Dodaj do ulubionych

17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów

• Gość: ona 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 14:25
      "Gość",który pisze takie głupoty ,że on nie zyje niech sie puknie w
      ten swój głupi łeb!! Bo sprawca wypadku zyje jest w stanie ciężkim
      ale zyje wiec debilu lub debilko nie uśmiercaj żywego człowieka !!
      Co za debile zyja na tym świecie tylko beznadziejne ploty
      rozpowiadać jak nie masz o czym gadać to zamknij morde i nie plać
      bzdur !
    • Gość: xXx 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 26.07.08, 14:27
      img136.imageshack.us/my.php?image=28543281xb0.jpg
      img370.imageshack.us/my.php?image=26263406ow6.jpg
      • Gość: v. Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.xdsl.centertel.pl 26.07.08, 14:42
        straszny widok.
        też słyszalam że 180, dziewczyna mogła sie nie sprzeciwiać bo kochala ścigacze,
        czyli pewnie kochała też prędkość.
    • Gość: ona 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 14:28
      A z tego co wy beznadziejni piszecie to wychodzi ,że wszysycy są
      winni tylko nie On! Ludzie gdzie wy macie oczy.. Popisywał sie i
      teraz przez to zmarnował sobie zycie ,ale to wyłacznie jego wina! 2
      kierowca wiózł male dziecko w srodku i co myslicie ze widzial jak na
      niego jedzie ten wariat i celowo nic nie zrobil?! Chcial zabic
      siebie dziecko co wy pleciecie niennormalni jestescie i tyle!
    • Gość: vxz 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 14:59
      ludzie jak nie macie sprawdzonych i pewnych informacji o tym ze kierowca nie
      zyje to nie piszcie glupot.. bo sa ludzie ktorzy mimo wszystko martwia sie o
      niego i to przezywaja.. moze chlopak z tego wyjdzie..
      • Gość: zmartwiony Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 26.07.08, 15:25
        on zyje i bedzie zyl dalej...pewnie ze kierowca nie chcial zabic
        dziecka....ale to czy on chcial zabic kolezanke..?? wie jak pieszesz
        takie rzeczy to tez sie zastanow!!!
        • Gość: PFF Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 26.07.08, 15:36
          i jak ktos pisz ze on jechal 180:?? zastanowcie sie ludzie i
          puknijcie w te glupie lby!!! i nie mowcie ze jak jest mlody kierowca
          to juz sie boicie wyjsc na droge... jednak bardzo duzo wypadkow
          zdrarza sie osobom starszym i doswiadzconym!!!!!!!!!!!nie wiecie jak
          bylo!!!!
          • Gość: heh Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.prenet.pl 26.07.08, 15:42
            No a ty na pewno wiesz adwokacie diabła. Nie ośmieszaj się.
          • Gość: v. Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.xdsl.centertel.pl 26.07.08, 16:11
            za to ty wiesz jak bylo. 180 km/h bylo ustalone wstępnie przez policję.i po
            efektach jazdy można powiedziec że tak było.

dokladnie, nawet się nie ośmieszaj. bo reprezentujesz część młodzieży,nie hańb
            tych naprawdę rozsądnych
            • Gość: kierowca Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 16:19
              Ty pewnie wiesz lepiej bo to twój kolega prowadził i on jest cacy a wszyscy
              inni be bo nie zjechali z drogi bo dziur nie załatali i tak dalej.nie ośmieszaj
              się z tym że doświadczeni kierowcy powodują więcej wypadków.Naucz się młody
              człowieku jednego na drodze nie ma czegoś takiego jak szczęście i fart.Liczy się
              tylko zdrowy rozsadek i doświadczenie.Ale twój kolega nie miał najwidoczniej ani
              jednego ani drugiego.a ty jak go tak bronisz pewnie też uważasz ze masz
              farta.Może raz drugi udało mu się z taka prędkością bezpiecznie dojechać.ale za
              3 razem już nie.
              • Gość: kłomniczanka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 26.07.08, 18:46
                drogi KIEROWCO popieram cie w 100% ponieważ jak widać jestem z
                kłomnic i wiem jak ten chłopak jeżdził bo widziałam go jak raz a
                porzadnie przejezdzał jak szalony moja ulicą również słyszałam od
                ludzi ze przez tutejszy wiadukt przejezdzał ponad setka podejzewam
                ze też coś koło 140km/h i nikt mi nie wmówi że ten koleś jest
                normalny spokojny opanowany i zrównoważony bo nikt nie traci
                przyczepnosci przy dozwolonej predkości a przepisowo ten morderca bo
                tylko tak go można nazwać mógł tam jechać 50km/h bo to teren
                zabudowany, i gdyby jechał w miarę przepisowo to skutki tego
                tragicznego zdażenia nie były by tak poważne. i niech jego koledzy
                nie mówią że nie było świadków bo był napewno jeden ktory potwierdza
                szalona jazde tego chłopaka i widział po wyprzedzeniu go jak go już
                zaczeło nosić po drodze. jedno jest pewne miał grubooooooo ponad
                setke na budziku i zabił z własnej głupoty i nie odpowiedzialności i
                świadomie bo nie jeżdzi się tak drogami gminnymi. i prosze was
                wszystkich nie brońcie tego bezdennego idiotę bo to przechodzi
                ludzkie pojecie on był swiadom tego jakie sa warunki na drodze i
                czego można się spodziewac po nadmiernej predkości, krótko mówiąc on
                zabił świadomie a klaudi rodzice przezywaja teraz ogromny dramat...
                to jest właśnie typowy przykład bezdennej głupoty na drogach, bo to
                co się stało nie można inaczej nazwać tylko głupotą!!!!!!!!!!!!!
                • bartek_cz-wa Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów 26.07.08, 19:29
                  Ja również popieram kierowce.I również jak on jestem za tym aby wprowadzić
                  obowiązkowe testy psychologiczne.Niestety ale coraz częściej czyta się w
                  gazetach o tym że po wypadku ludzie są poddawani badaniom psychologicznym. tego
                  chłopaka też pewnie takie badania będą czekać.i Wtedy wychodzi że na pozór
                  spokojne oponowe osoby mają skłonności do brawury i lekkomyślności za
                  kierownicą.Wiem jak się jedzie przez Kłomnice bo często tam jeździe.i tam przy
                  60 ciężko się jedzie po tej dziurawej drodze a co dopiero z większa prędkością.
    • Gość: Mati Witki [*] 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.08, 16:02
      To co się stało to nie może wciaż do mnie dotrzeć bardzo dobrze
      znałem K.M i jej rodzine. Będzie mi jej bardzo brakowało, ale tak
      już zarządziła Góra to nie my o tym decydujemy...
      Na zawsze w mojej Pamieci [*]
      • Gość: a Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 26.07.08, 17:07
        nie ma sensu osadzac czyja to wina...Klaudia niestety nie zyje a
        Pawlowi bedzie trudno z tego wyjsc.. nie potrzebne sa mu dodatkowe
        przykrosci...[*]klaudia spoczywaj w pokoju a Ty mlody chlopcze
        wracaj do zdrowia
    • Gość: ccc 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 26.07.08, 17:17
      przestanie mówic że on nie żyje.. chłopak żyje.. z pewnoscia jest
      załamany.. i całe zycie bedzie miał do kitu.. wiec nie dobiijajcie
      go wszyscy ..
      • Gość: Gosc Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 26.07.08, 18:24
        masz swieta racje po co go dobijac? ... Nie rozumiem was , gdy wyjezdzal z Wolnosci to ludzie w sklepie slyszeli jak palil gumy .. a moze mu pekla opona ? i nawet niech jechal 180 to przy takiej predkosci musialo cos sie komus stac , niestety padlo na Klaudie bo ona byla przypieta pasami a on wylecial z samochodu i lezal pod drzewem, nie osadza sie kierowce fakt jest jego winy gdyby nie palil gumy i nie jechal tak szybko moze by sie nic nie stalo, no ale co sie stalo to sie nie odstanie wiec nie dobijajcie go gorzej niz chlopak juz jest, jechal ze swoja dziewczyna , nie chcial ja zabic do konca zycia bedzie z ta swiadomoscia ze stracil ukochana...wiec niech Klaudia spoczywa w pokoju [*] , a chlopakowi zycze niech wraca do zdrowia. A wy przestancie pieprzyc glupoty jak was nie bylo przy wypadku i plotkujecie jak dewoty, najpierw dowiedzcie sie prawdy potem piszcie, bo takie wasze pisanie i tak jej nie zwroci zycia a wiecej narobi przykrosci i jemu i Klaudi rodzinie, jezeli chcecie dobrze to nie zapominajcie o Klaudi.
        • Gość: częstochowianka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 20:01
          jest mi żal jednej i drugiej rodziny. Ale chłopaka to jest ewidentna wina. Nikt
          o zdrowych zmysłach nie będzie jechał po wiejskiej drodze(które i tak
          gdzieniegdzie są w lepszym stanie niż w mieście)100km(już nie wnikam czy 140czy
          180). Wypadek, nawet śmiertelny może przydarzyć się młodemu jak i "staremu" czy
          może inaczej, doświadczonemu kierowcy. To są ułamki sekundy i.....Niestety
          młodzi ludzie, a zwłaszcza Ci którzy co nie dawno odebrali prawko jeżdżą jak
          szaleni. Wystarczy popatrzeć co Oni wyrabiają w alejach. Szpan i jeszcze raz
          szpan. Oczywiście nie należy wszystkim tej łatki przyczepiać, ale taka jest
          większość. :( Rzeczą zrozumiałą jest ,że jego najbliżsi koledzy i znajomi będą
          go bronić,ale bądźmy rozsądni. To,że On będzie miał wyrzuty sumienia do końca
          swoich dni, Klaudii życia nie przywróci. Niech spoczywa w spokoju. [*]
        • Gość: dzisiejsza Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 83.2.142.* 28.07.08, 00:56
          hahaha...dewoty...a sam widze siedzisz i z zapartym tchem sledzisz co te dewoty
          napisaly tu na forum..pewnie Ci to sprawia radosc wiec nie wyzywaj ludzi od
          dewot bo gdyby tu nie pisali to nie mialbys co robic..

ja przyznaje sie z reka na serrcu sledze ten watek..wspolczuje rodzinie
          Klaudii..rodzinie kierowcy tez wspolczuje..ale to nie umniejsza jego winy,
          bezmyslnosci, tragicznej w skutkach porywczosci, zupelnego braku
          wyobrazni..popieram prawo jazdy od 20 roku wzwyz..surowe kary za takie
          wypadki..NIE WOLNO !!!! wybielac sprawcow, maja byc swiadomi tego co
          zrobili..ich kara i napietnowanie powinna byc przestroga dla innych..

dobrze ze niejaki Ariel sie wyniosl z forum bo texty w stylu 'jechal dobrym
          samochodem VW och ech i inne steki zachwytu' doprowadzaly mnie do bialej goraczki..

mam odlozeone pieniadze na samochod ale hm...jak jade autobusem to jego moglby
          tylko czolg staranowac..a w samochodzie hm...bedzie jechal taki Ariel albo jakis
          inny jego kolega w super samochodzie majacy w dupie innych i co?? zostane na
          razie przy autobusie..

acha..i jakby ktos chcial cos do mnie niedobrego napisac to oswiadczam wszem i
          wobec ze mam zupelnie w nosie opinie gownianych bezmozgich nastolatkow..wogle
          sie z wami w polemike ZADNA nie wdaje..
    • Gość: Revenzis 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 26.07.08, 23:02
      ...wy osądzacie i co wam to da???... NIC!!! Mnie by to nie zainteresowało gdyby nie fakty iż:
      -ktoś zginął...
      -...i była to moja koleżanka- dwa domy dalej mieszkała!!!
      -było to nie daleko

Wy możecie tu dyskutować, czy dowiedzieć się "co się stało"??? Tak się dowiecie.. chłopak naważył sobie piwa i teraz musi je wypić do spodu!!! Dajcie mu dojść do zdrowia, a prawo go osądzi, nie WY... Już wiele się osób nacierpiało i cierpi!!! Mnie żal serce rozrywa za Klaudią i innych- też jej rodzinę ale i za chłopakiem ktoś płacze... mnie nie sądzić tylko cierpieć za NIĄ i Wam!!!
      • bartek_cz-wa Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów 26.07.08, 23:12
        To nie chodzi o to aby go osadzić.Tym zajmie się sad i prokurator.Chłopak przez
        całe życie będzie pił to piwo które sam sobie naważył chodzi o to aby innym
        młodym kierowca(miedzy innymi jego kolegom) uświadomić to że droga to nie plac
        zabaw.że trzeba mieć doświadczenie i pokorę.i że nigdy nie można powiedzieć
        "jestem dobrym kierowcą" bo nigdy nie wiemy co nas zaskoczy na drodze.to chodzi
        o to aby nie doszło do następnej takiej tragedii.
    • Gość: dino 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.trustnet.pl 26.07.08, 23:31
      To jest cała Polska sami eksperci.
      • Gość: warlock Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 00:18
        wqu..a mnie juz wasze gadanie .zjechal na przeciwny pas i wszystko.moze
        kierowca to jest drugi geremek?moze jeszcze pare tygodni i bedzie drugi po JP II
        ? moze bedzie zyl z poczuciem winy ,a moze nie ma zadnego poczucia ?.dziewczyna
        zgineła ,a tu jakies mlodociane psiuchy wypisuja kocopoly ,ze to nie jego wina!
        qrwa ,to moze moja? zastanowic sie gownazerio nad postepowaniem,bo zycie to nie
        gra colin macrey! szkoda tylko,ze nie mozna dac dziewczynie drugiej szansy :-(
        • Gość: Gosc Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 07:23
          Ale po co to plotkowac jak sie prawdy nie zna ? Tutaj gadacie glupoty i co tylko przyniesie wam slina na jezyk najpierw dowiedzcie sie prawdy a potem gadajcie .. co specjalnie zabil wlasna dziewczyne ? Chodzil z nia 3 lata, prawko ma od roku, kazdemu moglo sie to przydazyc no ale los chcial i padlo na Klaudie, gdybac juz nie ma po co bo sie stalo co sie stalo wiec wedlug mnie dalibiscie juz spokoj, to przestroga dla innych zanim wsiada za "kołko" to niech pomysla, we wsi chociazby takiej jak Rzerzeczyce sa male dzieci, a na ul.Kolejowej(gdzie zdazyl sie wypadek) nie ma chodnika, sa tory, drzewa wiec o wypadek nie ciezko, a zginac moze nawet male dziecko, co bedzie jak dzieci pojda do szkoly? Przeciez jezdza na rowerach. Wiec mysle ze nawet najlepszemu kierwocy mogloby to sie zdazyc, zreszta nikt nie wie co policja ustalila, nie wiadomo czemu Klaudia zginela, czy wyskoczylo cos na jezdnie , czy pekla opona, dlaczego drugi kierowca (przypominam JADACY Z TYLU nie z na przeciwka..) nie zdazyl hamowac, tego dowiemy sie dopiero po przesluchaniu obu kierowcow jak i dzieci jadacych z drugiego samochodu. Wspolczoje rodzinie naprawde ale pomyslcie tez o rodzinie chlopaka ? Jak tu sie czyta wasze komentarze na ten temat to nie ktore sa az smieszne...ale dla rodziny Klaudi moga byc bolesne, zanim cos napiszecie pomyslcie 2 razy.
          • road151 Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów 27.07.08, 08:54
            A ja myślę, że wypadek ten bardzo żywo przypomina ten z 2006 roku. Też młody
            człowiek jechał bardzo nieostrożnie <szybko> VW Passatem uderzając w bok
            autobusu. Oczywiście dla najbliższych sprawcą wypadku był kierowca autobusu.
            Młody człowiek, który jechał VW był rozsądnym, dobrze poukładanym człowiekiem. W
            czasie dochodzenie wyszło szydło z worka. Nic tamta tragedia nie nauczyła
            młodych ludzi. I tak pewnie będzie tym razem.
            • bartek_cz-wa Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów 27.07.08, 11:32
              Ta tragedia też nie nauczy rozsądku młodych ludzi.a wiesz czemu?przeczytaj posty
              jego kolegów.oni uważają ze wypadki się zdarzają , że każdy może mieć wypadek że
              to nie jego wina bo przecież kierowca fabi mógł przefrunąć, że droga była
              dziurawa.Oni dalej tak będą jeździć bo uważają ze to tylko wypadek.I
              najważniejsze uważają że jak zdali egzamin na prawko to już wszystko wiedza na
              temat jazdy i nic ich nie zaskoczy na drodze.
              • Gość: kłomniczanka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 11:58
                jak to oni mają wytłumaczenie na wszystko, wszystkich wina a nie
                tego łebka bo przecież inni mogli zareagować jak widzieli co sie
                dzieje. rany boskie ludzie przecież w tym wypadku mogło zginąć
                pięcioro ludzi w tym sprawca, nalepiej to zwalać winę na innych bo
                przecież kierowca golfa jest mistrzem kierownicy qrwa...
          • bartek_cz-wa Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów 27.07.08, 09:16
            To ile on miał lat?bo mnie się wydaje że 18.wiec prawo jazdy co najwyżej mógł
            mieć od pól roku.zakładając że 18 miał w styczniu i wtedy tez zdał egzamin.
            • road151 Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów 27.07.08, 10:13
              Myślę, że to nie wiek byłby problemem w przypadku młodych kierowców. Dużo
              większą przyczyną takich nieodpowiedzialnych zachowań za kierownicą jest brak
              wychowania młodego kierowcy przez rodziców. To rodzice powinni nauczyć
              syna/córkę odpowiedzialności. Tylko tego nie można zrobić w ciągu 5 minut.
              Chciałem tylko powiedzieć, że nie można wszystkich młodych ludzi wrzucać do
              jednego worka.
              • Gość: 26-latka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 10:58
                A mnie smieszy jak ktos wypisuje, ze moze mu opona pekla, albo pies wyskoczyl... Jasne!
                Ja ma od 9 lat prawo jazdy, za soba zadnych stluczek, a mimo to nie uwazam ze jestem rewelacyjnym kierowca.
                Ale nie przystaje na tym, ze ja rozwaznie jezdze.
                Koledzy nie raz chcieli sie i przy mnie popisac swoja jazda, ale ja od razu reagowalam. Wiec to wina i chlopaka i jej.
                • bartek_cz-wa Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów 27.07.08, 11:30
                  Ale nie wiesz jak było.może ona chciała żeby on zwolnił ale on jej nie słuchał?
                  • Gość: kłomniczanka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 11:47
                    dokładnie może chciała żeby zwolnił, a on może jej na to "spoko
                    panuje nad wszystkim"
                • Gość: kłomniczanka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 11:45
                  niektórzy młodzi bo nie mówię o wszystkich uważają sie za mistrzów
                  kierownicy i zapieprzaja przez wioski jak idioci. nawet najlepsi
                  napewno nie uważali się za mistrzów a chodzi mi tu w szczególności o
                  doświadczonego kierowce napewno w życiu codziennym jak i w życiu
                  zawodowym czyli janusza kuliga jeśli pamietacie jego tragedię to on
                  był mistrzem i nawet najlepszym jak widac wszystko może sie
                  przydażyć. a ci psełdo młodzi mistrzowie myślą że pozjadali
                  wszystkie rozumy i wyjdą z każdej opresji drogowej... a życie to nie
                  gra colin mc reay
                  • Gość: 26-latka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 12:40
                    Byc moze chciala zeby zwolnil, racja.
                    Janusz Kulig nie zginol przez to, ze zapierniczal na wsi nie wiadomo jaka predkoscia...
                    A ten mlody czlowiek powinien wiedziec, ze nawet dziecko moze wybiec na takiej wiejskiej drodze...
                    • Gość: kłomniczanka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 14:32
                      ale co do janusza k. to do końca nie wiadomo jak to się stało i
                      napewno nie zapieprzał, a tu jest ewidentna wina kierowcy golfa bo
                      jedno jest pewne nie zastosował sie do przepisów i przede wszystkim
                      do warunków atmosferycznych jakie panowały tego dnia i jechał zbyt
                      szybko
                      • bartek_cz-wa Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów 27.07.08, 14:39
                        Co do kierowcy rajdowego Janusza K. to sprawa jest złożona.zawiniła dróżniczka
                        nie zamykając szlabanu ale i sam kierowca nie jest bez winy.Jeśli nie był pewny
                        ze nic nie jedzie powinien się zatrzymać.Mimo że zwolnił do bardzo małej
                        prędkości to widocznie było za mało.ale na pewno nie można powiedzieć że jechał
                        jak wariat bo na to byli świadkowie którzy widzieli zapalone świata stop w jego
                        samochodzie wiec wiadomo że hamował.I jeszcze jedno on zawsze powtarzał że nie
                        jest dobrym kierowca bo na rajdzie jedzie sie inaczej niż w ruchu ulicznym.
                        • Gość: kłomniczanka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 14:44
                          no właśnie nawet on nie sądził że jest dobrym kierowcą, a ci
                          małolaci co poodbierali niedawno prawka uważają sie za asów
                          ulicznych i nic nie jest ich w stanie zaskoczyć
    • Gość: martka 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 12:05
      do"angrusz1"(po pierwsze to naucz sie czytac!!)
      Znałes Ja?? słuchaj jak jestes kierowca i ktos siedzi obok Ciebie na
      miejscu pasazera to TY odpowiadasz za jego zycie,bo to TY masz prawo
      jazdy i to TY prowadzisz auto,jak wsiadasz z kims do auta to pytasz
      pol wsi jaki On jest i jak jezdzi itp??...sory ale szczerze watpie;/
      moze Go znala ale wiesz co to sa pozory?? a slyszales ze pozory
      czasem myla?? Ten chlopak zyje i podejzewam ze mu bedzie
      ciezko...ale Klaudia nie zyje i to jest najwieksza tragedia dla Jej
      rodzicow i znajomych!!! I niech mi nikt nie wciska ze byl
      odpowiedzialny i rozsadny bo jak by tak bylo to Klaudia by zyla do
      tej pory!!! Gdyby choc przez chwile pomyslal o mozliwych skutkach
      brawurowej jazdy i to jeszcze tam w tym miejscu,ostatnio czesto
      tamtedy przejezdzam i jezeli bylo po deszcz,slisko to nie trudno tam
      wpasc w poslizg i wypasc z tego zakretu... A do tych co mowia o tym
      ze mial prawo jazdy od roku(majac 18 lat;/) i chodzil z Klaudia 3
      lata to powiem Wam ze jest tyle plotek ile nienormalnych ludzi...Ma
      Polska Idiotow;/
    • Gość: xyz 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 13:36
      wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze ? głupie gadanie ludzi
      takich jak wy ! nikt z nas nie wie ile na prawde jechał kiedrowca ,
      każdy z was opiera sie na plotach usłyszanych od ludzi którzy lubią
      sensacje . Ja sama słyszałam już tyle wersji że aż żal słuchać . to
      że ktoś ma prawko od kilku tygodni nie oznacza że nie umie jeździć
      czy że nie jest dobrym kierowcom . ile razy wypadki mają osoby które
      są za kółkiem od kilkunastu lat ?? na to nie ma regóły !! i takie
      głupie gadanie jest w tym wszystkim najgorsze . czy wy myślicie że
      jemu samemu jest łatwo? pomyślcie co on czuje ! przecież musi z tym
      żyć a wy mu tego nie ułatwiacie !! każdego z nas mogło to spotkać
      więc nie piszcie głupot! nikt nie zna dnia i godziny a wy teraz
      bedziecie sie spierać jak było a to wiedzą tylko oni. każdemu jest
      żal tego co sie stało ale choć bardzo byśmy chcieli cofnąć czas to
      nie ma takiej możliwości !! zobaczymy czy ktoś z was nie bedzie
      jeszcze w takiej sytuacji !! i zastanówcie sie nad tym co piszecie
      bo on i tak ma kare na całe żecie bo bedzie żył z poczuciem winy !!
      a klaudia nie była dla niego zwykłą koleżanką ... troche rozumu! i
      błagam nie piszcie czegoś czego nie jesteście pewni bo to ile miał
      na liczniku to wie tylko policja a nie wy !! i jeszcze jedno w
      jednym z komentarzy było że chciał sie popisać samochodem pożyczonym
      od ojca .... żal ;/ on nie ma ojca !! a z was to banda debili !!
      • Gość: vector Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 85.202.144.* 27.07.08, 13:56
        myślę że wystarczy tych bredni co wy wypisujecie dajcie już spokój

STOP
      • Gość: s. Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.xdsl.centertel.pl 27.07.08, 14:06
        fakt, takie głupie gadanie trzeba odstawić.twoje tymbardziej;]
        • Gość: magia Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 14:19
          zwłaszcza, że z ip 205 pisze prawdopodobnie ta sama osoba, po co to robi?
      • Gość: kierowca Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 14:09
        Wmawiaj dalej takim co odebrali prawo jazdy że są dobrymi kierowcami a takich
        tragedii będzie więcej.tak naprawdę nikt z nas nie jest dobrym kierowca bo nigdy
        nie wiesz co cię spotka na drodze.Dlatego o nikim nie można powiedzieć że jest
        dobrym kierowca.i tak masz racje na to nie ma reguły dlatego o nikim nie można
        powiedzieć dobry kierowca.Wiesz umieć jeździć to oznacza umieć ruszyć zmienić
        bieg zmienić pas ruchu i takie rzeczy. ale żeby w miarę dobrze jeździć trzeba
        mieć duże doświadczenie.i wiesz najczęściej doświadczeni kierowcy mają wypadek
        jeśli uważają że z ich doświadczeniem nic im się nie stanie.Dlatego o NIKIM nie
        można powiedzieć że jest dobrym kierowcą a tym bardziej o smarkaczu co odebrał
        prawo jazdy niedawno i ma bardzo małe doświadczenie na drodze.Ja tygodniowo za
        kierownicą autobusu robie 1000 kilometrów.i nie powiem osobie ze jestem dobrym
        kierowcą.mimo że codziennie pokonuje te same trasy i znam je na pamięć to nie
        wiem co mnie spotka za zakrętem czy ktoś nie będzie wyprzedzał na trzeciego czy
        pies nie wyskoczy mi pod kola czy jakiś wariat nie zastosuje się do znaku
        STOP.wiec nie wmawiaj mi że chłopak który jest świeżo upieczonym kierowcą jest
        dobrym kierowca.
        • Gość: kłomniczanka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 14:20
          dokładnie masz racje kierowco, bo nawet najlepszym sie zdarza jak
          juz wczesniej wspomniałam takiemu januszowi kuligowi, a debilnych
          kierowców na drogach jest na pęczki, a jednym z nich był ten
          chłopak, wydaje mi sie ze nie wszyscy widzieli wrak tego golfa to
          nie była stłuczka a przy jezdzie 70km/h nie zostaje prawie nic z
          samochodu, i niech nikt nie truje glupot ze samochód był w pełni
          sprawny, NIE BYŁ bo gdyby był to poduszka klaudi otwożyła by się a
          ona miała by szansę...
          • Gość: kierowca Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 14:23
            zawsze mogło być tak że samochód był wyposażony z jedna poduszkę albo w ogóle
            ich nie miał.
            • Gość: kłomniczanka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 14:28
              myślę że tej klasy auto na 99% seryjnie miało poduszkę dla
              pasarzera, tylko że nie wiadomo po jakich przejściach był ten
              samochód w przeszłości...
          • Gość: Kumpel Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 29.07.08, 23:23
            jestes jebnięty albo jebnięta i tyle za zam.łem oboje z nich
      • Gość: ja Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.08, 14:19
        Wiecie co jest zenujace???? To, ze jej siostra siedzi i wkleja zdjecia z wypadku
        na nasza klase!!!!
        nasza-klasa.pl/profile/1798416/gallery/52
        • Gość: kłomniczanka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 14:24
          i dobrze że wkleja te zdjecia niech ci guwniarze co myślą że
          potrafią jeżdzić bezpiecznie niech widzą co qrwa zostało z tego
          samochodu. ja osobiście byłam w szoku jak je zobaczylam
          • Gość: ja2 Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 14:28
            wklejanie takich zdjec moim zdaniem nie jest na miejscu:/
          • bartek_cz-wa Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów 27.07.08, 14:29
            Może niektórzy obrońcy kierowcy zmądrzeją oglądając tez zdjęcia.kiedyś nawet
            chciano wprowadzić na kursach prawa jazdy pokazywanie takich zdjęć.Podobno
            terapia szokowa jest najlepsza.jak jeden z drugim zobaczy co zostało z auta to
            może się opamięta i zastanowi zanim wciśnie pedał gazu do podłogi i "powie ja to
            jestem gość bo zapieprzam ponad 100 po drodze nie przystosowanej do tego".
            • Gość: znajoma Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 14:47
              Po prostu żal. Czytając komentarze osób obcych to wpadam w śmiech.
              Przeczytaliście tylko to co napisane jest w artykule wyżej i wypowiadacie sie na
              ten temat. Nie wiecie czy to sś informacje prawdziwe czy też nie. Nie obchodzi
              was nic tylko to żeby wasze zdanie bylo najlepsze. Moze i jechal 140 czy 180.
              Moze i jest mlody. Moze i lubil szybka jazde. Ale napewno nie chcial zabic
              Klaudii. I to jest pewne.
              Juz osadziliscie? winny czy niewinny? Dajcie spokoj. Nie jestescie nikim waznym
              zeby to osadzac. Zrobi to sad bo to jego praca. A wy lepiej zajmijcie sie swoimi
              sprawami.
              Nie znalam chlopaka ale bardzo jest mi jego żal. Owszem. Jechal za szybko, moze
              myslal o czym innym. Ale kultura osobista powinna zadzwialać i nalezy mu się
              współczucie, że los go tak boleśnie doświadczył. Bo nie miał tego w planach. Nie
              chciał nikogo zabić. Chciał jedynie zrobić przyjemnośc swojej koleżance, być
              moze dziewczynie.. Za to nalezy go karać? Zrobił błąd i jesli przezyje bedzie to
              wspominal przez cale życie.
              I życze mu szczęścia by z tego wyszedł. I Żeby tacy niekulturalni i nietaktowni
              ludzie jak np. 'kierowca' wreszcie zajeli sie swoimi sprawami. BO TO BYL TYLKO
              WYPADEK. I NIKT NIE MIAL TEGO W PLANACH. nikomu nie nalezy zyczyc zle ani nikogo
              nie nalezy osadzac.
              • bartek_cz-wa Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów 27.07.08, 15:00
                los go tak doświadczył na jego własne życzenie.Na drodze nie ma czegoś takiego
                "myślę o czym innym".to nie gra komputerowa gdzie można zrobić "rozpocznij od
                nowa".Tak trzeba go za to karać aby inni nie popełnili tego błędu co on i żeby
                nie doszło do jeszcze większej tragedii.Pomyślałaś co by było jak by kierowca z
                fabi i te dzieci co z nim jechały zginęły?jak chciał dziewczynie zrobić
                przyjemność to mógł ją zabrać na tor i pokazać co potrafi.i z takim podejściem
                jak twoje że to był wypadek to niedługo codziennie będziemy czytać tylko same
                takie artykuły.w Polsce dochodzi do tylu wypadków bo jest właśnie społeczne
                przyzwolenie na to aby jeździć za szybko i po pijanemu.Społeczeństwo samo tego
                nie piętnuje a robi wręcz coś odwrotnego taką postawa jak twoja.
                • Gość: znajoma Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 15:05
                  Gdyby każdy pilnował jak jeżdzi nie bylo by wypadkow. Ja nikogo nie bronie. Jest
                  winny. Ale dostal nauczke i nie sa potrzebne wasze komentarze. Jesli nie masz co
                  zrobic z wolnym czasem to moze naucz sie robic na drutach. A w sprawy innych sie
                  nie mieszaj. Ukarze go za to co zrobil sąd, policja. A nie wy. Dajcie juz
                  spokoj. Mozna wyrazic swoje zdanie ale bez przesady. Oceniacie taka tragedie.
                  Nikt was nie upowarznial do tego zebyscie cos oceniali...
                  • bartek_cz-wa Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów 27.07.08, 15:24
                    To nie jest ocenianie tragedii i osadzanie kierowcy.Chodzi o to aby przemówić do
                    rozsądku kolegom tego kierowcy innym którzy uważają ze nic się nie stało że to
                    wypadek i że każdy może popełnić błąd że za kierownicą należy myśleć uważać.Że
                    aby czuć się w miarę pewnie na drodze trzeba mieć doświadczenie ale że nie można
                    nigdy powiedzieć "ja jestem dobrym kierowcą" bo nigdy nie wiadomo co nas spotka
                    na drodze.
                    • Gość: znajoma Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 15:43
                      takie zachowania to na kursie prawa jazdy, a nie na takim forum. Koledzy tego
                      chlopaka napewno duzo sie nauczyli z tej tragedii.. I sadze ze juz wystarczy
                      tego gadania ze mlodzi ludzie sa zli, niedobrzy, maja pstro w glowie bo nie od
                      tego to zalezy.
                      Podam przyklad.
                      Moj wujek ma 45 lat. Jakis czas temu jego syn kupil sobie nowy samochod. Wsiadl
                      do niego i mimo ze ma prawo jazdy dobre 20 lat to go ponioslo i zatrzymal sie na
                      drzewie. naszczescie nic mu sie nie stalo. ale to nie tylko mlodzi ludzie
                      stwarzaja wypadki.
                      a takim mlodym co przez ulamek sekundy zniszczyli swoje zycie i swoim
                      najblizszym trzeba pomoc we wroceniu do formy. Bo moze przyjsc im do glowy cos
                      gorszego. A wystarczajaco ze jedna osoba juz stracila zycie. Wiec pozwolmy mu w
                      spokoju zyc ( no nie takim spokoju bo beda go napewno dreczyc wyrzuty sumienia
                      ). I niech go osadzi ten kto m do tego pozwolenie i to jego praca.
          • Gość: 12 Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 14:57
            ŻAL!! JEDEN WIELKI ŻAL!! LUDZIE CO WY TU ZA BRENDIE WYPISUJECIE TO
            AŻ SIE W GŁOWIE NIE MIEŚCI!
            PO PIERWSZE:
            SZKODA KLAUDII [*] BO MUSIAŁA ZGINĄĆ W TAK MŁODYM WIEKU A BYŁA OSOBĄ
            ŻYJACĄ PEŁNIĄ ŻYCIA
            PO DRUGIE:
            SZKODA PAWŁA BO KOCHAŁ SIE W DZIEWCZYNIE I PRZEZ WYPADEK JĄ STRACIŁ.
            BEDZIE MIAŁ JĄ NA SUMIENIU DO KOŃCA ŻYCIA A WY MU NIE DACIE
            POZBIERAĆ MYŚLI I DOJŚĆ CO SIEBIE PO TYM CO SIE STAŁO. JUZ CHŁOPAK
            MA ZA SWOJE
            PO TRZECIE:
            WYGADUJECIE JAKIEŚ GŁUPOTY... JEDNI SĄDZĄ ŻE BÓG NIE ISTNIEJE
            (WYPISUJĄ, ŻE GDYBY WJECHAŁ POD POCIAG TO "BÓG TAK CHCIAŁ") JEŚLI
            NIE WIERZYSZ W BOGA TO USZANUJ WIARE INNYCH. MÓWIĄ ŻE PAWEŁ JECHAŁ
            140 KM/H SKĄD TO WIECIE, PRZECIEŻ NIKT JESZCZE TEGO NIE WIE OPRÓCZ
            POLICJI, A POZA TYM TO OD SKRZYŻOWANIA NIE MÓGŁ SIE TAK SZYBKO
            ROZPĘDZIĆ!!! POPROSTU JESTEŚCIE ŻENUJĄCY.
            • Gość: kłomniczanka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 15:08
              naprawde smieszne co piszesz i jakies brednie, jakie skrzyżowanie od
              jakiego kolwiek skrzyżowania to jest wystarczajaco daleko zeby sie
              rozpedzic do takiej predkosci, a po za tym jesli jechal by w miare
              przepisowo to samochód nie był by w takim stanie w jakim jest
            • Gość: OwnU Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.prenet.pl 11.05.10, 20:19
              400metrow i jest 140km/h
        • jolkajolka.2 Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów 27.07.08, 15:40
          Gość portalu: ja napisał(a):

> Wiecie co jest zenujace???? To, ze jej siostra siedzi i wkleja
          zdjecia z wypadk
          > u

Bzdury wypisujesz. Nie pomyślisz, że dziewczyna cały czas żyje tą
          tragedią
          • Gość: Magdusia1988 Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 01.08.08, 11:20
            Do ja: To co napisałaś/eś to święte słowa! Rozumiem ból jaki przeżywa rodzina
            Klaudii[*] ale rozumiem też ból jaki towarzyszy rodzinie tego chłopaka. Nie
            znałam ani jej ani jego.Proponuję abyśmy wszyscy wczuli sie przez 10 minut w
            rolę rodziny zmarłej tragicznie Klaudii ( tak jakby Wasza siostra, brat, rodzic,
            syn zginął), a potem 10 minut w rolę rodziny tego chłopaka ( "Mój syn ma
            zmarnowane całe życie" a on " Zabiłem wspaniałą osobę, teraz będę ponosił za to
            karę przez całe życie- a życie jeszcze przede mną :(" .Obawiam się, żeby ten
            chłopak nie zrobił sobie coś złego a to byłaby kolejna śmierć młodziutkiej osoby
            :(Pomyślcie i napiszcie czy wewnętrzne zadręczanie sie przez całe życie i brudne
            papiery, brak perspektyw na życie to nie wystarczająca kara?
          • Gość: Magdusia1988 Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 01.08.08, 11:21
            Kondolencje [*]- wierzę że czas zagoi Wasz ból ;(
          • Gość: ppp Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.16.91.* 25.08.08, 12:55
            jakie on tu widzie zdjęcia żadnych nie ma
        • Gość: do ja Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 85.202.144.* 27.07.08, 16:15
          a co ci do tego co ona robi zajmij się lepiej sobą i swoją rodziną żenujący-a to ty jesteś debilu
        • Gość: A. Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 08:04
          Jeżeli Tobie to się nie podoba to nie oglądaj jej profilu...
        • Gość: KAJA - siostra Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 14:06
          Prosze cie gosciu pryjedz do mnie do domu do moich rodzicow i do mnie i powiedz
          nam prosto w oczy ze jest to zenujace.
    • Gość: ona 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 14:36
      Ja... Wiesz co ciekawe co ty byś robił/a jakby tobie siostra lub
      brat zgineła w tak tragicznym wypadku miejsca bys sobie znalesc nie
      mogła/mógł i robil takie same rzeczy co siostra klaudi wiec jak masz
      pisac glupoty to lepiej nie pisz nic bo nie wiesz co ona czuje i jej
      rodzina..Wiesz najłatwiej jest sie przemądrzać po 2 stronie nie
      zycze ci zebys byl/a na ich miejscu !
    • Gość: Ostrożny 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.08, 14:41
      Moim zdaniem na każdym kursie na prawo jazdy i także w telewizji powinni
      puszczać takie filmiki patrz.pl/filmy/kierowco-nie-badz-bezmyslny
      Wtedy może niektórzy się opamiętają.
      • Gość: Ostrożny Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.08, 14:44
        Bardzo dużo jeżdżę, mam przejechane ponad 1000 tys. km. mam prawko od 7 lat i
        często przed jakąś dłuższą drogą puszczam sobie ten filmik, naprawdę bardzo
        dobrze działa na wyobraźnie, wam też polecam.
        • Gość: kierowca Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 14:53
          Ja mam prawo jazdy zawodowe od 5 lat.tygodniowo robie 1000 kilometrów za
          kierownicą autobusu.I nigdy nie mówię ze jestem dobrym kierowcą choć moi znajomi
          o mnie tak mówią ze mam duże doświadczenie i dożo jeżdżę to jestem dobrym
          kierowca.Ale ja o sobie tak nie powiem sam bo jutro mogę wyjechać w trasę i nie
          wiem co mnie spotka na drodze.
      • Gość: kłomniczanka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 14:48
        jestem takiego samego zdania że powinni na kursach puszczać takie
        filmiki
        • Gość: v. Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.xdsl.centertel.pl 27.07.08, 14:58
          dokładnie! ale nie same foty samochodów, ale drastyczne zdjęcia ludzi. widzialam
          raz stronę przez która ledwo przebrnęłam(ludzie bez głów,twarz rozsmarowana na
          kierownicy i to nie horror-to rzeczywistośc i codzienność!),do dziś 3 razy myślę
          zanim depnę mocniej na gaz.

tylko to daje do myślenia.
    • Gość: drifter 18 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.08, 22:21
      więc tak widzę temat trochę odbiegł od głównego tematu więc sam coś napisze sam
      mam 18 lat ,szaleństwa owszem są ale tu zaznaczam trenuję od niedawna drifting
      na (bmw 520 e34) i wyłącznie na lotnisku trenuję co do ulicy jak każdy młody
      kierowca trochę lubię depnąć ja się ograniczam w terenie zabudowanym tylko do
      drugiego biegu max 3 więc nie ma jakiś 140km/h czy więcej tylko max 100km/h bo
      czuję się na siłach ,że wrazie cóś(odpukać) dam radę i się wyrobie niestety w
      wupadku którym zgineła Klaudia (nieznałem jej ale łączyła wspólna pasja
      Motocykle, jak się później dowiedziałem na forum motocyklowym) no niestety
      chłopak się przeliczył gdyby miał nawet nówke golfa 5 co by to dało ??? nic co
      miało stać to się stało i bardzo współczuję rodzinie i przyjaciołą jej, samochód
      jak samochód liczy się stan techniczny i nic więcej tutaj zawiniła brawura
      ,prędkość no i głupota sam nie jestem dobrym kierowcą i nigdy nie powiem ,że
      dobrzę jeżdźę bo tak nie jest nie ma dobrych kierowców każdy popełnia jakieś
      błędy tylko szkoda ,że przez ten jeden głupi błąd zginneła niewinna dziewczyna
      miała dopiero 17 lat i całe życie przed sobą ,taka moja rada na przyszłość dla
      wszystkich młodych kierowców Uczmy się jeździć ne błędach innych aby je
      wyeliminować i przestroga jeżeli chcecie się wyszaleć zaprawszam na lotnisko
      Rudniki bądź na tor wyrazów a nie na ulicy zero przegięć !!!!

• Gość: Gosc Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 28.07.08, 22:20
        Ja przezylam juz nie jeden wypadek jeden gorszy jeden mniej gorszy...ale ten nie wiem czy bym przezyla...podobno pasy sa bezpieczne ? A gdyby nie byla nimi zapieta? A gdyby wyleciala z auta jak ten chlopak zyla by? Nic nie wiadomo , nie wiadomo czy sa swiadkowie , wskazowka pokazywala 140km wedlug was? A skad wiecie ? Zagladaliscie tam ? Mogl jechac nawet 70km a wskazowka po udezeniu mogla roznie skakac i zatrzymac sie wszedzie mogla nawet licznik zamknac. Nie bronie nikogo ale zgadzam sie z niektorymi zanim wsiada za kierownice niech pomysla pare razy, spieszy wam sie ? To jedz tak zeby bylo szybko ale bezpiecznie.W obrebie Rzerzeczyc,Kłomnic itd. sa dzieci a co jesli to trafi sie waszemu dziecku? Co wtedy? Naprawde wedlug mnie nie ma co dyskutowac. Ja jadac z bratem wpadlismy w poslizg i samochod przecielo az w pol tak udezylismy w drzewo mi nic wielkiego nie bylo on byl polamany los chcial ze zyjemy i dziekuje Bogu za kazdy dzien zycia nie wazne czy jest gorszy czy nie. Nie piszcie juz zadnych glupot bo naprawde przykrosc robicie i rodzinie i nie tylko. Dzis zostala pochowana Klaudia pamietajmy o niej jak najlepiej bo naprawde co sie stalo juz sie nie odstanie, jego wina czy nie jego wina i tak zostanie z bolem do konca zycia. Nie zycze mu zle ale niech zdrowieje i juz wiecej mam taka nadzieje ze nie popelni bledu. I taka jest przestroga dla wszystkich, samemu jadac jest inna sprawa bo zabijesz sie odpowiadajac za siebie, lecz jadac z pasazerami odpowiadasz za nich, wsiadasz z nimi do sprawnego auta i wysiadasz z nimi z sprawnego auta.
    • Gość: xkarolinax 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 27.07.08, 23:48
      Teraz doradców jest wiele, mówią, że są świadkowie, którzy nie chcą się ujawnić, a według mnie to bujda, to tylko wymądrzanie się i krycie za anonimowością internetu, jak jesteś taki chojrak koleś to się ujawnij, idź na policje, doradź, a nie na internecie żniesz bosa.
      Tak na prawdę boisz się ujawnić, bo "nie chcesz się wtrącać", ale stawiając się w sytuacji rodziny Klaudii, chciałbyś, żeby wszyscy, powtarzam wszyscy świadkowie zeznawali, mówili prawdę, by sprawiedliwości stało się zadość.
      Podsumowaniem mojego komentarza jest stwierdzenie, że za dużo jest na świecie ludzi którzy nie potrafią powiedzieć prawdy odpowiednim ludziom, tylko kryją się za anonimowością internetu, co nie zawsze jest wskazane.
    • Gość: Znajomy 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 28.07.08, 11:22
      Ludzie jestescie ku.. smieszni - to co wypisujecie jest załosne
      • Gość: hi-fi Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 28.07.08, 16:58
        Jedyne co Wam młodzi zostało to pamietac .Szczegolnie chlopaki.Jezdzic trzeba
        tak,aby wszyscy tak jak wsiedli ,tak samo wysiedli z samochodu. Zal
        rodzicow,nawet nie wiedziałem,ze ich znam.Nie ma gorszej rzeczy,kiedy Matka z
        Ojcem stoją nad grobem dziecka.
    • Gość: bbs1111 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 16:16
      Pożegnaliśmy Ją ... :( teraz pewnie śmiga już na swoim endurko po niebiańskich
      autostradach :(
      Spoczywaj w pokoju (*)...
      • Gość: iskierka91 Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.zana.trustnet.pl 28.07.08, 21:03
        Eh...co to był za pogrzeb. Było pięknie a zarazem tak cholernie
        smutno !!! Łzy same cisnęły się do oczu .........
        Brak słów.
        • Gość: kłomniczanka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 28.07.08, 22:45
          to prawda to był piękny pogrzeb, napewno taki jaki chciała mieć,
          ogrom ludzi oraz motocykli które tak kochała (to był jej ostatni
          zlot). a smutno to mało powiedziane... ehhh brak słów żeby to
          opisać :/
          • Gość: Gosc Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 29.07.08, 10:28
            Wazne ze miala piekny pogrzeb i zostanie w naszej pamieci jako rozesmiana
            dziewczyna i to sie liczy.
            • Gość: lufka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 13:46
              [*]
    • Gość: Kumpel 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 29.07.08, 18:50
      A ja w czoraj to niby u ducha w szpitalu byłem ???? nie wiem co za osioł takie ploty sieje. kierowca (moj kumpel) zyje !!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: PrzyjacielKlaudusi Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 30.07.08, 00:14
        To do 'Kumpel' Ten skór...... powien zginąć na miejscu bo przez niego nie zyje jedna z najważniejszych osób w moim zasranym zyciu.To nie sprawiedliwe ze on zyje dalej chociarz to wszystko jego wina a Klaudusia niczemu winna osoba zgineła przez takiego gnoja , który zapieprzał tak bo chciał sie popisać fakt popełnił taki błąd pierwszy raz ale za błędy sie płaci i powienen za to że ją zabił iść na długie lata do więzienia. Prosze nie wymyślać swoich wersji wydarzeń bo nikt nigdy nie jest pewien jak to było wiedzą to tylko ci co jechali w tych samochodach i Bóg więc prosze spekulacje zachowajcie dla siebie .
      • Gość: yeti Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 11:50
        Twój kolega przyczynił sie do tragedii.Przez jego bezmyslnosc i
        głupote Dziewczyna straciła to co najważniejsze-zycie.Tego juz nikt
        jej nie zwróci,ale on powinien miec zabrane prawo jazdy
        dożywotnio.Popisy mógł urzadzac sobie na zamknietym placu a nie na
        wąskiej ulicy bez chodnika tym bardziej,ze nie posiadał
        doswiadczenia.Stop wariatom drogowym!!!
    • Gość: Gość 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 19:08
      Piękna, mądra, sympatyczna i uzdolniona dziewczyna...z sąsiedztwa.
      Strasznie mi Jej brakuje. :(
      • Gość: iskierka91 Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.zana.trustnet.pl 29.07.08, 20:37
        Mi też Jej brakuje ;(
        • Gość: smutna Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 29.07.08, 22:20
          Ja też uważam, że to niesprawiedliwe! Tylu wokół "smyków", którym ani nauka, ani
          praca w głowie, tylko popisy przed kolegami, i tzw. SZPAN!!!!
          A to była dziewczyna do "tańca i do różańca". Wszędzie jej było pełno, wiele
          osób potrafiła do siebie przekonać uśmiechem, grzecznością.... Za to ją szanuję.
          Dobrze, że ma tylu przyjaciół, którzy o niej pamiętają. Wiem również, co może
          czuć chłopak, który przez własna nierozwagę musi nadal żyć z TAKĄ świadomością!!!!
          • Gość: smutna cd. Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 29.07.08, 22:29
            Zastanówcie się więc jeżdżąc dalej , jak wariaci po naszych drogach co może czuć
            Paweł i jego rodzina, którzy na pewno nie chcieli śmierci ukochanej, nie wspomnę
            o bólu Rodziny Klaudii.
            Apeluję do wszystkich o rozwagę na drogach.! To nie plac zabaw, ani wesołe
            miasteczko, ani gra komputerowa,w której ma sie kilka "żyć".
            Klaudusiu! Spoczywaj w pokoju [*]
            • Gość: Gosc Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 30.07.08, 09:29
              Zgadzam sie z Toba , droga to nie plac zabaw a szczegolnie ze sa miejscowosci
              gdzie nie ma chodnikow i chodza, jezdza dzieci. Wiec naprawde jak sie gdzies
              spieszycie to robcie to z rozwaga bo to nie gra , ma sie jedno zycie i spedzajmy
              go jak najcudowniej i jak najdluzej.
              • Gość: 26-latka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.08, 22:05
                RACJA!!!
                GNOJEK DO KONCA ZYCIA POWINIEN MIEC ODEBRANE PRAWO JAZDY!!!
    • Gość: Kaja 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 10:32
      Witam serdecznie wszystkich, no prawie. Jestem siostra zmarłej tragicznie
      Klaudii. Na początku to forum czytałam bo były piękne słowa o mojej
      siostrze,jednak dopóki nie przerodziło się to w żenującą dyskusje. W chwili
      obecnej widze wypowiedzi osób które nawet nie wiedza gdzie leza klomnice. Zeby
      uciszyc te głupie dyskusje tuz po tym jak dostane raport z policji i prokuratury
      przekaze wszystkim najmadrzejszym osobom na tym forum. Prawda jest ze moja
      siostra nie zyjei zadna dyskusja tego nie zmieni, moja Klaudusia została
      zgnieciona w srodku oraz to ze licznik zatrzymal sie na 147km/h. Dziekuje osobom
      ktore znały Klaudie i pieknie o niej pisali. Zawiść i głupota ludzka jest
      okropna i nie zdajecie sobie sprawy ze dopoki brednie opowiadacie moja siostra
      nie zaznaje spokoju a mnie i moim rodzicom sprawiacie ogromny dodatkowy ból i
      cierpienie.
      • Gość: v. Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.xdsl.centertel.pl 31.07.08, 11:15
        nie ulega wątplisoći że Klaudia byla wspałaniałą osobą, tyle osób ją kocha.nie
        piszę w czasie przeszlym bo przecież miłość nie zna śmierci i to że ktoś
        odchodzi nie oznacza że miłośc się kończy

jednak my żyjemy w świecie doczesnym w którym panują takie a nie inne
        realia,mnie osobiście ciśnienie podoszą niesamowicie niektóre wypowiedzi.nie
        wiem sama dokładnie jak było,ale prędkośc była oczywista i wina sprawcy również.
        w dyskusji chodzi o to by przestrzec innych i próbować uświadomić,że jak juz
        wcześniej napisano życie to nie jest gra,tymabrdziej że czyta nas wielu młodych
        ludzi, którym wydaje się że są nieśmiertelni.Kto wie, może sprawa Klaudii
        uratuje komuś życie i będzie przestrogą?

wiem gdzie są kłomnice, mieszkam w rędzinach.pozrdawiam siostrę K., łącze się w
        bólu<*>
      • Gość: Gosc Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 31.07.08, 22:41
        Mnie szczerze co niektore dyskusje smieszyly, nie oceniamy kto tu jest winny a kto nie od tego sa inne organy wladzy, nie oceniamy ile jechal bo od tego tez jest ktos inny, nie gdybamy " a gdyby jechal wolniej" , "a gdyby ona nie wsiadla do samochodu" , bo nikt tego nie przewidzi. niektore wypowiedzi sprawialy naprawde bol nie tylko rodzinie Klaudi ale tez samemu chlopakowi gdy to przeczyta, przeciez on nie chcial, moze i chcial sie popisac ale moze to bylo z czystej milosci do niej? ... ta dyskusja powinna juz byc zamknieta, ona niech zazna spokoj tam na gorze a my powinnismy pamietac o niej na kazdym kroku nie rok nie dwa ale przez cale zycie.

Wiem gdzie leza klomnice , bo mieszkam za lasem czyli w rzerzeczycach ... i naprawde wasze pisanie nie zwroci zycia Klaudi. A sprawi bol , i wten sposob co niektorzy pokaza swoja glupote. Wspołczuje rodzinie Klaudi i jest mi naprawde zal, i tyle moge powiedziec bo zycia jej moimi slowami nie zwroce. Jedynie co moimi slowami moge pokazac jak mi jest przykro po stracie bliskiej osoby, bo tez stracilam juz duzo bliskich mi osob i to jest naprawde wielki bol. Wiec [*] i niech spoczywa w spokoju.
      • Gość: ja76 Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 85.202.144.* 31.07.08, 23:00
        Kaja(pomimo iż się nieznamy ) dobrze że wypowiedziałaś sie na tym forum i zamknęłaś "buzię" (że tak ładnie się wyrażę ) co niektóry osobnikom . Ludzkie gadanie naprawdę boli sama przeżyłam podobną tragedię i wiem co to oznacza a wy tzn wielcy forumowicze jeżeli macie gadać głupoty to lepiej zamilczcie i swoje głupie wypowiedzi zachowajcie dla siebie . Kaja szczerze współczuje "czas leczy rany " wiem to będzie ciężko ale masz wokoło tylu przyjaciół którzy napewno cię teraz nie opuszczą .trzymaj się a dla Twojej Perełki [*]
        • Gość: normalny Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 193.138.241.* 31.07.08, 23:12
          Jasne gnój zabił człowieka i najlepiej zamknąć paszczę i go rozgrzeszyć...Najlepiej mu pomnik wystawić i ogłosić męczennikiem.Ja pier...ę co za paranoja
        • Gość: normalny Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 193.138.241.* 01.08.08, 06:34
          Tutaj też zapewne biedaczek nie wiedział co zrobił i bardzo żałuje :/ Takich gnoi to się powinno wieszać za jaja na latarniach:

miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,89625,5543949,Wypadek_na_Legionow__nizsza_kara_dla_kierowcy.html
          • Gość: kierowca Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 09:13
            Otóż to.w linku którym podał normalny jest opisana podobna sytuacja.chłopak
            chciał się popisać i zabił dziecko.Tylko że wtedy na forum wszyscy chcieli go
            zlinczować bo go nie znali.a Tu że to jest swój to najlepiej dać mu spokój bo
            jemu jest przykro.Jasne jest mu przykro.A ja nawet słyszałem od pasażerek że
            chciał się zabić i że powiedział że po wyjściu ze szpitala pójdzie się
            powiesić.Nie wiem ile w tym jest prawdy.Jaki biedny ten chłopak.Jechał
            przepisowo a wszyscy się na niego uwzięli.Najlepiej dać mu spokój a za tydzień
            przeczytamy że jego kolega kogoś zabił.Wmawiajcie dalej jego kolegom że to tylko
            wypadek i żeby dać spokój a oni będą robić tak samo.Tylko pewnie jak by było
            faktycznie tak że on jechał przepisowa a w niego wjechał jakiś idiota za
            kierownicą którego nie znacie to chcieli byście obrazu kary śmierci dla
            sprawcy.No ale to jest przecież swój chłopak to trzeba go bronić.I wiem gdzie są
            Kłomnice.codziennie tamtędy jeżdżę autobusem.
            • Gość: Gosc Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 01.08.08, 09:41
              Kara mu sie nalezy to prawda , ale po co my mamy go osadzac? Od tego jest
              calkiem ktos inny, a glupie komentarze nic tu nie pomoga, jedynie mozna
              wspułczuc i nic wiecej. A sad wydaje wyrokna podstawie dowodow i zeznan osob
              ktore widzialy wypadek(w tym przypadku kierowcy i dzieci) a nie glupich
              komentarzy i jaki to on nie byl za kierownica. Wiec wstrzymajcie sie z glupimi
              komentarzami , a to ze chce sie zabic to wcale mu sie nie dziwie, stracil bliska
              mu osobe, po przeczytaniu tego forum (jak wyjdzie) to juz bym wolala smierc niz
              ma mnie ktos wytykac palcami...wiec pomyslcie.
              • Gość: ja Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 10:18
                Współczuję rodzicom i siostrze Klaudii. To straszna tragedia i nie
                dziwię się, że na pewno uważają, że winny jest chlopak, który
                prowadził samochód. Ale współczuję też rodzinie tego chłopaka. Dla
                nich to też tragedia. Tragedia nie do opisania, tym bardziej, że
                jeżeli mieszkają w Kłomnicach, będą co dzień spotykać najbliższych
                dziewczyny i patrzeć Im w oczy. Dwie tragedie.
      • Gość: cypis876 Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.16.91.* 25.08.08, 11:12
        Zgadzam sie z tobą Kaja chociaż Ciebie nie znam obserwuje temat od początku na
        początku były pisane ładne słowa ciepłe , a teraz przerodziło się to w żenującą
        dyskusje. Zanałem twoją siostrę z widzenia często ja widywałem pod Żeromem bo
        niedaleko mieszkam.
        Głebokie wyrazy współczucia dla rodziny
    • Gość: Ekspert 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.xdsl.centertel.pl 01.08.08, 18:18
      Nie wiem czy ktoś wie że tam jest wgłębienie lekkie na drodze. przy
      dużej prędkości poprostu cie wyżuci. przestroga dla innych....
      • Gość: kłomniczanka Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 01.08.08, 23:20
        pewnie dla kolesia najlepiej było by umrzeć bo jemu było by w ten
        sposób łatwiej, może jego matce jest ciężko ale to ona kupiła mu
        auto i dała w ten sposób przyzwolenie i moim zdaniem nawet ona jest
        wina tego co się stało, bo jaki kierowca ma doświadczenie dopiero co
        po zdaniu prawka, ja takiego nie znam. a chłopak jak wyjdzie ze
        szpitala powinien żyć ze świadomością że zabił i tu nawet nie chodzi
        czy klaudia była dla niego bliską osobą czy też nie bo życie to
        życie i nikt nikomu go nie powinien odbierać w tak bezmyślny sposób,
        niestety taka prawda :/
        • Gość: kameleon Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 23:53
          Zgadzam sie i popieram.Mogli kupic mu na początek samochód,ktory pod
          maską ma gora 50 KM a nie od razu ponad 100.Druga sprawa to zawsze
          kierowca odpowiada za pasażerów i powinien tak prowadzic samochód
          aby wszyscy dotarli cali i zdrowi na miejsce.Trzecia sprawa drogi
          jakie sa kazdy wie.Feralną drogę znam,jest nierówna i wąska, przy
          dużych prędkościach o tragedie tu bardzo łatwo.Prędkość była i to
          dość znaczna,niedostosowana do nawierzchni i obszaru.Facet
          zaryzykował,przekroczył bariere swoich mozliwosci wynikajacych z
          braku wyobrazni i braku doświadczenia,reszta bez komentarza
    • Gość: Marcel.B Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 04.08.08, 17:10
      Klaudusiu spoczywaj w pokoju A was wszystkich piszących na tym forum prosze
      o zastanowienie sie nad tym co piszecie kilka razy bo nie które słowa bardzą
      bolą rodzine Klaudusi. Nigdy Cię Klauduś Nie Zapomne Byłaś, Jesteś I Bedziesz
      Moją Siostrą [*}. A Was Prosze O Ostrożne Dobieranie Słow. Bo Nie Chce Żebyście
      Ranili Rodzine Klaudi.
      Klaudusia Zasługuje Na Spokój . Nawet Sobie Nie Zdajecie
      Jaki Ból Zadajecie Rodzinie Klaudi. Mam Nadzieje Że Jest Ci Tam Dobrze Aniołku.
      [*]
    • Gość: Ja :( 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 83.2.141.* 05.08.08, 13:15
      Dlaczego ty???Tak tu pusto bez ciebie naprawde ;( ;( ;( będzie mi cie bardzo
      brakowało i byłam na twoim pogrzebie gdybyś widziała ile motocyklistów tam było
      to byś sie bardzo ucieszyła i gdy się śmiałaś nie śmiały ci się tylko usta ale i
      oczy papa Klaudusiu na zawsze w naszej pamięci [*]
      • Gość: Gosc Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 05.08.08, 19:00
        Klaudia napewno widziala :) moze jej nie ma cialem ale dusza napewno jest ;] i napewno byla zadowolona ze tyle motocyklistow bylo i ludzi , przyjaciol i wogole :). Ona teraz patrzy na wszystko z gory i obserwoje. [*]
    • Gość: gość123 Forum-to nie jest odpowiednie miejsce .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 14:27
      No forum nie powinny miec miejsce takie dyskusje ani kłotnie o
      to ,kto czemu zawinił i jak było -wg różnych opinii i osob piszących
      tu.A tym bardziej umieszczanie fot. z miejsc tragedii-to jest nie na
      miejscu. Jeśli każdy wypadek i śmiertelne ich ofiary były by tu
      tygodniami opisywane i rozpamiętywane -to forum zamieni się w
      pośmiertne forum ,gdzie do ludzi już nieżyjących piszą ich znajomi
      czy przyjaciele. Takie osobiste słowa nalezy chyba pisać czy
      wygłaszać w bardziej osobistej formie-może np. nekrologu w gazecie
      czy na maszach za daną osobę zmarłą -aby nabliższa rodzina mogła je
      odebrać i zachować w pamięci lub zachowac wydrukowane słowa na
      pamiątkę -jako wyrazy współczucia i żalu. Pisanie na forum
      osobistych refleksji czy słów kierowanych do niezyjącej już ofiary
      tragicznego wypadku nie jest chyba najlepszym wyborem miejsca i
      formy ku temu. Może wiązanka czy wieniec z dołączonymi słowami żalu
      i pożegnania -jest lepszym dowodem współczucia i forma pożegnania -
      niż te słowa zamieszczane ta lokalnym forum ....Pisząc te słowa -
      wyrażam także współczucie i żal rodzicom i najbliższym tej
      dziewczyny,bo śmierć jej jest na pewno ogromną tragedią.
      • Gość: 26-latka Re: Forum-to nie jest odpowiednie miejsce .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 00:33
        W zupelnosci zgadzam sie z gosc123
        • Gość: eee Re: Forum-to nie jest odpowiednie miejsce .... IP: 195.205.202.* 08.08.08, 13:40
          wiecie co skończcie to juz bo aż się rzygać chce jak sie czyta to co wy tu
          piszecie!!!!!!!!! USZANUJCIE TA TRAGEDIE I ZACHOWAJCIE SWOJE ZDANIE DLA
          SIEBIE!!!!!!!!! kazdy ma inne poglady! STAłO SIE I TERAZ JUZ NIESTETY NIC TEGO
          NIE ZMIENI!!! WIDOCZNIE TK MUSIALO BYC MOGLO TO SPOTKAC KAZDEGO Z NAS WIDOCZNIE
          JEJ BYLO TAK PISANE...sami nie wiemy co nas jutro spotka i jaki bedzie nasz
          koniec!!!!!!!!!!!![*]
          • Gość: v. Re: Forum-to nie jest odpowiednie miejsce .... IP: *.xdsl.centertel.pl 08.08.08, 16:46
            to nie czytaj albo czytaj z miską pod pachą.

tak najprosciej powiedzieć że jej tak bylo pisane. i przemilczeć żeby nikt
            więcej nie usłyszał. zacznij myśłeć! warto naglaśniać takie sprawy! dla
            przestrogi, żeby ktoś inny wyciągnął z tego wniosek i sam ocalal ani nikogo
            innego nie zabił! to tragedia wiem, ale wybierzmy przyszłość i pomoc dla
            ŻYJACYCH! Klaudii już nie pomozemy inaczej jak modlitwą!<*>
          • Gość: do eee Re: Forum-to nie jest odpowiednie miejsce .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 19:23
            zwłaszcza, że połowa wpisów to twoje
            • Gość: v. Re: Forum-to nie jest odpowiednie miejsce .... IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.08, 11:16
              bo śledzę wątek,poruszył mnie, porusza mnie też głupota ludzka;]wiesz taki głupi
              idealizm i wiara że można coś z tym zrobić
    • Gość: ;( 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 13.08.08, 16:03
      pl.youtube.com/watch?v=XObvvKYxvvw
      • Gość: [*] Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 195.205.202.* 14.08.08, 22:32
        oglądając ten filmik tęskni mi sie za Klaudusia, patrząc na zdjęcia
        wciąż wydaje mi sie że Ona żyje lecz piosenka nie pozostawia
        złudzeń :( to już prawie 23 dni odkąd odeszłaś od Nas... ;(;(;(;(
        PAMIĘTAMY [*]
      • Gość: normalny Re: 17-latka zginęła w zderzeniu dwóch samochodów IP: 193.138.241.* 15.08.08, 11:00
        Jasne a biednemu chłopaczkowi nic nie robić bo on taki zestresowany...Żadnej kary
    • Gość: gość123 To jest kolejna tragedia-ku przestrodze innym... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.08, 00:20
      Niech ta kolejna tragedia da do myślenia innym ,szczególnie młodym
      ludziom -kierowcom oraz pasażerom ,który swoją brawurą i brakiem
      odpowiedzialności doprowadzają do takich tragicznych
      wypadków .Często bowiem pasażerowie prowokują i zachęcają kierowcę
      do szybkiej,ryzykownej jazdy -szczególnie gdy wracają z
      dyskotek ,ale i nie tylko wtedy-a sami będąc pod wpływem
      alkoholu.Często kierowca też nie jest zupelnie trzezwy-
      niestety...Nie tylko powroty z dyskotek czy imprez kończą się
      tragicznie: jakże często słyszymy i czytamy o brawurowej jezdzie
      młodych kierowców na naszych mało bezpiecznych ,polskich drogach -a
      często sami jesteśmy świadkami takich niebezpiecznych kolizji czy
      wypadków z winy młodych /i nie tylko młodych też/ kierowców,którzy