / wybudować. Jestem przerażony tą koncepcją bo jak przejdzie, to oprócz bitwy pod Mokrą, była bitwa nad Bzurą, w lasach Janowskich oraz jeszcze parę innych stoczonych tylko w 1939roku. No i wypadałoby odnowić pomniki Chochriakowowi za Częstochowę, Koniewowi za Kraków etc, etc. A gdzie muzea za bitwy z okr. I wojny, że o Kościuszce nie wspomnę?! W związku z powyższym, należy uzbroić się w cierpliwość. I albo spokojnie czekać, aż wszystkie pomniki i muzea powstaną, albo próbować paru ze świecznika wymienić na myślących i brać się za drogi bo jak dłużej będziemy czekać, może nam cementu na te autostrady jak i na warszawską i bat. chłopskich braknąć. Chociaż mam pomysła, by nie czekać na cud! Przemianujmy te ulice - jedną na Al. Glempa a drugą na abp. Nowaka. Gwarantuję remont w ciągu roku. Ale rada jest płatna - po 10zł na Fundację for Animals. Broń boże na tacę. Bede pilnował. Pozdro. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: warszawska i bat chłopskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 20:18 Ja mam przyjemnosc codziennie tymi ulicami jezdzic i przez caly odcinek tych ulic kur....je nie da sie bez nerw przejechac nimi cos okropnego. Tylko sie z miasta wyjedzie do gminy to jakby z piekla do nieba. Chyba sie nie doczekamy nowej nawierzchni tylko łat łat łat jak to ostatnio zrobili kolo gommy co mogli zrobic łate wstyt ze mamy takie ulice i jeszcze ta nazwa ulicy przeciesz ona powinna sie nazywac dziurcko na dziursku a nie warszawska no i juz mam nerwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: warszawska i bat chłopskich IP: *.icis.pcz.pl 25.06.08, 20:58 Muzeum bitwy pod Mokra niestety nie bedzie, bo kasy nie otzrymano na te inicjatywe. To nie jest sprawa Czestochowy, tylko Klobucka. Ale zle sie stalo ze tego muzeum nie bedzie. Ta zwycieska bitwa zasluzyla na jej upamietnienie. Mozna oczywiscie nie pamietac o swojej historii, zniszczyc wszystkie zabytki itd. ale to jest droga do nikad. Poza tym na takim muzeum mozna dobrze zarabiac, bo bitwa pod Mokra robi sie coraz bardzie slawna. Co roku maja sie tam odbywac ciekawe historyczne widowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krossmer Re: warszawska i bat chłopskich IP: 195.205.202.* 25.06.08, 21:10 ani Wrona, ani jego pachołek Leśnikowski nie przejeżdżają tamtędy, wiec nie ma sie co spodziewać poprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn Re: warszawska i bat chłopskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 22:37 Moze sie doczekamy jak wldza sie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: warszawska i bat chłopskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 22:51 Czy brak kasy ( z akcyzy ) czy brak mocy przerobowych , czy zwykła nieudolność . A radny z tej dzielnicy to kto ? Odpowiedz Link Zgłoś
emerytwojsko Re: warszawska i bat chłopskich 26.06.08, 08:47 ywon1. Chwała Ci za to,że poruszyłeś ten temat. Jadąc wczoraj ul. Warszawską, zauważyłem przed skrzyżowaniem z ul. Rząsawską znak ograniczający szybkośc na ul. Warszawskiej do 30 km/godz. Dzięki temu będziemy teraz jeździć wygodnie (nie wpadając w dziury) i bezpiecznie (mała szybkość). Wskazane byłoby umieścić jeszcze na tej magistrali kilka fotoradarów, nie mówiąc o patrolach policyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Czy pewne osoby muszą naprawdę piastować..... IP: 212.87.232.* 26.06.08, 08:51 Czy pewne osoby muszą naprawdę piastować pewne stanowiska. Choćby sie waliło i paliło, choćby nic nie robiły, one musza trwać przy biurkach. A może powinno przyjść "nowe" znające sie np. na projektach europejskich, a "stare" odejść, a nie tłumaczyć sie frazesami "bo taki budżet uchwalili", "nie ma pieniędzy", "nie ma ludzi do pracy". Stan ulic jest fatalny w Cz-wie, a ten pan odpowiedzialny robi coś, reaguuje na apele społeczeństwa? Ma to w nosie i robi co mu sie podoba, z reguły niewiele. Mam pytanie do geniusza ruchu komunikacyjnego. Jak mam dojechać na Stradom rowerem przez wiadukt na Boh. Monte Cassino. Rozumiem, że wpław przepłynąć Stradomkę. Odpowiedz Link Zgłoś